ЧЕЗ изплатила над 8 млн. на НЕК, прави още две плащания до края на март

София /КРОСС/ Приветстваме подхода на независимата ДКЕВР да се търси прагматично и професионално решение на проблемите чрез преговори с НЕК и в условията на открит диалог и равнопоставеност. Това заяви регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петър Докладал.За нас стабилността на енергийната система на България и енергийната сигурност на страната са от първостепенна важност.Енергийната система на всяка държава е едно неделимо цяло и тя, подобно на всяка верига, е толкова силна, колкото е силно нейното най-слабо звено. В този смисъл и в израз на добро желание за стартиране на действителен диалог, на 17.03.2014 г. ЧЕЗ изплати на НЕК сума в размер на 8 072 719 лв. като до края на месец март са предвидени още две плащания".

Украйна не признава присъединяването на Крим

Украйна не признава присъединяването на Автономна република Крим и Севастопол към Русия, както и независимостта на Република Крим. Това става ясно от изявлението на украинското министерство на външните работи . "Ние не признаваме и няма да признаем никога нито т.

Кметът на Тетевен остава ареста

Кметът на Тетевен - Милен Милев, остава в ареста за следващите 72 часа. Компания ще му прави заместникът му Детелин Пърлев.

Съд за магистрати, които лъжат в актовете си, искат граждани от новия НК

Според тях това е единственият начин за борба с корупцията в съда

Путин: Крим и Севастопол се връщат в родното пристанище

На митинг под надслов „Крим иска Русия!” президентът на Руската Федерация Владимир Путин благодари на жителите на Крим и Севастопол за тяхната твърда позиция и заяви, че след тежко, продължително и изнурително плаване те са се върнали в родното пристанище – Русия.
„Ние много силно преживявахме за Крим. Русия им отговори с топлина, обърна се към тях и откри цялото си сърце и цялата си душа”, – заяви още президентът Путин, предаде РИА „Новости”.

Плевнелиев дари кралица Елизабет Втора с везана бг покривка

Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Нейно величество Елизабет Втора – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Аудиенцията се състоя в Бъкингамския дворец в Лондон, където българският държавен глава беше приет с почести, съобщиха от прессекретарията на държавния ни глава. Президентът Росен Плевнелиев разговаря с Нейно величество Елизабет Втора – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Аудиенцията се състоя в Бъкингамския дворец в Лондон, където българският държавен глава беше приет с почести, съобщиха от прессекретарията на държавния ни глава.

Кметът на Ямбол преряза лентата на новите социални центрове

Ямбол /КРОСС/ Кметът на община Ямбол Георги Славов преряза лентата на новите социални центрове в община Ямбол при днешната церемония по откриването им. По защитен проект по ОП „Регионално развитие" в града бяха изградени три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Те ще приютят общо 44 деца и младежи с увреждания в уютна среда и под грижите на квалифициран персонал. Предоставянето на новите услуги се реализира по проект по ОП „Развитие на човешките ресурси". На 19 март е първото настаняване на 8 младежи в Защитеното жилище. При откриването в ЦНСТ „Зорница" кметът Георги Славов припомни, че Ямбол е първата община в страната, която подаде документи и подписа договор за предоставяне на новите социални услуги. Ямбол е и община новатор при съчетаването на две оперативни програми при изграждането на инфраструктурата и предоставянето на самите услуги - „Регионално развитие" и „Развитие на човешките ресурси". Този подход беше приложен още при създаването на социалния комплекс в бившето училище „Страшимир Кринчев". Кметът на Ямбол се обърна лично и към персонала в новите социални заведения, на когото се пада отговорната и нелека задача да превърнат новопостроените сгради в дом за техните нови обитатели. За функционирането на новите центрове и обгрижването на децата в риск бяха разкрити общо 44 нови работни места

Местан: Наложително е парламент да изработи обща декларация за Украйна


Парламентарната група на ДПС изразява готовност за активно участие в изработването на обща декларация на 42-то Народното събрание за кризата в Украйна. Това се посочва в позиция на лидера на ДПС Лютви Местан, разпространена до медиите, във връзка с предложението в седмичната програма на парламента да се включат проекто-декларациите на отделни Парламентарната група на ДПС изразява готовност за активно участие в изработването на обща декларация на 42-то Народното събрание за кризата в Украйна. Това се посочва в позиция на лидера на ДПС Лютви Местан, разпространена до медиите, във връзка с предложението в седмичната програма на парламента да се включат проекто-декларациите на отделни

Държавата ще фалира „Терем-Хан Крум", предупредиха синдикати

От 2008 г. дружеството няма поръчки за нито един лев от МО

Във Фукушима работят отчаяни и бездомни "ядрени цигани"


"Нямате работа? Нямате къде да живеете? Нямате къде да отидете? Нямате какво да ядете? В такъв случай, елате във Фукушима!" гласи онлайн реклама. Обявата е публикува от фирма, търсеща работници за разрушената ядрена централа "Фукушима Даичи". Днес почти никой не иска да работи по деактивирането на централата, съобщава американското списание "Атлантик".

"Електрическата компания на Токио", по-известна като "Тепко" вече не се занимава с разчистването и е оставила работата на зле обучена...

Златанова: НК е вторият по тежест законодателен акт

София /КРОСС/ Изработването на нов Наказателен кодекс е част, макар и малка, от необходимостта от съдебна реформа, в което мисля, че никой от тук присъстващите не се съмнява - с тези думи заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова даде старта на първия широк обществен дебат по проекта на нов Наказателен кодекс, приет от Министерски съвет преди два месеца.Дискусията в зала №6 на Националния дворец на културата е организирана от Комисията по правни въпроси на Народното събрание, съвместно с Министерството на правосъдието и е предавана на живо в интернет на страницата на Парламента и на сайта на Министерството на правосъдието.„Удовлетворена съм от факта, че този проект бе така широко обсъждан в периода от неговото първоначално представяне на 21 декември 2013 г. и до днес, а сигурна съм, че така ще бъде и дори след неговото влизане в сила. Самият факт, че днес имаме представители на над 40 неправителствени и граждански организации, на работодатели и на синдикати, на професионални организации, показва изключителната важност на Наказателния кодекс в правната уредба и не е пресилено да се каже, че това е вторият по своята тежест законодателен акт след Конституцията" , заяви министър Златанова. Припомняме, че на 15 януари 2014 г. проектът на нов НК бе приет от Министерския съвет. След близо 4 години работа, той бе публикуван за обществено обсъждане на 21 декември м.г

Басейнова дирекция за Черноморски район отбелязва Световния ден на водата с редица инициативи

Басейнова дирекция за Черноморски район отбелязва Световния ден на водата – 22 март. Инициативите с деца и ученици са организирани в рамките на Национална информационна кампания на Министерство на околната среда и водите с призив „Всяка капка си струва“.

4 часа секс, 3 часа работа. А футболът къде е?

Проучване нареди идеалния ден на британските мъже

    


В Париж забраниха половината автомобили за ден


Париж наложи най-драстичните ограничения на трафика от близо 20 години насам и за един ден глоби близо 4000 шофьори, опитали се да ги пренебрегнат, разказва агенция "Ройтерс". Заради отчетените миналата седмица тревожно високи нива на замърсяване на въздуха вчера властите във френската столица наредиха на градския транспорт да вози безплатно, а на всички собственици на автомобили с четни регистрационни номера – да не ги използват.

700 пътни полицаи следиха за спазването на...

Ще наказват 12 следователи и 2 висши прокурори

12 дисциплинарни производства са образувани срещу следователи в Националната следствена служба и две срещу прокурори от Върховната касационна прокуратура заради забавени дела след ревизия, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров.

Кметът на Тетевен остава в ареста

Ловеч /КРОСС/ Кметът на Тетевен Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа. Заедно с него зад решетките остава заместникът му Десислав Цветанов. Задържаните вчера от ДАНС други двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени. Окръжната прокуратура в Ловеч повдигна две обвинения срещу кмета на община Тетевен Милен Ганев Милев и срещу Детелин Маринов Пърлев. Те са привлечени като обвиняеми за извършени длъжностни престъпления (чл. 282, ал. 2, Пр. I и II, във връзка с ал. 1, Пр. II от НК) за периода април 2012 - август 2013. Наказателното производство е образувано по материали от Държавна агенция „Национална сигурност". Припомняме, че кметът на Тетевен бе арестуван зрелищно пред сградата на общината около 17 часа вчера. Заедно с него в сградата на общината с белезници са изведени и неговите заместници.

Кметът на Тетевен остава в ареста

Ловеч /КРОСС/ Кметът на Тетевен Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа. Заедно с него зад решетките остава заместникът му Десислав Цветанов. Задържаните вчера от ДАНС други двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени. На Милев и Цветанов ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение. Кметът на Тетевен бе арестуван зрелищно пред сградата на общината около 17 часа вчера. Заедно с него в сградата на общината с белезници са изведени и неговите заместници.

Пробутват ни масово фалшиви биохрани

Понятието "био" често се използва от некоректни производители, призна директорът на Българската агенция за безопасност за храните проф. Пламен Моллов. Той съобщи за скорошен случай, при който са конфискувани 50 тона фалшиви био млечни продукти.

ЕВН и ЧЕЗ платиха на НЕК*

32 млн. лв. краткосрочно финансиране са превели по сметката на Националната електрическа компания (НЕК) от електроразпределителното дружество ЕВН...

Киев никога нямало да признае присъединяването на Крим към Русия

Украинските власти бяха категорични, че никога няма да признаят присъединяването на Крим към Русия, заяви днес говорителят на украинското външно министерство, цитиран от АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
„Не признаваме и никога няма да признаем така наречената независимост и така Украинските власти бяха категорични, че никога няма да признаят присъединяването на Крим към Русия, заяви днес говорителят на украинското външно министерство, цитиран от АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Не признаваме и никога няма да признаем така наречената независимост и така

Полицаи и митничари откриха 602 кг. канабис в румънски камион на КПП Илинден

602 килограма марихуана на стойност около 2.408 млн. лв., са били открити в камион, шофиран от 31-годишен румънски гражданин, на КПП Лесово, съобщиха от МВР във вторник.   Камионът е пристигал от Гърция. По документи превозвал пластмасови изделия - чинии и чаши за сладолед. Тъй като камионът отговарял на рисковите профили, последвала проверка в товарното помещение. Поради разминавания между декларираната стока и фактическия обем на товара, се наложило извършването на физическа проверка, при която са открити пакети със зелена тревиста маса.   Камионът е отклонен за обстойна проверка на товара, в която се включили още гранични полицаи и митничари. При проверката са открити 18 средноголеми кашона с по 12-14 пакета в тях и седем големи кашона със средно по 40 пакета с пресована суха тревиста маса, която отговаря при полевия тест на канабис. Пакетите били увити с двойно фолио с цел да не бъдат засечени от рентгеновите системи.   Румънският шофьор, автомобилът и марихуаната са задържани в полицията в Гоце Делчев. По случая в граничното полицейско управление е започнато досъдебно производство. С постановление на Окръжната прокуратура в Благоевград румънският гражданин е задържан за постоянно в ареста.

Доку Умаров е мъртъв

Чеченския бунтовнически лидер Доку Умаров, чиято групировка "Кавказко емирство" пое отговорността за серия от смъртоносни атаки в Русия през последните години, е бил убит, съобщи интернет ...

Откриха над половин тон марихуана в камион на ГКПП – Илинден

В резултат на успешната съвместна работа на служители на Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция" и ОДМВР - Благоевград бе предотвратена контрабанда на голямо количество канабис с товарен автомобил, идващ от Гърция през ГКПП-Илинден, съобщиха от Агенция "Митници".

Путин защити референдума в Крим

Русия и Крим подписаха междудържавен договор за приемането на републиката в състава на Руската федерация. В извънредно обръщение президентът Владимир...

Путин защити решението на Крим

Русия и Крим подписаха междудържавен договор за приемането на републиката в състава на Руската федерация. В извънредно обръщение президентът Владимир...

Какво е влиянието на военните конфликти върху пазарите в дългосрочен план?

Реакциите на инвеститорите могат да бъдат различни в зависимост от вида на актива и регионът, в който е възникнала ситуацията

    


Принц Уилям: Засега едно дете ни стига

Едно дете засега ни е достатъчно, каза принц Уилям.

19 души са замесени в подслушването на кабинета на Ердоган

В хода на разследването на скандала с поставените „бръмбари” в кабинета на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган са замесени 19 лица. Вицепремиерът Бешир Аталай оповести, цитиран от Анадолската агенция, че някои от тях се намират зад граница и са обвинени в шпионаж.

Антоанета Василева: Факултет "Международна икономика и политика" към УНСС се утвърждава като модерен център за балкански изследвания

Факултет „Международна икономика и политика“ в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се утвърждава като модерен център за балкански...

Антоанета Василева: Факултет "Международна икономика и политика" на УНСС се утвърждава като модерен център за балкански изследвания

Факултет „Международна икономика и политика“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) се утвърждава като модерен център за...

Днес е празничен ден, радва се Путин за Крим

На Червения площад в Москва се събраха над 110 хиляди души

    


Потрошиха новия асансьор за хора с увреждания на бургаския мостик

Бургас /КРОСС/ Новоизграденият асансьор за хора с увреждания на бургаския Мостик е бил вандалски потрошен снощи. Разбита е автоматичната врата, липсват два броя защитни мрежи, два броя триплексови стъкла, както и опорните буфери. Вандалите са огънали подовата рамка, а електрическото захранване е изцяло прекъснато. Асансьорът е абсолютно неизползваем, в момента специалисти оценяват нанесените щети, които ще трябва да бъдат възстановени от Община Бургас.Асансьорът беше монтиран през ноември миналата година с цел да осигури достъп до двете нива на Мостика за хората с увреждания. Той бе изграден с европейски средства, заедно с реставрацията на Остров Света Анастасия. "Не мога да намеря точните думи, които да са достатъчно възпитани, за да изразя недоумението и огорчението си от този вандализъм. Оставям настрана огромния труд, който положихме, за да се случи спечелването на проекта, ремонта на Мостика и поставянето на асансьор. Болно ми е от агресивното отношение към най- уязвимата група - хората с увреждания, които не успяха поне за няколко месеца да му се порадват. Във възможно най- кратки срокове асансьорът ще бъде възстановен, но кому е нужно да се влагат отново труд и обществени средства за възстановяването на нещо, което вече е направено", заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов. Община Бургас е подала сигнал в полицията с искане за разкриване на извършителите. В момента служители свалят записите от камерите, които са разположени до Мостика.

Обама поиска среща на Г7 в Холандия следващата седмица заради Украйна

Белият дом допълни, че САЩ и други членове на Г7 вече са замразили подготовката

Остров „Св. Анастасия“ привлича туристи от Германия и Румъния

Най-новата туристическа атракция на Бургас – Остров „Света Анастасия” бе визитната картичка на морския град пред туристите от Германия и Румъния. Късчето земя, заедно с останалите туристически забележителности на Община Бургас бяха представени на престижните борси ITB- Берлин от 05-09.03.2014 г. и ТТR – Букурещ от 13-16.03.2014 г., съобщиха от пресцентъра на бургаската община.

Идеята на Община Бургас е рекламиране на туристическите дестинации с цел привличане на потенциални туристи преди старта на новия летен сезон.

На изложението в Берлин проектът бе презентиран на атрактивен щанд, организиран от Министерството на икономиката и енергетиката от близо 500 кв. м., а щандът в Букурещ заемаше площ от около 200 кв. м.

Участието в двете борси се проведе в рамките на проект „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа”, финансирани по ОП “Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2-02/2011/016.

Партньори на Бургас са общините Приморско, Малко Търново, Средец и Камено. Чрез атрактивни карти и брошури с разработени в тях маршрути бяха представени забележителностите в Бургас, както и античния и средновековен град Деултум, намиращ се край днешното село Дебелт; тракийското мегалитно светилище Беглик таш край Приморско и природните красоти на Странджа планина. Целта на съвместната инициатива е рекламиране на туристическите дестинации в петте общини.

Интересът към региона бе изключително висок, като отзивите от страна на туроператори, туристически агенти и хора, работещи в този сектор бяха отлични. Общините, партньори по проекта, ще продължат участието си в туристически борси на национално ниво в градовете Велико Търново, Бургас и Русе.

"Юнайтед" за първи път обмисля уволнението на Мойс, твърди ESPN


Ключови членове от съвета на директорите в "Манчестър юнайтед" са се обърнали срещу мениджъра Дейвид Мойс, а въпросът за неговото уволнение за първи път е бил повдигнат след загубата от "Ливърпул" (0:3), твърди ESPN, като се позовава на източници от клуба.

Собствениците от семейство Глейзър вече гледат с по-широко око на идеята за треньорска промяна, въпреки че в момента остават зад гърба на шотландеца. Според източниците на ESPN следващите седем дни ще бъдат решаващи за бъдещето на...

Подготовката на благотворителния концерт "Вярвам в теб!" е в разгара си

София /КРОСС/ Светещи топки ще огреят началото на благотворителния концерт „Вярвам в теб!", в подкрепа на децата с увреждания на 19 март, в 19:00 часа, в зала 1 на НДК. Подготовката на благотворителния концерт „Вярвам в теб!" е в разгара си! Няколко щастливци, закупили билети и регистрирали ги на сайта на „Сдружение Азбукари", ще получат възможност да се запознаят със зведите зад кулисите. Трупата на Нешка Робева, професор Илия Илиев, Веселин Маринов, Мариана Попова, Искрен Пецов, група Конкурент, Йоанна Драгнева, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Маги Джанаварова, Ники Манолов, Ева, вокална група Щурче, танцова формация „Танцувам не по-различно от теб", училище за певци „D Stars", Стефани Борисова, Кристиана Асенова, Галияна, Иво Танев и актьорът Славчо Пеев ще се раздадат за публиката в името на децата с увреждания. Националната кампания „Вярвам в теб!" цели създаване на специализирана детска площадка, адаптирана и за деца с увреждания в град Велико Търново. По този повод на 19 март в зала 1 на НДК ще се проведе и благотворителен концерт. Повече от 2 години членовете на „Сдружение Азбукари" проведоха над 60 инициативи, посветени на социалната интеграция

Киев не признава присъединяването на Крим към Русия

Украинските власти бяха категорични, че никога няма да признаят присъединяването на Крим към Русия, заяви днес говорителят на украинското външно министерство, цитиран от АФП.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
„Не признаваме и никога няма да признаем така наречената независимост и така Украинските власти бяха категорични, че никога няма да признаят присъединяването на Крим към Русия, заяви днес говорителят на украинското външно министерство, цитиран от АФП. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Не признаваме и никога няма да признаем така наречената независимост и така

Горбачов: Завръщането на Крим е щастие, Южна Украйна вече има пример


"Смятам, че това е щастливо събитие и така трябва да бъде възприемано. Възстановяването на суверенитета на Крим е основата. И ползвайки се от своя суверенитет, Крим изрази желанието си да бъде с Русия. А значи това е щастие. Това е свобода на избора, без която не бива да става нищо."

Така първият и последен съветски президент Михаил Горбачов, когото мнозина обвиняват за оставането на Крим в Украйна, коментира събитията от последните дни пред изданието Slon.ru.

Той на...

ЕС и САЩ готвят допълнителни санкции срещу Русия

/КРОСС/ Американският вицепрезидент Джо Байдън заяви, че международната общност осъжда действията на Москва, свързани с Крим, съобщи „Ройтерс". Той определи присъединяването на Крим към Русия като „завземане на територия" и подчерта намерението на Вашингтон да защитава сигурността на съюзниците на НАТО на границата с Русия.Той предупреди , че Европейският съюз и САЩ „готвят допълнителни санкции" срещу Русия на фона на ситуацията в Крим."Международната общност осъжда продължаващото руско посегателство над суверенитета на Украйна", каза Байдън , след подписването на Договора за присъединяване Крим към Русия.

Държавата и бизнесът търсят вярната посока за българското образование

Конференцията „Образование и бизнес“ събира на едно място министри, предриемачи и експерти

    


ЧЕЗ и ЕВН са превели част от дълга си към НЕК

От електроразпределителните дружества подчертаха, че са нужни нови правила в системата, за да се избегне колапс на българската енергетика

ЧЕЗ и ЕВН са превели пари на НЕК

От електроразпределителните дружества подчертаха, че са нужни нови правила в системата, за да се избегне колапс на българската енергетика

Учени обявиха началото на нова ера във физиката


Група учени обявиха, че предстои "изцяло нова ера" във физиката, съобщава в. Guardian. Те смятат, че са открили първичните гравитационни вълни на Големия взрив.

Те са предвидени още от Алберт Айнщайн през 1916 г. и бяха последната част от теорията на относителността, която трябваше да бъде проверена. Досега е имало само косвени доказателства за съществуването на тези вълни.

"Засичането на този сигнал е една от най-важните цели на космологията днес. Отне много работа, за да...

Обсъждането на новия Наказателен кодекс се превърна в изслушване


Обсъждането на проекта за нов Наказателен кодекс, организирано от правната парламентарна комисия и Министерството на правосъдието, се превърна в изслушване на становища по теми от специалната част на кодекса, без възможност за обратна реакция или диалог.

Над 40 организации, заявили участие, се събраха в зала 6 на НДК. Модераторът - радиоводещият Кирил Вълчев обяви, че всяка една от  тях ще има по три минути, за да представят становищата си, но че няма да има реплики. Т.е обсъждане...

Кметът на Тетевен остава в ареста за 72 часа, повдигат му обвинение за злоупотреба със служебно положение

Кметът на Тетевен - Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа, съобщи Нова телевизия.
В ареста остава и заместникът му Десислав Цветанов, а останалите двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени.
На Милев и Цветанов ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение. Кметът на Тетевен - Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа, съобщи Нова телевизия. В ареста остава и заместникът му Десислав Цветанов, а останалите двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени. На Милев и Цветанов ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение.

А.Мерджанов: Ще настояваме за оставки на виновните по случая „Лясковец”

Както вече обявихме на семинара в Боровец по предложение на народните представители членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред утре, от 14:30ч., ще бъде направено изслушване на главния секретар на МВР и изпълняващия дейността зам.-министър на МВР Васил Маринов.Това заяви на пресконференция днес зам.председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов.

Проверка в националното следствие завърши с 12 дисциплинарки и седем поощрения

Образувани са дисциплинарни производства срещу 12 следователи от Националната следствена служба (НСлС) и двама обвинители от Върховната касационна прокуратура (ВКП), обявиха от държавното обвинение във вторник. Дисциплинарките са резултат от проверка на работата в следствието, назначена от главния прокурор Сотир Цацаров на 12 ноември м.г. Тя е била извършена от 13 прокурори във ВКП и обхваща периода между януари 2011 г. и октомври 2013 г. Дисциплинарните произовдства срещу дванайсетимата следователите са за "системно забавяне на разследването по възложени им дела", а срещу двамата прокурор – за "системно неспазване на сроковете и масови забавяния при произнасяне на възложените им дела и преписки". Седмина следователи пък са били поощрени за перфектната си работа, уточняват от прокуратурата. Главният прокурор Сотир Цацаров неведнъж е критикувал работата на следствието. Това се случи и при обсъждането на годишния доклад за дейността на държавното обвинение, когато Цацаров заяви: "Останал е един контингент от следователи, които не са особено натоварени и чието разследване не е най-качественото, натоварването в НСлС е граничещо с минимум".

Кметът на Тетевен остава в ареста, обвиняват го за злоупотреба със служебно положение

Кметът на Тетевен - Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа, съобщи Нова телевизия.
В ареста остава и заместникът му Десислав Цветанов, а останалите двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени.
На Милев и Цветанов ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение. Кметът на Тетевен - Милен Милев остава в ареста за следващите 72 часа, съобщи Нова телевизия. В ареста остава и заместникът му Десислав Цветанов, а останалите двама зам.-кметове - Детелин Първев и Левчана Хаджиева, ще бъдат освободени. На Милев и Цветанов ще им бъдат повдигнати обвинения за злоупотреба със служебно положение.

Новият асансьор на Мостика вандалски потрошен

Новоизграденият асансьор за хора с увреждания на бургаския Мостик е бил вандалски потрошен снощи. Разбита е автоматичната врата, липсват два броя защитни мрежи, два броя триклексови стъкла, както и опорните буфера. Вандалите са огънали подовата рамка, а електрическото захранване е изцяло прекъснато.

Асансьорът е абсолютно неизползваем, в момента специалисти оценяват нанесените щети, които ще трябва да бъдат възстановени от Община Бургас.

Асансьорът беше монтиран през ноември миналата година с цел да осигури достъп до двете нива на Мостика за хората с увреждания. Той бе изграден с европейски средства, заедно с реставрацията на Остров Света Анастасия.

„Не мога да намеря точните думи, които да са достатъчно възпитани, за да изразя недоумението и огорчението си от този вандализъм. Оставям настрана огромния труд, който положихме, за да се случи спечелването на проекта, ремонта на Мостика и поставянето на асансьор. Болно ми е от агресивното отношение към най- уязвимата група – хората с увреждания, които не успяха поне за няколко месеца да му се порадват.  Във възможно най- кратки срокове асансьорът ще бъде възстановен, но кому е нужно да се влагат отново труд и обществени средства за възстановяването на нещо, което вече е направено“, заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Община Бургас е подала сигнал в полицията с искане за разкриване на извършителите. В момента служители свалят записите от камерите, които са разположени до Мостика.

 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване