Кофеинов лек срещу Паркинсон

Кофеинът подобрява паметта и помага за предотвратяването на разрушаването на мозъчните клетки, съобщава Блумбърг.

Путин подписа указ за Крим, Украйна се мобилизира

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който Руската федерация признава резултатите от референдума в Крим и новата Република Крим.

Путин подписа указ "За признаването на Република Крим"

Документът влиза в сила от деня на подписването му

    


Путин подписа указ за признаването на Крим

Указът влиза в сила в деня на подписването му

Кметът на Тетевен е арестуван при акция на ДАНС

Кметът на Тетевен е арестуван при акция на ДАНС, съобщи БНТ.

ДАНС задържа кмета на Тетевен и заместниците му

Срещу тях има образувано наказателно производство, съобщиха от прокуратурата

Плевнелиев: Референдумът в Крим е незаконен

  Референдумът за статута на Крим е незаконен и може да промени изцяло баланса, по който оперира международното право - не само в страните...

Втора среща с „Дон Жуан” на 19 март във Варна

След бравурната премиера на 24 февруари на „Дон Жуан” от Моцарт, на 19 март от 19 часа завесата на Варненската опера ще се вдигне за второто представление на новата постановка, съобщиха за Moreto.net. Диригент-постановчикът Борислав Иванов за втори път ще предостави диригентската палка на младата диригентка Вилиана Вълчева.

5 000 влизат в системата на МВР чрез програмите за заетост

Габрово /КРОСС/ 5 000 души влизат в системата на МВР чрез програмите за заетост. С тази мярка управляващите ще се опитат да противодействат на тъй наречената "битова престъпност". Информацията изнесе на среща в Габрово Кирил Добрев, депутат от БСП и член на Националния съвет на партията.Новите служители на МВР ще работят в най-малките населени места, които са отдалечени от големите центрове. По думите на Добрев това е експеримент и тепърва предстои да се разбере дали е успешен"Не знаем как обществото ще го приеме и дали тези хора ще успеят да се впишат в системата. Но се надявам да се сработят добре с кметовете. Това ще даде възможност органите на реда да имат реално присъствие в малките населени места", заяви Добрев.

Джордж Майкъл спрял и марихуаната

Джордж Майкъл е спрял марихуаната преди повече от година и половина.

Откриха най-голямото парче от метеорита "Челябинск"

Скалата с тегло няколко тона е на дъното за езерото Чебаркул

    

Откриха най-голямото парче от метеорите "Челябинск"

Скалата с тегло няколко тона е на дъното за езерото Чебаркул

    


Боингът летял ниско, може да е при талибаните

Изчезналият малайзийски боинг може да е летял на 1500 метра височина, след като се е отклонил от курса си. Така той е успял да избегне засичането от радари, съобщиха световните агенции.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Малайзийски следователи разглеждат версията изчезналият боинг да се е Изчезналият малайзийски боинг може да е летял на 1500 метра височина, след като се е отклонил от курса си. Така той е успял да избегне засичането от радари, съобщиха световните агенции. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Малайзийски следователи разглеждат версията изчезналият боинг да се е

Путин подписа указ за "Република Крим"

Руският президент Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим.", съобщават от пресслужбата на руския президент.
"Като се има предвид волята на народите на Крим, която стана ясна от проведения на 16 март 2014 г. референдум, за да признае Република Крим, където на град Севастопол е с особен статут като суверенна и независима Руският президент Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим.", съобщават от пресслужбата на руския президент. "Като се има предвид волята на народите на Крим, която стана ясна от проведения на 16 март 2014 г. референдум, за да признае Република Крим, където на град Севастопол е с особен статут като суверенна и независима

Безработицата расте, заетостта - също

Огласените от НСИ данни показват, че през м.г. безработицата е нараснала до 12,9% от икономически активното население - с 0,6 процентни пункта повече спрямо 2012 г. Същевременно расте и заетостта сред хората от 20 до 64 г. - от 63 на 63,5%.
В на пръв поглед парадоксалните данни няма нищо изненадващо, коментираха икономисти пред “Труд”. Причината е Огласените от НСИ данни показват, че през м.г. безработицата е нараснала до 12,9% от икономически активното население - с 0,6 процентни пункта повече спрямо 2012 г. Същевременно расте и заетостта сред хората от 20 до 64 г. - от 63 на 63,5%. В на пръв поглед парадоксалните данни няма нищо изненадващо, коментираха икономисти пред “Труд”. Причината е

Плевнелиев: Осъждам действията на Русия в Украйна


"Русия вече окупира Крим. След което си организира незаконен референдум, който противоречи на украинската институция и на международното право. Това е изключително опасно. Категорично неприемливо и аз го осъждам."

С тези думи президентът Росен Плевнелиев отговори на въпрос на българските служители в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон за очакваните ефекти от кризата в Украйна.

Президентът е на тридневно официално посещение в Обединеното...

САЩ разглежда молбата на Украйна за военна помощ

/КРОСС/ САЩ разглежда молбата на украинските власти за военната помощ. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на говорителя на Белия дом Джон Карни. "Обмисляме искането на украинското правителство и военните, но нашето внимание е фокусирано върху мерките, които Русия може да предприеме за деескалация", каза Карни. По-рано президентът на САЩ Барак Обама подписа указ за замразяване на активите на редица руски чиновници.

Путин подписа указ за "Република Крим"

Руският президент Владимир Путин подписа указ Руският президент Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим.", съобщават от пресслужбата на руския президент. "Като се има предвид волята на народите на Крим, която стана ясна от проведения на 16 март 2014 г. референдум, за да признае Република Крим, където на град Севастопол е с особен статут като суверенна и независима

Консумираме по 36 кг захар на година

По 36 кг захар на година консумират българите. Това съобщиха от Националния център за опазване на общественото здраве (НЦОЗА) пред ТВ 7. И алармираха, че всеки втори у нас злоупотребявани с храни и напитки, които съдържат захар. В сравнение, преди близо век консумацията на този продукт се е свеждала до 2 кг годишно, уточняват от НЦОЗА.

ДАНС закопча кмета на Тетевен и тримата му заместници

Служители на ДАНС са арестували кмета на Тетевен Милен Милев и тримата му заместници.

Кметът на Тетевен бе задържан от ДАНС

Служители на ДАНС са задържали кмета на община Тетевен Милен Милев и заместниците му заради образувано наказателно производство, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ловеч, предаде БНР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Засега задържането им е за 24 часа. Служители на ДАНС са задържали кмета на община Тетевен Милен Милев и заместниците му заради образувано наказателно производство, съобщиха от Окръжната прокуратура в Ловеч, предаде БНР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Засега задържането им е за 24 часа.

Този път Путин много сгреши


Референдумът в Крим вкарва Русия в международна изолация. С анексирането на полуострова Путин въвлича страната си в конфликт, който няма как да спечели, смята Инго Мантойфел, ръководител на руската редакция на "Дойче веле".

Дори самият факт, че изобщо се стигна до провеждането на референдум за присъединяването на Крим към Русия, нагнети още повече взривоопасната обстановка в Украйна. При това резултатът от гласуването съвсем не е най-важното в случая. Важно е друго: а именно, че с...

Плевнелиев: Не искаме да се върнем към Студената война

Според българският президент политическите инструменти не са изчерпани и руската страна все още не е взела окончателно решение след референдума в Крим

Плевнелиев осъди референдума в Крим

Според българският президент политическите инструменти не са изчерпани и руската страна все още не е взела окончателно решение

Скобелево се сдоби с паметник на Бай Ганьо

/КРОСС/ Първият паметник на героя на Алеко Константинов Бай Ганьо е готов. Автор на седящата на пейка бронзова фигура е младият харманлийски скулптор Тамер Халил - възпитаник на Великотърновския университет.Халил изработил статуята за около половин година по поръчка на собственика на етнографския комплекс в село Скобелево, община Павел баня. Регионът се слави като производител на розово масло, а Бай Ганьо е най-известният литературен герой, търгувал със скъпата есенция.Паметникът ще бъде открит на 23 май пред розоварната в Скобелево, пише "Труд".

Путин подписа указ "За признаването на Република Крим"

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим". Това съобщиха от пресслужбата на руския президент. Постановлението влиза в сила от деня на подписването му.

Турчинов: Крим ще остане в състава на Украйн

/КРОСС/ Крим ще остане в състава на Украйна. Това заяви и.д. президент на Украйна Александър Турчинов."Опитите за военно блокиране на Крим са временни и няма да доведат до разделянето на полуострова от Украйна Ние сме готови да преговаряме , но никога няма да се примирим с анексирането на нашата земя", каза Турчинов.Той предположи, че руското ръководство "панически се бои от примера на Украйна, където хората победиха тоталитарния режим". "Именно от демократичната, европейска, успешна и богата Украйна, която ние изграждаме днес, Кремъл се опасява най-много. Това е и истинският мотив за агресията им", каза още Турчинов.

ДАНС закопча кмета на Тетевен

Арестувани са и неговите заместници

Велик си, Ганьо Балкански!

За мен Бай Ганьо - онзи велик образ на още по-великия си създател Алеко Константинов - е нещо като чалгата. Музика - заклеймена, но неизбежна. Българи сме, балканци. Така е и с Ганьо Балкански. Да сравниш някого с този брутален мъж - грубо мляскащ, пръхтящ, попръдващ, нахален, безкултурен..., това е тежка обида. Но си го обичаме, защото ни е като о

Русия призова Украйна да стане федерална държава

Москва иска неутрален военно-политически статут за Украйна

    


Гонзо тренира "Черно море" на "Тича" с цел да бие ЦСКА в неделя

Георги Иванов (Гонзо) отряза Батков и "Левски", тренира днес Морето на стадион "Тича" с цел да бие ЦСКА в неделя. Единствено защитникът Михаил Венков все още не се подготвя на 100%, но той постепенно увеличава натоварванията и тенденцията е да е готов за срещата с "червените".

Росен Плевнелиев: Референдумът в Крим е незаконен

Пред български журналисти в Лондон президентът Росен Плевнелиев категорично осъди проведения в Автономната република Крим референдум за отделяне на Крим от Украйна. „Референдумът противоречи на украинската конституция и на международното право. Това е изключително опасно, категорично неприемливо и аз го осъждам и ще продължавам да защитавам тази Пред български журналисти в Лондон президентът Росен Плевнелиев категорично осъди проведения в Автономната република Крим референдум за отделяне на Крим от Украйна. „Референдумът противоречи на украинската конституция и на международното право. Това е изключително опасно, категорично неприемливо и аз го осъждам и ще продължавам да защитавам тази

Плевнелиев: Референдумът в Крим е незаконен

Пред български журналисти в Лондон президентът Росен Плевнелиев категорично осъди проведения в Автономната република Крим референдум за отделяне на Крим от Украйна. „Референдумът противоречи на украинската конституция и на международното право. Това е изключително опасно, категорично неприемливо и аз го осъждам и ще продължавам да защитавам тази Пред български журналисти в Лондон президентът Росен Плевнелиев категорично осъди проведения в Автономната република Крим референдум за отделяне на Крим от Украйна. „Референдумът противоречи на украинската конституция и на международното право. Това е изключително опасно, категорично неприемливо и аз го осъждам и ще продължавам да защитавам тази

Кметът на Тетевен и заместниците му са задържани от служители на ДАНС


Кметът на община Тетевен Милен Милев и заместниците му са задържани от служители на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съобщи БТА.

Засега задържането им е за 24 часа заради образувано наказателно производство, уточняват от Окръжната прокуратура в Ловеч, но отказват да дадат повече подробности.

Откриха скелет с рак на 3200 г

Археолози откриха скелета на мъж на 3200 г. с рак. Това е най-старият образец на болестта, която често се свързва със съвременния начин на живот.

Дженеръл мотърс изтегля 1,55 млн. коли в САЩ

/КРОСС/ Американският концерн „Дженеръл мотърс" обяви, че ще изтегли допълнително 1,55 милиона коли в страната заради проблеми с контактния ключ и най-вече заради това, че не се отварят въздушните възглавници, предаде „Франс прес". Ще бъдат изтеглени модели от марките Chevrolet, GMC, Buick и Cadillac, произведени между 2008 и 2014 г., уточняват от компанията.

МВР синдикатът поиска виновните за Лясковец

Стартира кампания за набиране на средства за подпомагане на семействата

Вигенин успокои за доставките на руски газ

Засега нямаме притеснения за газовите доставки. Това заяви българският външен министър Кристиян Вигенин пред български журналисти по време на...

Вигенин не се плаши за газовите доставки, Плевнелиев отрича референдума в Крим

Нямаме опасения относно газовите доставки и не мислим да обсъждаме нещо повече от икономически санкции срещу Русия. Това заяви външният министър Кристиан Вигенин след днешния Съвет на външните министр...

КТБ е поискала достъп до личните данни на милиони граждани

Корпоративна търговска банка (КТБ), която е основен изпълнител на европейския проект за „Енергийно обновяване на българските домове” по ОП „Регионално развитие”...

Шофьор блъсна дете на пешеходна пътека, то летя десетина метра

12-годишно дете е отнесено на пешеходна пътека от джигит с черен автомобил. Хлапето е пресичало на зебрата в столичния квартал "Люлин".
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
След удара жертвата е летяла десетина метра. Линейка е откарала хлапето в "Пирогов", където в момента го преглеждат, 12-годишно дете е отнесено на пешеходна пътека от джигит с черен автомобил. Хлапето е пресичало на зебрата в столичния квартал "Люлин". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS След удара жертвата е летяла десетина метра. Линейка е откарала хлапето в "Пирогов", където в момента го преглеждат,

Приятелката на Мик Джагър е открита мъртва

Дизайнерката Лорън Скот е оставила предсмъртно писмо, в което обяснява причините да се самоубие

Dow Jones отново излезе на зелено след петте поредни негативни сесии

Тласък на инвеститорското доверие дадоха позитивните данни за икономиката на САЩ

    


Бареков: За трагедията в Лясковец са отговорни няколко министри

/КРОСС/ Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков обвини енергийния министър Драгомир Стойнев в популизъм заради идеята му да се национализират ЕРП-тата. Стойнев се сеща за тях едва сега, защото идват избори, очевидно му е дадена задача да баламоса народа, коментира председателят на ББЦ. "Икономическият министър е на власт, заради хора като Ангел Славчев, които излязоха миналата година и поискаха точно това, но това Народно събрание е изчерпано и няма да може да направи нищо", каза Бареков.Зам.-председателят Ангел Славчев определи идеята на Стойнев като див популизъм, целящ да събере електората на БСП. „Миналата година ние поискахме смесени дружества, така че да има контрол от държавата. Поискахме и граждански съвети, но и тази идея беше отхвърлена, защото не искат добрите идеи да влизат в действие", коментира Славчев.Бареков коментира и идеята на Румен Петков и Цветан Цветанов да се направи анкетна комисия, която да разследва случая в Лясковец както и да се поиска оставката на главния секретар на МВР. Той ги нарече слуги на мафията и обяви, че те са откраднали идеята на ББЦ. „Лазаров е полицай от кариерата и преживява трагедията в Лясковец. В случая трябва да се понесе политическа отговорност. За трагедията в Лясковец са отговорни няколко министри - Цветан Цветанов, Цветлин Йовчев и Калин Георгиев. Те трябва да кажат защо този случай е държан на стендбай четири години

Бай Ганьо има вече паметник

Първият паметник на героя на Алеко Константинов Бай Ганьо е готов. Автор на седящата на пейка бронзова фигура е младият харманлийски скулптор Тамер Халил - възпитаник на Великотърновския университет.
Халил изработил статуята за около половин година по поръчка на собственика на етнографския комплекс в село Скобелево, община Павел баня. Регионът се Първият паметник на героя на Алеко Константинов Бай Ганьо е готов. Автор на седящата на пейка бронзова фигура е младият харманлийски скулптор Тамер Халил - възпитаник на Великотърновския университет. Халил изработил статуята за около половин година по поръчка на собственика на етнографския комплекс в село Скобелево, община Павел баня. Регионът се

Водач отнесе дете на зебра, то летя десетина метра

12-годишно дете е отнесено на пешеходна пътека от джигит с черен автомобил. Хлапето е пресичало на зебрата в столичния квартал 12-годишно дете е отнесено на пешеходна пътека от джигит с черен автомобил. Хлапето е пресичало на зебрата в столичния квартал "Люлин". След удара жертвата е летяла десетина метра. Линейка е откарала хлапето в "Пирогов", където в момента го преглеждат, казаха от болницата. По първоначални данни е със счупен таз,

Жителите на Крим ликуват след референдума, мнозинството иска отделяне от Украйна и присъединяване към РФ

По последни данни за влизане на Крим в състава на Руската федерация са гласували 95.7% от избирателите. Това съобщи ръководителят на комисията на Върховния съвет на Крим по произвеждането на референдума Михаил Малишев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Майката на лясковския стрелец: Ще се обеся, ако вкарат Петко в затвора

Бях в кухнята, синът ми ме дръпна. Започнаха да се чупят стъклата. Той в 9 часа ми каза да извикам линейка, че кръвта му ще изтече. Беше в коридора, бъбрекът му беше изваден.

Горбачов за Крим: Поправена грешка на СССР

"Това трябва да се приветства, а не да се обявяват санкции"

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване