Никълъс Кейдж ревнувал приятелката си от Антон Касабов

Жената на Кейдж завела детето им на тренировки и се заговорила с Касабов, на което мъжът ѝ изревнувал, разкрива самият Антон - участник в "Денсинг старс"

Жена легна на релсите, за да умре, влакът я подмина

/КРОСС/44-годишната Добринка М. от Петрич направи опит за самоубийство вчера следобед. Жената легнала между релсите край Петрич и зачакала влака. Огромното возило, обаче незнайно как минало покрай нея без да я закачи. Когато машинистът и жепейците видели жената, извикали Спешна помощ. Дошлата линейка я закарала в болница, където била настанена за лекуване. Днес сутринта тя е била преведена в специализирано отделение в Благоевград. Според запознати по време на пълнолуние се активизират депресивните състояния у хората с лабилна нервна система, зачестяват и опитите за самоубийства. Само преди ден в Благоевград се обеси 53-годишен собственик на автосервиз, изпаднал в депресия заради финансови проблеми.  

Ливърпул и Лудогорец ощастливиха много от участниците в „Еврофутбол"

/КРОСС/ Ливърпул и Лудогорец донесоха много настроение на участниците в „Еврофутбол" с последните си изяви. Английският тим, който реализира грандиозен успех срещу Манчестър Юнайтед в неделя, осигури на познавач от Пазарджик завидните 25 845,67 лева печалба. Той достигна солидната сума със система 3 от 4 + 2 твърди и 4 от 4 + 2 твърди, като позна всичките шест сблъсъка. Фиша си, заедно със залога от 200 лева, майсторът е пуснал в пункта на ул. "Никола Фурнаджиев" № 1 в Пазарджик. Ето двубоите, на които се е спрял:  Ман. Юнайтед - Ливърпул 2Тотнъм Хотспър - Арсенал 2Милан - Парма 2 първо полувремеЛиворно - Болоня 1 ТВСасуоло - Катания 1 ТВХамбургер - Нюрнберг 1 Със сходна сума може да се похвали и познавач от с. Белозем, Пловдивско, който се сдоби с 22 146,17 лева срещу скромните 10 лева залог. Той е играл три мача в права колонка за първо полувреме/краен изход. Ето и неговия избор:Истър - Клермон 2/ХНанси - Шамоа Ниор 1/ХБохемианс - Дроида Юнайтед 1/Х Шест мача в права колонка, сред които тези на Лудогорец и на Ливърпул, ощастливиха участник от Павликени с 7 188,20 лева. Талонът си срещу 50 лева той е пуснал в пункта на пл. "Свобода" № 26. Пълният списък на неговите двубои е следният:Хамбургер - Нюрнберг 1Тотнъм Хотспър - Арсенал 2Литекс Ловеч - Лудогорец 2Ман. Юнайтед - Ливърпул 2Зандхаузен - Арминия Б. 1Реал Сосиедад - Валенсия 1 Варненец (пункт на ул

Клисарова: И задочниците ще имат право на преференциални заеми

Предстоят законодателни промени, обещава образователният министър

    


Евроинс Иншурънс Груп запазва премийния си приход през февруари

Автомобилният подхолдинг на Еврохолд - Авто Юнион, отчита 110% ръст в продажбите на автомобила за миналия месец

    


Обществото трябва да знае пълната истина за Лясковец

Лазаров: В НС ще се проведе дебатът за действията на МВР

    


Сергей Светлов: «Всичко, което пея е само - любов!»

/КРОСС/ На 13 март в Руски културно-информационен център се проведе концерт на знаменит руски бард Сергей Светлов - композитор, поет, музикант. Пише музика в жанра на лирическа песен, с проникновена, чиста, светла тъга, присъща на руската душа. Изпълнява песни, написани върху свои и стихотворения на класици и съвременници, сред които са произведенията на А. Пушкин, А. Фет, К. Балмонт, Н. Гумильов, С. Есенин, И. Бродски, Е. Асадов, Р. Рождественски, А. Ахматова и много други. Изявява се самостоятелно, а също и в дует с цигуларката Дария Григориева.Сергей е завършил руската музикална академия „Гнесини" в Москва. Роден и израсъл в центъра на Москва, автор е на над 40 песенни и инструментални албума, като песните му не веднъж са звучали по радиостанциите: Ехо на Москва, Радио на Русия и др.През 2008 година Сергей Светлов става лауреат на Московския фестивал за авторска песен сред военнослужещи.2009 година - победител в номинациите за „Военно-патриотическа" песен в алманаха „Москва Поетическа - 2009". 2009 - Лауреат на Всеруския фестивал за Авторска песен „Куликово поле", Лауреат на Националната премия „Страна Шансония - 2009". Дипломант на Всеруския конкурс „Гринландия - 2010" за най-добра песен за Великата Отечествена война.Също така, Сергей Светлов е арт-директор на Авторския Клуб-Театър „Маестро" (www. Maestrosvet

Сергей Светлов: «Всичко, което пея е само - любов!»

/КРОСС/ На 13 март в Руски културно-информационен център се проведе концерт на знаменит руски бард Сергей Светлов - композитор, поет, музикант. Пише музика в жанра на лирическа песен, с проникновена, чиста, светла тъга, присъща на руската душа. Изпълнява песни, написани върху свои и чужди стихотворения на класици и съвременници, сред които са произведенията на А. Пушкин, А. Фет, К. Балмонт, Н. Гумильов, С. Есенин, И. Бродски, Е. Асадов, Р. Рождественски, А. Ахматова и много други. Изявява се самостоятелно, а също и в дует с цигуларката Дария Григориева.Сергей е завършил руската музикална академия „Гнесини" в Москва. Роден и израсъл в центъра на Москва, автор е на над 40 песенни и инструментални албума, като песните му не веднъж са звучали по радиостанциите: Ехо на Москва, Радио на Русия и др.През 2008 година Сергей Светлов става лауреат на Московския фестивал за авторска песен сред военнослужещи.2009 година - победител в номинациите за „Военно-патриотическа" песен в алманаха „Москва Поетическа - 2009". 2009 - Лауреат на Всеруския фестивал за Авторска песен „Куликово поле", Лауреат на Националната премия „Страна Шансония - 2009". Дипломант на Всеруския конкурс „Гринландия - 2010" за най-добра песен за Великата Отечествена война.Също така, Сергей Светлов е арт-директор на Авторския Клуб-Театър „Маестро" (www. Maestrosvet

Водещ холандски университет се представя с информационна среща днес във Варна

Водещият холандски университет Radboud University организира информационна среща във Варна, която ще се състои днес - 17 март (понеделник) от 18.30 часа в в х-л „Голдън Тюлип”. Учебното заведение е разположено в най-стария град в Холандия – Неймехен и се гордее с факта, че четирима от министър-председателите на страната са негови възпитаници.

Киев одобри частична мобилизация

Причината е „намесата на Русия във вътрешните дела на Украйна“

12,9% достигна безработицата в страната

12,9% достигна безработицата в страната. Всички българи, останали без работа, са 436,3 хил. души. От тях 249,8 хил. са мъже, а 186,5 хил. са жени. На...

Орешарски: И гражданите правят градовете си добри


Гражданите имат също толкова заслуга техните градове да бъдат наградени, колкото и кметовете, заяви премиерът Пламен Орешарски на церемонията по връчване на наградите „Най-добрият град за живеене в България“, организирани от в. „24 часа“ и Дарик радио.
Министър-председателят връчи наградата за най-добър град на Бургас си Велико Търново. Гражданите имат също толкова заслуга техните градове да бъдат наградени, колкото и кметовете, заяви премиерът Пламен Орешарски на церемонията по връчване на наградите „Най-добрият град за живеене в България“, организирани от в. „24 часа“ и Дарик радио. Министър-председателят връчи наградата за най-добър град на Бургас си Велико Търново.

Плевнелиев ще се срещне с Елизабет Втора

Президентът е на официално посещение във Великобритания от днес до 19 март

Милисавлевич ще се възстанови за Черно море

На "Българска армия" силно се надяват Милисавлевич да бъде напълно готов за гостуването във Варна.

България е пример по световните форуми с регулацията на домейните и интернет адресите

/КРОСС/България е давана за пример по световните форуми с регулацията на домейните и интернет адресите, посомва във Фейбук статуса си Вени Марковски от "Интернет общество".  В социалната мреа той пише: На 14-и март 2014 г. правителството на САЩ обяви* намерението си да предаде изцяло ключовите контролни механизми върху координацията на системата за домейните (Domain Name System) на световната Интернет общност. Като една от малкото страни, решили със закон (Законът за електронните съобщения), след широки консултации с гражданското общество, въпросите с регулацията на домейните и Интернет адресите, България е давана за пример в последните 15 (не се майтапя!!) години по световните форуми (При това не какви да е, а в ООН, на Световната среща на върха по въпросите на информационното общество - WSIS, на Световната конференция по международните телекомуникации - WCIT, на Конференцията на пълномощните представители на Международния съюз по далекосъобщения - ITU, на срещите на ICANN и др.) като образец за успешно сътрудничество между правителство, частен сектор, гражданско общество, академична общност.Благодарение и на този модел, в България скоростта на достъпът до Интернет е сред най-бързите в света, а цените - сред най-ниските

Венеция гласува на референдум за отделяне от Италия


В неделя във Венеция и региона Венето започна гласуване за отделяне от Италия. Последните проучвания на общественото мнение сочат, че две трети от житeлите на областта подкрепят автономията, но референдумът няма да е обвързващ за местната власт.

Гласуването е организирано от местни активисти и партии, които смятат, че Венеция ще просперира, ако се отдели от италианската икономика. Крайната им цел е реставрация на Венецианската република, която някога е била един от най-проспериращите...

След референдума - Крим обяви независимост и поиска присъединяване към Русия

Кримският парламент днес обяви официално независимостта на полуострова от Украйна и поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Интерфакс.

Всички 85 депутати от парламента на Крим приеха решението след категоричната победа на поддръжниците на присъединяването към Русия по време на референдума в неделя.

Кримският парламент днес обяви официално независимостта на полуострова от Украйна и поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Интерфакс. Всички 85 депутати от парламента на Крим приеха решението след категоричната победа на поддръжниците на присъединяването към Русия по време на референдума в неделя.

Ротвайлер нахапа 21-годишна в Бургас

Кучето било разхождано без повод и намордник

    


Камерън очерта нужните реформи, за да остане Великобритания член на ЕС


Британският премиер Дейвид Камерън очерта реформите в Европейския съюз, които Лондон смята, че са необходими, за да остане Великобритания член на съюза, предаде агенция "Франс прес".

Лидерът на консерваторите заяви, че ще работи за това Обединеното кралство да остане част от ЕС до момента, в който смята, че може да прокара промени за намаляване на влиянието на Брюксел на Острова. В статия за британския вестник "Телеграф" Камерън за пръв път посочи седем приоритета  за промени в ЕС –...

До есента трябва да е готов регистърът за психично болни, обяви здравният министър


Единният регистър за хората с психични заболявания в страната трябва да е готов до есента на тази година. Това обяви по БНР министърът на здравеопазването Таня Андреева. Идеята за подобен регистър съобщи вчера министър-председателят Пламен Орешарски, два дни след като психично болен мъж уби един полицай и рани други трима в Лясковец. 

Регистърът ще се изгради със средства по Норвежкия механизъм, по който разполагаме с около 15 млн. лева за репродуктивно и психично здраве, обясни...

До средата на юли всички ученици от пернишко могат да яздат безплатно в клуб по конен спорт "Давид"

До средата на юли всички ученици от Перник и региона могат да получат безплатни уроци по езда в базата на клуб по конен спорт „Давид“.

За поредна година клубът работи съвместно с Министерството на спорта, осигурявайки физическа активност сред природата за деца и подрастващи. Давид 11 ездачи тренират професионално в клуба по конен спорт „Давид“, а любителите са много. Конната езда се радва на сериозен брой почитатели. Този уж мъжки спорт обаче...

Продължава

НАП - София, ще продава на търг оръжия през април


Огнестрелни и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг от столичната дирекция на НАП през април, съобщиха оттам. Продават се 162 изделия, разделени в четиринадесет групи.

В списъка са включени както колекционерски оръжия – пистолети "Маузер", карабини "Манлихер" и др., така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях. Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за резервни части, допълват от приходната агенция.

Част от...

Бургас и Велико Търново са най-добрите градове за живеене в България

За първи път в седемгодишната история на наградите „Най-добрият град за живеене в България, връчвани от в. „24 часа“ и Дарик радио победителите за 2013 г. са два града. Велико Търново и Бургас получиха голямата награда с по 40 точки, получени от 20-те критерия, по които се оценяват градовете в класацията.

Скимиращо устройство, укрито в лаптоп, задържаха на летище София

/КРОСС/ В рамките на митническа операция срещу разпространението на скимиращи устройства са задържани три пратки за три различни дестинации. Трите пратки са били изпратени чрез три различни куриерски компании и са били предназначени за Ливан, Мексико и Португалия.Митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика" към отдел Митническо разузнаване и разследване" откриват едно от скиминг устройствата под клавиатурата на лаптоп и в кутията на задрядното му. Скимингът съдържа клавиатура за банкомат и записващо устройство и е пътувал за Бейрут, Ливан.Задържани са още две пратки със скиминги. В тези случаи устройствата са били укрити сред насипни резервни части за електроника.

След съдиите и ВСС осъди нападките на Лютви Местан

Три дни, след като лидерът на ДПС Лютви Местан нападна Софийския апелативен съд (САС) заради решението му да освободи под домашен арест Октай Енимехмедов, осъден наскоро на 3 години и половина затвор за закана с убийство срещу Ахмед Доган, Висшият съдебен съвет (ВСС) излезе с декларация по този повод. Позицията на кадровиците в съдебната власт стана факт, след като първо ръководството на САС, а след това и Съюзът на съдиите в България (ССБ) остро разкритикуваха поведението на партийния лидер, сравнявайки го с навика на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов публично да напада съда заради негови решения. Макар и значително по-меко, от ВСС също призовават политиците да се въздържат от подобни прояви: "Висшият съдебен съвет не приема обвинения, че съдът и прокуратурата със своите актове покровителстват някоя от страните в процеса. Напомняме, че съществува законова процедура за обжалване на тези актове, в която процедура се установява тяхната правилност. В случай, че представителите на някоя от останалите власти, или който и да е български гражданин, имат данни за извършени нарушения от конкретни магистрати, следва да реагират за това по предвидения в закона ред". Изказването на Местан, който в петък определи правораздаването по делото срещу Октай Енимехмедов като поръчково, бе разкритикувано от ССБ в събота, като от организацията обявиха като "абсолютно недопустимо от парламентарната трибуна да се коментира правилността на съдебни актове, каквито са невлязла в сила първоинстанционна присъда и окончателно определение, решаващо въпроса за мярката за неотклонение на подсъдим по същото висящо дело". Организацията напомня, че принципите на правовата държава и разделението на властите изключват възможността представители на законодателната власт и политически фигури да се произнасят по въпроси, които са от изключителната компетентност на съда. "Общественият дебат за актовете на съдилищата в една правова държава е позволен и полезен. Но в демократичните държави не само съществуващите международни стандарти, а и дължимият отговорен държавнически подход изискват лицата, заемащи висши политически постове и такива в законодателната и изпълнителната власт, да се въздържат от такива коментари, доколкото те представляват намеса в дейността на съдебната власт", заявяват от съдийската организация. От ССБ допълват, че в изказването на Лютви Местан пряко се оспорват решенията на съда и се сочат "правилните", по убеждение на депутата. "Изразява се и становище каква е следвало да бъде мярката за неотклонение на подсъдимия, отправя се и обвинение за изпълнение на политически поръчки, участие в сценарии и дискриминационен подход, приписан на съда, в лицето на различни негови съдебни състави. Напомняме, че в съдебния процес са взели участие както професионални съдии, така и съдебни заседатели, които са представители на обществеността. В изказването на г-н Местан се приписват и престъпни по съществото си действия на експерти, дали заключения в това си качество по делото", пише в декларацията на съда. По този повод ССБ отправя "настойчив призив" към депутатите и представителите на изпълнителната власт да не използват съдебните актове като аргументи в политическите си спорове и за провокиране на етническо противопоставяне.

Съюзът на съдиите остро осъди изказването на Лютви Местан

Съюзът на съдиите в България (ССБ) излезе с декларация, с която осъди изказването на Лютви Местан от петък. От парламентарната трибуна лидерът на ДПС определи правораздаването по делото на Октай Енимехмедов за поръчково, след като той беше пуснат под домашен арест от състав на Софийския апелативен съд.   В петък и Софийският апелативен съд възрази категорично срещу думите на лидера на ДПС по адрес на съдебно решение.   "Намираме за абсолютно недопустимо от парламентарната трибуна да се коментира правилността на съдебни актове, каквито са невлязла в сила първоинстанционна присъда и окончателно определение, решаващо въпроса за мярката за неотклонение на подсъдим по същото висящо дело", се казва в позицията на ССБ.   Организацията напомня, че принципите на правовата държава и разделението на властите изключват възможността представители на законодателната власт и политически фигури да се произнасят по въпроси, които са от изключителната компетентност на съда.   "Общественият дебат за актовете на съдилищата в една правова държава е позволен и полезен. Но в демократичните държави не само съществуващите международни стандарти, а и дължимият отговорен държавнически подход изискват лицата, заемащи висши политически постове и такива в законодателната и изпълнителната власт, да се въздържат от такива коментари, доколкото те представляват намеса в дейността на съдебната власт", заявяват от съдийската организация.   ССБ допълва, че в изказването на Лютви Местан пряко се оспорват решенията на съда и се сочат "правилните", по убеждение на депутата.   "Изразява се и становище каква е следвало да бъде мярката за неотклонение на подсъдимия, отправя се и обвинение за изпълнение на политически поръчки, участие в сценарии и дискриминационен подход, приписан на съда, в лицето на различни негови съдебни състави. Напомняме, че в съдебния процес са взели участие както професионални съдии, така и съдебни заседатели, които са представители на обществеността. В изказването на г-н Местан се приписват и престъпни по съществото си действия на експерти, дали заключения в това си качество по делото", пише в декларацията на съда.   По този повод ССБ отправя "настойчив призив" към депутатите и представителите на изпълнителната власт да не използват съдебните актовете като аргументи в политическите су спорове и за провокиране на етническо противопоставяне.

Крим обяви независимост от Украйна, ще минава на московско часово време


Кримският парламент обяви независимостта на региона от Украйна и официално кандидатства за присъединяване към Русия, предадоха световните медии. Това стана, след като 96.77% от гласувалите във вчерашния референдум са изразили желанието си да ги управлява Москва, а не Киев, сочат данните при 100% обработени бюлетини.

Според местните власти решението на парламента означава, че украинските закони вече не важат на територията на автономията и че цялата държавна собственост там вече...

Очаквано - Крим обяви независимост и поиска присъединяване към Русия

Кримският парламент днес обяви официално независимостта на полуострова от Украйна и поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Интерфакс.

Всички 85 депутати от парламента на Крим приеха решението след категоричната победа на поддръжниците на присъединяването към Русия по време на референдума в неделя.

Кримският парламент днес обяви официално независимостта на полуострова от Украйна и поиска присъединяване на автономната република към Русия, предаде Интерфакс. Всички 85 депутати от парламента на Крим приеха решението след категоричната победа на поддръжниците на присъединяването към Русия по време на референдума в неделя.

Мениджъри на ЧЕЗ се срещат с клиенти в Перник в "Седмицата на потребителя"

В "Седмицата на потребителя" Ирена Гюровска, ръководител направление "Търговски центрове" в ЧЕЗ България, ще приема клиенти на компанията от Перник във вторник, 18 март, в центъра за обслужване на клиенти на ул. "Света Петка" 65 от 10:00 до 12:00 часа, съобщават от ЧЕЗ.

"Мнението на клиентите е важно за нас. Те ни показват как да подобрим услугите, които предлагаме и по-адекватно да отговорим на изискванията на...

Продължава

Григор Димитров запази 16-ата позиция в световната ранглиста


Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази 16-ото място в световната ранглиста след обновяването на класацията на АТП.

През миналата седмица 22-годишният хасковлия взе участие в турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Той отпадна в третия кръг от Ернестс Гулбис, като по този начин защитите 45-те си точки от миналогодишния турнир.

Димитров има 2130 точки, спечелени в 23 турнира. Той изостава с 540 от десетото място, което се заема от Джон Иснър. Американецът...

БНБ отказа на „Български пощи” лиценз за платежна институция

/КРОСС/ "Български пощи" няма да развиват поне дейност като платежна институция, стана ясно от решение на БНБ, с което им е отказан лиценз. Плановете са били пощите да развият изцяло ново направление на дейността, ако вземат разрешително от централната банка, обясниха от държавната компания. Оттам отказаха да коментират отказа, преди да са получили официално съобщението на БНБ, като обясниха, че ще се съобразят с насоките в него и той няма да им попречи да осъществяват която и да е от досегашните им дейности. Документите за получаване на лиценз са били подадени още през 2012 г., а отказът от лиценз няма да попречи на оздравителната програма на дружеството, добавиха от държавното дружество. От компанията уточниха, че дейността по него не е била част от краткосрочния план за стабилизиране, няма да му повлияе и не са били планирани приходи от услуги, за които все още няма разрешение. "Български пощи" са искали лиценз за платежни услуги, свързани с внасяне и теглене на кеш по сметки, прехвърляне на пари по сметки, изпълнение на преводи с пари в брой, приемане на плащания. Справка в регистъра на БНБ показва, че засега единствената компания с такъв лиценз в България е "Изи пей". Малко по-тесен е лиценза на "Транскарт файненшъл сървисис" - тя има разрешително за почти всички изброени по-горе услуги, без изпълнение на парични преводи

Търг за оръжия прави НАП

„Огнестрелни и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг от столичната дирекция на НАП през април. Продават се 162 изделия, разделени в четиринадесет групи. В списъка са включени както колекционерски оръжия – пистолети „Маузер", карабини „Манлинхер" и др, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях.

Всеки втори българин злоупотребява със захарта

Годишно българинът консумира по 36 кг захар, докато преди близо век употребата на този продукт у нас се е свеждала едва до 2 кг на година, сочат данни на Национален център за опазване на общественото здраве

Волгин: Критиката ми срещу неолиберализма не е проект за пари

/КРОСС/ Петър Волгин орече критиката му срещу неолиберализма в „Деконструкция" да е проект, с чиято помощ нашенските неолиберали да изпросят още пари в защита на „ценностите си". Критиката ми е съвсем автентична - не получавам пари за нея нито от партии, нито от тинк-танкове. Винаги говоря само неща, в които дълбоко вярвам. Невъзможно е да кажа нещо, в което не съм убеден, заявява журналистът от Националното радио пред knigi-news.com. "Деконструкция" се превърна в тест. Тест за това дали българската публичност има нужда от различни гласове или е съгласна да бъде доминирана от един деспотичен десен дискурс, допълва журналистът. Факт е, че само допреди 5-6 години беше невъзможно да се говорят на глас нещата, които сега съвсем спокойно обсъждаме по радиото. Това ме настройва оптимистично, признава той. Според публикацията "Волгин, се превърна в символ на свободното слово". "Никой не очакваше в окупираното и приватизирано от неолибералите държавно радио да е възможно да се говори срещу поредната „единствено правилна идеология", този път неолиберализма", посочва още авторът.  Не е толкова сложно да видиш, че тази философия (а неолибералите - бел. ред.) няма как да доведе до всеобщо щастие. Нейното приложение може да доведе единствено до просперитет на един крайно ограничен кръг от хора, заяви в интервюто Волгин

Гаджето на принц Хари е с гените на лейди Ди

Британският принц Хари, трети по линия на престола, си е избрал приятелка, която има роднинска връзка с покойната му майка принцеса Даяна. Хари е с Кресида от 2 години, но едва сега разбира, че тя му е далечна братовчедка.

Цеца Ражнатович обещава разтърсващ концерт в Арена Армеец

"Богинята на балканската музика" – Светлана Цеца Ражнатович, ще гостува в България в началото на месец ноември тази година. Сръбската певица, събрала на последните си два концерт...

Реформаторският блок: Кризата в Крим е шанс за България да постигне интересите си

"Кризата в Крим е шанс за България да постигне интересите си за влизане в Шенген и за енергийната си независимост, част от която е и възобновяването на проекта „Набуко“. Бълга...

Премиера на меса от Карл Дженкинс в Европейския музикален фестивал

Точно на празника Благовещение - 25 март, програмата на Европейски музикален фестивал ще зарадва публиката с голям тържествен концерт. За събитието в зала „България“ от 19:30 ч. ...

Задълбочаваме сътрудничеството с Русия в сферата на туризма

Възможности за развитие на сътрудничеството между България и Русия в областта на туризма бяха обсъдени по време на посещението на зам.-министъра на...

Перничанин препуска в неделното утро с 2,01 промила с "Голф"

Вчера, около 5:00 часа, в град Перник бил спрян за проверка лек автомобил Фолксваген „Голф”, управляван от перничанина В. Б./32 г./, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Тестът му за алкохол се оказал положителен – 2,01 промила. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ и работата по документиране на случая продължава.

BMW преминава на две платформи

В момента германската компания използва пет различни шасита своите модели

    


Lada Granta TC1 нахлува във WTCC

Руската компания официално представи своя състезателен автомобил

    


Комасацията е задължително условия за професионално земеделие

Иван Стефанов, изпълняващ длъжността „Мениджър Агробизнес" в Агрия Груп Холдинг АД Въпрос: Господин Стефанов, Народното събрание прие на първо четене законопроект, който поставя изискванията при покупка на земя от чужденци, като добавят изискване за уседналост на физически лица и на фирми, които искат да придобият ниви. Компаниите им ще трябва да са регистрирани в България от поне 3 години. Собствениците им трябва да са били от поне три години в страната. Вие как ще коментирате тези изисквания, заложени в закона?Иван Стефанов: По мое лично мнение и това, което наблюдавам по пазара в последните години - не мисля, че някакво влияние ще окажат падането на мораториума или това изискване, което е поставено в законопроекта на Народното събрание. Според мен, чужденците на този етап не са фактор на нашия пазар. Не мисля, че за напред ще могат да бъдат, защото който чужденец е искал да бъде фактор на този пазар, е имал възможност винаги да го направи, чрез регистриране на една фирма, която знаете, може да се открие срещу два лева капитал. Няма никакъв проблем това да се случи. Който е искал, го е правил и занапред, ще може да го прави по същия начин. Въпрос: Имаше бум на покупката на земеделска земя преди години. Сега какво е положението? Какви са средните цени? Иван Стефанов: В краткосрочен план, ако погледнем от началото на тази година, имаше лек спад в първите месеци - януари и февруари. От началото на март се забелязва едно раздвижване

ГЕРБ поддържа териториалната цялост и суверенитета на Украйна

/КРОСС/Международната изолация на Русия стана очевидна в Съвета за сигурност на ООН, където тя единствена застана зад действията си в Крим и предстоящото анексиране на украинска територия. Нито една друга държава не подкрепи Москва, а Китай се въздържа. Такова безпрецедентно за XXI век погазване на международното право не може да остане без последици от страна на международната общност, която смята провеждащия се днес референдум в Крим за незаконен и нелегитимен. В позицията на БСП виждаме опорните точки на Кремъл и нито една дума за референдума в Крим. От БСП повтарят пропагандните клишета на Москва относно руската военна операция в Крим. С недоказани обвинения се представят властите в Киев като профашистки и екстремистки. Това пише лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на стената си във Фейсбук и дпълва:  ПП ГЕРБ поддържа териториалната цялост и суверенитета на Украйна и настоява за спазването на международните договори, особено Меморандума от Будапеща от 1994г., по който и Русия е гарант. ПП ГЕРБ подкрепя възможно най-скорошното подписване на Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна заедно с пакета от мерки за икономическо стабилизиране на страната. Поддържаме ЕС и международната общност в търсене на мирно решение на кризата и настояваме за мерки за намаляване на напрежението

Главният дизайнер на Apple: Конкурентите копират работата ни


В рядко интервю за британския вестник Sunday Times главният дизайнер на Apple Джонатън Айв разказва с подробности за това как възприема работата си и защо смята, че всяко нейно копиране е сериозна кражба.

"Всички, с които работя, споделят същата любов и уважение за създаването на продукти", казва той. За него обектите и производствения им процес и философия са неразделни и продукт може да бъде разбран, когато разбираш и как се произвежда.

Айв допълва, че в Apple всички...

Мобилните оператори се конкурират в услугите и качеството, не в цените, казва шефът на "Глобул"


Поевтиняване при мобилните услуги в България имаше заради конкуренцията между операторите и  заради намалените цени на разговорите за терминиране (на едро), сега конкуренцията е в предлаганите услуги и качество. Това казва в интервю пред "24 часа" Стайн-Ерик Велан, главен изп. директор на "Глобул".

 Името на компанията ще бъде сменено на "Теленор" - по името на норвежкия собственик. "Но няма да предложим марката в България преди да сме сигурни, че качеството в страната отговаря на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване