Депутатите поне седмица във ваканция за кампанията

Поне една седмица ваканция за предизборна кампания ще имат депутатите преди вота за Европарламент на 25 май. Вариантът се обсъжда, защото управляващите партии не смятат за редно да се провежда предизборна агитация от парламентарната трибуна, разкриха запознати. Става въпрос за седмицата от 19 до 23 май.

Така през май депутатите ще почиват миниму Поне една седмица ваканция за предизборна кампания ще имат депутатите преди вота за Европарламент на 25 май. Вариантът се обсъжда, защото управляващите партии не смятат за редно да се провежда предизборна агитация от парламентарната трибуна, разкриха запознати. Става въпрос за седмицата от 19 до 23 май. Така през май депутатите ще почиват миниму

Нецензурен жест разтресе дебат за Сметната палата (ОБЗОР)

Скандал избухна вчера в парламента след 4-часови обсъждания на проект за промени в Закона за Сметната палата, внесен от депутати от БСП и ДПС. Искрата бе подпалена от нецензурен жест на депутата от ДПС Хамид Хамид към шефа на палатата Валери Димитров, докато последният се изказваше от парламентарната трибуна. Скандал избухна вчера в парламента след 4-часови обсъждания на проект за промени в Закона за Сметната палата, внесен от депутати от БСП и ДПС. Искрата бе подпалена от нецензурен жест на депутата от ДПС Хамид Хамид към шефа на палатата Валери Димитров, докато последният се изказваше от парламентарната трибуна.

Най-кръвожадният звяр в Европа

В Португалия откриха останките на най-големия хищен динозавър, обитавал Европа, съобщи Си Ен Ен.
Вкамененият Торвозавър Гърни бил намерен на 72 км от Лисабон. Кръстен е на автора на “Динотопия” Джеймс Гърни. Хищникът бил дълъг десетина метра и е живял преди 150 млн. години. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, В Португалия откриха останките на най-големия хищен динозавър, обитавал Европа, съобщи Си Ен Ен. Вкамененият Торвозавър Гърни бил намерен на 72 км от Лисабон. Кръстен е на автора на “Динотопия” Джеймс Гърни. Хищникът бил дълъг десетина метра и е живял преди 150 млн. години. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Румен Петков: Надявам се Орешарски да не допусне държавната машина да работи срещу АБВ


Надявам се премиерът Пламен Орешарски да не допусне държавната машина да бъде впрегната срещу АБВ. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по БиТиВи Румен Петков след като по-рано стана известно, че Националният съвет на БСП ще констатира на заседание в петък, че предишният президент Георги Първанов и част от сподвижниците са се самоизключили. Това предлага Изпълнителното бюро на БСП (тясното партийно ръководство) след петчасово заседание тази вечер, научи "Дневник".

Според...

Раниери обмисля да пусне Бербатов титуляр за първи път в Лига 1


Нападателят на "Монако" Димитър Бербатов може да запише първия си официален мач като титуляр във френското първенство, обяви старши треньорът Клаудио Раниери. 

Италианският специалист е доволен от подобрението във физическото състояние на българина и планира да го пусне в стартовия състав за домакинството на "Сошо". Двубоят от 28-ия кръг на Лига 1 е в събота от 21.00 часа. 

Българският футболист премина при "монегаските" от "Фулъм" в последния ден на зимния трансферен...

Премия в ЦСКА, но не за 3:0 над "Левски"

/КРОСС/ Премия от 1000 лв. очакват футболистите на ЦСКА преди дербито с "Левски". Обещанието е от главния акционер Александър Томов и реално е един от шестте забавени бонуса при "червените". Но премията няма да е за победата над "Левски" с 3:0 от октомври, която е 3000 лева и още не е платена. Традиционно преди важен мач ръководството на ЦСКА раздава пари за по-високо самочувствие в отбора, пише Труд. Раис М'Боли видя Пеле и се върна отпочинал за вечното дерби. Вратарят не игра за Алжир при победата с 2:0 над Словения - мач, на който Краля на футбола даде първия удар. М'Боли изглежда сигурен за мястото си на мондиала, но вече не и за титулярната позиция, която имаше в квалификациите. Нигериецът с испански паспорт Стивън Сънди почти сигурно пропуска дербито. Бившият юношески национал на "Ла Фурия" игра този сезон само при 3:0 над "Славия". А французинът Жереми Фо-Поре ще се възстанови за двубоя и ще застане на поста на левия защитник. Треньорът Стойчо Младенов се отказа да изпраща вратаря Томас Черни при юношите. Идеята дойде, след като стражът съди ЦСКА за неплатени заплати от времето на "Титан". Младенов е категоричен по казуса - Черни може да си ходи през лятото. Но след като преди половин година в най-голямата криза остана лоялен на клуба, трябва да получи необходимото уважение. Шансът на чеха да попадне в групата обаче е единствено при контузия или наказание на М'Боли или Стоян Колев

Английските социални служби отказват ново проучване на семейството на Меган, европейските правила не били задължителни

Българката Елисавета Попова и майка Марийка продължават да се борят с английското правосъдие, за да си върнат 2-годишната Меган.
В момента те оспорват осиновяването на момиченцето от британско семейство пред административното отделение на Кралския съд в Лондон, като искат преразглеждане на делото, с което бяха отнети родителските права ... Българката Елисавета Попова и майка Марийка продължават да се борят с английското правосъдие, за да си върнат 2-годишната Меган. В момента те оспорват осиновяването на момиченцето от британско семейство пред административното отделение на Кралския съд в Лондон, като искат преразглеждане на делото, с което бяха отнети родителските права ...

Парламентът на Крим: Ставаме част от Русия

 Парламентът на автономната украинска република Крим реши тя да влезе в състава на Руската федерация като неин субект. Това стана на извънредно заседание, на което референдумът по въпроса бе преназначен от 30-и за 16 март. След решението на парламента вицепремиерът на правителството обяни украинските войски за окупационни. Парламентът на автономната украинска република Крим реши тя да влезе в състава на Руската федерация като неин субект. Това стана на извънредно заседание, на което референдумът по въпроса бе преназначен от 30-и за 16 март. След решението на парламента вицепремиерът на правителството обяни украинските войски за окупационни.

Росица Янакиева: АБВ има ресурс да излъчи трима евродепутати

Смятам, че АБВ има достатъчно ресурс да излъчи трима евродепутати на предстоящия вот. Това е реалистична и достижима цел, заяви в ефира на радио К2 членът на инициативната група на АБВ и кмет на Перник Росица Янакиева.

Според нея обстоятелствата в България отдавна налагат постигането на надпартиен диалог по важните за държавата политики, така че те да бъдат договорени за дългосрочно развитие, без значение кой е на кормилото на държавата. По думите й свидетелство за...

Продължава

Украйна иска Интерпол да издирва Янукович

Украйна е предала молба към Интерпол за включването на отстранения президент Виктор Янукович в международния циркуляр за арест, съобщава РИА Новости.
„Молба от страна на украинските власти за включването на Виктор Янукович в международния циркуляр за издирване, с червен ъгъл за злоупотреба с власт и убийства, Украйна е предала молба към Интерпол за включването на отстранения президент Виктор Янукович в международния циркуляр за арест, съобщава РИА Новости. „Молба от страна на украинските власти за включването на Виктор Янукович в международния циркуляр за издирване, с червен ъгъл за злоупотреба с власт и убийства,

Десет пъти победих Станишев, надявам се и на следващите избори, обяви Борисов


Десет пъти побеждавах Сергей Станишев и се надявам и на тези избори да победим. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на ЕНП в Дъблин, цитиран от Агенция "Фокус".

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира, посочи още Борисов като благодари на всички, които протестират срещу настоящото управление.

В началото на словото си Борисов поздрави председателя на ЕНП Жозеф Дол, както и...

Мюфтийството изгуби дело за вакъфски имот в Русе

Русенският районен съд отхвърли като неоснователен иск на мюсюлманското изповедание за вакъфски имот. Мюфтийството претендира за 2477 кв. м частна общинска собственост в село Кошарна, без построения здравен дом. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

Премия в ЦСКА, но не за 3:0 над "Левски"

Премия от 1000 лв. очакват футболистите на ЦСКА преди дербито с "Левски". Обещанието е от главния акционер Александър Томов и реално е един от шестте забавени бонуса при "червените".
Но премията няма да е за победата над "Левски" с 3:0 от октомври, която е 3000 лева и още не е платена. Традиционно преди важен мач ръководството на ЦСКА раздава пари Премия от 1000 лв. очакват футболистите на ЦСКА преди дербито с "Левски". Обещанието е от главния акционер Александър Томов и реално е един от шестте забавени бонуса при "червените". Но премията няма да е за победата над "Левски" с 3:0 от октомври, която е 3000 лева и още не е платена. Традиционно преди важен мач ръководството на ЦСКА раздава пари

Украйна с молба до Интерпол за издирване на Янукович

Украйна е предала молба към Интерпол за включването на отстранения президент Виктор Янукович в международния циркуляр за арест, съобщава РИА Новости.
„Молба от страна на украинските власти за включването на Виктор Янукович в международния циркуляр за издирване, с червен ъгъл за злоупотреба с власт и убийства, Украйна е предала молба към Интерпол за включването на отстранения президент Виктор Янукович в международния циркуляр за арест, съобщава РИА Новости. „Молба от страна на украинските власти за включването на Виктор Янукович в международния циркуляр за издирване, с червен ъгъл за злоупотреба с власт и убийства,

Журналистка от Russia Today хвърли оставка в ефир

Американска журналистка от руския англоезичен телевизионен канал Russia Today подаде оставка в знак на протест срещу политиката на Кремъл в Украйна. Нейна колега осъди в ефир намесата на Москва в Крим.

Интерпол обмисля искането да се издаде международна заповед за арест на Янукович


Международната полицейска организация Интерпол обяви днес, че проучва искането на властите в Украйна да издаде международна заповед за арест на сваления президент Виктор Янукович, предадоха Ройтерс и АП.

Полученото на 5 март искане на правителството в Киев е за издаването на т.нар. червена бюлетина на Интерпол, тоест документ за международно издирване на Янукович по няколко обвинения, сред които "злоупотреба с власт и убийство", се казва в съобщението. В него се отбелязва, че...

САЩ изпратиха още шест бомбардировача F-15 в Литва

6 американски изтребителя "Еф-15" са пристигнали в Литва, за да подсилят патрулните мисии на литовските ВВС над Балтийско море по време на въоръжената намеса на Русия на Кримския полуостров

САЩ изпращат още шест бомбардировача F-15 в Литва

Изпращането на самолетите е в отговор на "агресията на Русия в Украйна и на засилването на руската военна активност в област Калининград", руски анклав между Литва и Полша

Орешарски: Диалогът ще доведе до решения за основните въпроси относно Украйна

/КРОСС/ "Вярвам, че диалогът ще доведе до сравнително бързи решения за отрегулиране поне на основните открити въпроси на този етап". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски след днешния извънреден Европейски съвет в Брюксел. Премиерът определи като позитивно извеждането на обща декларация на европейските държавни и правителствени ръководители. „В декларацията е подчертано, че се разчита на диалог, в който водещите трябва да бъдат Киев и Москва. ЕС би трябвало да участва под различни форми, като стимулира този процес, а не пряко да се намесва", каза премиерът. Той добави, че е изразена готовност на ЕС да участва в усилията за деескалация на напрежението в различни формати, в това число и като контактна група. „Счита се, че решението на проблема трябва да стане чрез разговори между Русия и Украйна", отбеляза министър-председателят. Според него би било добре да има поне стартиране на разговорите до следващия Европейски съвет. „Ако разговорите стартират, се надяваме да се очертаят направленията, в които те текат", каза премиерът. Министър-председателят Орешарски изтъкна, че декларацията започва с призив към Русия да изтегли незабавно въоръжените си сили и да осигури достъп на международните наблюдатели. Документът съдържа и подкрепа за териториалната цялост и независимостта на Украйна

Неуспяла съдебна инспекторка се пенсионира с почести и 20 заплати

Неуспялата кандидатка за главен съдебен инспектор Веселина Тенева днес напусна съдебната система с награда “Личен почетен знак - сребърен” и бонус от 20 заплати, т.е. с близо 90 000 лв. по-богата.

Тенева бе предложена за шеф на инспектората от Мая Манолова (БСП) и Четин Казак (ДПС), но кандидатурата и? бе оттеглена от тях, след като лидерът на Р Неуспялата кандидатка за главен съдебен инспектор Веселина Тенева днес напусна съдебната система с награда “Личен почетен знак - сребърен” и бонус от 20 заплати, т.е. с близо 90 000 лв. по-богата. Тенева бе предложена за шеф на инспектората от Мая Манолова (БСП) и Четин Казак (ДПС), но кандидатурата и? бе оттеглена от тях, след като лидерът на Р

US разрушител и Ф-15 идват към Черно море

Разрушителят USS Truxtun с 300 души на борда потегли от гръцкото пристанище Пирея в посока към Черно море, съобщиха за “Труд” от българското Министерство на отбраната.
Корабът, който е част от групата на самолетоносача “Джордж Буш”, се очаква на пристанище Варна на 11 март. Той трябва да участва в планирани далече преди украинската криза учения. Разрушителят USS Truxtun с 300 души на борда потегли от гръцкото пристанище Пирея в посока към Черно море, съобщиха за “Труд” от българското Министерство на отбраната. Корабът, който е част от групата на самолетоносача “Джордж Буш”, се очаква на пристанище Варна на 11 март. Той трябва да участва в планирани далече преди украинската криза учения.

Искат затвор до живот за убит с ритници таксиджия

“По-ужасяваща гледка не бях виждал. Човекът беше така обезобразен, че не се различаваха уши, нос, уста. Лежеше на земята и се давеше в собствената си кръв.”
Това описа в Пловдивския окръжен съд 36-годишният Тодор Танев, един от очевидците на побоя над 61-годишния таксиметров шофьор Методи Гачев. Той бе зверски пребит от 33-годишния Александър “По-ужасяваща гледка не бях виждал. Човекът беше така обезобразен, че не се различаваха уши, нос, уста. Лежеше на земята и се давеше в собствената си кръв.” Това описа в Пловдивския окръжен съд 36-годишният Тодор Танев, един от очевидците на побоя над 61-годишния таксиметров шофьор Методи Гачев. Той бе зверски пребит от 33-годишния Александър

Борисов към Тимошенко: Оздравявай бързо, Украйна има нужда от теб

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Юлия Тимошенко по време на конгреса на ЕНП в Дъблин. Бившият премиер поздрави Тимошенко за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ.

Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Укр Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Юлия Тимошенко по време на конгреса на ЕНП в Дъблин. Бившият премиер поздрави Тимошенко за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ. Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Укр

Жито, царевица и слънчоглед няма да поскъпват

/КРОСС/ Без поскъпване на пшеницата, царевицата и слънчогледа тази година - такава е прогнозата на Софийската стокова борса на база на очакванията за световните добиви и потреблението. Брашното, олиото и захарта на едро у нас са поевтинели през изминалата година, отчетоха експертите. От Софийската стокова борса коментираха, че за момента няма проблеми с доставките на зърно от украинските пристанища въпреки кризата в страната. Няма и отражение върху цените на основните земеделски стоки, на които Украйна е износител, предаде бТВ. Тя е вторият най- голям износител в света на царевица след Съединените щати и основен играч на пазарите на пшеница в Черноморския регион и Европа. „Възможно е военни или политически събития да предизвикат поскъпване на някои стоки. Може би до известна степен българските търговци ще бъдат привилегировани от по-слабата конкуренция в Черноморския басейн, ако Украйна забрани износа или прекрати търговията или не прибере реколтата", коментира председателят на Софийска стокова борса Васил Симов.  

Катето Евро взе хляба на Гергана Стоянова

Актрисата Катерина Евро ще наследи Гергана Стоянова като водещ на „Усещане за жена” по TV7. Спешната рокада на лицата се налага заради ангажиментите на Стоянова, която балансира между задачите си като шеф на кабинета на културния министър Петър Стоянович, майчинството и дублажа. Може ли Катето да изповядва знаменитости далеч от кулинарния плот на „Терминал 7”,

Младенов: В "Левски" са притиснати като руснаците при Сталинград


Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че очаква много труден мач срещу "Левски" в дербито от последните кръг на редовния сезон.

Според него лошите резултатите и проблемите, които доведоха до освобождаването на спортния директор Христо Йовов и помощник-треньора Мариан Христов, са притиснали сините до стената и те ще бъдат още по-амбицирани за победа. 

"Знам, че ще бъде изключително труден мач и ме притеснява еуфорията, която се създава около нас, че едва ли не...

Водопад от чужда кръв тече у съперниците ни за Евро 2016

Внимание! Съперниците на България се подсилват за сблъсъците в европейските квалификации!

Само 1 победа в 4 контроли записаха противниците ни в групата за Евро 2016. Но колко чужда кръв тече във вените им? Докато в нашия тим дори едничкият извикан легионер с роден паспорт - Иван Чворович, не се появи в игра срещу Беларус.

Италия загуби от кра Внимание! Съперниците на България се подсилват за сблъсъците в европейските квалификации! Само 1 победа в 4 контроли записаха противниците ни в групата за Евро 2016. Но колко чужда кръв тече във вените им? Докато в нашия тим дори едничкият извикан легионер с роден паспорт - Иван Чворович, не се появи в игра срещу Беларус. Италия загуби от кра

Борисов към Тимошенко: Браво за стоицизма. Тя: Надявам се да ни помогнете

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Юлия Тимошенко по време на конгреса на ЕНП в Дъблин. Бившият премиер поздрави Тимошенко за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ.

Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Укр Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Юлия Тимошенко по време на конгреса на ЕНП в Дъблин. Бившият премиер поздрави Тимошенко за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна, до украинския народ. Борисов пожела на Тимошенко успех и бързо възстановяване в здравословно отношение, защото тя е сред хората, от които Укр

Със суши, сън и релакс живеем дълго

Как се живее най-дълго на земята? Колкото повече, толкова повече приятни занимания и почивка. Това е в основата на житейската философия, с която японката Мисао Окава доживя до 116 години.

Мюфтийството загуби още едно дело за вакъфски имот

/КРОСС/ Русенският районен съд е поредният, който отхвърли като неоснователен иск на мюсюлманското изповедание за вакъфски имот. Мюфтийството претендира за 2477 кв. м частна общинска собственост в село Кошарна, без построения здравен дом. Решението може да се обжалва пред окръжния съд. Джамийското настоятелство в селото има акт за собственост от 1927-1931 г. за джамия и къща с 6 дка двор. През 1928 г. с приетия регулационен план на Кошарна имотът е разделен на две, за да се прокара път. Така молитвеният храм и обслужващата сграда попадат в два квартала. С решение на Общинския съвет в Сливо поле от 2005 г. теренът е обявен за частна общинска собственост, където вече са построени "Здравен дом" и "Търговска сграда".От община Сливо поле отхвърлят иска и представят акт за държавна собственост на имота, придобит по давност. Магистратите се мотивират, че "няма данни имотът да е одържавен, отчужден или завзет не по установения ред". Той не е и отнет незаконно, което прави иска неоснователен, се казва в съдебното решение, цитирано от Труд. Районното мюфтийство в Русе пък настоява от години държавата да му върне собствеността върху бившия хотел "Балкан" като вакъфски имот. Целта на установителния иск е да се отмени актът за държавна собственост на имота от 2005 г. След доброволната подялба оттогава държавата още притежава идеални части като съсобственик в сградата на пл. "Хан Кубрат". Делото в окръжния съд още не е приключило

Митрополит Антоний: В центъра на Рим имаме нов храм, вдигаме друг в резиденцията на посланика

- Големият проблем на българите в Рим след отнемането на храм - Големият проблем на българите в Рим след отнемането на храм "Св.св.Викентий и Анастасий" е решен. Ватикана ни предложи не един, а два варианта пак в историческия център на Рим, близо до пиаца "Аржентина" - църквата "Св. Екатерина" и църквата "Св. Павел". Спряхме се на "Св. апостол Павел". Това казва в интервю за "24 часа" Западноевропейският

Обама: Референдум в Крим нарушава правото

"Всякакви разговори за бъдещето на Украйна трябва да включват легитимното правителство" на страната, заяви президентът на САЩ

Телескопът "Хъбъл" засне галактика в дълбокия Космос

Изображение, заснето от телескопа "Хъбъл", показва прах, газ и звезди, които излизат от нова галактика и преминават през горещ клъстър от други галактики. Учени и астрономи от НАСА ще изучат образите, които могат да им подскажат отговори за произхода на Вселената и възрастта на съставящата я материя.

S&P 500 достигна нов рекорд

Спадът на молбите за обезщетения при безработица в САЩ обнадежди пазарните участници

    


Три института на БАН са пред фалит

Три института и печатницата на БАН са пред фалит, алармираха членове на Управителния съвет на академията пред “Труд”. Това са институтите по екология, ядреният и този по експериментална морфология, патология и антропология.

Причините са различни, но в дъното на всичко е фактът, че от години академията работи под финансовия праг, нужен за съществ Три института и печатницата на БАН са пред фалит, алармираха членове на Управителния съвет на академията пред “Труд”. Това са институтите по екология, ядреният и този по експериментална морфология, патология и антропология. Причините са различни, но в дъното на всичко е фактът, че от години академията работи под финансовия праг, нужен за съществ

Подпалиха сръбско знаме в Хърватия

/КРОСС/ Хърватски фенове са горили сръбско знаме по време на контролата между Хърватия и Швейцария снощи в Санкт Гален (2:2). Според медиите в двете страни, става въпрос за гневна реакция от страна на ултрасите към изявлението на спортния министър Желко Йованович, който обяви, че не е видял как сърбите горят хърватски флаг на стадиона в Белград, по време на последните световни квалификации. Хърватските медии дори публикуваха снимката с надпис: "Сега вече ще го видиш." Други обидни и провокативни скандирания от страна на агитката бяха извинени от селекционера Нико Ковач след двубоя, пише Гонг. Хърватските ултраси изригнаха и срещу футболните ръководители, като издигнаха карикатури на Давор Шукер, Здравко Мамич, премиер министърът на Хърватия Зоран Миланович, и Мишел Платини.  

Търсят ресурс за великденски добавки на пенсионерите

Следващата седмица ще стане ясно дали пенсионерите ще получат великденски добавки към априлските си пенсии и в какъв размер ще бъдат те. Това съобщи пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, като допълни, че предстоят разговори с финансовия министър Петър Чобанов, по време на които ще се реши, дали правителството може да отпусне еднократна финансова помощ на пенсионерите за Великден.

Английският актьор Джеймс Дарси инкогнито у нас

Джеймс Дарси - английският актьор, който преди време лично Мадона избра за главната роля в биографичния филм за крал Едуард VIII, дойде инкогнито в София за два дни по работа. Той засне няколко сцени в Джеймс Дарси - английският актьор, който преди време лично Мадона избра за главната роля в биографичния филм за крал Едуард VIII, дойде инкогнито в София за два дни по работа. Той засне няколко сцени в "Сървайвър" - политическия трилър, който се снима у нас от миналата седмица. Издаде го колежката му Мила Йовович. В сряда вечерта тя публикува

Спонсор на Гоце с частни села

С 2 частни села се е сдобил един от маститите спонсори на бившия президент Георги Първанов – Красимир Михайлов. Към момента Краси Свинаря или Паргов, както е известен също скандалният собственик на мината убиец „Ораново” и ковчежник на Гоце, е горд притежател на целите землища на радомирските села Поцърненци и Беланица,

Обират инкасо по време на маскарад в Ямбол

Двама бандити задигнаха торба с пари от инкасо по време на маскараден фестивал.
Обирът бил извършен в сряда към 18 ч пред входа на Общинска банка в Ямбол. Точно по това време наблизо било откриването на маскарадния фестивал “Кукерландия”. Бандитите използвали суматохата и се промъкнали незабелязано до двамата охранители, които излизали с парите Двама бандити задигнаха торба с пари от инкасо по време на маскараден фестивал. Обирът бил извършен в сряда към 18 ч пред входа на Общинска банка в Ямбол. Точно по това време наблизо било откриването на маскарадния фестивал “Кукерландия”. Бандитите използвали суматохата и се промъкнали незабелязано до двамата охранители, които излизали с парите

"Торино" и "Киево" със силен интерес към национала Гълъбинов

Заемащите в момента 9-о и 17-о място в италианската серия Заемащите в момента 9-о и 17-о място в италианската серия "А" "Торино" и "Киево" имат силен интерес към новия национал на България Андрей Гълъбинов, пише tuttomercatoweb.com. Нападателят на втородивизионния "Авелино", за който рита като преотстъпен от "Ливорно", дебютира при победата с 2:1 в контролата срещу "Беларус". Движението по терена,

Задържаха двама девненци за притежание на цигари без бандерол

При полицейска проверка в частен дом в гр. Девня са намерени и иззети 29 кутии цигари без акцизен бандерол, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция за Moreto.net. Домът е собственост на А. П. на 53 г., неосъждана. При незабавни последващи процесуално-следствени действия в друг частен дом в гр.

Звездите на "Планета" с концерти за 8 март

Тази година празникът на жената съвпада и с Тодоровден, затова се пада двойно да празнуват именичките Андреа, Траяна и Теди Александрова.

Миранда Кер превъзмогна Орландо Блум и си хвана милиардер

/КРОСС/ Супермоделът Миранда Кер си намери ново гадже - австралийският милиардер и собственик на казина Джеймс Паркър, който е със 16 години по-голям от нея. 46-годишният богаташ и 30-годишната моделка са заедно по-малко от три месеца, но вече са прекали обща ваканция в Таити, пише Daily Mail. Изданието дори издава пикантната тайна, че Паркър е напуснал съпругата си Ерика Бакстър, за да се обвърже с Кер, въпреки, че от Бакстър има три деца. Същевременно Кер се разведе с актьора Орландо Блум, от когото има 2-годишен син. Любопитното е, че и двете изгори на милиардера са моделки и са израстанли в едно и също градче.    

ЕЦБ с по-оптимистични прогнози за растежа в еврозоната

Европейската централна банка намали прогнозата си за инфлацията в еврозоната за тази година до 1% и е по-оптимистично настроена, отколкото преди за растежа, съобщи нейният директор Марио Драги.

ЕЦБ очаква БВП на еврозоната да нарасне до 1,2% тази година спрямо 1,1%, както прогнозираше преди време. През декември банката предвиждаше също повишаване на цените с 1,1% тази година. Безработицата се стабилизира и "очакваме известно подобряване на вътрешното търсене", заяви Драги на месечната си пресконференция във Франкфурт, Западна Германия.
Върху растежа в Европа обаче продължават да тегнат големи рискове, идващи главно от бурно развиващите се страни и от геополитическата несигурност в близост до региона. За 2015 г. ЕЦБ запазва прогнозите си непроменени и очаква растеж от 1,5% и инфлация от 1,3%. За 2016 г. ЕЦБ очаква инфлация от 1,5% и растеж на БВП от 1,8%, заяви Драги. За първи път банката прави прогноза с толкова далечен хоризонт.

Катето Евро всеки ден по Тв 7 в часа, когато синът е по Би Ти Ви

Популярната актриса е новата водеща на Популярната актриса е новата водеща на "Усещане за жена" - магазинното предаване на Тв 7, което се излъчва всеки делник от 9,30 до 11,30 ч. Евро го поема, тъй като досегашната водеща Гергана Стоянова е избрала да работи само като началник на кабинета на министъра на културата Петър Стоянович. Досега тя съвместяваше телевизията и държавната

Прокурор измамен с пари за БМВ

Благоевградският прокурор Георги Мадолев е бил измамен със 7000 евро от дупничанин. 

Случаят е от ноември м.г., но бе съобщен едва днес от местни медии. Миналата есен Мадолев дал парите, за да му докарат БМВ от Италия. Бивша студентка на бащата на прокурора, който е преподавател в Югозападния университет, му казала, че съпругът Антон Крумов се з Благоевградският прокурор Георги Мадолев е бил измамен със 7000 евро от дупничанин. Случаят е от ноември м.г., но бе съобщен едва днес от местни медии. Миналата есен Мадолев дал парите, за да му докарат БМВ от Италия. Бивша студентка на бащата на прокурора, който е преподавател в Югозападния университет, му казала, че съпругът Антон Крумов се з

Цар Самуил от восък в Скопие

Восъчни фигури на Александър Велики, майка му Олимпия, Филип Втори, Аристотел и Персей ще бъдат изложени в новия Археологически музей в Скопие. Фигурите са изработени в Русия и са в реален човешки ръст.
Сред тях ще бъдат и тези на цар Самуил и Крали Марко. Целта на експозицията е да се представи античният и средновековният период на македонската Восъчни фигури на Александър Велики, майка му Олимпия, Филип Втори, Аристотел и Персей ще бъдат изложени в новия Археологически музей в Скопие. Фигурите са изработени в Русия и са в реален човешки ръст. Сред тях ще бъдат и тези на цар Самуил и Крали Марко. Целта на експозицията е да се представи античният и средновековният период на македонската

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване