Майката на Петков настанена в приюта на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица

76-годишната Стефанка Савова, майка на опасния луд Петко Петков, е настанена в приюта на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица. Жената беше задържана за 24 часа, но в събота вечерта бе освободена.От полицията се обадили в приюта дали могат да я приемат, защото нямало къде да отиде. В дома й в Лясковец до вчера имаше следствени действия. 76-годишната Стефанка Савова, майка на опасния луд Петко Петков, е настанена в приюта на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица. Жената беше задържана за 24 часа, но в събота вечерта бе освободена.От полицията се обадили в приюта дали могат да я приемат, защото нямало къде да отиде. В дома й в Лясковец до вчера имаше следствени действия.

Шакира: Риана е много е претенциозна!

Шакира оплю новата си дуетна половинка Риана.

Около 30 делфина загинаха в леден капан край Канада

Около 30 делфина загинаха край остров Нова земя, като се оказаха блокирани в ледовете, без да могат да се измъкнат от тяхната хватка, съобщи канадското министерство на морето.

Киев изтегли посланика си от Москва,готви иск за $ 80 млрд.

Украйна отзова посланика си в Русия за консултации, съобщи външното министерство в Киев.
“Във връзка със ситуацията в Крим и необходимостта от обсъждане на някои от международните и? аспекти украинската страна отзовава посланика си в Руската федерация Володимир Елченко Украйна отзова посланика си в Русия за консултации, съобщи външното министерство в Киев. “Във връзка със ситуацията в Крим и необходимостта от обсъждане на някои от международните и? аспекти украинската страна отзовава посланика си в Руската федерация Володимир Елченко", се казва на сайта на министерството.

"Енерго - про": Всеки месец плащаме навреме на НЕК


Плащанията на "Енерго - про" към НЕК никога не са били спирани или забавяни, се казва в разпратено до медиите становище на дружеството.

Утре изтича тридневният срок, даден на трите ЕРП-та да изплатят дължимите суми към електрическата компания в размер общо на 320 милиона лева. 

През декември 2013 година и януари 2014 година плащанията към НЕК са намалени със суми, които НЕК дължи на електроразпределителното дружество като компенсация за задължителното изкупуване на зелена...

Фонд "Земеделие" не забелязал измами с ниви

Държавен фонд “Земеделие” не само не е забелязал измами с двойно деклариране на едни и същи ниви от различни земеделци за евросубсидии, но дори в нарушение на закона е помогнал те да получат пари от ЕС. Това пише в одит на Европейската сметна палата. Констатацията за България е, че работата на сертифициращия орган по земеделските програми - външна Държавен фонд “Земеделие” не само не е забелязал измами с двойно деклариране на едни и същи ниви от различни земеделци за евросубсидии, но дори в нарушение на закона е помогнал те да получат пари от ЕС. Това пише в одит на Европейската сметна палата. Констатацията за България е, че работата на сертифициращия орган по земеделските програми - външна

Крим преминава към московското време

Парламентът на Крим реши вчера от 30 март полуостровът да приеме московското време, съобщи председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов. Той подчерта, че на неделния референдум кримските граждани изобщо не са гласували против Украйна и украинците, но ако режимът в Киев ги заплашва, те ще съумеят да се защитят.

Легионерите в “Ботев” уплашени, не искали да играят

Ултрасите на “Ботев” (Пд) изплашиха яко чужденците в тима преди и по време на 95-ото пловдивско дерби с “Локомотив” (Пд) - 2:1. А след това изпочупиха седалките на изкуствения терен на вражеския съперник в Пловдив. Записите от охранителните камери показвали как хора с качулки прескачат оградите на базата. На “Лаута” нямат съмнение какви са провинил Ултрасите на “Ботев” (Пд) изплашиха яко чужденците в тима преди и по време на 95-ото пловдивско дерби с “Локомотив” (Пд) - 2:1. А след това изпочупиха седалките на изкуствения терен на вражеския съперник в Пловдив. Записите от охранителните камери показвали как хора с качулки прескачат оградите на базата. На “Лаута” нямат съмнение какви са провинил

Мешерето скочи срещу Фейсбук

Ромските лидери се обявиха против Фейсбук и заплашиха, че ще забранят на непълнолетните да влизат в социалната мрежа, защото тя им влияела пагубно на морала и дори способствала за трафика на деца и жени. По Гергьовден, когато се събират старейшините на съвещание, ще бъде обсъдена пълна забрана за непълнолетните роми да ползват интернет. Това съобщи Митко Доков, който е председател на областния съюз и член на Мешерето в Бургас.

Оградата с Турция с 1 млн. лв. по-евтина, ако вместо военните я строеше частна фирма

С около 1 млн. лв. по-евтино щеше да струва 30-километровата ограда по границата с Турция, ако вместо военните я беше строила частна фирма.
Това става ясно от доклада за оскъпяването на проекта, възложен от премиера Пламен Орешарски, до който в. “24 часа” получи достъп.
Ако строителството на оградата бъде възложено на външен изпълнител, С около 1 млн. лв. по-евтино щеше да струва 30-километровата ограда по границата с Турция, ако вместо военните я беше строила частна фирма. Това става ясно от доклада за оскъпяването на проекта, възложен от премиера Пламен Орешарски, до който в. “24 часа” получи достъп. Ако строителството на оградата бъде възложено на външен изпълнител,

"Софийска вода" иска увеличаване на цената на водата с 14 стотинки


"Софийска вода" АД поиска увеличаване на цената на водата с 14 стотинки от 1 юли. От дружеството посочиха, че увеличението се налага, за да изпълни инвестиционната си програма от 80 милиона лева за 2 години. 

Общинските съветници от БСП в София се обявиха срещу искането за увеличението на водата. Според Панайот Бончев ДКЕВР не трябва да увеличава, а да намали цената на водата. По думите на председателя на групата на БСП в Столичния общински съвет Милка Христова са несъстоятелни...

Оградата по границата с Турция оскъпена с 4 млн. лв.

Дълъг и осеян с неясноти и неколкократно оскъпяване са оказа пътят на оградата, която трябва да бъде построена на границата с Турция. 
 “Труд" се добра до доклада на Инспектората на Министерския съвет. От него става ясно, че ако частна фирма е била наета да достави материалите и да построи съоръжението, тя би го направила срещу 7 364 389 лв. крайн Дълъг и осеян с неясноти и неколкократно оскъпяване са оказа пътят на оградата, която трябва да бъде построена на границата с Турция. “Труд" се добра до доклада на Инспектората на Министерския съвет. От него става ясно, че ако частна фирма е била наета да достави материалите и да построи съоръжението, тя би го направила срещу 7 364 389 лв. крайн

Радикалната левица посочи 10 причини за оставка на кабинета

София /КРОСС/ Радикалната левица - Съюз на комунистите в България и Движение "Че Гевара", се обърна  към всички народни представители и към българския народ със следните десет причини за оставка на правителството и пет задачи за изход от кризата. 1. Правителството продължава икономическата политика на десницата, на Симеон Дянков и ГЕРБ, водеща към катастрофа. Вместо икономика на развитието продължава да господства икономиката на безработицата, нищетата и ограниченията, икономиката на олигархията, която унищожава всякакъв дребен бизнес и унижава достойнството на наемните работници. Хищната експлоатация на хора и на природни ресурси противоречи на националните ни интереси.2. Води се абсолютно бездарна финансова политика. Правителството увеличи държавния дълг с 5 милиарда. Страната и икономическите субекти са затънали в дългове, които надхвърлят повече от три пъти годишния бюджет на държавата.Правителството не успя да ограничи и да реши проблема с изнасянето на капитали. На фона на тази реалност опитите на официалната власт да привлече външни инвестиции изглеждат като откровено издевателство над българските граждани и хората на наемния труд.3. Правителството продължава политиката си на отказ от развитие на държавната собственост върху стратегическите отрасли, с което индиректно подкрепя едрия олигархичен частен бизнес.Икономиката на България е в ръцете на чужди държави и бизнес. Липсва всякаква регулираща роля на държавата в икономиката

Меркел: На ЕС не му бе лесно да наложи санкции на Русия

/КРОСС/ На Европейския съюз не му бе лесно да вземе решение за налагане на санкции срещу Русия, заяви германският канцлер Ангела Меркел."Ние не сме се стремили към това, но бяхме принудени да предприемем тази стъпка поради очевидните нарушения (на украинското и международното право), които бяха допуснати при провеждането на т. нар. референдума в Крим. Радвам се, че Европа показа единство", каза ръководителят на германското правителство.Същевременно Меркел изрази надежда за намирането на дипломатическо решение на кримската кризата. Западът все още е готов на диалог , и именно дипломацията трябва да бъде "ключът към решаването на този конфликт", цитира думите на германския канцлер DW.

Двама мъже в кола с експлозиви, задържани в Момбаса

Кенийската полиция арестува двама мъже, които пътували в кола, пълна с експлозиви в крайбрежния туристически град Момбаса.

Агент 007: София е достойна за Столица на културата

Преди да си тръгне, Пиърс Броснън написа изявление в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. “През последните две седмици изкарах чудесно. Тук се чувствам у дома си. Ще се радвам един ден да се върна в този град. Вярвам, че София достойно ще представи България с кандидатурата си за Европейска столица на ку Преди да си тръгне, Пиърс Броснън написа изявление в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г. “През последните две седмици изкарах чудесно. Тук се чувствам у дома си. Ще се радвам един ден да се върна в този град. Вярвам, че София достойно ще представи България с кандидатурата си за Европейска столица на ку

Изборите ни свободни и прозрачни като при Тато!

"Още Народна република България имаше много прогресивно законодателство, което се пренесе във времето и е застъпено и в момента като полезни практики", консататира Мария Мусурлиева от ЦИК, която е и кандидатка за втори мандат.

Българин свири на Гибона

Български съдия ще надува свирката в първия мач от финала на втория по сила европейски турнир по волейбол - за Купата на Конфедерацията. Съперници са руският “Губерния” (Нижни Новгород) и френският “Пари Волей”.
Първият мач е на 26 март в Русия, като втори рефер ще е Добромир Добрев. Реваншът е на 29 март в зала “Шарпи” в Париж Български съдия ще надува свирката в първия мач от финала на втория по сила европейски турнир по волейбол - за Купата на Конфедерацията. Съперници са руският “Губерния” (Нижни Новгород) и френският “Пари Волей”. Първият мач е на 26 март в Русия, като втори рефер ще е Добромир Добрев. Реваншът е на 29 март в зала “Шарпи” в Париж

Изверг гаси цигари в лицето на доведения си син

/КРОСС/ Пастрок гасил цигари по лицето на доведения си син. Найден Г. от Пещера живеел на семейни начала с майката на пострадалото момче О. П. За бащата имало информация, че насилва детето, но конкретни жалби в институциите не е имало до март 2013 г. Тогава Найден Г. посегнал за пореден път на детето и се гаврел с него, като си гасил цигарите по лицето му. Заплашил го, че ако се оплаче, ще му отреже главата. Момчето обаче споделило с близките си какво му се е случило и мъжът станал клиент на полиция и прокуратура. Вчера Найден Г. бе признат за виновен от съда в Пещера и наказан с две години пробация. Мъжът ще плати и 410 лева разноски по делото, пише "Марица".

Таня Андреева подчерта, че няма проблем с лекарствата на трансплантираните пациенти


"Проблем с лекарствата на трансплантираните пациенти няма. Няма медикаменти фантоми, няма такова понятие във фармацията - да бъдат спокойни пациентите." Така здравният министър Таня Андреева коментира пред Би Ти Ви твърдения на трансплантирани пациенти, недоволни от проблем с достъпа до необходимите им лекарства.

Миналата седмица федерация "Български пациентски форум" заяви, че ще поиска оставката на министъра на здравеопазването, ако в десетдневен срок тя не реши проблема с...

Вигенин: Не сме нито ястреби, нито троянски коне

Опитите чисто пропагандно страната ни да бъде поставяна или сред ястребите, или сред троянските коне, не се основават на никакви факти и доказателства. Българската позиция за Украйна е ясна, балансирана, умерена и допринася за намирането на конструктивни компромиси в рамките на ЕС.
Това е заявил пред журналисти в Брюксел министърът на външните Опитите чисто пропагандно страната ни да бъде поставяна или сред ястребите, или сред троянските коне, не се основават на никакви факти и доказателства. Българската позиция за Украйна е ясна, балансирана, умерена и допринася за намирането на конструктивни компромиси в рамките на ЕС. Това е заявил пред журналисти в Брюксел министърът на външните

ЕС обеща финансова помощ на Украйна

/КРОСС/ Европейският съюз обяви, че е готов да подпише на 21 март политическата част от споразумението за асоцииране с Украйна, като обеща още на Киев финансова и енергийна помощ и визова либерализация. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на декларация на Съвета на ЕС, приета днес от външните мнистри на 28-те страни членки.Решено е също да се пристъпи към подготовка за подписване на останалата част от споразумението, "което потвърждава свободното и суверенно решение на Украйна да продължи по пътя на политическата и икономическата интеграция с Евросъюза", се казва в документа.Това решение включва и прекратяване на действието на митата в търговията със страните от ЕС. Министрите са поръчали на Еврокомисията във взаимодействие с МВФ да осигури "макрофинансова помощ за Украйна с цел нейната финансова стабилизация" и призоваха правителството на страната "незабавно да въведе амбициозен пакет от структурни икономически реформи, да активизира борбата с корупцията и да засили прозрачността на икономиката".Киев освен това ще трябва да започне "цялостна конституционна реформа", гарантираща спазването на правата на малцинствата и взаимодействие с регионите на страната, а също да пристъпи към подготовка на "честни и прозрачни избори". ЕС се изказа и за създаване на специална група от политически съветници за Киев от страна на Съвета на Европа с цел укрепване на демократическите институции и на гражданското общество в страната

Наркодилърче преби гаджето си след тъп скандал

22-годишен варненец е бил арестуван за жесток побой на приятелката си в Свищов. Мъжът е осъждан за притежание на наркотици.

Покана за кръгла маса на 18 март от 10 часа - Приложимост на електронното наблюдение в българското наказателно-изпълнително право

На 18 март 2014г. от 10.00 часа в Гранд Хотел София, зала „София“ ще се
проведе кръгла маса на тема „Приложимост на електронното наблюдение в
българското наказателно-изпълнително право“. По време на събитието
официално ще бъде представен проектът на Главна дирекция „Изпълнение на
наказанията“ към Министерство на правосъдието „Засилване прилагането на
пробационните мерки в съответствие с Европейските стандарти и система за
електронен мониторинг“, финансиран от Норвежкия финансов механизъм.

Във форума ще участват: вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида
Златанова, посланикът на Кралство Норвегия в Република България Гюру
Катарина Викьор, Марк Грифитс, експерт развитие и прилагане на
международни програми за електронен мониторинг Г4С, главният директор на
ГД „Изпълнение на наказанията” главен комисар Митко Димитров,
ръководителят на проекта Валентина Караганова, магистрати, представители
на Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи, Главна
дирекция „Изпълнение на наказанията”,  представители на неправителствени
организации и журналисти.

Манолова хареса кандидат на ГЕРБ за ЦИК

Кандидатурата на Цветозар Томов за член на Централната избирателна комисия (ЦИК), подкрепена от ГЕРБ, бе харесана и от зам.-председателя на парламента Мая Манолова от БСП. Това стана по време на 3-часовото изслушване на 24-мата кандидати за членове на ЦИК, издигнати от партии и неправителствени организации. 
Томов първоначално бе предложен от 12 н Кандидатурата на Цветозар Томов за член на Централната избирателна комисия (ЦИК), подкрепена от ГЕРБ, бе харесана и от зам.-председателя на парламента Мая Манолова от БСП. Това стана по време на 3-часовото изслушване на 24-мата кандидати за членове на ЦИК, издигнати от партии и неправителствени организации. Томов първоначално бе предложен от 12 н

В "Левски" закърпиха щаба с нов помощник за Тони Здравков

Поредна промяна в трупащия антипостижения през сезона, който ще завърши с вековен юбилей за клуба, Поредна промяна в трупащия антипостижения през сезона, който ще завърши с вековен юбилей за клуба, "Левски" бе направена днес. На "Герена" решиха да закърпят щаба на старши треньора Антони Здравков с нов помощник. Това е Ангел Славков. Той идва от "синята" ДЮШ, където досега водеше момчетата до 17 г. Там специалистът също работеше под

Убиецът от Лясковец се оплакал на Борис Велчев от полицейски произвол

/КРОСС/ 53-годишният Петко Петков, който в петък уби командос и рани други трима от СОБТ, писал жалба до бившия главен прокурор Борис Велчев за полицейски и прокурорски произвол.Писмото е приложено в делото за принудителното му довеждане и освидетелстване от Горнооряховския районен съд през 2012 г.Тогава то е прекратено, след като повече от месец полиция и Съдебна охрана не успяват даизведат мъжа от барикадираното му жилище в Лясковец."Уважаеми Господин Главен Прокурор, извинете ме за безпокойството, но се нуждая спешно от Вашата помощ", започва писмото си Петков от февруари 2012 г. На 3 страници той описва, че не пуши и не пие, не ходи по заведения и е ловец от 10 г. Има разрешително от служба КОС за държаните в дома му оръжия."Без да съм правил нищо, полицията и прокуратурата са ми спретнали дело. Силно се съмнявам, че става въпрос за полицейски и прокурорски произвол с цел тормоз и излишно разтакаване по съдилищата", отбелязва с червен химикал. Петко настоява да бъде изискана цялата налична информация и "прекратено това беззаконие"."До изтичане на разрешението за оръжие според мен не може да бъде предприемано нищо относно ловното ми оръжие, защото не съм правил нищо с него", настоява авторът.После обяснява, че заради непрекъснатия полицейски тормоз вече втора година не може да си вземе личната карта от паспортната служба, която е в РПУ-Горна Оряховица

Кулинарен Дисниленд отваря врати в Италия

/КРОСС/ В Болоня, Италия, ще се появи кулинарен Дисниленд. Паркът Fico Eataly World ще бъде на площ около 80 000 кв. м. и ще подслони много ресторанти, магазини за хранителни стоки, хранителни лаборатории и дори аквариум. Строителството на парка ще струва около 60 милиона долара. Генералният директор на Eataly Оскар Фаринети не крие желанието си паркът му да се превърне в новата италианска продуктува Мека, което от своя страна да стимулира икономиката на страната. Основателите му се надяват да привлекат над 10 милиона посетители на година. Очаква се първият в света тематичен парк на италианската кухня да отвори врати през ноември 2015 година.

Лавкаджия-затворник върти далавери с цигари

32-годишен затворник, който работел продавач в затворническата лавка, бил спипан да краде от зачислените му за продажба цигари.

Вальо Бореца моли за оправдателна присъда

Соченият за бос на “Килърите 2” Валентин Янев-Вальо Бореца поиска вчера да бъде оправдан по обвинение за рекет и закана с убийство. Пред Върховния касационен съд (ВКС) той помоли присъдата му от 5 г. затвор и 5000 лв. глоба да бъде отменена.
Янев е обвинен, че в края на януари 2012 г. е изнудвал бившия си съдружник Димитър Велев да му даде... Соченият за бос на “Килърите 2” Валентин Янев-Вальо Бореца поиска вчера да бъде оправдан по обвинение за рекет и закана с убийство. Пред Върховния касационен съд (ВКС) той помоли присъдата му от 5 г. затвор и 5000 лв. глоба да бъде отменена. Янев е обвинен, че в края на януари 2012 г. е изнудвал бившия си съдружник Димитър Велев да му даде...

Крим избра Русия с 96,6% (обзор)

Крим обяви независимост и поиска присъединяване към Русия, след като на референдума завчера 96,6 % от жителите му гласуваха за отделяне от Украйна.
Активността на избирателите на референдума е била рекордно висока - 83%, съобщи вчера сутринта проруският премиер Сергей Аксьонов, като обяви окончателните резултати. Крим обяви независимост и поиска присъединяване към Русия, след като на референдума завчера 96,6 % от жителите му гласуваха за отделяне от Украйна. Активността на избирателите на референдума е била рекордно висока - 83%, съобщи вчера сутринта проруският премиер Сергей Аксьонов, като обяви окончателните резултати.

Откри се фронтът "Лудогорец" - "Литекс"

Маските паднаха. Войната “Литекс” - “Лудогорец” вече е открита на всички фронтове. За подобни емоционални ситуации руснаците имат стар лаф: “Започна утрото в колхоза!” Въпреки че всичко стартира в сумрака пред стадиона в Ловеч след неделния мач. Там Кирил Домусчиев, босът на спечелилия първия двубой за купата тим на “Лудогорец” (2:1), сновеше като Маските паднаха. Войната “Литекс” - “Лудогорец” вече е открита на всички фронтове. За подобни емоционални ситуации руснаците имат стар лаф: “Започна утрото в колхоза!” Въпреки че всичко стартира в сумрака пред стадиона в Ловеч след неделния мач. Там Кирил Домусчиев, босът на спечелилия първия двубой за купата тим на “Лудогорец” (2:1), сновеше като

"Дженеръл мотърс" изтегля 1.5 млн. коли заради дефекти

Американската корпорация "Дженеръл мотърс" /General Motors/ обяви днес, че изтегля от пазара повече от 1.5 млн. автомобили, които са показали различни дефекти, които могат да бъдат опасни за водачите им.

Реформаторският блок: Да се възстанови "Набуко", "Южен поток" води до зависимостта на България


Отправната точка на Реформаторския блок (РБ) за кризата в Украйна ще е как да бъде защитен българският национален интерес. Ние настояваме българското правителство да настоява пред ЕС за спазването на международните договори, заяви Меглена Кунева от РБ.

Тя коментира още, че българското правителство трябва да постави пред ЕС въпроса да се възроди "Набуко", а становището на РБ е, че "Южен поток" поставя България в зависимост.

Според Кунева българското правителство трябва да...

Путин подписа декрет за признаване на Република Крим

Часове след обявяване на резултатите от допитването

Убиецът от Лясковец се оплакал на Борис Велчев от полицейски произвол

53-годишният Петко Петков, който в петък уби командос и рани други трима от СОБТ, писал жалба до бившия главен прокурор Борис Велчев за полицейски и прокурорски произвол.
Писмото е приложено в делото за принудителното му довеждане и освидетелстване от Горнооряховския районен съд през 2012 г. Тогава то е прекратено. 53-годишният Петко Петков, който в петък уби командос и рани други трима от СОБТ, писал жалба до бившия главен прокурор Борис Велчев за полицейски и прокурорски произвол. Писмото е приложено в делото за принудителното му довеждане и освидетелстване от Горнооряховския районен съд през 2012 г. Тогава то е прекратено.

Къци Вапцаров и Лили Иванова като две капки вода

В днешното издание на шоуто "Като две капки вода" Зуека и Рачков се превъплътиха в дует "Ритон", а Мариана Попова сбъдна мечтата си да бъде Уитни Хюстън

Зуека и Рачков като дует "Ритон"

На сцената на "Като две капки вода" двамата водещи изпълниха хита "Джалма" и изправиха на крака публиката

Европейската банка за възстановяване и развитие планира повече средства за България

/КРОСС/ Нова стратегия на Европейската банка за възстановяване и развитие предвижда увеличение на средствата за България от следващата година, обяви държавният глава Росен Плевнелиев, който разговаря в Лондон с президента на кредитната институция Сума Чакрабарти. Към днешна дата ЕБВР инвестира у нас между 200 и 250 млн. евро годишно.Бъдещата стратегия за България ще бъде насочена към редица нови направления. Сред тях са стандартизиране и типизиране на обществените поръчки; ефективна подкрепа на малките и средните предприятия; проекти, насочени към балансиране на енергетиката чрез енергийна ефективност и диверсификация на енергоизточниците; производството на храни, както и водният сектор.Банката планира да бъде увеличен ресурсът за Фонд ФЛАГ, който подпомага общините във финансирането на проекти с местно значение. Финансовата институция ще подкрепя и старта на първите успешни публично-частни партньорства в България, допълни президентът.Стратегията предвижда още увеличение на обема на средствата, предоставяни на фондове за ранно финансиране, за рисково финансиране и за финансиране на новостартиращи компании. Президентът допълни, че ЕБВР ще работи съвместно с българското правителство за разработването на повече проекти на малкия и средния бизнес в приоритетни за тези фирми сектори. Такива са енергетиката, машиностроенето, текстилната промишленост, туризмът

Анимация оглави боксофиса на Северна Америка

Малкото кучeнце и космическо-времевите му приключения в "Мистър Пибоди и Шърман" акумулираха още 21,2 милиона долара за уикенда в кината в Северна Америка. Приключенската комедийна анимация, пълна с научна фантастика, пътуване във времето, странни герои, свързани от необикновената връзка между главните герои - куче и неговото момче, вече има 63,2 милиона долара общо за две седмици.

Принц Уилям: Към момента едно дете ни стига

/КРОСС/ В медиите редовно се появяват слухове, че херцогинята на Кеймбридж отново е бременна. „Може би някой ден. Към момента едно дете ни е достатъчно", каза принц Уилям в отговор на въпрос на един от военнослужещите по време на посещението си във военна база в южната част на Англия.Уилям каза още, че принц Джордж, кой през следващия месец заедно с родителите си ще се отправи на триседмично турне в Австралия и Нова Зеландия, вече се е научил да пълзи, съобщи РИА „Новости".

Най-важните новини от деня, понеделник, 17 март

80 млн. лева инвестиции в столичното ВиК Софийска вода" АД иска да повиши цената на водата с 14 стотинки на кубически метър от 1 юли тази година....

Рууни поиска подкрепа от феновете след кошмара срещу "Ливърпул"


Нападателят на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни призова привържениците да подкрепят отбора. Той се надява феновете да са до тима във важния реванш с "Олимпиакос" в сряда.

Мачът е ключов за английския първенец, който загуби с 0:2 в Гърция първата среща от осминафиналите в Шампионската лига.

"Манчестър юнайтед" минава през труден сезон, а конкретният момент е особено неприятен заради поражението с 0:3 от "Ливърпул". Рууни определи загубата от червените за кошмар.
...

Ресторант Струма отговори на пернишките абитуриенти

Във връзка с апела на пернишки абитуриенти, че кувертите в ресторант Струма са скъпи, а на празнуващите се искат пари за допълнителни екстри, които те не желаят, от ресторанта се обърнаха към абитуриентите:

 По повод апела към всички пернишки абитуриенти, изпратен до редакцията на zaPernik.com, ние от ръководството на комплекс „Струма” бихме желали да опровергаем безпочвените комeнтари, които се пишат по наш адрес.

Всеки, който се занимава с ресторантъорство или има малко познания в тази област е наясно, че при всяко едно организирано мероприятие, с много хора, отсъствието на куверт би било немислимо.

За нас е удоволствие, че абитуриентските...

Продължава

4 часа изпитват кандидатите за ЦИК, боят за шеф – в четвъртък

Близо 4 ч продължи изслушването на 24 кандидати за членове на ЦИК в правната комисия на парламента вчера. За първи път изборните надзорници минават през подобна процедура, която бе излъчвана на живо по БНТ и БНР. Макар че в края на “изпита” председателят на комисията Четин Казак възкликна “Всички са отличници”, петима ще трябва да отпаднат.
Четвъ Близо 4 ч продължи изслушването на 24 кандидати за членове на ЦИК в правната комисия на парламента вчера. За първи път изборните надзорници минават през подобна процедура, която бе излъчвана на живо по БНТ и БНР. Макар че в края на “изпита” председателят на комисията Четин Казак възкликна “Всички са отличници”, петима ще трябва да отпаднат. Четвъ

Пазарът на труда не е това, което е

Възможно ли е все повече хора да остават без работа, но заетостта да се увеличава? Или пък броят на работещите и безработните да се увеличава едновременно? 
Глупости! Няма никаква логика - вероятно прибързано ще възкликнат непросветените в терминологията на НСИ. Възможно ли е все повече хора да остават без работа, но заетостта да се увеличава? Или Възможно ли е все повече хора да остават без работа, но заетостта да се увеличава? Или пък броят на работещите и безработните да се увеличава едновременно? Глупости! Няма никаква логика - вероятно прибързано ще възкликнат непросветените в терминологията на НСИ. Възможно ли е все повече хора да остават без работа, но заетостта да се увеличава? Или

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване