Как да станеш богат с 50 лева

Нова пирамида и капан за наивници ли е компанията за мрежов маркетинг Save Company International (SCI) или Елдорадо за предприемчиви хора? Този въпрос си задават хиляди българи, изкушавани с обещания за евтино пазаруване на всевъзможни места и за бързо и сигурно забогатяване.
Компанията е регистрираната през 2010 г. в Пловдив. За три години Нова пирамида и капан за наивници ли е компанията за мрежов маркетинг Save Company International (SCI) или Елдорадо за предприемчиви хора? Този въпрос си задават хиляди българи, изкушавани с обещания за евтино пазаруване на всевъзможни места и за бързо и сигурно забогатяване. Компанията е регистрираната през 2010 г. в Пловдив. За три години

КТБ придоби Креди Агрикол България

/КРОСС/ Корпоративна търговска банка АД подписа споразумение с IUB Holding SAS, изцяло дъщерна компания на глобалната група за финансови услуги Креди Агрикол С.А., Франция, за придобиването на 100% от акциите от капитала на Креди Агрикол България ЕАД. Придобиването ще бъде финализирано след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи. Корпоративна търговска банка АД е четвъртата по големина банка в България. Към 30 септември 2013 г. активите на банката възлизат на 6,7 млрд. лв. КТБ АД е публично дружество, чиито акции се търгуват на Българската фондова борса - София АД. Креди Агрикол България ЕАД е средна по големина кредитна институция, чиито активи възлизат на повече от 480 млн. лв. към 30 септември 2013 г. След придобиването Креди Агрикол България ЕАД ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и среден бизнес и търговията на дребно. Корпоративна търговска банка АД, IUB Holding SAS и Креди Агрикол С.А. постигнаха взаимноизгодно споразумение, което е в полза на стратегическите цели и на двете страни.  

Любовта трае три години

Здравейте всички, аз съм авторът. Желая ви добре дошли в моя мозък, простете, че ви се натрапвам. Стига игрички: решил съм сам да си бъда главен герой. Обикновено не ми се случва нищо сериозно. Край м...

"Зовът на кукувицата" от Робърт Галбрейт, зад който стои вездесъщата Дж. К. Роулинг

„Зовът на кукувицата“ е увлекателен, майсторски написан съвременен криминален роман, в който Робърт Галбрейт демонстрира забележителното си умение да вае пълнокръвни персонажи, кои...

Подавам си имунитета, за да предотвратя Трета световна война и защото иначе извънземните не осъществяват контакт

Волен Сидеров сне сам имунитета си, придружавайки подаването на молбата до Михаил Миков с атрактивна реч в пленарна зала. "Предотвратих Трета световна война, а доколкото разбрах и междугалактиче...

Незаконно източват язовир "Крапец"

Незаконно източват язовир "Крапец" край ловешкото село Малиново, съобщи Ловеч Прес. Инспектори на ИАРА в Ловеч заловиха арендатор незаконно да източва язовир "Крапец" . Сигналът з...

Съветът на президентите: Нужна е не революция, а работа

Съветът на президентите се събра за втора поредна година на "Дондуков" 2, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, предаде БГНЕС. Президентите Желю Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов...

Съндърланд не избра Николай Михайлов

Мениджърът на "Съндърланд" Густаво Пойет реши да привлече в състава аржентинския вратар Оскар Устари вместо Николай Михайлов. "Черните котки", които се борят за оставане във Ви...

Около 95% от банкоматите работят с остарял софтуер

Банкоматите може да останат без защита след 8 април, тъй като Microsoft изисква софтуерът да бъде подновен, алармират от компанията. Реално обаче у нас банките ще въведат собствени защити. 95% от банкоматите в света работят с 12-годишната операционна система на Microsoft Windows XP, сочат данните на най-големия американски доставчик на банкомати NCR.

"Атака" предлага декларация за утвърждаване на парламентаризма, насочена срещу ГЕРБ


След ГЕРБ и "Атака" внесе проект на декларация на Народното събрание за утвърждаване на парламентаризма, но насочена срещу действията на най-голямата парламентарна група.

"Не приемаме усилията на ГЕРБ да съдейства и работи за дестабилизацията на България и да разрушава държавността. Не приемаме опитите за бойкот на работата на българския парламент чрез процедурни хватки и обструкции", се посочва в проекта.

"Осъждаме опитите на бившите управляващи за завръщане във властта...

Григор Димитров се разплака след мача. Виландер: Той ще стане №1

Легендарният тенисист Матс Виландер определи Григор Димитров като потенциален бъдещ номер 1 в световния тенис.
​Носителят на четири титли от "Големия шлем" изрази възхищението си от силната игра на българина в тежкия четвъртфинален двубой от Australian Open с Рафаел Надал.
Хасковлията се представи великолепно, но загуби с 6:3, 6:7 (3) Легендарният тенисист Матс Виландер определи Григор Димитров като потенциален бъдещ номер 1 в световния тенис. ​Носителят на четири титли от "Големия шлем" изрази възхищението си от силната игра на българина в тежкия четвъртфинален двубой от Australian Open с Рафаел Надал. Хасковлията се представи великолепно, но загуби с 6:3, 6:7 (3)

Кобрата - мъж на годината

Кубрат Пулев. Така се казва Мъжът на годината за 2013 г. Това стана ясно вчера, навръх рождения ден на организаторите "Дарик" - радиото, което навърши американско пълнолетие от 21 г. 
Кобрата успя от трети опит, след като през 2011 г. остана на четвърто място в същата класация, а през 2012 г. успя да се класира само в челната тройка. Тази година Кубрат Пулев. Така се казва Мъжът на годината за 2013 г. Това стана ясно вчера, навръх рождения ден на организаторите "Дарик" - радиото, което навърши американско пълнолетие от 21 г. Кобрата успя от трети опит, след като през 2011 г. остана на четвърто място в същата класация, а през 2012 г. успя да се класира само в челната тройка. Тази година

Григор се разплака след мача. Виландер: Той е бъдещият №1

Легендарният тенисист Матс Виландер определи Григор Димитров като потенциален бъдещ номер 1 в световния тенис.
​Носителят на четири титли от Легендарният тенисист Матс Виландер определи Григор Димитров като потенциален бъдещ номер 1 в световния тенис. ​Носителят на четири титли от "Големия шлем" изрази възхищението си от силната игра на българина в тежкия четвъртфинален двубой от Australian Open с Рафаел Надал. Хасковлията се представи великолепно, но загуби с 6:3, 6:7 (3)

Samsung вкарва таблетите си в кафе веригата illycaffè

Партньорството ще насърчава творчество, иновации и страст чрез технологии и вкус

    


Русенското село Черешово празнува Дядовден

/КРОСС/ Единственият по рода си у нас празник Дядовден ще бъде отбелязан в русенското село Черешово. Местната традиция е от близо половин век. Всяка година на 22 януари мъжете празнуват, ден след Бабинден, съобщи Дарик. За четвърта поредна година за дядо на селото е избран Марин Ангелов. По традиция той посреща съселяните си вкъщи, след което местните го вземат от дома му с каруца и го окъпват за здраве на селската чешма. Уникалният мъжки празник преминава под мотото: "Каквото дядо знае, баба не го знае".  

Цветеслава Гълъбова стана "Мисис Баба 2014"

Над 300 кандидатки се явиха на петото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба 2014 година”. Само четири обаче се добраха до лентите и короните.

 

„Съветвам хората да влизат от роля в роля, защото това поддържа човека с млад дух”, каза в „Здравей, България” 47-годишната Цветеслава Гълъбова, която грабна титлата „Мисис Баба 2014”. 

 

Над 300 кандидатки се явиха на петото юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба 2014 година”. Само четири обаче се добраха до лентите и короните. „Съветвам хората да влизат от роля в роля, защото това поддържа човека с млад дух”, каза в „Здравей, България” 47-годишната Цветеслава Гълъбова, която грабна титлата „Мисис Баба 2014”.

Брюксел включи и убиеца от „Соло“ в доклада

Като проблемна тема за България Брюксел отчита и бягството от правосъдието на фигури от организираната престъпност.

Променя се формирането на цените на засегната от съхнене дървесина

/КРОСС/ При продажбата на дървесина, повредена от абиотични и биотични фактори и въздействия, държавните предприятия по чл. 163 от Закона за горите ще внасят  във фонд „Инвестиции в горите” половината от определената за здрава дървесина сума, реши правителството. Промяната, която беше направена с допълнение в ПМС 343/2011 за определяне размера на частта от продажната цена на дървесина и недървесните горски продукти, внасяна във Фонда, ще позволи на държавните предприятия да са по-гъвкави при формирането на началните цени за реализацията на засегната от съхнене дървесина, отбелязва пресцентърът на МС По данни на Изпълнителната агенция по горите, държавните предприятия по Закона за горите, както и собствениците на горски територии, от края на 2012 г. се наблюдават засилени процеси на съхнене на иглолистни култури извън ареала им на разпространение. Изсъхналата дървесина е с влошени технически показатели и трудно намира реализация като строителен материал или за преработка. Приетото от правителството постановление ще позволи създаването на стимули за поддържане на горите в добро здравословно състояние чрез пласиране на дървесината от санитарна сеч.  

Откриха уникална черно рисувана керамика в древен некропол в Созопол, само в Лувъра има една такава

Некропол от V в.пр.Хр. откриха археолозите в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Изграждането на Водния цикъл на Созопол е съпътствано със спасителни археологически разкопки, които се извършват от ръководителя на екипа Явор Иванов от НАИМ-БАН Явор Иванов и зам. ръководителят Димитър Недев, директор на Археологическия музей в Созопол. Некропол от V в.пр.Хр. откриха археолозите в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Изграждането на Водния цикъл на Созопол е съпътствано със спасителни археологически разкопки, които се извършват от ръководителя на екипа Явор Иванов от НАИМ-БАН Явор Иванов и зам. ръководителят Димитър Недев, директор на Археологическия музей в Созопол.

Цитат на деня: Ранобудните бяха по-силни в разрушението, не в съзиданието


"Ранобудните бяха по-силни в програмата за разрушение, отколкото за съзидание " - това заявява ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Иван Илчев в интервю за днешния брой на вестник "Труд". 

Той допълва, че протестът и приключилата преди седмица окупация на университета от "Ранобудните студенти" не са били успешни, тъй като възпитаниците на Алма матер са изпуснали точния момент и не са подходили по правилния начин.

"Трябваше да имат точна стратегия -...

Истинският Вълк от Уолстрийт днес

Джордан Белфорт е 45-годишен човек, превъзпитал себе си към по-добро, а скандалният му образ е останал някъде назад в миналото.

Легендата Владимир Василиев ще води журито на международния балетен конкурс във Варна

На 25 януари в столичния храм “Света София” панихида ще почете паметта на създателя на Варненската балетна олимпиада доц. Емил Димитров Живата легенда на танца Владимир Василиев от Русия ще е председател на журито на предстоящия юбилеен Международен балетен конкурс Варна.

САЩ въведоха санкции срещу украински лидери


Посолството на САЩ в Киев обяви официално, че страната е въвела санкции срещу няколко души от ръководството на страната, но без да посочва имената им.

На сайта на дипломатическото представителство е публикуван кратък текст, в който се казва, че това е отговор на действията от края на миналата година срещу протестиращите в центъра на украинската столица.

Съобщението съдържа и предупреждение по повод новото насилие от последните часове:

"В отговор на действия по...

Новият изборен кодекс убива фидосовщината!

Дебатът за Изборния кодекс в парламента провокира леки искри между отделните парламентарни групи. Новият Изборен кодекс слага край на фидосовщината, заяви Павел Шопов от Атака и добави, че разкриването на печатницата в Костинброд спестило на обществото тази гигантска фалшификация, която бившите управници готвили.

Близо 36 000 нарушения по пътищата в Шуменска област

/КРОСС/ Установените нарушения за скорост на територията на ОДМВР - Шумен са с 482 повече в сравнение със същия период на 2012 година. Лек спад се отчита при водачите, седнали зад волана след употреба на алкохол. Докато през миналата година са засечени 347 нарушители по този показател, през 2012 са били с 29 повече, или 376. За различни констатирани нарушения са наложени 27 697 глоби с фиш, съставените актове са 5969. 224 произшествия са станали заради несъобразена скорост, 216 поради неспазване на предимство, знаци и сигнали, 129 заради неправилни маневри. Поради неправилно движение по пътното платно са възникнали 191 пътно-транспортни произшествия. 33 от катастрофите са след отнемане предимство на пешеходец. В 62 от случаите на ПТП водачи, участници в тях са употребили алкохол. През 2013 година са установени 751 неправоспособни водачи, 1315 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство. За неправилно спиране и паркиране през годината са санкционирани 3011 водачи. 130 са засечени да шофират и да говорят по мобилен телефон, 1406 са управлявали МПС без да ползват колан или каска. В „Пътна полиция" - Шумен скоростомерите със система за видеоконтрол са заснели 10799 бр. нарушения на скоростните режими. В РУП Нови Пазар със система за видеоконтрол са заснети 1044 клипа, а в РУП Велики Преслав - 535 клипа

4-ма президенти, едно мнение: Не революции, а надграждане!

Желев, Стоянов, Първанов и Плевнелиев се събраха за втори път

    


Брюксел: Напредъкът на България е недостатъчен

Според ЕК страната ни продължава да има специален проблем с организираната престъпност

Паметникът на нашето време


Препубликуваме текста на Деян Енев от портала "Култура"

Наскоро ми се наложи да вадя някакви документи. Разпитах къде се намира ведомството и се отправих натам. Паркирах на близкия паркинг, тръгнах пеш по алеята и скоро се озовах пред сградата. Вратата не беше стъклена, както подобава на институция, в която постоянно влизат и излизат много хора, а беше тежка, желязна врата, подхождаща повече на склад, в който ще се снима гангстерски филм. Натиснах дръжката, вратата беше заключена....

ЕК: България не напредва достатъчно

/КРОСС/ Европейската комисия представи тринайсетия доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка. Докладът представя анализа на ЕК за предприетите от България стъпки през изминалите 18 месеца и посочва в кои области са необходими допълнителни мерки. Докладът представя анализа на Комисията за предприетите от България стъпки през изминалите осемнадесет месеца и посочва в кои области са необходими допълнителни мерки. Председателят Барозу заяви: „В доклада се посочва, че в България трябва да насърчават радетелите на промяната и да се осигури лидерство. Основни принципи като върховенството на закона и независимостта на съдебната власт трябва да залегнат в основата на дългосрочна стратегия за реформа. Политически ангажимент за прилагането на такъв подход, както и конкретни и практически мерки в краткосрочен план са най-добрият начин, за да бъде задвижен процесът и да се напредва по-бързо към постигането на показателите по механизма за сътрудничество и проверка." В настоящия доклад се прави оценка на напредъка, постигнат от България в основните области, обхванати от МСП, а именно съдебната реформа, борбата срещу корупцията и борбата срещу организираната престъпност. Тези въпроси са в основата на модернизацията на българското общество: за да успее процесът на реформи, той се нуждае от последователен и съгласуван подход, основаващ се на широк консенсус в българското общество

Стимулирането на изоставащи селскостопански сектори е приоритет на МЗХ за 2014 г.

/КРОСС/ Правителството прие Годишния доклад за състоянието и развитието на земеделието (Аграрен доклад `2013), съобщава правителствената информационна служба. В него е направен анализ на състоянието и развитието на земеделието през 2012 г. и са представени прогнозни данни за 2013 г. Анализирани са икономическите показатели за селското стопанство и производствените резултати в растениевъдството, животновъдството, лозарството и винопроизводството. Отчетени са дейности в областта на растителната защита, ветеринарното дело, безопасността на храните, селекцията и репродукцията, научната и съветническа дейност в земеделието. Представени са данни за подпомагането на земеделските производители със средства от европейските земеделски фондове и от националния бюджет. Анализирана е външната търговия с аграрни стоки. Представена е информация за развитието на горското стопанство и рибарството. През 2012 г. брутната добавена стойност (БДС), създадена в отрасъл „Селско, горско и рибно стопанство", нараства с 3,5% в реално изражение спрямо предходната година, до 4 264 млн. лева по текущи цени. Според последните експресни оценки на НСИ на база сезонно изгладени данни, през първите три тримесечия на 2013 г. БДС, формирана от аграрния отрасъл, бележи ръст от 3,6%, 6,2% и 3,4% спрямо съответното тримесечие на предходната година (по средногодишни цени на 2005 г.).Стойността на брутната продукция от отрасъл „Селско стопанство" за 2012 г. възлиза на 8 875,1 млн

Как ни състарява захарта

Жените се притесняват за появата на бръчки, но не осъзнават, че любовта им към сладките изкушения може да ги състари

Едуард Сноудън е действал сам

Бившият сътрудник на тайните служби Едуард Сноудън заяви, че е действал сам при разобличаването на секретните програми на Агенцията за национална...

18-годишен възпитаник на “Асен Златаров”, задигна 750 лева от дома

18-годишен от Дом за деца лишени от родителски грижи “Проф. д-р Асен Златаров” е задържан за кражба на пари. Сигнала е подаден вчера от директора на Дома.

Пристигналата на място оперативна група е установила, че след избутване на прозорец на втория етаж на Дома е последвало разбиване на 2 дървени врати, след което е проникнато в стаи на счетоводството, откъдето са задигнати 750 лева.

След подадения сигнал, хасковските криминалисти са установили и задържали заподозреният в извършването на кражбата. Момчето е познато на органите на реда и е възпитаник на Дома. Днес 18-годишното момче подаде молба за напускане от институцията, която ще бъде уважена, информира директорът на ДДЛРГ “Проф. д-р Асен Златаров”  Невена Желязкова.

Повече по темата гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

Хасково Новини

Откриха уникална черно рисувана керамика в Созопол, само в Лувъра има една такава

Некропол от V в.пр.Хр. откриха археолозите в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Изграждането на Водния цикъл на Созопол е съпътствано със спасителни археологически разкопки, които се извършват от ръководителя на екипа Явор Иванов от НАИМ-БАН Явор Иванов и зам. ръководителят Димитър Недев, директор на Археологическия музей в Созопол. Некропол от V в.пр.Хр. откриха археолозите в Созопол, съобщиха от пресцентъра на общината. Изграждането на Водния цикъл на Созопол е съпътствано със спасителни археологически разкопки, които се извършват от ръководителя на екипа Явор Иванов от НАИМ-БАН Явор Иванов и зам. ръководителят Димитър Недев, директор на Археологическия музей в Созопол.

"Левски" ще вземе 370 хил. евро от продажбата на Гаджев в Украйна


Ръководството на "Левски" е договорило продажбата на Владимир Гаджев в украинския "Севастопол" срещу 370 хил. евро.

Очаква се до края на седмицата халфът да подпише договор за 2.5 години с клуба, който преди седмица представи българина Ангел Червенков като старши треньор.

Стартовата заплата на Гаджев ще бъде около 30 хил. евро, която ще нараства с всеки сезон, а за срока на контракта той ще вземе близо 900 хил. евро. Украинците заемат 12-о място в местното първенство и се...

"Левски" ще вземе 350 хил. евро от продажбата на Гаджев в Украйна


Ръководството на "Левски" е договорило продажбата на Владимир Гаджев в украинския "Севастопол" срещу 350 хил. евро.

Очаква се до края на седмицата халфът да подпише договор за 2.5 години с клуба, който преди седмица представи българина Ангел Червенков като старши треньор.

Украинците заемат 12-о място в местното първенство и се борят за оставането си в елита с актив от 19 точки след 18 кръга.

Гаджев, чийто контракт с "Левски" изтича в края на юни, изкара шест...

4 милиона евро за главите на терористите

До края на деня гръцкото правителство ще обяви награда за тези, които предоставят информация, водеща до залавянето на Христодулос Ксирос и останалите главорези от “Конспирацията на огнените ядра”

прочети повече

Джаксън Менди си тръгва без пари от ЦСКА

Защитникът е недоволен от нередовното заплащане на "Армията"

    


Централната банка на Япония запази паричната си политика

Японската централна банка (BOJ) за пореден път запази гъвкавата си парична политика, предаде „Блумбърг“. На последното си заседание банката реши...

Над 70 участници от град Земен, предимно деца и младежи идват на Сурва в Перник

Над 70 участници от град Земен ще пристигнат за 23-тия международен фестивал на маскарадните игри Сурва - 2014, предаде репортер на ZaPernik.com.

В момента сурвакарската група на Земен се подготвя за предстоящата Сурва. Групата е с дългогодишна история. Тя е съставена предимно от деца и младежи.

Печелила е множество награди от фестивали в страната, награди от Сурва в Перник, миналата година областният управител също е връчил награда на групата. Преди 2 години...

Продължава

Започна Световният икономически форум в Давос

За първи път най-богатите и влиятелни хора в света ще дискутират бедността и социалното неравенство. Темата е водеща в дневния ред на Световния икономически форум в швейцарския зимен курорт Давос. Участниците, сред които много политически и бизнес лидери, ще трябва да определят рисковете, които създава задълбочаващата се пропаст между бедни и богати и да набележат мерки за избягването им.

Машинистът на дерайлиралия влак Симеон Стоев: Линията се гънеше като змия

/КРОСС/ Релсите се огъваха. Танцуваха пред локомотива като змия. Нямах време да се уплаша, разказва пред „Труд" 33-годишният машинист Симеон Стоев, който управляваше дерайлиралия в петък вечер влак край гара Яна, близо до София. „Вечерта застъпих на смяна. С колегата се явихме в столичното депо в 19 ч. Прегледахме локомотива. Винаги преди пътуване сме длъжни да проверим изправността и наличието на гориво и масло. Направихме инструктаж и получихме телеграмата за назначаването на влака, получихме документите", обяснява железничарят. След това отишли на гара Илиянци, за да вземат придружаващия композицията началник влак. На гара Кремиковци прикачили вагоните и направили задължителните проби на спирачната маса. В железниците това е доста сложна задача. При влаковете силата на спирачките се определя според тонажа на композицията, вида на вагоните и от това дали влакът е товарен или пътнически. „Всичко беше наред и в 22,31 ч. сверихме часовниците и потеглих. Помощник-машинистът в конкретния влак също беше машинист, Евтим Евтимов се казва и има дългогодишен опит. Работи от 1986 г. Не е новобранец", обяснява Симеон. Петъчната вечер обаче била много мъглива. На около 1,3-1,4 км след гара Яна машинистите погледнали обратния предупредителен сигнал. Това се прави винаги когато линията е единична, каквато е тази към Мусачево. Успокоили се, че насреща не идва друг влак, но веднага след това станал инцидентът

40 на брой са нелегалните таксита във Видинска област

40 са нелегалните таксита, които бродят из Видин, съобщи Моят Видин. Броят им е станал известен след проверка на транспортната комисия през отминалата година. Те обаче не кръстосват града, а дублират...

Приключи грипната ваканция в Бургас

Грипната ваканция в Бургас свърши. Това съобщиха от областна администрация. От утре учебните занятия ще бъдат подновени. Това стана ясно след заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и острите ...

Караянчева: ДПС иска да се премахне принципът за уседналост

Върхушката на ДПС иска да се премахне принципът за уседналост. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева при дебатите по първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Изборния ...

Демонстранти се готвят за атака, Янукович призовава за преговори

Президентът на Украйна Виктор Янукович призова опозицията на преговори, съобщиха от ведомството на държавния глава. „Изразявам дълбокото си съжаление във връзка с гибелта на хората в конфли...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване