Гъбите сами създават вятър, за да разнасят спорите си

От гледна точка на биологията гъбите често са описвани като прости организми, които произвеждат възможно най-много спори, пише Scientific American. Учените смятаха, че обхватът на разпространение на ...

ЕС обмисля евентуални действия срещу Украйна

ЕС ще обмисли действия срещу Украйна след съобщенията, че най-малко трима демонстранти са загинали при насилието, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Ройтерс....

СГП: Няма нарушения при обвинението на Желязков

Тя протестира решението на съда да й върне делото

    


Видео: Състезател по шорттрек бе дисквалифициран заради показан среден пръст


Холандският състезател по шорттрек Шинки Кнехт очевидно трудно понася загубите и не може да скрие разочарованието си от тях. Дори го демонстрира по неособено възпитан начин.

В неделя Кнехт отстъпи с броени метри пред руснака Виктор Ахн във финала на щафетата на 5000 метра от Европейското първенство в Дрезден. Веднага след финиша той започна да размахва юмруци и да показва средни пръсти с двете ръце.

Организаторите моментално дисквалифицираха Кнехт от състезанието заради...

Бъдете в чата със Сноудън утре

В четвъртък бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън ще отговаря по интернет от Москва на въпроси, зададени от потребители на мрежата по света.

Димитър Иванов: Битката Станишев-Първанов е за власт, не за пари

Последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов написа книга за Стефан Стамболов, съобщава Би Ти Ви. 

Битката Станишев-Първанов не е за пари, а за власт, заяви Иванов. Последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов написа книга за Стефан Стамболов, съобщава Би Ти Ви. Битката Станишев-Първанов не е за пари, а за власт, заяви Иванов. "Аз съм вътрешен за БСП от толкова време, че за мен тези неща не са изненада. Изненадваща е липсата на перспектива пред двете страни - има

ГЕРБ разчете: Изключително лош доклад

Брюксел давал положителни оценки само за техния мандат

    


Корпоративна банка купи българския клон на "Креди Агрикол"

Корпоративна търговска банка (КТБ) е подписала споразумение за придобиване на 100% от акциите на банка "Креди Агрикол България" ЕАД. Споразумението е сключено с банката майка - френската "Креди Агрикол" С.А.   Българският клон на "Креди Агрикол" е приемник на регистрираната в България дъщерна банка на гръцката "Емпорики". Самата "Емпорики" е собственост на "Креди Агрикол", която от своя страна купи българската "Емпорики".   Според съобщението от КТБ фактическото придобиване на "Креди Агрикол" ще стане след необходимите одобрения от компетентните органи.Веднага след това дойде съобщение и от БНБ, в което се казва: "БНБ е запозната с процеса по продажбата на "Креди Агрикол България" (дъщерна на "Креди Агрикол Груп") както от представителите на банката-майка във Франция, така и от нейния субсидиар у нас. Централната банка винаги е подкрепяла окрупняването в банковия сектор, тъй като това допринася за засилване на стабилността на банковата система у нас". "В конкретния случай една от водещите български кредитни институции в условия на конкуренция придобива друга, което е свидетелство за продължаване на процеса по консолидация на банковия капитал в българския банков сектор. След внасяне на документите за одобрение управление "Банков надзор” на БНБ ще се произнесе в установените от закона срокове", казват от централната банка.   "Креди Агрикол България" има активи за около 480 млн. лв. към 30 септември 2013 г. КТБ с мажоритарен собственик Цветан Василев има активи за 6.7 млрд. лв. към същия период, което й отрежда четвърто място сред банките в България. Институцията е публично дружество и акциите й се търгуват на Българската фондова борса.   След придобиването "Креди Агрикол България ЕАД" ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и средния бизнес и търговията на дребно, се казва в съобщението.  

Купете си вестник "Труд" - вече и с sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2001 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2001 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

СГП обжалва връщането на делото "Костинброд"

Според държавното обвинение аргументите на Софийския градски съд завръщане на делото са оборими

Вицепремиерът Златанова: Докладът на ЕК е обективен и точен

Докладът на Европейската комисия е обективен, точен, базира се на факти и не е политически обвързан. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на влизане в Министерски съвет.Към тази констатация се присъедини и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Зимни бури връхлетяха източното крайбрежие на САЩ

Нов студ и полярни температури в Съединените щати. Издадени са предупреждения за обилни снеговалежи и виелици за повечето щати в Средния запад и по североизточното атлантическо крайбрежие. Хиляди полети са отменени или закъсняват, властите затвориха училища и федерални сгради.

"Умните" проекти ще са приоритет в стратегията за малкия и средния бизнес


Високите технологии и интензивните на знание услуги са залегнали като приоритет в приетата днес от правителството Национална стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия за периода до 2020 г.

Записаното в стратегията ще се изпълнява с финансиране главно от оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

Правителствената пресслужба информира, че документът е адаптиран към аналогичния европейски политически документ Small Business Act и ще...

Създателят на компактния SUV сегмент навърши 20 години

Над 90% от всички произведени Toyota RAV4 са все още в движение

    


#оставка и неудобни въпроси към Вигенин в Лондон

Автор: Елена Божинова, ДАНСwithmeLondon

“Министърът на външните работи г-н Кристиан Вигенин кани на среща-разговор представителите на българската общност в Обединеното кралство на 16 януари 2014 г. от 19.00 ч. в сградата на посолството на Република България в Лондон. Срещата е с цел запознаване с резултатите от посещението на министъра в Обединеното кралство, както и дискусия по други актуални теми.”, това бе поканата за състоялото се в четвъртък събитие.

Корицата на събитието във фейсбук е снимка, на която той е приятно усмихнат и гледа в бъдещето. На живо, наистина се оказа приятно усмихнат и вероятно гледа в бъдещето, не съм сигурна. Разказа ни за срещите си, за разговорите по повод медийната кампания срещу „нашествието“ на българи и румънци. Подчерта, че в официалното изявление на Foreign Office ще има изречение, в което се благодари за приноса на българите към социалната система на Великобритания. Като цяло – ситуацията е овладяна, ЕС застана на наша страна, това е една от ползите да си държава членка …

Дойде и време за въпроси от „публиката“.

Публиката е доста разнородна – от ученици от българското училище, водени от учителката си, по начин, който навяваше стари спомени, през девойка „позабравила българския“, успяли емигранти, недоволни емигранти, хора, били дипломати последните 20 години, майка, бореща се за детето си и шепа „танцуващи“. Дискусията върви в очаквани рамки – държавата не прави нищо да защити гражданите си от нападки и обиди, посещението е „след дъжд качулка“, след като лошото вече мина. Доста време бе отделено на изграждането на положителен имидж на България. Пресаташето на посолството контролира микрофона.
Той стига до мен, задавам си въпросите:

  • Българите в чужбина не могат да упражняват правото си на глас, какво смятате да направи министерството по въпроса?
  • Задават се избори, всички се надяваме да са по-скоро, а на последните в Лондон се чакаше по 4 часа да гласуваш.
  • Казвате, че работите по подготовка на българското председателство на ЕС – как става това, когато представлявате правителство, крепящо се на анти-европейска партия, когато българският парламент гласува закони в грубо нарушение на присъединителния ни договор, когато има такъв провал в справянето с бежанците, че ВКБООН излезе с изявление да не се връщат бежанци към България, защото условията за живот са нечовешки?
  • Как се борите с езика на омразата към българи във Великобритания, след като нито една политическа партия не излезе със становище, осъждащо ксенофобията в България?

Това предизвиква смут в залата, друг човек взима микрофона и пита за статута на България на най-корумпираната държава в ЕС и затова, че настоящето правителство не само не помогна да се подобри имиджа на България, а напротив го сведе до дъното, че вече над 200 дни протести в България още няма отговор на въпроса КОЙ и ЗАЩО назначи Делян Пеевски за председател на ДАНС… Микрофонът й е отнет от пресаташето на посолството, оказва се след подканяне от страна на кореспондент от БНТ. Залата зажужава, чуват се отделни аплаузи, викове “Цензура”, “Оставка”, други са недоволни, чувам една жена да казва „ама ние сме тука“ (представям си, че това означава „не сме там и тези неща не ни интересуват“)

В разговор с пресаташето на посолството след срещата човек го пита защо се отнема микрофона и се упражнява цензура. Той отговаря, че имало достатъчно критики срещу правителството преди това и този въпрос се бил покрил вече.

Успяваме да предадем на министър Вигенин петиция подписана от около 1700 българи живеещи в чужбина с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Той я приема, не реагира, но „публиката“ видимо не може да удържи на напрежението и се заточват изказвания след изказвания, само и само да се отдалечим от ситуацията, някой дори грешно цитира Кенеди. Най-накрая микрофонът стига до човек, който пита кога ще има официална реакция на Външно по повод поведението на Сидеров и предава послание за България: Оставка!

Следват още изказвания в стил „речи на банкет“.

Министърът внимателно си отбелязва въпросите, отговаря накрая по всички теми. Той дори звучи свежо и смислено, на фона на говорителите, които успяха да са по-казионни от министър на БСП. Удивително! Най-важното, което каза, обаче, беше „назначаването на Пеевски беше гигантска грешка, взета по един непрозрачен начин, от която не е ясно как и кога ще се възстановим“, от публиката услужливо идва предложението „с оставка?“.

Официалната част на срещата приключва. Столовете са налепени със стикери „Оставка“, малка групичка се разхождаме с лепенките и по нас, голяма част от хората се правят, че не съществуваме. И това е основното, което остава у нас, че сме от различни светове, макар и на едно място, че извън нашия свят се оказва, че за другите няма значение КОЙ е на власт и КАКВО прави, стига да има някаква облага от него.

Остава усещането, че „оставката ни е най-малкият проблем“, че не можем да познаем, да припознаем хората „там“, тези,  които се държат като публика, а не като граждани.

Източник: Offnews

The post #оставка и неудобни въпроси към Вигенин в Лондон appeared first on Noresharski.com.

Бивш репортер на Би Би Си подаде жалба срещу "Дейли мейл" за дискриминация на българи и румънци

Бившият разследващ репортер на Би Би Си Джон Данциг, познат във Великобритания със статиите си за човешките права и Европейския съюз, публикува в блога си 13 причини, поради които е недоволен от статия на "Дейли мейл" за България и Румъния.
Може да ги видите ТУК.
Материалът на британският таблоид излезе преди падането на трудовите ограничения Бившият разследващ репортер на Би Би Си Джон Данциг, познат във Великобритания със статиите си за човешките права и Европейския съюз, публикува в блога си 13 причини, поради които е недоволен от статия на "Дейли мейл" за България и Румъния. Може да ги видите ТУК. Материалът на британският таблоид излезе преди падането на трудовите ограничения

Иво Христов: Станишев и Първанов са театрални персонажи

/КРОСС/ Станишев и Първанов са театрални персонажи, емоционално заявени отдавна, които драматизират тона, тъй като за първи път някой отвътре дръзва да клати сериозно лодката. Фасадното единство е истинска светая светих на БСП. Търкания, несъгласия, лобита винаги е имало, но в БСП има консенсус около едно нещо и то е, че партията няма обществен проект, тя нехае за своите ценности, но за сметка на това функционира ефикасно като синдикат за устройване на своите членове, т.е. всички сме в една лодка, тя трябва да доплава до властта, а пък там ще видим кой къде ще бъде устроен, каза в интервю за програма „Христо Ботев" на БНР журналистът Иво Христов. Сега изведнъж отчаяното лоби на Първанов, което не получи нищо при последното раздаване на картите, решава да заяви себе си по един по радикален начин с паралелна листа. Два клана, две икономически клиентели, групирани около две политически личности се саморазправят. Развръзката? Може да се предположи, че партията ще се групира около формалния си лидер - Станишев, човек с доказани антилидерски качества. БСП винаги се групира около онзи, който е начело. Затова са и еднозначните реакции на партийните членове в последните дни. Те подкрепят изцяло „Позитано" и обръщат гръб на Първанов, който доскоро минаваше за някакъв авторитет

Нейнски: Правителството на Орешарски демонстрира безсилие

/КРОСС/ Евродепутатът Надежда Нейнски излезе с официална позиция относно представения днес тринадесети Доклад по Механизма за сътрудничество и проверка на ЕК. Ето и пълния текст на документа: "Докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка е остро критичен за България. Той отразява обективно ситуацията за период от година и половина - време, в което страната бе управлявана от три правителства- това на Борисов, на Марин Райков и на Орешарски. Директният изказ на доклада, както и фактът, че българското правителство е имало само един ден за коментари по него, са доказателство за умората в Брюксел от повтаряне на едни и същи препоръки и особено от системното им неизпълнение с години. Проблемите с неефективната работа на съдебната система, с корупцията на високо ниво и с организираната престъпност отново са в основата на повечето критики в доклада. Визирани са всички скандали със сериозен обществен отзвук - сформирането на ВСС, назначението на шеф на ДАНС, процедурите по изработване на новия НК, нерегламентираното подслушване. 14 години след като България започна преговори за присъединяване с ЕС с равен старт, ясен знак за доверие в аванс от страна на европейските партньори, днес е налице видима тенденция за загуба на доверие. От 2001-ва година насам на практика партиите на статуквото- Тройната коалиция и ГЕРБ съзнателно рушат европейския авторитет на България и отнемат перспективата на младото поколение

Кабинетът отговаря на EК с екшън план

С екшън план ще отговори правителството на критиките на ЕК в доклада. В него ще има заложени конкретни срокове и мерки, обявиха на съвместен брифинг вицепремиерите Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова.

Маскарадни игри и обичаи от пазарджишко ще завладеят пернишката публика преди фестивала Сурва

Маскарадни игри и обичаи от пазарджишко ще покаже Регионалният исторически музей в Перник. Експозицията ще се открие в навечерието на 23 Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва", който ще събере в почивните дни хиляди участници и зрители в Перник.

Изложбата се организира заедно с РИМ в Пазарджик. Автор е уредникът в отдел "Етнография" Мария Йорданова. Експонатите ще представят зимните маскарадни игри, които се изпълняват в така...

Продължава

Новата "Мисис баба 2014" е Цветеслава Гълъбова

Над 300 кандидатки се явиха на петото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба 2014 година”. Само четири обаче се добраха до лентите и короните.

 

„Съветвам хората да влизат от роля в роля, защото това поддържа човека с млад дух”, каза в „Здравей, България” 47-годишната Цветеслава Гълъбова, която грабна титлата „Мисис Баба 2014”. 

 

Над 300 кандидатки се явиха на петото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба 2014 година”. Само четири обаче се добраха до лентите и короните. „Съветвам хората да влизат от роля в роля, защото това поддържа човека с млад дух”, каза в „Здравей, България” 47-годишната Цветеслава Гълъбова, която грабна титлата „Мисис Баба 2014”.

БНБ: Запознати сме с процеса по продажбата на Креди Агрикол България

БНБ е запозната с процеса по продажбата на Креди Агрикол България (дъщерна на Креди Агрикол Груп) както от представителите на банката-майка във Франция, така и от нейния субсидиар у нас, съобщават от националния трезор.

Над 80 са приемните семейства във Варненско

Над 80 са приемните семейства във Варна и областта към момента. Това каза пред Радио „Фокус” – Варна Анна Конукова, директор на Отделa за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" – Варна. Специалистът коментира, че в момента има няколко свободни приемни семейства, но те са оценени за отглеждане на деца над 3-годишна възраст, а такива деца в момента няма.

Реал (Мадрид) с турнирен успех в Барселона

Реал (Мадрид) е на крачка от полуфиналите за Купата на краля в Испания след минимална победа над Еспаньол.

Ясновидец: Три земетресения ни чакат тази година

Три земетресения ни чакат тази година, обяви в предаването „На кафе Три земетресения ни чакат тази година, обяви в предаването „На кафе" по Нова телевизия екстрасенсът и гадател Божидар Караджов. Трусовете ще бъдат без фатални последици, уточни той. „Господ ни пази! Земетресенията ще са в Софийска област - 3,5 по Рихтер, ще се разлюлее районът Балчик-Каварна, както и около Свищов", заяви Караджов.

Ясновидец прогнозира три земетресения тази година

Три земетресения ни чакат тази година, обяви в предаването „На кафе" по Нова телевизия  екстрасенсът и гадател Божидар Караджов. 

Трусовете ще бъдат без фатални последици, уточни той.

„Господ ни пази! Земетресенията ще са в Софийска област - 3,5 по Рихтер, ще се разлюлее районът Балчик-Каварна, както и около Свищов", заяви Караджов. Три земетресения ни чакат тази година, обяви в предаването „На кафе" по Нова телевизия екстрасенсът и гадател Божидар Караджов. Трусовете ще бъдат без фатални последици, уточни той. „Господ ни пази! Земетресенията ще са в Софийска област - 3,5 по Рихтер, ще се разлюлее районът Балчик-Каварна, както и около Свищов", заяви Караджов.

Анализаторите не вярват в успеха на мирната конференция "Женева-2"

Започват преговорите между представителите на режима на Башар Асад и сирийската опозиция

    


Милиони китайци останаха без интернет заради проблем със системата за филтриране на сайтове


Проблем с китайската система за филтриране на достъпа до интернет остави няколкостотин милиона китайци без възможност да сърфират в мрежата за няколко часа. По ирония на съдбата единственият достъпен сайт е бил този на американска компания, която предлага услуги за заобикаляне на онлайн цензурата в Китай, съобщава агенция Reuters.

Според китайската държавна информациона агенция "Ксинхуа" проблемът може да е резултат от хакерска атака. Говорителят на китайското външно министерство...

Дългът на еврозоната с първи спад от 2007 г. през третото тримесечие на 2013 г.

Съз задължения в размер на 17,3% от БВП България продължава да е с най-нисък държавен дълг в ЕС след Естония

    


Ваньо Танов: Тефтерът е намерен при обиск на къщата на Рашков още през 2011 г.


"Това тефтерче е намерено още при обиските около събитията в Катуница през септември 2011 година." Това обяви в сутрешния блок на Би Ти Ви бившият шеф на агенция "Митници" Ваньо Танов в коментар за публикуваното вчера скандално тефтерче, за което се твърди, че е на Кирил Рашков. В него фигурират имена на митничари, политици, общественици и цитирани суми, които са им давани за услуги.

"От 2001 до сега това тефтерче би трябвало да е било в службите и те да извършват проверка на всички...

Николас Джаар прави концерт в София на 27 февруари


Родения в Чили и подвизаващ се в Ню Йорк музикален продуцент Николас Джаар (Nicolas Jaar) ще направи концертно изпълнение в София на 27 февруари, съобщиха организаторите на събитието Reel Feel в своя профил в "Туитър". Мястото все още не е обявено.

Едва на 24 години Джаар е едно от най-силните имена на съвременната музикална сцена, на която си правят среща електронната музика, меланхолията, джаз, хип-хоп, ембиънт, дийп хаус и дори звуци и гласове от забравени или не киноленти. ...

Докладът на ЕК за България: Осигурете лидерство и независима съдебна власт

България трябва да насърчава радетелите на промяната и да осигури лидерство. Основни принципи като върховенството на закона и независимостта на съдебната власт трябва да залегнат в основата на дългосрочна стратегия за реформа. Това се посочва в доклада на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка. България трябва да насърчава радетелите на промяната и да осигури лидерство. Основни принципи като върховенството на закона и независимостта на съдебната власт трябва да залегнат в основата на дългосрочна стратегия за реформа. Това се посочва в доклада на Европейската комисия относно напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка.

"Вълкът от Уолстрийт" победи Херкулес

Филмът продължава да е най-гледан у нас

    


Докладът на ЕК: Oстават много проблеми

Говорителят на Комисията Марк Грей отказа да определи доклада като положителен или отрицателен и подчерта, че той не дава оценка на конкретен кабинет, а на процесите в страната

Докладът на ЕК: Напредъкът е слаб и крехък

Говорителят на Комисията Марк Грей отказа да определи доклада като положителен или отрицателен и подчерта, че той не дава оценка на конкретен кабинет, а на процесите в страната

Полша е най-добрата страна за правене на бизнес в Източна Европа и Централна Азия


Полша е най-добрата страна за правене на бизнес в региона на Източна Европа и Централна Азия заради увеличения потребителски пазар и подобрената инфраструктура, сочи класация на Bloomberg.

България е на шесто място в региона, след Чехия, Унгария, Кипър и Турция. В по-голямата световна класация, в която участват 214 държави, България е на 42-о място, а Полша – на 26-о. Глобалният първенец за правене на бизнес за поредна година е Хонконг, следван от Канада и САЩ. САЩ падат с една...

Със закъснение община Перник преведе 2000 лева на мъжкия волейболен отбор на "Миньор" преди старта на Суперлигата

Община Перник е превела 2 хиляди лева на мъжкия волейболен отбор на "Миньор", което гарантира участието му в мача в Попово.

Волейболистите бяха решили да съберат собствени пари, но да не отказват срещата от втория кръг от турнира за Купата на България. Поради липса на общинско финансиране спортистите смятаха с пари от собствения си джоб да платят бензина на две леки коли, с които да стигнат до Попово, пише sportal.bg. Перничани имат реален шанс да играят в...

Продължава

Бивш репортер на Би Би Си нападна "Дейли мейл" за дискриминация на българи и румънци

Бившият разследващ репортер на Би Би Си Джон Данциг, познат във Великобритания със статиите си за човешките права и Европейския съюз, публикува в блога си 13 причини, поради които е недоволен от статия на Бившият разследващ репортер на Би Би Си Джон Данциг, познат във Великобритания със статиите си за човешките права и Европейския съюз, публикува в блога си 13 причини, поради които е недоволен от статия на "Дейли мейл" за България и Румъния. Може да ги видите ТУК. Материалът на британският таблоид излезе преди падането на трудовите ограничения

Руската полиция издирва дагестанска черна вдовица, промъкнала се в Сочи


Полицията в Сочи издирва жена, за която се смята, че може би планира самоубийствен атентат, съобщиха световните медии.

Според информация на руското разузнаване 23-годишната Рузана Ибрахимова от Дагестан е вдовица на загинал ислямистки бунтовник. В писмо, изпратено от Федералната служба за сигурност до местната полиция, пише, че наскоро жената е напуснала родния си град в кавказката провинция, отстояща на около 600 километра от Сочи, и вероятно се е промъкнала в черноморския курорт на...

Задължават китайците, публикуващи видео, да ползват истинските си имена

Занапред всеки китаец, който качва видео в онлайн пространството, ще трябва да го публикува с истинското си име, съобщи Ройтерс. 

Новото правило е въведено от правителството на Китай и важи за всички интернет потребители в азиатската страна. Целта е да се ограничи разпространението на клипове с насилие или сексуално и друго вулгарно съдържание. Занапред всеки китаец, който качва видео в онлайн пространството, ще трябва да го публикува с истинското си име, съобщи Ройтерс. Новото правило е въведено от правителството на Китай и важи за всички интернет потребители в азиатската страна. Целта е да се ограничи разпространението на клипове с насилие или сексуално и друго вулгарно съдържание.

Русия забрани месо от Австралия

Руската агенция за контрол над селскостопанските продукти ограничава доставките на говеждо и овче месо, внос от Австралия. В него са открити вреден хормон и бактериите ешерихи е-коли. Влиза в сила и забрана за австралийски месни субпродукти.

Иван Гарелов иска да върне на мода сериозната журналистика

Легендарният телевизионен водещ покани Елена Йончева за своя дясна ръка в предаването "Оригиналът", което е поредното предизвикателство в кариерата му. Обожава шумните купони, готвенето, ходенето на лов. Повече от всичко държи на семейството си, уважава мнението на съпругата си Донка Стамболийска и се гордее, че децата му са си проправили собствени Легендарният телевизионен водещ покани Елена Йончева за своя дясна ръка в предаването "Оригиналът", което е поредното предизвикателство в кариерата му. Обожава шумните купони, готвенето, ходенето на лов. Повече от всичко държи на семейството си, уважава мнението на съпругата си Донка Стамболийска и се гордее, че децата му са си проправили собствени

Джаро и Куката явно в YouTube

Куката, Джаро и Ко от четвъртия сезон на “Под прикритие” вече са достъпни за гледане и в официалния канал на БНТ в YouTube на адрес youtube.com/bntbulgaria. Той обаче може да се следи само у нас, а не и от феновете на кримката зад граница. “Причината е световното разпространение на сериала и договорните отношения с компанията дистрибутор” Куката, Джаро и Ко от четвъртия сезон на “Под прикритие” вече са достъпни за гледане и в официалния канал на БНТ в YouTube на адрес youtube.com/bntbulgaria. Той обаче може да се следи само у нас, а не и от феновете на кримката зад граница. “Причината е световното разпространение на сериала и договорните отношения с компанията дистрибутор”

Четвърт полицай за цяло село не стига

"Лежах, когато крадецът дойде с нож над главата ми. Треперех като лист и плачех. Насочи ножа към гърлото ми и повтаряше: “Дай парите”. Обърна всичките стаи...” Това е разказът на една възрастна жена - баба Димитрина от русенското село Дряновец. Нападнали ги и ги обрали малко преди последната Коледа. Съпругът е инвалид, крадците му взели последн

Депутатите отложиха за утре гласуването на Изборния кодекс

Изборното законодателство се приема не в 12 без 5, а в 12 без 1 минута, според опозицията

    


Великобритания загуби битката срещу забраната за къси продажби в ЕС

Върховният съд на ЕС даде право за временна забрана на късите продажби при заплаха за пазарите и финансовата система

    


Депутатите отложиха за утре гласуването на Изборния кодекс

Изборното законодателство се приема не в 12 без 5, а в 12 без 1 минута, според опозицията

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване