Снегът и ГЕРБ препънаха кворума на депутатите

Народно събрание, пленарна зала Снимка: БГНЕС

Обилният снеговалеж в София попречи на работния график на Народното събрание, тъй като в началото на пленарния ден парламентът не успя да събере кворум, за да започне заседанието.

“Метеорологичните условия явно бавят напълването на пленарна зала”, посочи малко след 9 ч.  председателят на парламента Михаил Миков и изчака, преди да обяви регистрация.

Първата процедура събра едва 111 депутатите, но в залата влезе нова група от народни представители и Миков обяви нова регистрация.

Вторият опит събра едва 114 депутати – със седем по-малко от необходимия за началото на заседанието кворум, и председателят Миков обяви 10-минутна почивка.

Освен от климатичните условия, кворумът бе осуетен и от депутатите на ГЕРБ, които отказаха да се регистрират.

В кулоарите на парламента зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов обясни, че депутатите на ГЕРБ са се “правели, че ги няма”.

В 9.23 ч. Миков обяви втора процедура по регистрация, в която се включиха 151 депутати и заседанието започна.

Статията "Снегът и ГЕРБ препънаха кворума на депутатите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пътна обстановка в страната - 27 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

Трима загинали в катастрофи за денонощие

28 тежки ПТП-та са станали в страната

    


Житие на преподобния Теодосий Търновски

Преподобният Теодосий се роди от благочестиви и благо­родни родители българи, както се предполага, в град Търново, който тогава беше столица на българите. Понеже още в мла­достта си проявяваше изрядно благочестие и живот по Бога, както ми казаха знаещите това, и имаше за свой град и оте­чество горния Йерусалим, а за свои братя и сродници - не­бесните сили, той се скри от своите плътски родители и срод­ници, за да не знае за него никой и любовта към родителите да не му попречи на любовта към Бога.  И както птиченцето напу­ща гнездото и си играе да лети по въздуха след като му пораснат крилцата, така и този Божи човек, като излезе из свет­ското си гнездо, предпочете уединението, поста и за много малко време се яви като горяща свещ на умното делание и вни­мателното трезвение, подражаваше на безплътните и принася­ше на Бога чиста молитва. Послуша гласа на Спасителя, Кой­то казва: „Който иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва", затова излезе от своето родно място, стигна в град Бдин (Видин) и влезе в ма­настира „Арчар", където имаше храм „Свети Николай Мирликийски". Игуменът Иов, добродетелен човек, предвидя, че той ще бъде избран съсъд на Бога, затова го прие с готовност и го пострига в монашество

Румънеца и Енчев станаха мениджъри на африканска звезда

Джей Ей (Jay A) от Кения е новото попълнение в музикалната компания на рапърите. Младият хип-хоп изпълнител предизвиква фурор сред тийнейджърите в Кения, Уганда, Танзания и Нигерия, а клиповете му се въртят по Channel O Africa и MTV Base. В Европа дебютира с песента си On Me. Интерес към България проявява от любителско видео по ютюб на парти в Слън Джей Ей (Jay A) от Кения е новото попълнение в музикалната компания на рапърите. Младият хип-хоп изпълнител предизвиква фурор сред тийнейджърите в Кения, Уганда, Танзания и Нигерия, а клиповете му се въртят по Channel O Africa и MTV Base. В Европа дебютира с песента си On Me. Интерес към България проявява от любителско видео по ютюб на парти в Слън

Консерватори и социалдемократи договориха коалицията

Консервативният блок на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите постигнаха споразумение за съставяне на коалиционно правителство, съобщиха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на участници в преговорите.

Рожденниците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция "КРОСС" поздравява с рождения им ден:  Александрина Милчева - оперна певица доц. Андрей Бунджулов - политолог, доктор по социология Венцислав Чолаков -  изпълнителен директор на „Булгартабак" Весела Антонова - член на Комисията за защита на конкуренцията Димитър Каров - бивш национал по волейбол проф. дфн Симеон Янев - писател, литературен критик Милена Йоич - художничка      

Покрив на сграда гори в центъра на София

Покрив на сграда гори в центъра на София на ул. „Стефан Стамболов” и бул. „Цар Борис”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът е получен в 07.50 часа на телефон 112. На мястото има 4 пожарни екипа, които потушават пожара. Няма опасност за околните сгради. Всички живущи в сградата са изведени. Няма опасност за хората.          

Румен Петков: Не зная с какво мога да бъда полезен по случая с Мишо Бирата

Нямам обяснение на какво се базира интересът към мен и с какво мога да бъда полезен по случая с Михаил Михов-Мишо Бирата. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков по повод изявленията на депутатите от парламентарната анкетна комисия за необходимостта по случая да бъдат разпитани той и президентът Георги Първанов.Петков обясни, че е познавал покойният бизнесмен от постовете, които той е заемал като президент на баскетболния клуб във Варна и след това на федерацията.Според него въпросите, свързани с новия тласък на ядрените амбиции на България трябва да бъдат разделени на две: такива, адресирани към Народното събрание и на първо място - към ПГ на Коалиция за България, и второ - към правителството, специално министър Драгомир Стойнев.„В приетата през 2011 г. от НС Енергийна стр...

Столипиново - разпределителен пункт за имигранти

Недобрият контрол на границата с Турция по отношение на бежанците и имигрантите отдавна се превърна в критика особено на националистическите партии към сегашното управление. В парламента депутатът от „Атака” Десислав Чуколов дори посочи, че Турция има организирана политика по въпроса – допуска трафиканти, които да прехвърлят групи имигранти през границата, като турската гранична полиция им оказва мълчаливо съдействие. Дали това е така остава отворен въпрос, но разследване на Нова телевизия показва, че в България всъщност има „разпределителна гара” за нелегално вкарани на наша територия имигранти – ромският квартал „Столипиново”. Там арабите се сливат с ромите и стават много трудно откриваеми – защото дори за жителите на „Столипин...

Веселякът (разказ на Деян Енев)

Деян Енев

Цялото село се свило на кравай под снега, седи си на топло до бумтящите печки и чака да се мръкне, че да легне да спи, само Йованчо обикаля хайванинът из улиците и наднича в джамлъците, та разлайва песовете и плаши, Господ да го убие, бабичките. Изтрие с ръка ледените цветя на стъклото, колкото да се види косматата му, немиена от лятото муцуна и почва да се клещи, да се плези, да подскача като караконджул, да вика нещо там отвън, песни да пее. Все една пееше: “Юнак съм аз, юнак и перче-е-е-емлия, Гергано, хайде на коситба-а-а-а!” Краката му боси, черни-почернели от студа, палтото му разкоп­чано, та се види синият му пъп и само очите му весели, смели, сякаш всичко му е наред.

Казвахме му на кръчмаря да не му дава да плюска ракия, ама не чува, ядосват се селяните. Като не чува, тъй ще е, ще ни се качва на главите тоз пияница и ще ни разваля рахатя и спокойствието. Иначе, да кажеш, да е направил золум на някого Йованчо, не е направил. Като види бабичка, ще спре и ще й се поклони. Детенце като види, на часа ще му извае сне­жен човек, пък хубаво ги прави, големи, като истински, та цялото село е осеял със снежни човеци, човек, дето се вика, повънка не може да излезе, без да се сблъска със снежен човек. Къде спи Йованчо, как­во яде завалията, никой не знае. По цял ден кръстос­ва улиците, а вечер се наплюска с ракия в кръчмата при Гано и сетне сякаш се изпарява, за да изгрее пак на ранина муцуната му в някое пенджерче, да разлае кучетата и тез, веселите му очи като два въглена да смутят рахатя на хората.

Като изчезна Йованчо след Новата година, нали празници, в началото никой не забеляза. После хората започнаха да говорят, бре, къде го оногоз пиения, сигурно е паднал некъде и снегът го е завеял, та само ще стресне женорята напролет, като снегът се разтопи и му лъснат петалите. Само Гано се подсмихва, а накрая ревна: “Нали го не щяхте! Те – из­пълних ви хатъра. Нали заклах свинята и копторчето остана празно. Та Йованчо сега там съм го запрял – вътре. Ха да го видите!”

Цялата кръчма излезе, кой с чаша, кой без чаша, да видят как Гано е запрял Йованчо в коптора. Заобиколиха кръчмата отзад, и жени се случиха наоколо, още видело беше, та и те се присламчиха и като стигнаха миризливата дървена клетка в долното кьоше на двора, що да видят хората – верно зад дъските нещо мърда и отпред, където е отворът за помията, изведнъж светнаха като въглени две очи. “Пей!” – рев­на Гано. И се чу иззад лайнените тараби: “Юнак съм аз, юнак и перче-е-е-емлия…”

Статията "Веселякът (разказ на Деян Енев)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Снеговалежът ще спре към обяд

Към обяд валежите ще започнат да спират. Максимална температура ще е минус 1°. В София с прекъсвания ще продължи да вали сняг, повече в сутрешните часове. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. 

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север, Към обяд валежите ще започнат да спират. Максимална температура ще е минус 1°. В София с прекъсвания ще продължи да вали сняг, повече в сутрешните часове. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север,

“Столипиново” се превърна в убежище за бежанци

Ромска махала се превърна в убежище за бежанци

Най-големият ромски квартал у нас – пловдивската махала „Столипиново”, се превърна в скрито убежище за сирийски бежанци, показва репортаж на Нова телевизия.

Трафикантите използват населения с роми квартал, за да крият групите, влизащи нелегално у нас, докато стигнат до Западна Европа.

Според сирийската общност от няколко месеца „Столипиново” е част от канал за трафик на бежанци. От полицията засега не потвърждават това и отказват всякаква информация. 

Само в един блок на улица “Крайречна“ преди дни са открити 19 сирийци. Всички те са били натъпкани в апартамент.

Според хората от блока полицията е отвела сирийците в бежански лагер в София. Сред тях имало и майка с три деца.

Хората в квартала познават каналджиите, които се занимават с трафик на сирийски бежанци, но отказват да съобщят имената им.

„Смятам, че в „Столипиново” срещу пари всичко може да се направи. Не 19, а 9000 хиляди човека могат да открият там. Влизат и се смесват сред местното население и стават много трудно откриваеми, ако няма отвътре човек, който да сигнализира за тяхното присъствие”, коментира Малек Насер – председател на сирийската общност в Пловдив.

Той признава, че знае за канала от два месеца. 

„Това, което знам, го знам от хора, които съм срещнал като бежанци. Сумите варират от 1500 до 15 хиляди евро, зависи от коя точка в Турция ги поемат и какви са обещанията към тях, до коя точка ще ги изпратят. Обаче в повечето случаи, по-голяма част от тези хора биват излъгани. Контрабандистите им вземат парите, карат ги до границата и ги зарязват. В най-добрия случай до някой град”, допълни д-р Насер.

Статията "“Столипиново” се превърна в убежище за бежанци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ромска махала се превърна в убежище за бежанци

Ромска махала се превърна в убежище за бежанци

Най-големият ромски квартал у нас – пловдивската махала „Столипиново”, се превърна в скрито убежище за сирийски бежанци, показва репортаж на Нова телевизия.

Трафикантите използват населения с роми квартал, за да крият групите, влизащи нелегално у нас, докато стигнат до Западна Европа.

Според сирийската общност от няколко месеца „Столипиново” е част от канал за трафик на бежанци. От полицията засега не потвърждават това и отказват всякаква информация. 

Само в един блок на улица “Крайречна“ преди дни са открити 19 сирийци. Всички те са били натъпкани в апартамент.

Според хората от блока полицията е отвела сирийците в бежански лагер в София. Сред тях имало и майка с три деца.

Хората в квартала познават каналджиите, които се занимават с трафик на сирийски бежанци, но отказват да съобщят имената им.

„Смятам, че в „Столипиново” срещу пари всичко може да се направи. Не 19, а 9000 хиляди човека могат да открият там. Влизат и се смесват сред местното население и стават много трудно откриваеми, ако няма отвътре човек, който да сигнализира за тяхното присъствие”, коментира Малек Насер – председател на сирийската общност в Пловдив.

Той признава, че знае за канала от два месеца. 

„Това, което знам, го знам от хора, които съм срещнал като бежанци. Сумите варират от 1500 до 15 хиляди евро, зависи от коя точка в Турция ги поемат и какви са обещанията към тях, до коя точка ще ги изпратят. Обаче в повечето случаи, по-голяма част от тези хора биват излъгани. Контрабандистите им вземат парите, карат ги до границата и ги зарязват. В най-добрия случай до някой град”, допълни д-р Насер.

Статията "Ромска махала се превърна в убежище за бежанци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сняг и опозиция провалят кворума на депутатите

Очевидно има някакво надхитряне, ядосва се Миков

    


Представят модела на Интегрираните териториални инвестиции

Среща-дискусия за включването на Северозападен район в Споразумението за партньорство 2014-2020 г., в който да бъде прилаган модела на Интегрираните териториални инвестиции организира днес във Враца Областен информационен център. Стратегията ще бъде представена от лектори на Софийския университет “Св. Климент Охридски“. За участие са поканени  представители на всички общини от област Враца, социално-икономически партньори, регионални структури на държавната администрация и неправителствени организации.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС": Водещи заглавия на първите страници Протестите прогониха клошарите - в. 24 часа - стр. 1Държавните дружества: Вместо приватизация закон - в. Капитал Дейли - стр. 1, 3Партиите си стискат парите - в. Преса - стр. 1, 2, 3Христо Стоичков на съд за фалита на „Парма" - в. Монитор - стр. 1, 34, 35Възрастта за пенсия замръзва. Засега - в. Преса - стр. 1, 4 Водещи заглавия на вътрешните страници Сняг и протести гонят от центъра на София бездомни - в. 24 часа - стр. 2, 3Частни съдия-изпълнители искат електронен запор на сметките - в. 24 часа - стр. 4Обмислят поетапно вдигане на осигуровките за пенсия - в. 24 часа - стр. 5Премиерът допусна конкурс за седми блок в АЕЦ - в. Капитал Дейли - стр. 3Столичната община подготвя обществена поръчка за почистване - в. Капитал Дейли - стр. 5Държавата ще плаща ваксините - в. Преса - стр. 5Строим мост с ВЕЦ с пари от Китай - в. Монитор - стр. 4Руснаци изкупуват парцели по морето - в. Монитор - стр. 3Бежанци наемат големи апартаменти - в. Монитор - стр. 2, 3 Водещи интервюта Меглена Кунева лидер на „Движение България на гражданите": Нямаме разговори с ГЕРБ, фокусът е нова конституция - в. 24 часа - стр. 13Външният министър Кристиан Вигенин: Един реактор няма да ни скара с Русия - в. Преса - стр. 14, 15Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика: Бежанците не оказват натиск върху социалната ни система - в

Кабинетът ще коригира наредбата за парите на държавните фирми в банки


Министерският съвет се очаква да приеме промени в наредбата на служебното правителство за парите на държавните фирми в банките. Точката не е включена в официалния дневен ред на правителственото заседание, но за нея вчера съобщи пред БНР вицепремиерът Даниела Бобева.

"С тези технически корекции процесът ще бъде поставен на справедлива база, т.е. да няма свръхконцентрация на парите на държавните предприятия и ведомствата в една или две банки", каза Бобева, според която...

Мокри и недоволни габровци ругаят по спирките

Естествено, зимната обстановка и отражението й върху живота в региона са намерили място на страниците на вестник "100 вести" днес. Изданието не пропуска да започне с неудобствата, които снегът носи за хората. С две огромни пазарски чанти в ръцете мъж на възраст едвам се добира до спирка от градския транспорт в центъра на Габрово и без да обръща внимание на хората наоколо, започва да сипе цветисти ругатни. Ясно, всичко му е черно наоколо. И заради силния снеговалеж, и заради мокрия гръб, и най-вече заради това, че като сложи чантите под навеса н...

Фандъкова вади цялата техника срещу снега

120 машини са се включили в почистването на снежна София. Работата по обработването на улиците е започнала още през нощта. Кметът Йорданка Фандъкова е разпоредила да бъде извадена цялата налична техника за почистване на улиците.

До 10 см. сняг ще покрие пернишко през днешния ден

Оранжев код е обявен за 27 ноември в Северна и част от Южна България заради снеговалежи и силен вятър, съобщиха от НИМХ към БАН.
Кодът е в сила за 8 области - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Габровска и Смолянска.

В тези области ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Ще вали сняг и ще се образува снежна покривка около 15-20 см. Ще има виелици.
Жълт код за потенциално опасно време е обявен в 16 области...

Продължава

И германски градове се обявиха срещу българи и румънци

16 германски града са помолили Меркел за извънредна помощ

27 ноември в историята

176 г. — Марк Аврелий назначава сина си Комод за съимператор, с което прекъсва системата на осиновените императори в Римската империя. 1095 г. — Папа Урбан II благославя по време на Събора в Клермон провеждането на Първи кръстоносен поход.

Обсъждат бюджета на Мездра за 2014 г.

В Мездра днес ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета на Общината за 2014 година. За участие са поканени граждани, кметовете на кметства и кметските наместници на села, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, ръководители на бюджетни звена, граждански сдружения, общински съветници и други заинтересовани лица да вземат участие в публичното обсъждан...

Децата от НУ"П.Евтимий" ще запалят Коледната си елха в четвъртък

НУ"Патриарх Евтимий"-Плевен ще зарадва своите деца, техните родители и жителите на квартала със спектакъла "Коледни вълшебства", в чиято подготовка са взели участие бивши възпитаници на училището, децата и техните близки, както и учителите. От училището съобщиха още, че в продължение на две седмици е изработвана и коледната украса за сградата и дърветата в училищния двор. Красивите коледни дървета и украси ще заблестят в четвъртък/28 ноември/ от 17:30 часа, придружени от детски песни, стихове и смях. Директорът на НУ"Патриарх Евтимий" Рени Кръс...

Допълнителни курсове срещу катастрофите

Шофьори, които изминават над 15 хиляди километра годишно, да преминават през допълнителни курсове. Така ще придобият умения как да избягват опасности на пътя.
Това предлага Димитринка Гринко от организация, която въвежда у нас професионална консултация по пътна безопасност. Тази система се разработва за първи път в България, след като е приложена Шофьори, които изминават над 15 хиляди километра годишно, да преминават през допълнителни курсове. Така ще придобият умения как да избягват опасности на пътя. Това предлага Димитринка Гринко от организация, която въвежда у нас професионална консултация по пътна безопасност. Тази система се разработва за първи път в България, след като е приложена

Към обяд ще спре снеговалежът

Към обяд валежите ще започнат да спират. Максимална температура ще е минус 1°. В София с прекъсвания ще продължи да вали сняг, повече в сутрешните часове. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. 

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север, Към обяд валежите ще започнат да спират. Максимална температура ще е минус 1°. В София с прекъсвания ще продължи да вали сняг, повече в сутрешните часове. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус. Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север,

Ангола забранява исляма

Ангола стана първата страна в света, забранила исляма като официално вероизповедание. Разпоредено е затварянето на всички джамии. Крайната мярка бе обявена от министъра на културата Роза Крус Силва. Тя посочва, че религията остава извън закона, но храмовете няма да се пипат, а само ще бъдат закрити за неопределено време. Ангола стана първата страна в света, забранила исляма като официално вероизповедание. Разпоредено е затварянето на всички джамии. Крайната мярка бе обявена от министъра на културата Роза Крус Силва. Тя посочва, че религията остава извън закона, но храмовете няма да се пипат, а само ще бъдат закрити за неопределено време.

Нова Зеландия отхвърли молбата за убежище на жител на потъващ остров


Новозеландският върховен съд е отхвърлил молбата на жител на тихоокеанската островна държава Кирибати да получи убежище като бежанец от климатичните промени, разказва Би Би Си.

37-годишният Йоане Тейтиота работил в Нова Зеландия от 2007 г., но впоследствие визата му изтекла. Тогава той поискал убежище от Уелингтън с аргумента, че в родината му няма достатъчно земя, където да се прибере със семейството си и да живее безопасно. Причината е в повишаващото се ниво на океана и в малката...

Първата косовска магистрала готова за три години

Босненски уебпортал прави сравнение с положението в собствената си страна, където са построени само 50 км за 13 години

Тотев : Бюджетът на Пловдив е такъв, какъвто можем да си позволим

„Не приемам мнения или критики, че бюджета на Пловдив за 2014-та година е малък, той е такъв, какъвто градът може да си позволи”. Това заяви кметът Иван Тотев по повод на проектобюджета на община Пловдив, който ще бъде публично обсъден в петък. По думите му Бюджет 2014 на Пловдив е вторият по големина в цяла България. „Най-лесно е да се раздуят цифрите, както е правено в предишни мандати, но накрая се получават дупки в бюджета, защото не се постига никаква събираемост, нито в приходната, нито в разходната част”, каза още Тотев.

46 иракчани са екстрадирани от България тази нощ

46 незаконно пребиваващи иракски граждани бяха екстрадирани тази нощ от България, съобщи МВР.

Полицията бие инвалид зад загражденията или още истории от 12-ти ноември


- Внимавайте какво правите, защото съм инвалид.
- Като си инвалид какво правиш тука?
- Искам да съм с народа си, тъпаци.

Това е разговорът, който студент от Нов български университет провежда с полицаи в нощта на 12 ноември около парламента. Малко след като полицията започва да разчиства площада, той е задържан. Намира се отстрани на Народното събрание до камионетката. Вече е отнесъл няколко юмрука, ритника и удари с палки. След отговора защо е на площада, един от...

Да се шофира с подходящи гуми и съобразена скорост, препоръчват от АПИ

Поради снеговалежите в Северна България и високите котловинни полета, Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. "Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 27-те областн...

Пенка заплаши с убийство Русата Златка

Райкова я нарече циганка, тя й отвърна с "парцал"

    


Бъдещето за медиите ще се обсъжда на дискусия с граждани, организирана от президента


Състоянието на медийната среда, правната уредба, собствеността и финансирането на медиите у нас ще бъдат обсъдени днес на третия дебат от инициативата на президента Росен Плевнелиев "Диалог с гражданите". Темата е "Какво бъдеще за българските медии?", съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Очаква се в дискусията в Централния военен клуб да се включат повече от 250 представители на медиите, на регулаторни институции, на неправителствени организации, дипломати, граждани.
...

Млади таланти пеят и танцуват в подкрепа на социални домове

Благотворителен концерт в подкрепа на социални домове от общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена и Павликени ще се състои от 19.00 ч. в Двореца на културата и спорта „Васил Левски". Организатори са Културно-просветно сдружение „Св. Св. Петър и Павел"-Лясковец, Алианс за култура „АРКА БУЛГАРИ", Фондация „Българско гордост", Комплекс за социални услуги - Павликени, Национално движение „България си ти". В концерта ще се изявят Дарина Димитрова от ОУ "Бачо Киро" и Sweet muffins от СОУ "Ем. Станев", вокален състав "Нова музика" и балет "Кали...

Google Street View влиза в летища и гари

Google

Google Street View вече ще предлага виртуални разходки в международни летища и гари, съобщава CNet.

Картографска услуга разширява покритието си. Ще бъдат включени 16 международни летища, повече от 50 гари и метрополитени, както и платформата на лифта в Хонконг.

Вече ще може да се направим панорамна обиколка на спирката Waterloo в Лондон, на терминалите на международното летище в Токио, можем да се спрем пред гишетата за чекиране на летището Барахас в столицата на Испания – Мадрид и дори да влезем в самолет на международното летище в Дубай.

Статията "Google Street View влиза в летища и гари" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Прогноза за времето - 27 ноември

Днес валежите ще продължат, но след обяд от югозапад ще започнат да отслабват, в Югозападна България ще спрат и по-късно облачността ще се разкъса. В Източна България вятърът ще се ориентира от север, ще бъде умерен, докато в Западна България постепенно ще стихне.

Лондон гони спящите по улиците българи

Новопристигналите имигранти от Източна Европа ще се срещнат със сериозни затруднения при получаването на социални помощи, а тези, които спят по улиците ще бъдат депортирани.

Съдят мъж, взривил автомобил

Пловдивският окръжен съд започва дело срещу мъж взривил автомобил, съобщиха от Съдебната палата. Срещу подсъдимия Пеньо Добревски е повдигнато обвинение, че е повредил чрез взрив лек автомобил „Шкода Фабия“ в началото на месец март. Освен това той е държал самоделно огнестрелно оръжие и боеприпаси. Обвиненията са по чл. 333 и 339 от Наказателния кодекс. Първото заседание по делото е от 13.00 часа. Призовани са 6 свидетели и 11 вещи лица.  ...

Община Г. Оряховица кани на публично обсъждане на проектобюджет - 2014

Предстои представяне, обсъждане и приемане на бюджета на община Горна Оряховица за 2014 г. Основния финансов план на общината е свързан с поставените цели, приоритетите, решаването на проблемите и подобряване условията на живот и услугите в община Горна Оряховица. Общинското ръководство кани граждаите на публично обсъждане, което ще се проведе на 28-ми ноември /четвъртък/ от 17.15 часа в залата на Община Горна Оряховица. Мнението на всички граждани, общински съветници, кметове на кметства, ръководители, медии, граждански сдружения, юридически л...

659 снегорина чистиха страната тази нощ

Пътните настилки са мокри, на места частично заледени

Сняг и виелици в София, Фандъкова със забележки към почистването

Усилване на снеговалежите и прогнози за виелици и навявания в страната. В София обстановката е зимна и всички почистващи машини са на път. Това коментира кметът на столицата Йорданка Фандъкова по БТВ. Тя каза, че на места вали обилно, техниката работи на терен, но време на обилен сняг не може да се очаква изцяло пътят да бъде изцяло почистен.

ВМРО с почетна стража пред паметник "Майка България"

С почетна стража пред паметник „Майка България” ще отбележи ВМРО във В. Търново 92 – ата годишнина от подписването на катастрофалния в новата история на страната ни Ньойски договор. Стражата ще застане пред паметника в 16,45 часа и ще бъде в знак на солидарност с българите, останали на територията на съседни държави по волята на Великите сили. Клаузите на Ньойския диктат оставят под чужда власт милиони българи, населяващи цяла Южна и Северна Добруджа, Вардарска и Егейска Македония, Одринска и Беломорска Тракия, Босилеградско, Царибродско и Тимо...

Килифаревският манастир чества 650 г. от Успението на Теодосий Търновски

Със света литургия рано сутринта в църквата на Килифаревския манастир ще започне програмата за отбелязване на 650 години от Успението на Свети Теодосий Търновски. В 9,30 ч. в параклис „Свети Теодосий Търновски” миряните ще могат да запалят свещ и да се поклонят пред паметта на Свети Теодосий Търновски. В 10,00 ч. гостите ще се изкачат до руините на Теодосиевата школа в средновековния Килифаревски манастир. Половин час по-късно започва четене на избрани пасажи от житието на Свети Теодосий и Похвално слово за Евтимий пред отшелническата килия на ...

Книга разказва за живота на Пловдив през Възраждането

Книгата „Из обществения и културен живот на Пловдив през Възраждането и след Освобождението” на историка изследовател, музеен работник и краевед Евдокия Еманиулова, ще разкрие факти от културния живот на Пловдив. Емануилова години наред събира, изследва и анализира дати и факти от историята на Пловдив, за да създаде един сборник, превърнал се в калейдоскоп от личности и събития, в годините на Възраждането и след Освоождението. Премиерата на книгата  и среща с автора Евдокия Емануилова ще бъде тази вечер, от 17.30 часа в Конфератна зала на  Наро...

МВР изгони беглец, замесен в убийство

Вътрешното министерство е разкрило, че един от кандидат-бежанците се е снимал на видеоклип как пребива до смърт човек с метален прът, а след това го застрелва. Друг беглец от арабска държава признал пред нашите власти, че е лежал в затвор в родината си, защото е убил сестра си, която нарушила религиозните закони, научи “Труд”.
Двамата са част от Вътрешното министерство е разкрило, че един от кандидат-бежанците се е снимал на видеоклип как пребива до смърт човек с метален прът, а след това го застрелва. Друг беглец от арабска държава признал пред нашите власти, че е лежал в затвор в родината си, защото е убил сестра си, която нарушила религиозните закони, научи “Труд”. Двамата са част от

Пожар в хостел с 200 нелегални афганистанци в центъра на София

Пожарна. Снимка: БГНЕС, Архив

Хостел пламна тази сутрин в централната част на София.

От СДВР съобщиха за OFFNews, че сигналът е подаден около 7.55 часа тази сутрин.

Хостелът се намира в жилищна сграда на ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, в близост до кръстовището с ул. “Княз Борис I” на шестия етаж.

По информация на bTV mомещението, което се е запалило, е било дом на 200 нелегално пребиваващи афганистанци.

Няма информация за пострадали. На място са пратени два екипа на пожарната, а причините за пожара тепърва ще бъдат изяснявани. 

Статията "Пожар в хостел с 200 нелегални афганистанци в центъра на София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване