Законопроект предвижда наказателна отговорност за медиите, които лъжат за събитията в Украйна

/КРОСС/Държавната дума на Русия готви законопроект, предвиждащ наказателна отговорност за служителите на средствата за масова информация, които съзнателно изопачават сведения в ущърб на държавата, съобщи ИТАР-ТАСС. Mоправките се отнасят за установяването на административна и наказателна отговорност за ръководителите на медиите, „които допускат публикуването на лъжливи антируски информации или осигуряват информационна поддръжка на екстремистки и сепаратистки сили с антируска насоченост, включително и при отразяването на събития извън границите на Русия". Според вестник „Известия" повод за разработката на законопроекта са станали публикации в руските медии, в които авторите, според депутатката, са допускали некоректни исторически аналогии и трактовки на събитията в Русия и Украйна.

Поощрителната награда от играта на ЧЕЗ „Академия енергия“ отива в Плевен

Общо седемнадесет награди бяха раздадени в онлайн играта на ЧЕЗ за разумно и отговорно потребление на енергия „Академия Енергия“, която стартира на 2 декември 2013 г. и приключи на 2 март 2014 г. На 4 март бяха изтеглени последните печеливши. Руслан Пешев от гр. Ботевград спечели последната седмична награда – тостер за хляб. Третата месечна награда е лаптоп, който отиде при Тома Томов в гр. Белене, а поощрителната награда - LED телевизор LСD, бе спечелена от жител на гр. Плевен.

Kia пуска нов хибрид и 7-степенна трансмисия

Новата скоростна кутия ще намали разхода и ще подобри ускорението спрямо сегашния автоматик с 6 степени

    


Ким и Кание определиха дата за сватбата си

Двойката ще сключи брак на 24 май в Париж

    


НФСБ и НИЕ подписват споразумение за обединение

/КРОСС/ Политическото споразумение за обединение на партиите НФСБ и НИЕ ще бъде обявено на пресконференция в новия клуб на Патриотичния фронт НФСБ в София (бул. „Васил Левски" 94). Участие в пресконференцията ще вземат съпредседателите на НФСБ Валери Симеонов и Данчо Хаджиев, председателят на НИЕ Борис Ячев и Слави Георгиев и Славчо Атанасов, членове на ръководството на НИЕ. Пресконференцията ще се състои на 7 март, петък, от 12 ч.  

Изкопните работи по ремонта на бул. „Трети март“ се бавят заради доставка на тръби

Изкопните и ремонтни дейности по бул. „Трети март“ ще започнат през следващата седмица, въпреки че първата копка на обекта бе направена още миналата седмица. Причината за забавянето е в чакана доставка на водопроводните тръби, с които ще бъде обновена мрежата по трасето.

Кунева: В България имаше закъсняла реакция спрямо Украйна


Председателят на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева изрази учудването си в сутрешния блок на БНТ, че външният министър на България Кристиян Вигенин не е получил политическа подкрепа при срещата си вчера с българската общност в Украйна.

"Разчетено на дипломатически език, това означава, че българското правителство подкрепя новото правителство на Украйна", заяви Кунева. По думите й в България е имало закъсняла реакция спрямо кризата в Украйна. Закъснели са консултациите с...

Перничанинът лудогорец Владо Стоянов се е млатил с Херо

Перничанинът лудогорец Владо Стоянов е бил луда глава. Бил се е с Херо, но днес си е "седнал на задника", благодарение на неговата любима, която е от Разград и скоро ще се женят.  Всичко това Владо споделя в интервю за вестник "ШОУ".

Ето част от него, а пълната изповед на перничанина, който стана герой на мача Лудогорец - Лацио, можете да прочетете във вестника:

“Бях луда глава! Правех щуротии, изпусках си нервите. Веднъж,...

Продължава

Новият енкодер за JPEG на Mozilla обещава до 10% по-малък файл

Mozilla представи mozjpeg, нов енкодер за JPEG, който намалява размера на файла с до 10% при стандартни JPEG образи, съобщава Techcrunch.

Mozilla посочва, че идеята на проекта е да се създаде енкодер, който “подобрява компресията, запазвайки съвместимостта с голяма част от съществуващите декодери”.

Въпреки многократните опити на Google, Microsoft и други компании, JPEG продължава да е пример за компресия със загуба на данни.

Формати като JPEG XR, JPEG 2000 и WebM имат предимства през базовия JPEG, но те така и не получиха поддръжката, необходима, за да го заместят.

Наред с PNG, JPEG остава стандарт за изображения в глобалната мрежа.

На него се дължи по-голямата част от трафика при зареждането на интернет страници, така че новият проект на Mozilla означава и по-малко интернет трафик./КРОСС/

Спайдърмен изненада депутатите ни в парламента

Млад мъж се появи изненадващо с ярко оранжева маска на Спайдърмен с нарисувана паяжина, застана по средата на единия парламентарен кулоар и пусна десетки черни пеперуди от две кутии.

По бански в Банско и кървава баня в Къртицата

Довечера влиза нов участник в базата на реалитито

    


Контрабандни цигари в кашони за чай заловиха гранични служители на Капитан Андреево

Снимка: Агенция Митници

68 600 къса контрабандни цигари бяха иззети при съвместна проверка от митнически и гранични служители на Капитан Андреево. Акцизната стока е открита на ГКПП – Капитан  Андреево на влизане в страната на лек автомобил с българска регистрация, пътуващ за Румъния, информират от Агенция Митници.

Автомобилът “Крайслер Гранд Вояджер”, управляван от 49-годишен сирийски гражданин, който по документ за самоличност е с адрес столицата на Румъния, Букурещ, е селектиран за щателна митническа проверка. Преди това спътникът на шофьора, също сирийски гражданин,  декларирал пред митническите инспектори, че носи 40 кутии  цигари, но без акцизен бандерол. При проверка се установява, че освен декларираните безакцизни цигари в багажното отделение на колата в кашони, под пакети от чай, са укрити общо 67 800 къса безакцизни цигари.

Шофьорът на колата, сирийски гражданин с инициали К.Н., и колата са задържани. Уведомена е районната прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

Хасково Новини

Депутатите приеха стандарт за оцета

Депутатите приеха стандарт за оцета. Това стана с гласуваните на второ четене промени в Закона за виното и спиртните напитки. Според стандарта,...

Пернишки полицаи намериха откраднатия телефон на 16-годишно момиче

Кражба на мобилен телефон е разкрита в Перник.

Органите на реда получили оплакване от 16-годишна ученичка, за откраднат мобилен телефон. Това се случило на 07 януари тази година, когато момичето било в книжарница в района на пернишко училище. Започнало разследване и дирите повели към криминално проявения и осъждан за кражби П.Ц./36 г./ от гр. Перник. Телефонът е намерен и иззет, а работата по започнатото досъдебно производство продължава.
 

Излъгаха прокурор със 7000 евро, обещали да му докарат кола

Прокурорът от Благоевград Георги Мадолев е олекнал със 7000 евро, след като бил ужилен в схема с лъжлива доставка на луксозно БМВ от Италия, пише в. „Струма”.
Офертата за колата била изгодна и Георги Мадолев решил да я купи. Доставката трябвало да извърши намиращият се в Италия 29-годишен дупничанин Антон Крумов. Прокурорът от Благоевград Георги Мадолев е олекнал със 7000 евро, след като бил ужилен в схема с лъжлива доставка на луксозно БМВ от Италия, пише в. „Струма”. Офертата за колата била изгодна и Георги Мадолев решил да я купи. Доставката трябвало да извърши намиращият се в Италия 29-годишен дупничанин Антон Крумов.

Явор Куюмджиев: Увеличение на тока няма да има

Според депутата от БСП електроразпределетелните дружества били гледани като златни кокошки и злоупотребяват с исканията си

Поредният пиян шофьор по пернишките улици: с БМВ и 1,67 промила

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник.

25 минути след полунощ, на ул. „Екзарх Йосиф” бил спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, шофиран от 28-годишният А.М. от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,67 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.
 

Машина превръща водата във вино за три дни

Новото изобретение дори може да направи различни видове вино, сред които каберне совиньон и шардоне, съобщи в. Новото изобретение дори може да направи различни видове вино, сред които каберне совиньон и шардоне, съобщи в. "Дейли мейл". За целта се използват пликчета със съставки, избира се желаният вид вино и неговите характеристики, и се включва машината. След това процесът на ферментация може да се наблюдава с приложение за смартфон, което известява и

Маскиран като Спайдърмен пусна пеперуди в парламента, НСО го задържа

Неизвестен човек с маска на Спайдърмен отвори в парламента няколко кутии, от които излязоха пеперуди. Това се случва по време на обедната почивка на парламента. Пеперудите летят в кулоарите на Народното събрание. Проявата предизвика силен интерес сред депутати и журналисти.

Те заподозряха Петър Курумбашев за акцията. Неизвестен човек с маска на Спайдърмен отвори в парламента няколко кутии, от които излязоха пеперуди. Това се случва по време на обедната почивка на парламента. Пеперудите летят в кулоарите на Народното събрание. Проявата предизвика силен интерес сред депутати и журналисти. Те заподозряха Петър Курумбашев за акцията. "Нямам представа кой е този

Маскиран като Спайдърмен пусна пеперуди в парламента, заловиха го (Снимка)

Мъж с черна маска на Спайдърмен донесе няколко кутии с тропически пеперуди в парламента и ги отвори в кулоарите. След това опита да избяга, но бе заловен.
Не стана ясно кой е инициаторът на акцията.
Мъжът е на възраст около 40 г., облечен с дънки и яке. На лицето си бе сложил черната маска на Спайдърмен, която охраната свали след залавянето му. Мъж с черна маска на Спайдърмен донесе няколко кутии с тропически пеперуди в парламента и ги отвори в кулоарите. След това опита да избяга, но бе заловен. Не стана ясно кой е инициаторът на акцията. Мъжът е на възраст около 40 г., облечен с дънки и яке. На лицето си бе сложил черната маска на Спайдърмен, която охраната свали след залавянето му.

Кървава драма се разигра във Вършец

Сигнал за масов бой във Вършец е получен вчера следобяд на телефон 112. Екшънът се разиграл в кв. "Изток" на курортното градче, пише "Конкурент". На място дежурните автопатрули са установили, че сбиването е между 27-годишния И.И., 35-годишния В.Д. и 44-годишния С.Д. И тримата мъже са от Вършец. След като успели да прекратят боя, Сигнал за масов бой във Вършец е получен вчера следобяд на телефон 112. Екшънът се разиграл в кв. "Изток" на курортното градче, пише "Конкурент". На място дежурните автопатрули са установили, че сбиването е между 27-годишния И.И., 35-годишния В.Д. и 44-годишния С.Д. И тримата мъже са от Вършец. След като успели да прекратят боя,

Жана Бергендорф ще се срещне с победителя от британския “Х Фактор”

Победителката от втория сезон на Победителката от втория сезон на "Х Фактор" замина за Англия. Там ще се срещне с Джеймс Артър - победителя от 9-ия сезон на британския музикален формат, който стана известен с хита си Impossible. Двамата ще се видят в студиото на една от най-рейтинговите програми на Острова, където Джеймс Артър ще бъде гост. По време на престоя си в Лондон Жана е

Георги Кабаков свири Левски - ЦСКА

  Георги Кабаков ще води Вечното дерби между Левски и ЦСКА в събота, съобщиха от БФС. Помощници на Кабаков ще са Иван Вълчев и Иво Колев. Другата интересна среща през уикенда Лудогорец-Лите...

Промяна в организацията на движението по улица "Димитър Пъшков" в Ловеч

Във въпросния участък е въведена нова организация относно посоката на движение по улицата, съобщава lovechtoday.eu. С цел подобряване организацията и безопасността на движение на територията на град ...

Б.Димитров: Нека в македонския Археологическия музей оставят място и за моята фигура

В Археологическия музей на Македония нека да оставят място и за моята фигура, защото не се съмнявам, че ще бъда обявен за македонец. Това каза историкът проф. Божидар Димитров, директор на Националния...

Искането на НЕК ще доведе до най-много 1,5% поскъпване на тока, казва експерт

Катастрофично поскъпване на тока след искането на НЕК за повишение от 143% на цената на услугата „обществена доставка на ток” няма да има. Това заяви в коментар за Actualno.com про...

Американският самолетоносач „Джордж Буш” се приближава към Черно море

„Приближаването на самолетоносача „Джордж Буш „Приближаването на самолетоносача „Джордж Буш" към акваторията на Черно море ще помогне за обезпечаването на сигурността в целия регион", е казал секретарят на съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Парубий, предаде УНИАН. „Мога да кажа, че водихме преговори с нашите партньори по този въпрос и това е един от механизмите

Битката за Панагюрското съкровище стига до Страсбург?

Битката за Панагюрското златно съкровище може да стигне и до европейския съд, ако у нас не се гледат фактите, заканиха се наследниците на тримата братя Дейкови, които през 1949 г. откриват съкровището и го предават на музея в Панагюрище. Потомците им твърдят, че земята, на която е намерено е частна собственост, а от Министерство на културата не са представили все още документ, че става дума за държавна собственост.

МВР готви ремонти за милиони

МВР подготвя ремонти за милиони левове на основните си бази в страната. "Труд" научи, че са пуснати предварително обявления за няколко обществени поръчки. Първата е за основен ремонт за централата на МВР на столичната ул.

Новото правителство в Румъния положи клетва

Назначаването на новите министри не мина без проблеми

    


Драго Чая изследва дебрите на БНТ

Телевизионният водещ Драго Драганов, познат още като Драго Чая, подготвя своеобразен сериал, посветен на историята на Националната телевизия....

Студентка взе 7000 евро от прокурор, за да му докарат кола, излъгаха го

Прокурорът от Благоевград Георги Мадолев е олекнал със 7000 евро, след като бил ужилен в схема с лъжлива доставка на луксозно БМВ от Италия, пише в. „Струма”.
Офертата за колата била изгодна и Георги Мадолев решил да я купи. Доставката трябвало да извърши намиращият се в Италия 29-годишен дупничанин Антон Крумов. Прокурорът от Благоевград Георги Мадолев е олекнал със 7000 евро, след като бил ужилен в схема с лъжлива доставка на луксозно БМВ от Италия, пише в. „Струма”. Офертата за колата била изгодна и Георги Мадолев решил да я купи. Доставката трябвало да извърши намиращият се в Италия 29-годишен дупничанин Антон Крумов.

ЕС замразява авоарите на Янукович и негови приближени заради злоупотреби

Според Асошиейтед прес в списъка на лицата, които са обект на санкциите, фигурират най-близките сътрудници на Янукович, включително бившият вътрешен министър, министърът на правосъдието, главният прокурор, ръководителят на службите за сигурност и синът на Янукович. В списъка присъстват също бившият премиер Микола Азаров и неговият син.

Според Асошиейтед прес в списъка на лицата, които са обект на санкциите, фигурират най-близките сътрудници на Янукович, включително бившият вътрешен министър, министърът на правосъдието, главният прокурор, ръководителят на службите за сигурност и синът на Янукович. В списъка присъстват също бившият премиер Микола Азаров и неговият син.

87 литра ракия от пернишкия пазар паднаха в ръцете на полицията

Пернишки полицаи иззеха 87 литра алкохол без акцизен бандерол.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. Служителите на реда проверили складово помещение, лек автомобил и търговски обект на Кооперативния пазар в гр. Перник, стопанисвани от 53-годишният П.И. от гр. Перник и съпругата му П.П./45 г./. В склада са намерени и иззети 35 литра контрабанден алкохол. В автомобил марка...

Продължава

Добрата новина: Безработен върна намерено портмоне с 230 лева

Безработен върна 230 лв. и документи на 18-годишно момиче, след като намери портмонето й, съобщава rodopi24. 32-годишният Емил Живков е предал в полицията в Момчилград намерено портмоне с лични документи и флашка. Вещите били на 18-годишната Кристина Кьосева от Кирково. Тя загубила портмонето в автобус. По-късно Живков го намерил, докато ... Безработен върна 230 лв. и документи на 18-годишно момиче, след като намери портмонето й, съобщава rodopi24. 32-годишният Емил Живков е предал в полицията в Момчилград намерено портмоне с лични документи и флашка. Вещите били на 18-годишната Кристина Кьосева от Кирково. Тя загубила портмонето в автобус. По-късно Живков го намерил, докато ...

Разследват кървава драма във Вършец

Сигнал за масов бой във Вършец е получен вчера следобяд на телефон 112. Екшънът се разиграл в кв. Сигнал за масов бой във Вършец е получен вчера следобяд на телефон 112. Екшънът се разиграл в кв. "Изток" на курортното градче, пише "Конкурент". На място дежурните автопатрули са установили, че сбиването е между 27-годишния И.И., 35-годишния В.Д. и 44-годишния С.Д. И тримата мъже са от Вършец. След като успели да прекратят боя,

Водеща на телевизия Russia Today обяви в ефир, че напуска

Водеща на руската англоезична телевизия Russia Today (RT) обяви в пряко предаване, че напуска медията. Лиз Уол заяви, че не може да бъде част от телевизия, финансирана от руското правителство. "Снощи скандалът с водещата Аби Мартин в RT, където тя заяви в ефира, че инвазията на Русия в Крим е недопустима,

Dubai World плати предсрочно на кредиторите си над 284 млн. долара

Компанията продава активи, за да погаси дългове в размер на над 25 млрд. долара

    


Поощрителната награда от играта на ЧЕЗ „Академия Енергия" отиде в Плевен

/КРОСС/ Общо седемнадесет награди бяха раздадени в онлайн играта на ЧЕЗ за разумно и отговорно потребление на енергия „Академия Енергия", която стартира на 2 декември 2013 г. и приключи на 2 март 2014 г. На 4 март бяха изтеглени последните печеливши. Руслан Пешев от гр. Ботевград спечели последната седмична награда - тостер за хляб. Третата месечна награда е лаптоп, който отиде при Тома Томов в гр. Белене, а поощрителната награда - LED телевизор LСD, бе спечелена от жител на гр. Плевен. Общо през периода на играта в онлайн платформата се регистрираха 6 157 участника. Бяха раздадени 13 седмични, 3 месечни и 1 поощрителна награди. Печелившите се определяха на лотариен принцип сред участниците, които изпълняваха условията за включване в съответната класация. „Поздравявам всички участници в нашата игра „Академия Енергия". Искрено се надявам, че тя им е доставила удоволствие и ги е насочила към спазването на някои лесни и прости правила, чрез които да намалят потреблението на електроенергия и да допринесат за по-екологичното бъдеще на страната", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България. „Поздравления за оригиналната идея, чрез която сте в полза на клиентите си и на природата. Научих за нея от месечното известие за сметката ми. Стремим се да използваме по-голям процент нощна енергия, купуваме си електроуреди клас А

Климатичните промени може да възродят вируси от праисторията


Непознати или смятани за практически изчезнали вируси от праисторията могат да се завърнат благодарение на климатичните промени. Група учени от няколко държави са достигнали до това заключение след провеждането на международно проучване, съобщава Националната академия на науките на САЩ.

Като част от експеримента, учените са взели проба замръзнала почва от Сибир. В нея е имало клетки на вируса Pithovirus sibericum, който е бил в замръзнало състояние повече от 30 хил. години.
...

Безработен върна намерено портмоне с 230 лева

Безработен върна 230 лв. и документи на 18-годишно момиче, след като намери портмонето й, съобщава rodopi24. 32-годишният Емил Живков е предал в полицията в Момчилград намерено портмоне с лични документи и флашка. Вещите били на 18-годишната Кристина Кьосева от Кирково. Тя загубила портмонето в автобус. По-късно Живков го намерил, докато ... Безработен върна 230 лв. и документи на 18-годишно момиче, след като намери портмонето й, съобщава rodopi24. 32-годишният Емил Живков е предал в полицията в Момчилград намерено портмоне с лични документи и флашка. Вещите били на 18-годишната Кристина Кьосева от Кирково. Тя загубила портмонето в автобус. По-късно Живков го намерил, докато ...

Момчета от Брезник разбиха павилион, откраднаха пиячка

Тийнейджъри разбиха магазин, за да си подсигурят пиячката. Това се е случило посред нощ в центъра на Брезник.

22-годишният Ц.В. и 21-годишният Д.С. разбили витринното стъкло на павилион, намиращ се на площада в Брезник, и откраднали от него бутилки с алкохол.

След подаден сигнал служителите на местната полиция започнали разследване и обирджиите много бързо били установени

Двете момчета не са криминално проявени.
Започнато е досъдебно...

Продължава

5 телета са застреляни край Дупница

38-годишен дупничанин е заявил вчера в полицията в Дупница, че 5 от телетата му са били застреляни в местността “Петров баир” край града, съобщи struma.com. Той отглеждал животните си, като ги пускал на свободна паша и така нанасял щети на чужди житни посеви.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 38-годишен дупничанин е заявил вчера в полицията в Дупница, че 5 от телетата му са били застреляни в местността “Петров баир” край града, съобщи struma.com. Той отглеждал животните си, като ги пускал на свободна паша и така нанасял щети на чужди житни посеви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Маскиран хвърли пеперуди в парламента и избяга!

Неизвестен мъж, маскиран с маска като паяжина, влезе в кулоарите на парламента в почивката на Народното събрание. Той отвори кутия и от нея изпусна големи черни пеперуди докато депутатите излизаха от пленарната зала.

Джей Балвин разбива с "Tranquila" НДК

Колумбийският певец идва за концерт на 4 април

    


Маскирани обраха банка в Ямбол

Двама маскирани са обрали инкасо служители пред Общинска банка в центъра на Ямбол. Банката се намира в сградата на общината. По непотвърдена информация сумата е около 80 000 лева. Нападението е било извършено около 18:05 часа в сряда, на метри от мястото, където беше откриването на международния кукерски фестивал.

ОУ„ Христо Ботев“- Варна участва в национално състезание по правопис на английски език

На 15 март 2014 г. в ОУ „ Христо Ботев“ от 10:00 часа ще се проведе училищния кръг от Четвъртото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Това съобщиха от училищното настоятелство за Moreto.net. От 10 до 15 март 2014 г над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка.

BMW показа новия си джип X4

Моделът е базиран на X3 и играе ролята на по-евтин и по-компактeн X6

    


Хиляди румънци протестираха заради проблеми с транспортната инфраструктура


Близо 10 хиляди души протестираха вчера в румънското селище Миовени, където има завод на "Дачия", с искане да бъдат разрешени спешно проблемите, свързани с транспортната инфраструктура в Румъния, предаде агенция "Аджерпрес", цитирана от БТА.

Освен служители на "Дачия" в протеста участваха и доставчици на завода, както и синдикални членове. Протестиращите скандираха "Обединение", "Долу правителството" и "Долу Бъсеску".

Те обърнаха внимание, че сериозните чуждестранни...

Британски министър: Големите фирми и заможните са виновни за имиграцията


Джеймс Броукншайър, новият министър на имиграцията от Консервативната партия, обвинява богатите семейства и големите фирми за потока от чуждестранни работници в Обединеното кралство, съобщи британският "Телеграф".

"Богат градски елит", съставен от семейства от заможната средна класа, е дал тласък на имиграцията, понеже изиска евтина работна ръка и услуги, заяви в четвъртък минстърът.

Броукъншайър смята, че от имиграцията се облагодетелстват най-вече богатите семейства и...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване