Токът няма да поскъпва!

Токът няма да поскъпва, дори и да го искат ЕРП-та, важното е какво ще реши ДКЕВР, увери депутатът от енергийната комисия Явор Куюмджиев.

Парламентът определи критериите за производство на оцет

Търговците и фирмите, които предлагат на пазара оцет, приготвен чрез химичен синтез, ще плащат глоби

    


Фабриката чака извинение от полицията

Bторо открито писмо до шефа на пловдивската полиция Пламен Узунов прати собственикът на фабриката за минерална вода в Хисар Димитър Консулов. В него бизнесменът настоява да получи обяснения за действията на униформените, които на 18 февруари атакуваха предприятието. Органите на реда бяха повикани от кметицата Пенка Ганева, за да й осигурят достъп Bторо открито писмо до шефа на пловдивската полиция Пламен Узунов прати собственикът на фабриката за минерална вода в Хисар Димитър Консулов. В него бизнесменът настоява да получи обяснения за действията на униформените, които на 18 февруари атакуваха предприятието. Органите на реда бяха повикани от кметицата Пенка Ганева, за да й осигурят достъп

Бойко Борисов оставал само с един гард

„Да правят каквото искат. Важното е Доган, Местан и Станишев да имат охрана", коментирал вчера от Дъблин Бойко Борисов.

Стефан Данaилов: Здрав съм!

Обичаният актьор бе във Франция, за да се лекува от онкологично заболяване

Стефан Данилов: Здрав съм!

Обичаният актьор бе във Франция, за да се лекува от онкологично заболяване

Рецепти на римски ястия разпространява Историческият музей в Русе (видео)


Историческият музей в Русе отпечата пощенски картички, на които са нарисувани римски крепости от поречието на река Дунава. От другата страна на картичките са написани рецепти на римски гозби, издирени от етнографи, информира БГНЕС.

Картичките ще се използват за туристическа реклама, както и за образователни програми по история. Те ще се разпространяват и по туристически борси, отбелязаха етнографът Искра Тодорова и археологът Деян Драгоев.

Крепостите Ятрус, Сексагинта...

Венецуела скъса отношенията си с Панама

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че прекратява дипломатическите и търговските отношения с правителството на Панама заради "заговор" срещу него, съобщи Ройтерс. 

"Ние няма да позволим на никого да се намесва в нашето отечество", заяви Мадуро,

наричайки президента на Панама "презрян лакей". 

По думите му страната се е присъединила към заговора на САЩ срещу Венецуела. 

Мадуро каза това в реч по повод годишнината от смъртта на своя предшественик Уго Чавес

Правителството на Панама заяви, че отхвърля "неприемливите обиди". 

Същевременно венецуелският държавен глава заяви, че са задържани организаторите на протестните акции, довели до масови безредици в страната. 

"Днес

бяха задържани водачите на различни групи и фашисти, които призоваваха към масови безредици

и издигане на барикади в различни градове в страната. Задържаните трябва да понесат наказания с цялата строгост на закона", заяви Мадуро. 

Той добави, че от задържаните са били отнети огнестрелни оръжия и коктейли "Молотов". 

Във Венецуела трета седмица продължават протестни акции на опозицията. 

Мадуро съобщи по-рано, че от началото на протестите на 12 февруари действията на демонстрантите косвено са причинили смъртта на над 50 души. 

По данни на главната прокуратура в сблъсъците между поддръжници и противници на венецуелските власти са загинали най-малко 17 души, а над 260 са ранени. 

В редица случаи е било използвано огнестрелно оръжие.


Лидерите на ЕС се събират извънредно заради Украйна

В центъра на дискусиите ще бъдат последните събития в Крим

    


Prista Holdco Cooperatief U.A. е увеличило дела си в Монбат АД до 20,8%

Продавач е клиент на Unicredit Bank Austria AG, чийто дял намалява до 15,3%

    


Ася Петрова: Присъдите по делото „Килърите" са безспорен успех на съдебната система

/КРОСС/ Присъдите по делото „Килърите" са безспорен успех на прокуратурата и съдебната ни система като цяло, каза в интервю за БТВ заместник-главният прокурор Ася Петрова. „В последния технически доклад на ЕК това дело беше отбелязано като единствен, но съществен напредък в борбата с организираната престъпност", припомни Петрова.Никога не съм твърдяла, че съм била обект на политически натиск, но спрямо мен са били извършвани действия, които бих определила по-скоро като опит за влияние върху решенията ми като наблюдаващ прокурор по делото, добави тя. В продължение на повече от година една медийна група води агресивна компроматна война срещу мен. Сигналът, който преди време подадох в СДВР за това, че съм следена, е част от тази война, отбеляза зам.-главният прокурор. Оценката на Петрова е, че работата й като прокурор никога не е била благоприятствана от медиен чадър, а напротив. „Главният прокурор даде ясен отговор на обвиненията, че е бил подложен на натиск да бъда предложена за негов заместник. Г-н Цацаров ми предложи да заема поста в лично обаждане, добави Ася Петрова. Имам 17-годишен професионален стаж. Не съм ничие протеже, но не бих искала да изпадам в положението да коментирам изказванията на действащи политици, като г-н Пеевски", добави зам.-главният прокурор

Сутрин хората сме по-честни и лъжем много по-малко

Хората са склонни да бъдат малко по-честни и да лъжат по-малко сутринта, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Екипи учени от Харвардския университет и от университета в Юта провели тестове с 327 пълнолетни мъже и жени.

В един от тях участниците трябвало да решават математически задачи и да съобщят колко от отговорите им са били правилни, като получавали възнаграждение за всеки един от тях.

Те не знаели, че някои от задачите нямали решение, така че лесно е можело да бъдат хванати в лъжа.

Между 20 и 50 на сто съществувал по-голям шанс участниците да лъжат повече след обяд, отколкото сутринта, показали експериментите.

Експертите обясняват "ефекта на сутрешния морал" с обстоятелството, че в първата част на деня нашите нива на енергия в тялото ни са по-високи.

Те постепенно намаляват с напредването на деня.

В друг тест се оказало, че участниците лъжели два пъти и половина повече след обед, за да получат малка финансова облага.

Те трябвало да преброят колко точки виждат изписани на компютърен екран.

Авторите на изследването Мариям Кучаки и Айзак Смит твърдят, че времето от деня се отразява по определен начин на особено честните хора.

Те много по-рядко лъжели сутрин и се отдавали на изкушението едва в по-късните следобедни часове.

Останалите участници в експеримента, които се отнасяли лековато към моралните ценности, еднакво прибягвали към лъжата и сутрин и следобед.

Хората, които искат да направят някакъв морален избор, е най-добре да го направят преди обяд, съветват учените.


Въздушен удар на НАТО уби афганистански войници

Източникът обяви, че атаката е извършена в 2 часа

Ася Петрова: Клеветническа кампания се води срещу мен

Темата за моето посещение в САЩ се преекспонира, аз съм в обяснителен режим вече месеци наред, а по отношение на други лица, които също пътуват, обяснение не се иска.

Няма нищо по-привлекателно от увереността

Едно от основните ни притеснения по време на секс е "дали тялото ми е достатъчно привлекателно за партньора ми". Концентрирайки се върху подобни мисли, това може да развали цялото удоволстви...

Боен пилот засне момента на изстрелване на ракета от самолета си

Пилот на изстребител направи откачена снимка на момента на изстрелване на ракета във въздуха. „Лудата глава“ служи във военновъздушните сили на Дания и решил да се самозаснеме за ...

BMW X4 украси изложението в Женева

В продължение на два дни BMW пазеше най-голямата си изненада по време на Автомобилен салон Женева’14. Днес е първият ден, в който „Палекспо“ отваря врати за посетители. Т...

Ново уеб приложение помага в търсенето на тоалетна

Новото уеб приложение Airpnp си е поставило за цел да ни помогне да намерим най-хубавата тоалетна, предлагаща услугите си срещу заплащане. За целта Airpnp приканва хората да използват удобствата в д...

Второ бебе вероятно е излекувано от СПИН

Американски учени съобщават за второ бебе, което е родено със СПИН, но може би е излекувано чрез прилагането на много ранна терапия, започнала само няколко часа след раждането.

За случая бе съобщено на конференция за СПИН в Бостън, пише в. "Дейли мейл". Момиченцето е било родено в предградие на Лос Анджелис миналия април, само 

месец след като бе съобщено за първия случай на възможно оздравяване от СПИН

при друго бебе, редено в Мисисипи. Обикновено в САЩ майките с ХИВ приемат анти-СПИН медикаменти по време на бременността си, но точно в този случай, в Мисисипи, вирусът е открит едва при раждането. 

Лекарите са знаели, че за детето има голям риск и то да е носител на ХИВ и са започнали да му дават медикаменти срещу болестта на 30-ия час от раждането.  

Детето от Мисисипи сега е на 3 години и половина и изглежда вече не е носител на ХИВ вируса, макар почти две години да не е приемало лекарства за СПИН. 

Подобна е била и ситуацията с майката от Лос Анджелис, която не е приемала лекарства срещу СПИН по време на бременността. 

Медикаменти са ѝ били давани едва по време на раждането, а

третирането на бебето с тях е започнало още по-рано – едва на четвъртия час след като то се е появило на бял свят. 

Бебето е взимало лекарства до година и половина, а след това лекарите са загубили контакт с него. Преди десет месеца обаче родителите отново са се появили и докторите открили, че в тялото на момиченцето изглежда вече няма активна инфекция. Въпреки това приемът на лекарства е подновен. 

В случая с лосанжелиското бебе, докторите подчертават, че казусът не е съвсем сигурен заради продължения прием на медикаменти. 

Въпреки предпазливата формулировка на изказването им дали бебето е оздравяло, медиците са на мнение, че има надежда това да е точно така.


Пламен Орешарски: Ускорява се изграждането на интерконекторните връзки

„Бедността е проблем в нашата страна, сигурно няма да сбъркам, ако кажа от много десетилетия и никога мерките не са достатъчни. Обръщам внимание, че бяха предприети мерки, за разлика от предишните 4 години. Колкото и малки да са те, все пак са стъпка в правилната посока“.

Атнимонополната комисия се намесва в спора между хипермаркети и производители


Продължава задочният спор между властта и големите търговски вериги. В парламента е внесен законопроект, който цели да подобри конкуренцията между хипермаркетите и доставчиците. Депутатът от левицата Корнелия Нинова заяви пред bTV, че текстът е обсъден със заинтересованите страни. Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия обаче каза, Продължава задочният спор между властта и големите търговски вериги. В парламента е внесен законопроект, който цели да подобри конкуренцията между хипермаркетите и доставчиците. Депутатът от левицата Корнелия Нинова заяви пред bTV, че текстът е обсъден със заинтересованите страни. Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия обаче каза,

Сашо Диков за имотите на властта: Тръгнеш ли към властта, сваляш всичко на масата

Най-важният въпрос е, че тръгнеш ли да ставаш министър-председател, трябва да свалиш всичко на масата, заяви по НТВ журналистът Сашо Диков по темата за имотите на властта.

В ЦСКА ще напълнят джобове преди вечното дерби с Левски

Марсиньо категорично си тръгва от "Армията" в края на сезона

    


Борисов остава само с един гард

/КРОСС/ Бойко Борисов ще остане само с един гард, съобщава в. „Преса". Чака се да бъде назначен новият шеф на НСО, за да се събере междуведомствената комисия, която да свали охраната на лидера на ГЕРБ. На 15 март изтича едногодишният срок, в който всеки бивш премиер задължително има държавни гардове.При Борисов случаят е поособен. Той пътува в кортеж от три джипа. Причината е, че още от 2006 г. се смята, че трябва да бъде пазен в условия на найтежка степен на застрашеност заради пряка заплаха за живота му от сръбския наркотрафикант Сретен Йосич. Бодигардовете край Борисов работят на три смени по 7 служители. От няколко месеца покрай него се въртят само четирима, останалите са на разположение в колите.Миналата година лидерът на ГЕРБ на няколко пъти прави изявления пред медиите, че се готви покушение срещу него и че има сценарий за ликвидирането му. Директорът на разузнаването Драгомир Димитров обаче заяви, че заплахите идват само от луди и пияни.Две парламентарни комисии - по вътрешната сигурност и за контрол над спецслужбите, привикаха през октомври началника на НСО ген. Тодор Коджейков, за да го изслушат по темата. Антон Кутев, който е член на вътрешната комисия, коментира тогава, че реални заплахи за живота на Борисов и Цветанов няма. „Борисов сам си е назначил огромната охрана. Личното ми убеждение е, че този въпрос трябва да се преразгледа", коментира вчера Кутев

КЗК се намесва в спора между хипермаркети и производители


Продължава задочният спор между властта и големите търговски вериги. В парламента е внесен законопроект, който цели да подобри конкуренцията между хипермаркетите и доставчиците. Депутатът от левицата Корнелия Нинова заяви пред bTV, че текстът е обсъден със заинтересованите страни. Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия обаче каза, Продължава задочният спор между властта и големите търговски вериги. В парламента е внесен законопроект, който цели да подобри конкуренцията между хипермаркетите и доставчиците. Депутатът от левицата Корнелия Нинова заяви пред bTV, че текстът е обсъден със заинтересованите страни. Йордан Матеев от Сдружението за модерна търговия обаче каза,

Безработицата във Франция се е понижила до 10,2%

Постепенното подобрение на трудовия пазар през 2013 г. е потвърдено, коментира данните министърът на труда

    


Германия е най-желаната търговска дестинация в света

Най-агресивни са плановете за експанзия на веригите от Северна и Южна Америка, най-вече от САЩ, според глобален консултант

    


Как да се настрои Facebook да уведомява при хакване на профил


Хакерските атаки продължават да увеличават своите мащаби, а с това се уголемява и рискът пред потребителите. Проучване на AP показва, че само през 2011 г. един от всеки трима тийнейджъри е ставал жертва на хакерска атака и неговият профил във Facebook е бил компрометиран.

От 2011 г. до сега мащабът на хакерските атаки стана значително по-голям. Въпреки това повечето потребители продължават да пренебрегват сигурността на акаунтите си.

Facebook например има вградена система,...

28 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието

Кола е блъснала 24- годишна пешеходка във Варна. Инцидентът е станал вчера на кръстовището на ул. „Мария Луиза” и „Драгоман”. Вследствие на удара жената е получила леки травми. За последното денонощие са регистрирани общо 28 пътни инцидента, като при останалите няма пострадали, нанесени са само материални щети.

Напрежението в Крим е намаляло

Напрежението, което се наблюдаваше през последните дни в Херсонска област и Крим, се е понижило, заяви зам.-генералният секретар на ООН Ян Елиасон, цитиран от ИТАР-ТАСС. 

Същевременно той констатира, че

ситуацията в този район остава несигурна

и призова всички страни да проявяват сдържаност. 

"Напрежението на границата изглежда е намаляло. Разбира се, ситуацията остава несигурна. Имаше инциденти, които можеше да свършат много лошо, но, за щастие, това не се случи", отбеляза Елиасон на брифинг в Киев. 

Той каза, че през последните три дни е провел множество срещи в украинската столица, включително с новите власти и с дипломати от други страни. 

Елиасон спомена също за

инцидента със специалния пратеник на ООН в Крим Робърт Сери, който за кратко бе задържан от неизвестни въоръжени лица

на връщане от военната база в Симферопол. Зам.-генералният секретар не уточни от кого е бил задържан емисарят, а посочи само, че става дума за "група от 10-15 човека". Сери напусна полуострова и продължава работата си в Киев. 

САЩ смятат, че пристигането в Крим на наблюдатели на ООН или Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) ще позволи да бъде намерен изход за ситуацията в Украйна, заяви пред журналисти говорителят на Белия дом Джей Карни. 

"За Русия по-лекият изход се състои в това да подкрепи пристигането в Крим на наблюдатели от ООН или ОССЕ, които биха могли да дадат независима оценка на ситуацията на място, да преценят положението на етническите руснаци и да удостоверят, че правата им за защитени", заяви той. 

"Ние много ясно сме казвали, че правителството на Украйна трябва да осигури защитата на правата на всички украински граждани", допълни Карни. 

Представителят на Белия дом изрази надежда, че Москва ще се възползва от тази възможност. 

Френският външен министър Лоран Фабиюс също допусна, че

е възможно "в близките дни да бъде намерен изход от ситуацията" в Украйна,

съобщи ИТАР-ТАСС. Той заяви това след края на срещата в Париж на външните министри на Русия, САЩ, Германия, Великобритания, Полша и върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън. 

"Работата продължи цял ден", каза Фабиюс. 

"За първи път от началото на кризата в Украйна успяхме да осигурим среща в Париж на външния министър на Русия, държавния секретар на САЩ, украинския външен министър и европейски колеги. Договорихме се да продължим преговорите и да се постараем да постигнем мирно уреждане на кризата", посочи министърът. 

"Работата ще продължи в Рим, предстоят интензивни консултации. Възможно е в следващите дни да успеем да намерим изход от кризисната ситуация", добави той. 

Същевременно

ЕС съобщи, че замразява авоарите на 18 души, заподозрени в злоупотреби с украински държавни средства.

В групата е и сваленият президент Виктор Янукович, който избяга от Киев миналия месец, съобщава ДПА. 

Вчера Великобритания също замрази авоарите на 18 украинци, заподозрени в злоупотреби с украински държавни средства, а миналата седмица подобна мярка беше приета от Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. 

Ройтерс посочва, че не е ясно във всички изброени държави става дума за едни и същи 18 души. 

Европейският съвет ще заседава днес извънредно

с единствена точка в дневния ред – обсъждане на обстановката в Украйна. Това ще бъде първото за годината заседание на държавните и правителствените ръководители от ЕС. 

Очаква се преди началото на заседанието те да се срещнат с украинския премиер Арсений Яценюк. Предвижда се срещата на европейските ръководители да продължи около пет часа, в които да бъде постигнато решение за начините, по които ЕС да подпомогне успокояването на обстановката в Украйна. 

В навечерието на днешната среща Европейската комисия изготви предложение за предоставянето на над 11 млрд. евро помощ за Киев. Сред предложените от комисията мерки са също укрепването на украинската икономика, подпомагането на политическите реформи, инвестиции в газопреносната мрежа, облекчаването на визовия режим за украински граждани. 

Председателят на Европейския парламент и водачите на политическите групи в ЕП също ще разговарят днес с Яценюк. Украинският премиер ще бъде приет следобед и от генералния секретар на НАТО. 

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко заяви, че

Западът трябва да засили натиска над Русия, за да я накара да изтегли войските си от Крим,

предаде Асошиейтед прес. Две седмици след освобождаването си от затвора 53-годишната Тимошенко заяви, че Украйна не трябва да прави никакви компромиси, за да успокои Русия. 

"Ние смятаме, че агресорът трябва да напусне без никакви условия", заяви тя за АП. 

Тимошенко, чиято присъда беше смятана от Запада за политически мотивирана, посочи, че всякакви преговори за бъдещето на Украйна трябва да бъдат водени пряко със САЩ, Великобритания и Русия, които подписаха споразумение през 1994 г., гарантиращо сигурността на Украйна

Западът трябва да направи "всичко, което би спряло агресора", подчерта Тимошенко.


Венецуела скъса отношенията си с Панама

Задържани организаторите на протестните акции, довели до масови безредици в страната, съобщи още президентът на Венецуела Николас Мадуро

Охрана служи вместо линейка в Съединение

Животът в град Съедининие е по-спокоен заради алтернативното решение на кмета да наеме частна охрана, след като преди две години в района е имало множество кражби. Гардовете обаче се включват и в по-нестандартни дейности - например да осигуряват спешна медицинска помощ в общината, където работят само 2 аптеки, съобщи bTV.

Вградено в телефона Животът в град Съедининие е по-спокоен заради алтернативното решение на кмета да наеме частна охрана, след като преди две години в района е имало множество кражби. Гардовете обаче се включват и в по-нестандартни дейности - например да осигуряват спешна медицинска помощ в общината, където работят само 2 аптеки, съобщи bTV. Вградено в телефона

Глоба за оцет менте гласуваха депутатите

НС прие промени в Закона за виното и спиртните напитки

    


Частна охрана бори престъпността и служи вместо линейка в Съединение

Животът в град Съедининие е по-спокоен заради алтернативното решение на кмета да наеме частна охрана, след като преди две години в района е имало множество кражби. Гардовете обаче се включват и в по-нестандартни дейности - например да осигуряват спешна медицинска помощ в общината, където работят само 2 аптеки, съобщи bTV.

Вградено в телефона Животът в град Съедининие е по-спокоен заради алтернативното решение на кмета да наеме частна охрана, след като преди две години в района е имало множество кражби. Гардовете обаче се включват и в по-нестандартни дейности - например да осигуряват спешна медицинска помощ в общината, където работят само 2 аптеки, съобщи bTV. Вградено в телефона

Берлускони ще издава списание за папата

От Ватикана притеснени за авторските права

    


Кризата в Украйна ускорява изграждането на „Южен поток“

Кризата между Украйна и Русия ще ускори изграждането на „Южен поток“. Това заяви енергийният експерт проф. Атанас Тасев. По думите му замисълът на...

Облачно и дъжд днес; зимата се връща

Времето ще е облачно с по-значителни валежи в Северна България. Разкъсвания и временни намаления на облачността ще има над южните райони от страната, главно в следобедните часове.

Сблъсъкът на интересите на ЕС и Русия в Молдова


Управляващите в Гагаузия биха искали събитията в Киев никога да не се бяха случвали. Ако не бяха те, Молдова би избрала Русия, а не Европа, а споразумението за асоцииране на страната щеше да е останало в историята. Или поне такова е желанието на Михаил Формузал, президентът на автономната област Гагаузия в Молдова, разказва германското списание "Шпигел".

През февруари Гагаузия проведе референдум с въпрос дали населението на областта би предпочело да се присъедини към руския...

Лавров и Кери не се разбраха за Украйна, ЕС търси решение днес

Днес в Брюксел се провежда извънредна среща на високо равнище на ЕС. По-рано на разговорите си в Париж руският външен министър и американският му колега не постигнаха резултат.

Новият Изборен кодекс вече е публикуван в „Държавен вестник”

/КРОСС/ Новият Изборен кодекс вече е публикуван в „Държавен вестник”.   С публикуването на текстовете в „Държавен вестник”.   Сред новите моменти са преференциалното гласуване, т.е. ще можем да посочваме и фаворит за кандидат-депутати. За предстоящите евроизбори прагът за преференцията ще е 5%. Спорно остана предложението, според което неотбелязаните преференции ще се отчитат в полза на водача на листата, което според критиките на опозицията е обезсмислило и това да посочваме предпочитания за кандидат-депутати. Освен със знака Х, ще гласуваме и със знака V. В 500 секции ще има експериментално машинно гласуване. Няма да гласуваме по интернет. Обществените радио и телевизия ще са задължени да предоставят безплатно време за диспути, както и безплатно време за клипове при откриване и закриване на предизборната кампания. Отпадат предизборните хроники. Остана принципът на уседналост. Председателят, заместник-председателите и секретарят на ЦИК ще се избират от Народното събрание. Останалите членове ще се назначават от президента с указ. Според президента Росен Плевнелиев така се отнемат правомощия, но ветото върху този текст също беше отхвърлено. ЦИК е постоянно действащ орган.  

ООН: Напрежението в Крим се е понижило

/КРОСС/Напрежението, което се наблюдаваше през последните дни в Херсонска област и Крим, се е понижило, но ситуацията остава несигурна, заяви заместник генералният секретар на ООН Ян Елиасон и призова всички страни да проявяват сдържаност. От своя страна Съединените Щати заявиха, че пристигането в Крим на наблюдатели на ООН или Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще позволи да бъде намерен изход за ситуацията в Украйна. Говорителят на Белия дом Джей Карни посочи: За Русия по-лекият изход се състои в това да подкрепи пристигането в Крим на наблюдатели от ООН или ОССЕ, които биха могли да дадат независима оценка на ситуацията на място, да преценят положението на етническите руснаци и да удостоверят, че правата им за защитени. В различни европейски столици продължават дипломатическите совалки за намиране на мирен изход на кризата около Украйна. След среща в Париж с руския външен министър Сергей Лавров американският държавен секретар Джон Кери заяви, че е постигнато съгласие дискусиите във връзка със ситуацията в Украйна да продължат. Кери отбеляза, че има "нулеви очаквания" за пряка среща на вншните министри на Украйна и Русия. Днес Джон Кери и Сергей Лавров ще разговарят в Рим.  

Чичковите червенотиквеничковчета!

На какво ли не се нагледахме за 25 години. Театърът, който сега обаче се играе, няма равен! Едвовременно и комедия, и трагедия, и трагикомедия, но и фарс, пародия, цирк! Всичко накуп! В главните роли ...

ОССЕ изпраща 40 военнослужещи в Украйна

Броят на невъоръжените военнослужещи, изпратени от страните-членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Украйна, се увеличава на 40 души от 21 държави, предаде РИА Новости. Допълнителният...

Ася Петрова: Натиск върху мен има заради работата ми като прокурор

Компроматната война срещу мен се води постоянно, като тя е агресивна и доста сериозна. През миналата година дори бях следена от автомобил, който по-късно беше разпознат като собственост на медийна гру...

Турски вицепремиер бе атакуван с камъни

Десетки граждани хвърляха камъни срещу конвоя от автомобили, в който пътува и турският вицепремиер Емрулах Ишлер.

Незрящ мъж прави сайтове

Димитър е незрящ мъж, който изкарва прехраната си като прави интернет сайтове, след като не успява да си намери друга работа.

Помага му електронен глас, четящ всичко написано на екрана. Благодарение на него, мъжът знае какво се случва на монитора. Той разчита на програмата за незрящи, защото не може да разчита на очите си.

Разказва, че ... Димитър е незрящ мъж, който изкарва прехраната си като прави интернет сайтове, след като не успява да си намери друга работа. Помага му електронен глас, четящ всичко написано на екрана. Благодарение на него, мъжът знае какво се случва на монитора. Той разчита на програмата за незрящи, защото не може да разчита на очите си. Разказва, че ...

ЕНП избира кандидат за председател на ЕК

Европейската народна партия (ЕНП) ще излъчи в ирландската столица Дъблин своя кандидат за председател на Европейската комисия. На двудневния форум ще бъде обсъдена и стратегията за евроизборите. Три кандидатури ще бъдат разгледане на конгреса - на бившият премиер на Латвия Валдис Домбровскис, на бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер и настоящия френски еврокомисар Мишел Барние. Гласуването ще бъде в петък. Темата Украйна ще присъства на форума. Изказвания ще направят лидерите от украинската опозиция Юлия Тимошенко, Виталий Кличко, Арсений Яценюк. България ще бъде представлявана от ГЕРБ, ОДС, ДСБ и Демократическа партия на Александър Праматарски. Само лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обаче ще направи изказване пред делегатите на конгреса, съобщи БНР.

Председателят на ЦИК Красимира Медарова подаде оставка заради несъвместимост с новите изборни правила

Председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова е подала оставка, след като новият Изборен кодекс беше публикуван в извънреден брой на Държавен вестник и така влезе в сила. Като причина за решението си Медарова посочва несъвместимост с новите изборни правила и желанието й да запази мястото си на съдия в Софийския апелативен съд.

Сотиров: В този Изборен кодекс на се случиха нещата, които очакваха хората

/КРОСС/Очевидно е, че в този Изборен кодекс на се случиха нещата, които очакваха хората, каза пред БНР Иван Сотиров от Движение "Независима България". Българските граждани искат пряко да избират своите народни представители, а от друга страна политическото статукво не иска да допусне това. Затова нашето убеждение е, че чисто мажоритарната избирателна система може да ни доведе до тази промяна, за която мечтаем и да доведе до обрат в цялата политическа система. Не смятаме, че това е стъпка в правилната посока, каза Сотиров по повод искането за референдум по темите, предложени от президента Плевнелиев. Защото се подменя искането за радикална промяна със стъпка, която само затвърждава статуквото. Въпросът, поставен от президента,е част то депутатите да се избират мажоритарно. И по сега действащия закон имаме право на това,коментира Сотиров.  Докато съществуват партийни листи и докато партиите имат тази възможност чрез листи да се предлагат протежета, ние никога няма да имаме морал в политиката и отговорност, която очакваме от хората, които избираме в парламента. Всякаква форма на смесена система е доминирана от пропорционалния подход. Водещите демокрации в света, с малко изключения, предлагат двата варианта - чисто мажоританра система, а другата част - по чисто пропорционалната система, добав той

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване