"Булгартабак" старира стажантската си програма

София /КРОСС/ "Булгартабак" обяви началото на стажантската си програма за 2014 г. „С нас в бъдещето". Студенти ще имат възможността да работят в компанията и да развият професионалното си бъдеще, като взимат участие в реални казуси и разработят индивидуален проект в сферата на тютюневата индустрия. „С нас в бъдещето" е част от кампанията за социална отговорност на Булгартабак, включваща редица каузи и проекти, които спомагат за дългосрочната ангажираност към устойчивото развитие на бизнеса и обществото", сподели Слави Савов, директор дирекция "Човешки ресурси" в компанията. „Надяваме се със стажантската програма да успеем да стимулираме талантливите и предприемчиви млади хора и така да подкрепим тяхното бъдещо развитие. Дълбоко вярваме, че професионалният опит в една от най-успешните компании в България, каквато е Булгартабак, е прекрасен старт на една успешна бъдеща кариера за всеки млад човек", допълни той/тя. Стажантската програма може да бъде с различна продължителност като опциите са от 3 или 6 месеца до 1 година. Студентите могат да изберат дали да са на пълен работен ден или с гъвкаво работно време, съобразено с нуждите на бизнеса и техните възможности. Стажанти ще бъдат приемани във всяко едно от дружествата на компанията, като на всеки ще бъде възложен индивидуален проект и ментор, който да го напътства и да му помага

Паркомястото не се продава

Три години след като под натиска на пазара брокерите на недвижими имоти се опитаха неуспешно да узаконят самостоятелните сделки с паркоместа, предстои повторен опит.
Наскоро фирми, членуващи в Национално сдружение “Недвижими имоти”, настояха пред ръководството на браншовата организация да потърси начин сделките с паркоместа да се узаконят. Три години след като под натиска на пазара брокерите на недвижими имоти се опитаха неуспешно да узаконят самостоятелните сделки с паркоместа, предстои повторен опит. Наскоро фирми, членуващи в Национално сдружение “Недвижими имоти”, настояха пред ръководството на браншовата организация да потърси начин сделките с паркоместа да се узаконят.

В четвъртък Народното събрание избира ръководството на ЦИК

На 20 март се очаква Народното събрание да избере председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК), а президентът да назначи членовете ѝ. На 20 март се очаква Народното събрание да избере председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК), а президентът да назначи членовете ѝ. "Оттук-нататък имат думите парламентарно представените политически сили, да предложат окончателно кандидатурите си за ръководство на бъдещата ЦИК, пред

Областният на на Варна: Законодателят трябва да бъде прецизен при промяна на действащите закони

„Законодателят трябва да бъде прецизен при промяна на действащите закони и да изслуша аргументацията на всички засегнати страни”. Това заяви областният управител на Варна Иван Великов на среща с ръководството на Районната колегия на нотариусите, на която присъства и депутатът от „Коалиция за България” Красимир Янков.

Овчарка наръфа зверски 68-годишна бивша медицинска сестра

Овчарско куче нападна пловдивчанка в петък по обяд, съобщи Marica.bg.
68-годишната жена едва не се простила с живота си след нападението. Драмата се разиграла в района около жилищен комплекс “Южен полъх” в квартал “Кючук Париж”.
Бившата медицинска сестра Недялка Банджакова отивала на ранчото си да сади дръвчета, когато била нападната от кучето, Овчарско куче нападна пловдивчанка в петък по обяд, съобщи Marica.bg. 68-годишната жена едва не се простила с живота си след нападението. Драмата се разиграла в района около жилищен комплекс “Южен полъх” в квартал “Кючук Париж”. Бившата медицинска сестра Недялка Банджакова отивала на ранчото си да сади дръвчета, когато била нападната от кучето,

Стойнев: Облекчаваме режима за чуждите инвеститори

Ако трите ЕРП-та не изплатят дълговете си към НЕК и се стигне до отнемане на процедура за отнемане на лицензите, държавата може да стане собственик на трите ЕРП.

Съперниците на "Ред бул" подкрепиха ФИА за спорните сензори


"Ред бул" не е единственият отбор, който се съмнява в точната работа на сензорите на ФИА за измерване на дебита подавано гориво в болидите от Формула 1, но конкурентите няма да подкрепят шампионите в обжалването им срещу централата, научи "Аутоспорт".

Тимът на Кристиан Хорнер подготвя жалба срещу дисквалификацията на Даниел Рикардо от Гран при на Австралия. Второто място на пилота беше отнето заради отчетено по-високо ниво на подаване на гориво над допустимия максимум от 100...

И други отбори потвърдиха претенциите на "Ред бул", но подкрепиха ФИА


"Ред бул" не е единственият отбор, който се съмнява в точната работа на сензорите на ФИА за измерване на дебита подавано гориво в болидите от Формула 1, но конкурентите няма да подкрепят шампионите в обжалването им срещу централата, научи "Аутоспорт".

Тимът на Кристиан Хорнер подготвя жалба срещу дисквалификацията на Даниел Рикардо от Гран при на Австралия. Второто място на пилота беше отнето заради отчетено по-високо ниво на подаване на гориво над допустимия максимум от 100...

Отпускат 15 млн. лева за наемането на 5000 безработни

На заседанието на Министерски съвет тази сряда ще бъдат отпуснати 15 млн. лева допълнително от бюджета за наемането на 5000 безработни по програма...

Отпускат 15 млн. лева за наемането на 5000 безработни по програма "Сигурност"

На заседанието на Министерски съвет тази сряда ще бъдат отпуснати 15 млн. лева допълнително от бюджета за наемането на 5000 безработни по програма...

Представиха резултатите от изпълнението на проекта „Равни възможности, реализация, развитие”

София /КРОСС/ На 14 март в София се проведе пресконференция за резултатите от изпълнението на проект „Равни възможности, реализация, развитие", организирана от Националното сдружение на работодателите на хората с увреждания. В рамките на брифинга бяха представени: целите и изпълнените дейности по проекта, съгласно договор № BG051PO001-5.1.05-008-С0001, с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз; резултатите от проекта и обмяна на опит; обсъждане на насоки за устойчивост на проекта.Пресконференцията се организира по Проект „Равни възможности, реализация, развитие", съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ № BG051PO001-5.1.05-008-С0001 и е насочена към представители на неправителствения сектор, бизнеса, работодатели, хора с увреждания, медии.Проектът стартира на 01.12.2012 г. и приключва в края на месец март 2014 г. Заложената в проекта идея бе да се активизира социалното включване на хората с увреждания в пазара на труда чрез създаване на Центрове за подкрепа, организиране на мероприятия, насочени към промяна на обществените възприятия за хората с увреждания като пълноценни български граждани, както и активни мерки в подкрепа на социалната икономика.

Изписаха "смърт" на вратата на джамия в Шумен

В Районно управление „Полиция” Шумен е получено съобщение, че за времето от 22:00 часа на 15 март до 06:00 часа на 16 март е осквернена входна врата на джамия на пл. „Гривица” в град Шумен, като е изписана думата „Смърт”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. В Районно управление „Полиция” Шумен е получено съобщение, че за времето от 22:00 часа на 15 март до 06:00 часа на 16 март е осквернена входна врата на джамия на пл. „Гривица” в град Шумен, като е изписана думата „Смърт”. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство.

Крим минава към московско време и рубла

Крим ударно се готви да стане част от Русия. Местният парламент национализира разположените на полуострова активи на Черноморнефтегаз, Укртрансгаз и Федосийското предприятие за снабдяване с петролни продукти, предаде ИТАР-ТАСС.

Бургас и Велико Търново са най-добрите градове за живеене, Несебър със специален приз за най-бързорастящ град

nagradi_grad

Благодарение на подкрепата на оперативните програми и на правителството нашите градовете стават все по- съвременни и развити, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Местната власт без правителството не може да реализира всичко онова, което имаме като идеи за развитието на нашите общини, добави кметът на Велико Търново Даниел Панов

Конкуренцията и благородното съревнование са важно условие за напредъка във всяка човешка дейност, включително градоустройството. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски, който днес връчи наградата „Най- добър град за живеене в България“. Той поздрави всички кметове на церемонията, организирана за седма поредна година от в. „24 часа“ и „Дарик радио“ . „Убеден съм, че достатъчно качества имат и доста от кметовете, които отсъстват. Искам да поздравя и гражданите на градовете, които бяха номинирани до този момент“, отбеляза премиерът.

 

Министър-председателят Пламен Орешарски връчи голямата награда, която за първи път в историята на инициативата си поделят два града. „Пожелавам в следващите години този прецедент – да наградим два града – да се затвърди като закономерност и да помечтаем за времето, когато всички български градове ще покрият критериите за най- добър град“, каза премиерът. Той връчи отличието „Най- добър град за живеене в България за 2013г.“ на кмета на Бургас Димитър Николов и на кмета на Велико Търново Даниел Панов.

 

„За мен е изключително удоволствие да приема тази награда, към която ще имам големи отговорности – не само аз, надявам се и правителството. Местната власт без правителството не може да реализира всичко онова, което имаме като идеи за развитието на нашите общини“, отбеляза кметът на Велико Търново Даниел Панов. Кметът на Бургас Димитър Николов благодари на министър-председателя Орешарски и отбеляза, че градовете стават все по- съвременни и развити с подкрепата на оперативните програми и на правителството.

Церемонията по връчването на наградите започна с един специален приз – за „Най-бързорастящ град“, който беше връчен на кмета на Несебър Николай Димитров. Градът се отличава с висока раждаемост, механичен прираст и голям брой сключени бракове.

Победител в категорията „Най-добър малък град” стана Аксаково, област Варна, който през последните 10 години е успял да се развие, и е водещ по критерия най-много привлечени евросредства на глава на населението.

Другата специална награда през тази година беше връчена на сръбския Димитровград, за „Най-добър български град извън пределите на страната“.

През 2013-та година София е бил „Най-добър бизнес град” и „Най-добър град за културен живот“, показва още класацията на Дарик радио и „24 часа”.

Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град“, заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището.

Като „Най-зелен град” беше отличен Кюстендил.

"Атака" иска да признаем референдума за Крим

„Атака" отстоя искането си за незабавно свикване на извънредно заседание на парламента с три точки в дневния ред - разглеждане на внесените декларации от партиите относно ситуацията в Украйна, разглеждане на атакистката декларация в подкрепа на Кримския референдум и разглеждане на проекторешение на „Атака" против европейски санкции срещу Русия и за „Атака" отстоя искането си за незабавно свикване на извънредно заседание на парламента с три точки в дневния ред - разглеждане на внесените декларации от партиите относно ситуацията в Украйна, разглеждане на атакистката декларация в подкрепа на Кримския референдум и разглеждане на проекторешение на „Атака" против европейски санкции срещу Русия и за

Димитър Греков: Необходимо е да се подкрепят малките земеделски производители

23 % от производителите получават субсидия до 1000 лв., което е значително малко, за да се стартира едно малко земеделско стопанство, това коментира министърът на земеделието и храните Димитър Греков в предаването „Оригиналът” на ТВ 7.

12,9% е безработицата за 2013-а

Тя се увеличава с 0,6% в сравнение с 2012 година

Руският магнат Михаил Фридман купува производството на петрол и газ на RWE

Сделката се оценява на повече от 5 млрд. евро, като чрез нея RWE цели да намали своите дългове и да оптимизира паричните си потоци

    


Истина или лъжа: Синът на Софи Маринова Лоренцо бил неграмотен

Софи Маринова е преместила сина си Лоренцо от частно училище в държавно. На певицата писнало да дава 4050 евро годишно за такса, а в същото време Лоренцо едва сричал. Истинската причина за преместването била, че хлапето изоставало с уроците и се комплексирало от останалите ученици, пише жълт вестник.

Ето какво каза самата Софи Маринова. 
Софи Маринова е преместила сина си Лоренцо от частно училище в държавно. На певицата писнало да дава 4050 евро годишно за такса, а в същото време Лоренцо едва сричал. Истинската причина за преместването била, че хлапето изоставало с уроците и се комплексирало от останалите ученици, пише жълт вестник. Ето какво каза самата Софи Маринова.

Движението на влакове между гарите Смядово и Комунари ще бъде прекъснато за два месеца

/КРОСС/ През периода от 18 март до 30 май ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Смядово и Комунари. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък. До приключване на ремонтните дейности един пътнически влак от Шумен за Комунари и един пътнически влак от Варна за Комунари ще се движат само до гара Смядово. Други два пътнически влака, които обичайно пътуват по маршрут от Комунари за Варна и от Комунари за Шумен, ще се движат само от Смядово до Варна и от Смядово до Шумен. За осигуряване на транспортно обслужване за клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците от и за тези влакове в участъка между гарите Смядово и Комунари. Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg). За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.  

Нов моден писък - мъже с дамски клинове

Надяват се артикулът да стане хит сред феновете на Бийбър

    


Общо 600 000 са българите с диабет от тип 2

Нова кампания дава възможност на пациенти с диабет тип 2 да си направят едно безплатно изследване на гликирания хемоглобин

Шотландската независимост е най-голямата заплаха за въоръжените сили на Великобритания

/КРОСС/ На Великобритания ще се наложи да изостави ядрените си оръжия, ако Шотландия стане независима, предупреди вицеадмирал Джон Маканали.  Шотландската независимост е най-голямата стратегическа заплаха за въоръжените сили, посочва Маканали в статия в The Daily Telegraph и предупреждава, че Великобритания ще загуби мястото си в Съвета за сигурност на ООН, а Англия и Шотландия ще се превърнат в две „трудно преживяващи страни в периферията на Европа". Предислоцирането на британския флот с атомни подводници, разположен в шотландското пристанище Фаслейн, ще струва милиарди, предупреждава вицеадмиралът.  

Станислав Тодоров ще ръководи "Ботев" - "Левски"


Най-добрият български съдия за 2011 и 2012 г. Станислав Тодоров ще ръководи реванша между "Ботев" и "Левски" в четвъртфиналите за Купата на България.

Двубоят е в сряда от 14.00 часа на стадиона в кв. Коматево, а сините имат аванс от 3:1 след първата среща в София.

Помощници на рефера от Шумен ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Димитров, а Георги Игнатов ще е четвърти съдия.

През уикенда Станислав Тодоров получи наряд за възловия мач между "Локомотив" (Мездра) и...

Батков взе нов треньор в Левски, Божинов аут за 3 седмици

Собственикът на Левски Тодор Батков взе нов треньор в щаба на отбора. Работещият до този момент в школата на "сините" Ангел Славков се присъедини към екипа на Тони Здравков. Специалистът про...

САЩ наложиха санкции срещу руснаци и украинци, приближени на Москва

САЩ наложиха финансови санкции срещу седем високопоставени представители на руското правителство и депутати като наказание за нахлуването на Русия и Крим. Санкции има и срещу бившия украински пр...

Румънеца и Енчев тръгват на 9-месечно турне с цирк Иванов

С концерт на 18 март от 19:30 ч. във Велико Търново стартира национално 9 месечно турне на Румънеца и Енчев и цирк Иванов. Популярните изпълнители се заканват да направят невиждано досега шоу и истин...

Антоан Тонев: Никога не съм си позволил в училище под никаква форма да провеждам пропаганда

След Втората световна война по света към национализма винаги се гледа с подозрение. Защото милионите жертви на най-ужасната война в историята на човечеството завинаги оставят белег върху развитието му...

Дадоха на Станислав Тодоров реванша Ботев (Пд) - Левски

Станислав Тодоров ще ръководи реванша от 1/4-финалите в турнира за Купата на България между Ботев (Пд) и Левски. Това реши Съдийската комисия към БФС. Негови помощници ще са Георги Тодоров и Мартин Ди...

Флейтист номер 1 в света дирижира Софийската филхармония

"Избрах флейтата, защото нямах избор. Като малък просто я чух и се влюбих в нея, дори не знаех как се казва. Не е семейна традиция - баща ми свиреше на тромпет и пиано”, споделя маестро...

Местан: Никога не сме се месили в работата на съдебната власт

Ние никога не сме се намесвали в работата на съдебната власт нито по отношение на кадруването (Кокинов моли Борисов, а не ДПС и мен, да го направи апелативен прокурор), нито в което и да е конкретн...

КЗК глоби фирма за Космодиск ментета

Комисията за защита на конкуренцията наложи две глоби от по 1200 лева на на русенската фирма „Дорида 777“ ООД за заблуждаваща реклама, съобщиха от регулатора..

Фиксинг на БНБ за петък, 17 март

Валутните курсове на БНБ за 17 март в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Тайната на дълголетието: съблечете се и пийнете кафе

Искате ли да имате дълъг и здравословен живот? Махнете високите токчета, преминете от пресни на замразени плодове... и съблечете дрехите си.

Фиксинг на БНБ за понеделник, 17 март

Валутните курсове на БНБ за 17 март в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

"Ролинг Стоунс" обявиха нови концерти в Европа през лятото на 2014


Рок групата "Ролинг Стоунс", която миналата година отбеляза със серия от суперуспешни концерти във Великобритания и САЩ 50-годишнината от основаването си, продължава концертната си обиколка в Европа и през 2014 г. със серия от дати през юни, юли и август, предаде NME.com. Изглежда, към тях ще бъдат добавени и други до края на годината.

На 10 юни рок величията ще свирят в Берлин, а на 19 юни ще се преместят в Дюселдорф. Миналата седмица бе обявено и участието им в холандския фестивал...

Ако референдумът се проведе с евровота, избирателната активност ще се повиши

София /КРОСС/ Провеждането на референдум за изборните правила заедно с изборите за Европейски парламента ще спести между 15 и 20 млн. лева. Това коментира проф. Георги Близнашки, който е председател на инициативния комитет, внесъл миналата седмица в Народното събрание над 560 000 подписа за организиране на допитването.Според Инициативния комитет общото гласуване ще доведе и до увеличаване на интереса към евроизборите, които традиционно са с по-ниска активност. Управляващите обаче вече се обявиха срещу избори 2 в 1.Добре известно е, че навсякъде в Европа изборите за Европейски парламент се разглеждат като второстепенни избори и процентът на гласувалите е под 50%, така че интересът на гражданите към тези избори не е особено висок. Ако референдумът се произведе с тях, освен всичко друго, рязко ще нарасне и интересът към европейските избори. Мисля, че всички печелим от това, заяви Близнашки. Той съобщи, че официално са били внесени 561 528 подписа, а след проверката на администрацията на парламента, се е оказало, че са предоставени 570 029. Близнашки отчете, че още на втората седмица от началото на кампанията са събрани над 300 хиляди подписа, а интензитета тогава е бил 30-40 хиляди подписа на ден, като е имало и ден със събрани 75 хиляди. Той отбеляза, че е имало голяма активност и от българите извън граница.Не делим подписите по политически цветове, заяви председателят на комитета проф. Георги Близнашки

Три жени направиха опит за самоубийство с хапчета във Варна

Три жени са направили опит да сложат край на живота си през изминалата седмица. Това съобщи за Днес+ д-р Мариета Йовчева, завеждащ отделението в Клиниката по токсикология към Военноморска болница – Варна. И в трите случая става въпрос за прием на голямо количество хапчета, които са силно действащи.

Екзотичната риба „барамунди" се отглежда в Бургас

Идеята тук беше да направим пилотен проект, където да обучим персонал, който да може да се справя със всички изисквания на рециркулационната система. При обслужването на тази система се изисква бързи реакции и компетентни хора. Идеята беше, инвестирайки в пилотния проект, да сме достатъчно добри, за да инвестираме в следващата стъпка Идеята тук беше да направим пилотен проект, където да обучим персонал, който да може да се справя със всички изисквания на рециркулационната система. При обслужването на тази система се изисква бързи реакции и компетентни хора. Идеята беше, инвестирайки в пилотния проект, да сме достатъчно добри, за да инвестираме в следващата стъпка

ЕС наложи санкции на 21 лица от Русия и Украйна

След няколко дни дни ще последват още мерки

Три реформи, от които се нуждае Реформаторският блок


Като направиш нещо ново, нормално е то да не работи много добре. Важно е да си способен бързо да го поправиш. Такъв е случаят с Реформаторския блок. Той беше създаден набързо, за да отговори на буйното подсещане от улицата, че една част от обществото не е представено в парламента, а партиите, които се опитват да го представят са безобразно и безотговорно разпокъсани. Сега е време Реформаторският блок да се реформира.

Първо, Реформаторският блок трябва да спре да употребява думата...

Провеждането на референдум за изборните правила с евровота ще спести 15 млн. лева

Провеждането на предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборните правила заедно с вота за Европейски парламента ще спести между 15 и 20 млн.лева. Това коментира проф. Гоерги Близнашки, който е председател на инициативния комитет, внесъл миналата седмица в Народното събрание над 560 000 подписа за организиране на допитването.   Според Инициативния комитет общото гласуване ще доведе и до увеличаване на интереса към евроизборите, които традиционно са с по-ниска активност. Управляващите обаче вече се обявиха срещу избори 2 в 1.   Не делим подписите по политически цветове, заяви председателят на комитета проф. Георги Близнашки.   По думите му ГЕРБ са изпълнили поетия си ангажимент и са внесли 500 хиляди гласа, но това не означава, че те са строгопартийни. Техните активисти работиха като наши доброволци по пунктовете, но там имаше много привърженици и на другите партии, заяви Близнашки и подчерта, че не трябва да се правят спекулации по тази тема.   Той съобщи, че официално са били внесени 561 528 подписа, а след проверката на администрацията на парламента, се е оказало, че са предоставени 570 029.   Близнашки отчете, че още на втората седмица от началото на кампанията са събрани над 300 хиляди подписа, а интензитета тогава е бил 30-40 хиляди подписа на ден, като е имало и ден със събрани 75 хиляди. Той отбеляза, че е имало голяма активност и от българите извън граница.   Сега подписката е изпратена за проверка в ГД "ГРАО".   Надявам се в края на тази седмица или началото на следващата, да имаме отговор за нейната валидност, така че да се даде възможност на парламента да вземе решение за провеждане на референдум заедно с изборите за ЕП, посочи Георги Близнашки.   Според Закона за референдумите парламентът е задължен да свика национално допитване до 3 месеца, ако това поискат 500 хиляди граждани.   Референдумът трябва да реши дали да бъде въведено задължително гласуване на изборите и в допитванията до народа, дали да бъде въведен мажоритарен елемент в избирателната система и дали да може да се гласува и дистанционно по електронен път на изборите и референдумите.

ЕРП-тата стават държавни?

Държавата може да си върне ЕРП-тата, заяви на пресконференция в Пловдив министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Така призивът на „Атака” за национализиране на енергийните дружества ще намери почва.

Kickstarter помага на Холивуд с филмов канал в iTunes

Все повече холивудски актьори търсят алтернативни начини за финансиране на собствените си продукции

    


Бащата на Октай Енимехдемов: Вече имам за какво да живея

Бургас /КРОСС/ Бащата на бургазлията Октай Енимехдемов, който беше пуснат под домашен арест и в момента си е у дома в Бургас, загатна за политическите амбиции на сина си. „Незнам дали ще прави нова партия или нещо. Но подкрепя младите и студентите. Никоя от действащите политически сили не му е на сърце", каза през сълзи развълнуваният Хасан Енимехмедов, часове след като за пръв път видя сина си освободен от софийския затвор. Просълзеният родител смята, че Октай е силен духом, но много изтърпя. „Като тежка казарма беше това, през което той премина.", обобщава бащата.Хасан Енимехмедов, не живее с майката Айше и двамата си сина. Той обаче посети Октай в бл. 24 на бургаския ж.к. „Славейков".„Ще му нося риба често, отслабнал ми се видя. Искам да хапне, да се чувства добре. Знате ли, бях загубил смисъл да живея. Щастлив съм че момчето ми се прибра, че го пуснаха. Прегърнах го, не съм спал цяла вечер да го чакам.", разказва емоционално Хасан.„Много хора ми казваха: „Ех, да беше гръмнал Доган". А аз - не мисля, че това е правилно! И му казвах и на него: „Сине, ако беше го убил, щеше да си обикновен убиец". А той не е, повярвайте ми.", разсъждава бащата.Хасан Енимехмедов, който е рибар ще посещава сина си всяка седмица. Разказа че по-малкият му син вече се чувства добре. Не бърза с политиката и изявленията. „Ще си отпочине, ще помисли, ще реши и тогава ще говори

Стойнев: ЕРП-ата губят лицензи, ако не платят

Ако трите ЕРП-та не изплатят дълговете си към НЕК и се стигне до отнемане на процедура за отнемане на лицензите, държавата може да стане собственик на трите ЕРП.

САЩ със санкции срещу руски и украински висши лица

Сред тях са Виктор Янукович и съветници на Путин

    


Информационното табло на ЕС в областта на правосъдието за 2014 г.: Към по-ефективни съдебни системи в ЕС

Днес Европейската комисия публикува второто издание на Информационното табло на ЕС в областта на правосъдието, което има за цел насърчаване на качеството, независимостта и ефективността на съдебните системи в Европейския съюз. To е инструмент, с който се предоставят обективни, надеждни и сравними данни за съдебните системи на държавите от ЕС.

Информационното табло за 2014г. е с акцент върху спорните граждански и търговски дела и върху административните дела. В него са представени и резултатите от две пилотни проучвания, чрез които се предоставят допълнителни по-точни данни за продължителността (изразена в среден брой дни) на съдебните производства, свързани с конкурентното и потребителското право.

Информационното табло е принос към европейския семестър — годишния процес на координация на икономическите политики в ЕС, който има за цел подобряване на икономическите резултати и конкурентоспособността на държавите членки чрез набор от специфични за всяка страна препоръки.

"Атака" иска незабавно свикване на парламента за признаване на референдума за Крим

„Атака „Атака" отстоя искането си за незабавно свикване на извънредно заседание на парламента с три точки в дневния ред - разглеждане на внесените декларации от партиите относно ситуацията в Украйна, разглеждане на атакистката декларация в подкрепа на Кримския референдум и разглеждане на проекторешение на „Атака" против европейски санкции срещу Русия и за

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване