Хорова сакрална музика в Първо студио на БНР

/КРОСС/ Смесеният хор на БНР кани почитателите на хоровото изкуство на концерт в Първо студио на Българското национално радио, който ще се състои на 7 март /петък/ от 19:00 ч. Диригент на сакралната музикална вечер ще бъде Румен Райчев. Мотетът „Beatus Vir" от Клаудио Монтеверди е увертюра в концертната програма. В него заедно със Смесения хор на БНР на сцената ще гостуват малките таланти от Хора на Софийските момчета с ръководител Адриана Благоева, както и цигулари от Националното музикално училище „Любомир Пипков" в София. Акцентът на музикалната вечер е Малка тържествена меса от Джоакино Росини с гост-солисти Бистра Златкова /сопран/, Олга Михайлова-Динова /мецосопран/, Марк Фаулър /тенор/ и Николай Биков /бас/, а инструменталният акомпанимент е поверен на Богдана Попова /пиано/ и Атанас Миладинов /хармониум/. Билети за концерта могат да бъдат закупени от Рекламно-информационния център на БНР - бул. „Драган Цанков" 4 всеки ден от 13.30 до 17.30 ч., а в деня на концерта - до 19 ч.  

Дауцен Крос в ролята на неустоима изкусителка

Холандката загадъчно показва перфектната си фигура

    


"Киев Пост": Десетте лъжи на Путин за Украйна

/КРОСС/Русия фабрикува неверни истории, за да оправдае незаконните си действия в Украйна. Светът не е виждал толкова стряскаща руска белетристика от времето, когато Достоевски написа: "Формулата‚ две плюс две е равно на пет не е лишена от привлекателност", коментира украинското издание "Киев Пост". По-долу са изброени десет неотдавнашни твърдения на президента Путин, оправдаващи руската агресия в Украйна и фактите, които той пренебрегва или изопачава: 1. Г-н Путин казва: "Руските сили в Крим действат само в защита на руските военни обекти. Това са ‚граждански` формирования, а не руски сили, които окупират инфраструктурата и военните обекти в Крим.Фактите: Има солидни доказателства, които сочат, че членове на руските сили за сигурност за в основата на добре организирани антиукраински сили в Крим. Макар че тези части носят униформи без обозначения, те карат превозни средства с руски военни номера и свободно се идентифицират като руски сили за сигурност, при запитване от международни медии или от украински военни. Освен това тези индивиди са въоръжени с оръжия, които обикновено не са достъпни за цивилни граждани. 2. Г-н Путин казва: Руските действия са в унисон със Споразумението за приятелство между Руската федерация и Украйна, подписано през 1997 г.Фактите: Споразумението от 1997 г. изисква Русия да зачита териториалната цялост на Украйна

Непослушни сме, затова Атака ни напада!

Претенциите на шепа нереализирали се хора относно легитимността на избора са коректни и несъстоятелни. Така председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Ангел Георгиев отговори на онези свои колеги, които се разбунтуваха срещу преизбирането му на поста. Според него, тяхната позиция се политизира, защото те подкрепят партия Атака.

Общините искат 3% от плоския данък да бъдат за местните бюджети

/КРОСС/ Общините настояват 3 процента от плоския данък да влязат в местните хазни от догодина. Това стана ясно по време на Общото събрание на Националното сдружение на общините. Общините се надяват на част от данъка върху доходите на физическите лица, както е в много европейски страни, обясни за "Хоризонт" по БНР заместник-изпълнителният директор на кметското сдружение Емил Савов. "Това, което искаме, за което сме си стиснали ръцете с премиера, е част от сегашния данък, а той като цяло около два милиарда и 300 се събират годишно от него. Примерно до 30 процента от него, това е обсъждането в момента, да стане местен", обясни Савов. Всеки общински съвет ще определя неговия размер в рамките на закона. "В момента имаме плосък данък от 10 процента. Държавата да запази да речем, една ставка от 7 процента от този данък и всеки Общински съвет да реши до 3 процента колко да бъде ставката, плащана от гражданите, които работят или които живеят там. Това е още един въпрос, който се обсъжда", допълни Савов. Обмисля се и какви разходни отговорности биха поели общините за сметка на новите приходи. "При 3 процента общинска ставка около 700 милиона биха постъпили в общината, а не в централния бюджет. Все пак това е един нов ресурс, доста голям. Той удвоява собствените ни приходи в момента. Тук ма две контратези. Едната е, че все пак излизаме от кризата с много големи дефицити - около 150-200 милиона просрочие

Варненски природозащитници спасиха лебед и търсят помощ за друг

Само преди ден варненски природозащитници от Animal Hope Varna са спасили бедстващ лебед, паднал в двора на селска къща на 15 км. от Варна. След премеждия с институциите, ангажирани с грижата за пернатите, активистите все пак успяват да осигурят подслон за птицата.

Допуснати са нарушения по делото срещу Цветанов

/КРОСС/На фазата на досъдебното производство са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които нарушават правото на защита на лицата, срещу които се води наказателното производство. Не е налице яснота за вменените на обвиняемите елементи от състава на престъпленията, за чието извършване същите са предадени на съд. Това се казва в мотивите за прекратяването на делото срещу Цветан Цветанов, съобщиха от Софийски градски съд. На първо място, налице е неяснота за вменения на обвиняемия Цветанов и Иванов период на извършване на деянието. На следващо място, налице е неяснота и на практиката описание на противоречиви обстоятелства по отношение на задълженията на твърдяните извършители на деянието по чл. 387, ал.2, вр. ал.1 от НК- обвиняемите Иванов, Костов и Кацаров и на твърдяния допустител- обвиняемият Цветанов. Използваната на фазата на досъдебното производство формулировка -"несъздаване на необходимата организация, ред и начин на използване на специализираната техника..." не дава необходимата яснота за конкретните фактически и правни действия, които е следвало да извършат обвиняемите и които фактически и правни действия да отговарят на налично задължение за тях в длъжностната им характеристика или нормативен акт. При извършеното описание в обвинителния акт има смесване на задълженията и не е ясно кой от обвиняемите какви задължения е имал по отношение на регламентацията, се казва още в мотивите

Заради Крим: САЩ наложи визови ограничения на отговорните за кризата в Украйна

САЩ готвят визови ограничения за лица, живеещи в Русия и Крим, които представляват заплаха за сигурността на Украйна, съобщиха световните агенции.
Държавният департамент работи по ограничаване на достъпа до страната на хората, които „застрашават териториалната цялост на Украйна”. Без визи ще останат тези, САЩ готвят визови ограничения за лица, живеещи в Русия и Крим, които представляват заплаха за сигурността на Украйна, съобщиха световните агенции. Държавният департамент работи по ограничаване на достъпа до страната на хората, които „застрашават териториалната цялост на Украйна”. Без визи ще останат тези,

"Колеги, вече достатъчно се изложихме" (из дебат в съдебния съвет)


"Колеги, вече достатъчно се изложихме...Смешни сме."
"Приличаме на детска градска градина..."
"Който ни саботира, да си подаде молбата за напускане."

Тези реплики на висок тон и една през друга на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) се чуват от пращящия монитор, от който се наблюдава редовното заседание на кадровия орган на Темида. В четвъртък членовете изпаднаха в патова ситуация заради проблеми с електронната система за гласуване.

При опита за повторен...

Съмнения за саботаж отвътре напрегнаха отношенията в съдебния съвет


"Колеги, вече достатъчно се изложихме...Смешни сме."
"Приличаме на детска градска градина..."
"Който ни саботира, да си подаде молбата за напускане."

Тези реплики на висок тон и една през друга на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) се чуват от пращящия монитор, от който се наблюдава редовното заседание на кадровия орган на Темида. В четвъртък членовете изпаднаха в патова ситуация заради проблеми с електронната система за гласуване.

При опита за повторен...

Съмнения за саботаж отвътре напрегна отношенията в съдебния съвет


"Колеги, вече достатъчно се изложихме...Смешни сме"
"Приличаме на детска градска градина..."
"Който ни саботира да си подаде молбата за напускане"

Тези реплики на висок тон и една през друга на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) се чуват от пращящия монитор, от който се наблюдава редовното заседание на кадровия орган на Темида. В четвъртък членовете изпаднаха в патова ситуация заради проблеми с електронната система за гласуване.

При опита за повторен избор...

Турция регистрира ръст в износа на оръжия

Износът на оръжия от Турция достигна 107,5 милиона щатски долара през февруари, което представлява увеличение с 18,3% спрямо февруари 2013 г.

Орешарски: Не приемаме никаква инвазия в Украйна

Българският премиер участва в срещата на държавните и правителствени ръководители в Брюксел

Белият дом обяви санкции срещу руснаци и украинци, разцепващи Украйна


Президентът Барак Обама е подписал  заповед, която позволява налагане на санцки срещу лица, които заплашват суверенитета на Украйна, обяви Белият дом.

Държавният департамент е наложил също визови ограничения за определен кръг лица, свързани със събитията, които САЩ нарича "руската инвазия в Крим".

Говорителят Джей Карни сподели, че САЩ са готови да вземат допълнителни мерки и да наложат още санкции, "в случай, че е необходимо".

Изявлението повтаря, че Белият Дом...

Андрей Кончаловски представя две пиеси на Чехов в Лондон

/КРОСС/ Руският кинорежисьор и театрален постановчик Андрей Кончаловски ще представи за пръв път едновременно две пиеси на Чехов в британската столица - "Вуйчо Ваньо" и "Три сестри". Те ще се играят всеки ден в продължение на близо две седмици. За това разказа пред журналисти самият режисьор на пресконференция в театър "Уиндъм", на чиято сцена ще могат да се видят пиесите. Това е първият случай в живота ми, когато ще видя едновременно две пиеси на Чехов, играни заедно, заяви режисьорът, цитиран от ИТАР-ТАСС. Кончаловски добави, че най-голямата му мечта е била да постави едновременно три Чехови пиеси на лондонска сцена. Това обаче е прекалено сложно. Кончаловски е разкрил някои подробности за спектаклите. Двете постановки ще се играят с едни и същи декори. Освен това актьорският състав също е еднакъв. А това, по думите на Кончаловски, е много интересен опит, тъй като актьорите ще трябва да изпълняват противоположни роли в рамките на един и същ ден с малък промеждутък от време между спектаклите. От своя страна Юлия Висоцкая, която ще участва в спектаклите и е съпруга на Кончаловски, е признала, че е малко нервна преди появата си на лондонска сцена, тъй като никога не е играла в театър в британската столица. Тя смята идеята да се представят едновременно две пиеси за много необичайна, тъй като в тях играят едни и същи актьори, допълва БТА

Карл Лагерфелд направи ревю в супермаркет

Модният гуру Карл Лагерфелд избра да представи новата колекция на модна къща Chanel на фона на супермаркет в рамките на Седмицата на модата в Париж, съобщава Guardian

Дизайнерът, чиито предишни декори за ревютата включваха айсберг и подводно кралство, превърна Гран Пале във френската столица в хранителен магазин. Армията от модели на Карл Модният гуру Карл Лагерфелд избра да представи новата колекция на модна къща Chanel на фона на супермаркет в рамките на Седмицата на модата в Париж, съобщава Guardian Дизайнерът, чиито предишни декори за ревютата включваха айсберг и подводно кралство, превърна Гран Пале във френската столица в хранителен магазин. Армията от модели на Карл

Козлодуй е в страх от педофил

Слух за мъж от Козлодуй, който имал интимни контакти с непълнолетни деца, стресна родителите в крайдунавския град, съобщи "Конкурент". Информацията е достигнала и до полицията. От пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца потвърдиха, че тече разследване.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Слух за мъж от Козлодуй, който имал интимни контакти с непълнолетни деца, стресна родителите в крайдунавския град, съобщи "Конкурент". Информацията е достигнала и до полицията. От пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца потвърдиха, че тече разследване. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Заради кризата в Украйна цените на зърното се повишават

/КРОСС/Заради кризата в Украйна цените на зърното се повишават, но все още няма рязко поскъпване. Това съобщиха от Софийската стокова борса. Ако се задълбочи конфликтът, се очаква скок в цените в световен мащаб. Но ако изходът е мирен, очакваме спад в цените заради изобилното предлагане и на тази реколта, която е сега, и очакванията за много голяма реколта. Даже това са твърденията, че ако всичко мине както трябва, Украйна много агресивно ще излезе отново на пазара, обясни коментира Антонина Белопитова от борсата. Украинските въглища, които ползва българската индустрия, се търгуват на цени от 350 лв. за тон, което е без промяна.  

СК "Калоян-Ладимекс" за пореден път обра наградите на Държавното първенство

Три златни , 8 -сребърни и 16- бронзови медала от Държавното първенство по таекуон-до извоюваха състезателите на СК „Калоян – Ладимекс”, съобщи за zaPernik.com треньорът Иво Иванов.

На първи и втори март в столичната зала "Триадица" премина държавното първенство по таекуон-до ITF . Надпреварата продължи два дни. В нея взеха участие над 400 състезатели от 22 клуба от цялата страна.

СК ‘Калоян –Ладимекс” участва с...

Продължава

Ваня Цветкова и Асен Блатечки на косъм от смъртта (Снимки)

Страх, адреналин и шок ще завладеят сцената на шоуто „България търси талант” тази вечер. Ще стрелят с ножове по журито, съобщи bTV. 
Зрителите ще видят групово изпълнение, включващо летящи огнени топки – номер, който спира дъха на очевидците в залата. Кулминационният момент в епизода настъпва, когато остриета на ножове минават на сантиметри от Страх, адреналин и шок ще завладеят сцената на шоуто „България търси талант” тази вечер. Ще стрелят с ножове по журито, съобщи bTV.  Зрителите ще видят групово изпълнение, включващо летящи огнени топки – номер, който спира дъха на очевидците в залата. Кулминационният момент в епизода настъпва, когато остриета на ножове минават на сантиметри от

Ваня Цветкова и Асен Блатечки на косъм от смъртта

Страх, адреналин и шок ще завладеят сцената на шоуто „България търси талант” тази вечер. Ще стрелят с ножове по журито, съобщи bTV. 
Зрителите ще видят групово изпълнение, включващо летящи огнени топки – номер, който спира дъха на очевидците в залата. Кулминационният момент в епизода настъпва, когато остриета на ножове минават на сантиметри от Страх, адреналин и шок ще завладеят сцената на шоуто „България търси талант” тази вечер. Ще стрелят с ножове по журито, съобщи bTV.  Зрителите ще видят групово изпълнение, включващо летящи огнени топки – номер, който спира дъха на очевидците в залата. Кулминационният момент в епизода настъпва, когато остриета на ножове минават на сантиметри от

Лекарствата, поемани от Здравната каса, ще могат да се променят целогодишно

/КРОСС/ Отпадат изискванията нови лекарства да се добавят в списъка с тези, които Здравната каса покрива, само веднъж годишно. Според промени в Закона за здравното осигуряване, предложени от Здравното министерство, Надзорният съвет на касата вече ще определя кога лекарственият списък да бъде актуализиран и това ще се случва според нуждите на пациента и според бюджета на финансовата институция. Това съобщи в интервю за Дарик радио Пенка Георгиева, председател на пациентски организации „Заедно с теб". Тя допълни, че по този начин ограниченията падат и когато Касата има достатъчно средства, няма да се стига дотам, че пациентите да чакат до началото на следващата календарна година, за да започнат да се лекуват. От пациентските организации приветстват някои от промените, посочи Георгиева: „При промените са се вслушали в нашите притеснения и са въвели този списък, по който ще се плащат медикаменти - да има гъвкавост според нуждите на пациента и бюджета на НЗОК. Тази стъпка е много важна - да се прецени на място коя група пациенти имат нужда от тази промяна. Така те няма да чакат до 2015 г., за да им влезе ново лекарство, което е животоспасяващо. Надзорният съвет при нужда ще утвърди и разреши ползването на нови медикаменти". Няма опасност пациенти да останат без лекарства, категорична е Георгиева, в коментар за друга от промените на ведомството, според която Здравната каса ще заплаща само лекарства, за които фирмите дават отстъпки

Само в ZaPernik.com! Бой за незаконни дърва в Перник!

Бой за незаконни дърва се разигра този следобед в района на разрушения ТЕЦ "Перник", предаде репортер на ZaPernik.com.

Няколко групи от хора са прибирали дървен материал при останките от бившия ТЕЦ, когато момчета от частната охранителна фирма ги нападнали и започнали да ги млатят. Вероятно преди боя е възникнало спречкване между охранителите и крадците на дървен материал.

"Сотаджиите ги биха яко. В боя се включиха още хора, които започнаха да...

Продължава

Папазов подаде оставка като селекционер, предложи Везенков да го смени


Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов подаде оставка. Той обяви решението си преди заседанието на управителния съвет на българската федерация.

"Двама мои учители изиграха много специална роля в изграждането ми като човек и треньор. Единият - Стоян Божанков, който вече не е между живите, съм сигурен, че щеше да осъди моята постъпка. А другият - Атанас Тонев, вече го направи. Това ми вдъхва още по-голяма увереност, че сега постъпвам правилно. Искам да...

Константин Папазов подаде оставка като селекционер


Селекционерът на мъжкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов подаде оставка. Той обяви решението си преди заседанието на Управителния съвет на българската федерация.

Ръководството на българския баскетбол се събра да реши дали да освободи Папазов, заради грозните сцени, които треньорът на "Левски" предизвика след преиграването на мача с "Рилски спортист" в полуфинала за Купата на България. Той обаче ги улесни чрез декларация.

В изказването си Папазов предложи...

Китай и САЩ с еднакво становище за суверенитета на Украйна в спора й с Русия

Китай е съгласен със САЩ, че суверенитетът и териториалната цялост на Украйна трябва да се зачитат в спора й с Русия, съобщи Белият дом след контакт на високо равнище между Вашингтон и Пекин, предаде Ройтерс в четвъртък. Съветничката на президента Барак Обама по въпросите на националната сигурност Сюзън Райс е разговаряла вчера с китайския правителствен съветник Ян Цзечъ за ситуацията в Украйна. В съобщението на Белия дом за срещата се казва, че двамата са потвърдили значението на отношенията на "задълбочаващо се сътрудничество между САЩ и Китай за решаването на регионални и глобални предизвикателства". Те също така са стигнали до еднаквото становище, че страните им "имат интерес да подкрепят усилията за мирно решение на настоящия спор между Русия и Украйна въз основа на международното право и зачитането на суверенитета и териториалната цялост на Украйна". Китай заема предпазлива позиция по случващото се в Украйна, въздържайки се от критики към стратегическия си партньор Русия и придържайки се към традиционната си политика за ненамеса в работите на други страни. САЩ, от друга страна, се ангажираха в международните дипломатически усилия за оказване на натиск върху Русия да спре военната активност на Кримския полуостров, посочва Ройтерс.

ЕЦБ и Bank of England запазват основните си лихви

Европейската централна банка (ЕЦБ) очаквано запази основния си лихвен процент непроменен на рекордно ниското ниво от 0,25%. Бизнес активността в...

Педофил върлува в Козлодуй

Слух за мъж от Козлодуй, който имал интимни контакти с непълнолетни деца, стресна родителите в крайдунавския град, съобщи Слух за мъж от Козлодуй, който имал интимни контакти с непълнолетни деца, стресна родителите в крайдунавския град, съобщи "Конкурент". Информацията е достигнала и до полицията. От пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца потвърдиха, че тече разследване. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Републиканците искат Обама да разреши износа на американски газ за Европа

Русия изнася голямо количество нефт и газ за Източна Европа, с което я прави зависима, коментира Джон Бейнър

    


Тити Папазов подаде оставка

/КРОСС/ На извънредно заседание на Управителния съвет на баскетболната федерация Константин (Тити) Папазов подаде оставка като треньор на мъжкия национален отбор. Решението на Папазов идва броени дни след като наставникът на Левски се замеси в скандал по време на финалите от турнира за Купата на България. На днешното заседание беше разгледана жалба на Рилски спортист, в която клубът от Самоков с президент Петър Георгиев настоя Папазов да бъде освободен от всички длъжности включително и националния отбор. Той обаче реши да се оттегли сам. Папазов предложи за свой заместник в националния отбор Сашо Везенков, който по думите му е достатъчно добре подготвен, заради спечелената шампионска титла с Лукойл Академик.    

Тити Папазов подаде оставка като национален селекционер

Тити Папазов официално подаде оставката си като треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол на извънредното заседание на Управителния съвет на федерацията. Това се случва броени дни след като наставникът на Тити Папазов официално подаде оставката си като треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол на извънредното заседание на Управителния съвет на федерацията. Това се случва броени дни след като наставникът на "Левски" се замеси в голям скандал по време на финалите от турнира за Купата на България. Очаквайте подробности!

Тити хвърли оставка като национален селекционер

Тити Папазов официално подаде оставката си като треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол на извънредното заседание на Управителния съвет на федерацията. Това се случва броени дни след като наставникът на "Левски" се замеси в голям скандал по време на финалите от турнира за Купата на България.

Очаквайте подробности!











Тити Папазов официално подаде оставката си като треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол на извънредното заседание на Управителния съвет на федерацията. Това се случва броени дни след като наставникът на "Левски" се замеси в голям скандал по време на финалите от турнира за Купата на България. Очаквайте подробности!

До края на март ще бъде приета Стратегията за училищното образование

До края на този месец трябва да бъде приета Стратегията за училищното образование, съобщи министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова. Тя ще включва 3 етапа. Целта на първо време е да се създаде национална образователна платформа, а в края на периода учители, родители и ученици да имат достъп до нея.

Руски депутати искат наказания за медии, публикуващи "некоректни информации"

В Държавната дума на Русия се готви законопроект, предвиждащ наказателна отговорност за служителите на средствата за масова информация, които съзнателно изопачават сведения в ущърб на държавата, съобщи ИТАР-ТАСС. По думите на автора на нормативния акт, депутата от управляващата "Единна Русия" Евгения Фьодорова, поправките се отнасят за установяването на административна и наказателна отговорност за ръководителите на медиите, "които допускат публикуването на лъжливи антируски информации или осигуряват информационна поддръжка на екстремистки и сепаратистки сили с антируска насоченост, включително и при отразяването на събития извън границите на Русия". Според вестник "Известия" повод за разработката на законопроекта са станали публикации в руските медии, в които авторите, според депутатката, са допускали некоректни исторически аналогии и трактовки на събитията в Русия и Украйна.

Фиксинг на БНБ за четвъртък, 6 февруари

Валутните курсове на БНБ за 6 март в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Лудогорец спира билетите за Валенсия заради страх от Левски - ЦСКА

  От Лудогорец направиха важно уточнение за продажбата на билети за сблъсъка с Валенсия. Заради предстоящия мач Левски - ЦСКА в събота (8 март) на Националния стадион "Васил Левски"...

Левски награждава точно 7 ветерани преди дербито с ЦСКА

  От началото на пролетния полусезон до последния мач на Левски във втория етап на първенството на страната на всеки домакински мач ще бъдат награждавани футболисти на "сините" от ...

Лавров: Няма изготвени списъци с конкретни руски граждани, които да не влизат в САЩ

Все още няма списък с руски длъжностни лица, на които да е забранено да посещават САЩ. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, който е говорил с американския си колега Джон Кери. По думите ...

Световната храна най-скъпа от година и половина

Заради неблагоприятното време и засиленото търсене цените на храните в света отбелязаха 18-месечен връх и най-високото си равнище от средата на 2012 г.

В Крим всичко е въпрос на руска пропаганда

Фери Максутова е от гръцки произход и в момента учи в Гърция, но семейството й продължава да живее в Крим. Пред вестник iefemerida. gr тя признава, че е шокирана от събитията на полуострова и от начина, по който те се представят от руските (и не само) медии

прочети повече

Какво можем да научим от най-здравословните страни в света?

Австралия е на едно от най-последните места по нива на сърдечносъдови заболявания

    


Крим: Искаме да сме в Русия

/КРОСС/Парламентът на Крим взе положително решение относно влизането в състава на Руската федерация! "Полуостров Крим взе решение да влезе в състава на Русия като автономна република". Това съобщение бе публикувано от прес-службата на парламента. Освен това стана ясно и, че върховният съвет на Крим официално ще поиска присъединяване от президента Владимир Путин и горната камара на руската дума. Председателят на върховният съд в Крим Владимир Константинов заяви, парламентарните действия трябва да бъдат подкрепени от предстоящия референдум на полуострова. Той ще се състой на 16 март и на него ще бъдат зададени два въпроса: 1. Искате ли Крим да се присъедини към състава на Руската федерация? 2. Искате ли Крим да възстанови конституцията си от 1992-а година и да остане част от пределите на Украйна? Провеждането на референдум за статута на Крим е незаконно, заяви междувременно украинският министър на икономиката, цитиран от Ройтерс. Според Павло Шеремета референдумът, който днес парламентът в Крим реши да се проведе по-рано от очакваното, е в разрез с конституцията на Украйна. Президент на Русия Владимир Путин е провел оперативно съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация. Основната тема е била кризата в Украйна и решението на парламента в Крим да поиска присъединяване към Русия

Властите в Крим обявиха украинската армия за окупаторска

Единствените законни въоръжени сили на полуострова били руските

LG G Flex спечели злато на тазгодишните награди iF Design Awards

/КРОСС/ LG Electronics (LG) отново бе в светлината на прожекторите по време на годишните награди iF Design Awards с 26 отличени продукта през 2014 г., включително LG G Flex, който бе сред 75 спечелили златна награда. ULTRA HD телевизора на компанията и световно известния G2 смартфон също бяха отличени. За тазгодишните награди се състезаваха 4 600 продукта. Наградите се организират всяка година от iF International Forum Design и отличават продукти, които са пример за иновация в областта на дизайна. "LG вложи много усилия, за да стане лидер в продуктовия дизайн," каза д-р Скот Ан, технологичен директор на LG. "За да постигнем това, нашият отдел за проучвания и разработки работи в близко сътрудничество с продуктовите дизайнери още в най-ранните фази на създаването на продукт. Новаторският дизайн е в основата на нашата продуктова философия, тъй като искаме да предизвикаме емоционална рекация у потребителите и да им създадем близка връзка с нашите продукти." LG G Flex въплъщава уникален дизайн и демонстрира изключителните възможности на LG в проектирането и създаването на технологии. Ергономичният, вертикално извит 6-инчов дисплей предлага по-удобно потребителско преживяване, като следва контурите на човешкото лице и разполага говорителя и микрофона по-близо до ухото и устата. Едновременно с това, извитата форма позволява лесното държане на устройството

Пет са защитените зони с редки растителни видове на територията на РИОСВ - Варна

На 10 март в РИОСВ-Варна ще се проведе работна среща, на която ще бъдат представени резултатите от изпълнението на дейностите по проект „Пилотна мрежа от малки защитени територии за видове растения в България по модела на растителните микрорезервати“, изпълняван по програмата на ЕС за околна среда Life+, научи Moreto.

В седем населени места в Ловешка област все още няма цифрова ефирна телевизия

/КРОСС/ В седем населени места в Ловешка област все още няма цифрова ефирна телевизия, предаде БНР. Сигнал все още няма в тетевенските села Глогово, Градежница, Малка Желязна, Рибарица и Черни вит, в троянското село Дебнево, както и в ловешкото село Абланица. Проблеми със сигнала има и в други населени места в областта. С покритие под 20% покритие са селата Българене, Беленци, Черни Осъм, Чифлик, Драгана и Дъбравата, а под 50% е покритието в други 4 села. Едва в 15 от всичките 110 населени места в Ловешка област има 100% покритие на цифровия телевизионен сигнал.  

9,7% безработица в Турция през 2013

Нивото на безработица в Турция през 2013 г. е 9,7%. Това е с 0,5 на сто повече от 2012 г., според доклад на турската статистическа агенция Туркстат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване