И 3-годишните тръгнаха на частни уроци

До 40 лв. на час стигат цените при частните уроци за 3 и 4-годишните деца, за да могат да влязат в елитна детска градина. Добрата предучилищна група...

Багери рушат луксозно незаконно имение на Баневи в Хасковско

Фамилното имение на Баневи в хасковското село Спахиево трябва да бъде сринато като незаконно, изградено върху заграбена земя - това е окончателното решение на тричленен състав на Върховния административен съд, което не подлежи на обжалване.

Крис Хемсуърт вече е баща и на близнаци

Говорител на звездата каза обяви, че бебетата са момченца, но не каза повече подробности

Над 1 200 поддръжници на Мурси застават пред съда

/КРОСС/ Повече от 1 200 поддръжници на сваления египетски президент Мохамед Мурси ще бъдат повдигнати обвинения в събота в рамките на най-големия съдебен процес в страната, предаде "Франс прес". Масовият процес е част от действията на подкрепяните от армията египетски власти срещу поддържащите Мурси ислямисти, оставащи непоколебими в искането си за връщането му на власт.Мохамед Мурси е първият избран от народа цивилен президент, свален от армията миналия юли. Отстраняването му предизвика вълна от мащабно недоволство в цялата страна.

Ангел Найденов: Не могат да се признаят резултатите от референдума в Крим

„Имаме действия на Русия, които представляват нарушаване на териториалната цялост и на независимостта на Украйна. Това е една позиция, която беше изразена, подкрепена, заявена в рамките на различните международни форуми и на министри, в които участва България, в Европейския съюз и в НАТО „Имаме действия на Русия, които представляват нарушаване на териториалната цялост и на независимостта на Украйна. Това е една позиция, която беше изразена, подкрепена, заявена в рамките на различните международни форуми и на министри, в които участва България, в Европейския съюз и в НАТО", каза Ангел Найденов, министър на отбраната, в интервю за „Д

Мъж и жена берат душа след сблъсък в електрически стълб

Мъж и жена са с опасност за живота след тежка катастрофа в Пловдив.

ЧЕЗ и ЕВН отново ограничават зелените централи


Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН и днес ограничават производството на зелена енергия от централи, присъединени към тяхната мрежа, по разпореждане на Енергийния системен оператор.

Ограничението с 60 процента на работните мощности на зелените централи ще важи от 10 до 17 часа.

Тези ограничения баха налагани и миналата година при затопляне на времето, което води до намаляване на консумацията на енергия от страна на потребителите.

Цитат на деня: Желана булка сме, търсят ни отвсякъде


"Желана булка сме в момента - търсят ни отвсякъде, и понеже не сме се определили, имаме един бонус". Това заяви бившият телевизионен водещ и председател на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Седмицата" на "Дарик радио" на въпрос кое европейско семейство ще припознае партията му.

Той обяви, че се чувства най-близко до либералите, макар и вътрешно да е консерватор. Либералите в ЕП са представени от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ), в който членуват...

Все още не е открита никаква следа от изчезналия малайзийски самолет

На борда на изчезналия пътнически самолет на малайзия еърлайнс е имало товар от литиево-йонни батерии. Информацията бе съобщена за Си Ен Ен от генералния директор на авиокомпанията Ахмад Джаухари Яхия. Тези батерии могат да се взривят, но това става твърде рядко, коментират експерти.

Ким Кардашиян се сдоби с корица във Vogue /видео/

/КРОСС/ Ким Кардашиян ще се появи на априлската корица на американското издание на списание Vogue - библията на модата и стила. Риалити звездата е правила многократни опити да влезе в най- престижното списание на света на модата, но досега получаваше само откази както от изданието, така и от фотографите, които упорито отказваха да си сътрудничат с нея. Най-накрая обаче известният фотограф Ани Лейбовиц склони се зае с фотосесията на телевизионната звезда. 64 -годишната Ани направи шикозна фотосесия и Ким ще се появи в априлското издание на списанието с бъдещия си съпруг Кание Уест и малката Норт.   video:http://www.youtube.com/watch?v=NqpQLL6-nGc

11 деца гении по света и у нас

Малки талантливи човечета с умения, които повечето от нас, възрастните, едва ли някога ще постигнем. На тях гледат едновременно с любопитство, възхищение и малко ужас. Дете, което вече чете романи на възраст, на която от него се очаква да профъфли чаровно първите си думички и да се научи да не ползва памперс, е малко плашещо. Когато пораснат, вунде Малки талантливи човечета с умения, които повечето от нас, възрастните, едва ли някога ще постигнем. На тях гледат едновременно с любопитство, възхищение и малко ужас. Дете, което вече чете романи на възраст, на която от него се очаква да профъфли чаровно първите си думички и да се научи да не ползва памперс, е малко плашещо. Когато пораснат, вунде

Най-голямата верига супермаркети във Великобритания проби в Индия

Tesco стана първата чуждестранна компания, която ще инвестира в азиатската страна след двугодишна забрана в търговския сектор

    


Местан и Борисов се уговоиха за кафе, Борисов плаща сметката

Ние с г-н Борисов в Бояна сме пили кафе, какво остава за Кърджали. Тогава заради нелепа случайност, аз бях некакен гост, а той - неволен домакин. Сега съм готов да си разменим ролите. Т.е. готов съм д...

Лазаров: Благодарение на Борисов чак сега разкриваме поръчкови убийства, извършени по негово време

Шефът на охранителна фирма, който за една нощ се превърна в главен секретар на МВР, да си гледа политиката, и да не се занимава с мен. Това заяви пред Агенция "Фокус" главният секретар на М...

Гръцките банки започват да преструктурират несъбираеми кредити

Банката на Гърция публикува кодекс за управление на проблемните кредити, в който се описват основните правила, които ще се спазват при преструктурирането на забавените заеми

прочети повече

Полицай краде коли в София

Полицай от столичното 5-о РПУ краде коли. Той бил следен дълго от колегите си, които го задържали в четвъртък на местопрестъплението.

Китайски сателити откриха обекти - може да са от изчезналия самолет

Към района са изпратени кораби, единият предмет е много голям

    


Мистерията около изчезналия самолет се увеличава

Екипът на австралийски патрулен самолет не откри отломки

"Атака" се бори за двама евродепутати


Целим се в две места в Европейския парламент, както беше и на предишните евроизбори през 2009 г. Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред Би Ти Ви.

По неофициална информация водач на листата на "Атака" за евровота ще бъде приятелката на Сидеров - депутатът Деница Гаджева. Вероятно втори след нея ще е Десислав Чуколов, който беше евродепутат от "Атака" от 2007 до 2009 г., а сега е зам.-председател на партията.

ЕС трябваше да запази дистанция от САЩ по отношение на...

Шакира – най-популярната певица във Фейсбук

/КРОСС/ Шакира стана най-популярната певица във Фейсбук. Личната страница на изпълнителката в социалната мрежа се превърна в най-популярната и успя да събере най-много харесвания. Така Шакира успя да изпревари по брой абонати друга своя популярна колежка - Риана. Страницата на колумбийската изпълнителка е харесана от над 86 милиона души, докато тази на Риана - със 100 000 по-малко. "Това е невероятно. Винаги съм знаел, че имам много приятели, но никога не съм подозирала, че са толкова много - 86 млн.!", коментира новото си постижение чаровната певица.

Властта се страхува от въвеждането на електронен вот

Подобен начин на гласуване ще улесни най-вече българите в чужбина, каза Любен Цонков

    


"Мудис" определи положителна преспектива пред рейтинга на Кипър


Международната ретийнгова агенция "Мудис" промени прогнозата си за кредитния рейтинг на Кипър от "отрицателна" на "положителна", но остави рейтинга на равнище Саа3, съобщи ИТАР-ТАСС.

По-добрата програза се дължи на мерките, взети от кипърските власти за намаляване на бъджетния дефицит и за финансова консолидация в рамките на стабилизационната програма, съгласувана през март миналата година с международните кредитори.

Тя предвижда на острова да се отпусне помощ от 10...

"Мудис" определи положигелна преспектива пред рейтинга на Кипър


Международната ретийнгова агенция "Мудис" промени прогнозата си за кредитния рейтинг на Кипър от "отрицателна" на "положителна", но остави рейтинга на равнище Саа3, съобщи ИТАР-ТАСС.

По-добрата програза се дължи на мерките, взети от кипърските власти за намаляване на бъджетния дефицит и за финансова консолидация в рамките на стабилизационната програма, съгласувана през март миналата година с международните кредитори.

Тя предвижда на острова да се отпусне помощ от 10...

Ограничават и ВЕИ мощностите в Западна България

За периода от 10:00 до 17:00 часа днес по искане на ЕСО ще бъде ограничено производството на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията, обслужвана от ЧЕЗ, съобщиха от дружеството.

Обезопасиха изоставения газов сондаж край Деветаки

От областната администрация допълниха, че са предотвратени замърсяването на почвата и на водите около находището и няма опасност от възникване на пожар

Изоставена кола издаде убиеца на трима полицаи в "Люлин"

3 май 1996 г., четирима полицаи са пратени да проверят кой обикаля край дома на уплашена лекарка от МВР в столичния кв. “Люлин”. 
Жертвата Юлия Машалова се оплакала, че покрай тежкото бракоразводно дело на сина , снахата е пратила рекетьори. В жалбата си жената описва съмнителни младежи с качулки, които дебнат няколко дни край дома .
Екипът, 3 май 1996 г., четирима полицаи са пратени да проверят кой обикаля край дома на уплашена лекарка от МВР в столичния кв. “Люлин”. Жертвата Юлия Машалова се оплакала, че покрай тежкото бракоразводно дело на сина , снахата е пратила рекетьори. В жалбата си жената описва съмнителни младежи с качулки, които дебнат няколко дни край дома . Екипът,

Синдикатите и ръководството на "Мини Марица-изток" се споразумяха

Новият колективен трудов договор в „Мини Марица-изток" вече е факт. Той бе подписан от изпълнителния директор на дружеството Георги Златев и...

Росен Йорданов: Случаят "Лясковец" е хроника на една предизвестена трагедия

София /КРОСС/ Случаят "Лясковец" е хроника на една предизвестена трагедия, каза пред БНТ бившият заместник-директор на Института по психология към МВР Росен Йорданов. "Мен ме вълнува това, което се случва - опозоряването на системата, опозоряването на отряда и допускането на фрапантни нагли грешки", каза в прав текст Росен Йорданов.Има голяма разлика между законосъобразна акция и целесъобразна акция, каза още Росен Йорданов. Той предложи да бъде изикан външен международен одит за акцията в Лясковец и посочи, че ключовата личност при вземането на решенията е главният секретар на МВР."Не е имало профили. През 2012 година ангажирахме двама колеги, които да направят оценка на този човек от гледна точка на неговото поведение и живот, така че да ориентират местното ръководство и ръководството на баретите дали да се провежда такава операция. Категорично беше препоръчано да не се използва подобно нещо, защото прогнозата, която беше направена, е, че този човек ще отвърне на агресията с огромна агресия", посочи Росен Йорданов.

Измислиха автомобил, който чете мисли

Швейцарският федерален технологичен институт в партньорство с Peugeot разработва инфрачервена камера, която ще бъде насочена към лицето на шофьорите в автомобилите, съобщава Business Insider. Целта е да се разработи софтуер, който да поддържа проследяване на лицеви изражения в реално време. Той ще има редица приложения, Швейцарският федерален технологичен институт в партньорство с Peugeot разработва инфрачервена камера, която ще бъде насочена към лицето на шофьорите в автомобилите, съобщава Business Insider. Целта е да се разработи софтуер, който да поддържа проследяване на лицеви изражения в реално време. Той ще има редица приложения,

Осъдиха братовчеда на Емил Гущеров за кражба на желязо

Братовчед на бившия депутат от ГЕРБ Емил Гущеров бе осъден, заради кражба на над 2 тона метали от жп депото в Дупница.

Борисов: Случаят в Карадере е пладнешки грабеж

Кърджали /КРОСС/ Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев? Това попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България. Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани", подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората. „Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст", категоричен бе Бойко Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че партията подпомага еднакво и църкви, и джамии, и синагоги. „На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни. В България няма етнически проблем, ако не го създават партиите. Винаги, когато дойдат избори, някой - най-често ДПС, започва да разиграва етническата карта

Прокурори подхванаха сагата "Салтанат"

Има образувана проверка по сигнали на граждани, живеещи в местността Салтанат в Морската градина. Тя е срещу неизвестен извършител и ако има установени нередности, ще бъде образувано досъдебно производство, каза говорителят на Варненската окръжна прокуратура Радослав Лазаров.

ЧЕЗ ограничи ВЕИ мощностите в Западна България

София /КРОСС/ На 22.03.2014 г., за периода от 10:00 ч. до 17:00 ч. по искане на ЕСО ще бъде ограничено производството на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията, обслужвана от ЧЕЗ.Териториалните диспечерски управления на държавния „Електроенергиен системен оператор" ЕАД разпоредиха на "ЧЕЗ Разпределение България" АД да бъдат ограничени с 60% максималните работни мощности на всички производители на електрическа енергия от възобновяеми източници, присъединени към електроразпределителната мрежа. "ЧЕЗ Разпределение България" АД напомня, че разпорежданията на оперативния персонал на Териториалните диспечерски управления на държавния „Електроенергиен системен оператор" ЕАД са задължителни за изпълнение от оперативния персонал на ЧЕЗ и за оперативния персонал на производителите на електрическа енергия, присъединени към съответната електроразпределителна мрежа.

Плевнелиев защити указа си за ЦИК с математика

При назначаване на членовете на ЦИК държавният глава спази принципа за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции. Това се посочва в становище на президента Росен Плевнелиев по повод състава на ЦИК.

Как изборите в Индия ще повлияят на рупията?

Промяната на лидерството може да съживи индийската икономика

    


Скандален обрат по „Килърите”: Ася Петрова иска връщане на делото

/КРОСС/ Шокиращ обрат по делото „Килъри". Заместник - главният прокурор Ася Петрова, която е и наблюдаващ прокурор по делото „Килъри" е протестирала решението на Варненския апелативен съд, който потвърди доживотните присъди на обвиняемите по делото, с протест до ВКС, в който Ася Петрова е поискала връщане на делото за ново разглеждане.На практика прокурор Ася Петрова в писмения си протест, внесен във ВКС, е поискала всичко онова, за което настояваха самите обвиняеми по делото „Килъри" и защитата им - връщане на делото.Прокурор Ася Петрова е протестирала решението на Апелативния съд - Варна като се е позовала на множество процесуални нарушения.Позицията на прокурор Ася Петрова е шокираща, тъй като на първа инстанция в Шумен т.нар. „Килъри" получиха доживотни присъди, а на втора инстанция във Варненския апелативен съд присъдите им бяха потвърдени, което би трябвало да се отчете като успех за прокуратурата.Какво накара Ася Петрова да „прозре" за купищата безобразия и нарушения вършени по делото „Килъри" и самата тя да поиска връщане на делото за ново разглеждане, предстои да ви информираме.В протеста си прокурор Ася Петрова протестира "занижените" присъди на някои от обвиняемите и иска делото да бъде върнато за ново разглеждане. Прокурор Петрова не уточнява къде точно да се върне делото. На втора инстанция то не може да бъде върнато, в Шумен също

Касим Дал: Сравнението на Кърджали с Крим е комплекс

Той категорично заяви, че в Кърджали няма настроения за отцепване от държавата и допълни, че дори по време на Възродителния процес не е имало такива

Крисчън Бейл е фаворит на Дейвид Финчър за ролята на Стив Джобс


Актьорът Крисчън Бейл е основен фаворит на режисьора Дейвид Финчър за главната роля в неговия следващ проект - нов биографичен филм за Стив Джобс по сценарий на Арън Соркин, писа The Wrap.

Бейл, който тази година бе номиниран за "Оскар" за главна мъжка роля в "Американска схема", е първият избор на Финчър в лентата, която мнозина определят като своеобразно продължение на съвместната работа на режисьора и сценариста Соркин по големите истории на технологията, след като двамата...

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Сумиста

ВКС да върне делото на Варненския апелативен съд, иска обвинението

    


Разработват автомобил, който чете мисли

Швейцарският федерален технологичен институт в партньорство с Peugeot разработва инфрачервена камера, която ще бъде насочена към лицето на шофьорите в автомобилите, съобщава Business Insider. Целта е да се разработи софтуер, който да поддържа проследяване на лицеви изражения в реално време. Той ще има редица приложения, Швейцарският федерален технологичен институт в партньорство с Peugeot разработва инфрачервена камера, която ще бъде насочена към лицето на шофьорите в автомобилите, съобщава Business Insider. Целта е да се разработи софтуер, който да поддържа проследяване на лицеви изражения в реално време. Той ще има редица приложения,

Борисов: Ние сме длъжни с Местан да изпием на центъра едно кафе, но това не значи коалиция

Ние сме длъжни с Местан да изпием на центъра едно кафе, но това не значи коалиция, това заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде “Фокус”. "И аз, днес излиза...

Случаят в Карадере е пладнешки грабеж, изригна Борисов

Случаят в Карадере е пладнешки грабеж. Това коментира в Кърджали председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 150 младежи от структурите на млдежката организация на партията от Южна България, съобщи "Фокус".

"И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, Случаят в Карадере е пладнешки грабеж. Това коментира в Кърджали председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 150 младежи от структурите на млдежката организация на партията от Южна България, съобщи "Фокус". "И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма,

Русия заплаши с реципрочни мерки заради санкциите на ЕС


Русия си запазва правото да даде адекватен отговор на въвеждането от ЕС на допълнителни санкции срещу Русия, заяви днес говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич, предаде ИТАР-ТАСС.

"Жалко, че Европейският съвет взе решение, което е откъснато от действителността. Считаме, че е време да се върнем към прагматичното сътрудничество, което отговаря на интересите на нашите страни", каза Лукашевич и допълни, че Русия си запазва правото да вземе реципрочни мерки....

Пътят към Член 7 на Договора на ЕС вече е разчистен

През последните години в България установих, че фразата "върховенство на закона" изобщо не се разбира и съответно стои празна, без съдържание. За повечето хора това е някаква западна измишльотина, която звучи също толкова неразбираемо, колкото и търговия с деривати. Резултатът не е изненадващ ка ...

Кунева оглави евролистата на Реформаторите /обновена/

София /КРОСС/ Лидерът на „Движение България за гражданите" Меглена Кунева оглави листата на Реформаторския блок за предстоящите избори за Европейски парламент. На второ място в лисата е Светослав Малинов от ДСБ. Днес и в следващите пет години ще съществуват само три важни теми, през които от формално членство, да преминем към реално присъединяване към ЕС: работни места, високи доходи и енергийна независимост на България. Намираме се пред Третия национален консенсус и ще работим за него. Това каза при обявяването й за водач на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева.Тя сравни създаването на Блока със създаването на ЕС, като подчерта, че и двата процеса са станали възможни, благодарение на солидарност, хармонизация, балансирани интереси, а не налагане на сила. Кунева очерта тежката ситуация в страната като изброи, че над 410 хиляди са безработните българи, над 4 млрд. лева губи държавата от ДДС измами и контрабанда, над 30 % е обема на сивата икономика, корупцията е на безпрецедентни нива, всеки трети български младеж няма трудови доходи, повече от половината български деца се отглеждат в бедност или сериозни лишения, над 2 млн. българи напуснаха страната, още толкова не се осигуряват здравно, а голяма част от извоюваните средства при преговорите за влизане в ЕС никога не влязоха в България.Семейството трябва да се събира, добави тя по отношение на общата листа на РБ

Кунева оглави евролистата на Реформаторите

София /КРОСС/ Лидерът на „Движение България за гражданите" Меглена Кунева оглави листата на Реформаторския блок за предстоящите избори за Европейски парламент. На второ място в лисата е Светослав Малинов от ДСБ. За листата на предстоящите евроизбори БЗНС издигнаха Димитър Бечев, преподавател в Софийския университет. Челната кандидатура на СДС е лидерът на партията Божидар Лукарски, а Народна пария „Свобода и достойнство" на Касим Дал издига Корман Исмаилов, който е и председател на партията. Очаквайте подробности

МВнР на Русия: Мандатът на мисията на ОССЕ за Украйна не важи за Крим

/КРОСС/ В петък вечерта Постоянният съвет на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа взе решение за изпращане на разширена наблюдателна мисия в Украйна. Резолюцията за мандата бе приета с консенсус от 57 страни-членки на ОССЕ. В отговор на това Министерството на външните работи на Русия заяви, че мандатът на мисията отразява новите политико-юридически реалности и не се разпространява върху Крим и Севастопол, които вече са част от Русия.„Мандатът на мисията отразява новите политико-юридически реалности и не се разпространява върху Крим и Севастопол, които вече са част от Русия. Мандатът предвижда разполагането на 100 международни граждански наблюдатели в Киев и девет други градове в западната, източната и южната част на Украйна", - се посочва в коментар на Министерството на външните работи на Русия, публикуван днес на сайта на ведомството, предаде руската информационна агенция РИА „Новости".

Бивш кмет заплашван от Галеви

Бившият кмет на Дупница Пламен Соколов разказа в „На светло”, че е получавал заплахи от изчезналите бизнесмени, известни като Братя Галеви.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване