Новият закон за Сметната палата изпокара депутатите

Опозицията от ГЕРБ започна и тази сутрин с обвинения към управляващите. Този път бившите управляващи съзряха в предложения от БСП и ДПС изцяло нов Закон за Сметната палата политическа поръчка и опит за слагане на ръка върху контролния орган.

Две фамилии се клаха за 900 лева

Причините за кървавата драма, за която по-рано написахме, вече се изясниха. 
Две ромски фамилии от кв. „Изток” във Вършец се клаха заради 900 лева, съобщава Причините за кървавата драма, за която по-рано написахме, вече се изясниха.  Две ромски фамилии от кв. „Изток” във Вършец се клаха заради 900 лева, съобщава "Конкурент". Парите били присъдени по гражданско дело и едното семейство трябвало да ги плати на другото. В мелето има трима ранени. Най-тежко пострадал е 27-годишният Иван И.

ЕЦБ запази основната си лихвена ставка от 0,25%

Продължаващата ниска инфлация в еврозоната не успя да провокира ново разхлабване на паричната политика

    


Восъчен Александър Велики пристига в Скопие

Новият Археологически музей в Скопие ще приюти восъчните фигури на Александър Велики, "татко му" Филип II, майка му Олимпия, Аристотел, Флавий, Юстиниян, Крали Марко, Цар Самуил и други "македонци". Всичките 15 фигури са изработени в Русия в "природна големина", информират македонските медии.   Освен тези статуи, в музея ще бъде изложено копие на саркофага на "македонския световен завоевател Александър Велики", както и "хиляди уникални археологически експонати, базилики и артефакти, датиращи от 3000 години назад".   "Фигурите са част от експозиция, имаща за цел да представи античния и средновековния период на македонската държава", заяви директорката на музея Весела Честоева. Според нея музеят трябва да бъде открит до края на годината, като той ще бъде разположен на 3 етажа, с обща площ от 6000 кв. м. Експозицията ще бъде защитена по най-съвременни стандарти.   Обществената реакция след представянето на восъчните фигури не е еднозначна, най-вече заради прекалено женствения образ на Александър Велики. "Ова е Александар? Вака изгледаше тетка Живка што работеше на каса во Славия", пише електронното издание "Бриф". "Либертас" пише: "Дойде и восочниот Александар".  

Линдзи Лоън: Затворник съм в собствения си дом

Линдзи Лоън се оплака, че се е превърнала в затворник в собствения си дом заради дебнещите я папараци.

"Ходят подир мен даже, когато отивам на сбирка на Анонимните алкохолици. Ето защо гледам да не излизам много-много от вкъщи. Заради папараците съм се превърнала в затворник в собствения си дом", казва Лоън.


Линдзи Лоън възражда музикалната Линдзи Лоън се оплака, че се е превърнала в затворник в собствения си дом заради дебнещите я папараци. "Ходят подир мен даже, когато отивам на сбирка на Анонимните алкохолици. Ето защо гледам да не излизам много-много от вкъщи. Заради папараците съм се превърнала в затворник в собствения си дом", казва Лоън. Линдзи Лоън възражда музикалната

Четири сектора вадят България от кризата

Брутният вътрешен продукт за 2013 г. е нараснал в реално изражение с 0,9% спрямо 2012 г., съобщи вчера Националният статистически институт. За 2012 г. увеличението на икономиката беше 0,6 на сто. 
През миналата година БВП на България е бил 78,115 млрд. лв. по текущи цени. На човек от населението се падат по 5 493 евро. 
НСИ ревизира данни Брутният вътрешен продукт за 2013 г. е нараснал в реално изражение с 0,9% спрямо 2012 г., съобщи вчера Националният статистически институт. За 2012 г. увеличението на икономиката беше 0,6 на сто. През миналата година БВП на България е бил 78,115 млрд. лв. по текущи цени. На човек от населението се падат по 5 493 евро. НСИ ревизира данни

Филип Киркоров пожъна голям успех със завръщането си в мюзикъла "Чикаго"

/КРОСС/Повече от 10 минути след края на поредната премиера на прочутия мюзикъл "Чикаго" продължиха овациите на зрителите в препълнената снощи със звезди и фенове  на народния артист на Русия Филип Киркоров зала на Московския дворец на младежта. Сред дошлите да видят постановката бяха Фьодор Бондарчук, Анастасия Стоцкая, Ирина Винер, основният конкурент на Киркоров Николай Басков. За самия Филип Киркоров "Чикаго" е специален проект. Именно той преди 12 години продуцира бродуейската постановка на московска сцена и изпълняваше в нея главната мъжка роля - тази на адвоката Били Флин. Този път Киркоров излезе на сцената като гостуваща звезда. Той отново пресъздаде образа на адвоката Били Флин. В "Чикаго" му партнираха Лариса Долина, Елена Чарквиани, Анастасия Макеева и друг артисти. "Чикаго" се играеше в Москва през 2002-ра година. От октомври миналата година мюзикълът може да се види в Международния дворец на младежта в руската столица. Преди Киркоров ролята на адвоката се изпълняваше от актьора на театър "Пушкин" Александър Арсентиев. Премиерата на "Чикаго" се е състояла през 1975-а година на Бродуей, където спектакълът е показан повече от 900 пъти.  

Търсят персонал за Центъра за настаняване от семеен тип в Димитровград

Община Димитровград набира персонал за Центъра за настаняване от семеен тип “Дъга” в кв. Черноконево. Той бе открит  на 11 декември миналата година и е реализиран със средства по европейски проект, информират от общинска администрация.

В Центъра се откриват 13 работни места за управител, социален работник, медицинска сестра, възпитател, детегледач и работник поддръжка.

Кандидатите трябва да подадат писмено заявление за участие, професионална автобиография и декларация, образците за които могат да изтеглят от сайта на общината.

Също и да предоставят копие от документи за придобита образователна степен, допълнителни квалификации и копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит. Срокът за подаване на документите е 25.03.2014г. включително.

Всяко постъпило заявление за участие в подбора в рамките на обявения срок се разглежда от комисия, определена със заповед на кмета на община Димитровград.

Всяко постъпило заявление за участие в подбора в рамките на обявения срок се разглежда от комисия, определена със заповед на кмета на община Димитровград. Подборът протича в два етапа. Първи етап – Проверка за съответствието на представените документи с обявените изисквания за съответната длъжност. Втори етап – Интервю  с допуснатите кандидати.

До по-нататъшно участие в процедурата за подбор не се допускат лица, които не сa представили всички необходими документи в срок или представените документи не удостоверяват изпълнението на изискванията.

Списъците на допуснатите и не допуснатите до интервю  кандидати, както и датата, часът и мястото на провеждане на интервюто се обявяват на интернет страницата на община Димитровград и на информационното табло на служебния вход на сградата на община Димитровград.

На одобрените кандидати ще бъде предложен срочен трудов договор за срока на проекта.

Центърът за настаняване от семеен тип за деца в риск е втория в общината. Той е изграден по Оперативна програма „Регионално развитие”. 654 340.15 лв. е общата  стойност на проекта.

В центъра ще бъдат настанени 14 деца с уврежданията от 3 до 18-годишна възраст. Подбор на децата ще направи  дирекция „Социално подпомагане”. Те ще са от област Хасково, като с предимство ще бъдат тези от община Димитровград.

Хасково Новини

Съдбата на "Русият ангел" ясна на 18 март

Гръцката фондация: Популярността създава проблеми на Мария

    


Маша Илиева ще учи Пиърс Броснън на танци

Пиърс Броснън ще взема уроци по танци при примабалерината Маша Илиева.
 Като за начало тя го поканила на балетен спектакъл. И така в неделя екранният Агент 007 ще придружи Маша в Софийската опера на “Лебедово езеро”. Броснън ще има удоволствието да гледа съвсем младите и много талантливи солисти Катерина Петрова и Цецо Иванов.
“Всъщност няма да г Пиърс Броснън ще взема уроци по танци при примабалерината Маша Илиева. Като за начало тя го поканила на балетен спектакъл. И така в неделя екранният Агент 007 ще придружи Маша в Софийската опера на “Лебедово езеро”. Броснън ще има удоволствието да гледа съвсем младите и много талантливи солисти Катерина Петрова и Цецо Иванов. “Всъщност няма да г

Медиите на Пеевски следили зам.-главния прокурор Ася Петрова

Медийната групировка, собственост на несполучилия като шеф на ДАНС депутат от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, организирала физическо проследяване на зам.-главния прокурор Ася Петрова миналата година. Това се разбира от думите на самата обвинителка в четвъртък пред бТВ. Тя избегна да назове поименно "Нова българска медийна група", но намекна за това достатъчно красноречиво, визирайки периода след падането на ГЕРБ от власт м.г., и особено след парламентарните избори, когато Петрова публично се оплака, че непрекъснато я следи неизвестен автомобил. Тогава медиите на Пеевски и майка му рязко започнаха да "громят" бившите премиер и вътрешен министър – Бойко Борисов и Цветан Цветанов, а покрай тях "под огъня" попадна и славещата се като абсолютна фаворитка на Цветанов в държавното обвинение Ася Петрова. "Получих справка от СДВР. Установен е собственикът на този автомобил, но не са установени лицата, управлявали автомобила. Този автомобил е собственост на една медийна група. Толкова по въпроса, ако желаете повече информация, моля обърнете се към СДВР", обяви пред бТВ заместник-главната обвинителка. Запитана колко време е била следена от тази кола, тя лаконично напомни, че от м.г. е обект на масирана отрицателна медийна кампания: "Спрямо мен в продължение на повече от година се води една доста сериозна, агресивна, интензивна, компроматна война и това беше част от тази война". "Аз ви съобщавам фактите, а изводите си ги правете вие" "Аз ви съобщавам фактите, а изводите си ги правете вие", добави Петрова в отговор на директен въпрос дали именно тази медийна група е инициирала и въпросната кампания срещу нея. "След като оповестих, че съм следена, и сезирах СДВР, за известен период от време бяха преустановени публикациите", каза още тя. Последва уточнение от водещата Генка Шикерова, че "ние в момента се впускаме в неспоменаването на групировки, за да не попаднем под ударите на закона, разбира се, но една определена медийна група в продължение на много години пък беше доста благосклонна по отношение на вас, впоследствие нещата се промениха". "Нямам впечатления по отношение на мен някой да е бил по-благосклонен, тъкмо обратното. Аз си мисля, че ако се върнете назад във времето и прегледате всички публикации, които са свързани, включително и с дейността ми по конкретни дела, ще стигнете до обратен извод. Но аз не искам да обсъждам медиите и медийната политика, не ми е това работата", отговори зам.-главният прокурор. Всъщност Петрова бе атакувана със серия публикации във в. "Телеграф" и други издания от групата на Пеевски и Кръстева, цитиращи анонимни прокурори, които твърдяха, че тя ги е притискала да не работят ефективно по разследването за нераглементирано мобилно подслушване в МВР, по което за неупражнен контрол бе обвинен бившият вътрешен министър Цветанов. Привилегии при Цветанов, след това – проблеми Докато изданията на Пеевски и майка му услужливо подкрепяха управлението на ГЕРБ, Ася Петрова също се радваше на добро отношение. Техните медии не обърнаха никакво внимание на информацията, че Петрова живее във ведомствено жилище, отпуснато й от МВР, което бе съобщено първо от сайта "Съдебни репортажи". Темата обаче стана привлекателна за медиите на Пеевски, след като те минаха в опозиция на ГЕРБ. Оттогава не спират да се възмущават, че Ася Петрова плаща твърде нисък наем за въпросното жилище. Зам.-главният прокурор даде няколко пространни телевизионни интервюта, в които опроверга твърденията, че се опитва да разпъне "чадър" над Цветанов, тъй като делото срещу него не е част от нейния ресор. Петрова отговаря за разследванията срещу организираната престъпност. Въпреки това, малко след началото на масираната кампания на "Нова българска медийна група" срещу нея, главният прокурор Цацаров обяви, че я командирова обратно в Шумен (преди да бъде повишена тя ръководеше местната Окръжната прокуратура – бел. ред.) под предлог, че трябва да си довърши делото "Килърите", което преди дни завърши и на втора инстанция с осъдителни присъди. Командироването й стана само 3 дни, след като Пеевски скандално бе избран за шеф на ДАНС. Обяснявайки решението си тогава, Цацаров на практика подкрепи версията на Петрова, че твърденията в публикациите на в. "Телеграф" са недостоверни: "Г-жа Петрова има конкретни виждания за това откъде е възможно да идва тази атака. Г-жа Петрова свързва тази атака с делото, по което е била първоинстанционен прокурор. Не разполагам с конкретни факти относно това дали това е така, но ми се струва, че тази версия е възможно най-възможната в конкретния случай. Както и да е, атаките сами по себе си според мен няма да повлияят по никакъв начин нито на поведението й като прокурор, нито на професионалната й работа по това дело". Петрова не знае имало ли е срещи между Пеевски, Цветанов и Цацаров Преди около две седмици името на Петрова отново бе споменато в публичното пространство, при това лично от Делян Пеевски. Това стана по време на поредната му словесна схватка с Цветанов през медиите, която този път бе посветена на темата кой и как точно командва главния прокурор Цацаров. "В момента Делян Пеевски контролира прокуратурата чрез влиянието си върху Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров", обяви пред бТВ Цветанов. Пеевски пък му отвърна, че докато Цветанов е бил вътрешен министър, е поискал "ултимативно" от Цацаров да назначи Ася Петрова за свой заместник, допълвайки, че е бил свидетел на това искане. Депутатът от ДПС призна и за натиск от Цветанов "Нова медийна група" да разпъва чадър над криминални босове. "Първо, аз не мога да коментирам срещи, на които не съм присъствала, защото първо – няма как да зная дали такива срещи са факт, и дали в действителност са проведени такива срещи, а още по-малко бих могла да зная какви са били темите, които са били обсъждани на тези срещи. На въпроса оказвал ли е някой натиск върху главния прокурор, господин Цацаров, за това да ме предложи за негов заместник аз мисля, че той даде ясен и категоричен отговор и аз повече от това не бих могла да добавя. Бих могла само да кажа, че на мен ми се обади лично той и ми предложи да заема този пост и аз приех. Това е лично, което аз зная, за всичко останало питайте лицата, които ви съобщават тези факти", коментира лаконично темата Петрова в четвъртък. "Не съм предложил нито един от заместниците си след разговор с Цветан Цветанов", пък бе отговорът на Цацаров на този въпрос още при встъпването му в длъжност на 10 януари м.г. "Не съм ничие протеже, но не бих искала да изпадам в коментар на политици, не е редно един прокурор да коментира изявление на един или друг политик", подкрепи думите на ръководителя си и Ася Петрова, повече от година по-късно. Участието й в прословутата делегация в САЩ било наредено от Велчев По време на интервюто й пред бТВ бе засегната и друга тема, станала доста популярна в началото на м.г. – последното посещение в САЩ на Цветанов като вътрешен министър, в което Петрова участваше и бе единственият магистрат в българската делегация. Въпреки че и Цветанов, и Петрова категорично отричат присъствието й да е било провокирано от привилегиите, с които тя се ползваше пред тогавашния МВР шеф, тези съмнения остават и до днес. "Моето участие в работното посещение в САЩ е изпълнение на мой служебен ангажимент по силата на заповед на главния прокурор, тогава Борис Велчев, като в заповедта изрично бяха посочени целите на това работно посещение, параметрите на работното посещение и разноските, тъй като напоследък и този проблем беше поставен. Разноските за моето участие са за сметка на прокуратурата", заяви в четвъртък зам.-главният прокурор. Запитана какви все пак са били въпросните цели, разписани в заповедта на Велчев, тя уточни: "Бяха посетени институции в Щатите, в това число имах среща с главния прокурор и с неговите заместници, като темата беше взаимодействието между институциите, съответно нашите и тези на САЩ, във връзка с противодействието на организираната престъпност". Малко по-различно обяснение обаче даде самият Цветанов точно преди година, малко след завръщането си от Вашингтон: "Това беше планирано работно посещение, което няма нищо общо с атентата в Сарафово. Разбира се, че Ася Петрова е един от достойните окръжни прокурори и лично участва в делото "Килърите", знаете, че то се наблюдава, както от EK, така и от нашите партньори, и в тази връзка беше част от делегацията, която беше в САЩ заедно с колегата Флоров". Бившата окръжна прокурорка на Шумен доби национална известност покрай факта, че наблюдаваше приоритетното за управлението на ГЕРБ дело срещу бандата за поръчкови убийства, кръстена "Килърите", определяно многократно от ексвътрешния министър като разкриващо за първи път в историята на България "срастването на политическата класа и организираната престъпност". Името на Петрова попадна в публичното пространство и през октомври 2010 г. покрай смъртта на шофьора й Недко Тодоров. Тогава Цветанов в типичния си стил побърза да оповести, че основната версия в разследването на случая е самоубийство, въпреки че мъжът бе открит с прерязано гърло в парк Шуменското плато.

Ето какви пеперуди някой пусна на депутатите!

Авторът на акцията, както и изпълнителят, продължават да са неизвестни.

Линдзи Лоън: Папараците ме превърнаха в затворник

Линдзи Лоън се оплака, че се е превърнала в затворник в собствения си дом заради дебнещите я папараци.

Линдзи Лоън се оплака, че се е превърнала в затворник в собствения си дом заради дебнещите я папараци. "Ходят подир мен даже, когато отивам на сбирка на Анонимните алкохолици. Ето защо гледам да не излизам много-много от вкъщи. Заради папараците съм се превърнала в затворник в собствения си дом", казва Лоън. Линдзи Лоън възражда музикалната

Томислав Дончев – евробоецът на ГЕРБ за Брюксел

Борисов: Томислав е продукт на партията с безупречна репутация

    


Красимир Янков: Едноличното управление на Сметната палата има дефекти

/КРОСС/ Обвиненията, които опозицията се опитва да вмени върху бъдещата дейност на Сметната палата, всъщност са факт при сегашното управление на одитиращия орган. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от Коалиция за България Красимир Янков по време на първото четене на законопроекта за Сметната палата. Янков посочи като пример извършения одит в Министерството на вътрешните работи за периода 1 януари 2010 - 31 май 2013 г., който оставя много отворени въпроси, отговорите на които чака цялото общество. „Дали и друг път е имало случаи, в които не е издадено постановление, поради маловажност на нарушението? По колко от издаваните актове за установяване на административно нарушение са издадени постановления? Има ли случаи на неиздаване на акт за административно нарушение, поради изтичане на давностен срок?", попита Янков от парламентарната трибуна. Според народния представител от Коалиция за България едноличното управление на Сметната палата има дефекти и доказателство за това е работата й до момента. В предлагания нов законопроект се предвижда преминаване от еднолична към колективна форма на управление на Сметната палата.  

Тори Еймъс за първи път в България

/КРОСС/Определяната от списание Rolling Stones за един от петте най-добри изпълнители на живо в света Тори Еймъс ще свири в Зала 1 на НДК на 20-и юни. Една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки идва у нас, за да представи предстоящия си студиен албум Unrepentant Geraldines. Тори Еймъс е номинирана многократно за наградите на Grammy и MTV за хитове като Crucify, Cornflake Girl, Silent All These Years, God, Caught a Lite Sneeze, Spark, А Sorta Fairytalе. За над 20-годишната си кариера може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета, над 1000 уникални концерта, собствен музикален лейбъл- Transmission Galactic. Тори Еймъс започва да свири и композира на пиано едва на 5-годишна възраст. Няколко години по-късно може да се похвали с редовни клубни участия и първи сингъл през 1980-а година. През 1986-а година Еймъс създава групата Read, заедно с барабаниста Мат Соръм, който по-късно става част от познатите на всички Guns N `Roses и Velvet Revolver. Бандата издава само един албум, след което се разпада. Тори решава да продължи сама, като през 1992-ра година излиза и първият й соло албум, Little Earthquakes, който бележи началото на световния й успех. Над дебютния си албум Еймъс работи с Дъг Морис - бивш изпълнителен директор на Universal Music, който понастоящем е начело на световната звукозаписна компания Sony Music

Видео: Новините в 100 секунди


Днес лидерите на страните от Европейския съюз ще обсъждат ситуацията в Украйна.

Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 12 часа:

Европейската народна партия започва двудневен конгрес в ирландската столица Дъблин, на който ще избере кандидата си за следващ председател на Европейската комисия.

Японското правителство възнамерява да наложи данъци на...

"Росатом" с различни варианти за доставка на ядрено гориво

При необходимост ще използва нови маршрути и алтернативен транспорт

    


За 8 март ресторантите във Варна пълни

Дни преди настъпването на 8 март ресторантите във Варна вече са резервирани, а кувертите са на изчерпване. Това съобщи пред „Черно море“ председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Георги Найденов. През тази година за празника има сериозен наплив към заведенията за хранене, по-добре ще е от други години, прогнозира още шефът на варненските ресторантьори.

Вместо "Оскар" Ди Каприо ще получи метеорит

Русия го награждава с парче от Челябинския

    


Децата в интернатите

/КРОСС/Проверка на Държавната агенция за закрила на детето по сигнал на френски доброволци установи през септември миналата година, че в социално-педагогическия интернат в Стралджа е упражнявано насилие и са прилагани тежки форми на физически наказания над деца от страна на персонала. В писмо до образователния министър Анелия Клисарова председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева предложи интернатът да бъде закрит. Според Жечева "крайната мярка е наложителна заради системното нарушаване на правата на децата в институцията, занижения контрол от страна на ръководството и непредприемането на адекватни мерки за предпазване на децата от насилие". В дискусия за бъдещето на тези институции и реформи в системата, в ефирана БНР, трима експерти очертаха най-големите проблеми. Според Милена Харизанова, директор на отдел "Закрила на детето" в УНИЦЕФ, със случая "Стралджа" е била повдигната завесата за една затворена система: Това показа, че в един интернат, който е затворен, в който не влизат външни институции, в който децата са затворени, въпреки че не се водят лишени от свобода, насилието е неизбежно. От 2011-а има приета държавна концепция за реформа, но все още няма достатъчно яснота тази неефективна система с какво трябва да бъде заменена. Ние казваме, че системата трябва да предвижда координиране на структурите, които имаме. Че трябва да има достатъчно услуги, които да посрещат нуждите на децата и семействата

Галена: Не правя шоу с личния си живот!

2014-а е особена за Галена, тъй като празнува 10 години от стъпването си на професионална сцена.

Водеща на Russia Today подаде оставка в ефир (видео)

Водеща на руската англоезична телевизия Russia Today (RT) обяви в пряко предаване, че напуска медията. Лиз Уол заяви, че не може да бъде част от телевизия, финансирана от руското правителство. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS "Снощи скандалът с водещата Аби Мартин в RT, където тя заяви в ефира,

Маскирани обраха банка в центъра на Ямбол

Двама неизвестни и маскирани обраха Общинска банка в центъра на Ямбол, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Нужни ли са нови хидроенергийни централи на България?

Съвременните технологии позволяват водата да бъде използвана по-ефективно, заяви Пламен Дилков

    


Стогодишен роял на The Beatles е обявен на търг за 50 000 паунда


Стогодишен роял, на който Джон Ленън и Пол Маккартни са свирили в игралния филм на The Beatles от 1965 г. Help! , е обявен на търг, съобщават от Би Би Си.

Легендарното творческо дуо от The Beatles използват пианото за концертни изпълнения "Бехщайн" в композирането на популярната едноименна песен от приключенската комедия. Според режисьора на лентата Ричард Лестър Маккартни е използвал рояла и за написването на Yesterday – сингъл, останал в историята като една от най-популярните им...

Президентът на Литва: Русия се опитва да преначертае европейските граници

/КРОСС/Русия в момента се опитва да преначертае европейските граници, Европа не трябва да допуска това, предупреди президентът на Литва Далия Грибаускайте преди началото на извънредния Европейски съвет. Тя добави, че днес това става с Украйна, утре може би ще стане с Молдова. Най-ясният сигнал, който Европа трябва да изпрати днес, е към себе си, смята Грибаускайте, защото по думите й сега няма унисон, а трябва 28-те да са обединени и да говорят в един глас. Британският премиер Дейвид Камерън предупреди, че колкото повече действия предприема Русия в Украйна, толкова по-сериозни ще са последиците за нея. Според него едно от най-важните неща, които трябва да постигне Европейският съвет днес, е да накара Украйна и Русия да разговарят.  

Шествие: България подкрепя политиката на Русия

/КРОСС/ Събитията от последните месеци в Украйна са част от завоевателната политика на държави агресори, които стъпка по стъпка колонизират целия свят под различни фалшиви лозунги. От 20 години тези агресори влагат милиарди долари за да подготвят Украйна за днешния финален момент на превземането й и тоталното и разграбване и заличаване като народ и държава чрез различни лостове, точно така както направиха с България.Българският народ не може да се съгласява с безумното поведение на политиците ни, които обслужват колонизаторите и си позволиха без допитване до народа и НС да легитимират незаконната власт и превратаджиите в Украйна.Ние казваме „СТОП на колонизирането на Украйна от Европейски съюз и САЩ.Приятели на Русия и България, радетели за справедливост и Мир на планетата, бойци на Светлината, нека всеки помогне с каквото силите му позволяват. Каузата отново не е само за спасяване на поредната държава от англосаксонската кървава алчност, а ЗА запазване Мира и баланса на цялата планета, за уверен превес на силите на Доброто над злото.Българската нация днес е най-бързо измиращата нация в света. Колкото един народ се отдалечава повече от своите цивилизационни корени, толкова по-дълбок става неговия демографски срив

Орешарски изрази очакване да има декларация, която да подкрепи териториалната цялост на Украйна

Важно е Европейският съвет да постигне единна позиция, заяви министър-председателят Пламен Орешарски преди срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел. Премиерът изрази очакване д...

Тити Папазов подава оставка като национален селекционер?

  Неочакван обрат е на път да настъпи след скандалите с Константин Папазов от 1/2-финала от турнира за Купата на България по баскетбол срещу Рилски спортист, спечелен от столичани с 81:78. ...

Отстраниха Хамид Хамид от НС заради неприлични жестове

Подобно поведение е недопустимо в пленарната зала и трябва да се санкционира, заяви зам.-председателят на НС Алиосман Имамов, съобщи БГНЕС.Депутатът от ДПС Хамид Хамид е отстранен от 2 парламентарни з...

Новата площадка за компостиране на боклука от Габрово е готова

Новото съоръжение е завършено и тук ще може да се извършва целият процес по съхранение и обработка на разградими отпадъци. В този сектор от новото депо ще постъпват зелените маси от градините и бито...

Повишено е нивото на реките Осъм и Вит

Нивото на река Осъм в Ловеч се е покачило над четири пъти след валежите през последните дни, съобщи БНР. Тази сутрин са измерени 60 сантиметра при 14 в началото на месеца.С почти метър се е покачило и...

Защо Christie's отложи продажбата на 85 картини на Миро

Португалия можеше да получи поне 36 млн. евро от аукциона

    


Парламентът на Крим гласува автономната република да се влее в Русия

/КРОСС/Парламентът на Крим гласува поименно и единодушно автономната република да се влее в Русия. Текстът на документа бе представен от депутата от Върховния съвет на Крим Сергей Шувайников, съобщи РИА "Новости". Не е ясно как това решение кореспондира с по-ранното съобщение, че референдумът за бъдещето на Крим ще бъде на 16 март. Преди седмица беше насрочен за 30 март. В допитването ще има само един въпрос: Да остане ли Крим автономна република, или да се присъедини към Русия?, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на вицепремиера Крим Рустам Темиргалиев. В документа пише: "Върховният съвет на Автономна република Крим постановява: 1. Да влезе в състава на Руската федерация като субект на Руската федерация." На 28 февруари на полуострова започнаха да се изсипват руски войници. Броят им вече е 16 000. 58 на сто от населението на полуострова е руско и не подкрепя централната власт в Киев, която иска присъединяване на страната към ЕС.  

Еврото остана стабилно преди днешната среща на ЕЦБ

Голяма част от анализаторите смятат, че рано или късно ЕЦБ ще прибегне до увеличение на стимулите

    

В Крим гласуваха да станат част от Русия

Решението на парламента ще бъде подложено на референдум, който трябва да се проведе на 16 март

Руска агенция: Крим гласува да станe част от Русия

Очакванията бяха по този въпрос да има референдум, който по последна информация да се проведе на 16 март

Галерия "Финес" представя Донка Константинова

Столичната галерия “Финес” представя изложба на една позната и много ценена художничка, но само от специалистите. По случай 120 г. от рождението на Донка Константинова сега и широката публика ще може да види един европейски творец с богата и сложна палитра, със своя собствена модерност, намерена в модерния Париж на 20-те години от миналия век.
Столичната галерия “Финес” представя изложба на една позната и много ценена художничка, но само от специалистите. По случай 120 г. от рождението на Донка Константинова сега и широката публика ще може да види един европейски творец с богата и сложна палитра, със своя собствена модерност, намерена в модерния Париж на 20-те години от миналия век.

Болка по София


Текстът е от портал "Култура"
 
Тя вгорчава душите ни заради случващото се в столицата ден след ден, след всеки нов устройствен проект за бъдещето на града, в който сме родени, израсли или прекарваме дните си.

"Боли ме за София" – чух да изрича с тъга кореняк софиянец на една подобна дискусия, в отговор на един от архитектите, който с претенцията да обнови града, призова да гледаме на реалността трезво и без истерии.

Добре, нека тогава, sine ira et studio, без...

Парламентът си купува 30 нови коли за 1,2 млн. лв.

30 нови леки коли на стойност 1,2 млн. лв. ще купи парламентът през тази година. Това става ясно от предварителното обявление, пуснато в сайта на Агенцията за обществени поръчки. Освен на нови лимузини депутатите ще се возят и на 3 нови бусчета, за които са заделени 300 хил.

Крим става част от състава на Русия

Върховният съвет на Крим гласува по-рано през деня автономната република да стане част от състава на Русия, информира Интефакс. Автономна република...

Ротвайлер счупи крака на млада жена

Кучето подгонило и блъснало 28-годишната жена, която се търкулнала по стълбите пред дома й в София. След направения преглед лекарите установили, че жената има счупена дясна подбедрица в областта на колянната става.

Тори Еймъс в България

Дамата на алтернативния рок с концерт на 20 юни

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване