Бъдещето ни е в биоземеделието, обявиха наши експерти

Отчитат ръст на производителите, занимаващи се с биоземеделие

Шефът на ДКЕВР: Ако ЕРП-ата не си платят до края на деня, утре ще предприемем действия

Ако ЕРП-ата не си платят до края на деня, не сме поставили точен час, като парите по сметката на НЕК могат да постъпят утре, предвид транзакциите, утре ще седнем и ще заседаваме и ще предприемем съответните действията. Едно от действията, които можем да предприемем, е процедура по отнемане на лиценз. Ако ЕРП-ата не си платят до края на деня, не сме поставили точен час, като парите по сметката на НЕК могат да постъпят утре, предвид транзакциите, утре ще седнем и ще заседаваме и ще предприемем съответните действията. Едно от действията, които можем да предприемем, е процедура по отнемане на лиценз.

И у нас започват да следят осъдени с гривна

180 осъдени на пробация лица или такива, които са предсрочно освободени ще ходят с гривни за наблюдение, съобщи bTV. У нас иновацията ще се осъществи по международен проект, който ще бъде представен днес в 180 осъдени на пробация лица или такива, които са предсрочно освободени ще ходят с гривни за наблюдение, съобщи bTV. У нас иновацията ще се осъществи по международен проект, който ще бъде представен днес в

Путин одобри проектодоговор за присъединяване на Крим към Русия

Президентът е уведомил правителството, Държавната дума и Съвета на Федерацията за предложенията на кримския Върховен съвет и местното събрание на Севастопол относно тяхното включване в състава на Руската Федерация.

Щастливец от Казанлък с 10 000 лв. печалба от Експрес талон на Еврошанс

/КРОСС/ Милен Лазаров от Казанлък спечели 10 000 лв. от лото играта Еврошанс. Късметлията избрал да играе с експрес талон за 2 лв. С такъв талон играчът участва с две предвиждания - съответно с 8 и 10 числа. Печалбата при познати 8 числа е 12 000 лв., а при познати 10 числа е 100 000 лв.  Само едно число раздели Милен от голямата печалба, но въпреки това той споделя: „Много съм доволен и вярвам, че скоро пак ще спечеля. Уверен съм в късмета си." Щастливецът, който дълги години работи в ТЕЦ „Марица Изток", разказа, че веднага щом научил, че печели, почерпил всички посетители в пункта ул. "23-ти пехотен шипченски полк" № 21 в гр. Казанлък. Милен все още обмисля за какво да използва спечелената сума. Той пожела много здраве, късмет и печалби на всички свои познати и участници в игрите на Евробет.  

Кофеинът пoмага на паметта

Кофеинът подобрява паметта и помага за предотвратяването на разрушаването на мозъчните клетки, съобщава Блумбърг.
 Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Според водещи професори по психология в Бостънския университет кофеинът има положителен ефект върху когнитивните способности. Кофеинът подобрява паметта и помага за предотвратяването на разрушаването на мозъчните клетки, съобщава Блумбърг.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Според водещи професори по психология в Бостънския университет кофеинът има положителен ефект върху когнитивните способности.

Бойко Ноев: Отговорността за смъртта на Емил Шарков се носи от вътрешния министър

Проверката на случая в Лясковец едва ли ще доведе до изводи за отговорността на висшето ръководство на МВР, както и неотдавна публикуваният доклад за трагедията в Кербала не даде отговор за отговорността на тогавашното военно и политическо ръководство на отбраната. Това каза пред Проверката на случая в Лясковец едва ли ще доведе до изводи за отговорността на висшето ръководство на МВР, както и неотдавна публикуваният доклад за трагедията в Кербала не даде отговор за отговорността на тогавашното военно и политическо ръководство на отбраната. Това каза пред "Фокус" Бойко Ноев,

Ада Соломон: В България се чувствам като у дома си

Филмът, който тя продуцира - "Позиция на дете", спечели "Златна мечка в Берлин

    


Яценюк: Украйна не търси членство в НАТО

/КРОСС/ Новата прозападна власт в Украйна не търси членство на страната в НАТО, заяви украинският премиер Арсений Яценюк в опит да успокои напрежението сред големия брой рускоговорящи граждани на страната.  Въпросът за присъединяването към НАТО не е на дневен ред, каза Яценюк в телевизионно обръщение на руски език. Русия обвини новото ръководство в Киев в провеждането на антируска политика и заяви, че си запазва правото да защитава рускоезичното население в източните и южните райони на страната. След въоръжените сблъсъци в Киев по-рано тази година и последните сътресения в редица източни градове на Украйна, властите са решени да разоръжат всички групи в страната, които притежават оръжия, добави Яценюк.

Светът през 2014 според предсказанията на Айзък Азимов

/КРОСС/ По време на Световната изложба в Ню Йорк в 1964 година, писателят-фантаст Айзък Азимов предсказа, какъв ще бъде света след 50 години. Неговата прогноза беше публикувана във вестник „New York Times". Четейки прогнозата днес разбираш, че писателят е успял да предвиди практически всички технически постижения! Според Азимов, половината от електроенергията в 2014 година ще се изработва от АЕЦ, а в огромните пустини на Аризона и Казахстан ще заработят слънчеви електроцентрали. Съобщенията ще станат спътникови, а космическите кораби към това време успешно ще стигнат до Марс (как да не споменем марсохода Curiosity!)Станаха реалност фантазиите на Азимов, който твърдеше, че телефоните ще могат да се носят в джоба, а техните екрани ще ни дадат възможност да четем книги и да разглеждаме снимки. Техническите устройства ще работят без кабели - с помощта на батерийки или акумулатори. Филмите ще ги показват в тримерен формат, а времето за приготвяне на храна и скучната домашна работа ще бъде съкратено - в кухните ще господстват автоматични битови прибори с таймери: тигани, тостъри, печки и кафе-машини

Шефът на ДКЕВР: Утре ще предприемем действия, ако ЕРП-ата не си платят днес

Ако ЕРП-ата не си платят до края на деня, не сме поставили точен час, като парите по сметката на НЕК могат да постъпят утре, предвид транзакциите, утре ще седнем и ще заседаваме и ще предприемем съответните действията. Едно от действията, които можем да предприемем, е процедура по отнемане на лиценз. Ако ЕРП-ата не си платят до края на деня, не сме поставили точен час, като парите по сметката на НЕК могат да постъпят утре, предвид транзакциите, утре ще седнем и ще заседаваме и ще предприемем съответните действията. Едно от действията, които можем да предприемем, е процедура по отнемане на лиценз.

Историята на „Севастопол” или как ханът стана американска закусвалня

Никъде във Варна няма да видите табела с това име. Нито мястото е отбелязано на картите. Но едва ли има варненец, който да не знае къде се намира „Севастопол". За жителите на морската столица Севастопол не е просто град в Южна Украйна.

Строителният надзор откри 903 нарушения на ЗУТ в детски градини и училища

Констатирани са също 216 нарушения на санитарно-хигиенните норми и 690 на нормите за пожарна безопасност

    


Шакира: Жерар Пике е много ревнив

Звездата разкрива детайли за връзката си с футболиста

    


Биопроизводители протестират срещу орязани субсидии за 2014 г.

Годината е преходна и с нулев бюджет за част от агроеокологичните мерки, заяви зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов

    


ЕВН и Енерго-Про с глоба по 1 млн. лева!

Две от ЕРП-та - ЕВН и Енерго-Про вече са санкционирани с най-голямата глоба от по 1 млн. лева, съобщи пред медиите шефът на ДКЕВР Боян Боев. До края на седмицата това ще се случи и с ЧЕЗ. Споровете за дължими суми между енергийните дружества обаче поставя въпроса за цената на тока, която нищо чудно и да тръгне нагоре.

Йонко Грозев: Няма спор, че решението на ВСС за Ситнилски е откровено незаконно


"Няма как този ВСС да има легитимност да вземе каквото и да било решение. Няма спор, че решението за Ситнилски е откровено незаконно решение. Няма аргумент за нещо друго." Така правозащитникът Йонко Грозев коментира пред БНР ситуацията в правосъдната система и дисциплинарното освобождаване на Камен Ситнилски.

"Ние продължаваме да имаме същия проблем с управлението на съдебната система, какъвто сме имали през всичките изминали години. И проблемът е, че има силни лобита на влияние във...

Джулиана е най-секси брюнетка сред плеймейтките

Това е поредното отличие за носителката на титлата „Мис Силикон 2013", която скоро ще се бори и за "Най-секси плеймейтка" и „Плейбой сензация" на церемонията „Секссимвол на годината 2014".

Украйна заплашва Крим с „международни" цени на тока, водата и газа

/КРОСС/ Украйна може да наложи по-високи, „международни" цени на тока, газа и водата, които Крим получава от континенталната част, заями представителя на президента на Украйна за Крим Сергей Куницин в ефира на „5 канал".Бивш кримски премиер каза това по повод призивите да бъде прекъснато подаването на ресурси за полуострова. „Щом се обявиха за отделна държава, да им доставяме ресурсите по международни цени", обясни Куницин.Куницин не посочи конкретни цени. Крим не може да си осигури сам ресурси, нито може да ги получи от Русия, обясни той по-рано.85% от електричеството на полуострова се осигурява от украинската енергийна система. Официален Киев продължава да смята Крим за част Украйна. Социалната министърка Людмила Денисова заяви, че правителството продължава да плаща пенсиите и другите социални помощи на гражданите на Крим.Премиерът на Крим Аксьонов заяви, че на полуострова се монтират дизелови генератори в случай на спиране на тока. Москва разработва схема за доставяне на електричество на полуострова с подводна електропреносна мрежа, твърди „Коммерсант".Кубан ще помогне, ако Крим се сблъска с енергийна и транспортна блокада от страна на Украйна, заяви губернаторът на Краснодарския край Александър Ткачов. Той изключи възможността Крим да бъде включен към енергийната система на Краснодарския край.

Бронзов бюст на рускиs художник Иля Репин на търга за над 100 хил. долара

/КРОСС/Бронзов бюст на големия руски художник Иля Репин, изработен от неговия колега и приятел Виктор Васнецов, ще бъде топ лот в търга за руско изкуство - Russian Works of Art, който ще проведе аукционната къща Christie's на 9 април в Rockefeller Plaza. Предварителната оценка на „Портрет на И.Е. Репин" е между 100 хил. USD - 150 хил. USD, като експертите уточняват, че творбата се предлага за наддаване за първи път от нейното създаване. Собственик на портрета до средата на 20-те години на XX в. е художникът, а след това е купен от колекционера Лев Зилоти и до днес е притежание на неговите наследници. Бронзовият портрет на Репин е една от малкото скулптурни работи на Васнецов, който е известен със своята историческа и митологична живопис. В България художникът е познат и като автор на двете централни икони - на Христос и на Богородица в Храм-паметника „Свети Александър Невски" в София. Творби на передвижника Виктор Васнецов неведнъж са участвали в търгове на руско изкуство, а на 28 ноември 2011 г. за неговия почти неизвестен и непоказван никога пред публика „Богатир" (1920) в Christie's London бяха платени 1.7 млн. USD. Няколко месеца по-рано - на 6 юни, аукционната къща продаде за почти 7.4 млн. USD картината на Репин „Парижко кафене" (1873-1876), което е абсолютен рекорд за произведение на художника. По време на търга за 187.7 хил. GBP, бяха купени и три ескиза върху хартия на същата творба, пише artprice.bg

Арестуваха балканският наркобос Дарко Шарич

Един от най-издирваните наркотрафиканти на Балканите и в света Дарко Шарич бе задържан при съвместна операция на сръбската и черногорската полиция. Това съобщава държавната телевизия в Подгорица. Специалната прокуратура в Белград потвърди информацията за ареста и съобщи, че се очаква Шарич да бъде доведен за разпит и разпознаване.

Кофеинът подобрява паметта

Кофеинът подобрява паметта и помага за предотвратяването на разрушаването на мозъчните клетки, съобщава Блумбърг.
 Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Според водещи професори по психология в Бостънския университет кофеинът има положителен ефект върху когнитивните способности. Кофеинът подобрява паметта и помага за предотвратяването на разрушаването на мозъчните клетки, съобщава Блумбърг.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Според водещи професори по психология в Бостънския университет кофеинът има положителен ефект върху когнитивните способности.

Откриха скелет на мъж, болен от рак отпреди 3200 години

Това е най-древният цялостен скелет на човек, засегнат от метастази на рак, заявиха учени от университета в Дърам и Британския музей.

Преките чужди инвестиции продължават да намаляват


През януари 2014 г. чуждестранните инвестиции възлизат на  58.3 млн. лв., което се равнява на 0.1% от брутния вътрешен продукт. Година по-рано обемът на инвестираните в България средства е бил 70.8 млн. евро, или 0.2% от БВП, пише "Капитал Daily". 

Общо за 2013 г. преките чуждестранни инвестиции в страната са се повишили с едва 2.06%, като в края на миналата година обемът им възлиза на 1.09 млрд. евро, сочат данните на централната банка. Така равнището им остава далеч под отчетените...

$6 млн. дългове довели до самоубийството на гаджето на Мик Джагър?

Причината за смъртта на приятелката на Мик Джагър Лорън Скот вероятно е заради натрупаните дългове на модната ? компания в размер на 6 млн. долара, разкри запознат източник пред "Дейли Мейл".
Приятелката на вокалиста на "Ролинг Стоунс" бе открита мъртва вчера в апартамента си в Ню Йорк. Тялото й бе намерено обесено на шал в апартамента й в Причината за смъртта на приятелката на Мик Джагър Лорън Скот вероятно е заради натрупаните дългове на модната ? компания в размер на 6 млн. долара, разкри запознат източник пред "Дейли Мейл". Приятелката на вокалиста на "Ролинг Стоунс" бе открита мъртва вчера в апартамента си в Ню Йорк. Тялото й бе намерено обесено на шал в апартамента й в

Младенов избра състава на ЦСКА за гостуването на "Тича"

Стойчо Младенов ще прави нови промени в състава на ЦСКА за гостуването на Черно море от предстоящия кръг в "А" група, научи Actualno.com. Титуляр в защитата се завръща Апостол Попов, който щ...

Борисов: Задача №1 е кандидат-депутатите да минават психотестове

Задача номер едно пред българския парламент е да се приемат час по-скоро законодателните промени, според които всеки кандидат за депутат да преминава през психотестове. Това написа лидерът на ГЕРБ...

Петър Пенчев води Ботев до края на сезона

Ръководството на Ботев обмисля възможността да назначи Петър Пенчев за наследник на треньора Станимир Стоилов, съобщава "7 дни спорт“. Настоящият наставник в детско-юношеската школа е е...

По-дълга почивка за Мартин Петров след дербито

Една от звездите на ЦСКА Мартин Петров ще получи по-дълга почивка в седмицата преди мача с Черно море, съобщава "7 дни спорт". Нападателят, който започна като титуляр в дербито с Левски пред...

Турските власти казват за 19 заподозрени за подслушването на кабинета на Ердоган

Общо 19 души са заподозрени за скандала, при който бяха намерени бръмбари в кабинета на турския премиер Реджеп Ердоган. По думите на вицепремиера на страната Бешир Аталай повечето от тях не живеят в ...

Хейг: Европа е на ръба на нова Студена война с Русия

Европа е на ръба на нова Студена война с Русия, която може да продължи с години, каза външният министър на Великобритания Уилям Хейг и предупреди Русия срещу действия, които може да доведат до дестаби...

Жените в Германия печелят с 22% по-малко от мъжете

За трета поредна година няма промяна в разликата в заплащането в Германия, където жените печелят с 22% по-малко от мъжете, сочат официални данни.

Ако Братя Галеви имаха гривни, нямаше да се укрият

Златанова: 180 затворници ще бъдат следен с електронни гривни

    


Откриха тяло на петричанин, дни след като заби брадва в главата на съселянин

Трупът на 55-годишен мъж от петричкото село Кладенци бе намерен тази сутрин. Герасим Стоилов бил открит издъхнал в дома си, пише struma.com. Полицията изяснява причините на място. Екип на Спешен център също е на място в селото.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Засега няма данни за насилие. Трупът на 55-годишен мъж от петричкото село Кладенци бе намерен тази сутрин. Герасим Стоилов бил открит издъхнал в дома си, пише struma.com. Полицията изяснява причините на място. Екип на Спешен център също е на място в селото. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Засега няма данни за насилие.

Лекият суров петрол поевтиня с 8 цента

Лекият суров петрол поевтиня с 8 цента до 98 долара за барел при вчерашната търговия.   Цената на петрол сорт Brent обаче се повиши с 28...

Германски експерти за партията на Бареков

/КРОСС/ "В България се наблюдава открито недоволство от сегашната икономическа, политическа и социална ситуация. Протестите, продължили през цялата 2013-та година, ясно отразиха настроенията на хората. В момента протестите са поутихнали, но допитванията показват, че все още съществува висок потенциал за нови. Не са малко българите, които не се идентифицират с нито една политическа сила. Затова не е и учудващо, че се появяват нови политически движения", казва Марко Арнд, представител на германската фондация "Конрад Аденауер". Според него новата партия най-вероятно ще се опита да спечели онези избиратели, които са разочаровани и отблъснати от сегашните представители в парламента. "Не мисля обаче, че тя ще привлече много избиратели от редиците на протестиращите. По-скоро ще се опита да насочи посланията си към негласуващите", предполага германският експерт. Непостоянството на българските избиратели Йохана Даймел от Дружеството за Югоизточна Европа припомня, че българите посрещат с надежди всяка нова партия. "Избирателите нямат доверие в политическия елит. Така се родиха и НДСВ, и ГЕРБ. Тези две политически формации и техните ръководители обещаваха край на лошото управление, скъсване с корупцията, истински реформи и разплата с предишните управници, главно в лицето на БСП", подчертава тя

Просякиня натрупала богатство от 1 млн. долара

През годините жената натрупала бижута и злато, чиято стойност не спирала да се покачва с времето, освен това притежавала и четири недвижими имота

Вицепремиерът Йовчев се срещна със заместник-главния прокурор на САЩ Джеймс Коул

/КРОСС/ Сътрудничеството между правоохранителните органи на България и САЩ бележи непрекъснато възходящо развитие. Общата позиция е изразена на среща на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев със заместник-главния прокурор на САЩ Джеймс Коул. В рамките на работното си посещение в САЩ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е провел среща със заместник-главния прокурор на САЩ Джеймс Коул. Изразявайки взаимна благодарност и задоволство от постигнатите отлични нива на сътрудничество между правоохранителни органи на България и Съединените щати, двамата са се обединили около общата позиция, че това сътрудничество бележи непрекъснато възходящо развитие, съобщава пресцентърът на МВР. Министър Йовчев е запознал американските партньори с реформата в сектора за сигурност, очакваните ефекти от предприетите действия, както и предстоящите средносрочни и дългосрочни задачи. Той е представил плана за действие, както и конкретните мерки за справяне със засиления миграционен натиск към България. Вътрешният министър изрично е подчертал, че българското правителство обръща специално внимание на мерките, гарантиращи сигурността на българските граждани

$6 млн. дългове била причината за самоубийството на гаджето на Мик Джагър (снимки)

Причината за смъртта на приятелката на Мик Джагър Лорън Скот вероятно е заради натрупаните дългове на модната й компания в размер на 6 млн. долара, разкри запознат източник пред Причината за смъртта на приятелката на Мик Джагър Лорън Скот вероятно е заради натрупаните дългове на модната й компания в размер на 6 млн. долара, разкри запознат източник пред "Дейли Мейл". Приятелката на вокалиста на "Ролинг Стоунс" бе открита мъртва вчера в апартамента си в Ню Йорк. Тялото и? бе намерено обесено на шал в апартамента й в

Microsoft подготвя версия на Office за iPad


Microsoft се подготвя за представянето на специална версия на софтуерния си пакет Office за таблета iPad на Apple. Това може да се случи още следващата седмица, съобщава онлайн изданието The Verge.

Версията ще е сходна с тази, която вече се предлага за iPhone, но оптимизирана да се възползва от по-големия екран на таблета. Преглеждането на документи ще е безплатно, но редактирането им ще изисква абонамент за Office 365.

Office пакетът ще съдържа пълна поддръжка за...

Липса на посока за индексите на БФБ*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 15/20, а при 11 позиции няма промяна

    


Майли си сложи коте на долната устна

Стане ли дума за експеримент, тийн звездата определено знае как да го направи шокиращо.

IPO-то на Alibaba в САЩ е заплаха за Yahoo

Засилването на позициите на китайската компания в САЩ ще удари по реномето и финансовите показатели на американския гигант

    


Варна спечели приза „Най-перспективен град“

Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището. Призът е част от класацията на Дарик радио и вестник „24 часа" - „Най-добър град за живеене в България - 2013". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата на кмета

Варна спечели приза „Най-перспективен град“

Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището. Призът е част от класацията на Дарик радио и вестник „24 часа" - „Най-добър град за живеене в България - 2013". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата на кмета
Морската столица Варна получи наградата „Най-перспективен град" заради модернизацията на туристическата зона и плановете за разширяване на пристанището. Призът е част от класацията на Дарик радио и вестник „24 часа" - „Най-добър град за живеене в България - 2013". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи наградата на кмета

Андре Вилаш-Боаш продължи треньорската си кариера в "Зенит"


Португалецът Андре Вилаш-Боаш е новият старши треньор на "Зенит" (Санкт Петербург). 36-годишният специалист подписа договор за две години.

Той ще започне работа в четвъртък, след като руският отбор изиграе реванша срещу "Борусия" (Дортмунд) в осминафиналите на Шампионската лига. По всяка вероятност "Зенит" ще отпадне, тъй като загуби първата среща с 2:4 като домакин. 

Вилаш-Боаш заменя на поста Лучано Спалети, който беше уволнен миналата седмица. Италианецът беше треньор...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване