Хулигани изпочупиха лампи за над 8 бона в градската градина в Благоевград

Неизвестни хулигани са разбили част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Нанесени са щети за няколко хиляди левове, пише struma.com. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лева заедно с монтажа и доставката, Неизвестни хулигани са разбили част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Нанесени са щети за няколко хиляди левове, пише struma.com. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лева заедно с монтажа и доставката,

Малайзия разследва пилотите за отвличане на полет №370

Оттогава няма и следа от него. Първоначално разследването бе съсредоточено над Тайландския залив. След информация, че самолетът самоволно е променил курса си, усилията се преместиха на запад. Малайзия помоли общо 26 страни да се включат. Страната очерта два възможни коридора за пътя на изчезналия “Боинг-777”- северен и южен. Оттогава няма и следа от него. Първоначално разследването бе съсредоточено над Тайландския залив. След информация, че самолетът самоволно е променил курса си, усилията се преместиха на запад. Малайзия помоли общо 26 страни да се включат. Страната очерта два възможни коридора за пътя на изчезналия “Боинг-777”- северен и южен.

Колко ще струва Крим на жителите на Русия?

/КРОСС/ Около 88 млрд. рубли годишно - такава може да излезе цената за присъединяването на Крим, прогнозират експерти. Руските министерства и ведомства вече се подготвят да започнат да помагат финансово на полуострова от април. Федералните ведомства през последните две седмици мислят само за това, как да помогнат на Крим, разказват федерални чиновници. „Това ни е приоритетът, останалите теми минаха на втори план", признава един от събеседниците на руското издание „Ведомости".Обмислят се възможности за стимулиране на икономическото развитие на Крим, доставки на хранителни продукти и др. Представители на Министерството на икономическото развитие на Русия са посетили полуострова, за да оценят на място ситуацията. Разглежда се възможността за създаване в Крим на територия за изпреварващо развитие, инвеститорите в която ще получат данъчни облекчения при реализацията на инвестиционните си проекти.„Ведомости"

Нов световен рекорд с помощта на водка Flirt

Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли. Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли. Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от "Гинес - световни рекорди" предложиха 2014 коктейла. Водка Flirt беше активен участник в събитието, като ексклузивно всички коктейли, базирани

Нов световен рекорд с помощта на водка Flirt

Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли. Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от "Гинес - световни рекорди" предложиха 2014 коктейла. Водка Flirt беше активен участник в събитието, като ексклузивно всички коктейли, базирани Президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев за пореден път счупи рекорда за най-много предлагани коктейли. Петима негови колеги му помогнаха за подобряването на рекорда, като пред жури от "Гинес - световни рекорди" предложиха 2014 коктейла. Водка Flirt беше активен участник в събитието, като ексклузивно всички коктейли, базирани

Затвор за 18-годишен, откраднал инструменти от паркиран автомобил във Варна

Районният съд наложи ефективно наказание на 18-годишeн младеж за кражба на технически инструменти от паркиран автомобил. С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, съдът наложи на 18-год. К. Д. наказание от 8 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален строг режим в затвор, съобщиха от пресслужбата на институцията за Moreto.

ЕНЕРГО-ПРО: Не сме забавяли плащания към НЕК

Плащанията на ЕНЕРГО-ПРО към НЕК никога не са били спирани или забавяни. Всеки месец ЕНЕРГО-ПРО плаща навреме на НЕК за доставената енергия и на ЕСО за такса пренос и достъп високо напрежение.

20 минути гимнастика дневно намаляват риска от грип

Специалистите смятат, че два часа и половина интензивни упражнения седмично могат да намалят риска от грипни заболявания с около 10%

Приятелката на Мик Джагър е намерена мъртва

Модната дизайнерка и приятелка на Мик Джагър Лорън Скот е открита мъртва в апартамента си в Ню Йорк. 49-годишната Скот е намерена от асистента си в 10 часа сутринта местно време. Една от версиите на...

Трима от Лудогорец окуцяха за Валенсия

Заради режисираната корида на стадиона в Ловеч в неделя под въпрос за мача на „Местая“ са Козмин Моци, Христо Златински и Даниел Абало, пишат "орлите" на клубния си сайт.

Хулигани изпочупиха лампите в градската градина на Благоевград

Благоевград /КРОСС/ Хулигани разбиха част от осветителните тела в градската градина в центъра на Благоевград. Нанесени са щети за няколко хиляди левове. При проверка на общински служители е констатирано, че са унищожени 10 стълба и са счупени 36 глобуси. Един глобус за осветление възлиза на 100 лв. заедно с монтажа и доставката, а закупуването и монтирането на един стълб е над 500 лв.Извършителите са неизвестни. Това не е първата вандалска проява в зеления кът на центъра. През септември миналата година бяха изгорени две от пейките в градската градина, а трета беше потрошена. На служителите от общинското дружество „Биострой" ежедневно се налага да връщат по местата си пейки, след като вечер биват разместени.    

ВСС смъмри Местан

Висшият съдебен съвет излезе със становище по повод изказването на Лютви Местан за освобождаването на Октай Енимехмедов от ареста.

В сряда обявяват присъдите срещу имамите

Пазарджик /КРОСС/ Окръжният съд в Пазарджик ще се произнесе с присъди по делото за разпространение на радикален ислям тази сряда. Днес прокуратурата потвърди поисканите присъди за 13-те обвиняеми мюсюлмански духовници. Те са една ефективна за Ахмед Ахмед , условни за Саид Мутлу и Абдулах Салих и 10 административни наказания за останалите подсъдими. В заключителните си реплики подсъдимите настояха съдът да ги признае за невинни и определиха процеса като поръчков и целящ да създаде разделение между общностите в страната. Последното заседание по делото е насрочено за 19 март от 14.00 часа.

Позитивните настроения се върнаха на БФБ

Позитивните настроения се върнаха на пазара, след като референдумът в Крим не доведе до допълнително напрежение. Дори напротив, финансовите пазари по...

Доц. Ботьо Ангелов: В 30% глаукомата е без повишено очно налягане

С доц. д-р Ботьо Ангелов разговаря Любомира Николаева. Темата е глаукомата  - една от водещите причини за необратима слепота. Заяболяването представлява хронична, дегенеративна оптикопатия, при която има загуба на ганглийни клетки на ретината и се развива атрофия на зрителния нерв с изменения в зрителното поле.
С доц. д-р Ботьо Ангелов разговаря Любомира Николаева. Темата е глаукомата - една от водещите причини за необратима слепота. Заяболяването представлява хронична, дегенеративна оптикопатия, при която има загуба на ганглийни клетки на ретината и се развива атрофия на зрителния нерв с изменения в зрителното поле.

Всички домашни животни в Церово ще бъдат ваксинирани срещу бяс

/КРОСС/ От утре всички домашни животни в благоевградското село Церово ще бъдат ваксинирани срещу бяс заради отстреляна бясна лисица край селото. Четири екипа от Областната дирекция по безопасност на храните ще извършат ваксинацията.Ловецът, отстрелял бясната лисица, е предал трупа на животното за изследване в Областната дирекция на Агенцията за безопасност на храните. Самият той също е посъветван да се ваксинира. Заради близостта на селото експертите са взели решение за ваксиниране на всички домашни животни, обясни доктор Григоров от агенцията."Това налага спешна ваксинация в село Церово на всички пашитни животни и кучетата. Правим организация да бъдат ваксинирани тези животни - всички. Набавена е ваксината", посочи той. Доктор Григоров припомни задължението на всички ловци да предават отстреляните лисици за изследване, защото те са едни от най-опасните преносители на заболяването."Първо, това е вреден дивеч. Той се отстрелва. Заплащаме им на хората. По 5 евро плащаме на лисица. Ние работим съвместно с тях. Нали ваксинираме и дивите свине за чумата с тях. Така че имаме контакти, нямаме проблеми", коментира Григоров.Спешната ваксинация е финансирана по държавната профилактична програма, съобщи БНР.

Уебпрограмист, загубил краката си при падане от влак, оглави бургаския баскет тим на колички (СНИМКИ)

Бургас стана третият град в страната, в който ще има баскетболен отбор за хора с увреждания. Това е постигната цел на Ротаракт клуба към Ротари Пиргос, който повече от година провежда различни инициативи за събиране на средства.
Парите бяха най-вече за купуването на състезателни колички - те са по-различен модел от използваните в ежедневието Бургас стана третият град в страната, в който ще има баскетболен отбор за хора с увреждания. Това е постигната цел на Ротаракт клуба към Ротари Пиргос, който повече от година провежда различни инициативи за събиране на средства. Парите бяха най-вече за купуването на състезателни колички - те са по-различен модел от използваните в ежедневието

EurActiv: България спира санкции на ЕС спрямо Русия

Българският външен министър е бил инструктиран от своята партия "да не прибързва с тежки мерки" срещу Русия след референдума в Крим, твърди изданието

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Външните министри на страните от ЕС умуват за санкции срещу Русия

ЕС, който не призна резултатите от референдума в Крим, финализира и налага строги санкции на Русия. Външните министри на Съюза се събират в Брюксел, за да гласуват окончателния списък с лицата, които ще бъдат потърпевши от наказателните мерки.

Срещу наркотична зависимост - Налоксон

Смъртните случаи, причинени от свръхдоза, нарастват

    


Емилия Масларова се появи; сега правела наука

Човек трябва да даде път на по-младите, коментира по ТВ 7 оттеглянето си от публичното пространство бившата социална министърка от БСП Емилия Масларова. Тя обясни, че в момента се занимавала с научни изследвания и това било много приятно.

Vodafone купува испански оператор в сделка за $10 милиарда

/КРОСС/ Vodafone, вторият по големина в света безжичен оператор, ще закупи испанския кабелен оператор Ono за $10 милиарда, като в цената на сделката са включени и задълженията на компанията. Сделката ще даде на Vodafone достъп до 1.9 милиона клиенти в Испания, което ще подпомогне оператора да е по-успешен конкурент на Telefonica и Orange, съобщава prkernel.com.След обявяването на сделката акциите на Vodafone се повишиха с 0.9%, давайки пазарен дял на оператора от $98 милиарда, пише Bloomberg.

България с най-голяма дефлация в страните от ЕС

През февруари годишният ръст на инфлацията в ЕС е бил 0,8%. Taка се е отчел спад от регистрираните 0,9% през януари, сочат данните на Евростат. Месечният ръст на потребителските цени пък е възлязъл на 0,3%.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През втория месец на 2013 година инфлацията в Съюза е През февруари годишният ръст на инфлацията в ЕС е бил 0,8%. Taка се е отчел спад от регистрираните 0,9% през януари, сочат данните на Евростат. Месечният ръст на потребителските цени пък е възлязъл на 0,3%. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През втория месец на 2013 година инфлацията в Съюза е

Годишното инфлационно ниво в България е с най-силен спад в ЕС през февруари

През февруари годишният ръст на инфлацията в ЕС е бил 0,8%. Taка се е отчел спад от регистрираните 0,9% през януари, сочат данните на Евростат. Месечният ръст на потребителските цени пък е възлязъл на 0,3%.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През втория месец на 2013 година инфлацията в Съюза е През февруари годишният ръст на инфлацията в ЕС е бил 0,8%. Taка се е отчел спад от регистрираните 0,9% през януари, сочат данните на Евростат. Месечният ръст на потребителските цени пък е възлязъл на 0,3%. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През втория месец на 2013 година инфлацията в Съюза е

Джордж Майкъл признава, че не употребява марихуана от 18 месеца


Ипълнителят Джордж Майкъл е прекратил употребата на наркотични вещества и заяви, че не е употребявал канабис от над година и половина, писа Би Би Си.

50-годошният певец споделя пред The Big Issue, че скорошните му здравословни проблеми и времето, прекарано в затвора, са го стреснали и са го накарали да промени живота си.

Употребата на канабис на Майкъл отдавна не е тайна и стана публично достояние след множество арести, свързани с това. Сега той твърди, че напълно я е...

Черният списък на ЕС ще бъде публикуван в понеделник

/КРОСС/ Списъкът на официалните лица от Русия и Украйна, за които ще бъдат наложени санкции от страна на ЕС, ще бъде публикувана в понеделник. Това обяви по време на пресконференция ръководителят на европейската дипломация Катрин Аштън."Имената ще бъдат публикувани по-късно през деня", каза тя. По-рано германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че в списъка на ЕС влизат 10 депутати от Държавната дума и членове на Съвета на федерацията.

"Шнайдер Електрик" може да участва в строежа на "Южен поток" и VІІ блок

Френската компания "Шнайдер Електрик" може да бъде включена в реализацията на проектите за строежа на газопровода "Южен поток" и на VІІ блок в АЕЦ "Козлодуй", стана ясно в понеделник по време на посещение на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев във фабриката на фирмата в Пловдив. В същото време от "Южен поток Транспорт", която ще строи морския участък на газопровода, съобщиха, че в Русия Държавната комисия за експертна е дала положително заключение за проектната документация на руския участък на подводното трасе на тръбата, която включва и оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) на газопровода в Русия. Драгомир Стойнев се срещна с ръководството на "Щнайдер", което изрази готовност да бъде компетентен технологичен партньор на държавата за осъществяването на различни публични проекти. Важни за компанията теми са диверсифицирането на енергетиката, реиндустриализацията, подобряването на връзката между бизнеса и образованието, развитието на технологиите. Директорът на "Шнайдер Електрик" Кристоф Де-Лафарж припомни, че компанията му е работила по редица публични и частни проекти, като е доставчик на оборудване в АЕЦ "Козлодуй“ и в ТЕЦ-овете "Марица Изток“ 2 и 3, както и в мините там. Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае заяви, че се подготвят френски инвестиционни проекти в областта на инфраструктурата, туризма и енергетиката. Според него през последните месеци се подобряват търговските отношения между България и Франция.

Турската сапунка "Времето лети" помете "Лице в лице"

Най-гледаната драма в Турция след „Листопад” – „Времето лети” кацна на мястото на публицистичното предаване "Лице в лице". Сериалът е продукция от 2010 година.

Стойнев: 138 режима за бизнеса са опростени или отпаднали

Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика и ние им обръщаме специално внимание чрез нови възможности за финансиране. Необходимо е да имаме дългосрочни мерки за постигане на ръст в икономиката.

М. Шишкова: Подрастващите трябва да развиват работните си умения още докато учат

Твърде дълго държавата определяше какви кадри са необходими, без да се допитва до нуждите на бизнеса, смята управляващият директор на AimsHumanCapital

    


Моуриньо гони хеттрик в Шампионската лига

Във вторник Във вторник "Челси" посреща "Галатасарай" на "Стамфорд Бридж" в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. В първия мач двата отбора завършиха 1:1 в Турция. Тогава "Челси" поведе с ранен гол на Фернандо Торес, но 20 минути след началото на второто полувреме "Галатасарай" изравни чрез Шеджу. Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо има сериозни успехи

Vodafone придоби испанската телевизия Ono

Vodafone придоби испанския кабелен и интернет доставчик Ono за 7,2 милиарда евро, информира британският ''Телеграф''. Това е втората...

Горбачов: Крим да стане част от Русия

Светът трябва да приветства идеята Крим да стане част от Русия, смята последният съветски лидер Михаил Горбачов. По думите му Крим остава в границите на следсъветска Украйна, защото Никита Хрусчов я прехвърлил от Русия на Украйна, когато и двете държави влизат в границите на СССР.

58,3 млн. евро са преките инвестиции в страната ни през януари 2014 г.

Преките инвестиции в страната ни през януари 2014 г.са 58,3 млн. евро (или 0,1% от БВП). Запазва се тенденцията на намаляване на преките чуждестранни...

8 начина безопасно да удължим годността на храни

Годежният пръстен на баба ми. Това е оригиналният отговор на британец, включил се в анкета за най-старото нещо, което някога лично е поглъщал. 
Но не се брои, тъй като въпросът не е от археолози, а от експерти по хранене и здраве. В дъното на интереса им пък стои тоталното объркване на потребителите в цяла Европа как да тълкуват най-правилно Годежният пръстен на баба ми. Това е оригиналният отговор на британец, включил се в анкета за най-старото нещо, което някога лично е поглъщал. Но не се брои, тъй като въпросът не е от археолози, а от експерти по хранене и здраве. В дъното на интереса им пък стои тоталното объркване на потребителите в цяла Европа как да тълкуват най-правилно

Възрастен мъж е с втора степен изгаряния заради небрежност при палене на огън

Мъж на 69 години е с втора степен изгаряния заради неправилно боравене с открит огън, научи Moreto.net от пресцентъра на полицията. Пострадалият е без опасност за живота. Инцидентът се е случил в квартал „Изгрев“ в събота преди обяд.

"Шалке 04" ще брани честта си в Мадрид

След позорното 1:6 у дома в първия мач След позорното 1:6 у дома в първия мач "Шалке 04" ще трябва значително да подобри играта си, за да възвърне поне частица от загубената си гордост насред "Сантяго Бернабеу" в осминафинал реванш от Шампионската лига. Мачът е във вторник от 21,45 ч. Съперникът на "кралскосините" - "Реал" (Мадрид), е на крачка от четвъртфиналите за трета поредна

Греков пред японския посланик: България има едни от най-добрите условия за производство на етерично-маслени култури

Земеделието е най-стабилният сектор на българската икономика и има потенциал за износ на външни пазари. Доказателство за това е и фактът, че наши продукти са добре познати на японския пазар. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Япония у нас Н. Пр. Земеделието е най-стабилният сектор на българската икономика и има потенциал за износ на външни пазари. Доказателство за това е и фактът, че наши продукти са добре познати на японския пазар. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Япония у нас Н. Пр.

Греков пред японския посланик: Земеделието е най-стабилният сектор на икономиката ни

Земеделието е най-стабилният сектор на българската икономика и има потенциал за износ на външни пазари. Доказателство за това е и фактът, че наши продукти са добре познати на японския пазар. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Япония у нас Н. Пр. Земеделието е най-стабилният сектор на българската икономика и има потенциал за износ на външни пазари. Доказателство за това е и фактът, че наши продукти са добре познати на японския пазар. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Япония у нас Н. Пр.

Андреева не знае да се готви нова офанзива за отмяна на забраната за пушене

Не сме обсъждали на срещата в Боровец на 15-ти и 16-ти март законова промяна за либерализиране на забраната за пушене. Това каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в предаването „Л...

Porsche печели колосалните $23 000 на кола

Миналата година Porsche е спечелила по 23,2 хиляди щатски долара на всеки продаден автомобил – повече от всеки друг автомобилен производител, съобщава Businessweek. Другите компании под шап...

Митниците си имат нов заместник-шеф

Чавдар Васев бе назначен със заповед на финансовия министър

Коли бомби взеха осем жертви в Бенгази

Нито една групировка до момента не е поела отговорност за атентата в Бенгази, където либийските въоръжени сили се сражават с бойци от радикални ислямистки групировки.

Пълни салони на "София филм фест на брега", синът на Раде Маркович посрещнат с аплодисменти

Залата на драматичен театър Залата на драматичен театър "Адриана Будевска" тази година едва поема желаещите да изгледат филмите, включени в селекцията на 12-ия "София филм фест на брега". Още преди откриването организаторите "предупредиха", че ашифът включва хитови заглавия и очакват голям интерес. "Десертът" бе поднесен още с откриването - сръбската лента

"Софийска вода" иска: 14 ст за кубик отгоре!

БСП пък отново настоя за развалянето на концесията

    


Съдът ще се произнесе по делото срещу имамите на 19 март


Софийският окръжен съд ще се произнесе по делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология в сряда в 14.30 часа.

Това ще се случва близо година и половина след началото на процеса и ден след последното заседание по делото.

13-те имами са обвинени и за участие в нерегистрираната у нас организация "Ал Уакф ал Ислями". Срещу трима от тях имаше и обвинение в насаждане на омраза на религиозна основа, но прокуратурата обяви, че не го поддържа. В...

Стойнев обеща все по-благоприятни условя за правене на бизнес в страната

Пловдив /КРОСС/ Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика и ние им обръщаме специално внимание чрез нови възможности за финансиране. Необходимо е да имаме дългосрочни мерки за постигане на ръст в икономиката. Сред тях са инвестициите в иновации и в човешки ресурс, където трябва да наваксваме. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на среща в с представители на местния бизнес в Пловдив. Той акцентира, че е изключително важна ролята на държавата в привличането на коректни инвеститори, които спазват законите, както и по отношение контрола за реална конкуренция между фирмите. За първи път постигаме конкретно взаимодействие между национално финансиране и европейски средства. От бюджета са отпуснати 20 млн. лв. бюджетни средства за Националния иновационен фонд. Тече седма конкурсна сесия на фонда, компаниите могат да подават проекти в Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).Министър Стойнев допълни, че основен ресурс за подпомагане на малките и средните предприятия е ОП „Иновации и конкурентоспособност". През новия програмен период финансирането по нея ще бъде от 1,413 млрд. евро - с 300 млн. повече от предишния. Фокусът сега е върху иновации, разработване и внедряване на нови услуги и продукти. 72% от средствата са предназначени за иновации и технологично развитие, 25% ще отидат за зелена икономика и 3% за техническа помощ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване