Buena Vista Social Club прощално в София и Пловдив

У нас ще пристигнат всички живи членове на легендарната формация

Балканският фестивал на ракията идва във Варна през април

Балкански фестивал на ракията и високоалкохолните напитки – Варна 2014 ще се проведе от 10 до 12 април в Гранд хотел Димят – Конферентна и Банкетна зала, научи Moreto.net. По време на фестивала варненци могат да се включат в тридневните дегустации на най-новите продукти на фирмите участници.

Глоби от по 1 млн. лв. за ЕРП-тата заедно със заплахите

Приспадането на суми, дължими от НЕК, в издължаването на ЕРП-тата към електрическата компания е незаконно, заяви шефът на енергийния регулатор

Приятелката на Джагър се обесила с шал, вързан за дръжката на врата. Холивуд е в траур

Смъртта на Лорън Скот потопи в сълзи Холивуд. Модната дизайннерка се самоуби вчера сутринта в дома си в Ню Йорк, като според първоначална информация причина са дългове за милиони. Звездите от шоубизнеса са в шок след новината, а някои от тях се оказаха не просто клиенти, но и близки приятели на модната дизайнерка и приятелка на Мик Джагър. Смъртта на Лорън Скот потопи в сълзи Холивуд. Модната дизайннерка се самоуби вчера сутринта в дома си в Ню Йорк, като според първоначална информация причина са дългове за милиони. Звездите от шоубизнеса са в шок след новината, а някои от тях се оказаха не просто клиенти, но и близки приятели на модната дизайнерка и приятелка на Мик Джагър.

Кабинетът на турне, ще оценява проекти

Кабинетът "Орешарски" тръгва на изнесени заседания в страната. Идеята е до края на лятото министрите да обиколят шестте региона на планиране у нас, за да се запознаят с проблемите на място.


Първата спирка е Видин - регионът, в който попадат най-бедните общини в страната. Министрите планират да заседават в крайдунавския град още утре, но Кабинетът "Орешарски" тръгва на изнесени заседания в страната. Идеята е до края на лятото министрите да обиколят шестте региона на планиране у нас, за да се запознаят с проблемите на място. Първата спирка е Видин - регионът, в който попадат най-бедните общини в страната. Министрите планират да заседават в крайдунавския град още утре, но

Гърция постигна споразумение с кредиторите

Cделката бе постигната след шест месеца на застой в преговорите

    


Хонконг очаква селскостопански стоки от България

Пазарът е свободен, изискванията са минимални и дори малки компании могат да изнасят за китайския регион

    


Хванаха 20 хил. фалшиви евро на "Гюешево"

Задържани са двама французи и косовар

    


ВКС върна повторно делу срещу Лечков

/КРОСС/ Върховният касационен съд (ВКС) върнаповторно на Бургаския апелативен съд (БАС) едно от делата срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков - за престъпление по служба, с което ощетил община Сливен с над 671 000 лева. В решението на ВКС се посочва, че апелативният съд не само не е отстранил пропуските в отмененото веднъж решение, а го е преписал, заедно с техническите грешки в него. Според обвинението Лечков е нарушил Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост в периода август 2008 г. - февруари 2010 г., като е предоставил за ползване без наем общински имот - бившия зенитен полк - на четири частни фирми. Бившият кмет е допуснал дружествата "Хидросистеми", ЛТБ България", "Еко бул агро" ЕООД и "Булгейт" на територията на поделението в Сливен, без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс и без сключени договори. Делото два пъти стига до ВКС, веднъж бе връщано и от БАС. 

Къртни Лав твърди, че е намерила изчезналия самолет

Тя дори посочва координатите, на които може да бъде намерен самолетът, изразени в точна северна географска ширина и източна географска дължина

Годеницата на Ицо Стоте манекенки - перничанката Биляна: Ще се женим през есента, не съм бременна!

Годеницата на вечния ерген Христо Сираков - Биляна Евгениева отрече слуховете за евентуалната си бременност.

Тя сподели сватбеното издание на предаването "Жените говорят" и използва възможността, за да избере булчинска рокля за сватбения ден с нейния годеник.

„Чувствам се много щастлива, сватба ще има. Планирана е за есента“, сподели Биляна пред Жени и Мая и добави: „Искам изчистена рокля и семпла сватба“. „Още...

Продължава

Холивуд е в траур за приятелката на Джагър. Обесила се с шал, вързан за дръжката на врата


Смъртта на Лорън Скот потопи в сълзи Холивуд. Модната дизайннерка се самоуби вчера сутринта в дома си в Ню Йорк, като според първоначална информация причина са дългове за милиони. Звездите от шоубизнеса са в шок след новината, а някои от тях се оказаха не просто клиенти, но и близки приятели на модната дизайнерка и приятелка на Мик Джагър. Смъртта на Лорън Скот потопи в сълзи Холивуд. Модната дизайннерка се самоуби вчера сутринта в дома си в Ню Йорк, като според първоначална информация причина са дългове за милиони. Звездите от шоубизнеса са в шок след новината, а някои от тях се оказаха не просто клиенти, но и близки приятели на модната дизайнерка и приятелка на Мик Джагър.

Ученици се хващат на работа в уличището си във Видин

Ръководството на професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров” във Видин наема с трудов договор на работа свои ученици в затруднено материално положение, съобщи БНТ. Засега четирима младежи поделят един щат на хигиенист, но в скоро време ще има и други длъжности в администрацията.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Ръководството на професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров” във Видин наема с трудов договор на работа свои ученици в затруднено материално положение, съобщи БНТ. Засега четирима младежи поделят един щат на хигиенист, но в скоро време ще има и други длъжности в администрацията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Колекцията "Сестри" откри Седмицата на модата в Токио

/КРОСС/Седмицата на модата в Токио започна с есенно-зимната колекция за 2014-2015 г. на тайландския дизайнер Пим Сукахута. Колекцията „Сестри" е създадена с помощта на сестрите на Сукахута, една от които работи като дизайнер на бижута, а другата като бизнес мениджър на бранда. Линията беше показана за първи път в Токио, а не в Ню Йорк или Париж, защото според Пим японската публика наистина разбира стила ѝ. Авторката на моделите е избрала да покаже колекцията си първо в Япония, защото близо четири години е работила с местни партньори. През последните години пазарът на мода в страната се разраства изключително бързо. Седмицата на модата в Токио ще продължи до 22-ри март. Събитието е от значение както за местните производители и дизайнери на дрехи, така и за външните купувачи, които се надяват да успеят да влязат на японския пазар.  

Тирана смята за "опасен прецедент" референдума в Крим

Тирана смята, че референдумът в Крим за присъединяването на полуострова към Руската федерация е опасен прецедент, предаде агенция АНА-МПА. В съобщение до медиите на албанското външно министерство се казва, че "Албания се придържа към позицията на международната общност" и че "референдумът в Крим е опасен прецедент за реда и международните отношения". Министерството на външните работи на Албания изразява позицията, че каквото и да е решение на кризата в Украйна трябва да се основава на зачитането на териториалната цялост, суверенитета на Украйна и на международното право, се посочва в декларацията.

Идеалният лидер е умен и мързелив

Много хора смятат, че най-големият проблем са глупавите хора. Много по-лесно е обаче да се отървеш от неинтелигентен човек, отколкото от интелигентен.

1 млн. лв. глоба наложи ДКЕВР на ЕВН и "Енерго-Про"

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е наложила наказателни постановления от по 1 млн. лева на двете електроразпределителни предприятия – ЕВН и "Енерго-Про". Това е най-високата сума, предвидена по закон.

САЩ и Русия сядат заедно на масата за преговори с Иран

Възможно е кризата в Крим да застраши спирането на ядрената програма

Законът за „Чисти ръце“ е готов, тръгва публичен дебат

Юристи, анализатори, общественици и политици ще обсъждат в сряда законопроекта „Чисти ръце“.

Porsche откри, но не обяви причината за пожарите при 911 GT3

Компанията привика всички екземпляри от модела в сервизите

    


Речта на Путин за анексирането на Крим (хронология)


Президентът на Русия Владимир Путин се обърна към Федералното събрание на Русия (двете камари на парламента, ръководителите на регионите и представители на гражданското общество) по повод ситуацията в украинската автономна република Крим и град Севастопол и молбата им да бъдат присъединени към Руската федерация.
След края на речта започна официалната процедура по одобряването на закона за приемането в състава на Русия на Република Крим и град Севастопол.

"Дневник" предаде на...

Рафаел Бастос: Адаптирам се бързо към българския футбол


Новото попълнение на "Левски" Рафаел Бастос е доволен от темповете на адаптация в състава на сините, както и към българския футбол като цяло.

Атакуващият полузащитник изрази надеждите си скоро да открие головата си сметка за отбора и да помогне за спечелването на Купата на България.

Бастос беше привлечен на "Георги Аспарухов" през февруари като свободен агент след една година в саудитския "Ал Насър".

"Адаптацията ми към българския футбол е много бърза и това ме...

Речта на Путин за анексирането на Крим (на живо)


Президетът на Русия Владимир Путин се обърна към Федералното събрание на Русия (двете камари на парламента, ръководителите на регионите и представители на гражданското общество) по повод ситуацията в украинската автономна република Крим и град Севастопол и молбата им да бъдат присъединени към Руската федерация.

Дневник предава на живо словото на президента:

13.11 "Да, имаше период, когато към кримските татари е проявена жестока несправедливост. От репресиите тогава са...

ЧЕЗ зарадва детска градина "Миньорче", като дари лаптоп и офис мебели

ЧЕЗ дари лаптоп и офис мебели на Обединено детско заведение (ОДЗ) „Миньорче“ в град Перник, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Дарението е предназначено за оборудване на помещенията и кътовете за игра в сградата. Директорът на детското заведение Даниела Захариева изпрати благодарствено писмо до ръководството на компанията. „Много сме благодарни за помощта и съдействието на ЧЕЗ да направим нашата детска градина още по-красива и уютна за децата...

Продължава

"Ной" предизвика недоразумение около предполагаема среща на папата с Ръсел Кроу


Предполагаема среща между папа Франциск и едни от главните действащи лица в мегапродукцията за 130 млн. долара "Ной" - режисьора Дарън Аронофски, актьора Ръсел Кроу и вицепрезидента на "Парамаунт" стана повод за недоразумение. В понеделник, 17 март, "Варайъти" цитира свой източник за това, че папата е отменил срещата, която се смята, че е трябвало да се състои вечерта в сряда, заради опасения, че новината за нея ще изтече предварително и това ще предизвика зрелище при пристигането на Кроу и...

Слаш от Guns в новия албум на D2

Албумът "Феникс" е записан в бивша резиденция на Тодор Живков

    


Г-8 изключиха Русия от срещите си


Френският външен министър Лоран Фабиюс заяви, че страните - членки на Г-8q са прекратили участието на Русия в срещите си. При все това президентът Владимир Путин ще присъства на следващата сбирка на осемте световни икономически сили.

Пред радио Europe 1 Фабиюс обясни: "За 6 юни президентът (Путин) остава поканен. Но ние от Г-8 като политическа формация на диалога на всички големи държави решихме да прекратим участието на Русия, така че в бъдеще ще има седем страни, които ще се...

Съпругата на именития график Георги Ковачки открива изложба в галерия "Кракра"

Именитият график насърчавал приживе таланта на своята съпруга. Тя признава, че всичко, което знае за рисуването, е научила от него.

Самостоятелна изложба на Роза Илиева ще се открие на 20 март от 17:00 часа в галерия "Кракра" в Перник.

Художничката ще представи свои графики, рисувани през различни периоди. Тя се вдъхновява от природата и запечатва в творбите си различни нейни състояния. Пейзажите й носят много настроение и багрите в тях не липсват, въпреки че цветовете са само черно и бяло.

Роза Илиева е самоук художник. Всъщност тя признава, че всичко, което знае за...

Продължава

ДАНС спаси уникална златна огърлица от III век

Златна римска огърлица с тегло 38,55 грама, датирана към III век, показаха днес в Министерството на културата. Накитът е бил спасен при акция на ДАНС по време на сделката за продажба.

Обявиха програмата за регатата "Тол Шипс" във Варна

Програмата на международната регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta, която ще се проведе във Варна е вече факт. Организаторите са включили много забавления, спортни и музикални събития. Парадът на ветрилата на 3 – ти май ще бъде кулминацията.

Вдигнаха завесата от новия Renault Trafic

Лансиран през 1980 като заместник на също толкова знаменития Estafette, Renault Trafic вече има повече от 1,6 млн. продажби по целия свят. Нещо повече, през 2014 историята на Trafic ще продължи с трет...

Гигс на нож с Мойс, иска да го замени

От Манчестър Юнайтед категорично отрекоха да е имало свада между мениджъра на тима Дейвид Мойс и легендата Райън Гигс. В английската преса се появи информация, че 40-годишният футболист се е нахвърлил...

Атанас Чобанов и Даниела Божинова водят листата на "Зелените" за ЕП

Даниела Божинова и Атанас Чобанов ще водят листата на ПП „Зелените“ на предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 25 май тази година. Двете кандидатури бя...

Габрово с нова туристическа атракция - Интерактивен музей на индустрията

Най-новата атракция на Габрово – единственият по рода си на Балканите Интерактивен музей на индустрията, ще бъде открита на 21 март 2014 г. Възстановка на събитие от народния календар, тем...

Брендо излиза от ареста

Наркобосът Евелин Банев – Брендо ще бъде пуснат от ареста и ще остане под домашен арест. Това реши Софийският апелативен съд, предаде БТА. Според магистратите няма основание за по-нататъшно...

В сряда части от Габрово остават без вода през по-голямата част от деня

Във връзка с изпълнение на дейности по водния проект, на 19.03.2014 г. (сряда), се налага спиране на водоподаването по райони както следва: - В часовия интервал от 7:30 до 17:00 часа на улици и квар...

Koнкурент четка Бербатов: Той е изключителен

В Монако бързо-бързо разбраха що за играч е Димитър Бербатов. Съотборниците на Митко в тима от Княжеството вече започнаха със суперлативите по негов адрес. Нападателят се справи брилянтно при победата...

Прокуратурата не откри престъпление в аудиозапис на пловдивския кмет Иван Тотев

Няма данни за престъпление в аудиозаписите от партийното събрание на ГЕРБ, на което кметът на Пловдив Иван Тотев обяснява как да се нарочно се взимат от Общинския съвет незаконосъобразни решения. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив, която се самосезира по публикации в електронни медии и публикувани аудиозаписи.   Записът на партийно събрание на ГЕРБ в Пловдив, водено от кмета на града и местен лидер на партията, бе изпратен от неизвестен източник до някои медии на 21 октомври миналата година. При проверката на прокуратурата не е установено във фазата на подготовка на две решения на Общинския съвет да са допуснати конкретни нарушения на служебните задължения от длъжностни лица от общинската администрация.   Събрание на организацията на район "Запад" на партията, проведено на 08.10.2013г. , е евентуалното събитие, на което е направен записът, съобщиха от прокуратурата. Като присъствали са били установени кметът Иван Тотев и още 14 лица. Снети са били обяснения от всеки един от тях, в които те са отрекли на събранието да са били дискутирани теми, свързани с решенията на Общински съвет - Пловдив.   С оглед липса на достатъчно данни за извършено престъпление, наблюдаващият прокурор е постановил отказ да бъде образувано досъдебно производство. Според него "разговорът може да се разглежда единствено като поставящ въпроси за нивото на политическата култура и фразеология, за степента на политическо противопоставяне в страната и евентуално за механизма на мобилизиране и стимулиране на партийни активи, които не подлежат на наказателна преценка".   Това не е първият запис, уличаващ Иван Тотев в разгласяване пред партийния актив на ГЕРБ на идеи за подменяне или фалшифициране на вота. Първият подобен запис от изборите през 2009 г. успешно се разпространява във видеообмена в мрежата като илюстрация на порочните партийни практики по време на избори.

Инфлацията в САЩ се е забавила до 1,1% на годишна база през февруари

Това е най-ниското равнище от октомври, но то едва ли ще разубеди Фед да продължи със свиването на стимулите

    


39-годишен перничанин се качи на "Ауди"-то си с 2,47 промила

Поредното бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Около 16:47 часа в квартал „Мошино” полицаи проверили лек автомобил „Ауди 80”, управляван от 39-годишният К. Т. от град Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,47 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

Русия и Крим подписаха договор за присъединяването на полуострова

След разпадането на СССР руският народ стана един от най-разделените в света, заяви Владимир Путин в Държавната дума

    


Продажбите на коли в Европа през февруари отчетоха ръст от 7,6%

/КРОСС/Продажбите на автомобили в Европа през февруари отчетоха ръст от 7,6% на годишна база, съобщава CNBC, позовавайки се на данни от индустрията. Това е шести пореден месец на ръст в регистрациите на нови леки коли в ЕС, според данните на Европейската асоциация на автомобилните производители. Новите данни показват продължаващо възстановяване след шест години на слаби продажби, през които потребителите на Стария континтент ограничиха разходите си. В абсолютно изражение обаче цифрите все още са незадоволителни, като данните за февруари са вторите най-лоши в историята. Франция е единственият пазар със спад през февруари - минус 1,4%. Растежът във Великобритания е 3%, в Германия - 4,3%, в Италия - 8,6%, а в Испания - 17,8%. Групата на Volkswagen отчита най-много регистрации, след като е продала 211 979 бройки в ЕС през февруари.  

Криминално проявен жител на село Сирищник отмъкна 250 лева от съселянин

Полицаи задържаха криминално проявен за кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Вчера, в участък „Полиция” – Ковачевци бил подаден сигнал от жител на село Сирищник, че от къщата му са откраднати 250 лв. Служителите на реда започнали разследване на случая и много бързо стигнали до извършителя, криминално проявения О.П./35 г./ от същото село. Част от парите са намерени и иззети. О.П. е задържан за 72 ч. с прокурорско постановление....

Продължава

Делото срещу Станишев не тръгна

Причината е, че не получил препис от постановлението на прокуратурата

    


Прокуратурата не откри престъпление в записите с кмета

Пловдив/КРОСС/Окръжната прокуратура в Пловдив не откри данни за престъпление на кмета Иван Тотев, след изтеклите аудиозаписи с негови изказвания. Неизвестен подател изпрати до няколко медии записи на пловдивския кмет, в които той обяснява как Общинският съвет на града гласува умишлено незаконни решения, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. На един от записите се чува как Иван Тотев обявява, че общинските съветници от ГЕРБ подготвят „брутално незаконно решение", за да саботират работата на Общинския съвет. "Ние много добре изиграхме областния управител и никой не разбра", обяснява кметът на Пловдив. Записите най-вероятно са от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер на партията Иван Тотев. Според прокуратурата при проверката не е установено във фазата на подготовка на 2 решения на Общинския съвет да са допуснати конкретни нарушения на служебните задължения от длъжностни лица от общинската администрация. Събрание на организацията на район "Запад" на партията, проведено на 8 октомври 2013 г., е евентуалното събитие, на което е направен записът. Като присъствали са били установени кмета Иван Тотев и още 14 души. Снети са били обяснения от всеки един от тях, в които те са отрекли на събранието да са били дискутирани теми, свързани с решенията на Общински съвет - Пловдив. Наблюдаващият прокурор решил да не образува дело срещу Иван Тотев

БСП се кани да иска оставки заради Лясковец

Станишев напълно подкрепя Стойнев за ЕРП-тата

    


ГЕРБ ще предложи мерки за излизане на българската енергетика от ликвидния колапс

/КРОСС/Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с представители на Българската ветроергийна асоциация и Българската фотоволтаична асоциация. В срещата, което се проведе по молба на двете асоциации, участваха още бувшият министър на икономиката и енергетиката и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев, водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, бившият зам.-министър на околната среда и народен представител Ивелина Василева и зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Представителите на двете асоциации, които представляват мнозинството от инсталираните в България вятърни и слънчеви централи, заявиха, че чрез атаките срещу сектора им ще бъдат унищожени инвестиции за милиарди евро и ще бъдат загубени над 10 хиляди действащи работни места. Освен това ще бъде накърнена репутацията на България като надеждна дестинация за чуждестранни инвестиции за години напред. Представителите на двете асоциации определиха паническите действия на правителството в сектора като признание за колапс на българската енергетика. В интерес на потребители, от сектора поискаха спешни мерки чрез преструктуриране и оздравяване на енергийния сектор и формирането на Енергиен борд, в лицето на авторитетни международни финансови институции като Европейската банка за възстановяване и развитие, Европейската инвестиционна банка, Световната банка и Европейската комисия, който да окаже финансовата и структурна подкрепа

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване