Крадци отмъкнаха угоено прасе във Варна

Мъжете са задържани, прасето - върнато на стопаните

    


Шулц се изказа в подкрепа на нова помощ за Гърция


Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц се изказа в подкрепа на допълнителна финансова помощ за Гърция, ако страната постигне първичен бюджетен излишък, предаде "Франс прес".

"Ако има първичен бюджетен излишък, трябва незабавно да има обсъждане... за да се стабилизира възстановяването" на икономиката, заяви Шулц на съвместна пресконференция с гръцкия премиер Андонис Самарас.

Според него тази дискусия трябва да се състои през пролетта, след като Евростат...

Награждават победителите в „Цветна олимпиада“

Национално движение „България си ти!“ и община Габрово организират тържествено награждаване на победителите в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“ от област Габрово. Проявата ще се състои на 27 ноември от  18:00 часа в Спортна зала „Орловец“. Ще бъдат наградени най-добрите ученици от 8 до 12 клас, които „мериха“ знания в "Цветната олимпиада". Награждаването включва и изпълнение със специалното участие на гласовете на „България си ти!“ - хип-хоп звездите Криско и Бобо, световната шампионка по бийтбокс Печенката, тенорът  Ивай...

Най-скъпата книга в света бе продадена на търг

/КРОСС/ Първата книга, отпечатана в Америка още преди формирането на Щатите, беше продадена на търг в Ню Йорк за почти 14,2 млн. долара, съобщи аукционната къща "Сотбис". Така тя се превърна в най-скъпата книга в света. Преводът на библейски псалми The Bay Psalm Book е отпечатана от пуритански заселници в Кеймбридж , Масачузетс през 1640 г. Наддаването започна от 6 млн. долара и приключи само минути по-късно на цена от 14 165 000 долара. Самоличността на купувача не бе обявена. Предишният световен рекорд на търг за печатна книга бе $11,5 млн. за копие на "Птиците на Америка" на Джон Джеймс Одюбон. Тя бе продадени от "Сотбис" през декември 2010 година. "The Bay Psalm Book" е изключителна рядкост. Тя не е излизала на пазара повече от две поколения. Книгата се определя като един от най-великите артефакти на американската история. Издадена е в тираж 1700 копия през 1640 година. Единадесет от тях, които са оцелели до днес, са в колекциите на Библиотеката на Конгреса на САЩ в Ню Йорк и в библиотеката на Harvard College. Не се е появявало копие от тази книга на търг от 1947 г., когато друг екземпляр донесе 151 000 на продавачите - рекорд за времето си. Книгата е продадена от църквата Old South в Бостън, която притежава още едно копие от "The Bay Psalm Book".  

Кран се обърна на бул. "България" в София

Строителен кран се е обърнал на кръстовището на булевардите „България“ и Тодор Каблешков“ в София, предаде „Фокус“.


Поради тази причина маршрутът на трамвайна линия 7 е променен. Те ще се движат до трамвайното ухо в кв. „Иван Вазов“, което е последна спирка на трамвайна линия 1.













Строителен кран се е обърнал на кръстовището на булевардите „България“ и Тодор Каблешков“ в София, предаде „Фокус“. Поради тази причина маршрутът на трамвайна линия 7 е променен. Те ще се движат до трамвайното ухо в кв. „Иван Вазов“, което е последна спирка на трамвайна линия 1.

Германски градове искат правителството да не допуска приток на българи и румънци

Шестнайсет германски града поискаха спешна помощ от правителството, за да могат да се справят с надвисналия наплив от български и румънски имигранти, пише британският в. "Дейли експрес". Градските власти предупреждават, че вече изпитват трудности с рязкото увеличаване на пристигащите от България и Румъния преселници, а премахването на трудовите ограниченията за гражданите на двете страни в Европейския съюз от 1 януари вероятно ще доведе до още по-голямо нарастване на броя на имигрантите, отбелязва изданието. Страховете на германските градове от...

По-дълга коледна ваканция за учениците

Удължиха коледната ваканция на учениците. Първият ден от ваканцията ще е 21 декември (събота), а последният е 5 януари. Удължаването на Коледната ваканция от 13 на 16 дни е благодарение на  Решение на Министерския съвет от 14 ноември и заповед на министъра на образованието проф. Анелия Клисарова от 22 ноември.

Решението на МС определя 23 декември (понеделник) за почивен, а 21 декември (събота) за работен ден. Със заповедта си от 22 ноември министър Клисарова разпорежда 21 декември да е неучебен ден. За сметка на това ще се учи в събота, 14 декември.

zapoved

Мощни караници и преди гласуването на бюджета на НЗОК за 2014-та

След разгорещените спорове и обвинения между управляващи

ХИВ инфекциите са се увеличили с 8% в Европа през 2012 г.

Новите случаи на зараза с вируса ХИВ в Европа и някоиазиатски бивши съветски републики са около 131 000 през 2012 г.- увеличение с 8 процента спрямо предходната година и тревожнасмяна на посоката спрямо скорошната тенденция за намаляване назаболяванията от СПИН на Запад, предаде Ройтерс, позовавайки сена доклад на Регионалния офис на Световната здравна организация за Европа и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. Докладът разкрива увеличение на новите случаи на зараза сХИВ през миналата година, като повечето от тях са в Източна Европа и Централна Азия. "Високият и увеличаващ се брой на новите случаи на СПИН наИзток е показателен за късна диагностика на заразите с вирусаХИВ, слабо покритие на разходите за лечение и забавено въввремето начало на животоспасяващото лече...

НБУ удостоява маестро Мориконе със званието „Доктор хонорис кауза”

Нов български университет ще удостои маестро Енио Мориконе със званието почетен доктор на НБУ. Присъждането на почетната степен „Доктор хонорис кауза” е знак за отличаване и разпознаване на приноса на изключителени личности. „Хонорис кауза” (почетен професор) е престижна академична степен и се връчва на видни хора с национална или международна репутация. Получатели са обикновено водещи учени, откриватели, изобретатели, писатели, художници, музиканти и т.н. Маестро Енио Мориконе има изявена и неповторима творческа позиция, създател е на емблематични за световната култура произведения и е пример и вдъхновител на младите поколения творци. Образователната философия на НБУ е основана на либералната идея за образование, свързващо придобиването на знания и професионалнот...

Британският посланик: Няма никаква дискриминация към българите

Няма дискриминация. Предложенията са за всички европейски граждани, не само за българи. И са същите правила, прилагани в други държави. Това написа в профила си в Туитър посланикът на Нейно величество у нас, Н.пр. Джон Алън по повод мерките, които обяви британският премиер Дейвид Камерън, предаде Стандарт нюз. „Няма начин! Няма дискриминация – всички мерки се прилагат еднакво за всички граждани на ЕС. Включително и за британци, които се връщат от чужбина, между другото", написа Алън по-рано отново в социалната мрежа в отговор на въпрос от страна на негов последовател, изразяващ надежда, че позицията на правителството в Лондон няма да дискриминира българите. „Какво значение има позицията на правителството. Контролът отпада. Българите са свободни да работят, но не и д...

Протестиращите в Тайланд окупираха и сградата на външното министерство

Демонстрантите призовават за общонационално неподчинение, което да доведе до свалянето на правителството

    


eCall вече в България с пилотен проект

Системата за безопасност може да спасява 2500 човешки живота годишно в Европа

    


Студенти от няколко британски университета зоват за оставка (видео)

Студенти от Бирмингам и още няколко британски вуза подкрепят колегите си в България.

Български студенти в чужбина продължават с акциите в подкрепа на студентската окупация у нас.

Младежи, учащи в университетите Астън, Ковънтри, Бирмингам и Уоруик във Великобритания ни изпратиха това видео на техни акции, призоваващи за оставка на кабинета.

Една от демонстрациите се е състояла на виенско колело, от което студентите размахват надпис “Оставка” и националния ни флаг.

 

Статията "Студенти от няколко британски университета зоват за оставка (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ледени коловози на пътя в кв. Димова махала

 Перник пропищя по лошо непочистени от снега пътища. Участъци във вътрешната магистрала са заледени, предадоха читатели на zaPernik.com.
На изпратената ни снимка също се виждат заледените коловози.
Пращайте ни актуална информация и снимки от всички краища на Перник от червения бутон „Изпратете новина”, който се намира горе вдясно на сайта.

Хостел с нелегални имигранти гори на Женския пазар

/КРОСС/ Пожар е избухнал в хостел до Женския пазар. В сградата са били настанени близо 200 нелегално пребиваващи афганистанци. Бързата реакция на пожарната е предотвратила инциденти и няма данни за пострадали, съобщи bTV. Кметът на район „Възраждане" Савина Савова каза, че преди ден е имало оплакване срещу условията, в които живеят имигрантите.  

Русия хвана 14 терористи, свързани с "Ал Кайда"

Смята, се че групировката има клетки, свързани с „Ал Кайда"

Да си купиш Украйна

Подкрепа за протестите в Украйна от Франкфурт на Майн. Снимка: ДАНСwithMeWorld

Изглежда все пак Виктор Янукович е успял да се наложи над Брюксел със своето изнудване, пише руското издание “Взгляд”.

Емисарят на ЕС Александър квасневски обяви, че спешно е започнала подготовка за заем от „няколко милиарда“, който да компенсира Киев за загубите от споразумението с ЕС. В същото време Владимир Путин призова Запада да не политизира проблема и да започнат тристранните преговори.

Във вторник президентът на Русия Владимир Путин призова Европейския съюз да премахне политическите краски от темата за евроинтеграцията на Украйна и да се съгласи на предложението на Киев на тристранни преговори между Русия, ЕС и Украйна. Това заяви той по време на пресконференция за преговорите с премиер-министъра на Италия Енрико Летой.

„Според мен можеха дори да се инициират контакти между бизнеса в Русия, Украйна и ЕС, преки контакти между бизнес обединенията, за да може тези, които реално правят икономиката, да се срещнат и да поговорят, да споделят своите притеснения и да формулират своите предложения. А ние щяхме да вземем необходимите административни решения, добави Путин.

Освен това той призова Европейската комисия да се въздържа от резки коментари за Москва, защото Украйна е длъжна сама да избере дали да се сближи с ЕС или с Русия.

Още миналата седмица Путин подчерта, че решението на ЕС по повод участието в тристранните преговори ще бъде един тест за Европа. Макар че в понеделник представителят на ЕС в Русия Вигадас Ушацкас заяви, че диалог може да има само между две страни.

Във вторник Владимир Путин посочи, че Русия не е получила от Украйна повече от 10 млрд. долара за газ заради намаляването на цената на 100 долара за 1000 куб. метра. „Газпром“ вече подписа няколко допълнения към договора с Украйна. Едно от тях предполага разполагането на руския флот в Крим и разплащане чрез намаляване на цената на газа. Намалението беше 100 долара за хиляда кубически метра и до момента от подписването на договора Русия не е получила тези пари – над 10 млрд. долара“, каза Путин.

През септември Виктор Янукович поради някаква причина посочи различна цифра – 12 млрд. долара.

Путин съобщи още, че задълженията на украинските предприятия към четири руски банки – Газпромбанк, Сбербанк, ВЕБом и ВТБ, надвишават 20 млрд. долара и още около 280 млрд. рубли (около 8 млрд. долара).

Освен това Путин опроверга съобщението, че Москва е обсъждала с Киев възможността за преразглеждане на газовия договор. „Ние сме работили с Украйна и ще продължаваме да работим, независимо от това дали Украйна ще подпише споразумението, свързано със зоната за свободна търговия с ЕС“, коментира руският президент.

Миналата седмица украинският президент Микола Азаров заяви, че е получил съгласие от Русия за преразглеждане на договора за доставка на газ, а във вторник, няколко часа преди изявлението на Путин, Азаров призна, че такава договорка няма.

В Министерството на външните работи на Русия са убедени, че коментарите на ЕС за Украйна са предизвикани от желанието да натоварят Москва с отговорността за украинските проблеми, възникнали заради натиска на самия Европейски съюз.

„Подобни коментари на европейски политици и лидери на ЕС през последните дни предизвикват недоумение и разочарование. Те очевидно са предизвикани от стремежа Русия да се натовари с отговорността за проблемите, възникнали в украинското общество заради политиката на неприкрит натиск, оказван от ЕС на Украйна и на редица други страни в рамките на инициативата „Източно партньорство“, посочват от министерството на интернет страницата си.

ЕС не може да не си дава сметка, че такова вмешателство във вътрешните работи на една държава предизвиква реакция от страна на опозиционно настроената част от украинското общество под формата на протести и незаконни действия срещу законната украинска власт, коментират от ведомството.

В същото време премиерът на Полша Доналд Туск предложи декларацията за евроинтеграция на Украйна да бъде приета на срещата във Вилнюс, като увери, че ЕС все още е готов за посписването на това споразумение. ЕС няма да се пазари с Русия кой ще даде повече средства на Украйна, за да избере една или друга посока за интеграция, категоричен е Туск.

Украйна се сближи с Европа и ще продължи да се сближава, защото това искат украинците. Демократичната политика на ЕС загуби в сблъсъка с имперската политика на Русия. Европа трябва да си направи изводи, допълни полският президент Бронислав Коморовский.

Междувременно емисарят на ЕС Александър Квасневский обяви вчера вечерта, че ЕС готви пакет от икономически помощи за Украйна. „Аз участвам в много разговори и зная, че ЕС се опитва да създаде някакъв икономически пакет, който би помогнал реално на Украйна“, посочи той.

Трябва да бъде подготвен икономически пакет от страна на Запада. Например какъв кредит и какви условия могат да се предложат. Ако условието на МВФ е заем с незабавно и рязко увеличение на цената на газа, нито едно правителство не би се съгласило една година преди изборите. В същото време ако се договорим за постепенно увеличение на цените, ще се появи конкретно предложение от няколко милиарда, които могат да се предоставят на Киев, коментира Квасневский, като добави, че сега е малко късно, тъй като до срещата във Вилнюс остават само два дни.

Не очаквам Виктор Янукович да промени мнението си и ще подпише някакво споразумение във Вилнюс, след като разбра за готвения пакет като компенсация за натиска на Русия, заяви бившият зам.-председател на комисията по международните работи към руския парламент Леонид Калашников.

Според мен ЕС се опитва на всяка цена да откъсне Украйна от Русия, от евразийската интеграция и СНГ. От икономическа гледна точка Украйна не представлява никакъв интерес за ЕС. Там няма нито суровини, нито ресурси, нито технологии, които биха представлявали интерес за ЕС, а от социална гледна точка едни допълнителни 50 млн. души биха били само тежест. Остава единствено геополитическия интерес, категоричен е той.

По времето на Виктор Юшченко „примамката“ беше обещанието за членство в НАТО, сега Брюксел се опитва да „върже“ Украйна чрез въвеждането на европейски стандарти в икономиката и споразумение за зона за свободна търговия, допълни Калашников.

Русия не е против евроинтеграцията на Украйна, само в рамките на споразумението да не се засегнат законните интереси на Русия. Без да нарушаваме предишните си задължения, имаме пълно право и на преразглеждане на принципите на зоната за свободна търговия, пише в своя блок руския политически анализатор Антон Хашченко.

По думите му ако Украйна не успее да постигне консенсус с ЕС и Русия, от гледна точка на националната икономика (а не на желанието на украинския елит да се свърже с европейския) ще бъде по-изгодно да отложи присъединяването и да продължи да работи преди всичко с Русия, коментира Хашченко.

И въпросът тук не е в цената на газа или в някакви възможни кредити. Достатъчно е да се погледне структурата на украинския товарооборот с Русия и с ЕС. В първия случай отрицателното салдо да е малко, а износът е представен в по-голяма степен от товари с висока степен на обработка, а във втория – ще се изнасят суровини в замяна на внос на високотехнологична продукция от ЕС. Трябва да се спомене и това, че нулевите тарифни ставки в случая с ЕС ще доведат до това, че украинският пазар ще бъде изпълнен с европейска продукция, което ще засегне някои сектори на икономиката и хората, работещи в тях, убеден е той. 

Статията "Да си купиш Украйна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

„Взгляд“: Да си купиш Украйна

Подкрепа за протестите в Украйна от Франкфурт на Майн. Снимка: ДАНСwithMeWorld

Изглежда все пак Виктор Янукович е успял да се наложи над Брюксел със своето изнудване, пише руското издание “Взгляд”.

Емисарят на ЕС Александър квасневски обяви, че спешно е започнала подготовка за заем от „няколко милиарда“, който да компенсира Киев за загубите от споразумението с ЕС. В същото време Владимир Путин призова Запада да не политизира проблема и да започнат тристранните преговори.

Във вторник президентът на Русия Владимир Путин призова Европейския съюз да премахне политическите краски от темата за евроинтеграцията на Украйна и да се съгласи на предложението на Киев на тристранни преговори между Русия, ЕС и Украйна. Това заяви той по време на пресконференция за преговорите с премиер-министъра на Италия Енрико Летой.

„Според мен можеха дори да се инициират контакти между бизнеса в Русия, Украйна и ЕС, преки контакти между бизнес обединенията, за да може тези, които реално правят икономиката, да се срещнат и да поговорят, да споделят своите притеснения и да формулират своите предложения. А ние щяхме да вземем необходимите административни решения, добави Путин.

Освен това той призова Европейската комисия да се въздържа от резки коментари за Москва, защото Украйна е длъжна сама да избере дали да се сближи с ЕС или с Русия.

Още миналата седмица Путин подчерта, че решението на ЕС по повод участието в тристранните преговори ще бъде един тест за Европа. Макар че в понеделник представителят на ЕС в Русия Вигадас Ушацкас заяви, че диалог може да има само между две страни.

Във вторник Владимир Путин посочи, че Русия не е получила от Украйна повече от 10 млрд. долара за газ заради намаляването на цената на 100 долара за 1000 куб. метра. „Газпром“ вече подписа няколко допълнения към договора с Украйна. Едно от тях предполага разполагането на руския флот в Крим и разплащане чрез намаляване на цената на газа. Намалението беше 100 долара за хиляда кубически метра и до момента от подписването на договора Русия не е получила тези пари – над 10 млрд. долара“, каза Путин.

През септември Виктор Янукович поради някаква причина посочи различна цифра – 12 млрд. долара.

Путин съобщи още, че задълженията на украинските предприятия към четири руски банки – Газпромбанк, Сбербанк, ВЕБом и ВТБ, надвишават 20 млрд. долара и още около 280 млрд. рубли (около 8 млрд. долара).

Освен това Путин опроверга съобщението, че Москва е обсъждала с Киев възможността за преразглеждане на газовия договор. „Ние сме работили с Украйна и ще продължаваме да работим, независимо от това дали Украйна ще подпише споразумението, свързано със зоната за свободна търговия с ЕС“, коментира руският президент.

Миналата седмица украинският президент Микола Азаров заяви, че е получил съгласие от Русия за преразглеждане на договора за доставка на газ, а във вторник, няколко часа преди изявлението на Путин, Азаров призна, че такава договорка няма.

В Министерството на външните работи на Русия са убедени, че коментарите на ЕС за Украйна са предизвикани от желанието да натоварят Москва с отговорността за украинските проблеми, възникнали заради натиска на самия Европейски съюз.

„Подобни коментари на европейски политици и лидери на ЕС през последните дни предизвикват недоумение и разочарование. Те очевидно са предизвикани от стремежа Русия да се натовари с отговорността за проблемите, възникнали в украинското общество заради политиката на неприкрит натиск, оказван от ЕС на Украйна и на редица други страни в рамките на инициативата „Източно партньорство“, посочват от министерството на интернет страницата си.

ЕС не може да не си дава сметка, че такова вмешателство във вътрешните работи на една държава предизвиква реакция от страна на опозиционно настроената част от украинското общество под формата на протести и незаконни действия срещу законната украинска власт, коментират от ведомството.

В същото време премиерът на Полша Доналд Туск предложи декларацията за евроинтеграция на Украйна да бъде приета на срещата във Вилнюс, като увери, че ЕС все още е готов за посписването на това споразумение. ЕС няма да се пазари с Русия кой ще даде повече средства на Украйна, за да избере една или друга посока за интеграция, категоричен е Туск.

Украйна се сближи с Европа и ще продължи да се сближава, защото това искат украинците. Демократичната политика на ЕС загуби в сблъсъка с имперската политика на Русия. Европа трябва да си направи изводи, допълни полският президент Бронислав Коморовский.

Междувременно емисарят на ЕС Александър Квасневский обяви вчера вечерта, че ЕС готви пакет от икономически помощи за Украйна. „Аз участвам в много разговори и зная, че ЕС се опитва да създаде някакъв икономически пакет, който би помогнал реално на Украйна“, посочи той.

Трябва да бъде подготвен икономически пакет от страна на Запада. Например какъв кредит и какви условия могат да се предложат. Ако условието на МВФ е заем с незабавно и рязко увеличение на цената на газа, нито едно правителство не би се съгласило една година преди изборите. В същото време ако се договорим за постепенно увеличение на цените, ще се появи конкретно предложение от няколко милиарда, които могат да се предоставят на Киев, коментира Квасневский, като добави, че сега е малко късно, тъй като до срещата във Вилнюс остават само два дни.

Не очаквам Виктор Янукович да промени мнението си и ще подпише някакво споразумение във Вилнюс, след като разбра за готвения пакет като компенсация за натиска на Русия, заяви бившият зам.-председател на комисията по международните работи към руския парламент Леонид Калашников.

Според мен ЕС се опитва на всяка цена да откъсне Украйна от Русия, от евразийската интеграция и СНГ. От икономическа гледна точка Украйна не представлява никакъв интерес за ЕС. Там няма нито суровини, нито ресурси, нито технологии, които биха представлявали интерес за ЕС, а от социална гледна точка едни допълнителни 50 млн. души биха били само тежест. Остава единствено геополитическия интерес, категоричен е той.

По времето на Виктор Юшченко „примамката“ беше обещанието за членство в НАТО, сега Брюксел се опитва да „върже“ Украйна чрез въвеждането на европейски стандарти в икономиката и споразумение за зона за свободна търговия, допълни Калашников.

Русия не е против евроинтеграцията на Украйна, само в рамките на споразумението да не се засегнат законните интереси на Русия. Без да нарушаваме предишните си задължения, имаме пълно право и на преразглеждане на принципите на зоната за свободна търговия, пише в своя блок руския политически анализатор Антон Хашченко.

По думите му ако Украйна не успее да постигне консенсус с ЕС и Русия, от гледна точка на националната икономика (а не на желанието на украинския елит да се свърже с европейския) ще бъде по-изгодно да отложи присъединяването и да продължи да работи преди всичко с Русия, коментира Хашченко.

И въпросът тук не е в цената на газа или в някакви възможни кредити. Достатъчно е да се погледне структурата на украинския товарооборот с Русия и с ЕС. В първия случай отрицателното салдо да е малко, а износът е представен в по-голяма степен от товари с висока степен на обработка, а във втория – ще се изнасят суровини в замяна на внос на високотехнологична продукция от ЕС. Трябва да се спомене и това, че нулевите тарифни ставки в случая с ЕС ще доведат до това, че украинският пазар ще бъде изпълнен с европейска продукция, което ще засегне някои сектори на икономиката и хората, работещи в тях, убеден е той. 

Статията "„Взгляд“: Да си купиш Украйна" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Приета е Национална стратегия за горския сектор

Ще се търси баланс между екологичната функция на горите и ползването на дървесина

    


Иранският газ може да тръгне към България

Зам.-министърът на външните работи на Иран Маджид Тахт Раванчи - Ваше превъзходителство, оптимист ли сте, че постигнатото в Женева споразумение за иранската ядрена програма може да бъде доведено до успешен край? - Не съм нито песимист, нито оптимист, а реалист. Следващите 6 месеца ще бъдат изпитателен срок за споразумението. Ние сме готови да изпълним всички наши ангажименти. Надяваме се, че и другите страни ще направят същото, така че накрая всички да са победители, защото това споразумение е от от общ интерес. Кризата с нашата ядрена програма бе измислена и изкуствено създадена. Надеждата е, че след успешния първи етап от преговори за иранската ядрена програма ще започнат да отпадат санкциите срещу Иран. - Ще се отрази ли частичното вдигане на международните санкции срещу Иран на цените на петрола? - Споразумението ще има ефект на петролния пазар, но не бих могъл да преценя в какво точно ще се изрази въздействието. - Кои фактори биха спомогнали за успешен край на преговорите ви със Запада? - Много е важно да се разшири доверието между Запада и иранския народ, което бе накърнено. Вярвам, че това може да стане. Освен това, ако в хода на изпълнението на договореностите възникне проблем, има механизъм за отстраняването му. Предвидено е създаване на работна група, която да обсъжда затрудненията. - Предстоящото намаляване на санкциите открива перспективи за разширяване на връзките на Иран с ЕС

Ще дискутират приоритетните дейности по новия фонд за рибарство

По повод предстоящия нов програмен период на еврофинансиране, в Бургас ще се проведе дискусия, свързана с морското дело и рибарството, организирана от  Делегацията на българските социалисти в ЕП. По инициатива на европейския депутат Илияна Йотова, специалисти ще разискват същността и приоритетните дейности, за които ще се изразходва новия еврофонд у нас. Събитието ще се проведе на 28 ноември от 10 ч. в х-л България.

Новият еврофонд ще осигури средства за бизнеса, българските рибари, общините и научно-изследователските институти в областта на рибарството. Все още не са ясни точните правила за усвояването на европейските средства, тъй като преговорите са все още в ход.

На срещата в Бургас ще присъстват и зам.-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова, както и Гуидо Милана, който най-тясно се занимаваше с изработването на позицията на Европейския парламент и който още следи преговорите по Фонда между Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз.

Милана ще говори пред гостите за приоритетните дейности, за които ЕС ще осигурява средства. От Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури ще представят проекта за нова оперативна програма и анализ на разликите между новия и стария фонд за рибарство.

 

Хванаха крадец, лъжел, че търси квартира

Криминално проявен мъж от провадийското село Градинарово е установен като автор на четири домови кражби в Разград – съобщават от ОДМВР-Разград. Посегателствата върху чуждо имущество са извършени през периода от 19 септември до 1 октомври 2013 година. 50-годишният М.А. заблудил 66-годишен мъж от Разград, че търси квартира, влязъл в дома му и откраднал 3 090 лева, три златни монети с общо тегло 9 грама и две сребърни монети с тегло 8 грама. Два дни по-късно от частни жилища в града задигнал златен синджир, златна гривна, три сребърни пръстена, ср...

"Хемус" осъмна непочистена! Тръгнаха 15 снегорина

15 снегорини почистват автомагистрала „Хемус“ от изхода на София до тунел „Топли дол“, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Тази сутрин този участък не само не беше почистен, а на места дори заледен. столицата,

Делото на Батко търпи пълен провал

Делото срещу бившия шеф на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, по-известен като Батко отново се провали и бе отложено за другата дата заради болен съдебен заседател и отсъстващи свидетели.

Полети закъсняват на варненското летище заради силния вятър

Заради силния вятър има закъснения в някои полети на летището във Варна. Това съобщи Мелиха Касачева, пресаташе на аеропорта. Самолетът, който трябваше да пристигне от София в 8:15 часа, все още не е кацнал на варненското летище.

Таксиджии превозвали имигранти от Българи за Сърбия

Сръбската полиция е задържала трима таксиметрови шофьори, превозвали афганистанци и сирийци през гръбско-българската граница, пише сръбското издание „telegraf.rs”. 

Таксиджийте са искали нелегално да прекарат към западната ни съседка дветима афганистанци. Сред тях е имало и деца. Услугата е струвала 100 евро на човек. 

Задържаните са мъже на Сръбската полиция е задържала трима таксиметрови шофьори, превозвали афганистанци и сирийци през гръбско-българската граница, пише сръбското издание „telegraf.rs”. Таксиджийте са искали нелегално да прекарат към западната ни съседка дветима афганистанци. Сред тях е имало и деца. Услугата е струвала 100 евро на човек. Задържаните са мъже на

На път за дома – 46 бежанци репатрирахме в Ирак

Автобус ги стовари в ранни зори на летището

    


В Германия се разбраха за голяма коалиция

Меркел се съгласи на редица сериозни компромиси, които могат да ѝ помогнат да спечели колебаещите се привърженици на ГСДП

Половин Мартен без ток вече 10 часа

Училището и детската градина в Мартен излязоха в принудителна ваканция. Причина за това е спряно електрозахранване. От 2 часа след полунощ половината град е без електричество, без да знаем каква е причината за това, съобщи за Дарик кметът Димо Тонев. От Енерго Про отговарят само, че има авария, по която се работи без да дават друга информация, добави той. Улиците на града са разчистени и няма проблем с трафика....

Въоръжени обраха клон на банка в Кърджали (обновена)

/КРОСС/ Въоръжен грабеж на банков клон в Кърджали е станал тази сутрин към 09:10 часа. По първоначална информация става въпрос за двама въоръжени мъже, които са нахлули в офиса на „Булбанк" на бул. „България" в града. Те заплашили банковите служители с пистолет, след което събрали наличната сума в чувал и избягали с автомобил. В момента полицията прави оглед на мястото. Там е и окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Той заяви, че всички изходи на града са блокирани след сигнала за грабежа. Няма пострадали. Вероятно открадната сума е не повече от 20-30 хиляди лева. Днес се е очаквала голяма сума в евро в банката, но не е ясно дали обирът е свързан с нея. "В района на банката има засилено полицейско присъствие. Банковите служителки са в стрес, но адекватни при разговор", твърди Лазаров. Той е докладвал за престъплението на апелативна прокуратура в Пловдив и на главния прокурор Цацаров.  

Въоръжени обраха клон на банка в Кърджали

/КРОСС/ Въоръжен грабеж на банков клон в Кърджали е станал тази сутрин към 09:10 часа. По първоначална информация става въпрос за двама въоръжени мъже, които са нахлули в офиса на „Булбанк" на бул. „България" в града. Те заплашили банковите служители с пистолет, след което събрали наличната сума в чувал и избягали с автомобил. В момента полицията прави оглед на мястото. Там е и окръжният прокурор Светлозар Лазаров. Той заяви, че всички изходи на града са блокирани след сигнала за грабежа. Няма пострадали. Към момента не е ясно каква е сумата на откраднатите пари.  

Спират движението на ТИР-ове в прохода "Витиня" за 2 часа

За два часа от 9,30 до 11,30 часа превантивно се спира движението на ТИР-ове в прохода "Витиня". Пътищата в Софийска област остават проходими при зимни условия, съобщиха от Областния щаб за координация при зимни условия пред "Фокус".

Затворен е единствено проходът „Арабаконак". Алтернативен път за движение остава път 1001 през село Горно Камарци За два часа от 9,30 до 11,30 часа превантивно се спира движението на ТИР-ове в прохода "Витиня". Пътищата в Софийска област остават проходими при зимни условия, съобщиха от Областния щаб за координация при зимни условия пред "Фокус". Затворен е единствено проходът „Арабаконак". Алтернативен път за движение остава път 1001 през село Горно Камарци

Британският печат за ограниченията за социални помощи за българи на Острова

Британските вестници отразяват новия опит на премиера Дейвид Камерън да смекчи общественото безпокойство около очакваната имигрантска вълна от България и Румъния с обявените ограничения за използване на британска система за социални помощи от имигрантите от Европейския съюз. В статия за в. "Файненшъл таймс", цитирана от британския печат, Камерън огласи мерките и изтъкна, че Европа трябва да се реформира, за да върне доверието на гражданите си, имайки предвид опасенията, че неограничената имиграция подхранва подкрепата за десни популистки партии...

659 машини почистваха републиканската пътна мрежа

15 снегорини почистват автомагистрала „Хемус 15 снегорини почистват автомагистрала „Хемус" от изхода на София до тунел „Топли дол", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Всички моторни превозни средства, пътуващи през прохода „Петрохан" трябва да бъдат с вериги. Задължително с вериги трябва да са и леките автомобили

Сродни души се сгодяват след смяна на пола

Влюбените Марк Къмингс и Джесика Одонъл цял живот е трябвало да търпят подигравки и дискриминация само заради своята сексуалност. Марк в миналото е бил момичето Марица, докато Джесика е била момчето Шон.

Двамата обаче по никакъв начин не могли да се скрият от истинското си аз, заточени в своите тела и неспособни да изразят истинската си същност. Влюбените Марк Къмингс и Джесика Одонъл цял живот е трябвало да търпят подигравки и дискриминация само заради своята сексуалност. Марк в миналото е бил момичето Марица, докато Джесика е била момчето Шон. Двамата обаче по никакъв начин не могли да се скрият от истинското си аз, заточени в своите тела и неспособни да изразят истинската си същност.

Обърнат кран спря трамваите по бул. "България" в София


Заради обърнат кран е спряно движението на трамваите по бул. "България" в София, съобщи Столична община. 

Произшествието е станало на кръстовището на булевардите "България" и "Тодор Каблешков". В съобщението не се посочва причината за инцидента.

Маршрутът на трамваите по линия №7 е променен и те се движат по бул."Витоша" до трамвайно ухо в кв."Иван Вазов". 

В Германия се разбраха за широка коалиция

Продължилите 17 часа преговори за широка коалиция между Ангела Меркел и социалдемократите завършиха успешно. Двете страни се договориха относно...

Хванаха дрогиран шофьор

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУП Кюстендил срещу 42-годишен мъж за управление на МПС след употреба на упойващи вещества. Проверката е извършена вчера на ул. "Любимец"....

Ветово цяла нощ без ток

Пътят Ветово-Глоджево е бил затворен до 7:30 часа тази сутрин заради паднали дървета и снегонавявания. Въпреки че той е част от републиканската пътна мрежа изпратих екипи, които го разчистиха, съобщи за Дарик и.д. кмет Исмаил Селим. Заради снегонавявания в момента силно са стеснени и пътищата от общинския град към Ценово и Семерджиево, за които също отговаря държавата. Засега автобусите минават, но ако не се вземат мерки движението може да спре, допълни Селим. Всички пътища от общинската мрежа на Ветово са отворени и почистени. До 7:30 часа гра...

Хостел с 200 нелегални афганистанци гори на Женския пазар

В хостел с нелегални имигранти до Женския пазар в София избухна пожар, съобщи БТВ. 
Помещението, което се е запалило е било дом на 200 нелегално пребиваващи афганистанци. 

Бързата реакция на пожарната е предотвратила инциденти и няма данни за пострадали. Кметът на район „Възраждане" Савина Савова каза, че преди ден е имало оплакване срещу В хостел с нелегални имигранти до Женския пазар в София избухна пожар, съобщи БТВ. Помещението, което се е запалило е било дом на 200 нелегално пребиваващи афганистанци. Бързата реакция на пожарната е предотвратила инциденти и няма данни за пострадали. Кметът на район „Възраждане" Савина Савова каза, че преди ден е имало оплакване срещу

Гори хостел с нелегални имигранти на Женския пазар

В хостел с нелегални имигранти до Женския пазар в София избухна пожар, съобщи БТВ. 
Помещението, което се е запалило е било дом на 200 нелегално пребиваващи афганистанци. 

Бързата реакция на пожарната е предотвратила инциденти и няма данни за пострадали. Кметът на район „Възраждане В хостел с нелегални имигранти до Женския пазар в София избухна пожар, съобщи БТВ. Помещението, което се е запалило е било дом на 200 нелегално пребиваващи афганистанци. Бързата реакция на пожарната е предотвратила инциденти и няма данни за пострадали. Кметът на район „Възраждане" Савина Савова каза, че преди ден е имало оплакване срещу

Пиян шофьор блъсна пешеходец

Пиян шофьор блъсна пешеходец, съобщиха от полицията в Пловдив. Инцидентът е станал снощи около 20.30 часа на кръстовището с  бул. „Княгиня Мария Луиза” и ул. Иван Перпелиев”. 35-годишен шофьор на товарен автомобил е ударил при десен завой на пешеходна пътека мъж на същата възраст. Раненият е в болница за наблюдение. При теста с дрегер е установено, че шофьорът е с 2.11 промила алкохол. Задържан е в ареста. Неправоспособен водач предизвика друга катастрофа в район "Тракия". Лек автомобил се блъснал последователно в предпазна ограда и крайпътно д...

Свиването на стимулите на Фед ще засегне сектора на отбраната

Глобалните разходи за отбрана бяха намалени още през миналата година за пръв път от 1998 г.

    


Около 50 чужденци живеели в пламналия склад

Сградата в центъра на София, в която тази сутрин избухна пожар, е складова база, в която имало и пригодени жилищни помещения, обитавани от около 50 чужденци. Тяхната националност все още не е уточнена.

Разкриха кражба на ток

Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е установено от полицейски и служители на електроразпределителното дружество, информират от полицията. Вчера при проверка в дома на 53-годишен мъж в село Войвода станало ясно, че с включването към мрежата е създадено неправилно отчитане на потребената ел. енергия. Образувано е досъдебно производство.  ...

Блъснаха 73-годишна жена на пешеходна пътека

73-годишна жена е била блъсната на пешеходна пътека вчера, малко след 17.30 ч. от 57-годишен водач на лек автомобил "Форд" в Кюстендил. Пешеходката е настанена в болницата с фрактура на дясната ръка и без опасност за живота. Срещу водачът е започнато досъдебно производство в РУП Кюстендил....

Камион се запали по пътя Нови пазар-Стан

Товарен автомобил „Шкода - Европа" пътуващ по пътя от Нови пазар- Пазар към село Стан се е запалил вчера , информират от ОД на МВР-Шумен. Пламъците възникнали около 12:30 часа. Изпратеният противопожарен екип загасил пожара с 500 л. вода и 20 л. пенол. Изгорели са гумени съединения и ел. инсталация. Пострадали няма.  ...

"Столипиново" стана тайно убежище за сирийски бежанци

Най-големият ромски квартал у нас - „Столипиново", се превърна в скрито убежище за сирийски бежанци, предаде Нова телевизия. Трафикантите използват населения с роми квартал, за да крият групите, влизащи нелегално у нас, докато стигнат до Западна Европа. Според сирийската общно...

"Игрите на глада: Възпламеняване" победи пенсионерския запой

Продукцията с Де Ниро отстъпи на екранизацията на Колинс

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване