Проболата седем пъти поляк в Бургас – с психоотклонения

21-годишната Петя Райчева обяви, че се е защитила с ножа

    


Путин подписа договора за присъединяването на Крим

През 1991 г., когато настъпи разпадането на Съветския съюз, Русия се примири със загубата на Крим, понеже се намираше в тежко положение, заяви руският държавен глава

Москва: Крим вече е част от Руската федерация

През 1991 г., когато настъпи разпадането на Съветския съюз, Русия се примири със загубата на Крим, понеже се намираше в тежко положение, заяви руският държавен глава

Путин: Крим беше и е неразделна част от Русия

През 1991 г., когато настъпи разпадането на Съветския съюз, Русия се е примирила със загубата на Крим, понеже се намирала в тежко положение, заяви руският държавен глава

23 млн. лв. за проектиране и строителство на четири язовира

/КРОСС/Договор за обследване на строителната площадка, изработване на технически проект и тръжна документация за избор на изпълнител, който да завърши язовир „Нейковци" подписаха днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и д-р Патрис Дроз, технически директор на Stucky Ltd. Срокът на договора е 15 месеца, стойността му е 1.25 млн. евро с ДДС, обяви министър Терзиева. Очакваме проектирането да завърши до месец юни 2015 г. Тогава ще стане ясна индикативната стойност за доизграждането на съоръжението, заедно с пречиствателната станция и деривациите. Тогава ще можем да направим план и как да процедираме със строителната дейност, каза тя. Надявам се строителството да започне през 2016 г., като дотогава трябва да завършат отчуждителните процедури, допълни регионалният министър. Подписването на днешния договор е в изпълнение на политиката на правителство да продължи работата по подобряване на водоснабдяването в държавата. Това е част и от реформата в отрасъл ВиК, каза Десислава Терзиева. Проектирането на яз. „Нейковци" е договорено преди две години, но не е направено поради липса на държавни средства, каза още регионалният министър. Тя посочи, че за тази година в бюджета са осигурени близо 23 млн. лв. за съфинансиране на държавните инвестиционни заеми от Световна банка. Така ще може да започне строителството на язовирите „Пловдивци" и „Луда Яна", рехабилитацията на яз

Брендо излиза под домашен арест!

Евелин Банев - Брендо ще бъде пуснат от ареста заради семейни проблеми.

Кобрата: Взе да ми писва, че не се знае срещу кого ще се бия

"Две неща са сигурни - мачът ми е на 5 април и ще съм добре подготвен за него".Това обяви пред "Тема Спорт" интернационалният шампион на IBF Кубрат Пулев по повод предстоящия си 20-и двубой на професионалния ринг.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВ последно време слуховете около съперника му за "Две неща са сигурни - мачът ми е на 5 април и ще съм добре подготвен за него".Това обяви пред "Тема Спорт" интернационалният шампион на IBF Кубрат Пулев по повод предстоящия си 20-и двубой на професионалния ринг.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВ последно време слуховете около съперника му за

Пенсионер осъди община Смолян заради ухапване от куче

Пенсионер осъди община Смолян за ухапване от бездомно куче. Местната управа ще трябва да му плати 500 лева обезщетение за болките и страданията на човека, съобщават от Нова тв.
Инцидентът станал през септември миналата година. 84-годишният Стефан имал работа в града, когато, без да лае, кучето връхлетяло и го ухапало по крака. Пенсионер осъди община Смолян за ухапване от бездомно куче. Местната управа ще трябва да му плати 500 лева обезщетение за болките и страданията на човека, съобщават от Нова тв. Инцидентът станал през септември миналата година. 84-годишният Стефан имал работа в града, когато, без да лае, кучето връхлетяло и го ухапало по крака.

Вече всеки може да прави приложения за Galaxy Gear

/КРОСС/ Напоследък непрекъснато слушаме за комплекта от софтуерни инструменти (SDK) за носима електроника, който Google представиха преди около седмица. Въпросният комплект наистина може да революционизира пазара за носими джаджи, по същия начин, по-който Android постепенно зае доминираща позиция на пазара за смартфони. Този път, обаче, Google ще срещнат по-голяма конкуренция.Samsung също предоставиха на всички заинтересовани програмисти по света комплект от софтуерни инструменти за разработване на приложения съвместими с новите им смарт часовници Gear, използващи платформата Tizen. Разбира се, тепърва ще разберем дали наистина Samsung ще успеят да се конкурират с Google, тъй като предшественикът на новите часовници -оригиналният Galaxy Gear - не успя да спечели интереса на потребителите.При втория си часовник Samsung обърнаха курса и замениха Android със собствената си операционна система Tizen. Дали това ще се окаже успешен ход все още не е ясно. Факт е, обаче, че корейската компания, която доби изключителен глобален успех на мобилната сцена най-вече заради Android, търси начини да се дистанцира от прекомерното влияние на Google и да предлага на пазара не само свой хардуер, но и софтуер.За тази цел Samsung са взели и важното решение да предоставят SDK на Tizen свободно на всички програмисти. При оригиналния Galaxy Gear приложения можеха да предлагат само разработчици одобрени от компанията

Секретен гриф забатачи и отложи делото „Станишев“

Сергей Станишев не се яви на делото срещу него за изгубените 7 секретни папки. Заседанието обаче продължи само няколко минути, след които и магистратите решиха да отложат делото за 12 май.

Амнести интернешънъл: Кипър държи бежанците в затворнически условия

Правозащитната организация Амнести интернешънъл обвини Кипър, че държи бежанците в затворнически условия, а понякога нарушава законите на ЕС, задържайки ги за срок, превишаващ максималния от 18 месеца, предаде Ройтерс. Амнести интернешънъл обвинява също кипърското правителство, че използва задържането като средство за обезсърчаване на имигрантите. Кипър демонстрира "безчувствена липса на състрадание и пълно незачитане на международните си задължения", задържайки месеци наред голям брой имигранти, казва представител на организацията, който отговаря за правата на бежанците и имигрантите. Представители на кипърските власти не са били открити от Ройтерс за коментар, но агенцията напомня, че според предишни изявления на властите Кипър непълно спазва международните изисквания за бежанците. Правозащитната организация обръща внимание на съдбата на сирийците, бягащи от гражданската война. Според Амнести задържането на сирийски граждани изглежда има за цел да изпрати послание на другите сирийци, че не са добре дошли в Кипър. Кипър е един от основните маршрути на имигрантите на път за Европа и хиляди всяка година успяват да стигнат до острова.

В Сърбия бе арестуван най-издирваният наркобос на Балканите


Най-издирваният предполагаем наркобос на Балканите, който е заподозрян в организирането на опит за трансфер на около 2.8 тона кокаин от Южна Америка в Европа, бе арестуван, потвърдиха днес сръбските власти, предаде Асошиейтед прес.

Сръбското правителство заяви, че Дарко Шарич е бил заловен, но не уточни къде и кога. Сръбската държавна телевизия съобщи, че той е бил арестуван днес при обща операция на полицията в Сърбия и съседна Черна гора.

Наркобосът Дарко Шарич бе...

Журналист става шеф на културата във Варна

Дългогодишният журналист Антония Йовчева ще заеме поста на директор на дирекция „Култура и духовно развитие“ в община Варна. Йовчева е преминала успешно последния етап от конкурса, потвърдиха от общинската пресслужба и допълниха, че тя все още не е подписала документи за назначаване.

В над 900 училища, детски градини и болници има нарушения

Опасни постройки в училища и детски градини застрашават сигурността на децата, съобщи Нова. Това показват проверки на държавния строителен контрол в цялата страна, направени през последния месец и половина.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
В над 900 обекта има нарушения на строителните норми, Опасни постройки в училища и детски градини застрашават сигурността на децата, съобщи Нова. Това показват проверки на държавния строителен контрол в цялата страна, направени през последния месец и половина. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS В над 900 обекта има нарушения на строителните норми,

Добрев: Не знам как Томислав Дончев ще обясни в Европа присъствието си в тефтера „Златанов”

Габрово /КРОСС/ Народният представител от ПГ на Коалиция за България Кирил Добрев се срещна със социалисти от Габрово. Основните теми на срещата бяха актуалната политическа обстановка и предстоящите евроизбори. Присъстващите заявиха готовността си да работят за победа на изборите. В тази връзка Добрев заяви, че не знае как водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев ще обясни „присъствието" си в тефтера на Филип Златанов, според който той е оказвал натиск върху Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси и при положение, че Европейската комисия е осъдила в доклада си действията, описани в тефтера.

Пенсиониран полковник осъди община Смолян заради ухапване от куче

Пенсионер осъди община Смолян за ухапване от бездомно куче. Местната управа ще трябва да му плати 500 лева обезщетение за болките и страданията на човека, съобщават от Нова тв.
Инцидентът станал през септември миналата година. 84-годишният Стефан имал работа в града, когато, без да лае, кучето връхлетяло и го ухапало по крака. Пенсионер осъди община Смолян за ухапване от бездомно куче. Местната управа ще трябва да му плати 500 лева обезщетение за болките и страданията на човека, съобщават от Нова тв. Инцидентът станал през септември миналата година. 84-годишният Стефан имал работа в града, когато, без да лае, кучето връхлетяло и го ухапало по крака.

БСК: Недопустимо е различното третиране на длъжника НЕК, от една страна, и на ЕРП, от друга

/КРОСС/По повод изказаното от страна на министъра на икономиката и енергетиката намерение за отнемане на лицензите на електроразпределителните предприятия (ЕРП) и сезиране на Прокуратурата, в случай че последните не се издължат на Националната енергийна компания (НЕК), Българската стопанска камара, в качеството си на национално призната организация, в която членуват енергийни дружества и енергийни потребители, излязоха със своя позиция. Подобни диалози следва да се водят не чрез медиите, а на масата на преговорите между отделните търговски дружества. Политическата намеса в търговските взаимоотношения между две или повече компании, които са с равен статут по българското законодателство, е недопустима и вредна за цялостната икономическа среда, особено в период на криза. Подобен написк по същество представлява непозволена държавна намеса на пазара и, като цяло, е лош сигнал към бизнеса и към потенциалните инвеститори, се посочва в текста на БСК. Недопустимо е различното третиране на длъжника НЕК, от една страна, и на ЕРП, от друга страна, на които под натиск се отказва да покрият чрез прихващане задълженията си, натрупани поради нормативното изискване за изкупуване на енергията от ВЕИ, завяват от организацията. В документасе посочва още, че настоящата тежка криза в енергийния сектор е резултат от дългогодишните популистки политически решения и опитите чрез влияние върху енергийните цени да се провежда социална политика

Президентът иска категорична позиция за Украйна и свика КСНС

Президентът Росен Плевнелиев поиска категорична българска реакция за кризата в Украйна и свика извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност заради потенциалните рискове за България, а външният министър Кристиан Вигенин, въпреки съпротивата в БСП продължава да се придържа към европейската линия на реакция. Очаква се парламентът в сряда да излезе с официална позиция, след като се оказа, че правителствената и по-точно тази на външния министър Кристиан Вигенин не се споделя напълно от управляващите партии – БСП и ДПС, а "Атака" директно иска оставката на Вигенин. Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви във вторник, че се надява партиите да постигнат широко съгласие, но това е малко вероятно като се има предвид, че в Народното събрание вече са внесени три декларации – на БСП, ГЕРБ и "Атака", които силно се разминават. България е сред страните в ЕС, които не подкрепят бързото налагане на икономически санкции спрямо Русия и се въздържа от по-твърд тон към Москва заради анексирането на Крим. Основните заплахи за България, които правителството разпозна, са свързани с енергийната зависимост от Русия. "Европейската позиция с нюанси" Според лидера на БСП Станишев позицията на България трябва да се движи "в рамките на европейската позиция със своите специфични интереси и нюанси”. "Нашият проект (бел. ред. на декларация) е представен и внесен преди десетина дни. Това е принципна, ясна и рамкова позиция на българската държава, която стъпва на принципите на международното право, уважение и защита на териториалната цялост на Украйна, търсене на политическо решение и диалог на тази сложна криза”, заяви Станишев. [div class='left_orange']Бобева: Много хубава новина е, че кабинетът анализира ситуацията около Украйна "Най-важното е да се готвим максимално за най-лошото, пък дано не се случва", коментира вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева последствията за България от кризата в Украйна. В събота министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви, че отново бъде спрени доставките на природен газ заради украинската криза, загубите за икономиката ще бъдат 2 млрд. лева месечно. Още[class='left_orange' div] Той каза, че позицията трябва да бъде съобразена с големия брой на етнически българи в Украйна, енергийната зависимост от Русия и от нейните туристи в България. "Нито сме в позицията на Франция, която получава основно газ от страните на Магреб, от Алжир. Нашите доставки почти изцяло идват от Русия. Този проблем не се дължи на българското правителство или нежелание България да диверсифицира, а на това, че например "Набуко”, където аз подписах българското участие като министър-председател, където България имаше дял и готовност да се изгражда, за да доставяме газ и от друг източници, беше провалено не от нас, а от участници от Западна Европа", каза Станишев. В проектодокумента на БСП се заявява категорична подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и се призовава за изтегляне на руските войски по местата на постоянната им дислокация. След тричасови дебати на пленума обаче този вариант на декларацията е бил сериозно редактиран и в позицията на БСП осъждането на Русия бе смекчено, като се избегна дори споменаването на нейното име и бе обявена посока "Никога срещу Русия, никога срещу Европейския съюз". ДПС обявиха, че няма да внасят декларация, но ще участват в дебата. Декларацията на ГЕРБ осъжда остро Москва, а "Атака" е против санкциите на ЕС и за признаване на присъединяването на Крим към Русия. Плевнелиев иска категорична българска позиция Държавният глава Росен Плевнелиев от своя страна коментира, че референдумът за статута на Крим е незаконен и може да промени изцяло баланса, по който оперира международното право - не само в страните от Източното партньорство, но и в много по-широк глобален контекст. Той посочи в Лондон, където е на посещение, че "не може да се анексира на база на незаконен референдум и тук България трябва да има категорична позиция в подкрепа на категоричната европейска позиция". По-късно в сряда той обяви, че в понеделник свиква извънредно Консултативния съвет за национална сигурност заради кризата в Украйна, като на заседанието ще бъдат обсъдени потенциалните рискове пред България, свързани с развитието на кризата в Украйна. "Русия вече окупира Крим, след което си организира незаконен референдум, който противоречи на украинската конституция и на международното право", каза Плевнелиев. Външният министър Вигенин заяви, че България подкрепя неприкосновеността на суверенитета на Украйна и запазването на нейната териториална цялост. "Референдумът в Крим беше организиран в нарушение на конституцията на Украйна и от юридическа гледна точка не е легитимен. Провеждането на референдума е в противоречие с нормите на международното право, вече има становище и на Венецианската комисия – най-авторитетния орган на Съвета на Европа. Освен това, извън юридическите аспекти, прибързаното му провеждане в една крайно напрегната политическа и обществена среда на гражданско противопоставяне поставя въпроси за неговата състоятелност от гледна точка на целта на един референдум", каза Вигенин в интервю за dnevnik.bg. Във връзка с настояването на БСП България да има по-умерена позиция спрямо Русия, която да се движи в "коридора" - "Никога срещу Русия, никога срещу Европейския съюз", Вигенин посочи, че е нормално "всяка партия да има нюанси в позициите". "Аз не приемам тезата, че България е малка, незначителна, зависима и затова трябва да стои отстрани и да се нагажда, за да не засегне някого – безгръбначната политика не предизвиква уважение у никого... Не сме привърженици на крайностите, нито сме "ястреб", нито "троянски кон", а държава с балансирано, стабилно и принципно поведение", каза Вигенин.

БСП прокарва в НС позиция за Украйна – в рамките на европейската с български "нюанси"

Парламентът ще излезе с официална позиция за Украйна, след като се оказа, че правителствената и по-точно тази на външния министър Кристиан Вигенин - не се споделя напълно от управляващите партии – БСП и ДПС, а "Атака" директно му искат оставката. Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви във вторник, че се надява партиите да постигнат широко съгласие, но това е малко вероятно като се има предвид, че в Народното събрание вече са внесени три декларации – на БСП, ГЕРБ и "Атака", които силно се разминават. На този фон президентът Росен Плевнелиев продължава да настоява за твърда българска позиция срещу руската военна намеса в Украйна, а външният министър Кристиан Вигенин, въпреки съпротивата в БСП, се придържа към европейската линия на реакция. България е сред страните в ЕС, които не подкрепят бързото налагане на икономически санкции спрямо Русия. "Европейската позиция с нюанси" Според Станишев позицията ни трябва да се движи "в рамките на европейската позиция със своите специфични интереси и нюанси”. "Нашият проект (бел. ред. на декларация) е представен и внесен преди десетина дни. Това е принципна, ясна и рамкова позиция на българската държава, която стъпва на принципите на международното право, уважение и защита на териториалната цялост на Украйна, търсене на политическо решение и диалог на тази сложна криза”, заяви Станишев. [div class='left_orange']Бобева: Много хубава новина е, че кабинетът анализира ситуацията около Украйна "Най-важното е да се готвим максимално за най-лошото, пък дано не се случва", коментира вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева последствията за България от кризата в Украйна. В събота министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев обяви, че отново бъде спрени доставките на природен газ заради украинската криза, загубите за икономиката ще бъдат 2 млрд. лева месечно. Още[class='left_orange' div] Той каза, че позицията трябва да бъде съобразена с големия брой на етнически българи в Украйна, енергийната зависимост от Русия и от нейните туристи в България. "Нито сме в позицията на Франция, която получава основно газ от страните на Магреб, от Алжир. Нашите доставки почти изцяло идват от Русия. Този проблем не се дължи на българското правителство или нежелание България да диверсифицира, а на това, че например "Набуко”, където аз подписах българското участие като министър-председател, където България имаше дял и готовност да се изгражда, за да доставяме газ и от друг източници, беше провалено не от нас, а от участници от Западна Европа", каза Станишев. В проектодокумента на БСП се заявява категорична подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна и се призовава за изтегляне на руските войски по местата на постоянната им дислокация. След тричасови дебати на пленума обаче този вариант на декларацията е бил сериозно редактиран и в позицията на БСП осъждането на Русия бе смекчено, като се избегна дори споменаването на нейното име и бе обявена посока "Никога срещу Русия, никога срещу Европейския съюз". ДПС обявиха, че няма да внасят декларация, но ще участват в дебата. Декларацията на ГЕРБ осъжда остро Москва, а "Атака" е против санкциите на ЕС и за признаване на присъединяването на Крим към Русия. Плевнелиев иска категорична българска позиция Държавният глава Росен Плевнелиев от своя страна коментира, че референдумът за статута на Крим е незаконен и може да промени изцяло баланса, по който оперира международното право - не само в страните от Източното партньорство, но и в много по-широк глобален контекст. Той посочи в Лондон, където е на посещение, че "не може да се анексира на база на незаконен референдум и тук България трябва да има категорична позиция в подкрепа на категоричната европейска позиция". "Русия вече окупира Крим, след което си организира незаконен референдум, който противоречи на украинската конституция и на международното право", каза Плевнелиев. Външният министър Вигенин заяви, че България подкрепя неприкосновеността на суверенитета на Украйна и запазването на нейната териториална цялост. "Референдумът в Крим беше организиран в нарушение на конституцията на Украйна и от юридическа гледна точка не е легитимен. Провеждането на референдума е в противоречие с нормите на международното право, вече има становище и на Венецианската комисия – най-авторитетния орган на Съвета на Европа. Освен това, извън юридическите аспекти, прибързаното му провеждане в една крайно напрегната политическа и обществена среда на гражданско противопоставяне поставя въпроси за неговата състоятелност от гледна точка на целта на един референдум", каза Вигенин в интервю за dnevnik.bg. Във връзка с настояването на БСП България да има по-умерена позиция спрямо Русия, която да се движи в "коридора" - "Никога срещу Русия, никога срещу Европейския съюз", Вигенин посочи, че е нормално "всяка партия да има нюанси в позициите". "Аз не приемам тезата, че България е малка, незначителна, зависима и затова трябва да стои отстрани и да се нагажда, за да не засегне някого – безгръбначната политика не предизвиква уважение у никого... Не сме привърженици на крайностите, нито сме "ястреб", нито "троянски кон", а държава с балансирано, стабилно и принципно поведение", каза Вигенин.

Референдумът в Крим може да промени баланса в много по-широк глобален контекст

Референдумът за статута на Крим е незаконен и може да промени изцяло баланса, по който оперира международното право - не само в страните от Източното партньорство, но и в много по-широк глобален контекст, заяви президентът Росен Плевнелиев Държавният глава коментира в Лондон, където е на посещение, че "не може да се анексира на база на незаконен референдум и тук България трябва да има категорична позиция в подкрепа на категоричната европейска позиция". "Русия вече окупира Крим, след което си организира незаконен референдум, който противоречи на украинската конституция и на международното право", каза Плевнелиев. България вече обяви, че не подкрепя санкции срещу Русия, но призна за легитимни новите управляващи в Киев и заяви, че не признава за легитимен референдума в Крим. Външният министър Кристиан Вигенин заяви от своя страна, че България подкрепя неприкосновеността на суверенитета на Украйна и запазването на нейната териториална цялост. "Референдумът в Крим беше организиран в нарушение на конституцията на Украйна и от юридическа гледна точка не е легитимен. Провеждането на референдума е в противоречие с нормите на международното право, вече има становище и на Венецианската комисия – най-авторитетния орган на Съвета на Европа. Освен това, извън юридическите аспекти, прибързаното му провеждане в една крайно напрегната политическа и обществена среда на гражданско противопоставяне поставя въпроси за неговата състоятелност от гледна точка на целта на един референдум", каза Вигенин в интервю за dnevnik.bg. Във връзка с настояването на БСП България да има по-умерена позиция спрямо Русия, която да се движи в посока "Никога срещу Русия, никога срещу Европейския съюз", Вигенин посочи, че е нормално "всяка партия да има нюанси в позициите". "Аз не приемам тезата, че България е малка, незначителна, зависима и затова трябва да стои отстрани и да се нагажда, за да не засегне някого – безгръбначната политика не предизвиква уважение у никого... Не сме привърженици на крайностите, нито сме "ястреб", нито "троянски кон", а държава с балансирано, стабилно и принципно поведение", каза Вигенин. Той бе остро критикуван от съпартийците си, че посети Киев и легитимира новите украински управляващи.

Над 900 нарушения в училища и градини отчете ДНСК

От дирекцията искат опасните сгради да бъдат затворени за ремонт

    


Украйна: Членството ни в НАТО не е на дневен ред

ЕС е готов да приеме Украйна за свой член в дългосрочен план, заяви европейският комисар по разширяването Щефан Фюле

Певицата Къртни Лав обяви, че е открила Боинга!

Докато 25 държави издирват малайзийския пътнически самолет по суша и вода, някои вече откриха изчезналата машина ... в интернет. Много са и ентусиастите, които могат дори да докажат с видео и друг изобразителен материал местонахождението на самолета.

Нарушения в над 900 училища, детски градини и болници

Опасни постройки в училища и детски градини застрашават сигурността на децата, съобщи Нова. Това показват проверки на държавния строителен контрол в цялата страна, направени през последния месец и половина.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
В над 900 обекта има нарушения на строителните норми, Опасни постройки в училища и детски градини застрашават сигурността на децата, съобщи Нова. Това показват проверки на държавния строителен контрол в цялата страна, направени през последния месец и половина. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS В над 900 обекта има нарушения на строителните норми,

Задълбочава се недостигът на медицински сестри в страната

Недостигът на медицински сестри у нас продължава. От "Асоциацията на специалистите по здравни грижи" предупреждават, че страната може да остане без...

Изявлението на Путин

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин направи изявление във връзка с молбата на Република Крим и град Севастопол за присъединяване към състава на Руската Федерация. Напомняме, че 97% от населението на Крим пожелаха присъединяването на републиката към състава на РФ, а сред жителите на Севастопол за присъединяването на града към РФ гласували 96%. Преди да започне своето изявления, Владимир Путин приветства членовете на Съвета на Федерацията, депутатите на Държавната дума, членовете на парламента на Крим, гражданите и жителите на Русия, Крим и Севастопол.Днес се събрахме във връзка с много важен, исторически въпрос - присъединяването на Крим и Севастопол към състава на РФ. За да разберем, защо жителите са направили този избор е достатъчно да познаваме историята на Русия на Крим Тук е кръстен великият Княз Владимир, тук е могилата на руските войници, Крим е Севастопол - град герой, родината на Руския Черноморски Флот. Крим е Керч, Балаклава, Мамаев курган и др. Това са символи на руската воинска слава и доблест на руския народ. Тук се съхраниха различни етноси, съхранили своя език, обичаи и история. Много от украинците тук, смятат руския език за свой официален език. Имаше период, когато е била проявена жестока несправедливост към хората на Крим, към кримските татари, които се завърнаха на своята земя, ето защо, аз предлагам да има рехабилитация на кримските татари, те да имат пълни права и възможности

Путин направи изявление

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин направи изявление във връзка с обръщението на Република Крим и град Севастопол за присъединяване към състава на Руската Федерация. Напомняме, че 97% от населението на Крим пожелаха присъединяването на републиката към състава на РФ, а сред жителите на Севастопол за присъединяването на града към РФ гласували 96%. Преди да започне своето изявления, Владимир Путин приветства членовете на Съвета на Федерацията, депутатите на Държавната дума, членовете на парламента на Крим, гражданите и жителите на Русия, Крим и Севастопол.Днес се събрахме във връзка с много важен, исторически въпрос - присъединяването на Крим и Севастопол към състава на РФ. За да разберем, защо жителите са направили този избор е достатъчно да познаваме историята на Русия на Крим Тук е кръстен великият Княз Владимир, тук е могилата на руските войници, Крим е Севастопол - град герой, родината на Руския Черноморски Флот. Крим е Керч, Балаклава, Мамаев курган и др. Това са символи на руската воинска слава и доблест на руския народ. Тук се съхраниха различни етноси, съхранили своя език, обичаи и история. Много от украинците тук, смятат руския език за свой официален език. Имаше период, когато е била проявена жестока несправедливост към хората на Крим, към кримските татари, които се завърнаха на своята земя, ето защо, аз предлагам да има рехабилитация на кримските татари, те да имат пълни права и възможности

Путин направи изявление

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин направи изявление във връзка с обръщението на Република Крим и град Севастопол за присъединяване към състава на Руската Федерация. Напомняме, че 97% от населението на Крим пожелаха присъединяването на републиката към състава на РФ, а сред жителите на Севастопол за присъединяването на града към РФ гласували 96%. Путин приветства членовете на Съвета на Федерацията, депутатите на Държавната дума, членовете на парламента на Крим, гражданите и жителите на Русия, Крим и Севастопол.Преди да започне своето изявления, Владимир Путин приветства членовете на Съвета на Федерацията, депутатите на Държавната дума, членовете на парламента на Крим, гражданите и жителите на Русия, Крим и Севастопол.Днес се събрахме във връзка с много важен, исторически въпрос - присъединяването на Крим и Севастопол към състава на РФ. За да разберем, защо жителите са направили този избор е достатъчно да познаваме историята на Русия на Крим Тук е кръстен великият Княз Владимир, тук е могилата на руските войници, Крим е Севастопол - град герой, родината на Руския Черноморски Флот. Крим е Керч, Балаклава, Мамаев курган и др. Това са символи на руската воинска слава и доблест на руския народ. Тук се съхраниха различни етноси, съхранили своя език, обичаи и история. Много от украинците тук, смятат руския език за свой официален език

И Приднестровието иска да стане част от Русия

Сбъдва се най-лошият сценарий след референдума в Крим. Сепаратистките настроения се пренесоха от автономията и на територията на съседна Молдова. Парламентът на Приднестровието, което е гранична територия между Молдова и Украйна, е отправил молба към Държавната дума на Русия за присъединяване към състава на Руската федерация.

"Зелените" представиха двама фаворити за евролистата си – Атанас Чобанов и Даниела Божинова


"Зелените" представиха днес двамата си фаворити за листата за предстоящите евроизбори – създателят на сайта за разследваща журналистика "Биволъ" Атанас Чобанов и съпредседателят на партията Даниела Божинова. Окончателният водач и останалите места в листата ще станат ясни в края на седмицата, когато бъдат гласувани от Националното събрание.

Според вътрешните правила на "Зелените", в случай че партията вкара евродепутат, първите двама в листата ще си поделят 5-годишния мандат – след...

Започна кампанията по директните плащания за земеделците

Стопаните вече могат да подават заявления и за преразпределителните плащания

    


Скандал за жена в центъра на Кубрат, мъж извади пистолет

Мъж от Кубрат извади пистолет в центъра на града след скандал за жена, съобщи Дарик. Инцидентът е станал към 9:40 ч. вчера пред павилион за вестници на площад „Възраждане”, където двама мъже - на 30 и 39 години, се срещнали.
След като се скарали, по-младият мъж блъснал по-възрастния, който пък извадил законно притежаваното си газ-сигнално оръжие Мъж от Кубрат извади пистолет в центъра на града след скандал за жена, съобщи Дарик. Инцидентът е станал към 9:40 ч. вчера пред павилион за вестници на площад „Възраждане”, където двама мъже - на 30 и 39 години, се срещнали. След като се скарали, по-младият мъж блъснал по-възрастния, който пък извадил законно притежаваното си газ-сигнално оръжие

Разпределението на ЦИК е на път да предизвика скандал между президента и управляващите

Разпределението на партийните квоти в Централната избирателна комисия (ЦИК) е на път да предизвика поредната междуинституционална криза, поставяйки от едната страна държавния глава Росен Плевнелиев, а от друга – управляващите партии БСП и ДПС. Този път, обаче ситуацията се очертава да надхвърли обичайните словесни престрелки между президент и парламентарно мнозинство и да се стигне до обжалване на указ на Плевнелиев пред Конституционния съд.   Причината за очертаващия се раздор е разпределението на местата в Централната избирателна комисия и бройката която ще вземе всяка една партия. От това пък пряко зависи дали представителите на ГЕРБ в комисията ще имат блокиращ глас, с който няма да позволяват на БСП и ДПС да съберат необходимото мнозинство за вземане на решения от 2/3 от членовете на ЦИК.   Намек за предстоящия скандал се появи още миналата седмица, когато социалистите и депутати от партията на Бойко Борисов се скараха през медиите за разпределението на квотите. В спора от БСП защитаваха тезата, че коалиционните им партньори от ДПС трябва да имат трима представители в ЦИК, а ГЕРБ – шестима, докато опозиционната партия настояваше, че като най-голяма парламентарна група трябва да получи седем места.   Причината за разминаването в изчисленията е текстът в Изборния кодекс, според който пропорционално на партийното разпределение в парламента се пресмятат членовете на ЦИК, назначавани от държавния глава. От тази сметка, обаче е изключено четиричленното ръководството на комисията, въпреки че те също са членове на колективния орган и нямат по-различни правомощия от останалите. Тъй като се назначават от парламента, според тълкуванието на БСП и ДПС, при пресмятането на квотите в комисията, председателят, двамата му заместници и секретарят трябва да се изключват автоматично и да не "играят" в разпределението на останалите места.   Според тълкуванието на управляващите президентът трябва да разпредели квотно тринайсет места от 19-членната ЦИК, тъй като от общия брой автоматично се вадят четиримата от ръководството на комисията и двама представители, които се полагат на Синята коалиция и НДСВ – двете сили, които имат евродепутати. По този начин, според левицата и ДПС, сред членовете на ЦИК държавният глава трябва да разпредели петима души на ГЕРБ, петима на БСП, двама за ДПС и един за Атака. "Като им прибавим и по един в ръководството, който им се полага с парламентарно назначение, окончателният състав на комисията ще изглежда 6 души за ГЕРБ, 6 за БСП, 3 за ДПС, 2 за Атака и по един за Синята коалиция и НДСВ", обясни окончателният вариант на сметката си Мая Манолова от Коалиция за България.   Според ГЕРБ, обаче няма никаква логика ръководството на комисията да бъде изключено от общото изчисление. "Така и така всички парламентарно представени партии ще получат по един човек в ръководството на ЦИК, не е ясно защо от общата сметка се изключват тези четирима души. Целта е единствено с математически трикове ДПС да получи един член в ЦИК повече за сметка на ГЕРБ", обясняват от формацията на Бойко Борисов.   По неофициална информация на Mediapool, обаче "сметката" на президента ще бъде по-близка до тази на ГЕРБ. Експертите на държавния глава вече са изчислили, че ГЕРБ трябва да получи 7 места в ЦИК, БСП - 6, ДПС - 2, "Атака" - 2, а НДСВ и Синята коалиция по едно. В президентството, също като ГЕРБ, смятат квотно разпределение между всички 19 членове, а не без да вземат предвид четиримата от ръководството на комисията. "Изчислява се на база остатъци, и всъщност ГЕРБ получават заслуженото си, а облагодетелстваните са от "Атака", тъй като най-големият остатък е при тях и затова вземат двама души, като ДПС", обясняват експерти. Те изчисляват обща квота, а не както искат управляващите – без ръководството на комисията, което се назначава от парламента. С това разпределение БСП и ДПС ще имат общо 8 души в комисията. ГЕРБ и десните партии – също ще имат общо осем членове, НДСВ – 1, а Атака – 2. Решенията в ЦИК, по закон, обаче се вземат с мнозинство от 2/3, което е препоръка на Венецианската комисия, за да се избегнат междупартийни съглашения. За да мине едно решение на комисията, при заседание, на което присъства целият състав на изборните специалисти, при разпределението, за което настояват управляващите, ще бъдат необходими 13 от 19-те гласа. С тяхната "математика" блокиращият глас ще бъде на Синята коалиция, а ГЕРБ самостоятелно няма да успее да спрат дадено гласуване. Ако президентът, обаче назначи ЦИК по собствените си сметки, със 7 души, които той предвижда за опозицията, партията на Борисов ще може да стопира опитите на БСП и ДПС за решения. "Очаквам президентът да изпълни закона, такъв какъвто е. Плевнелиев включително наложи вето на текстове от Изборния кодекс, и разпределянето на мандатите в Централната избирателна комисия не бе сред тях. Значи към онзи момент е бил съгласен с този текст", коментира в ефира на Нова телевизия Мая Манолова. Според източници на Mediapool в президентството обаче, Плевнелиев тълкува по различен начин кодекса и няма да се съобрази с призивите на мнозинството. "Вместо всички номинации на ДПС президентът ще разпише указ с един човек по-малко и ще го даде на ГЕРБ", обясниха от Дондуков 2. От БСП и ДПС обаче твърдят, че ако се случи подобно нещо, те ще обжалват акта на Плевнелиев пред Конституционния съд. "Въпреки, че става дума за указ за назначение и изглежда не особено значимо, не можем да жалим във Върховен административен съд (ВАС), защото указите са изключени от Адиминистративно-процесуалния кодекс (АПК). Затова ще сезираме КС за незачитане на правовата държава чрез нарушаване на законите, в частност Изборния кодекс", обясниха депутати от мнозинството. "Вероятно за изборите за европейски парламент ЦИК ще функционира с един човек повече за ГЕРБ, но се надяваме конституционалистите да отсъдят в наша полза и в крайна сметка квотата на ДПС да се увеличи", казват още управялващите.

Разпределението на квотите в ЦИК може да предизвика скандал между президента и управляващите

Разпределението на партийните квоти в Централната избирателна комисия (ЦИК) е на път да предизвика поредната междуинституционална криза, поставяйки от едната страна държавния глава Росен Плевнелиев, а от друга – управляващите партии БСП и ДПС. Този път, обаче ситуацията се очертава да надхвърли обичайните словесни престрелки между президент и парламентарно мнозинство и да се стигне до обжалване на указ на Плевнелиев пред Конституционния съд.   Причината за очертаващия се раздор е разпределението на местата в Централната избирателна комисия и бройката която ще вземе всяка една партия. От това пък пряко зависи дали представителите на ГЕРБ в комисията ще имат блокиращ глас, с който няма да позволяват на БСП и ДПС да съберат необходимото мнозинство за вземане на решения от 2/3 от членовете на ЦИК.   Намек за предстоящия скандал се появи още миналата седмица, когато социалистите и депутати от партията на Бойко Борисов се скараха през медиите за разпределението на квотите. В спора от БСП защитаваха тезата, че коалиционните им партньори от ДПС трябва да имат трима представители в ЦИК, а ГЕРБ – шестима, докато опозиционната партия настояваше, че като най-голяма парламентарна група трябва да получи седем места.   Причината за разминаването в изчисленията е текстът в Изборния кодекс, според който пропорционално на партийното разпределение в парламента се пресмятат членовете на ЦИК, назначавани от държавния глава. От тази сметка, обаче е изключено четиричленното ръководството на комисията, въпреки че те също са членове на колективния орган и нямат по-различни правомощия от останалите. Тъй като се назначават от парламента, според тълкуванието на БСП и ДПС, при пресмятането на квотите в комисията, председателят, двамата му заместници и секретарят трябва да се изключват автоматично и да не "играят" в разпределението на останалите места.   Според тълкуванието на управляващите президентът трябва да разпредели квотно тринайсет места от 19-членната ЦИК, тъй като от общия брой автоматично се вадят четиримата от ръководството на комисията и двама представители, които се полагат на Синята коалиция и НДСВ – двете сили, които имат евродепутати. По този начин, според левицата и ДПС, сред членовете на ЦИК държавният глава трябва да разпредели петима души на ГЕРБ, петима на БСП, двама за ДПС и един за Атака. "Като им прибавим и по един в ръководството, който им се полага с парламентарно назначение, окончателният състав на комисията ще изглежда 6 души за ГЕРБ, 6 за БСП, 3 за ДПС, 2 за Атака и по един за Синята коалиция и НДСВ", обясни окончателният вариант на сметката си Мая Манолова от Коалиция за България.   Според ГЕРБ, обаче няма никаква логика ръководството на комисията да бъде изключено от общото изчисление. "Така и така всички парламентарно представени партии ще получат по един човек в ръководството на ЦИК, не е ясно защо от общата сметка се изключват тези четирима души. Целта е единствено с математически трикове ДПС да получи един член в ЦИК повече за сметка на ГЕРБ", обясняват от формацията на Бойко Борисов.   По неофициална информация на Mediapool, обаче "сметката" на президента ще бъде по-близка до тази на ГЕРБ. Експертите на държавния глава вече са изчислили, че ГЕРБ трябва да получи 7 места в ЦИК, БСП - 6, ДПС - 2, "Атака" - 2, а НДСВ и Синята коалиция по едно. В президентството, също като ГЕРБ, смятат квотно разпределение между всички 19 членове, а не без да вземат предвид четиримата от ръководството на комисията. "Изчислява се на база остатъци, и всъщност ГЕРБ получават заслуженото си, а облагодетелстваните са от "Атака", тъй като най-големият остатък е при тях и затова вземат двама души, като ДПС", обясняват експерти. Те изчисляват обща квота, а не както искат управляващите – без ръководството на комисията, което се назначава от парламента. С това разпределение БСП и ДПС ще имат общо 8 души в комисията. ГЕРБ и десните партии – също ще имат общо осем членове, НДСВ – 1, а Атака – 2. Решенията в ЦИК, по закон, обаче се вземат с мнозинство от 2/3, което е препоръка на Венецианската комисия, за да се избегнат междупартийни съглашения. За да мине едно решение на комисията, при заседание, на което присъства целият състав на изборните специалисти, при разпределението, за което настояват управляващите, ще бъдат необходими 13 от 19-те гласа. С тяхната "математика" блокиращият глас ще бъде на Синята коалиция, а ГЕРБ самостоятелно няма да успее да спрат дадено гласуване. Ако президентът, обаче назначи ЦИК по собствените си сметки, със 7 души, които той предвижда за опозицията, партията на Борисов ще може да стопира опитите на БСП и ДПС за решения. "Очаквам президентът да изпълни закона, такъв какъвто е. Плевнелиев включително наложи вето на текстове от Изборния кодекс, и разпределянето на мандатите в Централната избирателна комисия не бе сред тях. Значи към онзи момент е бил съгласен с този текст", коментира в ефира на Нова телевизия Мая Манолова. Според източници на Mediapool в президентството обаче, Плевнелиев тълкува по различен начин кодекса и няма да се съобрази с призивите на мнозинството. "Вместо всички номинации на ДПС президентът ще разпише указ с един човек по-малко и ще го даде на ГЕРБ", обясниха от Дондуков 2. От БСП и ДПС обаче твърдят, че ако се случи подобно нещо, те ще обжалват акта на Плевнелиев пред Конституционния съд. "Въпреки, че става дума за указ за назначение и изглежда не особено значимо, не можем да жалим във Върховен административен съд (ВАС), защото указите са изключени от Адиминистративно-процесуалния кодекс (АПК). Затова ще сезираме КС за незачитане на правовата държава чрез нарушаване на законите, в частност Изборния кодекс", обясниха депутати от мнозинството. "Вероятно за изборите за европейски парламент ЦИК ще функционира с един човек повече за ГЕРБ, но се надяваме конституционалистите да отсъдят в наша полза и в крайна сметка квотата на ДПС да се увеличи", казват още управялващите.

Показват археологически открития от магистрала "Струма" за празника на Кюстендил

Във връзка с предстоящите пролетни празници на Кюстендил, в два последователни дни - на 19 и 20 март, Регионалният исторически музей в Кюстендил ще покаже две изложби, съобщиха от музея.

Първата експозиция "Пътят: време без граници", показва резултатите от спасителните археологически разкопки по трасето на автомагистрала "Струма", Лот 1, направени от екипи на Регионалните музеи в Перник, Кюстендил и музея в Дупница през 2012 г. Тя...

Продължава

Новият RENAULT TRAFIC е разкрит

/КРОСС/ Това лято Renault ще освежи гамата на Trafic, затвърждавайки успеха на един от най-популярните си модели, реализиран в обем от 1,6 млн. автомобила от 1980 насам.„ Този практичен и икономичен ван ще предложи нов облик отвън и отвътре, като едновременно с това се възползва от интелигентни нововъведения, с които да улесни живота на бизнес клиентите, както и нова гама двигатели. Автомобилът ще се предлага с новия, разработен от Renault двигател 1,6 dCi, включително туин-турбо версия, която се гордее с разход на гориво от под 6 л/100 км. Новият Trafic ще се произвежда в завода в Сандовил, позволявайки на Renault да разчита на цели три производствени мощности във Франция, които произвеждат цялостната водеща гама на марката в Европа. Лансиран през 1980 да замени също толкова знаменития Estafette, Renault Trafic вече има повече от 1,6 млн. продажби по целия свят. Нещо повече, през 2014 историята на Trafic ще продължи с третото поколение на емблематичния автомобил, който ще се появи в около 50 държави в света. Новият Trafic идва с напълно нов екстериорен дизайн. Предницата включва по-голямо, по-изправено лого, което е знаково за новата идентичност на Renault. Излъчването му е мощно и динамично, докато широките, тънки фарове му придават изразителен поглед, а по-наклоненото челно стъкло води до по-ясно разграничаване с капака на двигателя. Широк въздухоотвор и ивица в цвета на купето между двете решетки създават чувство за лекота

След скандал за жена мъж извади пистолет в центъра на Кубрат

Мъж от Кубрат извади пистолет в центъра на града след скандал за жена, съобщи Дарик. Инцидентът е станал към 9:40 ч. вчера пред павилион за вестници на площад „Възраждане”, където двама мъже - на 30 и 39 години, се срещнали.
След като се скарали, по-младият мъж блъснал по-възрастния, който пък извадил законно притежаваното си газ-сигнално оръжие Мъж от Кубрат извади пистолет в центъра на града след скандал за жена, съобщи Дарик. Инцидентът е станал към 9:40 ч. вчера пред павилион за вестници на площад „Възраждане”, където двама мъже - на 30 и 39 години, се срещнали. След като се скарали, по-младият мъж блъснал по-възрастния, който пък извадил законно притежаваното си газ-сигнално оръжие

До края на 2014 г. фермерите ще ползват държавна помощ за директните доставки

В областните дирекции на фонда се приемат и заявления за съфинансиране на застрахователни премии

    


Перник минава на воден режим от месец май

Вместо, както се планираше, от април, ограниченията във водоснабдяването се очаква да бъдат наложени от май.

Снегът паднал в края на март гарантира още около 2 милиона кубика вода в язовира- точно толкова колкото харчи градът за един месец. Разчетите са направени след като екип на ВиК е обходил водосборната зона. На базата на тези разчети и с надеждата, че след като ни подмина снегът, то поне ще валят дъждове, ръководството на ВиК е взело решение да изчака...

Продължава

Украйна официално не призна влизането на Крим в Русия

Украйна не признава присъединяването на Крим към Русия, предаде БГНЕС. Като крайна мярка заради референдума в Крим и огласеното днес подписване на споразумение за присъединяване на полуострова към Ру...

Не сме спирали плащанията към НЕК, казват от ЧЕЗ

Едно от трите ЕРП-та у нас - ЧЕЗ, излезе с официална позиция по повод заплахата на управляващите, че ще отнемат лицензите на дружествата, ако последните не изплатят задълженията си към НЕК до края на ...

Бекъм е най-добрият модел на бельо в света

Дейвид Бекъм е най-добрият модел на бельо в света. Така смята световноизвестният дизайнер Томи Хилфигър. "Виждал съм стотици мъжки модели на бельо, но втори като Дейвид Бекъм няма. Той е нещо ка...

Агенцията за закрила на детето обяви 2014 за година на правата на децата в България


Държавната агенция за закрила на детето обяви 2014-та за година на правата на децата в България. По примера на ООН се открива инициативата, която посвещава всеки месец на защитата на две конкретни детски права. 

Инициативата включва информационни кампании, детски конкурси, конференции, дискусии и срещи между отговорните за децата институции в различни градове в страната. В нея ще бъдат включени и децата бежанци у нас.

"Ние сме една от първите страни, която въведе...

Известният наркобос Дарко Шарич е арестуван в Белград

Укриващият се наркобос Дарко Шарич бе арестуван във вторник сутринта в съвместна операция, ръководена от министрите на правосъдието на Сърбия и Черна гора, съобщи белградското радио Б-92.   Четирийсет и три годишният Шарич е обвинен в организирането на опит за трансфер на 2.8 т. кокаин от Южна Америка в Европа, посочва АП.   Шарич се укрива от 2009 г., когато операцията по прехвърлянето на наркотици, за която се твърди, че била ръководена от него, бе предотвратена близо до бреговете на Уругвай при международна полицейска акция, в която участваха агенти от американската агенция за борба с наркотрафика (ДЕА).   Според неофициални източници Шарич се укривал в страни от Южна Америка, преминавайки от една в друга, където и бил задържан. След това той бил прехвърлен в Черна гора, където официално е бил арестуван.   Най-важна роля в неговия арест е имала сръбската Агенция за сигурност и информация (БИА) и нейният шеф, посочва Б-92.   Белградското радио Б-92 припомня, че Шарич се появява за пръв път в медиите през 2009 г., когато агенциите съобщиха, че уругвайската полиция е конфискувала 2.8 тона кокаин на яхтата "Мауи", плаваща под британски флаг, в пристанището Сантяго Васкес, на 25 км западно от Монтевидео. Тогава бяха арестувани уругваец и сърбин, които се опитали да прехвърлят кокаина от яхтата на презокеански кораб, чиято крайна дестинация бе Западна Европа.   Товарът с наркотика бе заловен в рамките на общата операция "Балкански войник" на американската агенция ДЕА, сръбската БИА и полицията на Уругвай. Успоредно с това белградската полиция арестува членове на групата на Шарич, които се намираха в Сърбия.   През януари 2010 г. срещу Дарко Шарич бе издадена международна заповед за арест. В началото на 2010 г. Сърбия го обвини по пет точки за трафик на наркотици и пране на пари.   Сръбските власти съобщиха, че най-малко 15 страни са предоставили информация за неговата дейност. Според обвиненията Шарич е препрал най-малко 6 милиона евро (8.3 млн. долара) чрез приватизационни схеми. Медии в Сърбия, Австрия и Южна Америка качиха препраната сума до 100 милиона евро, отбелязва ДПА.   Белградските медии твърдят, че Шарич се е радвал на протекции и е ползвал услугите за пране на пари на политици, полицаи, бизнесмени и спортисти.

Видео: Георги Миланов беше избран за играч на кръга в Русия


Българският национал Георги Миланов беше избран за най-добър играч в 21-ия кръг на руската Премиер лига.

22-годишният полузащитник на ЦСКА (Москва) заслужи отличието, след като отбеляза страхотен гол и донесе победата с 1:0 в дербито със "Зенит" (Санкт Петербург).

Бившият играч на "Литекс" събра десет точки в съвместната класация на спортния сайт "Чемпионат" и Премиер лигата. Той получи седем точки в анкетата на журналистите и експертите и три бонус точки в допитването до...

Видео: Георги Миланов беше избран за играч на кръга в Русия


Българският национал Георги Миланов беше избран за най-добър играч в 21-ия кръг на руската Премиер лига.

22-годишният полузащитник на ЦСКА (Москва) заслужи отличието, след като отбеляза страхотен гол и донесе победата с 1:0 в дербито със "Зенит" (Санкт Петербург).

Бившият играч на "Литекс" събра десет точки в съвместната класация на спортния сайт Чемпионат и Премиер лигата. Той получи седем точки в анкетата на журналистите и експертите и три бонус точки в допитването до...

Кметове на общини съдят държавата за пари

Те обжалват решение на кабинета за разпределение на средствата

Украйна никога няма да признае Крим в Русия!

Кличко: Незабавно скъсване на отношенията Украйна – Русия

    


В сърцата на хората Крим винаги е бил част от Русия

Крим винаги е бил част от Русия, каза пред руския парламент президентът Владимир Путин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване