Отрядът за самоотбрана на Майдан конфискува 43 камаза

/КРОСС/ Камиони на руския автозавод "Камаз" до Чернигов (Украйна) бяха конфискувани от въоръжени хора. Това се случило по време на изпращането на нова партида камиони "Камаз" за Казахстан. Въоръжени хора, оградили завода и конфискували 43 автомобила, съобщи вестник "Комерсантъ". Представителят на автозавода заяви, че хората се представили като "самотбрана на Майдан", а своите действия определили като «конфискация». На завода отбелязаха, че е било взето решение, камионите да бъдат изпратени в Казахстан, тъй като в Украйна те не се продавали. Ущърбът от въпросната «конфискация» се начислява на 100 млн. рубли.От казахстанската страна поясниха, че се обърнали със заявление към властите в Киев за съдействие, но отговор от там така и не получили.

Майката на стрелеца от Лясковец не вярва, че синът й е убил полицай


Майката за стрелеца от Лясковец Петко Петков, който в петък сутринта уби полицай и рани други трима при спецоперация по изземване на оръжието му в дома му, в момента временно е настанена в евангелистка църква, защото засега в дома й няма условия за живеене.

Пред "Нова телевизия" Стефанка Петкова разказа за петъчната сутрин. Двамата чули гърмежи и първоначално не разбрали какво става. Синът и я е пратил в кухнята и следващите 4 часа тя изкарала там, без да знае какво се случва....

1959-а: депутатът Емин Афузов съобщава, че Смолян става окръг, и от вълнение умира

“Обявявам тържествената сесия за открита”. Това са последните думи на депутата с два мандата Емин Афузов, който починал пред очите на стотици в Смолян. Преди това той прочел телеграма от ЦК на БКП, че Смолян става окръг. “От вълнение получи сърдечен удар, просто падна и умря. Афузов беше голям радетел за административно обособяване на Смолян. “Обявявам тържествената сесия за открита”. Това са последните думи на депутата с два мандата Емин Афузов, който починал пред очите на стотици в Смолян. Преди това той прочел телеграма от ЦК на БКП, че Смолян става окръг. “От вълнение получи сърдечен удар, просто падна и умря. Афузов беше голям радетел за административно обособяване на Смолян.

Германският КС утвърди Европейския стабилизационен механизъм

Съдиите от Германския конституционен съд окончателно утвърдиха Европейския стабилизационен механизъм, създаден през 2012 г.

Правоохранителното сътрудничество между България и САЩ с възходящо развитие

Вътрешният министър Йовчев се срещна със заместник главния прокурор на САЩ

    


Безработен, шофирал джип, осъден на 3 години и 4 месеца затвор за убийство по непредпазливост на пътя

Осъдиха шофьор за убийство по непредпазливост на пътя.
37-годишният мъж с инициали К.К. ще прекара в затвора 3 години и 4 месеца при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, постанови Окръжният съд в Сливен.
Джипът „Порше Каейн”, управляван от К.К., блъсна работник на пътя Сливен – село Чинтулово. 55-годишният И.И. Осъдиха шофьор за убийство по непредпазливост на пътя. 37-годишният мъж с инициали К.К. ще прекара в затвора 3 години и 4 месеца при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, постанови Окръжният съд в Сливен. Джипът „Порше Каейн”, управляван от К.К., блъсна работник на пътя Сливен – село Чинтулово. 55-годишният И.И.

Росен Плевнелиев в Лондон: Отлагането на референдума за изборните правила би било непочтено

Българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край. „Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край. „Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май.

Препарати срещу гризачи в 15 000 столични шахти

Препаратите са напълно безвредни за хората

    


Бойко Борисов: Спешна задача е кандидат-депутатите да минават през психотестове

"След днешните изявления на един "лидер", представящ се за "политик с нов морал", все повече се убеждавам, че задача номер едно пред българския парламент е да се приемат час по-скоро законодателните промени, според които всеки кандидат за депутат да преминава през психотестове. Оказва се, че това е най-спешната задача. "След днешните изявления на един "лидер", представящ се за "политик с нов морал", все повече се убеждавам, че задача номер едно пред българския парламент е да се приемат час по-скоро законодателните промени, според които всеки кандидат за депутат да преминава през психотестове. Оказва се, че това е най-спешната задача.

Стивън Хокинг: След 50 години ще живеем на Луната

В рамките на участие в програмата "На живо от Космоса" прочутият британски астрофизик, който е един от 10-те гении на нашето време, заяви, че до 2100 година ще има човешки селища и на Марс

Борисов: Кандидат-депутатите да минават през психотестове

"След днешните изявления на един "лидер", представящ се за "политик с нов морал", все повече се убеждавам, че задача номер едно пред българския парламент е да се приемат час по-скоро законодателните промени, според които всеки кандидат за депутат да преминава през психотестове. Оказва се, че това е най-спешната задача.

Щефан Фюле се обяви за приемане на Украйна в ЕС


Еврокомисарят по въпросите на разширяването и добросъседската политика на ЕС се обяви за приемането на Украйна в Европейския съюз.

В интервю за германското издание "Ди велт" Щефан Фюле каза, че "ако искаме сериозно да променим тази част от Източна Европа, която засегнаха последните събития, сме длъжни да използваме най-силния инструмент на политиката на ЕС - разширяването".

Той допълва, че "разширяването има безпрецедентна ефективност и стабилизираща сила".
...

Плевнелиев: Отлагането на референдума би било непочтено

Когато БНП на глава от населението достигне около 60% от средния за ЕС, сънародниците ни ще започнат да се връщат в България, прогнозира президентът на среща с българи в Лондон

Писмо в бутилка сприятели варненско и австралийско семейство

Едно писмо в бутилка сприятели българско и австралийско семейство. Валда и Франк Пит­ман от най-западното австралийско пристанище Пърт пристигат през май във Варна, за да се видят със семейството на капитан Христов, пише в. Преса. Те знаят за него повече, отколкото близки роднини и съседи, редовно си обменят подаръци, снимки и информация за женитбите на децата, раждането на внуците, фамилните успехи и проблеми.

Италианци развиват селски туризъм в Средец

Анджела Фондели и семейството й са в България от август миналата година, установяват се в Бургас и решават да инвестират в страната ни.

Buena Vista Social Club включват София и Пловдив в прощалното си турне


Музикантите от "Буена виста Соушъл клъб" (Buena Vista Social Club) ще посетят Пловдив и София като част от своето прощално турне на 30 юни и 1 юли, обявиха организаторите на събитието "Кийн актс" и "BG саунд стейдж".

На 30 юни популярната кубинска група ще бъде на сцената на зала 1 на НДК, а ден по-късно – на 1 юли, ще пее в Античния театър в Пловдив.

Обявеното като последно в кариерата им турне ще започне през юни тази година във Франция и ще премине през Европа, Южна...

Продажбите на нови коли в Европа с ръст през февруари

Шести пореден месец се увеличават регистрациите в ЕС

    


Съдилища за непълнолетни?

/КРОСС/ Изграждане на ефективни социални и защитни мерки, насочени към децата с дивиантно поведение, настанени в специализирани институции обсъжда днес Националният съвет по закрила на детето. В предложенията на съвета най-вероятно ще залегне и идеята за съдилища за непълнолетни. От съвета предлагат лишаването от свобода при непълнолетните да бъде само в крайни случаи, а за сметка на това да се насочат усилия към намаляване на рисковите фактори в семейството. Очаква се да бъдат представени и данни от проверка за миналата година на социално-педагогически интернати и възпитателни училища-интернати. Националният съвет по закрила на детето обяви 2014 за година на правата на детето и стартира мащабна кампания по темата под патронажа на вицепремиера Даниела Бобева. Фокусът в кампанията ще бъде през месец ноември, когато се навършват 25 години от създаване на Конвенцията на ООН за правата на детето. От съвета апелираха за създаване на чувствителност и уважение към правата на децата и се похвалиха със значителен напредък на страната ни за синхронизиране на нашето законодателство с Конвенцията на ООН. Така до края на годината всеки месец ще се провеждат тематични събития, свързани с различни права на децата като ще се организират редица изложби, конкурси и концерти из цялата страна

Осъдиха шофьор на 3 години и 4 месеца затвор за убийство по непредпазливост

Осъдиха шофьор за убийство по непредпазливост на пътя.
37-годишният мъж с инициали К.К. ще прекара в затвора 3 години и 4 месеца при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, постанови Окръжният съд в Сливен.
Джипът „Порше Каейн”, управляван от К.К., блъсна работник на пътя Сливен – село Чинтулово. 55-годишният И.И. Осъдиха шофьор за убийство по непредпазливост на пътя. 37-годишният мъж с инициали К.К. ще прекара в затвора 3 години и 4 месеца при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, постанови Окръжният съд в Сливен. Джипът „Порше Каейн”, управляван от К.К., блъсна работник на пътя Сливен – село Чинтулово. 55-годишният И.И.

Безлов: Политическото влияние при подбора на кадри лиши МВР от професионалисти

Силното политическо влияние при избирането на кадри в МВР е много важен проблем, заяви пред  Радио Фокус Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка със стрелбата в Лясковец. Той допълни, че влиянието в кадровата политика е лишила министерството от професионалисти.
„От 1990 г. Силното политическо влияние при избирането на кадри в МВР е много важен проблем, заяви пред  Радио Фокус Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка със стрелбата в Лясковец. Той допълни, че влиянието в кадровата политика е лишила министерството от професионалисти. „От 1990 г.

Ути си счупи ръката на тренировка за "Денсинг старс"

В специален коментар за Vesti.bg Бъчваров казва, че не се чувства особено добре, дясната му ръка е гипсирана и боли доста, а притесненията му са свързани с шоуто довечера и дали ще може да изтанцува огнената самба с партньорката си Елена

Безлов: Има политическо влияние при избирането на кадри в МВР

Силното политическо влияние при избирането на кадри в МВР е много важен проблем, заяви по Радио „Фокус”. Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка със стрелбата в Лясковец. Той допълни, че влиянието в кадровата политика е лишила министерството от професионалисти.

Осъдиха овчар, точил субсидии с декларирани чужди земи

77-годишният мъж е взел 12 хил. лв. за две години

    


Air Canada преустанови полетите си до и от Венецуела

Air Canada преустанови полетите си до и от Венецуела, заради опасения за сигурността. От авиокомпанията са заявили, че ще разгледат възможността за...

Плевнелиев в Лондон: Отлагането на референдума за изборните правила би било непочтено

Българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край. „Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край. „Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май.

Пастир откри човешки скелет в местността Драгушин

Пастир открил останки от човешки скелет в местността Драгушин дол край град Цар Калоян. Това съобщиха от ОД на МВР-Разград.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

46-годишният Е.Д. се натъкнал на човешкия череп и кости на 15 март. Извършен е оглед на мястото. Пастир открил останки от човешки скелет в местността Драгушин дол край град Цар Калоян. Това съобщиха от ОД на МВР-Разград. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS 46-годишният Е.Д. се натъкнал на човешкия череп и кости на 15 март. Извършен е оглед на мястото.

Международни лауреати завладяват „Големите надежди“

Вторият концерт на риалитито „Големите надежди“ по Нова ТВ обещава много приятни изненади. Сред тях е победителката от втория сезон на X Factor Жана...

Пастир откри останки от скелет край град Цар Калоян

Пастир открил останки от човешки скелет в местността Драгушин дол край град Цар Калоян. Това съобщиха от ОД на МВР-Разград.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

46-годишният Е.Д. се натъкнал на човешкия череп и кости на 15 март. Извършен е оглед на мястото. Пастир открил останки от човешки скелет в местността Драгушин дол край град Цар Калоян. Това съобщиха от ОД на МВР-Разград. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS 46-годишният Е.Д. се натъкнал на човешкия череп и кости на 15 март. Извършен е оглед на мястото.

Валенсия със сериозно предимство срещу Лудогорец, според „Еврофутбол"

/КРОСС/ Валенсия логично получи сериозно предимство срещу Лудогорец два дни преди втория сблъсък помежду им от Лига Европа. 1-0 или 2-0 да завърши двубоя са очакванията на „Еврофутбол". Коефициентите за двете възможности са по 6.00, а 6.50 е този за точен резултат 3-0. За успех на домакините от Испания ставката е 1.35, докато за победа на „лъвовете" тя е 6.90. „Х"-ът е оценен на 4.65. Реваншът е в четвъртък от 20:00 ч. българско време, а в програмата на „Еврофутбол" е под номер 189. Футболна България очаква и реваншите от четвъртфиналите за Купата на страната:Ботев Пд - Левски Сингъл, Live „1"- 1.96 „Х"- 3.01 „2"- 3.06Черноморец - Локомотив Сф Сингъл, Live „1"- 2.40 „Х"- 2.95 „2"- 2.40Локомотив Пл - Добруджа Сингъл „1"- 1.07 „Х"- 6.68 „2"- 11.97 Интересни сблъсъци предстоят и по европейските футболни терени:Дотмунд - Зенит СП Сингъл, Live „1"- 1.30 „Х"- 4.98 „2"- 7.87Ман. Юнайтед - Олимпиакос Пирея Сингъл, Live „1"- 1.45 „Х"- 4.15 „2"- 5.90Бенфика Лисабон - Тотнъм Хоспър Сингъл, Live „1"- 1.69 „Х"- 3.59 „2"- 4.33Фиорентина - Ювентус Торино Сингъл, Live „1"- 3.43 „Х"- 3

Франция се предложи като кандидат за Евробаскет 2015 вместо Украйна


Френската федерация по баскетбол (FFBB) подаде оферта да приеме част или цялото домакинство на европейското първенство по баскетбол за мъже през 2015 г., което трябва да се проведе в Украйна. 

FFBB очаква от ФИБА Европа отговор в следващите дни. Очаква се през уикенда да има заседание, на което да се обсъжда и този въпрос. 

"Предложих да тестваме почвата и да видим дали имаме възможността да организираме бързо и точно поне първия кръг и сега съм убеден, че е напълно...

Въоръжен обра бензиностанция в Търговище без да остави отпечатъци

Въоръжен грабеж на бензиностанция в Търговище е бил извършен около 1:30 ч. тази нощ. Нападателят е бил с маска, насочил е пистолет срещу служителя, който му дал част от оборота - около 600 лева, съобщи Дарик.
По разкази на очевидци, нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове. Въоръжен грабеж на бензиностанция в Търговище е бил извършен около 1:30 ч. тази нощ. Нападателят е бил с маска, насочил е пистолет срещу служителя, който му дал част от оборота - около 600 лева, съобщи Дарик. По разкази на очевидци, нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове.

Музей от огледала ще радва жителите на Ротердам


Холандската архитектурна фирма MVRDV представи проекта си за Сградата на колекциите (Collection Building) - обществено арт депо за музея "Бойманс ван Бейнинген" в Ротердам. Проектът веднага привлече вниманието, тъй като наподобява гигантска огледална купа, създадена сякаш за да забавлява минувачите.

Специалистите коментират, че творбата на MVRDV, която трябва да бъде завършена през 2017 г., напълно отговаря на репутацията на създателите й, известни с футуристичните и ексцентричните...

Ефективни мерки за деца с девиантно поведение искат от Националния съвет по закрила на детето

Изграждане на ефективни социални и защитни мерки, насочени към децата с девиантно поведение, настанени в специализирани институции обсъжда днес Националният съвет по закрила на детето. В предложен...

Пролетният сезон на „Камерна сцена Пловдив” започва през април

Музикални срещи с творчеството на популярни и обичани артисти предстоят през  април и май в Пловдив. Марио Станчев и Веселин Койчев, Мирослава Кацарова и Петър Салчев ще представят свои музик...

Петър Стоянович поиска полицейско звено за културата

Опазването на културното наследство е една от водещите задачи, които Министерството на културата си поставя, а създаването на полиция по въпросите на културата ще бъде част от мерките в тази посок...

Мария Илиева и Slash от Guns N' Roses в новия албум на D2

Броени дни преди излизането на дългоочаквания нов албум на D2 ФЕНИКС бандата разкри детайлите по подготвяния близо 4 години проект – дискът ще включва 10 песни и 5 бонус трака, а гости в пар...

Осъдени на пробация ще носят контролни гривни

На 180 човека ще бъде предложено да носят гривни, за да бъдат контролирани след осъждането им на пробация или след предсрочното им освобождаване от затвора. Законите у нас не позволяват поставянето на...

Прокуратурата не вижда престъпление при пловдивския кмет и схемите му

Няма данни за извършено престъпление от пловдивския кмет Иван Тотев по случая със записа му, в който казва как се назначават приоритетно кадри на ГЕРБ на общински постове само защото са членове на пар...

Фандъкова се хвали: София е с най-ниската беработица

Пари от Синята зона отивали за подпомагане на градския транспорт

    


"Южен поток" не решава основните проблеми на българската енергетика

„Южен поток” не решава основния проблем на българската енергетика – високата цена на природния газ, коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria on Air икономическият експерт Руслан Стефанов. По негови думи под 2% от българските граждани използват природен газ, а основно суровината се ползва от топлофикационните дружества.

Уникалният начин, по който се заснема луда сцена с автомобили (ВИДЕО)

Начинът, по който е заснета тук споделената филмовата сцена, включваща бясна надпревара, е гениален. Все пак не всеки разполага с бюджета на...

Близките на пътниците от мистериозно изчезналия самолет плашат с гладна стачка

Роднини на пътниците на изчезналия малайзийски самолет заплашват, че ще започнат гладна стачка, ако не получат отговори за мистериозно изчезналата машина от властите в Малайзия, предаде АФП.
„Нямаме новини, всички са притеснени. Роднините казват, че ще отидат в малайзийското посолство и ще намерят посланика”, каза Вън Ванченг, Роднини на пътниците на изчезналия малайзийски самолет заплашват, че ще започнат гладна стачка, ако не получат отговори за мистериозно изчезналата машина от властите в Малайзия, предаде АФП. „Нямаме новини, всички са притеснени. Роднините казват, че ще отидат в малайзийското посолство и ще намерят посланика”, каза Вън Ванченг,

ЕВН и "Енерго-Про" са глобени с по 1 млн. лв. , същото предстои и за ЧЕЗ


Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е издала наказателни постановления срещу електроразпределителните дружества ЕВН и "Енерго-Про", съобщи председателят на регулатора Боян Боев, цитиран от БНР.

Наказателните постановления са в максималния възможен размер. До края на седмицата ще бъде наложена глоба и за ЧЕЗ. 

В момента тече срокът за обжалването им, но от тук нататък действията на ДКЕВР ще бъдат за отнемане на лицензиите на дружествата, ако от тях не...

Българският клъстер „Заваряване и заваръчни технологии” спечели грант на стойност 387 468 лв.

Българският клъстер „Заваряване и заваръчни технологии", който беше учреден миналата година от Българския съюз по заваряване, Техническия университет, Института по заваряне, Института по металознание, съоръжения и технологии, Научно технически съюз по машиностроене, „Енергоремонт Холдинг", „КЗУ Груп- Инженеринг" ООД, „Струна"АД и други

Българският клъстер „Заваряване и заваръчни технологии", който беше учреден миналата година от Българския съюз по заваряване, Техническия университет, Института по заваряне, Института по металознание, съоръжения и технологии, Научно технически съюз по машиностроене, „Енергоремонт Холдинг", „КЗУ Груп- Инженеринг" ООД, „Струна"АД и други

Майсторски въоръжен обир на бензиностанция в Търговище

Въоръжен грабеж на бензиностанция в Търговище е бил извършен около 1:30 ч. тази нощ. Нападателят е бил с маска, насочил е пистолет срещу служителя, който му дал част от оборота - около 600 лева, съобщи Дарик.
По разкази на очевидци, нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове. Въоръжен грабеж на бензиностанция в Търговище е бил извършен около 1:30 ч. тази нощ. Нападателят е бил с маска, насочил е пистолет срещу служителя, който му дал част от оборота - около 600 лева, съобщи Дарик. По разкази на очевидци, нападателят е бил облечен с камуфлажно яке и спортни панталони с джобове.

Паси: Хубаво е да кажеш никога срещу едните, никога срещу другите, обаче има моменти, в които е или-или

/КРОСС/Докато Путин управлява, Крим ще остане руска собственост, коментира в интервю за Дарик бившият външен министър Соломон Паси. Според него събитията в Крим са брънка от руската експанзия, въпросът бил коя е следващата цел на Москва. Създателят и президент на Атлантическия клуб в България посочи още, че не трябва да се притесняваме от варианта за разделяне на Украйна. По повод позицията на България за Украйна той посочи, че е нужна обща позиция на ЕС, за която носят отговорност лидерите на съюза. Този референдум не е нито началото, нито края на руската експанзия. Това е просто поредна брънка от нея, каза Паси. Това, което може да очакваме, е, че по подобен начин Приднестровието - Молдова, ще бъде анексирано. Вероятно по подобен начин ще бъдат колонизирани и южните Курилски острови, които са спорни с Япония. Никой не може да каже, че това е последната анексия от Украйна. Много е вероятно и Източна Украйна да пострада по подобен начин, занапред. И разбира се, перлата в имперската корона ще бъде Северният полюс, към който Русия потвърди, че има съвсем сериозни намерения, включинтелно и военни. Така че на сегашния инцидент, огромен геополитически инцидент, трябва да гледаме като на брънка от едно осмислено поведение на президента Владимир Путин. И големият въпрос е, докога западът ще търпи всичко това, коментира още бившият външен министър.  Паси призна, че не е голям привърженик на санкциите и не смята, че те вършат кой знае каква работа

Писмо в бутилка среща българи и австралийци

Писмо в бутилка изкова дълголетно задочно приятелство между семействата на варненски морски вълк и австралийски инженер.
На 30 януари 1992 г. Христо Христов, помощник-капитан на кораба "Йордан Лютибродски", пуснал бутилката в океана край Южна Африка. На листчето в нея написал името и адреса си във Варна, датата, координатите, на които се намирал Писмо в бутилка изкова дълголетно задочно приятелство между семействата на варненски морски вълк и австралийски инженер. На 30 януари 1992 г. Христо Христов, помощник-капитан на кораба "Йордан Лютибродски", пуснал бутилката в океана край Южна Африка. На листчето в нея написал името и адреса си във Варна, датата, координатите, на които се намирал

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване