Напук на кризата село Първомай расте

/КРОСС/ Напук на кризата петричкото село Първомай расте. Жителите в селището се увеличават, дори в трудните години се раждат по над 25 бебета. За миналата година новородените са 35. Заради бейби бума в последните няколко години, вече няма достатъчно места в детската ясла и в детската градина, пише в.Стандарт. „Искаме ново и модерно Обединено детско заведение. В момента яслите ни са допотопни. Хлапетата са в сграда, строена в далечната 1963 година. Други учат в кметството, над моя кабинет. Правили сме ремонти, но условията не са добри", твърди селският управник. „Най-важното е, че в селото ни прирастът е положителен, вече гоним 4000 жители", казва Методи Попов. Той призна ,че капацитетът на сегашната детска градина никак не е достатъчен и доста малчугани са си вкъщи, защото няма места за тях. Увеличението на населението е и заради голямото трудолюбие на местните хора, които успяват да се справят финансово, въпреки кризата. Почти върху 400 декара земя са застроени оранжерии, в които селяните отглеждат зеленчуци. Тази година, навръх 1-ви май - Ден на труда, Първомай ще отпразнува подобаващо 59-годишен юбилей. През 1955 г. с указ на Държавния съвет на НРБ селото получава името си. „Само на този ден тук не се работи, а се празнува. Иначе сме много работливи, снахи и зетьове избираме с конкурс, че да сме сигурни в трудолюбието им", споделят местните хора.  

Иво Прокопиев задочно в Китай с президента

Фирмата на Иво Прокопиев "Соларпро" е придружавала президента Росен Плевнелиев при посещението му в Китай миналата седмица, става ясно от списъка с...

Вицепремиерът Цветлин Йовчев: България успя да овладее ситуацията с миграционния натиск

В момента няма рискове както за хората, които търсят убежище в нашата страна, така и за българските и европейските граждани. – заяви вътрешният министър по време на среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП

Иво Плокопиев задочно в Китай с президента

Фирмата на Иво Прокопиев "Соларпро" е придружавала президента Росен Плевнелиев при посещението му в Китай миналата седмица, става ясно от списъка с...

България ще привлича туристи от Испания


България ще привлича туристи от Испания, ще ползва опита на страната при налагането на туристическия й бранд и при превръщането на обекти от културното наследство в туристически забележителности. Планират се и съвместни инвестиционни форуми в сферата на туризма и засилена активност на българските институции в испанските региони с голям брой българи.

Това са намеренията, изразени от зам.-министъра на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, който е на посещение в Мадрид за участие...

Видео: Красивите разигравания в двубоя между Григор Димитров и Рафаел Надал


Григор Димитров и Рафаел Надал един от най-качествените мачове в тазгодишното издание на Australian Open, като предложиха драматични обрати, страхотни разигравания и впечатляващи завършващи удари. 

Българският тенисист показа много силен тенис и измъчи сериозно световния номер 1, но загуби с 6:3, 6:7 (3), 6:7 (7), 2:6 във вълнуваща 220-минутна битка и отпадна в четвъртфиналите на турнира.

За пореден път 22-годишният хасковлия показа изключително атрактивни печеливши удари,...

Рома изрита Ювентус от Купата

Римляните прекъснаха победния ход на торинци, като им нанесоха първо поражение на вътрешната сцена от 20 октомври насам.

2 кражби за едно денонощие

2 кражби на кабели са регистрирани през денонощието. Първата е на 300 метра меден проводник от село Малко градище, откраднат чрез срязване.

Втората кражба е на 250 метра телефонен кабел, откраднат чрез изкопаване на дупки от димитровградското село Крепост.

И по двата случая в съответните управления са образувани досъдебни производства.

Хасково Новини

Затварят за час пътя Хасково-Димитровград

Затварят за час днес пътя Хасково-Димитровград заради контролна експлозия по строящата се Автомагистрала „Марица”, информират от Агенция пътна инфраструктура.

Взривните дейности ще се осъществят между 15 и 16 часа. През този период пътуването в двете посоки ще бъде спряно. Планираната експлозията е на километър, след разклона на село Крепост.

Хасково Новини

 

 

 

РВД ще построи нов радиолокационен комплекс край Летище София

Правителството предостави терен на дружеството с учредено право на строеж

    


Еврокомисията представи мониторинговия доклад за България (хронология)


Европейската комисия ще публикува днес докладите си по механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, които следят за реформите в правосъдието и вътрешния ред. Механизмът, който беше създаден за двете страни и се прилага само за тях, ще продължи да действа поне още година.

Докладът е представен от говорителя на Еврокомисията Марк Грей, който отговаря за механизма от самото му създаване.

11.59 ч. Пресконференцията по представянето на докладите приключи,...

На живо: Еврокомисията представя мониторинговия доклад за България


Европейската комисия ще публикува днес докладите си по механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния, които следят за реформите в правосъдието и вътрешния ред. Механизмът, който беше създаден за двете страни и се прилага само за тях, ще продължи да действа поне още година, става ясно от черновите на докладите.

Доклада ще бъде представен от говорителя на Еврокомисията Марк Грей и се очаква пресконференцията му да започне в 11 ч. българско време.

11.05 ч....

Машинистът на дерайлиралия влак Симеон Стоев: Жп линията се гънеше като змия

Релсите се огъваха. Танцуваха пред локомотива като змия. Нямах време да се уплаша, разказа пред “Труд” 33-годишният машинист Симеон Стоев, който управляваше дерайлиралия в петък вечер влак край гара Яна, близо до София.
 “Вечерта застъпих на смяна. С колегата се явихме в столичното депо в 19 ч. Прегледахме локомотива. Винаги преди пътуване сме длъ Релсите се огъваха. Танцуваха пред локомотива като змия. Нямах време да се уплаша, разказа пред “Труд” 33-годишният машинист Симеон Стоев, който управляваше дерайлиралия в петък вечер влак край гара Яна, близо до София. “Вечерта застъпих на смяна. С колегата се явихме в столичното депо в 19 ч. Прегледахме локомотива. Винаги преди пътуване сме длъ

Как може да решим кризата на политическата легитимност


Публикуваме текст на политолога Иван Кръстев, базиран на изказването му от поредната среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал" и КРИБ и предоставен специално за "Дневник". Тя се състоя в София на 21 януари, а темата й беше "Как България да тръгне в правилната посока". Акцентите са на "Дневник".

Навярно причината да бъда поканен на тази 8-ма среща на бизнеса и правителството е тази графика - изследването, което "Маркет линкс" направи през декември, показва, че...

Адвокатът на Рашков: Клиентът ми ще издири тефтера и ще съди автора на компромата

Кирил Рашков ще издирва скандалнияттефтер, който е бил сканиран и разпространен до някои медии вчера, за да съди автора на компромата. Това заяви пред Фокус личният му адвокат Васил Марков. 

Надига се нова лавина срещу Рашков, смята Марков. „Познавам почерка на Кирил Рашков, постоянно пишем с него, абсурд е този тефтер да е негов Кирил Рашков ще издирва скандалнияттефтер, който е бил сканиран и разпространен до някои медии вчера, за да съди автора на компромата. Това заяви пред Фокус личният му адвокат Васил Марков. Надига се нова лавина срещу Рашков, смята Марков. „Познавам почерка на Кирил Рашков, постоянно пишем с него, абсурд е този тефтер да е негов", категоричен е

Кметове чакат нова инструкция как да хващат телевизия

Кметове на общини без цифров сигнал са били на среща в Министерството на транспорта и съобщенията, за да обсъдят как да изразходят отпуснатите от кабинета пари за да хващат телевизия.

Дискусионен клуб на Общество на младите писатели ще се проведе във Варна

На 29 януари в Дома на писателите във Варна (ул. „Крали Марко“ 11) ще се проведе първата среща от новата инициатива на Общество на младите писатели – Варна, която ще преминава под формата на дискусионен клуб. Първата избрана тема е "Имената - начин на употреба.

Премиерът на Украйна: Протестиращите са терористи (галерия)

Премиерът на Украйна Николай Азаров нарече терористи участниците в безредиците в центъра на Киев, предаде РИА Новости.
Премиерът на Украйна Николай Азаров нарече терористи участниците в безредиците в центъра на Киев, предаде РИА Новости. "Цинизмът и аморалността на терористите стигна до там, че те хвърлят коктейли Молотов срещу живи хора. Всички видяха тези кадри, целият свят ги видя. А тази нощ терористи от Майдана нахлуха в хотели и заловиха десетки граждани

Тома Белев: Замените с гори са форма на държавна помощ

/КРОСС/ Асоциацията на парковете в България организира дискусия на тема „Бъдещето на заменените гори в България". Дискусията е по повод очакваното решение на Европейската комисия по въпроса дали замените на гори представляват нерегламентирана държавна помощ. Вече пет години Еврокомисията се опитва да разнищи технологията и размерите на измамата със заменките у нас, заяви пред БНР екологът Тома Белев: „Вероятно Еврокомисията ще признае, че замените с гори са форма на държавна помощ и ще поиска от България възстановяване на тази помощ". Понеже за пет години българският законодател също не направи нищо, може да се окаже, че няма кой да върне заменените терени и ще трябва държавата да плати. „За последната година, независимо че тези имоти са забранени за застрояване, те са станали, голяма част от тях, обект на сделки с фирми, които са регистрирани в офшорни зони и сме притеснени, че ако НС не вземе бързи мерки за спиране на търговията с тях, ще се окаже, че имотите ще бъдат собственост на офшорни компании, които няма да могат да бъдат задължени да възстановят държавната помощ и България ще трябва да плаща същата държавна помощ, вече като санкция към ЕК", отбелязва Белев. Близо 70% от заменените терени са препродадени и то доста изгодно за привилигированите участници в заменките. „Една от заменките на Черноморското крайбрежие, около 1000 дка, стойността на тези имоти вече е над 180 млн. лв

Шести сме по правене на бизнес в Източна Европа и Централна Азия

България се нарежда на 42-ро място в света и на 6-о място в Източна Европа и Централна Азия по правене на бизнес. Изданиято „Блумбърг“ публикува ...

Перничани предпочитат да се прибират от София с черни таксита, заради разреденото разписание на автобусите

В посока Перник превозът на черно процъфтява. Част от пътниците казват, че ползват съмнителните коли заради разреденото разписание на автобусите. Нелегалните превозвачи са почти неуловими, защото представят пътниците за свои роднини. Проверките по пътищата обаче не дават желания резултат.

Частните автомобили, с които се превозват пътници "на черно”, са почти неуловими от контролните органи, съобщава bTV. От централната автогара в София тръгват почти...

Продължава

Новият смисъл на понятието "мъжественост"

"Сред мъжете се прокрадва подозрението, че голяма част от нещата, които казват или правят, не се вписват в традиционната представа за мъжественост. В последно време понятието обаче придоби нов, по-широк и гъвкав смисъл", казва главният редактор на сп. "Ескуайър"

Двама непълнолетни димитровградчани заловени с дрога

Двама непълнолетни димитровградчани са доведени в полицейското управление за съхранение на дрога.

Вчера, в парк „Марица”, полицаи от РУП-Димитровград са извършили проверка на момчетата на възраст 16г и 17г. В дрехите им са открити общо 4 топчета със зелена суха листна маса с тегло 2 грама.

Тестване с полеви наркотест е установило, че вида на наркотика е канабис.

Хасково Новини

Пияна жена потроши кметството в Хайредин

Пияна жена от хайрединското село Рогозен потроши сградата на кметството в селото, пише "Конкурент".

Във вторник към 19:30 часа е получен сигнал в полицейския участък в Хайредин, че около 17.30 часа в сградата на кметството, неизвестно лице е счупило стъкла на входната врата и телефонната кабина. След намесата на полицията е установено, че извърш Пияна жена от хайрединското село Рогозен потроши сградата на кметството в селото, пише "Конкурент". Във вторник към 19:30 часа е получен сигнал в полицейския участък в Хайредин, че около 17.30 часа в сградата на кметството, неизвестно лице е счупило стъкла на входната врата и телефонната кабина. След намесата на полицията е установено, че извърш

Златанова: Кабинетът е доволен от доклада на ЕК

Правителството започва работа по екшън план, за да имаме съществен напредък, уточни вицепремиерът

    


Докладът на Брюксел съдържа пасаж за Делян Пеевски

Напредъкът на страната ни е определен като разочароващ

Андреа топи паласките с хапчета

Фолк дивата Андреа била обзета от манията, че е дебела, научи BLife.

Символичният отказ от имунитетите на депутатите от "Атака" бил морален ангажимент


С днешния си акт депутатите от "Атака" показвали, че по всяко време, за каквото и да е искане от прокуратурата, ще се откажат веднага от имунитетите си. Това обясни зам.-председателят на партията Десислав Чуколов пред журналисти в парламента.

По-рано днес в театрално изявление лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че се отказва от депутатския си имунитет, поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала на летище Варна. С него на трибуната излязоха всичките депутати от...

Символичният отказ от именитетите на депутатите от "Атака" бил морален ангажимент


С днешния си акт депутатите от "Атака" показвали, че по всяко време, за каквото и да е искане от прокуратурата, ще се откажат веднага от имунитетите си. Това обясни зам.-председателят на партията Десислав Чуколов пред журналисти в парламента.

По-рано днес в театрално изявление лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че се отказва от депутатския си имунитет, поискан от главния прокурор Сотир Цацаров заради скандала на летище Варна. С него на трибуната излязоха всичките депутати от...

Владислав Караилиев: Оценявам работата на Общинския съвет като добра

 -Г-н Караилиев, като председател на Общинския съвет в Перник, каква оценка бихте дали на работата на местния парламент за 2013г.?

Оценявам работата на Общинския съвет като добра, за последните 12 месеца сме взели близо 300 решения, които смятам, че са от полза на общината ни. Много от тях преминаха през сериозен дебат, но това е неминуемо, доволен съм от свършеното.

-Кои са най-важните решения, които взехте през изминалите 12...

Продължава

Паси: Трябва да бъде поета персонална отговорност за доклада на ЕК

Оценката за страната ни е катастрофална, коментира бившият външен министър

    


Китай: В интернет - само с истинските имена

Китайската комунистическа партия затяга контрола над интернет и медиите, за да потуши антиправителствените настроения, отбелязва Ройтерс

Китай задължи всеки, който качва видео в интернет, да използва истинското си име


Китайското правителство въведе ново правило за всички интернет потребители в страната. Всеки, който качва видеоклип в мрежата, ще трябва да го публикува с истинското си име, съобщава агенция Reuters.

Според китайската Държавна администрация на пресата, изданията, радиото, киното и телевизията (SARFT) тази мярка ще ограничи разпространението на видео с насилие, сексуално или друго вулгарно съдържание, което би имало негативен ефект върху обществото. В сайта на SARFT пише, че правилото...

Страхил Ангелов: По-важното е има ли българи в Сирия, които се бият за "Ал Кайда"

Не е важен въпросът какво прави Страхил Ангелов в Сирия, а има ли хора с български паспорти, които се бият на страната на "Ал Кайда" в арабската страна, каза Страхил Ангелов от Коалиция за България пред „Фокус".

"Определено в Сирия има тероризъм, както и в Ирак. В интерес на истината, това се тиражира в цялата световна преса и много от европейск Не е важен въпросът какво прави Страхил Ангелов в Сирия, а има ли хора с български паспорти, които се бият на страната на "Ал Кайда" в арабската страна, каза Страхил Ангелов от Коалиция за България пред „Фокус". "Определено в Сирия има тероризъм, както и в Ирак. В интерес на истината, това се тиражира в цялата световна преса и много от европейск

Страхил Ангелов пита: Има ли българи в Сирия, които се бият на страната на "Ал Кайда"?

Не е важен въпросът какво прави Страхил Ангелов в Сирия, а има ли хора с български паспорти, които се бият на страната на Не е важен въпросът какво прави Страхил Ангелов в Сирия, а има ли хора с български паспорти, които се бият на страната на "Ал Кайда" в арабската страна, каза Страхил Ангелов от Коалиция за България пред „Фокус". "Определено в Сирия има тероризъм, както и в Ирак. В интерес на истината, това се тиражира в цялата световна преса и много от европейск

Мая Манолова: Необходимо е приемането на изцяло нов Изборен кодекс

Необходимо е приемането на изцяло нов Изборен кодекс, в който да бъдат отчетени всички препоръки на международните организации и който да отговори на обществените очаквания. Това заяви вносителят на проект за нов Изборен кодекс Мая Манолова от Коалиция за България, цитирана от Фокус. 

"Протестиращите искаха изцяло нов Изборен кодекс и не биха се Необходимо е приемането на изцяло нов Изборен кодекс, в който да бъдат отчетени всички препоръки на международните организации и който да отговори на обществените очаквания. Това заяви вносителят на проект за нов Изборен кодекс Мая Манолова от Коалиция за България, цитирана от Фокус. "Протестиращите искаха изцяло нов Изборен кодекс и не биха се

Волен Сидеров и депутатите му се отказаха от имунитета си

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се отказа от имунитета си. След изявление от парламентарната трибуна той връчи и писмено заявление до председателя на Народното събрание Михаил Миков. Всички депутати от парламентарната група на "Атака" последваха примера му и също се отказаха от имунитета си.

Цачева: Отказите от имунитети на Атака са един спектакъл

/КРОСС/ „В противоречие на всички норми, допуснахте един спектакъл, без каквато и да е юридическа или политическа основа, като приехте някакви молби", обърна се зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева към председателя на парламента Михаил Миков по отношение на оставакта на Волен Сидеров и групата му. Председателят на Народното събрание й отговори, че когато има изявления, той ги приема, а тяхната правна стойност е въпрос на преценка. „В правилника е доста ясно как се връчват заявленията за сваляне на имунитет на председателя - можем да спорим дълго", поясни той.  

За пръв път обявиха кой е шефът на корабостроителницата в Бургас

За пръв път стана ясно кой е собственик на акциите на "Бургаска корабостроителница", съобщиха бивши служители на завода след среща с управителя на банката основен кредитор, предаде &bdqu...

България и Румъния нямат проблем с ЕК относно Шенген, казват от Брюксел

Европейската комисия вече е каза „да” на България и Румъния за Шенген. Това заяви говорителят на ЕК Микеле Черконе в отговор на журналистически въпрос по време на представянето н...

Нелегални таксита са разкрити в област Ямбол

Нелегални таксита са разкрити в област Ямбол, съобщи Ямбол Прес. Два случая на нерегламентиран превоз на пътници бяха установени вчера, 21 януари, в рамките на полицейска операция. Акцията  ...

Втора оферта от Фулъм за Рейвъл Морисън

Мениджърът на „Фулъм“ Рене Мюленстийн подготви втора оферта за младия играч на „УЕест Хем“, като по този начин показа, че държи да закупи футболиста. С първата...

ЕС призова за незабавно прекратяване на насилието в Украйна

Европейският съюз (ЕС) призова за незабавно прекратяване на насилието в Украйна, след като при сблъсъци между протестиращи и полиция в Киев загинаха двама души, предаде Франс прес. В специално изяв...

Златанова призна: Докладът на ЕК е точен и не е политизиран

Докладът на Европейската комисия е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията и е много професионален, коментира вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, пред...

БСП не обсъждала идеята за отпадане на депутатския имунитет

Депутатът Филип Попов не очаквал такава реакция от националистите

    


Матс Виландер: Димитров показа страхотен тенис и беше близо до изненада


Легендарният тенисист Матс Виландер определи Григор Димитров като потенциален бъдещ номер 1 в световния тенис.

​Носителят на четири титли от Големия шлем изрази възхищението си от силната игра на българина в тежкия четвъртфинален двубой от Australian Open с настоящия лидер в световната ранглиста Рафаел Надал.

Хасковлията се представи равностойно, но загуби с 6:3, 6:7 (3), 6:7 (7), 2:6 във вълнуваща 220-минутна битка. След двубоя Надал призна, че е бил измъчен от своя...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване