Нападателят на Костов: Нямам работа, след делото минавам Терминал 2

"Като мине делото и си излежа присъдата, веднага напускам страната. Вече разбрах - изходът за мен е Терминал 2. Тука работа няма. Дето се вика, в чужбина ряпа да бера, пак ще изкарам някой лев", каза вчера пред "24 часа" плевенчанинът Виктор Градинаров. Днес той ще застане пред Софийския районен съд за опит за грабеж в дома на Иван Костов...

Втори фалстарт на делото за изчезнали 21 млн. лв от Алфабанк

За втори път процесът за изнесените с куфарчета над 21 млн. лв. от Алфа банк не тръгна в Софийския градски съд. Причина за фалстарта стана неявяването на касиера на банката Петко Митевски, който е обвинен, че е присвоил милионите.
Адвокатът му представи болничен лист, според който Митевски е развил остра вирусна инфекция и не е в... За втори път процесът за изнесените с куфарчета над 21 млн. лв. от Алфа банк не тръгна в Софийския градски съд. Причина за фалстарта стана неявяването на касиера на банката Петко Митевски, който е обвинен, че е присвоил милионите. Адвокатът му представи болничен лист, според който Митевски е развил остра вирусна инфекция и не е в...

20-годишен бивш футболист се обеси след есемес до сестра си

20-годишен бивш футболист се обеси във фургон в землището на село Крайници, съобщи struma.bg.

Радослав Божков тренирал във ФК „Марек 2007", а сега бил второкурсник в НСА. Според запознати, преди да посегне на живота си младежът изпратил есемес на сетра си с текст:




























20-годишен бивш футболист се обеси във фургон в землището на село Крайници, съобщи struma.bg. Радослав Божков тренирал във ФК „Марек 2007", а сега бил второкурсник в НСА. Според запознати, преди да посегне на живота си младежът изпратил есемес на сетра си с текст:

Маскирани нахлуха в сградата на киевското държавно радио

/КРОСС/ Около 20 маскирани мъже са нахлули в сградата на държавното радио на Киев. Това съобщи Korrespondent.net, позовавайки се на служители на компанията.Промъквайки се през прозорците на първия етаж, маскираните са блокирали входа и са проникнали във вътрешността на сградата. В момента всички служители на радио-телевизионната компания са напуснали сградата. За случая е уведомена полицията.

"Хъбъл" засече нова звезда

/КРОСС/ Космическият телескоп "Хъбъл" засне звездата, готова да експлодира. Уникалните снимки на обекта SBW1 са публикувани на сайта на НАСА. Звездата се намира в съзвездието Кил, на 20 000 светлинни години от Земята. Тя е 20 пъти по-голям от Слънцето и във всеки един момент може да се превърне в свръхнова. Кога обаче ще се случи това, учените не уточняват. След експлозията яркостта на обекта се увеличава до повече от сто пъти. От Земята този процес може да се наблюдава и с невъоръжено око. Телескопът "Хъбъл" продължава да следи звездата. Учените се надяват да проследят в детайли и самата експлозията, за да намерят отговори на много въпроси за произхода и структурата на Вселената.

СТРЕЛЯТ НА МЕСО, трима убити в Киев

Трима души са загинали в сблъсъците в Киев, съобщава АП, като се позовава на украински лекар. ЕС ще обмисли действия срещу Украйна след съобщенията, че най-малко трима демонстранти са загинали при насилието, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

20-годишен ексфутболист се обеси след есемес до сестра си

20-годишен бивш футболист се обеси във фургон в землището на село Крайници, съобщи struma.bg.

Радослав Божков тренирал във ФК „Марек 2007 20-годишен бивш футболист се обеси във фургон в землището на село Крайници, съобщи struma.bg. Радослав Божков тренирал във ФК „Марек 2007", а сега бил второкурсник в НСА. Според запознати, преди да посегне на живота си младежът изпратил есемес на сетра си с текст:

Китайски оракул предрича войни и любов

През нощта на 31 януари настъпва Годината на Дървения кон, която ще промени света. Коренно различни енергии ще властват над Земята - бунтове, превземане на нови територии, идеи и компании. За разлика от Годината на Змията, която беше мистериозна и задкулисна, идва бурно време, което ще извади на показ всичко скрито. През нощта на 31 януари настъпва Годината на Дървения кон, която ще промени света. Коренно различни енергии ще властват над Земята - бунтове, превземане на нови територии, идеи и компании. За разлика от Годината на Змията, която беше мистериозна и задкулисна, идва бурно време, което ще извади на показ всичко скрито.

Най-важните новини от деня, сряда, 22 януари

  ЕК: Работим с правителството за постигане на напредък Твърдо решени сме да работим с правителството за постигане на напредък. Това...

КВК "Габрово" отпадна от CEV Cup след загуба с 1:3 от турци в Анкара


Вторият в българското първенство КВК "Габрово" приключи участието си в европейските клубни турнири. Воденият от Любомир Герасимов отбор загуби с 1:3 (11:25, 25:21, 25:27, 19:25) от "Малие Мили Пиянго" в Анкара.

Турците се класираха за четвъртфиналите в във втория по силна турнир в Европа CEV Cup благодарение на двата гейма, които взеха при загубата си с 2:3 в Габрово преди седмица.

След тезжко загубената първа част българският отбор се съвзе и заигра значително по-добре....

Даниел Радклиф се качва отново на Бродуей

Историята на пиесата разказва за трудностите, през които преминава момче инвалид, опитвайки да се наложи като актьор в Холивуд.

Григор Димитров: Имаше сълзи, но трябва да боли. И боли

- Как гледате на този мач - като пропусната възможност или стъпка напред?
- В момента изпитвам смесени чувства. Като премазан съм. Тежко е да загубиш подобен мач, първия ми четвъртфинал. Излязох на корта с мисълта единствено за победа. Поздрави за Рафа, той е изключителен боец, а извън корта е страхотен човек. В последните няколко години направихм - Как гледате на този мач - като пропусната възможност или стъпка напред? - В момента изпитвам смесени чувства. Като премазан съм. Тежко е да загубиш подобен мач, първия ми четвъртфинал. Излязох на корта с мисълта единствено за победа. Поздрави за Рафа, той е изключителен боец, а извън корта е страхотен човек. В последните няколко години направихм

Пет убити и 300 ранени след стрелба на милицията в Киев

Въпреки огнестрелните рани, правителството твърди, че органите на реда не са използвали бойни партони

МВнР: Наказание за виновните за смъртта на демонстранти в Украйна

От Министерството на външните работи изразиха сериозната си загриженост във връзка с ескалацията на напрежението в Украйна и сведенията за тежки сблъсъци между демонстриращи граждани и правоохранителните органи в Киев, довели до смъртни случаи и голям брой ранени и пострадали.

Украинската опозиция създаде "Народна Рада на Украйна"

Украинските опозиционни партии „Баткивщина", УДАР, „Свобода" и депутатите от украинския парламент, които не влизат във фракции в украинския парламент, създадоха „Народна Рада на Украйна".

„Учредителното събрание на украинската Народна Рада започна заседанието си. Току що бе утвърдена единогласно декларацията за провъзгласяване на Народната Рада Украинските опозиционни партии „Баткивщина", УДАР, „Свобода" и депутатите от украинския парламент, които не влизат във фракции в украинския парламент, създадоха „Народна Рада на Украйна". „Учредителното събрание на украинската Народна Рада започна заседанието си. Току що бе утвърдена единогласно декларацията за провъзгласяване на Народната Рада

Еврокомисията само с препоръки за добива на шистов газ

Като част от предложената рамкова интегрирана политика за климата и енергията до 2030 г. Еврокомисията излезе вчера с препоръки за предпазни мерки при добива на шистов газ чрез фракинг, предаде АФП. Те обаче нямат задължителен характер, за което настояваше Европарламентът. Ще се изисква обаче прецизна оценка на рисквете и прозрачна екооценка. Като част от предложената рамкова интегрирана политика за климата и енергията до 2030 г. Еврокомисията излезе вчера с препоръки за предпазни мерки при добива на шистов газ чрез фракинг, предаде АФП. Те обаче нямат задължителен характер, за което настояваше Европарламентът. Ще се изисква обаче прецизна оценка на рисквете и прозрачна екооценка.

„Лудогорец” с престижно равенство срещу „Рубин”

„Лудогорец” завърши 1:1 с двукратния руски шампион „Рубин” (Казан) в първата си контрола на турска земя. Руснаците откриха резултата чрез Мохаметшин, но след сериозен натиск в последния половин час от срещата „орлите” стигнаха до изравнително попадение, дело на Теро Мантула.

Технологични гиганти искат прозрачност как се събират данни от правителствата

Администрацията на Обама трябва да обясни как се използва събраната от NSA информация, настоява шефът на Yahoo

    


Институциите в Харманли мислят в перспектива за бежанците

/КРОСС/ Среща с представители на институциите в града се проведе днес в общината по инициатива на кмета Михаил Лисков. На нея представители на РУ на МВР, Бюрото по труда и Дирекцията по социално подпомагане обсъдиха вариантите с бъдещия статут и социално положение на бежанците от Регистрационно приемателния център в града.По информация на неговия директор Йордан Малинов в момента всичките 1500 души в центъра са получили т. нар. бяла карта, която им дава право да се регистрират на външен адрес и да излизат навън, но с придружител. В момента има договорка между центъра и МВР допускът навън на бежанците да е контролиран и да излизат до 30 души от 14 до 16 часа.Притежателите на зелени карти са 50, като за този вид документи се подготвят още 250 души от центъра. Зелената карта дава право да се кандидатства за статут на бежанец.С такъв статут са само 18 души от регистрационния лагер. Те могат да се придвижват свободно, но в конкретния случай и 18-те са останали засега в лагера.Повечето от бежанците се стремят да заминат за Германия. Само един от тях е изявил желание да остане в Харманли, но той още е без статут на бежанец.От РУ на МВР съобщиха интересната подробност, че досега нарушаване на реда и криминални прояви от страна на бежанците няма никакви, затова пък един бежанец е бил ограбен от местен жител.На срещата бяха обсъдени и мерките, която всяка една от институциите в общината трябва да предприеме, ако към нея се обърне бежанец на различните етапи от статута си

"Ботев" бие 2:1 "Сион" с черни ленти в памет на Георги Славков

Пловдивският Пловдивският "Ботев" почете паметта на легендата си Георги Славков, който внезапно почина във вторник, на първата си контрола за годината. В Кипър, където "жълто-черните" са на лагер, с 2:1 бе победен намиращият се на предпоследно място в швейцарския елит "Сион". Спарингът започна с едноминутно мълчание заради смъртта на носителя на "Златната

Украинската опозиция сформира свое правителство

Украинските опозиционни партии „Баткивщина Украинските опозиционни партии „Баткивщина", УДАР, „Свобода" и депутатите от украинския парламент, които не влизат във фракции в украинския парламент, създадоха „Народна Рада на Украйна". „Учредителното събрание на украинската Народна Рада започна заседанието си. Току що бе утвърдена единогласно декларацията за провъзгласяване на Народната Рада

МвНР призова Украйна към спазване на човешките права

Министерството на външните работи изрази в изявление сериозна загриженост във връзка с ескалацията

Олимпийски комитети получили мейли с терористични заплахи

За такива писма съобщиха от Германия, Унгария, Италия и Словения

    


Варненски доктор: Ветеринарите все още нямат подписани договори за изпълнение на държавната профилактика

Ветеринарите все още нямат подписани договори за изпълнение на държавната профилактика за тази година. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна д-р Георги Генев, председател на Асоциацията на частнопрактикуващите ветеринари във Варненско.

„Мис Плеймейт 2014” пред провал

Конкурсът „Мис Плеймейт 2014” е заплашен от провал, след като кандидатките започнаха да се отказват от участие. Носителката на титлата „Мис Силикон 2013” Джулиана Гани съобщи във Facebook, че напуска проявата, която е насрочена за 28 януари, заради съмнения, че наградите отдавна са уредени.

Psy взривява YouTube с ново видео

/КРОСС/ Хитовият корейски изпълнител Psy подготвя нов клип за YouTube. Според южнокорейския лейбъл YG Entertainment съвсем скоро певецът ще представи новия си хит, който ще изненада зрителите. След „Gangnam Style" изпълнителят става популярен по целия свят, а парчето събра рекорден брой гледания в мрежата. Следващият му клип към парчето „ Gentleman" обаче не успя да оправдае големите очаквания и да пожъне успеха на „Gangnam Style". Този факт обаче ни най-малко успя да разстрои изпълнителя и той започна да работи по студийния си албум. Снимките на новото видео вече са приключили и в най-скоро време в мрежата ще се състои премиерата на поредния клип. За записа са помагали лидерът на популярната южнокорейска бой банда и рапърът Snoop Dogg.

Цар Киро: Кой написа тефтерчето? (ОБЗОР)

“Почеркът в този измислен тефтер не е мой. Искам да се направи експертиза, която със сигурност ще го докаже.” Това заяви пред “Труд” Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Той добави: “Занимават се с нереални истории, а не отговорят на въпроса защо няма задържани за палежите на домовете ни в Катуница, а пък мен ме вкараха в затвора невинен. “Почеркът в този измислен тефтер не е мой. Искам да се направи експертиза, която със сигурност ще го докаже.” Това заяви пред “Труд” Кирил Рашков, известен като Цар Киро. Той добави: “Занимават се с нереални истории, а не отговорят на въпроса защо няма задържани за палежите на домовете ни в Катуница, а пък мен ме вкараха в затвора невинен.

Рокади на още 470 полицаи и 100 съдии и прокурори в Турция

Турция продължи чистката в правосъдието и полицията, докато парламентът обсъждаше мерки за засилен контрол над Висшия съвет на съдиите и прокурорите (ВССП). Около 470 полицаи бяха уволнени или преназначени в столицата Анкара, съобщиха местни медии, цитирани от АФП. Във вторник ВССП премести 96 съдии и прокурори от постовете им. Турция продължи чистката в правосъдието и полицията, докато парламентът обсъждаше мерки за засилен контрол над Висшия съвет на съдиите и прокурорите (ВССП). Около 470 полицаи бяха уволнени или преназначени в столицата Анкара, съобщиха местни медии, цитирани от АФП. Във вторник ВССП премести 96 съдии и прокурори от постовете им.

Синодът активно усвоява европари

Българската православна църква и нейните поделения активно са участвали в проекти по програма "Развитие на селските райони". Нейният дял в усвояването на средства е около 30 %. Това обсъдиха днес на среща партриах Неофит и шефът на фонд "Земеделие" Мирослав Николов.

Плевнелиев за евродоклада: Имаме златен шанс да покажем план за промяна


Крайно време е да се научим да четем докладите на Европейската комисия коректно, целта на доклада не е да посочи виновния, а проблема. Това обяви държавният глава Росен Плевнелиев в интервю за Нова телевизия.

Същото направиха българските граждани с всичките протести през 2013 г. Необходим е ясен напредък и конкретен план как да продължим, а не да политизираме, допълни той.

Според държавния глава сега е златният шанс представителите на отделните власти да покажат ясен план...

Бил Гейтс вярва, че бедните са на изчезване

До 2035 г. по-света почти няма да останат бедни държави. Това смело твърдение бе изказано от най-богатия човек на планетата – съоснователя на...

Министър пише правила за павилиони

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов ще пише наредба, която да определи ред как да се поставят павилиони. Това е една от мерките от третия пакет на кабинета за намаляване на регулаторната тежест. Така ще се опрости процедурата и щели да се намалят административните разходи за писане и приемане на 264 наредби. 

Микропредприятията Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов ще пише наредба, която да определи ред как да се поставят павилиони. Това е една от мерките от третия пакет на кабинета за намаляване на регулаторната тежест. Така ще се опрости процедурата и щели да се намалят административните разходи за писане и приемане на 264 наредби. Микропредприятията

Запалиха джип на скандален бизнесмен

Разследват палеж на джип на скандален бизнесмен от Горна Оряховица.
“Лексус Инфинити” пламнал в нощта срещу сряда на улица “Цветарска” във Велико Търново. По време на огнения атентат Ивелин Гасеров (42 г.) бил в Испания.
Съседи забелязали пожара и подали сигнал на тел. 112. Въпреки бързите действия на огнеборците пламъците унищожили джипа. Разследват палеж на джип на скандален бизнесмен от Горна Оряховица. “Лексус Инфинити” пламнал в нощта срещу сряда на улица “Цветарска” във Велико Търново. По време на огнения атентат Ивелин Гасеров (42 г.) бил в Испания. Съседи забелязали пожара и подали сигнал на тел. 112. Въпреки бързите действия на огнеборците пламъците унищожили джипа.

Яки кавги на преговорите за Сирия

Сирийското правителство и основната политическа опозиция си отправиха остри взаимни обвинения на започналата вчера в швейцарския град Монтрьо мирна конференция, в която участват представители на 40-ина страни, предаде Би Би Си. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун ги призова към конструктивен подход, но двете страни не отстъпиха от позициите си. Сирийското правителство и основната политическа опозиция си отправиха остри взаимни обвинения на започналата вчера в швейцарския град Монтрьо мирна конференция, в която участват представители на 40-ина страни, предаде Би Би Си. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун ги призова към конструктивен подход, но двете страни не отстъпиха от позициите си.

Прокуратурата възобнови наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров

Възобновено е наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпило писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му. Съгласието е препратено по компетентност на Софийска градска прокуратура (СГП). Предвид отпадналото основание за спиране на наказателното...

Продължава

Президентът към политиците: Покажете воля за промяна

Българският държавен глава отговори на журналистически и зрителски въпроси по повод изминаването на две години от началото на мандата му

Росен Плевнелиев: Искам да бъда полезен на нацията

Българският държавен глава отговори на журналистически и зрителски въпроси по повод изминаването на две години от началото на мандата му

Плевнелиев: Искам да бъда полезен на нацията

Българският държавен глава отговори на журналистически и зрителски въпроси по повод изминаването на две години от началото на мандата му

Опозицията създаде „Народна Рада на Украйна"

/КРОСС/ Украинските опозиционни партии „Отечество", УДАР, „Свобода" и депутатите, които не влизат във фракции в украинския парламент създадоха „Народна Рада на Украйна". Това съобщи news.liga.net, като се позова на съобщение на депутата от украинската Върховна Рада Андрей Пишний, публикувано във „Фейсбук".„Учредителното събрание на украинската Народна Рада започна заседанието си. Току що бе утвърдена единогласно декларацията за провъзгласяване на Народната Рада на Украйна.", се казва в съобщението.По-рано днес украинската опозиция припомни, че съгласно „законите от 16 февруари" са дискриминирани и унищожени партиите „Партия на регионите, и КПУ.

Уволниха директора на природен парк „Странджа”

Прекратиха договора ми на директор на природен парк „Странджа”. Това заяви Стефан Златаров, който заемаше този пост от 1995 г. насам. Представител на Изпълнителната агенция (ИАГ) ...

Плевнелиев: Не е необходимо да се свиква КСНС, а да се носи отговорност

Няма никакъв смисъл да се свиква Консултативният съвет по националния сигурност (КСНС). Това каза пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев. 

„Това, което е необходимо е не да се свиква КСНС, а да се носи отговорност. Ако свикаме КСНС, на база на какви факти? Имаше ли закон, имаше ли реформа-да, знае ли се кой носи отговорност, Няма никакъв смисъл да се свиква Консултативният съвет по националния сигурност (КСНС). Това каза пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев. „Това, което е необходимо е не да се свиква КСНС, а да се носи отговорност. Ако свикаме КСНС, на база на какви факти? Имаше ли закон, имаше ли реформа-да, знае ли се кой носи отговорност,

Плевнелиев отлага посещението си в Украйна заради нарушения на човешките права

Държавният глава Росен Плевнелиев отлага планираното си посещение в Украйна през май заради нарушенията на човешките права и политическата нестабилност в страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът е силно обезпокоен от ескалацията на напрежението в Украйна, довела да смъртта на цивилни граждани, и изразява своите най-искрени съболезнования към близките и семействата на загиналите.

Псхично болен нападна фелдшер в Ямбол

Медикът е със скъсани сухожилия на ръката

    


Над 300 протестираха за Странджа

Настояват парламентът да приеме спешен закон

Плевнелиев: Не е необходимо да се свиква КСНС, а да се носи отговорност

Няма никакъв смисъл да се свиква Консултативният съвет по националния сигурност (КСНС). Това каза пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев. 

„Това, което е необходимо е не да се свиква КСНС, а да се носи отговорност. Ако свикаме КСНС, на база на какви факти? Имаше ли закон, имаше ли реформа-да, знае ли се кой носи отговорност, Няма никакъв смисъл да се свиква Консултативният съвет по националния сигурност (КСНС). Това каза пред Нова телевизия президентът Росен Плевнелиев. „Това, което е необходимо е не да се свиква КСНС, а да се носи отговорност. Ако свикаме КСНС, на база на какви факти? Имаше ли закон, имаше ли реформа-да, знае ли се кой носи отговорност,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване