Дончев: При залог за бъдещето на България не мога да стоя настрани

"Аз неведнъж съм казвал, че мога да бъде по-полезен в България, но когато тези избори са залогът за политическото бъдеще на България, големият термометър, който ще определи какво ще се случва...

РИОСВ: 57 пъти е бил обгазен Димитровград през 2013 г.

57 пъти е бил обгазен Димитровград през 2013 година. Толкова е била надвишавана пределната норма на серен диоксид от 350 мг. на куб м.

5 от превишенията за средно дневна норма от 125 µg/m3 по показател серен диоксид надхвърлят регламентирания брой (съответно 24 и 3) стойности за една календарна година. Данните бяха оповестени днес на пресконференция на Регионалната инспекция по опазване на околната среда – Хасково.

От регистрираните през 2013 г. 57 превишения на серен диоксид 43 се дължат на пренос на емисии от енергиен комплекс “Марица Изток“, Стара Загора и наслагване на емисии от дейността на ТЕЦ “Марица 3“ АД,  Димитровград.

Влияние оказват и климатичните условия през летния период – високи температури и липса на силни въздушни течения. Три пъти през годината е изпълнена инструкцията за уведомяване на населението при превишаване на алармения праг за серен диоксид.

Резултатите са значително по-лоши в сравнение с регистрираните през 2012 година 19 стойности, превишаващи средно часови норми от 350 µg/m3 и 2 стойности, превишаващи средно дневните норми от 125 µg/m3, въпреки въведената в експлоатация през 2012 г. сероочистваща инсталация за пречистване на серен диоксид в отпадъчните газове от ТЕЦ,,Марица 3“АД, Димитровград. В тази връзка от РИОСВ-Хасково са извършени 19 извънредни проверки на централата, проведен е емисионен контрол, предприети са административно-наказателни мерки.

Регионалната инспекция е наложила санкция на „ТЕЦ Марица 3”, в размер на 16 000 лева.

По друг наблюдаван показател- озон през миналата година са регистрирани 42 осемчасови средни стойности над краткосрочната целева норма от 120µg/m3. Не са регистрирани превишения на прага за информиране на населението от 180 µg/m3, отчитат от РИОСВ-Хасково.

Освен със серен диоксид, над нормата във въздуха над Димитровград няколко пъти е било и съдържанието на фини прахови частици. при допустими 35 бр. превишения са регистрирани 134 средноденонощни концентрации, е отчела автоматична станция АИС ”Раковски” в града. Средно-дневната норма е превишена с 50 µg/m3. Средногодишната концентрация – 59,01 µg/m3 също превишава СГН от 40 µg/m3. Тези резултати са по-добри от регистрираните през 2012 г.

Това е резултат от повишеното потребление на твърди горива в битовия сектор, а характерните за сезона  безветрие, мъгли и температурни инверсии създават условия за задържане и натрупване на атмосферните замърсители в приземния слой.

Тенденцията за наднормено съдържание на фините прахови частици се запазва в областния град. Най- голям брой наднормени стойности са регистрирани през зимните месеци, според годишния доклад на инспекцията.

През 2013-а са извършени 745 бр. планови проверки. Броят на проверените планирани обекти през периода е 615. Планът е изпълнен 89 % по отношение на обектите. 606 извънредни проверки са извършили инспекторите на РИОСВ, при които са инспектирани 501 обекта. Най-голям брой проверки (137 бр.) са извършени по постъпили жалби и сигнали.

Важна част от контролната дейност на инспекцията е провеждането на извънредни проверки, при спазване на изискванията за срок, като в много случаи е необходима незабавна реакция.

Инж. Димитър Илиев, директор РИОСВ-Хасково

Общият брой на извършените проверки е 1 351. Този резултат, сравнен с проведените 1 216 проверки през 2012 г. показва по-интензивна контролна дейност и обхванати по-голям брой обекти, отчете директорът на РИОСВ-Хасково инж. Димитър Илиев.

През 2013 г. са наложени общо 20 санкции, от които 5 за замърсяване на въздуха и 15 за замърсяване на водите. Тяхната обща стойност е 231 056 лв. През годината са съставени 51 акта.

Общият брой на издадените от Директора на РИОСВ – Хасково наказателни постановления, с които са наложени имуществени санкции на юридически лица и еднолични търговци и глоби на физически лица за нарушения на разпоредбите на екологичното законодателство през  е 54, на обща стойност 114 200 лв. Издадена е Принудителна административна мярка, с която е спрян достъпът до не регламентирано сметище за не опасни отпадъци на община Димитровград, в село Добрич.

Димитър Димитров

Идея: Катаджиите да пишат забележки на шофьорите

Целта – да се подобри превенцията, да се намалят катастрофите и корупцията по улиците

КЗД: И задочните студенти да имат право на кредити и стипендии

Задочниците вероятно ще имат право на студентски кредити и на стипендии наравно с колегите си в редовна форма на обучение.
Това става ясно от две решения на Комисията за защита от дискриминация.
Отнетото право на кредитиране е оспорено от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а на стипендии - от задочна студентка в Задочниците вероятно ще имат право на студентски кредити и на стипендии наравно с колегите си в редовна форма на обучение. Това става ясно от две решения на Комисията за защита от дискриминация. Отнетото право на кредитиране е оспорено от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а на стипендии - от задочна студентка в

Топ 5 на най-желаните подаръци за Деня на жената

/КРОСС/ Топ 5 на най-желаните подаръци за Деня на жената от експерта по красота на AVON Августина Маркова - Тути за един незабравим празник. Наближава един от най-топлите и нежни празници - Денят на жената. Време, в което всяка дама заслужава да се почувства специална и обичана, а най-добрият начин да го постигнем е с идеалния подарък за нея. Стилистът на AVON Августина Маркова - Тути помага в избора на перфектната изненада, като представя топ 5 на най-желаните подаръци от дамите.Удобна голяма чанта - това е подарък, с който никога няма да сгрешите, тъй като големите практични чанти винаги са на мода. Обикновено жените носят всичко необходимо със себе си и имат нужда от чанта с достатъчно свободно пространство. Чанта Loren на AVON отговаря идеално на всички тези условия, а освен това е и в модерен цвят, който лесно се комбинира с тоалета. Средната дължина на дръжките й са също сред най-предпочитаните и актуални през този сезон. Шал с пролетни елементи - тъй като пролетта вече е тук, най-подходящи са шаловете в романтични, флорални мотиви - цветя, пеперуди и водни кончета. Те зареждат с положително настроение и вдъхновяват за вълнуващи слънчеви дни. AVON предлага страхотно попадение именно в този стил с шала Earthly Paradise. С него лесно можете да разчупите визията си, особено ако сте заложили на нещо семпло в облеклото.Комплект обици - всяка дама иска да е неустоима и различна всеки ден. Комплектът колие и обици Jill от AVON е модерен начин да се постигне това

Ръководителят на "Шел" призова Шотландия да остане във Великобритания


След шефа на "Би Пи" (BP), и ръководителят на "Шел" (Shell) призова богатата на петрол и газ Шотландия да остане в пределите на Обединеното кралство, предаде "Франс прес".

"Ние сме свикнали да работим в несигурна политическа и икономическа среда, но ако имаме избор, искаме, желанието ни е да знаем най-точно какви са условията за инвестиции през идните 10 или 20 години", заяви Бен ван Бюрден на годишен прием на групата в Лондон.

В началото на февруари Боб Дъдли, шефът на...

ДКЕВР иска отнемането на лиценз да се опише в закон


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще направи предложения за законови промени, с които да се опише целият процес по отнемане на лицензите на енергийни дружества. Това съобщи председателят на регулатора Боян Боев, цитиран от БТА.

Вчера депутатите от парламентарната икономическа комисия отложиха обсъждането на предложение на "Атака" да се възложи на кабинета да направи нужното за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни компании, работещи в...

Гуцанов поема регионалната комисия в парламента

Депутатът от БСП и бивш председател на общинския съвет във Варна Владислав Гуцанов е избран за председател Комисия по регионална политика и местно самоуправление. Той поема поста на мястото на починалия Димчо Михалевски. До момента Гуцанов беше зам.

Енемона прогнозира 23% ръст в консолидираните приходи за първото тримесечие

Компанията отчита консолидирана загуба от близо 2 млн. лв. през последното тримесечие, но за цялата 2013 г. е на печалба от 550 хил. лв.

    


Глория пред BLife: Стига с лъжите за дъщеря ми!

Глория коментира пред BLife нападките към дъщеря ѝ Симона, която все по-често присъства в светските хроники.

Томислав Дончев ще води евролистата на ГЕРБ

Съобщението направи лично лидерът на партията Бойко Борисов

Бойко Борисов оповести: Томислав Дончев ще е водачът на листата ни

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори, това заяви Бойко Борисов пред журналисти в Дъблин.

Подобреният Juke дебютира в Женева

Нови двигатели и по-голям багажник за новаторския кросовър на Nissan

    


ДКЕВР предлага да се опише отнемането на лицензии на енергийните дружества

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще предложи промени в закона, с които да се опише целия процес по отнемане на лицензиите...

Дяволчето Фют се превръща в красавица в нов спектакъл за Ян Бибиян


Дяволчето Фют се превръща в красавица на име Яна в спектакъла "Ян Бибиян и дяволчето Фют" на сцената на театър "Възраждане". Ролята на рогатото същество се изпълнява от актрисата Яна Кузова.

Друга версия на фантастичния роман на Елин Пелин през този театрален сезон предлага и театър "София" на голямата си сцена.

Режисьор на новата пиеса е Христо Ботев Станчев. Музиката е на Георги Георгиев от група "Остава" (с номинация "Икар" за 2014 г. за авторска музика).
...

"Манчестър сити" подготвял 200 млн. евро, за да отмъкне Меси от "Барселона"


"Манчестър сити" се подготвя да привлече Лионел Меси от "Барселона", пише "Конфиденсиал". Според информацията собственикът на англичаните шейх Мансур бин Зайед ал-Наян бил склонен да плати клаузата за откупуването на аржентинеца, която е 200 млн. евро.

"Гражданите" щели да осигурят на Меси рекордната заплата от 25 млн. евро. Голмайсторът на "Барселона" бил запознат с подготвяното предложение.

Каталунците обаче предвиждат да подновят договора си с Меси. Ако това се случи,...

Голям интерес към българския щанд на Международното туристическо изложение ITB Берлин

Много посетители проявиха интерес към българския щанд още в първия ден от Международното туристическо изложение ITB Берлин. Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев откри националния щанд и поздрави 46-те туристически компании и организации, които участват в него заедно с Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

ITB Берлин е водеща B2B-платформа за световната туристическа индустрия, в която тази година се включиха над 11 000 изложители, 113 00 професионалисти от 188 страни. Страната ни се представя за 47-и път с щанд на площ от 423 кв. метра. В специално обособена зона от него професионален сомелиер демонстрира български вина и води дегустация. Заместник-министър Ботев проведе делови срещи с водещи туроператори, туристически агенции, както и с представители на туристически и регионални структури. “Професионалната организация на българския щанд, атрактивната конструкция, комуникационните ареали предоставят добри възможности на множеството посетители и представителите на общините и туристическите фирми в България.” Това заяви Веселин Горнишки, СТИВ на България в Берлин. “Чуждестранните гости проявиха засилен интерес към българските продукти, което стимулира обсъждането и договарянето на нови партньорства”, допълни той.

По време на изложението зам.-министър Ботев бе поздравен лично от турския министър по евровъпросите Мевлют Чавушоглу и други високопоставени лица, които изразиха възхищението си от организацията на българския щанд. Щандът на южната ни съседка се намира в непосредствена близост до българския.

Бранимир Ботев участва и в 4-ата Среща на министрите на страните по програмата “Пътят на коприната”, организирана от Световната организация по туризъм към ООН в рамките на изложението ITB Берлин. Събитието събра министрите на туризма и други високопоставени лица на дискусия относно стратегиите за облекчаване на визовия режим в периода 2014–2015 г.

В рамките на форума МИЕ присъства и в инициатива “Науката и образованието – мотори за просперитета на Дунавското пространство”, организирана от Посолството на Словакия и Представителството на Федерална провинция Баден-Вюртемберг. България заедно със страни от Дунавския регион – Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Румъния, Молдова, представят красотата, историята, културата и забележителностите по поречието на втората по големина река в Европа. Организирани бяха посещения на журналисти и професионална публика директно на българския щанд, на които бяха показани традиционни наши вина. В миналогодишното издание на туристическата борса в Берлин бе реализирана за първи път специална съвместна инициатива за промотиране на регионите по поречието на река Дунав под наименованието “Дунавското пространство и туризъм”.

През втория ден от ITB Берлин заместник-министър Ботев ще открие пресконференция за България на тема “Открий и сподели”.

Силно приятелство свързва Германия и Гърция според германския президент


Германия и Гърция са свързани със силно приятелство, въпреки "сенките" в отношенията на двете страни. Това заяви германският президент Йоахим Гаук, който днес беше приет от гръцкия си колега Каролос Папуляс, съобщи вестник "Етнос", цитиран от БТА.

"Целта на моята визита в Гърция е да покажа солидарност в една страна, пълна с история, бих искал да потвърдя, че дългогодишното приятелство между двете страни може да е било засенчвано от събития, но остава силно", каза германският...

Одеало подпали 87-годишен, оцеля по чудо

87-годишен жител на Хасково оцеля като по чудо при пожар в дома му на ул. 87-годишен жител на Хасково оцеля като по чудо при пожар в дома му на ул. "Добруджа" в 11,15 часа по обяд. Васил Гюргаков е с изгаряния по ръцете и лицето, след като електрическото одеало на леглото му дало на късо и пламнало. "Пробвах да го махна, но се изгорих. Огънят лумна изведнъж и обзе цялото дървено легло и завивки.

КЗД: Държавата да дава стипендии и кредити и на задочниците

Задочниците вероятно ще имат право на студентски кредити и на стипендии наравно с колегите си в редовна форма на обучение.
Това става ясно от две решения на Комисията за защита от дискриминация.
Отнетото право на кредитиране е оспорено от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а на стипендии - от задочна студентка в Задочниците вероятно ще имат право на студентски кредити и на стипендии наравно с колегите си в редовна форма на обучение. Това става ясно от две решения на Комисията за защита от дискриминация. Отнетото право на кредитиране е оспорено от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а на стипендии - от задочна студентка в

Вместо военна, Путин реализира финансова операция – прибра за Русия $14 млрд.

/КРОСС/ Докато дрънчаха оръжия и някои се стягаха за война, се оказа, че недолюбваният руски президент Владимир Путин е реализирал истински финансов удар – за това, макар и неофициално, някои руски и европейски медии открехват завесата. Оказва се, че през последните 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било „Сбербанк" да изкупува американските пари, т.е. акции с до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка, като ги наказа жестоко. От цялата финансова паника руската държава спечели повече от 14 млрд. долара. Това наистина е работа по ноти, отбелязва финансистът Кольо Парамов. Не случайно още този вторник сутринта представители на Лондонското сити предупредиха правителството на Камерън да не се занимава с никакви ограничения към Русия, защото загубите ще са непревидими. Осем часа по-късно във вторник, когато завърши пресконференцията на Путин в Огарьово, всички проумяха финансовия удар на Москва и че всъщност става дума за дълбоко проектиран процес на предвидимостта. „Войната" в Украйна свърши, следва втора серия с нови подробности. Сега сигурно ще се докаже, че милиционерите и гражданите, убити на Майдана в Киев, са загинали от едни и същи стрелци и куршуми. Остана да разберем кой ги подготви и кой им плати. Истината ще бъде твърде тежка и жалка за цяла Европа

LG промотира G Flex със странна реклама (ВИДЕО)

Първият извит телефон на LG – моделът G Flex, вече е на пазара и работата на неговите създатели (или поне на маркетинговото им звено), е да ни...

Вместо военна, Путин реализира финансова операция – прибра за Русия $14 млрд.

/КРОСС/ Докато дрънчаха оръжия и някои се стягаха за война, се оказа, че недолюбваният руски президент Владимир Путин е реализирал истински финансов удар. Затова, макар и неофициално, някои руски и европейски медии открехват завесата. Оказва се, че през последните 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било „Сбербанк" да изкупува американските пари, т.е. акции с до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка, като ги наказа жестоко. От цялата финансова паника руската държава спечели повече от 14 млрд. долара. Това наистина е работа по ноти, отбелязва финансистът Кольо Парамов. Не случайно още този вторник сутринта представители на Лондонското сити предупредиха правителството на Камерън да не се занимава с никакви ограничения към Русия, защото загубите ще са непревидими. Осем часа по-късно във вторник, когато завърши пресконференцията на Путин в Огарьово, всички проумяха финансовия удар на Москва и че всъщност става дума за дълбоко проектиран процес на предвидимостта. „Войната" в Украйна свърши, следва втора серия с нови подробности. Сега сигурно ще се докаже, че милиционерите и гражданите, убити на Майдана в Киев, са загинали от едни и същи стрелци и куршуми. Остана да разберем кой ги подготви и кой им плати. Истината ще бъде твърде тежка и жалка за цяла Европа

САЩ оборва 10 измислици на Путин с 10 факта

Държавният департамент на САЩ представи 10 факта

Руски ревизионизъм. Плановете на Путин за преобразяване на европейския ред


Желанието на Русия да наруши украинската териториална цялост е най-голямото предизвикателство към европейския ред от над половин век насам. Конфликтът противопоставя една огромна ядрена сила срещу страна с размера на Франция, един авторитарен режим срещу революционно правителство. Руската интервенция в Украйна повдига въпроси относно гаранциите Желанието на Русия да наруши украинската териториална цялост е най-голямото предизвикателство към европейския ред от над половин век насам. Конфликтът противопоставя една огромна ядрена сила срещу страна с размера на Франция, един авторитарен режим срещу революционно правителство. Руската интервенция в Украйна повдига въпроси относно гаранциите

Неприличен жест на ДПС депутат към одитния шеф „взриви” НС

Хамид Хамид беше отстранен от две парламентарни заседания

София пуска пробно две автобусни линии до Витоша

Центърът за градска мобилност пуска експериментално две автобусни линии до Витоша от 8 март, съобщиха от Столична община.   Експериментални маршрути са за излетни автобусни линии с номера 66 и 103.   Автобусна линия номер 66 ще тръгва от автостанция "Хладилника" по маршрута на автобусна линия номер 93 до спирка разклона за лифт "Драгалевци" и по установения маршрут през планината Витоша до хотел "Морени".   Автобусите с номера 66 ще спират само на три спирки "Автостанция Хладилника", кв. "Драгалевци" и хотел "Морени".   Автобусна линия номер 103 ще тръгва от автостанция "Овча купел" и ще се движи по бул. "Овча купел", ул. "Любляна", околовръстния път, бул. "Никола Петков", ул. "Вечерница", ул."Обзор" до вилна зона "Бонсови поляни".   Автобусна линия номер 103 ще извършва два курса дневно - сутрин и следобед.

Нападнаха момичетата от "Пуси Райът"

/КРОСС/Надежда Толоконикова и Мария Альохина от разпадналата се скандална група "Пуси Райът" са били нападнати рано тази сутрин, докато двете закусвали в ресторант за бързо хранене. Момичетата отишли рано сутринта в 6.20 да хапнат в заведението и там са били нападнати от група младежи", обяснява адвокатът им Евгений Глубин, цитиран от "Интерфакс". По думите му пънкарките са били замеряни с метални предмети, храна и били залети с някаква течност. Лицето на Маша Альохина е разбито, челото и е срязано, казва още Глубин. Адвокатът съобщава също, че нападателите са извадили спрейове и са пръскали с тях, в резултат на което момичетата са получили наранявания на очите. В момента "Пуси Райът" пишат жалби в полицията.  

Бивши абитуриентки от Варна даряват тоалетите си на социални домове

Благотворителна кампания „Подари втори живот на балния си тоалет“ организират 4 студентки от Варна. Целта им е всички, които имат желание, да даярят облеклото от абитуриентския си бал на ученици, които нямат финансовата възможност да изживеят магията на тази нощ.

Росатом: Изпълняваме всички задължения по доставки на ядрено гориво

"Росатом" изпълнява в срок всички задължения по доставката на свежо ядрено гориво и обратното извозване на отработено ядрено гориво към чуждестранните си партньори, съобщават от компанията.

Част от Великата китайска стена е отделена за графити

Идеята е да се спре драскането на други места

    


Не ми пука дали ще остана шеф на Сметната палата!

Не ми пука дали още три години ще бъда председател на Сметната палата! Това обяви в емоционално изказване от парламентарната трибуна Валери Димитров.

САЩ наложиха санкции на руски граждани заради Украйна, но ЕС се въздържа

САЩ наложиха в четвъртък санкции срещу руски и украински граждани, които заплашват териториалната цялост и суверенитета на Украйна, а НАТО замрази отношенията си с Москва. Между лидерите от Европейския съюз обаче липсва единодушие, поради което те едва ли ще стигнат до решение за мерки срещу Русия. На този фон продължават безрезултатно двустранните преговори между Вашингтон и Москва. Разделение в ЕС за санкциите В четвъртък започна извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел заради кризата в Украйна. Преди срещата френският премиер Жан-Марк Еро потвърди предварителните очаквания, че няма да бъдат предприети тежки мерки по отношение на Москва. При пристигането си в Брюксел датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит каза, че европейските лидери са разделени по въпроса колко настъпателни би трябвало да бъдат действията им срещу Русия. "Мисля, че ние трябва днес да обсъдим въпроса за политически санкции срещу Русия. Те ще изпратят много ясно послание на Русия, че онова, което тя направи в Украйна, е неприеливо", заяви датската премиерка. Премиерът на Холандия Марк Рюте беше на противоположното мнение. Той посочи, че въпросът за санкциите трябва да бъде отложен, за да се даде шанс за намаляване на напрежението, предаде ДПА. Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че Европа трябва да изпрати много ясно послание към руското правителство, че случващото се е неприемливо и че ще има последствия, предаде Асошиейтед прес. Президентката на Литва Далия Грибускайте каза от своя страна, че Русия днес е много опасна страна и упрекна Европа, че все още не може да разбере какво точно се случва в Украйна, предаде Франс прес. "Русия се опитва да преначертае границите от Втората световна война в Украйна и Европа все още не може да разбере какво се случва. Трябва да действаме незабавно", каза президентката. Тя обвини Русия в брутална агресия спрямо Украйна и предупреди, че след Украйна ще дойде ред на Молдова, а след Молдова - и на други страни. "Тук не става въпрос само за Украйна, но и за балтийския регион", посочи президентката на Литва. Тя припомни, че неотдавна Русия е извършила маневри в Балтийско море, близо до Полша и Литва. Преди да пристигне в Брюксел, германският канцлер Ангела Меркел отново обсъди украинския въпрос с руския президент Владимир Путин, предаде ДПА. Двамата са обмислили възможни варианти на международна помощ за нормализиране на обстановката в Украйна, съобщили пред агенцията германски правителствени източници. По същото време в Рим започна международна среща за Либия, на която присъстват дипломати от редица страни, в това число американският държавен секретар Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров. В кулоарите на срещата Кери вече разговаря с колегите си от Франция, Великобритания, Германия и Италия за украинската криза. В срещата участва и българският премиер Пламен Орешарски, който в аванс обяви, че България ще се съобрази с общата позиция. "Очаквам декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна, както и мерки в посока деескалация на напрежението. Оптимист съм", каза Орешарски в Брюксел. САЩ със санкции срещу руснаци и украинци В същото време администрацията на президента на САЩ Барак Обама обяви, че налага нови визови ограничения за проруски опоненти на новото правителство на Украйна. Ограничителните мерки се отнасят за лица и организации, чийто брой и имена засега не са огласени. Те са обвинени от Вашингтон, че заплашват териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Освен това се предвиждат финансови санкции срещу "онези, които са най-пряко замесени в дестабилизирането на Украйна, включително във военната интервенция в Крим", се казва в съобщението на Белия дом. В него се посочва, че "не са изключени допълнителни мерки, ако ситуацията се влоши", и се отправя призив към руската страна да се възползва от възможността за "пряк и незабавен" диалог с украинското правителство. Визовите ограничения влизат в сила незабавно и са в добавка към по-ранно решение на Държавния департамент да не допуска на територията на САЩ лица, извършили нарушения на човешките права и политически репресии в Украйна. Американският заместник-помощник държавен секретар Ерик Рубин съобщени, че САЩ обмислят въпроса за добавяне на руски граждани, замесени в интервенцията в Украйна, към т. нар. списък Магнитски, включващ нарушители на човешките права, подложени на визови забрани и замразяване на авоари. "Ние активно обмисляме добавянето на нови имена", каза Рубин на изслушване в Конгреса, посветено на кризата в Украйна. През 2012 г. САЩ приеха закон, наречен на името на починалия в руски затвор адвокат Сергей Магнитски. Законът предвижда налагане на визови забрани и замразяване на авоари на представители на руските власти, замесени в нарушения на човешките права, отбелязва Ройтерс. ЕС санкционира Янукович и обкръжението му заради насилието Часове преди началото на срещата Европейският съюз обяви имената на украинските представители, които ще бъдат санкционирани заради насилието. Бившият президент на Украйна Виктор Янукович, бившият ръководител на администрацията на държавния глава Андрей Клюев и още 16 украински чиновници влязоха в списъка на лицата, срещу които ЕС въвежда икономически санкции. Всички средства и икономически ресурси на лицата, за които е установено, че са отговорни за нарушаването на правата на човека в Украйна, трябва да бъдат замразени. В този списък влизат и синовете на Януковия - Александър и Виктор, бившият вътрешен министър Виталий Захарченко, бившият генерален прокурор Виктор Пшонка и неговият син Артьом, бившият началник на службата за сигурност Александър Якименко, бившият премиер Николай Азаров и неговият син Алексей и други. САЩ също съобщиха, че ще наложат визови ограничения и ще замразят сметките на руски граждани и жители на Крим, които според тях "застрашават суверенитета и териториалната цялост на Украйна". Президентът Барак Обама е подписал заповед за санкции срещу "лица и организации, отговорни за действия, подкопаващи демократичните процеси или институциите на Украйна". Замразени ще бъдат сметките на "лица, които са пряко замесени в дестабилизирането на Украйна, включително във военната намеса в Крим", посочва Франс прес. В съобщение на Белия дом, цитирано от Ройтерс, се посочва, че това е "най-гъвкавият възможен инструмент" и може да бъдат предприети "следващи стъпки", ако ситуацията се влоши. НАТО ограничава отношенията с Русия Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви от своя страна, че Алиансът ще преразгледа двустранните отношения с Русия и прекратява всякакви контакти, извън равнището на посланиците в Съвета НАТО-Русия. "Засега няма да има срещи на военни и цивилни от НАТО и Русия извън Съвета", добави той. НАТО спира планирането на първата си съвместна операция с Русия - осигуряването на морския ескорт на кораб на САЩ за обезвреждане на сирийските химически боеприпаси. ”Това няма да се отрази на обезвреждането на химическия арсенал на Сирия, но руснаците няма да участват", поясни Расмусен. По думите му действията на Русия водят до последици. ”Надявам се натискът над Русия да прокара пътя за постигането на политическо решение на кризата в Украйна. Положението в Украйна създава сериозни усложнения за сигурността в евроатлантическото пространство, Русия продължава да нарушава териториалната цялост и суверенитета на Украйна", посочи Расмусен. В същото време Пентагонът обяви, че увеличава над два пъти броя на изтребителите, които изпълняват мисия по охрана на въздушното пространство на балтийските републики и изпраща самолет-цистерна за презареждане във въздуха като част от отговора на Вашингтон на кризата в Украйна, заяви официален представител на САЩ, цитиран от Ройтерс. Продължават дипломатическите усилия за изход от кризата На този фон продължават дипломатическите усилия за излизане от кризата, като Западът и Русия все още не могат да стигнат до съгласие. В Рим държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна отново с руския си колега Сергей Лавров, но няма официални данни за напредък в преговорите. След срещата Лавров каза, че засега няма "окончателно взаимно разбиране". "Искаме много точно да си изясним какво имат предвид партньорите ни, предлагайки да се създаде международен механизъм, в какво ще се състои той", отбеляза руският външен министър. "Най-важното за нас е да се спазят договореностите от 21 февруари - главно конституционната реформа, създаването на правителство на националното единство, произвеждането на избори след конституционната реформа. Вторият най-важен аспект - всеки процес, който би могъл да бъде подкрепен, трябва непременно да се опира на ясно изразено съгласие във всички области на Украйна. В случая ни тревожи преди всичко Крим и другите югоизточни области", добави Лавров. Намерението на САЩ да наложат санкции срещу Русия е вече заплаха, каза министърът. Пред Кери подчертах, че продължава непрестанното нагнетяване на напрежението с някакви поверителни списъци на руски граждани, на които ще бъде забранен достъп в САЩ. Кери ме увери, че такива списъци още няма, че само е възложено подготвянето им, но това не променя нещата, това пак е заплаха, точно като заплахите за замразяване на дейността на Г-8 и Съвета Русия-НАТО, отбеляза Лавров. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер съобщи от своя страна, че опитите на външните министри на страните от Запада и Русия да се споразумеят в Париж за сформирането на международна контактна група за преодоляване на кризата в Украйна засега не са довели до желания резултат.

САЩ наложи санкции на руски граждани заради Украйна, но ЕС се въздържа

САЩ наложиха в четвъртък санкции срещу руски и украински граждани, които заплашват териториалната цялост и суверенитета на Украйна, а НАТО замрази отношенията си с Москва. Между лидерите от Европейския съюз обаче липсва единодушие, поради което те едва ли ще стигнат до решение за мерки срещу Русия. На този фон продължават безрезултатно двустранните преговори между Вашингтон и Москва. Разделение в ЕС за санкциите В четвъртък започна извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел заради кризата в Украйна. Преди срещата френският премиер Жан-Марк Еро потвърди предварителните очаквания, че няма да бъдат предприети тежки мерки по отношение на Москва. При пристигането си в Брюксел датската премиерка Хеле Торнинг-Шмит каза, че европейските лидери са разделени по въпроса колко настъпателни би трябвало да бъдат действията им срещу Русия. "Мисля, че ние трябва днес да обсъдим въпроса за политически санкции срещу Русия. Те ще изпратят много ясно послание на Русия, че онова, което тя направи в Украйна, е неприеливо", заяви датската премиерка. Премиерът на Холандия Марк Рюте беше на противоположното мнение. Той посочи, че въпросът за санкциите трябва да бъде отложен, за да се даде шанс за намаляване на напрежението, предаде ДПА. Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че Европа трябва да изпрати много ясно послание към руското правителство, че случващото се е неприемливо и че ще има последствия, предаде Асошиейтед прес. Президентката на Литва Далия Грибускайте каза от своя страна, че Русия днес е много опасна страна и упрекна Европа, че все още не може да разбере какво точно се случва в Украйна, предаде Франс прес. "Русия се опитва да преначертае границите от Втората световна война в Украйна и Европа все още не може да разбере какво се случва. Трябва да действаме незабавно", каза президентката. Тя обвини Русия в брутална агресия спрямо Украйна и предупреди, че след Украйна ще дойде ред на Молдова, а след Молдова - и на други страни. "Тук не става въпрос само за Украйна, но и за балтийския регион", посочи президентката на Литва. Тя припомни, че неотдавна Русия е извършила маневри в Балтийско море, близо до Полша и Литва. Преди да пристигне в Брюксел, германският канцлер Ангела Меркел отново обсъди украинския въпрос с руския президент Владимир Путин, предаде ДПА. Двамата са обмислили възможни варианти на международна помощ за нормализиране на обстановката в Украйна, съобщили пред агенцията германски правителствени източници. По същото време в Рим започна международна среща за Либия, на която присъстват дипломати от редица страни, в това число американският държавен секретар Джон Кери и руският министър на външните работи Сергей Лавров. В кулоарите на срещата Кери вече разговаря с колегите си от Франция, Великобритания, Германия и Италия за украинската криза. В срещата участва и българският премиер Пламен Орешарски, който в аванс обяви, че България ще се съобрази с общата позиция. "Очаквам декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна, както и мерки в посока деескалация на напрежението. Оптимист съм", каза Орешарски в Брюксел. САЩ със санкции срещу руснаци и украинци В същото време администрацията на президента на САЩ Барак Обама обяви, че налага нови визови ограничения за проруски опоненти на новото правителство на Украйна. Ограничителните мерки се отнасят за лица и организации, чийто брой и имена засега не са огласени. Те са обвинени от Вашингтон, че заплашват териториалната цялост и суверенитета на Украйна. Освен това се предвиждат финансови санкции срещу "онези, които са най-пряко замесени в дестабилизирането на Украйна, включително във военната интервенция в Крим", се казва в съобщението на Белия дом. В него се посочва, че "не са изключени допълнителни мерки, ако ситуацията се влоши", и се отправя призив към руската страна да се възползва от възможността за "пряк и незабавен" диалог с украинското правителство. Визовите ограничения влизат в сила незабавно и са в добавка към по-ранно решение на Държавния департамент да не допуска на територията на САЩ лица, извършили нарушения на човешките права и политически репресии в Украйна. Американският заместник-помощник държавен секретар Ерик Рубин съобщени, че САЩ обмислят въпроса за добавяне на руски граждани, замесени в интервенцията в Украйна, към т. нар. списък Магнитски, включващ нарушители на човешките права, подложени на визови забрани и замразяване на авоари. "Ние активно обмисляме добавянето на нови имена", каза Рубин на изслушване в Конгреса, посветено на кризата в Украйна. През 2012 г. САЩ приеха закон, наречен на името на починалия в руски затвор адвокат Сергей Магнитски. Законът предвижда налагане на визови забрани и замразяване на авоари на представители на руските власти, замесени в нарушения на човешките права, отбелязва Ройтерс. ЕС санкционира Янукович и обкръжението му заради насилието Часове преди началото на срещата Европейският съюз обяви имената на украинските представители, които ще бъдат санкционирани заради насилието. Бившият президент на Украйна Виктор Янукович, бившият ръководител на администрацията на държавния глава Андрей Клюев и още 16 украински чиновници влязоха в списъка на лицата, срещу които ЕС въвежда икономически санкции. Всички средства и икономически ресурси на лицата, за които е установено, че са отговорни за нарушаването на правата на човека в Украйна, трябва да бъдат замразени. В този списък влизат и синовете на Януковия - Александър и Виктор, бившият вътрешен министър Виталий Захарченко, бившият генерален прокурор Виктор Пшонка и неговият син Артьом, бившият началник на службата за сигурност Александър Якименко, бившият премиер Николай Азаров и неговият син Алексей и други. САЩ също съобщиха, че ще наложат визови ограничения и ще замразят сметките на руски граждани и жители на Крим, които според тях "застрашават суверенитета и териториалната цялост на Украйна". Президентът Барак Обама е подписал заповед за санкции срещу "лица и организации, отговорни за действия, подкопаващи демократичните процеси или институциите на Украйна". Замразени ще бъдат сметките на "лица, които са пряко замесени в дестабилизирането на Украйна, включително във военната намеса в Крим", посочва Франс прес. В съобщение на Белия дом, цитирано от Ройтерс, се посочва, че това е "най-гъвкавият възможен инструмент" и може да бъдат предприети "следващи стъпки", ако ситуацията се влоши. НАТО ограничава отношенията с Русия Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви от своя страна, че Алиансът ще преразгледа двустранните отношения с Русия и прекратява всякакви контакти, извън равнището на посланиците в Съвета НАТО-Русия. "Засега няма да има срещи на военни и цивилни от НАТО и Русия извън Съвета", добави той. НАТО спира планирането на първата си съвместна операция с Русия - осигуряването на морския ескорт на кораб на САЩ за обезвреждане на сирийските химически боеприпаси. ”Това няма да се отрази на обезвреждането на химическия арсенал на Сирия, но руснаците няма да участват", поясни Расмусен. По думите му действията на Русия водят до последици. ”Надявам се натискът над Русия да прокара пътя за постигането на политическо решение на кризата в Украйна. Положението в Украйна създава сериозни усложнения за сигурността в евроатлантическото пространство, Русия продължава да нарушава териториалната цялост и суверенитета на Украйна", посочи Расмусен. В същото време Пентагонът обяви, че увеличава над два пъти броя на изтребителите, които изпълняват мисия по охрана на въздушното пространство на балтийските републики и изпраща самолет-цистерна за презареждане във въздуха като част от отговора на Вашингтон на кризата в Украйна, заяви официален представител на САЩ, цитиран от Ройтерс. Продължават дипломатическите усилия за изход от кризата На този фон продължават дипломатическите усилия за излизане от кризата, като Западът и Русия все още не могат да стигнат до съгласие. В Рим държавният секретар на САЩ Джон Кери се срещна отново с руския си колега Сергей Лавров, но няма официални данни за напредък в преговорите. След срещата Лавров каза, че засега няма "окончателно взаимно разбиране". "Искаме много точно да си изясним какво имат предвид партньорите ни, предлагайки да се създаде международен механизъм, в какво ще се състои той", отбеляза руският външен министър. "Най-важното за нас е да се спазят договореностите от 21 февруари - главно конституционната реформа, създаването на правителство на националното единство, произвеждането на избори след конституционната реформа. Вторият най-важен аспект - всеки процес, който би могъл да бъде подкрепен, трябва непременно да се опира на ясно изразено съгласие във всички области на Украйна. В случая ни тревожи преди всичко Крим и другите югоизточни области", добави Лавров. Намерението на САЩ да наложат санкции срещу Русия е вече заплаха, каза министърът. Пред Кери подчертах, че продължава непрестанното нагнетяване на напрежението с някакви поверителни списъци на руски граждани, на които ще бъде забранен достъп в САЩ. Кери ме увери, че такива списъци още няма, че само е възложено подготвянето им, но това не променя нещата, това пак е заплаха, точно като заплахите за замразяване на дейността на Г-8 и Съвета Русия-НАТО, отбеляза Лавров. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер съобщи от своя страна, че опитите на външните министри на страните от Запада и Русия да се споразумеят в Париж за сформирането на международна контактна група за преодоляване на кризата в Украйна засега не са довели до желания резултат.

ЕС няма да наложи санкции на Русия, но НАТО замрази отношенията

Лидерите от ЕС няма да наложат санкции срещу Русия заради намесата й в Украйна, а НАТО реши да замрази отношенията си с Москва.   В четвъртък започна извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел заради кризата в Украйна. Преди срещата френският премиер Жан-Марк Еро потвърди предварителните очаквания, че няма да бъдат предприети тежки мерки по отношение на Москва.   В срещата участва и българският премиер Пламен Орешарски, който в аванс обяви, че България ще се съобрази с общата позиция.   "Очаквам декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна, както и мерки в посока деескалация на напрежението. Оптимист съм", каза Орешарски в Брюксел.   На въпрос каква е българската позиция Орешарски заяви, че неколкократно е заявявана подкрепа за териториалната цялост на Украйна.   "Не приемаме каквато и да било инвазия на нейна територия“, заяви Орешарски. По неговите думи новите украински власти са длъжни да работят за приобщаване на всички граждани на страната, без значение от тяхната езикова или етническа принадлежност. Русия трябва да се въздържа от всякаква намеса, а новата украинска власт трябва да покаже максимална оперативност и да деескалира напрежението в страната", посочи премиерът. ЕС замразява авоарите на Янукович Часове преди началото на срещата Европейският съюз обяви имената на украинските представители, които ще бъдат санкционирани заради насилието.ю Бившият президент на Украйна Виктор Янукович, бившият ръководител на администрацията на държавния глава Андрей Клюев и още 16 украински чиновници влязоха в списъка на лицата, срещу които ЕС въвежда икономически санкции. Всички средства и икономически ресурси на лицата, за които е установено, че са отговорни за нарушаването на правата на човека в Украйна, трябва да бъдат замразени. В този списък влизат и синовете на Януковия - Александър и Виктор, бившият вътрешен министър Виталий Захарченко, бившият генерален прокурор Виктор Пшонка и неговият син Артьом, бившият началник на службата за сигурност Александър Якименко, бившият премиер Николай Азаров и неговият син Алексей и други. НАТО ограничава отношенията с Русия Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви от своя страна, че Алиансът ще преразгледа двустранните отношения с Русия и прекратява всякакви контакти, извън равнището на посланиците в Съвета НАТО-Русия. "Засега няма да има срещи на военни и цивилни от НАТО и Русия извън Съвета", добави той. НАТО спира планирането на първата си съвместна операция с Русия - осигуряването на морския ескорт на кораб на САЩ за обезвреждане на сирийските химически боеприпаси. ”Това няма да се отрази на обезвреждането на химическия арсенал на Сирия, но руснаците няма да участват", поясни Расмусен. По думите му действията на Русия водят до последици. ”Надявам се натискът над Русия да прокара пътя за постигането на политическо решение на кризата в Украйна. Положението в Украйна създава сериозни усложнения за сигурността в евроатлантическото пространство, Русия продължава да нарушава териториалната цялост и суверенитета на Украйна", посочи Расмусен. В същото време Пентагонът обяви, че увеличава над два пъти броя на изтребителите, които изпълняват мисия по охрана на въздушното пространство на балтийските републики и изпраща самолет-цистерна за презареждане във въздуха като част от отговора на Вашингтон на кризата в Украйна, заяви официален представител на САЩ, цитиран от Ройтерс. Продължават дипломатическите усилия за изход от кризата На този фон продължават дипломатическите усилия за излизане от кризата, като Западът и Русия все още не могат да стигнат до съгласие. ”САЩ смятат, че разполагането на наблюдатели на ООН или Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Крим ще позволи да се намери изход от кризата в Украйна”, заяви прессекретарят на Белия дом Джей Карни и изрази надежда, че Москва ще се възползва от тази възможност. По-рано Вашингтон вече призова и за преки разговори между Киев и Москва. Руският външен министър обаче отказва среща с украинския си колега. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер съобщи от своя страна, че опитите на външните министри на страните от Запада и Русия да се споразумеят в Париж за сформирането на международна контактна група за преодоляване на кризата в Украйна засега не са довели до желания резултат.

Изгониха депутат за неприличен жест в парламента!

Депутат беше изгонен от пленарната зала заради неприличен жест. Хамид Хамид показа циничния жест с ръка към председателя на Сметната палата Валери Димитров.

Бареков е атакуван, защото е агент на промяната

Нищо необичайно няма в атаките срещу Николай Бареков. Това е стил на политическа борба, която е много отвъд добрия вкус и отвъд нормалността, но пък е присъща на нашите политици.

Републиканците призоваха Обама да премахне ограниченията за износ на газ

/КРОСС/ Влиятелни представители на Републиканската партия на САЩ призоваха президента Барак Обама да премахне бюрократичните пречки, които възпрепятстват износа на американски втечнен природен газ за ключови партньори на САЩ, предава Fox News. Според републиканците, премахването на ограниченията ще помогне да се понижи зависимостта на Украйна и Европа от руския газ и по този начин да се намали влиянието на Русия на Стария континент. „Тази мярка сега е необходима повече от всякога", отбеляза главният представител на Републиканската партия в комисията на Сената на САЩ за въоръжените сили Джеймс Инхоуф. „Премахването на ограниченията, явяващи се де факто забрана за износ на газ, и началото на износа ще станат ярко доказателство, че САЩ помагат на своите съюзници, и ще създадат работни места", заяви председателят на Камарата на представителите на САЩ Джон Бейнър.

Виж снимки и видео на Спайдърмен с пеперудите в парламента

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Властта в Крим поиска да стане част от Русия, ускоряват референдума

Върховният съвет на Крим взе решение да промени датата за провеждане на референдума за статута на Крим на 16-и март, е казал пред журналисти заместник-министърът на автономната република Рустам Темиргалиев, предаде РИА Новости. 
Според неговите думи на референдума ще бъдат зададени два въпроса.Желаете ли Крим да се присъедини към Руската Федерация Върховният съвет на Крим взе решение да промени датата за провеждане на референдума за статута на Крим на 16-и март, е казал пред журналисти заместник-министърът на автономната република Рустам Темиргалиев, предаде РИА Новости. Според неговите думи на референдума ще бъдат зададени два въпроса.Желаете ли Крим да се присъедини към Руската Федерация

Политическата дейност губи основната си функция - да служи на обществения интерес

/КРОСС/"В последно време се наблюдава в европейски, а и в световен мащаб, известно дискредитиране на традиционните партии, поради невъзможността да генерират адекватни решения на актуалните обществени очаквания. Ние, в България, като част от глобалния свят също усещаме последиците на това явление". Това заявява Симеон Сакскобургготски на интернет страницата си. "Отдалеченост от ежедневните грижи на хората, все по-задълбочаващата се разлика между бедни и богати, корупцията като основен мотив за притеснение и негодувание у гражданите" - това констатират в своите проучвания европейските институции. Истински тревожен е фактът, изнесен от европейския комисар по вътрешен ред тези дни, за засилилото се усещане в населението в немалко европейски страни за повече корупция в условията на икономическата криза. Става въпрос не за отминал период от време, а за последните една-две години. Това естествено води до обезверяване на хората и най-вече до загуба на доверие в институциите. Както винаги твърдя, не е добре да се правят обобщения. Не бива всички политици да бъдат слагани под общ знаменател. Почтените и сериозни лидери, които заслужават уважение са далеч повече", подчертава Сакскобургготски. "Говорим за една тенденция, при която политическата дейност губи основната си функция - да служи на обществения интерес и на нуждите на данъкоплатците, а не на отделни корпоративни субекти или на партийните си краткосрочни приоритети

Над 200 филма на София Филм Фест

Програмата е разположена между 6 и 16 март в София, а допълнителните прожекции са от 17 до 30 март в София, Бургас, Пловдив и Варна

Томислав Дончев ще води листата на ГЕРБ за евроизборите

Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред български журналисти в Дъблин, съобщи “Фокус”.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Томислав е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация. Томислав Дончев ще е водачът на листата на ГЕРБ за европейските избори, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред български журналисти в Дъблин, съобщи “Фокус”. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Томислав е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация.

Орешарски: Най-важно днес е Европейският съвет да постигне единна позиция за Украйна


Министър-председателят Пламен Орешарски изрази днес оптимизъм, че Европейският съвет ще успее да постигне единна позиция по въпроса за Украйна. Очаквам декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна, както и мерки в посока деескалация на напрежението. Оптимист съм, заяви премиерът пред български журналисти в Брюксел, предаде БТА. По неговите думи днес най-важно е Европейският съвет да постигне единство в своята позиция по кризата.

Попитан за българската позиция,...

„Каолин” разширява кариерата си край Великан

Процедура по оценка на въздействието върху околната среда за разширяване на кариерата на „Каолин” край димитровградското село Великан се очаква да завърши до няколко месеца. Това информира на пресконференция днес директорът на дирекция „Превантивна дейност” към РИОСВ-Хасково инж. Любомир Дайновски.

Намерението е входирано в инспекцията от новите собственици на  „Каолин”, немският холдинг Кварцверке. Те са поискали разширение на кариерата с още 661 дка. Към момента фирмата добива материали на 180 дка.

Бъдещото разширение на кариера „Великан” ще бъде подложено на обществено обсъждане с жителите на димировградското село и вторият град в общината Меричлери, уточниха от РИОСВ-Хасково.

Инж. Любомир Дайновски, директор дирекция “Превантивна дейност” към РИОСВ-Хасково

 Димитър Димитров

Орешарски: България подкрепя териториалната цялост на Украйна

Най-важно днес е Европейският съвет да постигне единна позиция за Украйна

    


Хванаха Бареков по бели гащи за наетия имот, заяви Диков

Журналистът Сашо Диков покани от ефира на Нова телевизия Николай Бареков в предаването си в събота, за да каже всичко за имота, който е наел.
Самият Бареков отказа да гостува в сутрешния блок на телевизията.
Диков обясни, че неговото предаване Дикoff е външна продукция и ще види дали новият политик ще да измисли „някоя тъпа причина“ да не гостува Журналистът Сашо Диков покани от ефира на Нова телевизия Николай Бареков в предаването си в събота, за да каже всичко за имота, който е наел. Самият Бареков отказа да гостува в сутрешния блок на телевизията. Диков обясни, че неговото предаване Дикoff е външна продукция и ще види дали новият политик ще да измисли „някоя тъпа причина“ да не гостува

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване