Труп на петричанин бе открит, дни след като разби главата на съселянин с брадва

Трупът на 55-годишен мъж от петричкото село Кладенци бе намерен тази сутрин. Герасим Стоилов бил открит издъхнал в дома си, пише struma.com. Полицията изяснява причините на място. Екип на Спешен център също е на място в селото.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Засега няма данни за насилие. Трупът на 55-годишен мъж от петричкото село Кладенци бе намерен тази сутрин. Герасим Стоилов бил открит издъхнал в дома си, пише struma.com. Полицията изяснява причините на място. Екип на Спешен център също е на място в селото. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Засега няма данни за насилие.

НОИ: Средният осигурителен доход за януари е 664 лв.

Националният осигурителен институт обявява, че размерът на средния осигурителен доход за страната за месец януари 2014 г. е 664,17 лв., съобщиха от НОИ.

Черно море отряза Левски, Гонзо остава до лятото

"Това, че някои очакват Георги на „Герена“ и много искат да се върне скоропостижно там, е техен проблем. Поне до лятото той е нашият треньор", уточниха от клуба.

Честото безводие във "Виница" ще продължи поне до юни

Честите спирания на водата във „Виница“ ще тормозят жителите поне до юни. Дотогава ще продължи изграждането на последния етап от канализацията в квартала, което е причина за почти ежедневното безводие. Освен че се полагат тръби за новата канализация, се подменя и съществуващият водопровод, обясниха за Дарик от ВиК.

И Турция със санкции срещу Русия

/КРОСС/Турският премиер Реджеп Ердоган заплаши в телефонен разговор руския президент Владимир Путин, че страната му ще блокира Босфора за руски кораби, предаде "Обозревател". Причината е референдумът в Крим, който Турция и много други държави не признаха. Анкара следи с тревога събитията в Крим и по-специално ситуацията с кримските татари, е казал турският премиер. Той настоява, че правата им трябва да бъдат спазвани от кримските власти, в противен случай ще има последствия от страна на Турция.

13 държави ще съдят Николас Мадуро пред Международния трибунал в Хага

/КРОСС/13 страни от Парламентарния демократичен алианс на Америка ще заведат иск срещу президента на Венецуела Николас Мадуро в Международния трибунал в Хага. Искът ще е във връзка с нарушаването на права на човека в хода на протестите срещу Мадуро във Венецуела, съобщава Би Би Си. "Във Венецуела убиват хора и това предизвиква широко възмущение. Мадуро трябва да поеме отговорността за убитите", заяви боливийският депутат Адриана Олива, председател на Алианса. Той бе създаден през 2011 г. във венецуелската столица Каракас именно с цел за защита на демокрацията и правата на човека. През последните седмици потушаването на протестите срещу властта във Венецуела предизвика острата реакция не само на съседните държави, но и на ООН. Вследствие на възникналите сблъсъци с полицията до момента са загинали 30 души, над 300 са ранени, а около 1200 са арестувани. През изминалото денонощие също имаше стълкновения. Венецуелските власти изпратиха 600 военни на операция по освобождаването на площад "Алтамира" в Каракас, известен като "крепост" на протестиращите. Демонстрантите са били разпръснати със сълзотворен газ и водни оръдия, като някои от тях са задържани. Протестите започнаха заради недоволството на хората от корупцията, лошото управление и липсата на основни стоки. Президентът Николас Мадуро обвини "външни сили" в подбуждането им, както и в саботажи

"Червени" индекси с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (18 март) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха със спадове. SOFIX отбеляза...

Юлия Тимошенко с 85 сметки в чужди банки

/КРОСС/ Големи британски банки са в центъра на зараждащ се скандал относно активите на бившия министър-председател на Украйна. 85 сметки са били открити на името на Юлия Тимошенко и на нейни роднини, пише The Independent.Вчера Тимошенко заяви, че след присъединяването им към Русия, Москва ще потопи жителите на Крим в „полярна нощ". „Съчувствам на жителите на Крим, жертви на тяхното безгрижие и нехайство. Те рискуват да се потопят в мрак на своя слънчев полуостров", посочи тя в изявление, публикувано на сайта на партията й „Отечество". За да спре „военната окупация" на нейна територия, Украйна трябва незабавно да сезира Международния наказателен съд, подчерта Тимошенко.

Невероятно! Видяха как Вселената се тресе от Големия взрив

Преди близо 14 млрд. години Вселената, която днес обитаваме, се появила при едно изключително събитие, което дало началото на Големия взрив. В...

Украинските власти преследват проруски активисти

/КРОСС/ Новите украински власти са фокусирани в преследването на онези, които се противопоставят на политиката в Киев. В Одеса е задържан Антон Давидченко, един от организаторите на митинга в неделя, който се проведе в подкрепа на референдума в Крим. Задържането му нажежи още повече неспокойната обстановка в града, съобщи „ИТАР-ТАСС".На 17 март пред сградата на управлението на Службите за безопасност, събралите се хора скандирали „Позор" и искали освобождаването на Давидченко. Напомняме, Давидченко е бил задържан и откаран в Киев от въоръжени хора с черни униформи. Това е станало, когато мъжът отивал на митинга в подкрепа на референдума в Крим, те буквално го завлекли в кола с транзитни номера и откарали в неизвестна посока. След като разбрали за случая, съмишлениците му отишли пред сградата на Службите за безопасност и устроили истински протест. Събралите се проруски активисти скандирали почти до сутринта: „Одеса е руски град", „Одеса, смело напред, изгони бандеровците!", „Позор!". Протестиращите разположили палатков лагер, а малко по-късно сградата била отцепена от специалните части. Представителите на Управлението на Службите за безопасност съобщили на протестиращите, че ДавиДченко не е при тях и че се намира далеч. Адвокатът на Давидченко съобщи, че активистът е откаран на сила в Киев

Милена Дамянова: На инат се бавят реформите в училищното и професионалното образование

/КРОСС/Като политически инат определи забавянето на реформите в училищното и професионалното образование бившият зам.-министър на образованието в кабинета „Борисов" Милена Дамянова. По думите й, от изключителна важност е да се промени философията на училищното образование, да бъде приет новият Закон за предучилищното и училищно образование и да се подобри връзката между средното и висшето образование. На инат се бавят реформите в училищното и професионалното образование, каза в интервю за ТВ Европа бившият зам.-министър на образованието в кабинета „Борисов" Милена Дамянова. Припомняме ви, че в края на 2013 година ЕК остро разкритикува страната ни за нехайството й по отношение на реформите в образованието. Като една от необходимите реформи в обучението Милена Дамянова посочи въвеждането на дуалната система, която означава възможност в професионалните гимназии учениците да упражняват практически професията, която са избрали. Бившият зам.-министър на образованието изтъкна предимствата на дуалното обучение, като например това, че ще се намали младежката безработица. Според Милена Дамянова от изключителна важност е да се промени философията на училищното образование, да бъде приет новият Закон за предучилищното и училищното образование и да се подобри връзката между средното и висшето образование. Защото, по думите й, „12 поколения вече са обречени на неадекватно образование".  

3 години и 4 месеца затвор за шофьор, убил работник на пътя

Осъденият е безработен, но пък карал "Порше Каейн"

    


Цвети Пиронкова открива турнира в Маями

/КРОСС/Цветана Пиронкова трябва да изиграе днес двубоя си от първия кръг на турнира в Маями, който е от категория "Премиер задължителен". Първата ракета България излиза срещу Галина Воскобоева от Казахстан в откриващея мач на корт №2 в комплекса Крандън парк. До момента Цвети и Воскобоева са си разменили по една победа. При успех Пиронкова ще вземе 35 точки за световната ранглиста, където е №47 в момента.Съперничка на пловдивчанката във втори кръг би била 25-ата в схемата румънка Сорана Кърстя.  

Чисора избяга от бой с Кобрата

Дерек Чисора, който бе сред спряганите имена за съперник на Кубрат Пулев, си уреди среща с Тайсън Фюри.

Завърши ли битката за Крим?

Антон Митов. Снимка: личен архив

Всичко, което се очакваше като резултат от референдума на 16 март за присъединяването на Крим към Руската федерация, вече се случи…

Крим почти единодушно прие да излезе от състава на Украйна и да бъде част от РФ.

За да не стане част от Турция?!

Според информация на медиите в южната ни съседка това може да стане по силата на документ, който Екатерина Велика е подписала с Османската империя през 1783 г. Руската императрица е подписала мирен договор с Османската империя, съгласно който Кримския полуостров влиза в състава на Русия. В договора има клауза, според която полуостровът не може да бъде независим. Иначе Крим следва да се върне на Османската империя.

Да, но и двете държави вече не съществуват!

Малко преди Референдума депутатът от Германския Бундестаг Грегор Гизи „нападна” Ангела Меркел с думите: „Мен ме удивлява, че Вие говорите, че подобен Референдум противоречи на конституцията(на Украйна). Определете се, кога тя действа и кога – не. При оставката на Президента тя не действа, а при Референдума тя отново е действителна. Поддържате ли Конституцията изцяло или само някои нейни части?

Г-жо Меркел, Вицепремиерът, Министърът на отбраната, Министърът на селското стопанство, Министърът на околната среда, Генералният прокурор (на Украйна) – са фашисти. Председателят на Съвета за безопасност е основател на фашистката партия „Свобода”. Фашистите заеха важни постове в правителството на Украйна и доминират в силовите структури. Никога фашистите доброволно не са отдавали властта. На тях им се е отдавало да я завземат с една част от нея. И Германия трябва да посочва това, опирайки се на собствената си история…”

И като ви разказвам за Крим, се сещам, че Върховната Рада се позова на Декларацията за независимостта на Косово. Този факт, от своя страна, ме подсети за едно любопитно съвпадение, свързано с Албания и Украйна. По времето на Втората световна война се сформират две SS-дивизии – 21-ва Вафен планинска дивизия от SS „Скендербег“ (1-ва албанска) (на немски: 21. Waffen-Gebirgs-Division der SS „Skanderbeg“ (albanische Nr. 1)) и Дивизия от SS „Галиция“ (на украински -Диви́зия СС «Галичина́»).

21-ва планинска дивизия е съставена главно от албанци мюсюлмани с немски офицерски състав, като нейна основа става организацията Бали Комбътар. През лятото на 1944 година ѝ е възложена охраната на хромовите мини в Косово, където е подложена на силен натиск от страна на партизаните и голяма част от личния ѝ състав дезертира.

През ноември същата година е присъединена към 7-ма SS доброволческа планинска дивизия „Принц Ойген“. А SS дивизия „Галичина“ е формация, съставена от украински доброволци по време на Втората световна война. Едно от поделенията на Вафен SS на нацистка Германия, по-късно е официално включено в подчинените на Украинската национална армия към Украинския национален комитет…

Ето и друго мнение часове след приключилия референдум. Двама бивши външни министри – Соломон Паси и Надежда Нейнски, коментираха в „Дневен ред“ по ТВ7 бъдещето след спорното допитване до народа на Крим:

„Историята показва, че когато не се отговори по подобаващ начин на една агресия, тя ескалира. Това е исторически факт, така е било в миналото, така е било, когато Западът е дал судетските немци на Хитлер. Така е било, когато е премълчал аншлуса на Австрия, казвайки си „ок” – това е последното нещо, което той ще направи. Не това не е последното, това винаги е поредното…”, след което ексвъншният ни министър от правителството на Сакскобургготски споменава за аншлус на Източна Украйна, Молдова, Южните Курили и Северния полюс.

А ексвъншният ни министър от правителството на Иван Костов пък заяви: „Ако говорим за конкретика – Русия в момента анексира Крим. Това е абсолютно неприемливо от международна гледна точка. Колкото до „Южен поток” аз винаги съм казвала, че подписването от страна ...

Видинско училище наема на работа свои ученици в нужда

Ръководството на професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров” във Видин наема с трудов договор на работа свои ученици в затруднено материално положение, съобщи БНТ. Засега четирима младежи поделят един щат на хигиенист, но в скоро време ще има и други длъжности в администрацията.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Ръководството на професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров” във Видин наема с трудов договор на работа свои ученици в затруднено материално положение, съобщи БНТ. Засега четирима младежи поделят един щат на хигиенист, но в скоро време ще има и други длъжности в администрацията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Оградата на границата с Турция оскъпена с 4 млн. лв.

Дълъг и осеян с неясноти и неколкократно оскъпяване са оказа пътят на оградата, която трябва да бъде построена на границата с Турция. "Труд" се добра до доклада на Инспектората на Министерския съвет. От него става ясно, че ако частна фирма е била наета да достави материалите и да построи съоръжението, тя би го направила срещу 7 364 389 лв.

Позицията на БСП за Украйна вдъхновена от мисъл на цар Борис Трети

/КРОСС/Евентуални строги санкции срещу Москва ще засегнат много повече Европейския съюз, отколкото Русия, коментира в ефира на Дарик вчера журналистът Велислава Дърева. Затова и тя се съмнява, че освен символичните засега санкции, ще има остри икономически действия на Брюксел спрямо Русия. Според Дърева, която е член на Националния съвет на БСП, едва ли ще се стигне до оставка на външния министър Кристиан Вигенин, въпреки критиките в левицата срещу заявените от него позиции за Украйна. По нейно настояване в декларацията на пленума на БСП е записано изричното настояване украинските власти да прекратят сътрудничеството си с неонацистките формации в Киев. Велислава Дърева разкри и на какво се базира значителна част от партийната позиция на левицата за кризата в Украйна, обобщена в израза „Никога срещу ЕС, никога срещу Русия!". На пленума на БСП самата Дърева е напомнила любимата мисъл на цар Борис Трети - „Винаги с Германия, никога срещу Русия!". Предложих да заменим „Германия" с „Европейския съюз", поясни журналистът и член на НС на БСП. „Международното право има два принципа, които са изключително важни, но те в много случаи могат да се сблъскат. Единият принцип е за запазване на териториалната цялост, а другата - правото на самоопределение", уточни журналистът

Иран обсъжда ядрената си програма с шест други страни

Разговорите дават надежда за постигане на скорошно споразумение

    


Как Пламен Орешарски попадна на сватба случайно

В тази сватба няма нищо обикновено. Младоженецът влиза в дома на булката със стълба през прозореца. Булката носи кецове. А премиерският кортеж спира сватбата

Национални дни на кариерата

/КРОСС/В Националния дворец на културата в София започва 13-тото издание на "Националните дни на кариерата". Форумът предлага възможност на студентите да изберат най-подходящата компания за начало на своята професионална реализация в България. Проблемите при търсенето на работа посочва Светослав Петров от интернет-сайта, организатор на проявата За съжаление не се изучава нито в средното образование, нито във висшето, как човек да се подготвя за търсене на работа, какво се случва, в целия този процес, включително и как се правят документи за него. Участието на един кариерен форум води и до това, че човек вижда как се приемат неговите документи, как той се представя, трупа един доста безценен опит. Все още младите хора не познават пазара на труда, не познават бизнесите, които работят. Противно на всичко, което се говори, има доста фирми, работещи в България и работещи добре, основно тези, които изнасят напоследък, но не само. Те имат нужда от своите млади хора. Живеем в много странна ситуация, в която има много безработни и много същевременно незаети работни места. Около 400 000 са безработните, а същевременно има над 10 000 незаети работни места просто защото няма хора с подходяща квалификация.  

Неустоима мини торта

Необходими продукти: 80 грама брашно + допълнително за поръсване 3 средно големи яйца 90 грама захар 1 с.л. ванилия екстрат 200 грама бял шоколад 250 грама ягоди 1 щипка сол 1 щипка лимонена к...

Фандъкова: Реформата в средното образование е спряна

Реформата в средното образование е спряна. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. На въпрос дали ще може да оцени работата на правителството за 275 дни в сферата на о...

Двойно повече украински туристи у нас през последните години

/КРОСС/ През последните четири години два пъти са се увеличили украинските туристи, които са избрали дестинация България. По данни на икономическото министерство през 2010 г. за ваканция са пристигнали 146 347 граждани на Украйна, през миналата година тук са били 295 405. Голямо увеличение се наблюдава и при руснаците. Преди четири години те са били 378 382, а през 2013 г. - 681 562. Двата пазара имат изключително значение на българската туристическа индустрия. Те не се влияят от промоции, а резервациите се правят месец преди датата на пътуването. „Колегите са доста притеснени, но сега е още рано да се прогнозира какво ще се случи. Всички се надяваме, че до края на април кризата в Украйна ще бъде преодоляна", обясни Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Според него съвсем по друг начин стоят нещата в Румъния. Средно около 1 милион туристи идват оттам. Впечатляващ може да се нарече интересът на румънците към нашите курорти наблюдаван по време на туристическата борса в Букурещ през миналата седмица. Северните ни съседи предпочитат основно морската ваканция. Те често прескачат за уикенда и остават само за няколко дни. Обичат да обикалят страната, харесват района на Велико Търново. Над 680 хиляди германци са изкарали отпуската си през миналата година у нас. Те са традиционни посетители и пристигат, организирани от големи туроператорски компании

Певецът Крис Браун в затвора поне до 23 април

Крис Браун изтърпява наказателната мярка заради побой, нанесен през 2009 г. на тогавашната му приятелка Риана.

В петък 24-годишният Браун беше изгонен от рехабилитационен център в Малибу, Калифорния, където беше подложен на терапия за контролиране на гнева. Това доведе автоматично до нарушаване на условията по пробацията и още същия ден той беш Крис Браун изтърпява наказателната мярка заради побой, нанесен през 2009 г. на тогавашната му приятелка Риана. В петък 24-годишният Браун беше изгонен от рехабилитационен център в Малибу, Калифорния, където беше подложен на терапия за контролиране на гнева. Това доведе автоматично до нарушаване на условията по пробацията и още същия ден той беш

Кризата в Крим ще се отрази и на футбола


Спортът винаги се е опитвал да се дистанцира от политическите неуредици, но кризата в Крим със сигурност ще има сериозно отражение върху футбола дори на ниво ФИФА и УЕФА.

От съдбата на малки клубове като "Таврия" (Симферопол), през активното спонсорство на "Газпром" в европейския футбол реакцията ще стигне до руското домакинство на световното първенство през 2018 г., прогнозира английският вестник "Телеграф". 

В следващите дни и месеци може да се очаква активистите за...

JAZZiT започва с Васил Петров

/КРОСС/ „Музикална къща БНР" дава старт на второто издание на фестивала JAZZiT с концерт на Васил Петров, който ще се състои на 29 април от 19 ч. в столичната зала „България". Музикалното събитие е посветено на Световния ден на джаза - 30 април. Почитателите на джаза ще могат да се насладят на най-новите авторски композиции на Васил Петров по текстове на Матей Стоянов, Михаил Белчев, Александър Петров, Бен Крос и популярни световни хитове, които ще бъдат изпълнени от Биг бенда на БНР и щрайхова група на Радиосимфониците, под палката на маестро Антони Дончев. Специални гости на концерта ще бъдат композиторите Ангел Заберски и Васил Спасов, които ще застанат на диригентския пулт по време на изпълненията на техни аранжименти. Билети за концертите на JAZZiT се продават на касите на Cantus Firmus в зала „България" и Рекламно-информационния център на БНР - бул. „Драган Цанков 4.  

Дрогба: Ще има емоции, но искам да елиминираме Челси

"Заради уважението си към този клуб няма да празнувам при победа", обеща нападателят

    


Нарастващото напрежение във Венецуела създава хаос във въздушния транспорт

Авиокомпанията Air Canada спря полетите си до и от Каракас от съображения за сигурност

    


Демонстрират технологии за подземната инфраструктура във Варна

Технически семинари с демонстрация на технологии за подземната инфраструктура ще проведе Индустриален Клъстер Подземна инфраструктура /ИКПИ/ на 18 и 19-ти март в базата на ВиК – Варна, съобщиха от водоснабдителното дружество за Moreto.

"Кис" и "Деф Лепард" със съвместно турне в САЩ

Двете банди ще изнесат над 40 концерта

    


Съюзят ли се с фашисти, олигарсите винаги губят

/КРОСС/ Интервю с архимандрит Тихон, наричан Духовника на Путин. Той е човекът, пред когото президентът се изповядва и причестява. Прозвището му дават, след като отец Тихон започва да го съпровожда на важни визити. Мълвата гласи, че двамата ги запознава генералът от КГБ Николай Леонов, зам.-началник на Първо главно управление, където работи и Путин.  Архимандрит Тихон е у нас, за да представи книгата си „Несветите светци" на български език. Архимандрит Тихон, вашият сборник с разкази, който излезе в България - „Несветите светци и други истории", буквално взриви преди 2-3 години руския книжен пазар, дори бе обявен за най-продаваната книга от времето на СССР. Колко продадени екземпляра има тя, имате ли обяснение за този феноменален успех? - Официалният тираж на книгата „Несветите светци" в Русия е 1,5 милиона, в Украйна е100 000, а пиратските копия там казват, че са дори два пъти повече. В Америка са продадени 50 000 броя, премиерата Ӝ там премина в Конгресната библиотека на САЩ. Издадена е още в Полша, Гърция, Беларус и на други места - книгата има повече от 2 милиона тираж досега. Това са доста пари - при 2 млн. тираж хонорарите не са малко. Какво ще ги правите?- Съвършено вярно - това са много пари, милиони долари. Всички средства от книгата отиват за строителството на Храма на руските новомъченици на улица „Лубянка" в Москва

Имигранти се клаха в София! Версия - заради травестит! (Ново)

Нощното клане на Лъвов мост най-вероятно е било заради травестит. Това разказа пред BNews Румен, който работи в денонощен магазин за цигари и алкохол в района.

Кубрат Пулев: Писна ми да не зная кой ще е следващият ми съперник


Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че започнал да се изнервя от неяснотата кой ще е следващият му съперник на ринга.

Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) има мач на 5 април, но още няма определен опонент.

Сред вариантите за него беше британецът Дерек Чисора, но в понеделник стана ясно, че на 26 юли той ще се боксира със своя сънародник Тайсън Фюри. Победителят ще бъде първи претендент за пояса на Владимир Кличко на Световната боксова...

Жената, скочила от 12-ия етаж, била наркоманка. Имала бебе

Младата жена, която полетя от прозореца на жилищен блок в Козлодуй, е била наркозависима, твърди сайтът "Трибали".
27-годишната Елиза С. решила да сложи край на живота си. Mъж заявил, че чул звук от чупене на прозорци, след което видял жена да прескача перваза и да полита от 12-ия етаж на жилищен блок №16 ж.к. 1. Младата жена, която полетя от прозореца на жилищен блок в Козлодуй, е била наркозависима, твърди сайтът "Трибали". 27-годишната Елиза С. решила да сложи край на живота си. Mъж заявил, че чул звук от чупене на прозорци, след което видял жена да прескача перваза и да полита от 12-ия етаж на жилищен блок №16 ж.к. 1.

Крис Браун отново в затвора поне до 23 април

Крис Браун изтърпява наказателната мярка заради побой, нанесен през 2009 г. на тогавашната му приятелка Риана.

В петък 24-годишният Браун беше изгонен от рехабилитационен център в Малибу, Калифорния, където беше подложен на терапия за контролиране на гнева. Това доведе автоматично до нарушаване на условията по пробацията и още същия ден той беш Крис Браун изтърпява наказателната мярка заради побой, нанесен през 2009 г. на тогавашната му приятелка Риана. В петък 24-годишният Браун беше изгонен от рехабилитационен център в Малибу, Калифорния, където беше подложен на терапия за контролиране на гнева. Това доведе автоматично до нарушаване на условията по пробацията и още същия ден той беш

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

"Ролинг Стоунс" отмениха концерт от турнето 14 On Fire заради смъртта на Лорън Скот

/КРОСС/"Ролинг Стоунс" отмениха концерта си в австралийския град Пърт след смъртта на приятелката на Мик Джагър. Шоуто трябваше да се състои в сряда, предадоха световните агенции. Модният дизайнер Лорън Скот, която бе до Джагър от 13 години, беше намерена мъртва в апартамента си в Манхатън в понеделник. В изявление в социалните мрежи организаторите обявиха, че първият концерт от турнето 14 On Fire няма да се осъществи. Хората, закупили билети, бяха призовани да ги запазят до изясняване на ситуацията.  

Porsche откри причината за пожарите при 911 GT3

Всички екземпляри от модела са привикани в сервизите

    


Санкциите – въглеводороден вариант на ядрената война

Цените на суровините не подскочиха нагоре заради новата Студена война между Русия и Запада само, защото в Европа са натрупани огромни запаси от газ, а урожаят тази година се оказа по-висок от всички прогнози. Въвеждането на каквито и да било санкции срещу руския износ на петрол и газ за ЕС ще разруши това крехко равновесие, коментират анализаторите.

Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат -  като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат -  като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Мария Габриел: Мигрантите трябва да познават правата си

/КРОСС/ Мигрантите трябва да познават правата си, за да не попадат в капаните на престъпните мрежи и да не стават жертви на принудителен труд или сексуална експлоатация. Необходимо е по-добро сътрудничество на всички нива, за да разбием тези мрежи. Това заяви евродепутатът Мария Габриел (ЕНП/ГЕРБ) по време на дебат за човешките, социалните и икономическите права на мигрантите в страните от АКТБ и ЕС, проведен в рамките на 27-ата сесия на Парламентарната асамблея на държавите от Африка, Карибите и Тихоокеанския басейни и ЕС. Тя подчерта необходимостта от повече данни за миграцията и от разграничение между страната на произход, транзитните страни и крайната дестинация. Същевременно е нужно разграничение и между причините за миграция - бедност, конфликти, образование. "Ако сме добре информирани, можем по-добре да отговорим на всички предизвикателства, свързани с миграцията, да развием по-силни партньорства и след това да споделим ползите", отбеляза Мария Габриел. На следващ ред тя наблегна на особения статут на бежанците мигранти, като например сирийските бежанци в България. Притокът на бежанци показва не само необходимостта от по-голяма солидарност между държавите-членки на ЕС, но и липсата на комуникация и сътрудничество със страните на произход и транзитните страни, имайки предвид, че мигрантите всъщност не са само сирийски бежанци

Венеция гласува в интернет за отделяне от Италия

Във Венеция и околностите започна референдум за отделянето на самия град и околността от Италия. Гласуването е по интернет и няма да има правна сила, но според организаторите това е начин да бъде показана волята на венециавците за независимост.

БФС наложи глоба от 25 лева на отбора на Рударци, след скандалното меле, което прекъсна мача

За уникален гаф на БФС-Перник, пише възмутен читател до zaPernik.com:

Нахлуване на публиката на мача в село Рударци между местния отбор и "Струма" с.Кралев дол с цел физическа саморазправа с главния съдия , як пердах между публиката и общинския съветник Караилиев, прекратен мач, като по чудо без по-тежко пострадали хора, прекратяване на мача.
Наказанието за това поведение е глоба 25 лева.

Браво на БФ!

Останалите отбори могат от сега...

Продължава

До 50 години ще живеем на Луната, до 100 – на Марс

Хора ще живеят на Луната до 50 години, а на Марс до 2100 г., смята Стивън Хокинг.

Жената, скочила от 12-ия етаж, била наркоманка. Имала петмесечно бебе

Младата жена, която полетя от прозореца на жилищен блок в Козлодуй, е била наркозависима, твърди сайтът Младата жена, която полетя от прозореца на жилищен блок в Козлодуй, е била наркозависима, твърди сайтът "Трибали". 27-годишната Елиза С. решила да сложи край на живота си. Mъж заявил, че чул звук от чупене на прозорци, след което видял жена да прескача перваза и да полита от 12-ия етаж на жилищен блок №16 ж.к. 1.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване