Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013 г.

Велико Търново и Бургас са най-добрите градове за живеене в България за 2013 г. Това стана ясно на церемония по обявяване на финалистите в конкурса...

Франция забрани царевица мутант

Френското министерство на земеделието забрани от събота продажбата, употребата и отглеждането на генномодифицираната царевица MO№ 810 на американската компания Monsanto преди сезона на сеитбата, предадоха Reuters и AFP. Забраната за този вид царевица, която в момента е разрешена в ЕС, ще важи до приемането на окончателно решение и мерки на евроравнище, се казва в публикуваното постановление.

Одобрен е руският ОВОС на морската част на "Южен поток"

Държавната комисия за експертна оценка одобри проектната документация, включително окончателната ОВОС, на морския газопровод "Южен поток" в Русия.

Шефовете на американски компании с по-слаб ръст на заплащането

Възнагражденията на директорите на компании от S&P 500 са нараснали средно с 1% през 2013 г. до 8,64 млн. долара

    


Промениха издирването на изчезналия самолет на Malaysia Airlines

Екипът, който се занимава с издирването на изчезнали на 8 март малайзийски самолет, е разширил периметъра на издирване по две въздушни коридора, по...

ЕС налага санкции на 21 руски и украински висши служители


Външните министри на Европейския съюз са се споразумели да наложат санкции на 21 висши служители от Русия и Украйна, които включват визови забрани и замразяване на активи. Това заяви литовският външен министър Линас Линкявичус, цитиран от "Ройтерс".

След Съвета по външните работи, продължил около три часа, първите дипломати на 28-те достигнаха до споразумение за списъка на тези, които могат да бъдат санкционирани за това, че са участвали в руската намеса в Русия и референдума от...

Държавата може да си върне ЕРП-тата

Държавата може да си върне ЕРП-тата. Това каза на пресконференция в Пловдив министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Сто състезатели премериха сили в Държавния шампионат по Таекуондо

На 15 март 2014 г. се проведе Държавното първенство по Таекуондо в дисциплината На 15 март 2014 г. се проведе Държавното първенство по Таекуондо в дисциплината "Пумсе", организирано от Българска федерация по Таекуондо в зала Овергаз Арена София. В турнира взеха участие над 100 състезатели от 8 водещи български клуба, разпределени във всички дисциплини и възрасти на две игрални полета.

Предстоящи футболни срещи в Поморие

ДПГ 2003г. ОФК “Поморие” – ПФК “Нефтохимик 1″ на 23.03.

 

Детска Подготвителна група родени 2003г. на ОФК “Поморие” играят като домакини с отбора на ПФК “Нефтохимик 1″ на 23.03. неделя на спортен комплекс “Изгрев” в гр. Бургас.

Деца “А” ОФК “Поморие” – ПСФК “Черноморец 1″ на 22.03.

 

Отбор ДЕЦА “А” на ОФК “Поморие” играят първа домакинска среща за новия полусезон с отбора на ПСФК “Черноморец 1″ Бургас на 22.03. събота от 10:00 часа на Стадион Поморие.

Юноши младша ОФК “Поморие” – ОФК “Несебър” на 23.03.

 

Юноши младша възраст на ОФК “Поморие” играят първа домакинска среща за новия полусезон с отбора на ОФК “Несебър” на 23.03. неделя от 10:00 часа на Стадион Поморие.

ФК “Мастер” – ФК “Асеновец-2005″ на 22.03.

 

ФК “Мастер” Бургас играе домакинска среща с  ФК “Асеновец-2005″, гр. Асеновград на 22.03. събота от 15:00 часа на Стадион Поморие.

Сто състезатели премериха сили в Държавния шампионат по Таекуондо

На 15 март 2014 г. се проведе Държавното първенство по Таекуондо в дисциплината "Пумсе", организирано от Българска федерация по Таекуондо в зала Овергаз Арена София.
  В турнира взеха участие над 100 състезатели от 8 водещи български клуба, разпределени във всички дисциплини и възрасти на две игрални полета.
На 15 март 2014 г. се проведе Държавното първенство по Таекуондо в дисциплината "Пумсе", организирано от Българска федерация по Таекуондо в зала Овергаз Арена София. В турнира взеха участие над 100 състезатели от 8 водещи български клуба, разпределени във всички дисциплини и възрасти на две игрални полета.

Влаковете между Смядово и Комунари спират за 2 месеца

Заради неудобството от БДЖ ще осигурят автобуси, които да превозват пътниците

    


ЦРУ отстрани шефа на иранския отдел

/КРОСС/ След разследване ръководството на ЦРУ реши временно да отстрани от служба ръководителя на иранския отдел Джонатан Банк, пише „Los Angeles Times". Изданието отбелязва, че причината за отстраняването му е лошата обстановка, която цари в отдела му. Разследването по случая е започнало, след като служители от отдела масово са започнали да подават молби за преместване. "В ЦРУ от мениджър на високо равнище се очаква да покаже своите лидерски умения и да създаде атмосфера, в която служителите могат да работят в полза на агенцията", каза ръководителят на пресслужбата на агенцията Дан Бойд.

Братя от Поморие загинаха при жестока катастрофа

Двама братя от Поморие загинаха и още двама души са в болница след тежък инцидент на пътя Слънчев бряг – с. Оризаре между „Фолксваген Голф” и „Опел Астра”. Катастрофата е станала на 14-ти март около 18,35 часа на около 1 км. преди с. Оризаре, общ. Несебър, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В следствие на сблъсъка, Голф-ът е напълно изгорял. Собственикът му е загинал на място, а брат му е откаран по спешност в МБАЛ Бургас с диагноза „политравматизъм“. Малко по-късно той също починал.

Водачът на Опел-а и съпругата му също са пострадали. 65-годиния бургазлия е с фрактура на бедрена кост, с опасност за живота. Жената е с фрактура на 6-то и 7-мо ребро, но за щастие животът й не е застрашен. Причините за инциднта са в процес на изясняване.

Община Шабла възразява срещу проект за нова защитена зона

Обявяването на нови защитени територии бе предприето заради наказателна процедура на ЕК срещу България

    


Най-големият спортен магазин във Варна отваря врати

Най-големият магазин за спортни стоки и аксесоари Sport Vision във Варна ще отвори врати в Grand Mall на 20 – ти март, научи Moreto.net. Той се разпростира на рекордната площ от над 1100 кв. м. Официалното откриване от 18.00 часа ще уважат световният шампион по киокушин карате Емил Костов, рали-шампионът Тодор Славов, националите ни по хандбал, футболисти.

"Софийска вода" АД иска увеличение на цената на водата с 14 ст.

БСП-София е против поскъпването на водата в столицата

    


Шуменци привилигировани с най-евтината бира

Местният бранд "Шуменско" ще бъде купуван от шуменци на най-ниската цена за страната. Това обяви на пресконференция в Шумен днес бранд мениджърът на “Карлсберг България&rdquo...

Sofia Underground 2014 представя съвременното изкуство у нас

Имаме удоволствието да ви поканим на поредното издание на фестивала за съвременно изкуство Sofia Underground performance art festival 2014. Sofia Underground е фестивал за съвременно изкуство с леген...

Пациентските организации осигуряват талони за изследване на болни от диабет тип 2

10 хиляди болни от диабет тип 2 ще могат да получат по едно безплатно изследване на кръвната захар, съобщиха от Националната пациентска организация.   Кампанията се финансира от спонсори, а изследванията ще се правят срещу специални талони за преглед при 70 ендокринолози в София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Банкя.   Повече информация за тях може да бъде намерена на горещата линия на пациентската организация - 0700 10 515, или на сайта - www.npo.bg.   В момента болните имат право на две безплатни изследвания на гликиран хемоглобин годишно, които се поемат от бюджета на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК), обясни председателят на пациентската организация Станимир Хасърджиев.   Той предупреди, че ако кръвната захар при диабетиците от тип 2 не се изследва достатъчно често, това може да влоши състоянието им. "Много е вероятно НЗОК да плаща двойно и тройно след това за лечението на тези усложнения, но нямаме такава статистика", допълни Хасърджиев.   Председателят на НПО отбеляза, че кампанията за предоставяне на възможност за трето изследване не решава проблема, тъй като ресурсът е ограничен, а болните от диабет тип 2 в България са много повече.   По данни на Националната пациентска организация през 2012 година 9.6 процента от населението у нас е страдало от диабет, като 83 на сто от болните са над 50-годишна възраст.   Освен това в страната има още около 200 хиляди души в преддиабетно състояние или вече са болни, но не знаят за това.   Захарният диабет се счита за едно от най-сериозните социално-значими заболявания в световен мащаб. Около 160 млн. души в света страдат от диабет, a всяка година броят им се увеличава с нови 7 милиона.   Данните за заболеваемостта в България сочат, че диабетиците са над половин милион, като приблизително около 200 хиляди от тях не знаят, че страдат от това заболяване.

Антон Кутев: Без смяна на министри до евровота през май

- Г-н Кутев, къде са най-големите проблеми на това управление?

- Досега големите проблеми на това управление бяха, че нямаше реално провеждани политики. Досега то бе поставено в ситуация на кръгова отбрана отвсякъде, в която практически не можеше да бъде проявена нито една важна политика. Най-важният резултат от разговорите ни на семинара бе, че - Г-н Кутев, къде са най-големите проблеми на това управление? - Досега големите проблеми на това управление бяха, че нямаше реално провеждани политики. Досега то бе поставено в ситуация на кръгова отбрана отвсякъде, в която практически не можеше да бъде проявена нито една важна политика. Най-важният резултат от разговорите ни на семинара бе, че

Индустриалната продукция в САЩ с най-силен ръст от шест месеца

Данните за февруари потвърждават, че през януари икономиката е била засегната от тежката зима

    


Теньо Минчев: Аз бях първият чужденец в първенството на СССР


Теньо Минчев, капитан на шампионския “Берое” от 1986 година, е роден на 3 март 1954 г. в село Любеново, Старозагорско.
С отбора на “Берое” (Стара Загора) записва 308 мача в Теньо Минчев, капитан на шампионския “Берое” от 1986 година, е роден на 3 март 1954 г. в село Любеново, Старозагорско. С отбора на “Берое” (Стара Загора) записва 308 мача в "А" група в периода 1973 - 1988 година. Вкарал е едва 23 гола, тъй като играе като защитник и дефанзивен полузащитник. Има 4 мача в “А” националния отбор на България.

Един от убийците на Надежда Куцкова остава в ареста

София /КРОСС/ Софийски градски съд остави в ареста заподозрения за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкува - Надежда, Станислав Маламов.На 6 февруари криминално проявените Станислав Маламов и Велик Корчев бяха задържани за жестокото убийство на Надежда Куцкова в новогодишната нощ на 31 декември 2013 г. Защитата на Маламов днес поиска съдът да го пусне с аргумента, че той се разкайва за стореното и признава вината си, а освен това е съдействал на разследващите. Освен това нямало опасност да се укрие, нито да извърши друго престъпление, аргументира се защитата му.Съдът обаче не се съгласи и посочи, че обвиняемият многократно е осъждан и няма настъпили нови обстоятелства, например влошено здравословно състояние, което да налага освобождаването му от ареста. Според прокуратурата доказателствата сочат неоспоримо, че той е извършител на престъплението.Маламов и защитата му могат да обжалват в тридневен срок. Следващото заседание ще е на 25 март от 10.00 часа, ако мярката за неотклонение бъде обжалвана. Снимка: Булфото, всички права запазени    

Корпоративна търговска банка поиска пълен достъп до ЕСГРАОН

С мотив да подпомогне обновлението на домовете, Корпоративна търговска банка (КТБ) е поискала пълен достъп до данните на ЕСГРАОН. Министерството на регионалното развитие, което отговаря за ЕСГРАОН, е било склонно да разреши, но Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е отказала пълен достъп, като е разрешила само частичен за нуждите на проекта. Това става ясно от публикувано становище на КЗЛД.    Регионалното министерство може да предоставя на КТБ "данни под под формата на конкретна информация относно семейно положение, съпруг/а, деца, а не директен достъп до ЕСГРАОН", се казва в становището на КЗЛД. Според комисията данните следва да бъдат във вид и обем, който не надвишава тези цели. "Преценката за наличие или липса на законово основание за предоставяне на лични данни във всеки конкретен случай е изцяло на администратора на лични данни", който ги предоставя, пише още в становището на КЗЛД.   Според експерти, с които Mediapool разговаря, има различни рискове за злоупотреби чрез достъпа до ЕСГРАОН, включително изготвяне на профили на граждани и друга информация, която би била от полза не само за други бизнес проекти на банката, но и за партии, които търсят възможности за изнудване на избиратели, купуване на гласове и пр. ЕСГРАОН е системата, въз основа на която се правят избирателните списъци.   Искането обосновано с обществената значимост на проекта   Искането за пълен достъп до националната база за гражданска регистрация и административно обслужване на населението, позната като ЕСГРАОН, е направено от двамата изпълнителни директори на КТБ на 16 декември 2013 г.   Мотивът им е, че банката управлява фонда за жилищно обновяване по европейски проект за 50 млн. лв., с които трябва да се подпомогне санирането на около 180 сгради, по предварителни разчети на регионалното министерство. По най-груби сметки, става дума за максимум 20 000 човека – потенциални клиенти за заеми от КТБ по този проект.   Фондът за жилищно обновяване е с капитал от 10.5 млн. лв., от които 9.5 млн. лв. са от оперативна програма "Регионално развитие" и 1 млн. лв. под формата на съфинансиране от КТБ. Банката предоставя заеми на желаещите да санират домовете при лихва от 6.5%, на тези които не могат да си осигурят съфинансирането от 25% по проекта. Останалите 75% са безвъзмездната помощ на обща стойност 40 млн. лв., разчетени да стигнат за поне 180 сгради.   С цел да подпомогне гражданите, като не ги кара да събират и предоставят нужните документи за отпускане на заема, а банката служебно да направи това вместо тях, КТБ иска да се осигури директен достъп до информационния масив на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", която поддържа базата данни ЕСГРАОН. От КТБ уверяват, че информацията ще бъде ползвана "само и единствено за целите на и в изпълнение на проекта".   С осигуряването на директния достъп до базата данни на ЕСГРАОН по електронен път ще се облекчи и спести време на собствениците, които кандидатстват за получаване на кредити, тъй като няма да се изисква от тях да предоставят информация за семейно положение, съпруг/а, деца, е посочено в искането на КТБ.   "Като допълнителен аргумент, освен обществената значимост на проекта и менажирането на фонда", КТБ е посочила, че са направени "изявления от управители на сдружения на собствениците и клиентите на управлявания от банката фонд, че губят много лично време при събиране на документация, свързана с гражданското им състояние, което от своя страна води до допълнителни утежнения при изпълнение целите на проекта. Така с предоставения достъп и получената информация от ЕСГРАОН от една страна ще осигури на КТБ алтернативен източник за информация и от друга страна ще облекчи лицата при набиране на документи, аргументират от банката.   Регионалното министерство склонно да даде достъп   КТБ се е обърнала първо към дирекция ГРАО, която отговоря с писмо, че има "готовност за съдействие", но това може да стане след получаване и на необходимото за това разрешение от КЗЛД.   Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) е национална система за гражданска регистрация на физическите лица и източник на лични данни за тях. Методическото ръководство и контролът на дейностите, свързани с гражданското състояние, гражданската регистрация и автоматизираните информационни фондове, се осъществяват от Министерството на регионалното развитие със съдействието на Министерството на правосъдието и Комисията за защита на личните данни.   Друго основно правило е, че данните следва да бъдат пропорционални и да съответстват адекватно на целите, за които се обработват, т.е. предоставеният от ЕСГРАОН обем данни следва да бъде съотносим и ненадхвърлящ целта, за която е необходим, посочват от КЗЛД.   Според комисията няма правна пречка при възникнала необходимост и при поискване от страна на КТБ за конкретен клиент да се предостави исканата информация, но не и директен достъп до ЕСГРАОН.   По проекта за енергийно обновление се очаква да се включат около 180 жилищни сгради в 36 града. Въпреки интереса към схемата и подадените над 200 заявления, до момента все още не е стартирала поръчката за избор на строител и не е ясно кога ще започне същинската работа.   Домоуправители са притеснени, че така ще бъде пропуснат и този строителен сезон. Отделно от това, вече година авансът събран от хората, за да се гарантира сериозността им за намеренията, стои без лихва по сметка на КТБ, като няма точни данни каква е общата сума на депозираните безлихвено пари.

Корпоративна банка поиска пълен достъп до избирателите

С мотив да подпомогне обновлението на домовете Корпоративна търговска банка (КТБ), в която мажоритарен собственик е Цветан Василев, е поискала пълен достъп до данните на ЕСГРАОН – системата, от която се правят избирателните списъци. Министерството на регионалното развитие, което отговаря за ЕСГРАОН е било склонно да и даде, но Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) е отказала пълен достъп, като е разрешила само частичен за нуждите на проекта. Това става ясно от публикувано становище на КЗЛД.    Регионалното министерство може да предоставя на КТБ "данни под под формата на конкретна информация относно семейно положение, съпруг/а, деца, а не директен достъп до ЕСГРАОН", се казва в становището на КЗЛД. Според него данните следва да бъдат във вид и обем не надвишаващ тези цели. "Преценката за наличие или липса на законово основание за предоставяне на лични данни във всеки конкретен случай е изцяло на администратора на лични данни", който ги предоставя, се казва още в становището на КЗЛД.   Искането обосновано с обществената значимост на проекта   Искането за пълен достъп до националната база за гражданска регистрация и административно обслужване на населението, позната като ЕСГРАН, е направено от двамата изпълнителни директори на КТБ на 16 декември 2013 г.   Мотивът им е, че банката управлява фонда за жилищно обновяване по европейски проект, по който са предвидени 50 млн. лв. за обновление на частни домове.   Средствата, които фонда за жилищно обновяване управлява са за отпускане на кредити и издаване на банкови гаранции. Той е с капитал от 10.5 млн. лв., от които 9.5 млн. лв. са от оперативна програма "Регионално развитие" и 1 млн. лв. под формата на съфинансиране от КТБ. Банката предоставя заеми на желаещите да санират домовете при лихва от 6.5%, според публикация на сайта на КТБ.   С цел да подпомогне гражданите, като не ги кара да събират и предоставят нужните документи за отпускане на заема, а банката служебно да направи това вместо тях КТБ иска да се осигури директен достъп до ресурса на Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", която поддържа базата данни ЕСГРАОН. От КТБ уверяват, че информацията ще бъде ползвана "само и единствено за целите на и в изпълнение на проекта".   С осигуряването на директния достъп до базата данни на ЕСГРАОН по електронен път ще се облекчи и спести време на собствениците, които кандидатстват за получаване на кредити, тъй като няма да се изисква от тях да предоставят информация за семейно положение, съпруг/а, деца, е посочено в искането на КТБ.   "Като допълнителен аргумент освен обществената значимост на проекта и менажирането на фонда" КТБ е посочила, че са направени "изявления от управители на сдружения на собствениците и клиентите на управлявания от банката фонд, че губят много лично време при събиране на документация, свързана с гражданското им състояние, което от своя страна води до допълнителни утежнения при изпълнение целите на проекта. Така с предоставения достъп и получената информация от ЕСГРАОН от една страна ще осигури на КТБ алтернативен източник за информация и от друга страна ще облекчи лицата при набиране на документи, аргументират се допълнително от банката.   Регионалното министерство склонно да даде достъп   Преди да пита Комисията за защита на личните данни КТБ е направила допитване с дирекция "ГРАО", която е на подчинение на Министерството на регионалното развитие. От тях КТБ е поличула писмо, че имат "готовност за съдействие", но това може да стане след получаване и на необходимото за това разрешение от КЗЛД.   Единната система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН) е национална система за гражданска регистрация на физическите лица и източник на лични данни за тях. Методическото ръководство и контролът на дейностите, свързани с гражданското състояние, гражданската регистрация и автоматизираните информационни фондове, се осъществяват от Министерството на регионалното развитие със съдействието на Министерството на правосъдието и Комисията за защита на личните данни.   Министърът на регионалното развитие е администратор на лични данни по смисъла на закона за личните данни и е длъжен да предприема необходимите технически и организационни мерки, за да защити данните от случайно или незаконно унищожаване, или от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване, е посочено в становището на КЗЛД.   Друго основно правило е, че данните следва да бъдат пропорционални и да съответстват адекватно на целите, за които се обработват, т.е. предоставеният от ЕСГРАОН обем данни следва да бъде съотносим и ненадхвърлящ целта, за която е необходим, посочват от КЗЛД.   Според комисията за личните данни няма правна пречка при възникнала необходимост и при поискване от страна на КТБ за конкретен клиент да се предостави исканата информация, но не и директен достъп до ЕСГРАОН.   По проекта за енергийно обновление се очаква да се включат около 180 жилищни сгради в 36 града. Въпреки интереса към схемата и подадените над 200 заявления до момента все още не е стартирала поръчката за избор на строител и не е ясно кога ще започне същинската работа.   Домоуправители са притеснени, че така ще бъде пропуснат и този строителен сезон. Отделно вече година авансът събран от хората, за да се гарантира сериозността им за намеренията, стои без лихва по сметка на Коропаритвна търговска банка, като няма точни данни каква е общата сума на депозираните безлихвено пари.

Рибата „барамунди” се отглежда в акваферма в Бургас

Идеята тук беше да направим пилотен проект, където да обучим персонал, който да може да се справя със всички изисквания на рециркулационната система. При обслужването на тази система се изисква бързи реакции и компетентни хора. Идеята беше, инвестирайки в пилотния проект, да сме достатъчно добри, за да инвестираме в следващата стъпка Идеята тук беше да направим пилотен проект, където да обучим персонал, който да може да се справя със всички изисквания на рециркулационната система. При обслужването на тази система се изисква бързи реакции и компетентни хора. Идеята беше, инвестирайки в пилотния проект, да сме достатъчно добри, за да инвестираме в следващата стъпка

Русия оттегли активи от САЩ

/КРОСС/ Сбербанк, ВТБ и такива топливо-енергийни компании като «ЛУКойл», репатрират в Русия финансовите си средства от западните небанкови финансови институции, които провеждат значителни операции в САЩ. Според мнението на The Financial Times, тези мерки се провеждат непосредствено след безрезултатната лондонска среща на руския министър на външните работи Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Джон Кери, с цел да бъде предотвратено очакваното замразяване на руските активи в западните компании. Междувременно, през изминалата седмица се съкрати частта на държавните американски ценни книжа на 105,0 милиарда щатски долара, разположени като депозит в банката The Federal Reserve Bank of New York и принадлежащи на чуждестранни финансови институции. Засега представителите на американската фондова борса, засега нямат твърди и точни данни за това, кой е изтеглил американските държавни ценни книжа от територията на САЩ. Но някои банкери предполагат, че Русия в навечерието на налагането и на санкции от страна на Запада е превела принадлежащите й американски държавни облигации в банки, намиращи се зад границите на САЩ. През декември 2013 година, като собственост на Русия е имало 138 милиарда щатски долара на държавния американски дълг, което постави Русия на 9-то място сред държавите-кредитори на САЩ.

Ротвайлер нахапа момиче, овчарка нагриза пенсионерка

21- годишно момиче е било нахапано от домашното куче, собственост на 31-годишна жена. Бургазлийката разхождала кучето без повод и намордник, когато се нахвърлило върху девойката.

ГРАО да работи денонощно, призова Близнашки

"Събраните подписи за референдума са на свободните граждани"

    


Самолетите призраци, които не се приземиха

Когато самолет с 239 души на борда изчезна безследно преди седмица, първо се сетихме за кошмарен филм, после се оказа действителен кошмар. Щом се разбра, че на борда му е имало двама иранци, първо се намекна за терористична атака, после се разбра, че хората вероятно бягат от родината си на Запад в търсене на по-добър живот. Несвикналата с ... Когато самолет с 239 души на борда изчезна безследно преди седмица, първо се сетихме за кошмарен филм, после се оказа действителен кошмар. Щом се разбра, че на борда му е имало двама иранци, първо се намекна за терористична атака, после се разбра, че хората вероятно бягат от родината си на Запад в търсене на по-добър живот. Несвикналата с ...

Брюксел замрази сметките на 21 държавници заради Крим

Брюксел удари 21 висши политици от Русия и Украйна заради референдума в Крим.

ЕС наложи санкции на 21 представители на Русия и Украйна заради Крим

Санкциите включва замразяване на активи и забрана за издаване на визи

Стойнев заплаши енергийните дружества и с национализация


След като от събота насам министърът на икономиката Драгомир Стойнев заплашва с прокуратурата електроразпределителните дружества в страната, сега в Пловдив посочи и че държавата може да си ги върне, тоест да ги национализира.

Поводът за тази заплаха остава същият - дължимите, според него, 320 млн. лв. от страна на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про на изпадналата в тежко финансово състояние Национална електрическа компания.

"Ако трите ЕРП-та не изплатят дълговете си към НЕК и се стигне...

Путин с официално изказване пред Федералното събрание във вторник

Във вторник, 18 март, руският президент Владимир Путин ще направи изказване пред Федералното събрание на Русия. Официалното изявление ще бъде посветено на ситуацията в Крим. Това заяви заместник-председателят на Държавната дума Иван Мелников, предаде Интерфакс. То е планирано да започне в 15 часа руско време, тоест в 13 часа българско.

Във вторник, 18 март, руският президент Владимир Путин ще направи изказване пред Федералното събрание на Русия. Официалното изявление ще бъде посветено на ситуацията в Крим. Това заяви заместник-председателят на Държавната дума Иван Мелников, предаде Интерфакс. То е планирано да започне в 15 часа руско време, тоест в 13 часа българско.

Бургас ще участва в състезание на НАСА

Бургас /КРОСС/ Бургас ще участва в международно състезание за иновативни идеи International Space Apps Challenge, което се ръководи от НАСА. Тази година сред повече от 100-те локации в цял свят одобрени за участие, са и българските градове София и Бургас.Space Apps Challenge ще се проведе за трета година в различни градове от всички континенти по целия свят, а България участва в състезанието за втора поредна година. Space Apps Challenge дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми като разработват решения/приложения с отворен код.Състезанието се провежда в стил "хакатон" в рамките на 48 часа на 12-13 април 2014 г. В него ще може да се участва и виртуално от всяка една точка в България.Природоматематическа гимназия "Академик Никола Обрешков" е домакин на състезанието в Бургас. България ще се състезава на глобалните финали с 4-те най-добри разработки - най-добрите две решения на състезанието в София и най-добрите две решения в Бургас. Предизвикателствата за решаване през 2014 г. ще попадат в една от категориите роботика, космически технологии, пилотируеми космически кораби, глобални климатични промени и астероиди и ще бъдат в контекст на областите образование и данни. Формата за регистрация ще бъде отворена началото на март, а предизвикателствата ще бъдат обявени на 12 март

ГЕРБ иска оставката на Светлозар Лазаров заради акцията в Лясковец

От ГЕРБ ще поискаме оставката на главния секретар Светлозар Лазаров и анкетна комисия в НС да изслуша всички, свързани с операцията в Лясковец, включително и кой е разписал акцията. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг относно операцията в Лясковец, предаде репортер на БГНЕС.

Най-популярните марки за българина в интернет

Като най-разпознаваеми се отличават "Самсунг", "Адидас", "Нокиа", "Сони", "Ел Джи", "Кока-кола", "Нивеа" и "Найк"

Кайли Миноуг обяви евротурне, подминава ни

Ще стартира обиколката си в Ливърпул

    


Кризата в Крим е шанс за България да постигне интересите си, според Кунева

Интересите ни за влизане в Шенген, както и за енергийната ни независимост

Около 20 имена влизат в списъка със санкции на ЕС

/КРОСС/ В списъка със санкции на ЕС срещу Русия ще бъдат включени имената на около 20 руски граждани и жители на Крим. Това заяви в понеделник чешкият външен министър Любомир Заоралек."Става дума за около 20 имена", заяви министърът при пристигането си на срещата на Съвета на ЕС, цитиран от „Интерфакс". "Това е първият списък и не изключвам възможността той да бъде разширен в хода на следващото заседание", добави той. По-рано страните от ЕС постигнаха споразумение по проектосанкциите срещу Русия, сред които визови забрани и замразяване на активите на лицата, отговорни за нарушаването на суверенитета на Украйна. В същото време, посланикът на ЕС в Русия Вигаудас Ушацкас заяви, че възможните визови санкции срещу Русия няма да се отразят на обикновените руснаци.

Камион за смет подмина преливащите контейнери с боклук до 5-то ОУ

От пощата на zaPernik.com:

Здравейте, пиша ви по повод боклука срещу 5-то у-ще на ул ГЕОРГИ МАМАРЧЕВ. Към 18,20 ч мина колата, която събира боклука без да спре да опразни контейнерите, които преливаха чак на тротоара. И това ако не е наглост нека някой ме опровергае.

Докога ще плащаме тези високи данъци за смет, а сметта не се извозва и дишаме гадните миризми?

Приеха доклад за ролята на интернет за разпространението на тероризма

Комисията по политически въпроси на Съвместната асамблея АКТБ-ЕС прие доклада за ролята на интернет и социалните мрежи за разпространението на тероризма, по който евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е докладчик на ЕНП.Заседанието на комисията се състоя по време на провежданата от 17 до 19 март 27-ма сесия на Асамблеята.Докладът разглежда Комисията по политически въпроси на Съвместната асамблея АКТБ-ЕС прие доклада за ролята на интернет и социалните мрежи за разпространението на тероризма, по който евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е докладчик на ЕНП.Заседанието на комисията се състоя по време на провежданата от 17 до 19 март 27-ма сесия на Асамблеята.Докладът разглежда

Дубай рефинансира дълг за 20 млрд. долара при 75% по-ниска лихва

Така емирството си освобождава средства, с които в последствие да погаси свои дългове и да финансира експанзията в региона.

    


Какво да ядем, за да не хванем рак - купете вече и със SMS

В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата "Храни срещу рака " на вестник "168 часа"От днес вече може да купувате електронните издания от MediaMall и със SMS.Опитайте, не е трудно! В книжката може да прочетете:- Какво да ядем,за да не хванем рак - Пътят към рака лепне от сладост - Виновна е

Евродепутатът Владко Панайотов зарадва децата от 9-то училище с фланелки

Евродепутатът Владко Панайотов подари 373 фланелки с логото на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент на ученици от Девето основно училище в Перник.

В учебното заведение има много деца от ромски произход. Европейският съюз е гъвкава и конкурентна среда, в която всеки трябва да намери своето място, заяви Панайотов.Той пожела на учениците да изградят европейското си бъдеще и ги поздрави с изпълнение на саксофон. Евродепутът изсвири...

Продължава

Виж този феноменален гол с пета от над 30 метра

Невероятен гол в йорданското първенство през изминалия уикенд изуми цял свят и събра милиони гледания в сайтовете са споделяне на видео. Само в YouTube клипът има над един милион гледания. В дербито от 12-я кръг на местното първенство изправи един срещу друг третия срещу втория – „Ал Рамта“ срещу „Ал Уидат“.

Иво Христов: Украйна я очаква римейк на съветския разпад от `90-те

- Г-н Христов, адекватна ли е позицията на правителството към случващото се в Украйна? - България няма собствена външна политика. Затова позицията ни е ехо от катастрофалната политика на ЕС в Украйна.   - Как ще коментирате мнението на Георги Първанов, че Кристиан Вигенин „тича пред вятъра"? - Прав е. Така направи и неговият герберски клонинг и предшественик на поста, г-н Николай Младенов. Той се пънеше да изпълни някаква роля в разрешаването на сирийската криза, която великите сили не успяват да разрешат и до днес. Синдром на натегача. В искането си за компенсации от Брюксел обаче Вигенин е прав. България ще бъде сред първите пострадали от катастрофата на Източното партньорство в Украйна.   - Каква е прогнозата ви за ситуацията след референдума в Крим? - Не бих рискувал с прогноза. Русия няма да отстъпи, а ЕС отиде твърде далеч в грешката си, за да може да я поправи. При всички положения големият печеливш са Съединените щати, които предотвратиха встъпването на Украйна в постсъветския митнически съюз. ЕС и Русия ще трябва да управляват разпада на Украйна, да наливат пари и да възстановяват доверието помежду си. Самите украинци ще платят най-скъпа цена. Очаква ги римейк на съветския разпад от 90-те.   - Социологът Иво Христов видя Украйна като поле, на което се сблъскват две велики сили - САЩ и Русия и като удар срещу политиката на Путин за Евразия

ЕС и САЩ наложиха санкции на руски и украински политици

На пролетната среща на лидерите на ЕС ще се обсъжда разширяване на наказателните мерки

    


Виж феноменален гол с пета от над 30 метра (видео)

Невероятен гол в йорданското първенство през изминалия уикенд изуми цял свят и събра милиони гледания в сайтовете са споделяне на видео. Само в YouTube клипът има над един милион гледания. В дербито от 12-я кръг на местното първенство изправи един срещу друг третия срещу втория – „Ал Рамта“ срещу „Ал Уидат“.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване