Меси се оплака от терена в Букурещ след нулевото равенство с Румъния


Звездата на Аржентина Лионел Меси остана недоволен от състоянието на терена, на който се игра мачът с Румъния. Двата състава завършиха при нулево равенство на националния стадион в Букурещ.

"Състоянието на терена не помогна да направим хубав мач, тъй като не можехме да се разиграва добре. Мисля, че през второто полувреме играхме по-силно, но това не ни помогна", каза Меси.

Той обясни, че срещу затворен отбор като румънския трябва да се играе бързо. По думите му вместо това...

Къщичка за един бездомник


Състрадателни хора са поставили къщичка за бездомно куче близо до парк "Заимов". Сгушена между жилищните блокове тази малка къщичка има своя постоянен стопанин.

Апартамент гори в Хасково, има пострадали

Пожар на апартамент потушават хасковските огнеборци. На мястото на инцидента зад супер „Добруджа” са пристигнали две пожарни. Преди минути са се отзовали на сигнала за помощ и две линейки на Спешна помощ.

В тристайния апартамент е имало възрастен мъж, по непотвърдени данни. Мъжът е бил с леки обгаряния.

Причините за пожара тепърва ще се уточняват, тъй като в апартамента все още е силно задимено.

Хасково Новини

Руски войник задържан в Украйна

Военнослужещ от руската армия е бил задържан тази нощ в Украйна, на територията, в която са били разположени украински части, съобщи изданието Грани.ру.
Информацията е оповестена от депутат от украинската партия „Баткивщина” Владимир Арев.
Задържаният войник се казва Алексей Медведев и е роден в руската република Марий Ел. Военнослужещ от руската армия е бил задържан тази нощ в Украйна, на територията, в която са били разположени украински части, съобщи изданието Грани.ру. Информацията е оповестена от депутат от украинската партия „Баткивщина” Владимир Арев. Задържаният войник се казва Алексей Медведев и е роден в руската република Марий Ел.

Първо заседание на Националния щаб за кризата в Украйна

Очаква се у нас да се проведе първото заседание на Националния щаб, който ще следи процесите в Украйна и ще минимизира рисковете за България. Националният щаб беше сформиран след заседание на Съвета по сигурността към премиера. Целта е да се локализира промяна на обстановката, която може да доведе до рискове за страната ни.

Зареди телефона си с танци

Обичате да използвате всички приложения на телефона си, да се ровите из нета и т.н., нали? Но за сметка на това мразите факта, че батерията непрекъснато ви пада... Nokia пусна клип в YouTube, демонст...

Защо обичта е важна за мозъка на бебето

Ранното регулиране В наши дни не е популярно да се навлиза надълбоко в темата за огромната отговорност на родителя, тъй като жените отчаяно са се борили да се докажат като равни на мъжа в работата и ...

Македония и Албания харчат най-много за електроенергия в Европа

Македония и Албания харчат почти двойно повече за енергия от средното ниво за Европа, показват статистическите данни. Средната консумация на електроенергия на домакинство в двете страни е четири път...

Вкусна супа от свински джолан

Необходими продукти: 1 свински джолан ½ кг картофи ½ кг лук ½ кг моркови ½ кг домати 6 дафинови листа 10 зърна черен пипер 5 зърна бахар Начин на п...

Слабо земетресение в Сърбия

На територията на Сърбия е регистрирано земетресение с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер.

Лошата подготовка на администрацията пречи на усвояването на средства

Усвояването на еврофондовете трябва да се подобри, смята експерт

    


До 2050 година основната енергия в ЕС ще е от възобновяеми източници

ВЕИ-секторът може да гарантира енергийната независимост на страните, смята експертът Райнер Ралвс

    


„България без цензура": Случаят „Костинброд” – версия на Президентските избори 2011

/КРОСС/ След всички публикации за финансовото състояние на президента Росен Плевнелиев, искаме да да бъде създадена парламентарна анкетна комисия и ако тя установи нарушения, да започне процедура по отнемане на имунитета на държавния глава, заяви в интервю за TV7 проф. Мирослава Кортенска от „България без цензура".За създаването на тази комисия са необходими подписите на една четвърт от народните представители. Предложението ще бъде внесено чрез двамата депутати, членове на „България без цензура", допълни тя. „България без цензура" настоява за открита процедура по импийчмънт, с дебати, разследвания и аргументи", посочи Кортенска. „Това не е кампания срещу държавния глава, а публично събиране на аргументи за финансовото му положение и за начина, по който бе избран за президент. В този избор има нещо несигурно. „България без цензура" допуска, че случаят с бюлетините в Костинброд може да се окаже версия на президентските избори през 2011 г. - допечатани и подправени бюлетини, каза Мирослава Кортенска.

Има цели групи, които не могат да се интегрират на пазара на труда

/КРОСС/ Българският пазар на труда има структурни проблеми. Има цели групи хора, които не се включват активно, едната от тях са младежите. Това каза в сутрешния блок на Нова тв икономистът Лъчезар Богданов, според когото един от основните проблеми на пазара на труда у нас е, че младите хора започват да работят късно.  Икономистът развенча мита, че българите сме трудолюбиви като заяви: В последните години у нас се говори за някаква нечовешка експлоатация, че работим много повече от другите, че младежите работят. Оказва се, че в много други страни - в Дания, Холандия, Франция, има доста практики на работа и събота, и неделя, и след работно време. По думите му голяма част от хората с добро образование, на възраст между 30 и 50 години, работят, но остава проблемът с хората в предпенсионна възраст и при необразованите. Богданов даде пример с Швеция, където всеки трети възрастен учи нещо, а у нас това са около 1-2%. „Има цели групи, които не могат да се интегрират на пазара на труда", констатира икономистът.  

Цвети записа кошмарна загуба в Индиън Уелс

Цветана Пиронкова отпадна на старта в Индиън Уелс.

ЕС замрази активите на 18 украинци, сред които и Янукович


Европейският съюз замрази активите на 18 украинци, обвинени в злоупотреби, включително и на сваления президент Виктор Янукович, съобщи "Франс прес".

Решението, взето в сряда, засяга хора, "за които е установено, че са отговорни" за незаконно присвояване на украински държавни средства и за нарушения на правата на човека, се посочва в изявление на ЕС.

По-късно в четвъртък лидерите на ЕС ще се срещнат извънредно в Брюксел, за да обсъдят кризата в Крим.

Освен...

Красен Станчев: Замисълът е да се дадат някакви пари на новия собственик на "Кремиковци"

/КРОСС/По предложение на "Атака" депутатите дебатираха дали "Кремиковци" може да заработи отново. Решението беше отложено и се създаде работна група от икономическата парламентарна комисия, която да проучи възможностите. Председателят на Института за пазарна икономика Красен Станчев припомни, че идеята не е нова, била огласена от премиера Пламен Орешарски и е риторика на депутати от БСП от доста време насам. Това, което няма логика, е, че държавата не може да прави каквито и да е действия в частна сфера. Предприятието е частна собственост след ликвидацията. То струваше около 316 милиона лева. Онова, което в момента съществува в "Кремиковци", не може да бъде пуснато без сериозни инвестиции, каза икономистът, който е представявал част от кредиторите в процедурата по фалит и ликвидация на завода. По повод изчисленията, които направиха от синдикатите, че за една година ще са необходими 100 милиона лева, Станчев коментира: "Вероятно не са само толкова необходими, вероятно ще са 200 милиона лева. Държавата ще трябва да изкупи цялата собственост на предприятието, за да предприеме каквото и да било там. 200 милиона лева са една малка инвестиция за държавния бюджет. Но няма структура, която да го направи като държавна структура и трябва да се знае, че това са някъде около 300 лева на данъкоплатеца. Това е повече от издръжката на държавната администрация тази година, която е около 260 лева на човек

Борисов остава само с един бодигард

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще остане само с един бодигард. Това ще стане след като бъде избран новият директор на НСО и се събере междуведомствена комисия.

Борислав Гуцанов от БСП оглави регионалната комисия в парламента


Бившият председател на общинския съвет във Варна, а сега депутат от БСП Борислав Гуцанов беше избран за шеф на комисията по регионално развитие и благоустройство. Той поема поста на мястото на починалия Димчо Михалевски.

Досега Гуцанов, който е с инженерно образование, беше зам.-председател на комисията. За негов заместник беше избран бившият кмет на Севлиево Йордан Стойков (БСП).

Преди седмица правителството взе решение да изплати обезщетение в размер на 40 000 евро за...

Цвети Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира в Индиън Уелс

За четвърта поредна година Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира по тенис в Индиън Уелс.

Първата ни ракета не успя да се противопостави на тийнейджърката Медисън Кийс и отстъпи с 2:6, 1:6. Срещата пък продължи по-малко от час - 53 минути.

19-годишната Кийс, която е 36-а в ранглистата, спечели първите два гейма на двубоя. За четвърта поредна година Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на турнира по тенис в Индиън Уелс. Първата ни ракета не успя да се противопостави на тийнейджърката Медисън Кийс и отстъпи с 2:6, 1:6. Срещата пък продължи по-малко от час - 53 минути. 19-годишната Кийс, която е 36-а в ранглистата, спечели първите два гейма на двубоя.

Нуждаем се от повече Европа, обяви Ги Верхофстад

Това заяви пред медии в Брюксел Ги Верхофстад

Янков: Няма разногласия между правителството и подкрепящите го партии по украинската криза

/КРОСС/Няма разногласия между правителството и подкрепящите го партии по украинската криза, увери депутатът от ДПС Янко Янков. В интервю за Националното радио той заяви, че България трябва да има ясно заявена институционална позиция, която да се превърне в политика и тя да се реализира от външния министър и други фактори в страната. Това започна да се случва. Научихме за срещите на президента и премиера, ясно изразените позиции. Предполагам, че тези дни и парламентът ще се произнесе. От тази гледна точка това ще бъде ясна позиция на България, съобразена с международното право, ангажиментите на страната и националните интереси. В тази ситуация националните интереси на страната мога да бъдат сериозно нарушени. Това стана и ясно от изявленията на премиера, и от вътрешния министър. В качеството ми на председател на Комисията по отбрана аз ще разговарям и с министъра на отбраната, допълни Янков.  Според него българските институции трябва да направят много спешна диверсификация на доставките на енергийни източници, да се укрепят границите, да се поемат ясни ангажименти към българите, които живеят в Украйна. Започват да излизат приоритети, които ние трябва да ги трансформираме във външна политика. Критичната бележка е, че тези неща трябваше първо да се случат, да имаме ясна позиция и политика, да бъдем информирани и да сме наясно какво прави външният министър там, каза Янков

Идеална и за абсолютно начинаещи: лазерната ролетка PLR 15 от Bosch

За секунди измерва разстояния до 15 метра 
•Лесно интуитивно обслужване само с един бутон 
•Достъпен модел за всички начинаещи
•Най-малката ролетка на пазара, която влиза във всеки джоб
Включвате, измервате, готово! Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо дължини и разст За секунди измерва разстояния до 15 метра •Лесно интуитивно обслужване само с един бутон •Достъпен модел за всички начинаещи •Най-малката ролетка на пазара, която влиза във всеки джоб Включвате, измервате, готово! Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо дължини и разст

Идеална и за абсолютно начинаещи: лазерната ролетка PLR 15 от Bosch

За секунди измерва разстояния до 15 метра 
•Лесно интуитивно обслужване само с един бутон 
•Достъпен модел за всички начинаещи
•Най-малката ролетка на пазара, която влиза във всеки джоб
Включвате, измервате, готово! Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо дължини и разст За секунди измерва разстояния до 15 метра •Лесно интуитивно обслужване само с един бутон •Достъпен модел за всички начинаещи •Най-малката ролетка на пазара, която влиза във всеки джоб Включвате, измервате, готово! Лазерната ролетка PLR 15 от Bosch е предназначена за всички домашни майстори, които искат да измерят лесно и бързо дължини и разст

Преглед на варненския печат - 6 март

"Бивши абитуриентки даряват тоалетите си на социални домове", четем във вестник "Черно море". Благотворителна кампания „Подари втори живот на балния си тоалет“ организират 4 студентки от Варна. Целта им е всички, които имат желание, да дарят облеклото от абитуриентския си бал на ученици, които нямат финансовата възможност да изживеят магията на тази нощ.

Депутатите от ГЕРБ настояват за разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг

Бургаските народни представители от ГЕРБ се обявиха в защита на изграждането на северния обход на Бургас и разблокиране работата по четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг. Ето какво пише в пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

ОТ ПП ГЕРБ-БУРГАС

Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Снежина Маджарова, Семир Абу Мелих, Диана Йорданова, Галина Милева

 

Настояваме правителството и в частност министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева да преразгледат решението си за блокиране работата по четирилентовия път „Бургас – Слънчев бряг” и Северния обход на Бургас.

Изказването на министъра в Бургас, че тези проекти ще започнат да се реализират евентуално през 2016 г. категорично показва, че не са приоритет за държавата и вероятно няма да се случат изобщо, докато това правителство управлява субективно страната ни. Това се случва, въпреки че този път беше едно от най-лансираните предизборни обещания на БСП.

Припомняме, че Бургаска област внася 2,2 милиарда лева в републиканския бюджет и заслужава да получи финансиране не само за рехабилитация на третокласни и второкласни пътни отсечки.

Обръщаме внимание и на още един факт. На територията на бургаски регион летуват най-много туристи. Всяка година на летище „Сарафово” преминават над 2 млн. пътници, като от този сезон започва работа втори терминал, с което туристите ще могат да се увеличат до 2 700 000.

Одобряваме решението на правителството да рехабилитира пътната отсечка от с. Миролюбово към Каблешково, но изявленията на министър Терзиева и народните представители от БСП-Бургас, че това ще облекчи трафика към курортите звучи абсурдно за всеки, който познава пътната карта на региона. Надяваме се, че управляващите разбират, че тези над 2,5 млн. пътници от летището няма как да пътуват до Несебър и Слънчев бряг през с. Миролюбово?!

Припомняме, че последната част по четирилентовия път път „Бургас – Слънчев бряг” е отсечката „кв. Сарафово – Поморие” и тя беше направена с решение на правителството на ГЕРБ.

Настоящото правителство има шанса да довърши този път от национално значение, за който не трябва да се намират оправдания.

Категорично против сме и замръзяването на Северния обход на Бургас. Той би трябвало да свързва двата първокласни пътя 1-6 и 1-9. Целта му е да обира трафика, идващ от север и от летище „Сарафово” към АМ „Тракия”. В момента целия този поток преминава през Бургас, натоварва и амортизира градската улична мрежа.

Проектът вече беше отхвърлен от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, по думите на министър Терзиева не е предвидено и друго финансиране.

Настояваме и това решение на правителството да бъде преразгледано, тъй като отсечката е от изключителна важност за целия град и за нея вече има изготвен проект.

Кр. Станчев: Няма икономическа логика в предложението за рестарт на „Кремиковци“

Замисълът сега е да се дадат някакви пари на новия собственик, смята икономистът

    


Пеперуди пърхат в парламента

Тайнствен мъж с маска ги пусна в кулоарите

    


Проф. Гайдарски: 8% от 240 депутата са с психични отклонения

/КРОСС/ Бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски настоя в ефира на TV7 избраните депутати да минават на психотестове, защото: "Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент, да се постави диагноза, то 8% имат отклонения", а 8% от 240 депутата, това са от 15 до 20 народни представители с психични отклонения, пресметна Гайдарски. Той не посмя да каже конкретни имена, но е категоричен, че тези, с отклоненията се виждат кои са. „Не може в семейството да си един, пред хората друг, в телевизията трети, а в парламента да крещиш и да си неадекватен", обясни Радослав Гайдарски. Той е категоричен, че психиатрите могат лесно да идентифицират, всеки в каква степен има отклонение. 

Икономист: Младежите не се включват активно в трудовия пазар

„В последните години у нас се говори за някаква нечовешка експлоатация, че работим много повече от другите, че младежите работят. Оказва се, че в много други страни - в Дания, Холандия, Франция, има доста практики на работа и събота, и неделя, и след работно време", каза в пред Нова телезия икономистът Лъчезар Богданов относно трудолюбието на „В последните години у нас се говори за някаква нечовешка експлоатация, че работим много повече от другите, че младежите работят. Оказва се, че в много други страни - в Дания, Холандия, Франция, има доста практики на работа и събота, и неделя, и след работно време", каза в пред Нова телезия икономистът Лъчезар Богданов относно трудолюбието на

Икономист: Младежите не се включват активно в трудовия пазар

„В последните години у нас се говори за някаква нечовешка експлоатация, че работим много повече от другите, че младежите работят. Оказва се, че в много други страни - в Дания, Холандия, Франция, има доста практики на работа и събота, и неделя, и след работно време „В последните години у нас се говори за някаква нечовешка експлоатация, че работим много повече от другите, че младежите работят. Оказва се, че в много други страни - в Дания, Холандия, Франция, има доста практики на работа и събота, и неделя, и след работно време", каза в пред Нова телезия икономистът Лъчезар Богданов относно трудолюбието на

Nikkei 225 надхвърли 15 000 пункта

Ръстът дойде след засилване на очакванията за мащабни покупки на активи от японския държавен пенсионен фонд

    


Управляващите сериозно затягат примката около големите вериги

Проект за промени в Закона за защита на конкуренцията, подготвен от левицата, ще бъде внесен до края на седмицата в Парламента. С измененията ще се...

Ами сега? 15-20 депутати били с психични отклонения

Избраните депутати да минават на психотестове - и това не е политически, а обществен въпрос, призова по ТВ 7 екс здравният министър проф. Радослав Гайдарски. Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент и да се постави диагноза, 8% имат отклонения, смята той.

Вече ще публикуват договорите между хипермаркетите и доставчиците в интернет

Проект за промени в Закона за защита на конкуренцията, подготвен от левицата, ще бъде внесен до края на седмицата в Парламента. С измененията ще се...

Страхил Ангелов: Организаторите на Майдана няма да спечелят изборите

„Този човек дава ли си сметка какви последствия за България може да има тази позиция? Много по-големи и силни държави си мълчат, а това лице бърза да подкрепи сформирани на площада органи, които издигат откровено фашистки и антисемитски лозунги”. Това написа във фейсбук профила си депутатът от БСП Страхил Ангелов по повод предстоящите разговори на „Този човек дава ли си сметка какви последствия за България може да има тази позиция? Много по-големи и силни държави си мълчат, а това лице бърза да подкрепи сформирани на площада органи, които издигат откровено фашистки и антисемитски лозунги”. Това написа във фейсбук профила си депутатът от БСП Страхил Ангелов по повод предстоящите разговори на

Расизмът води до затлъстяване

Има много причини за това защо все повече хора биват определени като затлъстели. Расизмът може би е една от тях, пише британският вестник "Дейли Мейл".

НС решава дали да има референдум с евровота

Депутатите ще разглеждат предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждане на национален референдум с въпроси за изборното законодателство заедно с евровота през май. Парламентът започна разглеждането на предложението още вчера, но го прекрати още в началото заради редовния блицконтрол с премиера Пламен Орешарски.

Младеж с книжка от 4 месеца оцеля по чудо в тежка катастрофа на Е-79

18-годишен от Симитли катастрофира тази нощ на ГП Е-79 край Железница, съобщи struma.com. Г. Тренчев изтървал управлението на своя "Фолксваген Голф", излязъл извън пътя и няколко пъти се обърнал по таван с колата си.
След ПТП-то уплашеният младеж напуснал произшествието, впоследствие се върнал и дал показания пред полицаите. 18-годишен от Симитли катастрофира тази нощ на ГП Е-79 край Железница, съобщи struma.com. Г. Тренчев изтървал управлението на своя "Фолксваген Голф", излязъл извън пътя и няколко пъти се обърнал по таван с колата си. След ПТП-то уплашеният младеж напуснал произшествието, впоследствие се върнал и дал показания пред полицаите.

Лудогорец не е подновил договора на Стойчо Стоев

  Договорът на Стойчо Стоев с Лудогорец изтича през лятото и все още не е подновен, съобщава "Тема Спорт". Специалистът пое шампионите, след като отборът загуби от Слован Братислав...

По 3000 лева в Литекс за бой по Лудогорец

  Футболистите на Литекс ще играят за завишени премии в дербито с Лудогорец в неделя, пише "Тема Спорт". Благодетелят на ловчанлии Гриша Ганчев ще обещае по 3000 лева на човек при ...

Роби Уилямс: Трябва да пускам нови албуми, за да не дебелея

"Лесно посягам към нездравословните храни, когато съзнанието ми не е заето с правенето на музика, затова обичам да работя. Гладувам и отслабвам". Това споделя успешният изпълнител Роби Уилям...

Обраха банка в центъра на Ямбол

Двама маскирани са обрали инкасо служители пред Общинска банка в центъра на Ямбол. Банката се намира в сградата на общината. По непотвърдена информация сумата е около 80 000 лева. Нападението е било...

Лацио прати орела си на Лудогорец за мачовете с Валенсия

  Шефовете на Лацио направиха жест към победилия ги в Лига Европа Лудогорец, идващ от древния Рим. Едно време победените легиони признавали поражението си, като връчвали на врага символа на ...

Роналдо влезе в историята, изпревари Бербатов

  Кристиано Роналдо вече е еднолично номер едно по голове в историята на португалския национален тим, след като вкара два пъти за 5:1 над Камерун в контрола. Номер 7 има вече 49 точни удара ...

Слабо земетресение бе регистрирано в Сърбия

На територията на Сърбия е регистрирано земетресение с магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер. Епицентърът е в региона на Буяновац и Прешево в югоизточната част на страната, съобщават от Европейския сеизм...

Големите гърди са като красивия автомобил – съблазън за околните и бреме за притежателя

Това се отнася с пълна сила за бившия модел Хана Садовска, която се подлага на пластични операции за уголемяване на бюста и „скача“ от размер 32 C на 32 G. Хана е на 33 години и в...

Пеперуди литнаха в парламента

Пеперуди литнаха в парламента. Това стана след като неизвестен, за сега, човек с маска на лицето отвори в парламента няколко кутии, от които излязоха пеперудите. В момента пеперудите летят в кулоари...

18-годишен водач оцеля по чудо в тежка катастрофа на Е-79

18-годишен от Симитли катастрофира тази нощ на ГП Е-79 край Железница, съобщи struma.com. Г. Тренчев изтървал управлението на своя 18-годишен от Симитли катастрофира тази нощ на ГП Е-79 край Железница, съобщи struma.com. Г. Тренчев изтървал управлението на своя "Фолксваген Голф", излязъл извън пътя и няколко пъти се обърнал по таван с колата си. След ПТП-то уплашеният младеж напуснал произшествието, впоследствие се върнал и дал показания пред полицаите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване