Отмяната на закона за публично-частното партньорство улеснява корупцията

Експерт: Инфраструктуратаще се подобри само с влизането на частен капитал

    


Страхил Ангелов: Много по-големи държави си мълчат за Украйна

„Този човек дава ли си сметка какви последствия за България може да има тази позиция? Много по-големи и силни държави си мълчат, а това лице бърза да подкрепи сформирани на площада органи, които издигат откровено фашистки и антисемитски лозунги”. Това написа във фейсбук профила си депутатът от БСП Страхил Ангелов по повод предстоящите разговори на „Този човек дава ли си сметка какви последствия за България може да има тази позиция? Много по-големи и силни държави си мълчат, а това лице бърза да подкрепи сформирани на площада органи, които издигат откровено фашистки и антисемитски лозунги”. Това написа във фейсбук профила си депутатът от БСП Страхил Ангелов по повод предстоящите разговори на

Йо-хо-хо на Кара дере


Легенди, съкровища, лорд, пирати, застрашен от изчезване плаж, йо-хо-хо и много бутилки алкохол. Колкото и да прилича на сюжет на загадъчно морско предание, това е всъщност есенцията на новия български документален филм "Последните черноморски пирати". Неговите основни герои са реална група мъже със съмнително криминално минало. Те обитават плажа на Кара дере, обединени както от една обща мечта - да открият отдавна заровено злато, така и от една обща заплаха - изчезването на техния свят заради...

Ламбо е здрав и в отлично настроение

/КРОСС/ Една добра вест - Стефан Данаилов е здрав! Здрав! - пише в статуса си в социалната мрежа журналистката Валерия Велева, близка приятелка на актьора. По думите на Велева, в Париж са приключили успешно всичките контролни прегледи на Ламбо: петскенер, пълни щателни изследвания, включително са му били взети и проби от костен мозък. Заключението на френските лекари е, че се е преборил успешно с коварната болест и ремисията му протича много добре. И даже са похвалили лекуващия го български екип. Разговорях със Стефан по телефона - беше в отлично настроение, смееше се, разказа ми в подробности за прегледа, разказва журналистката. Придружава го проф. Георги Михайлов, шефът на националната хематология, който в последната половин година прилага успешен метод за лечението му. Съпругата му Мария, която остана в София, през цялото време му даваше кураж и сила. Впрочем Ламбо никога не се "предаде". Знаеше, че ще победи и този път, беше несломим оптимист - такъв, какъвто е бил през целия си живот. В интервю за в. "Преса", в което подробно разказа за болестта си, предупреди: "Не ме отписвайте! Няма да вдигам бялото знаме". И никога не го вдигна, пише още Валерия Велева. Стефан Данаилов благодари на всички, които го подкрепяха в тези тежки за него дни, благодари за обичта, която неговите почитатели са му засвидетелствали. И с нетърпение очаква да се върне към обичайния си ритъм на работа и живот, завършва стасута си журналистката. 

Набиха момичетата от Pussy Riot в руски „МакДоналдс“

В малките часове на деня младежи нападнаха Надежда Толоконникова и Мария Альохина. Инцидентът станал в „Мак Доналдс" в Нижни Новгород.

8% от депутатите имат психични отклонения

Избраните за депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7, според когото една част от народните избраници имат психически отклонения.

Проф. Радослав Гайдарски: 8% от депутатите имат психични отклонения

Избраните депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7.
„Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашият парламент, да се постави диагноза, то 8% имат отклонения“, каза известният хирург. Избраните депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7. „Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашият парламент, да се постави диагноза, то 8% имат отклонения“, каза известният хирург.

Кунева за Вигенин: Правилно действа!

Посещението на българския външен министър в Украйна беше правилно и съм учудена, че той не получи политическа подкрепа за срещата си, заяви по БНТ лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

Участник в "Къртицата" опериран в болница "Софиямед"

Участникът в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" Стоян Бончев бе успешно опериран в болница "Софиямед". Той получи контузия по време на приятелския мач между отборите на Вини Джоунс и Илиян Киряков миналата събота.
Съoтборникът му Емил Русев провокира ситуация, в която пострада кракът на Стоян, а тежката контузия го отведе директно в спешното отделение на Участникът в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" Стоян Бончев бе успешно опериран в болница "Софиямед". Той получи контузия по време на приятелския мач между отборите на Вини Джоунс и Илиян Киряков миналата събота. Съoтборникът му Емил Русев провокира ситуация, в която пострада кракът на Стоян, а тежката контузия го отведе директно в спешното отделение на

Празничен турнир по прескачане на препятствия организират във Виница

С първите пролетни дни по нашите земи традиционно се празнува един от най-обичаните български празници - Тодоровден. Неговото начало е далеч назад във времето, където мистично се преплитат религия и народни обичаи. Традициите на конния спорт във Варна от десетилетия отдават почит на коня с празничен Турнир по прескачане на препятствия.

Участник в "Къртицата" опериран в болница "Софиямед"


Участникът в Участникът в "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване" Стоян Бончев бе успешно опериран в болница "Софиямед". Той получи контузия по време на приятелския мач между отборите на Вини Джоунс и Илиян Киряков миналата събота. Съoтборникът му Емил Русев провокира ситуация, в която пострада кракът на Стоян, а тежката контузия го отведе директно в спешното отделение на

За чистите ръце и белите гащи на Бареков

Журналисти коментираха въпросите около имуществото на бившия си колега и настоящ политик, инициатор на акция "Чисти ръце"

Сблъсъци в Донецк

/КРОСС/Напрегната остава обстановката в източния украински град Донецк. Стигна се и до сблъсъци след като проруски активисти нападнаха проукраински настроени жители. Двете фракции проведоха отделни митинги, но проруските демонстранти атакуваха противниците си. Силите на реда се намесиха, за да разделят демонстрантите. По-рано вчера голяма група проруски активисти завзе отново сградата на Областния съвет в Донецк, само часове след като бяха изведени от полицията.

Вигенин показа европейски рефлекс

България, която е малка страна, в повечето случаи на международни конфликти обичайно изчаква какво ще кажат големите на картата - Европа, Русия, САЩ. Този път обаче изпреварващата визита на външния министър Кристиан Вигенин в Киев, а след това и в Одеса показа без никакво колебание европейски рефлекс. (Виж 5-а стр.)  
От посещението му в Украйна м България, която е малка страна, в повечето случаи на международни конфликти обичайно изчаква какво ще кажат големите на картата - Европа, Русия, САЩ. Този път обаче изпреварващата визита на външния министър Кристиан Вигенин в Киев, а след това и в Одеса показа без никакво колебание европейски рефлекс. (Виж 5-а стр.) От посещението му в Украйна м

Проф. Радослав Гайдарски: 8% от депутатите имат психични отклонения


Избраните депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7.
„Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент , да се постави диагноза, то 8% имат отклонения“, каза известният хирург. Избраните депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7. „Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент , да се постави диагноза, то 8% имат отклонения“, каза известният хирург.

Я. Стоилов: БСП поема по категорично ляв курс

Ако политическите сили в парламента не успеят да постигнат консенсус относно подоходното облагане, е възможно БСП да предложи референдум, за да се чуе мнението на гражданите, заяви по ТВ 7 зам.-председателят на ПГ на КБ Янаки Стоилов.

Меглена Кунева: Посещението на Вигенин е знак за подкрепа на новата власт в Киев

/КРОСС/ Посещението на българския външен министър в Украйна беше правилно и съм учудена, че той не получи политическа подкрепа за срещата си. Разчетено на дипломатически език това означава, че нашето правителство подкрепя новото правителство на Украйна. Считам, че е добре да има подобна среща и с руската страна, макар и на по-ниско ниво. Така се запазва балансът и се изпълнява протоколът, каза в интервю за БНТ лидерът на Движение „България на гражданите" Меглена Кунева. Посещението на Вигенин е оправдано, защото България е съседна държава. Пропуснат бе шансът да се проведе среща на всички страни, граничещи с Украйна. От началото на кризата гласът на Полша се чуваше много силно, Латвия направи много ясно предложение, така че се пропускат възможности, посочи Кунева. В тази ситуация е необходима бърза реакция, а реакцията на България е бавна, закъсняла или, ако такава е имало още в началото, тя беше недобре комуникирана. Подразбиращите се консултации с бизнеса, свързан с Украйна, също не бяха направени, отбеляза тя: „Колко фирми търгуват с Украйна, какъв е износът, какъв е вносът ни. Реакция по отношение на българския туризъм, на газовите доставки имаше едва десет дни след конфликта. Не съм убедена, че знаем истината, защото в газовото хранилище в Чирен се съхранява и газ на частни компании

67,8% от руснаците одобряват действията на Путин

/КРОСС/Действията на руския президент Владимир Путин се одобряват от 67,8% от руснаците. Това показва социологическо проучване сред жителите на Руската федерация, съобщава РИА Новости. "Тези данни идват на фона на влошаващата се ситуация в Украйна (която 53% от анкетираните определят като новина на седмицата) и успешно приключилите Зимни Олимпийски игри в Сочи, награждаването на победителите и подготовката за предстоящите Параолимпийски игри (което е новина на седмицата за 42% от анкетираните)." се съобщава в съобщението на ВЦИОМ. Според данните на руската статистическа агенция ВЦИОМ, това е вторият пик в този президентски мандат на Путин. Най-висока подкрепа получава при идването му на власт през май 2012 г - 68,8%. За последните две години одобрението не е падало под 60%, съобщава държавната агенция. Според ВЦИОМ, възможната статистическа грешка е 3,4%.  

Машина превръща вода във вино

Изобретението ще прави различни сортове

    


Ново милиардно сливане на европейския телеком бранш

Френският оператор Bouygues е подал обвързваща оферта за SFR

    


Не съм протеже на Цветанов, тросна се Ася Петрова

Заместник-главният прокурор отрече прескачането на две нива в йерархията на съдебната власт да сe e случило след оказан натиск на бившия вътрешен министър върху Сотир Цацаров. По думите й, през последните месеци автомобил на една от големите медийни групи я следи, а срещу нея се води компроматна война.

Търговските вериги ще публикуват в интернет условията си за доставчиците

КЗК ще прави списък на супермаркетите със „значителна пазарна сила“, предвижда законопроект

    


Информационни войни

Радиоводещият Алекс Джоунс, който държи сайта “Информационни войни” (www.infowars.com), е типичен лунатик с микрофон, който истерично крещи за конспирации в редовното си шоу. В него той кани предимно хора, които са готови да излязат с най-провокативни, дори откровено налудничави идеи. Аудиторията му само в САЩ обаче е почти 15 милиона седмично, Радиоводещият Алекс Джоунс, който държи сайта “Информационни войни” (www.infowars.com), е типичен лунатик с микрофон, който истерично крещи за конспирации в редовното си шоу. В него той кани предимно хора, които са готови да излязат с най-провокативни, дори откровено налудничави идеи. Аудиторията му само в САЩ обаче е почти 15 милиона седмично,

Кокошка снесе яйце с три жълтъка

Яйце с три жълтъка снесе кокошка в айтоското село Лясково. Птицата била хранена с купена фуражна смес.

Лошата подготовка на администрацията пречи на усвояването на средства

Познаването на нуждите на икономиката и доброто планиране са в основата на устойчивото развитие, твърди председателят на БАУР Константин Илчев

    


Бъсеску одобри меморандума за споразумението на Румъния с МВФ


Румънският президент Траян Бъсеску съобщи вчера, че е одобрил меморандума за споразумението на Румъния с Международния валутен фонд, предаде агенция "Медиафакс", цитирана от БТА.

В края на миналата година Бъсеску отказа да подпише меморандума на Румъния с МВФ с мотива, че не е съгласен с договорения от правителството допълнителен акциз върху горивата в размер на 7 евроцента. По-късно премиерът Виктор Понта се съгласи да отложи влизането в сила на новата такса с три месеца, но...

Гриша Ганчев дава по 3000 лв. в Литекс за бой над Лудогорец

Дербито от последния кръг на редовния сезон е в неделя в Ловеч

    


Специална дирекция ще се занимава с превенция на критични инфраструктури

В Министерството на вътрешните работи се предвиждат структурни промени. Те ще доведат до създаването в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” на специална дирекция, която ще се занимава изцяло с превенцията на критични инфраструктури.

Скопие взриви македонското общество с восъчните фигури на Александър, Филип, Самуил и Юстиниан

Восъчни фигури на Александър Македонски, майка му Олимпия, Филип Втори, Аристотел, Персей, цар Самуил и Крали Марко ще бъдат поставени в новия Археологически музей в Скопие, който ще бъде открит в ско...

Секс по време на пости?

За вярващите православни християни великденският пост вече започна и ще продължи до 20 април. По време на поста, освен от въздържание към месо и друга тежка храна, трябва да се въздържате и от секса. ...

Гечев: С новия закон правим Сметната палата по-трудно податлива на влияние

Новият законопроект за Сметната палата цели да се възстанови статутът й на разпоредител със самостоятелен бюджет - част от държавния бюджет. Това заяви народният представител от Коалиция за България...

Кание и Ким ще се оженят в Париж

Кание Уест и Ким Кардашян ще се оженят в Париж на 24 май. Рапърът предложи брак на риалити красавицата навръх 33-ия й рожден ден през октомври миналата година, а малко преди това двамата разказаха, ч...

Шакира иска голямо семейство от 8-9 деца

"Благословена съм с Пике. Разбира ме се страхотно и сме напълно еднакви във всяко едно отношение", споделя певицата Шакира.  "Характерите ни са толкова сходни, толкова сме съ...

8% от депутатите ни имат психически отклонения

Бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски настоя в ефира на TV7 избраните депутати да минават на психотестове, защото: "Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент, да се п...

Нигер върна Саади Кадафи на Либия

Синът на бившия либийски диктатор Муамар Кадафи се укри в съседната страна сред революцията и дълго време Нигер не искаше да го екстрадира

Куюмджиев: Увеличение на цената на тока няма да има, исканията на ЕРП-тата са несериозни

„ЕРП-тата бяха гледани като златни кокошки. За мен исканията им са нереални и несериозни”, каза пред Нова телевизия Явор Куюмджиев, депутат от "Коалиция за България" относно исканията за увеличение на цената на тока. По думите му електроразпределетелните дружества злоупотребяват с исканията си.
Той беше категоричен, „ЕРП-тата бяха гледани като златни кокошки. За мен исканията им са нереални и несериозни”, каза пред Нова телевизия Явор Куюмджиев, депутат от "Коалиция за България" относно исканията за увеличение на цената на тока. По думите му електроразпределетелните дружества злоупотребяват с исканията си. Той беше категоричен,

Нападнаха с метални предмети две от от "Пуси Райът"

В Нижни Новгород е било извършено нападение срещу момичетата от разпадналта се група "Пуси райът" Надежда Толоконникова и Мария Алехина, предаде Газета.ру. 

Инцидентът е станал рано сутринта в ресторант за бързо хранене, където група млади хора са хвърляли метални предмети по момичетата, а също така са ги залели с неизвестна течност, в следствие В Нижни Новгород е било извършено нападение срещу момичетата от разпадналта се група "Пуси райът" Надежда Толоконникова и Мария Алехина, предаде Газета.ру. Инцидентът е станал рано сутринта в ресторант за бързо хранене, където група млади хора са хвърляли метални предмети по момичетата, а също така са ги залели с неизвестна течност, в следствие

САЩ с енергийна стратегия срещу Путин и Русия

Кризата в Крим предвещава начало на нова ера

София филм фест открива тази вечер със "Съдилището" на Стефан Командарев


София филм фест ще открие 18-ото си издание тази вечер от 19:30 ч. в зала 1 на НДК с премиера на българската драма "Съдилището".

Режисьор е създателят на "Светът е голям спасен дебне отвсякъде" и "Пансион за кучета" Стефан Командарев, а в актьорския състав попадат популярния сръбски актьор Мики Манойлович, който е и сред гостите на фестивала, Асен Блатечки, Ованес Торосян, Параскева Джукелова, Христо Мутафчиев, Васил Василев-Зуека и познатата от "Кецове" Ина Николова. Сниманата в...

Още един златен медал от Московската олимпиада по математика за малки ученици

/КРОСС/Има още едно първо място с максимален брой точки от Московската олимпиада по математика за малки ученици. Отново успехът е за второкласничка, отново с максимален резултат от 59 т. Постижението е на Мирена Колева от НУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ямбол. Другият златен медал за втори клас е именно на Мария Дренчева, ученичка в ЧСОУ "Св. Георги" - София. Вече няколко състезания двете дават изключително високи постижения.  Най-високият руски резултат за втори клас е 53 т. Мирена обикновено е винаги в тройката на математическите състезания, признава бащата на момичето инж. Станимир Колев. Миналата година с Мария Дренчева на Московската олимпиада /за 1 клас/ са постигнали висок резултат от второрокласниците. Мирена Колева с Евгений Иванов, директор на МГ "Атанас Радев" - Ямбол и съорганизатор на Московската олимпиада за малки ученици в България. Другият организатор е математикът Емил Карлов. Все още няма национално класиране, така че надеждата за още добри новини и много медали за българските деца на това много трудно математическо състезание остава.           

Нападнаха две момичета от "Пуси Райът"

В Нижни Новгород е било извършено нападение срещу момичетата от разпадналта се група В Нижни Новгород е било извършено нападение срещу момичетата от разпадналта се група "Пуси райът" Надежда Толоконникова и Мария Алехина, предаде Газета.ру. Инцидентът е станал рано сутринта в ресторант за бързо хранене, където група млади хора са хвърляли метални предмети по момичетата, а също така са ги залели с неизвестна течност, в следствие

След евровота - още по-голяма безтегловност

Протестът правеше политическия ни свят лесен и разбираем. Даваше яснота - кой срещу кого е. 
Само преди седмици правителството изглеждаше застрашено по една линия. Сега линиите изглеждат доста повече. Всеки плаши с нещо: ДПС с майчини езици, "Атака" с 10 точки и 700 евро, ГЕРБ с референдум, "България без цензура" с предсрочни избори.
Парадокс: Протестът правеше политическия ни свят лесен и разбираем. Даваше яснота - кой срещу кого е. Само преди седмици правителството изглеждаше застрашено по една линия. Сега линиите изглеждат доста повече. Всеки плаши с нещо: ДПС с майчини езици, "Атака" с 10 точки и 700 евро, ГЕРБ с референдум, "България без цензура" с предсрочни избори. Парадокс:

Златанова смутена, никой не ще да е съдебен инспектор

Вицепремиерът призова гилдията да се обедини и издигне кандидат

    


Израел и Калифорния подписаха споразумение за икономическо партньорство

Двете страни по договора ще разменят инвестиции срещу ноу-хау

    


Три къщи са горели в стария квартал "Вароша" в Ловеч

Няма пострадали, огнената стихия е потушена

    


Русия и САЩ си обещаха диалог за случващото се в Украйна

Сергей Лавров отказа да се срещне с украинския министър на външните работи

    


Е. Кънев: Отмяната на закона за ПЧП ще улесни корупционните практики

Държавата възпрепятства бизнеса и стимулира корупцията, смята експертът

    


Куюмджиев: Увеличение на тока няма да има, исканията на ЕРП-тата са нереални

„ЕРП-тата бяха гледани като златни кокошки. За мен исканията им са нереални и несериозни”, каза пред Нова телевизия Явор Куюмджиев, депутат от „ЕРП-тата бяха гледани като златни кокошки. За мен исканията им са нереални и несериозни”, каза пред Нова телевизия Явор Куюмджиев, депутат от "Коалиция за България" относно исканията за увеличение на цената на тока. По думите му електроразпределетелните дружества злоупотребяват с исканията си. Той беше категоричен,

Година от оставката на Кирил Йорданов

Точно преди година на 6 март кметът на Варна Кирил Йорданов подаде оставка. Причината за преждевременното му оттегляне бяха масовите граждански протести и самозапалването на Пламен Горанов. Йорданов напусна кметското кресло 3 дни след най-мащабния митинг във Варна и смъртта на младия мъж.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване