Данъчните от НАП предотвратиха объркване в подаването на декларации

Данъчните от Националната агенция по приходите поправиха служебна бележка, която трябва да бъде приложена към данъчната декларация за платени...

Объркване в подаването на декларации преди края на данъчната кампания

Данъчните от Националната агенция за приходите (НАП) поправиха служебна бележка, която трябва да бъде приложена към данъчната декларация за платени...

В отговор на критиките на ЕК: прокуратурата инициира дискусия за продължаване на реформите

София /КРОСС/ Докладът на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка е обективен и съдържа точни констатации както за постигнатия напредък, така и за очевидните слабости и негативи. Той представлява професионално изготвен и аргументиран документ, чиито препоръки изцяло споделяме, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От там отчитат позитивните оценки по отношение на държавното обвинение: - посочено е, че приложеният досега управленски подход в държавното обвинение не само идентифицира проблемите, но дава и конкретни решения за преодоляването им; нещо повече - приема се, че подобен подход следва да се приложи и в рамките на цялостна Стратегия за съдебна реформа;- отбелязано е създаването на специализирано звено между прокуратурата и ДАНС за разследване на престъпления, извършени от магистрати; - отчетен е ефектът от създаването и функционирането на специализирани екипи и звена между прокуратурата и ДАНС за противодействие на корупцията, контрабандата и финансовата престъпност.Наред с положителните оценки, Европейската комисия обективно посочва и съществуващите слабости: недостатъчни резултати в борбата с организираната престъпност и корупцията, липса на достатъчно съвместни инициативи между ВСС и прокуратурата, както и проблеми в работата на специализираните органи на съдебната власт.В изпълнение на отправените препоръки, през месец февруари 2014 г. ще инициираме открита дискусия за продължаване на реформите в прокуратурата."

По чертите на лицето му се познава дали е верен

Жените могат да установят дали един мъж е верен или по-скоро е склонен към изневяра, само изучавайки лицето му, показа ново проучване, цитирано от Дарик. Знаците, че той е склонен да изневери, включват класическите черти, които попринцип се приемат за символ на мъжественост - широка челюст, квадратна брадичка, високо чело, плътни и почти залепени Жените могат да установят дали един мъж е верен или по-скоро е склонен към изневяра, само изучавайки лицето му, показа ново проучване, цитирано от Дарик. Знаците, че той е склонен да изневери, включват класическите черти, които попринцип се приемат за символ на мъжественост - широка челюст, квадратна брадичка, високо чело, плътни и почти залепени

Ердоган започна нова масова чистка в полицията и съдебната система

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган започна нова масова чистка в полицията и съдебната система в отговор на корупционния скандал, в който бяха намесени негови близки, съобщиха информационните агенции в сряда. 470 полицаи в столицата Анкара са уволнени или преназначени. Висшият съвет на съдиите и прокурорите пък отстрани 96 съдии и прокурори от техните постове. Ердоган започна чистката в полицията и съдебната система, след като над 50 високопоставени чиновници, бизнесмени, депутати и синовете на трима вече бивши министри бяха задържани на 17 декември по подозрения в пране на пари, корупция при обществени търгове и контрабанда със злато. Смята се, че чистката е свързана с напрежението между правителството на Реджеп Ердоган и последователите на влиятелния мюсюлмански духовник Фейтула Гюлен, базиран в САЩ. Последователите на Гюлен заемат ключови постове в различни правителствени учреждения, включително полицията и съдебната система.

Протест в защита на Странджа от 18 часа днес

В 18:00 часа днес ще се проведе протест в защита на природен парк Странджа. Началната точка е паметникът на патриарх Евтимий, известен като Попа.
"Приятели, време е отново да застанем зад Странджа и срещу унищожаването на природата и държавата ни от властта на мафията", призовават организаторите от страницата на събитието във фейсбук, където В 18:00 часа днес ще се проведе протест в защита на природен парк Странджа. Началната точка е паметникът на патриарх Евтимий, известен като Попа. "Приятели, време е отново да застанем зад Странджа и срещу унищожаването на природата и държавата ни от властта на мафията", призовават организаторите от страницата на събитието във фейсбук, където

3 деца заминават за лечение в чужбина

Три деца ще заминат за първи път за лечение в чужбина със средства от Фонда за лечение на деца, като едното от тях е одобрено за извършване на бъбречна трансплантация, съобщиха от фонда.

Възобновиха наказателното производство срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

Възобновено е наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. 

До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпило писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му. Съгласието е препратено по Възобновено е наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпило писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му. Съгласието е препратено по

Бял мечок, заек и леопард – наследниците на мечето Миша

Dnes.bg събра за вас талисманите на Зимните олимпийски игри

    


От 18 часа днес протест в защита на Странджа

В 18:00 часа днес ще се проведе протест в защита на природен парк Странджа. Началната точка е паметникът на патриарх Евтимий, известен като Попа.
В 18:00 часа днес ще се проведе протест в защита на природен парк Странджа. Началната точка е паметникът на патриарх Евтимий, известен като Попа. "Приятели, време е отново да застанем зад Странджа и срещу унищожаването на природата и държавата ни от властта на мафията", призовават организаторите от страницата на събитието във фейсбук, където

Йовчев прекрати договорите с частници в МВР

Почти всички договори с близо 700-те частни фирми, наели МВР по договори за охрана, вече са прекратени, съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той уточни, че оставали само няколко, които са „на доизживяване". Министерството не е плащало неустойки на частниците, тъй като фирмите били получили предизвестия.

Прокуратурата веднага подхвана Сидеров

Главният прокурор е получил съгласието на атакиста

Частичното бедствено положение на територията на завода "Полимери" в Девня ще бъде удължено с месец

Най-вероятно частичното бедствено положение на територията на завода "Полимери" в Девня ще бъде удължено с още един месец-това съобщи Иван Великов - областен управител на Варненска област. Причината е,че до 9-ти февруари,когато изтича месечния срок, няма да може да приключат дейностите за превенция на екологична авария.

Търговци останаха без места за продажба на площада преди Сурва в Перник

Местата за продажба на храни, напитки и сувенири на площад "Кракра Пернишки" са изчерпани, предаде репортер на ZaPernik.com.

Търговци, които няколко дни преди откриването на международния фестивал на маскарадните игри са решили да развиват бизнес са неприятно изненадани.

"Не мога да си опъна сергията. Малко са местата за търговците. Това е безобразие!", гневи се търговец, завърнал се от общината с лошата новина.

От общината...

Продължава

Действията на ТВ "Алфа" - опит за тормоз и сплашване, обявиха от френското посолство

ТВ екипът се опитал на три пъти да нахълта в "Алианс франсез" във Варна

Понта: Евродокладът подчертава, че Румъния е осъществила значителен напредък


Докладът на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка подчертава, че Румъния е осъществила значителен напредък, увери днес в Букурещ румънският премиер Виктор Понта, цитиран от "Франс прес".

Той призова членовете на правителството да представят заключенията от доклада "уравновесено", без да държат сметка за евентуални "политически интерпретации", неблагоприятни за управляващата лявоцентристка коалиция.

Този доклад е "по-добър от публикувания миналата...

Иск за 650 млн. долара срещу Бърни Екълстоун бе отхвърлен в Ню Йорк


Бърни Екълстоун получи глътка въздух в съдебните предизвикателства, пред които е изправен в последно време.

Съдът в Ню Йорк отхвърли искането на американската компания Bluewaters Communications Holdings за нанесени щети за 650 млн. щатски долара при продажбата на Формула 1 през 2005 г.

Инвестиционният посредник твърдеше, че е бил пренебрегнат при смяната на собствеността за сметка на кандидат с по-ниска оферта. Освен 83-годишният Екълстоун и собственикът на правата на...

МВР работило за над 700 частни фирми

Над 700 са договорите, по които МВР е било подизпълнител на частни охранителни фирми в цялата страна, съобщи пред журналисти вътрешният министър Цветлин Йовчев. Те са сключени на територията на цялата страна, с които полицията реално е била наета като подизпълнител на частни охранителни фирми на нищожна цена.

Докладът показва докъде не стигна правителството на ГЕРБ

Този доклад показва докъде всъщност не стигна правителството на ГЕРБ, коментира новините от Брюксел с днешна дата външният министър Кристиан Вигенин.

Не може само България да поема тежестта на бежанската вълна, смятат от ЕП

Страната ни е подготвена за нова бежанска вълна през пролетта

Д-р Иван Костов: Акушерската професия остава недооценена у нас

"Новородените през 2013 спрямо 2012 година са по-малко с около 300 бебета конкретно в болница "Света София" - т.е. има спад с 10%. Този спад касае раждаемостта в София и в цялата страна, така продължава негативната тенденция през последните 20 и повече години – раждаемостта в България да намалява", каза д-р Иван Костов, директор на Първа САГБАЛ „Св

Споровете по новия изборен кодекс - без изненади


Съставянето на нова централна избирателна комисия, изборният туризъм и принципът на уседналост - това бяха основните точки, по които депутатите спориха близо четири часа при обсъждането на първо четене на новите изборни правила. Заради отсъствието на депутати от БСП, гласуването на новия Изборен кодекс, предложен от левицата и на внесените от ГЕРБ поправки в действащите правила беше отложено за четвъртък сутринта.

В проекта на Мая Манолова (БСП) се предвижда създаване на нова ЦИК,...

Възобновиха наказателното производство срещу Сидеров

Възобновено е наказателното производство срещу лидера на Възобновено е наказателното производство срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. До главния прокурор Сотир Цацаров е постъпило писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му. Съгласието е препратено по

Десетки работодатели в Разградско не плащат осигуровки

/КРОСС/ Десетки работодатели в Разградско не плащат осигуровки. Това сочи наблюдение на КНСБ. Всеки месец експертите в синдикалната организация получават сигнали и жалби от хора, които или не могат да се пенсионират, заради недостатъчен осигурителен стаж, или разбират впоследствие, че не са им плащани осигуровки, за да могат да ползват произтичащите от тях социални привилегии, съобщи лидерът на организацията в Разградско Грациела Ранкова. Тя припоми, че Конфедерацията на независимите синдикати в България настоява и се бори за криминализация на укриване и неплащане на осигурителни вноски вече десет години. „Укриването на публични задължения е престъпление във всяка правова държава в Европа и по света. Но на този етап проектът на Министерски съвет за криминализиране неплащането на задължителни осигурителни вноски все още не е постъпил в Народното събрание. Не е ясно кога и дали той ще бъде внесен за обсъждане и гласуване в съответните комисии и в пленарна зала до окончателното му приемане.Независимо от всичко до приемането на защитавания от нас текст ние всички - ръководители и експерти в КНСБ, като радетели на криминализирането на укриването на осигурителни вноски ще направим всичко възможно да защитим позицията на синдиката и интересите на работниците и служителите

Икономическата комисия отложи гласуването на Закона за държавната собственост

Комисията по икономическа политика и туризъм отложи обсъждането и гласуването на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост, внесен от Георги Свиленски, Жельо Бойчев и група народни представители от ПГ на Коалиция за България, съобщиха от НС.

Чертите на лицето издават дали мъжът е верен

Жените могат да установят дали един мъж е верен или по-скоро е склонен към изневяра, само изучавайки лицето му, показа ново проучване, цитирано от Дарик. Знаците, че той е склонен да изневери, включват класическите черти, които попринцип се приемат за символ на мъжественост - широка челюст, квадратна брадичка, високо чело, плътни и почти залепени Жените могат да установят дали един мъж е верен или по-скоро е склонен към изневяра, само изучавайки лицето му, показа ново проучване, цитирано от Дарик. Знаците, че той е склонен да изневери, включват класическите черти, които попринцип се приемат за символ на мъжественост - широка челюст, квадратна брадичка, високо чело, плътни и почти залепени

11-годишен печели 1,5 милиона лири от картините си

11-годишен художник е спечелил близо 1,5 миниона британски лири от рисунките си, съобщава „Дейли мейл".
Младият творец Киърън Уилямс от Норфол, Англия, рисува пейзажи, алени залези и огрени от слънчева светлина реки.
През юли миналата година 23 от творбите му са продадени за по-малко от 20 минути за сума от 242 095 лири, равняваща се на 11-годишен художник е спечелил близо 1,5 миниона британски лири от рисунките си, съобщава „Дейли мейл". Младият творец Киърън Уилямс от Норфол, Англия, рисува пейзажи, алени залези и огрени от слънчева светлина реки. През юли миналата година 23 от творбите му са продадени за по-малко от 20 минути за сума от 242 095 лири, равняваща се на

Отложиха обсъждането и гласуването на промените в Закона за държавната собственост

София /КРОСС/ Комисията по икономическа политика и туризъм отложи обсъждането и гласуването на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост, внесен от Георги Свиленски, Жельо Бойчев и група народни представители от ПГ на Коалиция за България. С предлаганите промени се дава възможност имотите с данъчна оценка до 500 000 лева да се продават от областния управител по местонахождението им по ред и условия, определени от Министерския съвет.Срещу това остро възразиха от Агенцията по приватизация. Според изпълнителния директор на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов никой от вносителите не е търсил мнението им, тъй като в момента по друг закон те изпълняват същата дейност. Според Емил Караниколов най-належащо е да се направи регистър на съществуващите държавни имоти в момента и тогава да се мисли кой ще ги продава. Според Руси Статков, член на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, поправката в закона отваря врати за корупция.Свои съображения против предлаганите поправки изказаха и депутатите Петър Кънев и Румен Гечев от ПГ на Коалиция за България. В становището на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева също има забележки към текстовете на вносителите

Разследването срещу Волен започва

Разследването срещу Волен Сидеров, което беше стопирано докато си даде имунитет е подновено и продължава.

Без грипна ваканция в София въпреки епидемията

Грипна ваканция в училищата в София засега няма да бъде обявявана, заяви шефът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева, цитирана от dnevnik.bg.

Тя посочи, че решението за ваканция се взима на базата на данните на директори на учебни заведения. Засега няма нито един доклад, че в някое училище има над 30% отсъстващи деца заради гри Грипна ваканция в училищата в София засега няма да бъде обявявана, заяви шефът на Столичния инспекторат по образованието Ваня Кастрева, цитирана от dnevnik.bg. Тя посочи, че решението за ваканция се взима на базата на данните на директори на учебни заведения. Засега няма нито един доклад, че в някое училище има над 30% отсъстващи деца заради гри

Премиерът на Литва ще подаде оставка, ако страната не приеме еврото през 2015 г.

Литва се готви да приеме еврото от 1 януари 2015 г. Премиерът на балтийската република Алгирдас Буткевичус заложи своя пост и оставката на правителство срещу тази стратегическа цел. Засега Литва изпълнява критериите на валутния съюз за дефицит и инфлация, но в средата на тази година ЕС ще реши дали да й даде зелена светлина за влизане в еврозоната.

МВР прекратило договорите за охрана с частните фирми

София /КРОСС/ Почти всички договори с близо 700-те частни фирми, наели МВР по договори за охрана, вече са прекратени. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той уточни, че оставали само няколко, които са „на доизживяване". Министерството не е плащало неустойки на частниците, тъй като фирмите били получили предизвестия.По думите на МВР шефа има областни директори, които "настоятелно са били посъветвани да сключат договори". От кого обаче идвал съветът, Йовчев отказа да отговори. Разкри единствено, че ставало дума за човек от професионалното ръководство на министерството. Йовчев припомни, че част от фирмите били кухи, а ресурсът и средствата, които били акумулирани по договорите, отивали "за частна облага".Проверката все още не е приключила, но министърът каза, че първото, което е притеснително е, че тези договори са различни - значи, няма единен подход и стандарт на МВР. "Нещо, което аз не мога да го определя защо е така".Когато приключи проверката ще станат ясни всички подробности. Оставя се сега възможност за стратегически държавни обекти, МВР да може с решение на МС да поеме охраната

Нови 470 полицаи уволнени в Анкара

Турция започна нова масова чистка в полицията и съдебната система, като уволни или преназначи нови 470 полицаи в Анкара, докато парламентът обсъжда спорни реформи, изострени от кризата в правителст...

Руската прокуратура иска затвор до 6 години за хора, участвали в протест срещу Путин

Руски прокурори поискаха наказания от 5 до 6 години затвор за 9 демонстранти, обвинени в предизвикване на масови безредици на протестите срещу Владимир Путин през 2012 година, предаде Агенция "...

VMWare придобива лидер в сферата на мобилната сигурност

Американският производител на бизнес софтуер VMWare обяви, че възнамерява да купи един от лидерите, предлагащи услуги в сферата на сигурността за...

Евродокладът е депресиращ, Румъния се справя много по-добре

Румъния определено се справя много по-добре от България. Така британският посланик в България Джонатан Алън коментира докладите на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на двете балкански страни. Според него България рискува да бъде оставена настрана, ако румънският напредък продължи. "Докладът на ЕК е депресиращо четиво. Няколко малки стъпки напред, големи стъпки назад", посочи Алън в социалната мрежа twitter. Той коментира още, че очаква политиците да се обвиняват взаимно за лошия доклад. Ако бяха работили заедно за реформа, щяха да са решили проблеми, отбелязва дипломатът. Европейската комисия отчете в доклада за Румъния напредък в редица сфери след последния доклад за страната, но посочи, че трябва да отбележи напредък в гарантирането на независимостта на съдебната власт в Румъния. ЕК критикува и неотдавнашните "прибързани и непрозрачни" промени в Наказателния кодекс, което напомня на "оспорване на режима за борба срещу корупцията и за проповядване на почтеност". Румънският парламент, прие изненадващо "супер имунитет" за депутатите, който впоследствие бе обявен от Конституционния съд за противоречащ на основния закон. Изпълнителният орган на ЕС също така отправя критики срещу процедурата за назначаване на ключови постове в магистратурата, подчертавайки, че това е дало "спорни резултати". "Някои процедури протичат открито, прозрачно и основано върху заслуги, но други дават място за критики заради "политическа намеса. Тази ситуация навежда на въпроси за жизнеността на процеса на реформи в Румъния и за необратимия характер на постигнатия напредък", отбелязва ЕК. Авторитетното издание "Уолстрийт джърнъл" също прави разграничение в оценките на ЕК за двете държави, посочвайки в заглавие, че ЕС критикува България за съдебните реформи, но отбелязва напредък в Румъния. Американската информационна компания "Блумбърг" от своя страна припомня, че България и Румъния, заедно с Гърция и Италия, се оценяват от международната организация "Трансперънси интернешънъл" като едни от най-корумпираните в ЕС. "Блумбърг" допълва, че от февруари 2013 г. Агенцията припомня, че от февруари 2013 г. България е обхваната от политически вълнения, след като протести срещу политиката на икономии принудиха правителството на Бойко Борисов да се оттегли. В публикацията се отбелязва, че правителството на малцинството на Пламен Орешарски е дошло на власт след предсрочни избори през май и е оцеляло след два вота на недоверие и продължаващи протести срещу политическата система, която според демонстрантите е корумпирана. Публикациите в чуждите медии като цяло обобщават оценките в двата доклада и не предлагат собствени коментари.

"Бяла птица" кацна на рамото на заслужил кмет

Кметът на Монтана Златко Живков стана носител на наградата Кметът на Монтана Златко Живков стана носител на наградата "Бяла птица" за значим обществен принос през 2013 -та година. Престижното отличие статуетка на скулптора Александър Пройнов-Апер му връчи във Видин генералният директор на БТА Максим Минчев. Наградата "Бялата птица" е учредена от Регионален пресклуб на БТА във Видин преди четири години...

Засега няма да затварят училища в София заради грипа

„За момента грипна епидемия и затваряне на училища в столицата няма да има „За момента грипна епидемия и затваряне на училища в столицата няма да има". Това заяви пред Дарик шефът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева. Все още обаче не е сигурно дали ситуацията няма да се промени в рамките на деня. По-рано главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обясни, че Здравното министерство вече е внесло пре

МИНТ: И като Индонезия

Оптимизмът и песимизмът водят тежка битка за бъдещето на азиатската страна

    


В четвъртък е организирана демонстрация пред посолството на Украйна в София


Пред посолството на Украйна в София е организирана демонстрация в четвъртък. Във фейсбук е създадена страница на събитието. Акцията "Подкрепа за свободна Украйна" ще се проведе в 17:30 часа пред дипломатическата мисия, която се намира в квартал "Овча купел".

"В Украйна властта премина границите и започна да убива протестиращите, с които водим сходна битка за ценности и морал. Нека почетем паметта на загиналите украинци, като поднесем свещи пред посолството на Украйна в София. Защото...

"Топлофикация София" не е ощетена от просрочени дългове според прокуратурата


Софийска градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство срещу ръководството на "Топлофикация - София" за несъбрани своевременно дългове на клиенти на дружеството. Това съобщиха от обвинението.

Искането за проверка бе отправено от Столичната община, която е принципал на топлофикацията през 2013 г. Това се случи след извършването на вътрешен одит в дружеството, когато е било установено, че не са събирани своевременно дългове на клиенти, при което те са станали...

Никол Кидман се съблече за Джими Чу

Австралийската актриса се съблече за Джими Чу и остана по бос крак.

Стела Банкова за Фрог: Парламентът работи под диктовка на мафията

Унизително е, че нямаме собствени сили да направим сами ревизия на това, което правят политиците, а чакаме някой отвън да ни посочи грешките, коментира пред „Фрогнюз” новият доклад на ЕК за България народният представител от 39-ия и 40-ия парламент Стела Банкова.

Оланд не е изключение, изневерите са спорт във Франция

Половината французи са мамили партньорите си

    


Спортната министърка си приписа заслуги за успеха на Григор Димитров

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева изпрати лични поздрави до тенисиста Григор Димитров за силното му представяне в Откритото първенство на Австралия, в които си приписа заслуга за успехите му. "За пореден път Григор Димитров показа на спортния свят, че мечтите стават реалност, когато човек е последователен и убедителен в своите намерения и работа. Това, че имаме вече за пръв път български тенисист на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, показа възможностите на Гришо и добрия синхрон между Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по тенис", заявява Мариана Георгиева. Тя посочва още, че като спортен министър е горда с личности като него. "За пореден път доказа, че е избрал правилния начин на подготовка, точните хора в неговия щаб и резултатите са налице. Да затрудниш Рафа Надал и накрая великият испанец да признае, че късметът в този мач е бил на негова страна – какво по-голямо доказателство за възможностите на Гришата", завършва поздравлението на министъра.

Германският посланик в Киев е възмутен от външния министър на Украйна (видео)


Външният министър на Украйна Леонид Кожара и министърът на правосъдието Елена Лукаш поканиха посланиците на европейските страни, САЩ и Канада, за да ги информират за събитията от последните часове, но тя бе прекъсната от възмутените дипломати на Германия и Великобритания.

Повече от час на поканените не е била дадена думата и им е бил показван дълъг филм за това как са пострадали частите за борба с безредиците.

"Показвате ни някакви холивудски филми, а ние и дума не можем...

Любимите книги на диктаторите (ГАЛЕРИЯ)

Чилийският диктатор Аугусто Пиночет ще остане в историята не само с кървавите си престъпления срещу чилийския народ, но и огромната си библиотека, ...

Конференция на ЕП: Очевиден е напредъкът по справянето с кризата с бежанците в България (снимки + видео)

"Има очевиден напредък в работата по справянето с кризата с бежанците". Това заяви председателят на делегацията Франк Енгел на пресконференция по повод приключването на мисията в България. 

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, ръководени о "Има очевиден напредък в работата по справянето с кризата с бежанците". Това заяви председателят на делегацията Франк Енгел на пресконференция по повод приключването на мисията в България. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се срещна с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, ръководени о

Русия осъди "външната намеса" в Украйна


Русия осъди "външната намеса" в украинските вътрешни работи и обвини радикалната опозиция, че остро нарушава конституцията, предаде "Франс прес".

"Законните власти в Украйна са изправени пред чуждестранно вмешателство във вътрешните си работи", заяви руският заместник външен министър Григорий Карасин, цитиран от "Интерфакс", имайки предвид няколкото изявления на САЩ и ЕС по повод случващото се в Украйна.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че в Украйна са загинали...

Кунева: Докладът ще се отрази на еврофинансирането

/КРОСС/ Докладът по механизма за сътрудничество и проверка на ЕК за България ще има пряко отражение върху еврофинансирането. Когато видите в един такъв доклад думата корупция, очаквайте двойни и тройни проверки, за да са сигурни в Брюксел, че парите отиват по предназнчение, а не да захранват българската мафия. Това коментира на пресконференция на Реформаторския блок лидерът на ДБГ Меглена Кунева, като допълни, че определени среди в страната не искат да се знае истината какво пише в евродокладите и искат да манипулират общественото мнение.Аз посрещам и изпращам всеки доклад от 2001 г., а до 2007 г. и подготвях екшън плановете за тях, така че, в крайна сметка, България стана член на ЕС, категорична бе Кунева. Подготвяйки всяко действие в тях, знам, че ако няма контрол от граждански и професионални общности, всички усилия пропадат, коментира Кунева. Ако все пак след крайно негативнияна ЕК доклад има едно положително нещо, то това е, че гражданите са успели да спрат абсурдните назначени. Това означава, че обществото съзрява и в това е моята наждежда. България е на гражданите, допълни още тя.Кунева бе категорична, че Европейската прокуратура може да подпомогне страната, включително и за контрола върху прозрачното разходване на средствата, като това ще даде възможност български прокурори да работят по европейски стандарти с резултат в противодействието на корупцията.Според Кунева само Реформаторският блок може да направи промените, които да върнат достойноството на България

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване