Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ за евровота

Томислав Дончев ще бъде водач на листата на ГЕРБ на предстоящите европейските избори. Това съобщи Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда конгресът на Европейската народна партия. От Дъблин стартира предизборната кампания на партията за евровота в края на май.

Събитията в Украйна нямало да се отразят на зърнения пазар

Износът от страната при благоприятно решение на обстоятелствата ще е голям

    


Белият дом обяви санкции срещу лица, заплашващи суверенитета на Украйна

/КРОСС/ Президентът Барак Обама е подписал заповед, която позволява налагане на санцки срещу лица, които заплашват суверенитета на Украйна. Държавният департамент е наложил и визови ограничения за определен кръг лица, свързани със събитията, които САЩ нарича "руската инвазия в Крим". Говорителят Джей Карни сподели, че САЩ са готови да вземат допълнителни мерки и да наложат още санкции, "в случай, че е необходимо". В изказването си, Белият дом директно обвинява Русия в нарушаване на международното право и в поставяне на териториалната цялост на Украйна под заплаха. Тези действия от страна на Русия се разглеждат като заплаха за международната сигурност и мира в региона. На преките виновни за тези действия ще бъдат отказвани американски визи, като тази забрана е разширение на същестуващия режим спрямо лицата, извършали престъпления срещу човешките права по време на кризата в Украйна. Разширеният кръг лица, които обхаваща забраната включва и тези, които "подкопават демократичните институции, застрашават сигурността, стабилността, суверенитета или териториалната цялост" на Украйна, или които упражняват власт над част от територията на страната без разрешението на правителството в Киев, пише Дневник. В изявлението директно се посочва, че една от целите на новите мерки е наказване на военната намеса в Крим, като те представляват надграждане над досегашната американска поликита

Търговското споразумение между САЩ И ЕС носи риск от експанзия на фракинга


Търговското споразумение между ЕС и САЩ, по което в момента се водят преговори, отваря пътя за експанзия добива на шистов газ по метода фракинг в Европа и САЩ, предупреждава нов доклад, публикуван този четвъртък (6ти март) от "Приятели на Земята".

В момента методът фракинг е забранен във Франция и България. Няколко други държави, включително Германия, Ирландия, Дания и Чехия, временно са спрели разработките с мораториум върху фракинга. Австрия и Литва са засилили регулациите, а...

15 художнички с творби във “Форум”

 Творби от рисувана коприна, живописни и иконопис могат да видят почитателите  на изкуството в галерия “Форум”.

 15 автори от Хасково и художнички от страната ще участват в  изложбата-базар. Тя е по повод  Денят на жената  - 8- март.

Камелия Кехайова, Цветомира Генева, Татяна Форева, Тоска Запрянова, Диана Димитрова, Людмила Марчева, Атанаска Димова, Гергана Йорданов Костадинка Измерлиева, Илона Захариева, Мария Йосифова, Дима Петрова представят свои творби в експозицията.

В изложбата-  базар  ще ще участват още автори през следващите дни.

Тя ще остане един месец.

 

 

Хасково Новини

Най-големият платен снимков архив става безплатен


Най-големият платен снимков архив в света Getty Images обяви мащабна промяна в бизнес модела си. Потребителите ще могат да използват почти всички снимки на Getty безплатно, ако дават линк към страницата, от която съотвеният кадър може да бъде купен.

За целта Getty Images въвежда услуга за вграждане на снимките в други страници чрез код. Потребителят трябва да посети сайта на Getty и да намери снимката, която желае да използва. След това трябва да кликне бутона за вграждане и да...

Войниците, поругали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви, бяха осъдени на пробация

Войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени, съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов за „Фокус".

На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен слу Войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени, съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов за „Фокус". На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен слу

Топ играч на биткойн-пазара почина мистериозно

Изпълнителният директор на виртуалната борса First Meta Оутъм Ратке е била намерена мъртва в апартамента си в Сингапур при загадъчни обстоятелства.

Пушенето засяга и мозъка

И защо ни е толкова трудно да се откажем

    


Министър Греков се срещна с посланика на Турция

/КРОСС/ „Ще работим още по-активно за увеличаване на двустранния стокообмен с Турция". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Турция у нас Н. Пр. Сюлейман Гьокче. Министър Греков посочи, че предстои създаването на работна група между България и Турция. Тя ще има задача да предложи варианти за решение на въпроси от двустранен интерес, сред които синхронизиране на изискванията към контрола на земеделската продукция, режимите за износ на животни и регистрацията на продукти в Европейския съюз. Проф. Греков беше категоричен, че двете страни имат сериозен потенциал да си сътрудничат не само в износа на земеделска продукция, но и за инвестиции. Посланик Гьокче отбеляза, че отношенията между България и Турция са на отлично ниво, а съществуващите възможности за сътрудничество трябва да се реализират, предвид силната конкуренция от трети страни. Министър Греков поднови поканата към турския си колега за посещение в България, по време на което да се конкретизират насоките за развитие на сътрудничество между двете държави.  

ГЕРБ: Ще заведем дела за всички клевети и лъжи по наш адрес

ГЕРБ разпространи позиция, в която се казва, че партията категорично не приема, след като някой не може да даде обяснение за себе си, доходите си, имотите си, да замесва името на ГЕРБ във всеки скандал.
"От ГЕРБ за последен път декларираме, че всички параметри и условия около наемането на имоти за нуждите на партията са съобразени със закона и са ГЕРБ разпространи позиция, в която се казва, че партията категорично не приема, след като някой не може да даде обяснение за себе си, доходите си, имотите си, да замесва името на ГЕРБ във всеки скандал. "От ГЕРБ за последен път декларираме, че всички параметри и условия около наемането на имоти за нуждите на партията са съобразени със закона и са

Заради Украйна: Хилъри сравни Путин с Хитлер

Последните действия на Путин в Украйна могат да се сравнят с акциите на Хитлер през 1930 година, коментира Хилари Клинтън, доскорошен държавен секретар на САЩ. Желанието на руския президент да защитава руснаците в Украйна напомня на действията на Хитлер в защита на етническите германци извън границите на Германия, обясни Клинтън на парти в клуб "Момчета и момичета" в Лонг Бийч.

Това, което Путин прави в Крим е същото, което ставаше в нацистка Германия, когато фюрерът...

Продължава

Осъдиха на пробация войниците, поругали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви

Войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени, съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов за „Фокус Войниците, които поругаха паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово, бяха осъдени, съобщи говорителят на Военно-окръжна прокуратура Пловдив майор Ангел Узунов за „Фокус". На редник Моско Пънгов е наложено наказание пробация с три пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен слу

Украйна ще се защитава, ако руската намеса се разрасне

Споразумение за асоцииране с ЕС ще се подпише при първа възможност

    


ГЕРБ плаши със съд клеветниците за имоти

ГЕРБ разпространи позиция, в която се казва, че партията категорично не приема, след като някой не може да даде обяснение за себе си, доходите си, имотите си, да замесва името на ГЕРБ във всеки скандал.
ГЕРБ разпространи позиция, в която се казва, че партията категорично не приема, след като някой не може да даде обяснение за себе си, доходите си, имотите си, да замесва името на ГЕРБ във всеки скандал. "От ГЕРБ за последен път декларираме, че всички параметри и условия около наемането на имоти за нуждите на партията са съобразени със закона и са

Харвард отново е университет номер едно

Британското издание Times Higher Education публикува класацията на 100-те най-добри висши учебни заведения в света, която се оглавява от американския Харвардски университет.
На второ място тази година е Масачузетският технологичен институт (MIT), а на трето е Станфордският университет. Следват британските университети Кембридж и Оксфорд. Британското издание Times Higher Education публикува класацията на 100-те най-добри висши учебни заведения в света, която се оглавява от американския Харвардски университет. На второ място тази година е Масачузетският технологичен институт (MIT), а на трето е Станфордският университет. Следват британските университети Кембридж и Оксфорд.

Цигани резнаха от оградата от бежанския лагер в Харманли

Четири жени и двама мъже от Харманли са били спипани преди да изнесат част от оградата и метални части от бежанския център в града.

Приключва първият етап от реконструкцията на южното платно на бул. "Цар Освободител"

Ремонтът на бул. "Цар Освободител" във Варна върви по план, съобщиха от общината за Moreto.net. До края на тази седмица ще бъде приключено свързването на новоизградената водопреносна мрежа към съществуващата такава. Оперативният порядък предвижда през следващата седмица да започнат възстановителните мероприятия по обратно засипване, както и възстановяване на бордюри и тротоари.

Богата празнична програма за Тодоровден и Деня на жената в село Драгичево

Най - голямото пернишко село - Драгичево ще отбележи Тодоровден и Деня на жената тази събота, предаде репортер на ZaPernik.com.

От 10 часа в центъра на селото ще започне празничен концерт. В 11 часа в храм "Успение Богородично" ще се отслужи тържествена литургия за празника. Един час по - късно, в 12 часа в местността "Старо село" ще започнат конните надбягвания.

От кметството и читалище "Пробуда - 1922 г." канят всички жители и...

Продължава

Съдът прекратил делото на Цветанов и СДОТО заради груби нарушения

На 20. 02 .2014 г. Софийски градски съд прекратил съдебното производство срещу Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и Цветан Цветанов и върна делото на Софийска градска прокуратура.

Какви са вредите и ползите от лятното часово време?

На 30 март точно в 03.00 часа въвеждаме лятното часово време.
Промяната е в изпълнение на постановление номер 94 на Министерския съветот 13 март 1997 г., припомня БТА.
Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 04.00 часа местно време на 26 октомври, като часовниците се връщат с един час назад.
 

Вредите от лятното часово време са много повече от икономическите ползи. Около това се обединиха енергетици, психолози и представители на...

Продължава

Fitch: Ситуацията в Украйна продължава да е силно непредсказуема

Кредитната агенция oряза прогнозата си за растежа на БВП на страната през тази година до 1,5%

    


Трима красавци завладяват дансинга

Само още няколко дни остават до старта на танцувалното риалити Dancing Stars. И за да засилят още повече любопитството ни, от екипа на шоуто издадоха...

Медсестра раздала фалшиви направления за 14 500 лева

Медицинска сестра от Враца получи условна присъда заради съставяне на фалшиви направления, съобщава "Конкурент". Жената сама призна за извършеното престъпление пред Районния съд и сключи споразумение с прокуратурата. От материалите по делото става ясно, че с фалшивите документи, врачанката е дала възможност на няколко лекари да получат без Медицинска сестра от Враца получи условна присъда заради съставяне на фалшиви направления, съобщава "Конкурент". Жената сама призна за извършеното престъпление пред Районния съд и сключи споразумение с прокуратурата. От материалите по делото става ясно, че с фалшивите документи, врачанката е дала възможност на няколко лекари да получат без

ГЕРБ плаши клеветниците за имоти със съд и затвор

От ГЕРБ заявяваме категоричната си позиция, че ще бъдат заведени нови дела за всички клевети и лъжи по наш адрес. С тези професионални клеветници, осъждани за клевета и с висящи дела, може да се води диалог само в съда. Това пише в писмо до медиите на пресцентъра на ПП ГЕРБ във връзка с обвинения за имоти на партията.

КНСБ иска повишение на минимална работна заплата

„За КНСБ е от съществено значение и няма как синдикатът да е против повишаването на минималната работна заплата (МРЗ), а оттам и на останалите трудови възнаграждения в страната, но се опасяваме, че сегашното икономическо състояние на Република България не би позволило това да стане във вида, в който го предлагат вносителите.” Това се казва в становището на КНСБ по повод проекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, внесен в Комисията по трудовото законодателство към...

Продължава

Разбиха група за данъчни престъпления в София

Четирима са задържани при операцията на ДАНС

    


Дунав мост 2 значително увеличил стокообмена с Румъния

Дунав мост 2 е увеличил стокооборота между България и Румъния. Това съобщи във Видин съветникът в посолството на Румъния у нас Виктор Дидиу, цитиран...

Социалистите в Общинския съвет: Фандъкова да възстанови поруганите паметници

/КРОСС/ Групата на общинските съветници от БСП в Столичен общински съвет излезе с официална позиция относно зачестилото боядисване на паметници на културата в гр. София. Ето и пълния текст на писмото: "В последните дни беше извършена поредица от вандалски актове срещу паметници на територията на гр. София - паметника на „Васил Левски", паметника на „Съветската армия", а последните дни и срещу паметника на „Братската могила" в Борисовата градина, който в продължение на няколко дни е оскверняван по недопустим и бутафорен начин. Подобни посегателства спрямо паметници, които част са от културно-историческото наследство на града ни са неприемливи във всичките им форми. Оскверняването, на какъвто и да е паметник, е престъпление, позор и срам за всички нас. В тази ситуация прави впечатление безотговорното поведение и необяснимо безразличие към паметниците в София от страна на Столична община. Съгласно чл.17 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти и за паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на Столична община „Кметът на Столична община упражнява контрол по преместването, премахването и пряко отговаря за стопанисването и опазването на паметниците и другите възпоменателни знаци на територията на столицата". Наред с това следва да се има предвид, че от 2011г

Медсестра раздавала фалшиви направления, ощетила НЗОК с 14 500 лева

Медицинска сестра от Враца получи условна присъда заради съставяне на фалшиви направления, съобщава Медицинска сестра от Враца получи условна присъда заради съставяне на фалшиви направления, съобщава "Конкурент". Жената сама призна за извършеното престъпление пред Районния съд и сключи споразумение с прокуратурата. От материалите по делото става ясно, че с фалшивите документи, врачанката е дала възможност на няколко лекари да получат без

Новото "300" предлага още от същото

Когато преди осем години наблъсканата със стилизирано насилие комиксова екстраваганца “300” се превърна в глобален поп културен феномен, за всички бе ясна неизбежността на продължението. Вторият филм по популярните псевдоисторически графични романи на Франк Милър не се казва “600” или “300:2”, както очакваха мнозина с чувство за хумор. Официалното Когато преди осем години наблъсканата със стилизирано насилие комиксова екстраваганца “300” се превърна в глобален поп културен феномен, за всички бе ясна неизбежността на продължението. Вторият филм по популярните псевдоисторически графични романи на Франк Милър не се казва “600” или “300:2”, както очакваха мнозина с чувство за хумор. Официалното

Пенсионерите с добавки и на Великден, ако има пари

Не е лесно да се намери такъв ресурс, посочи обаче Адемов

    


Близнашки за референдума: Събрахме подписите бързо, защото енергията на протеста се канализира

Управляващите разполагат с различни техники за отлагане във времето на въпроса за референдума. Възможно или не, подписката е факт. Това каза проф. Георги Близнашки, професор по конституционно право и ...

Паунич пред Actualno: БФС да каже през колко сметки оперира ЦСКА

  Неяснотите около бъдещето на ЦСКА продължават, въпреки обещанията на собствениците за светло бъдеще. С Actualno се свърза сръбският футболен агент Катерина Паунич, която дълги години водеш...

Гаук отряза Папуляс за военните репарации

Германският президент Йоахим Гаук заяви в Атина, че вече не съществува никакъв "правен път", позволяващ на Гърция да иска репарации за престъпленията на нацистите, както пожела гръцкият му...

Американци купиха „Нюрбургринг“

Американската инвестиционна компания HIG Capital, чиято централа се намира в Маями, стана собственик на състезателния комплекс „Нюрбургринг“. Сумата по сделката не е конкретизирана...

Eдинодушно приеха оставката на Папазов

  На свое извънредно заседание Управителният съвет на БФБаскетбол прие единодушно оставката на националния селекционер за мъже Константин Папазов. Треньорът подаде своя отвод публично часов...

САЩ: Путин си измисля, да видим фактите


Много от твърденията на пресконференцията на руския президент Владимир Путин са по-скоро белетристика, отколкото реалност, заяви Държавният департамент на САЩ. По този повод външното министерство на страната разпространи списък с 10 негови обвинения и доколко те се покриват с фактите.
Сюзън Райс, съветник на президента Барак Обама по въпросите на националната сигурност, разпространи списъка в "Туитър" с коментар: "Стига с руските номера. Важното е да се фокусираме върху фактите"....

Румъния одобри кредитен план за 4 милиарда евро от Международния валутен фонд

Румъния ще сключи споразумение с Международния валутен фонд за нов заем от 4 милиарда долара. Последната пречка пред кредита премахна президентът Траян Бъсеску. Досега той отказваше да сложи подписа си под меморандума заради искания от Фонда допълнителен акциз върху горивата от 7 евроцента на литър.

Пасивното пушене води до инфаркт при децата в по-късна възраст

Пасивното пушене причинява дълготрайни увреждания на артериите на децата. Кръвоносните им съдове остаряват преждевременно с повече от три години, сочи изследване, проведено във Финландия и Австралия, съобщава Би Би Си.
Цигареният дим запушва артериите на малчуганите и ги предразполага към удари.


Пасивното пушене причинява дълготрайни увреждания на артериите на децата. Кръвоносните им съдове остаряват преждевременно с повече от три години, сочи изследване, проведено във Финландия и Австралия, съобщава Би Би Си. Цигареният дим запушва артериите на малчуганите и ги предразполага към удари.

Науката – слабата страна на образованието ни

Образователната министърка обеща да се съобрази с критиките.

БСП: Да дадем гражданство на българите в Крим

Незабавно да дадем гражданство на българите в Крим=Държавата трябва да се ангажира с тях, каза депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов. Според него решението на кримския парламент да се присъединят към Русия и насрочването на референдум за 16 март, категорично показват, че Путин ще търси защита на своите интереси на Кримския полуостров.

Денят в снимки

Венецуелки във военна униформа и изложба на гоблени

    


САЩ наложи визови ограничения на отговорните за украинската криза

САЩ готвят визови ограничения за лица, живеещи в Русия и Крим, които представляват заплаха за сигурността на Украйна, съобщиха световните агенции.
Държавният департамент работи по ограничаване на достъпа до страната на хората, които „застрашават териториалната цялост на Украйна”. Без визи ще останат тези, САЩ готвят визови ограничения за лица, живеещи в Русия и Крим, които представляват заплаха за сигурността на Украйна, съобщиха световните агенции. Държавният департамент работи по ограничаване на достъпа до страната на хората, които „застрашават териториалната цялост на Украйна”. Без визи ще останат тези,

Американски ракетен крайцер е на път за Черно море заради учения с България

Американският ракетен крайцер "Тръкстън" (U.S.S. Truxtun) е на път към Черно море във връзка с предварително планирани учения с България и Румъния, съобщиха от Пентагона. От американското военно ведомство уточниха изрично, че посещението му няма нищо с напрежението в Украйна.   В същото време полският министър на националната отбрана Томаш Шемоняк съобщи, че американските военни учения, планирани през март в Полша, ще се проведат в разширен формат заради ситуацията в Украйна.   "Във връзка със ситуацията в Украйна ние се обърнахме към САЩ с молба да обмислят различни действия, които биха разширили американското присъствие в Полша", каза Шемоняк на съвместна пресконференция с германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен.   Той изрази удовлетворение от взетото във Вашингтон решение предстоящите военновъздушни учения през март да се проведат в по-широк формат.   "Това показва, че САЩ като близък съюзник могат бързо да реагират на такива молби и очаквания", подчерта Шемоняк.

Американски ракетен крайцер е на път за Черно море за учения с България

Американският ракетен крайцер "Тръкстън" (U.S.S. Truxtun) е на път към Черно море във връзка с предварително планирани учения с България и Румъния, съобщиха от Пентагона.   От американското военно ведомство уточниха изрично, че посещението му няма нищо с напрежението в Украйна.   В същото време полският министър на националната отбрана Томаш Шемоняк съобщи, че американските военни учения, планирани през март в Полша, ще се проведат в разширен формат заради ситуацията в Украйна.   "Във връзка със ситуацията в Украйна ние се обърнахме към САЩ с молба да обмислят различни действия, които биха разширили американското присъствие в Полша", каза Шемоняк на съвместна пресконференция с германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен.   Той изрази удовлетворение от взетото във Вашингтон решение предстоящите военновъздушни учения през март да се проведат в по-широк формат.   "Това показва, че САЩ като близък съюзник могат бързо да реагират на такива молби и очаквания", подчерта Шемоняк.

Възможно е бюджетите на болниците да бъдат намалени с 20%

/КРОСС/ Възможно е бюджетите на болниците да бъдат намалени с 20 процента. Това съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Андреева посочи, че тази информация е била коментирана по време на среща между нея и управителят на НЗОК Румяна Тодорова. Тодорова е заявила, че ще се определят лимити за обем дейност на лечебните заведения, но все още няма яснота, допълни здравният министър. По думите й темата ще се обсъди на заседание на надзорния съвет на здравната каса следващата седмица.Министър Таня Андреева сподели личното си мнение, че трябва да се намалят средствата, отделяни от здравната каса за лекарства и медицински изделия и да се увеличат средствата за медицински дейности.

Бивш близък съветник на Саркози го записвал тайно


Бившият френски президент Никола Саркози и съпругата му Карла Бруни са предприели законови действия срещу изтеклите вчера в онлайн пространството записи, направени от един от неговите съветници по време на престоя му в Елисейския дворец, съобщи Би Би Си. Адвокатите на двойката са подали молба за спешна съдебна заповед, която да попречи на последващо публикуване на разговорите, записани без знанието на участниците.

Въпреки че са смущаващи, те не се приемат за твърде скандални от...

Трима секси мъже влизат в "Денсинг старс"

Антон Касабов, Мариан Кюрпанов и Дарин Ангелов са новите попълнения в танцувалното шоу

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване