Раздават великденските пенсии от 4 април

Идеята е хората от тази уязвима социална група да получат парите си преди 19 април, за да се подготвят за празника, заяви социалният министър Хасан Адемов

Операцията по извеждане на мъжа, който искаше да скочи от терасата си, приключи

Операцията по извеждането на мъжът, който заплашваше да скочи от апартамента си във Варна, приключи. Към 16:10 часа той бе убеден от психолози да напусне жилището си, съобщиха от пресцентъра на полицията в града. Мъжът ще бъде отведен в психично отделение, където ще му бъде оказана специализирана помощ.

Кербер си отмъсти на Пиронкова за загубения финал в Сидни

В тотално фиаско се превърна третия мач на Цветана Пиронкова на престижния турнир в Маями. Нашата първа ракета при жените загуби с 0:6, 2:6 от германката Анжелик Кербер. Интересен факт е, че точно с ...

Левски се съживи с 2:0 над Ботев (Пд) в дебюта на Топузаков

Левски се съживи с 2:0 срещу Ботев (Пд), след като срещу същия отбор се самоуби в турнира за Купата на България. "Сините" биха в дебюта на новия старши-треньор Елин Топузаков в мача от 28-ия...

Не позволихме на Ботев да играе, радва се Топчо

"Не позволихме на Ботев да играе". Това каза новият старши-треньор на Левски Елин Топузаков след победата с 2:0 в дебюта му на поста. "Сините" се поздравиха с успеха на "Герен...

Мирослав Найденов: Обещахме на симпатизантите си да играем сами

БАСТА искаме да играем сами, защото такова обещание сме дали на своите симпатизанти и членове, колкото и да е трудно. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Мирослав Найденов, съуч...

Откриха на какво се дължи ползата от шоколада

Учени от университета на Луизиана откриха, че ползата от черния шоколад за сърдечносъдовата система се определя от начина, по който чревни бактерии ферментират какаовите фибри, съобщи в. "Дейли мейл".

Бифидобактериите е млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които действат като естествeно противовъзпалително средство. То навлиза в кръвта и предпазва артериите от увреждане.

Какаото съдържа полифеноли, които са антиоксиданти, например - катехин и епикатехин. В него има и малко фибри. И двата компонента са трудносмилаеми, но лесно се обработват от добрите бактерии в дебелото черво.

Черният шоколад съдържа повече какао и с него процесът е по-изявен. Комбинирането на какаото с пребиотици, които стимулират бактериалния растеж, също засилва процеса.

Тази седмица стана ясно, че болницата "Бригам енд уиминс" в Бостън ще започне тестове на лекарства срещу инфаркт, съдържащи съставки от черен шоколад, съобщава Асошиейтед прес.

Концентрациите на тези медикаменти със споменатите вещества обаче са толкова големи, че са равностойни на стотици шоколадови блокчета. Експериментите ще бъдат проведени от екипа на д-р Джоан Менсън и ще обхванат 18 хиляди мъже и жени на територията на САЩ.


Диков иска проверка на парижките вояжи на Сидеров

София /КРОСС/ Журналистът Сашо Диков отвърна на удара на лидера на "Атака" Волен Сидеров и от ефира на Нова телевизия заяви, че ще подаде контрасигнал срещу депутата за вояжите му в Париж и тлъстите суми, които според него са давани за проститутки. Преди два дни стана ясно, че Комисията по корупция в НС, оглавявана от Сидеров, е подала сигнал до обвинител №1 срещу Диков, в който се твърди, че журналистът взимал тлъсти суми, за да прави определени интервюта. В материалите, които да са дадени на Сотир Цацаров, имало и обвинения за нерегламентирани дейности на хора от екипа на Сашо Диков. "Първото, което ще направя, е да изискам сигнала, за да се запозная с него. А след това ще напиша сигнал срещу Волен Сидеров за неговите парижки вояжи, ще искам проверка плащал ли е по 700 долара за елитни проститутки. Какви са тези самоковски джипове, които разкарват приятелката на Сидеров - Деница Гаджева и русокосата депутатка Миглена Александрова", коментира Сашо Диков.

БАСТА ще участва самостоятелно на евроизборите

София /КРОСС/ Партията на Мирослав Найденов БАСТА ще участва самостоятелно на изборите за Европейски парламент. Това решение беше взето на извънреден Национален конгрес на партията, който се проведе днес. Делегатите утвърдиха и участниците в листата на ПП БАСТА за евроизборите. Те упълномощиха Управителния съвет и Съвета на ветераните на партията да определят подредбата на листата и нейния водач.

Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много!

Лидерите на партии отиват при президента за разговори по казуса с ЦИК

    


Бившият шеф на КАТ: Няма да влизам в политиката

София /КРОСС/ Няма да влизам в политиката. Няма да ходя при Бареков. Това заяви пред Нова телевизия бившият шеф на столичния КАТ Богдан Милчев. Той отрече и че ще става охрана на политика. Напуснах сам, не са ме гонили, каза още Милчев. Много са ме натискали, но никога не съм се поддавал, подчерта той.

След няколко часа: Спасен е варненецът, опитал да се самоубие

Валентин, варненецът, който опита да се самоубие, беше спасен. Той беше изведен от дома си след многочасови усилия на полицаи и пожарникари.

Григор гони дебют в Топ 10 срещу Кей Нишикори

Гришо ще излезе в неделя срещу японеца Кей Нишикори в третия кръг на "Мастърс" турнира в Маями.

Шефовете в МВР са като ветроходни кораби

„МВР е смачкано, полицаите не смеят да са полицаи, защото знаят че шефовете им са като ветроходни кораби, че не може да се задържи информация, тя все изтича. Това, което се случи в Лясковец е само върха на айсберга", заяви зам.-шефът на „България без цензура“ Росен Петров.

Борисов и Местан се срещнаха в Кърджали (видео)

Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан се срещнаха в заведение в Кърдждали, след като цял ден уговаряха задочно срещатата си, съобщи кореспондетът на "24 часа". Те обаче не пиха кафе, а минерална вода. Милко Багдасаров от БСП връчи на Борисов членска карта за волейболен клуб "Арда". Очаквайте подробности.

И Китай засече възможни следи от малайзийския самолет

Китай откри подозрителен предмет, който плавал на 120 километра от евентуалните останки от малайзийския самолет, за които съобщи Австралия. Това...

Борисов за Лазаров: Няма как за една нощ да вземеш 4 звезди. Ще има звездопад!

До 3 април ще приключат проверките по случая в Лясковец, при който 53-годишният Петко Петков уби баретата Емил Шарков и рани други трима лужители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.
Той отново изрази готовност да подаде оставка, ако се докаже негова вина. До 3 април ще приключат проверките по случая в Лясковец, при който 53-годишният Петко Петков уби баретата Емил Шарков и рани други трима лужители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Той отново изрази готовност да подаде оставка, ако се докаже негова вина.

И британците не блестят с географски познания

/КРОСС/ 90 процента от британците не могат да намерят България на картата, показва ново проучване, публикувано във вестник „Дейли мейл".Въпреки че пътуват повече отвсякога, британците продължават да са зле по география, показва изследването на сайта Hotels.com. Гърция е една от най-предпочитаните летни туристически дестинации от британците, но се оказало, че 74 процента не могат да я намерят на картата. Най-голям проблем обаче британците имат с България, като цели 90 процента от анкетираните нямат идея къде се намира страната, въпреки че тя става все по-популярна със зимните и летните си курорти, коментира „Дейли мейл". В челната петица попадат още Сингапур, Гърция, Румъния и Виетнам. Някои британци бъркат Южна Африка с Испания, а има и такива, които смятат, че Китай е Бразилия. Американците също могат да се почувстват засегнати, тъй като 10 процента от анкетираните са идентифицирали Полша като Съединените щати, съобщи БНР.

Дилов представя във Варна "Бизнес-изкуството да управляваш ограничени ресурси. Най-вече - себе си"

Какъв е пътят към изграждането на успешна бизнес среда в България? Кой е ключът, който ще отвори вратите пред българските предприемачи към нови хоризонти? Според Саша Безуханова, отговорът на тези въпроси се крие в три прости думи: свобода, обединение и лидерство.

Михайлова: Водата е част от екологията на нашата планета

Кърджали /КРОСС/ Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова поздрави участниците и гостите на общоградския празник, посветен на Световния ден на водата - 22 март, който се проведе в Кърджали. Инициативата е част от Националната кампания на Министерство на околната среда и водите под надслов „Всяка капка си струва". На церемонията присъстваха кмета на града Хасан Азис, областния управител Бисер Николов, кметове на общини от областта и народни представители. В празника се включиха стотици деца и младежи от училища и екоклубове, много граждани и гости на града. При откриването министър Михайлова каза „Това е празникът на водата. Един ден, в който целия свят посвещава своето внимание на тази ценност, която ние използваме и благодарение, на която гарантираме живота на нашата планета. Водата е част от екологията на нашата планета, част от екологията на всяко населено място, в което живеем. Всяка капка от тази вода си струва. Всяко усилие на всеки един от нас - да съхраним, да я пречистим и да я ползваме ефективно си струва, защото това е бъдещето на планетата и живота ни на нея. Аз съм изключително щастлива, че отбелязваме този празник днес, точно в Кърджали, защото тук е мястото, където ние можем да се похвалим с успехи и където знаем как да решим проблемите. В Кърджали се реализира един от най-големите проекти по ОПОС до 2013 г. за воден цикъл"

На какво се дължи ползата от шоколада

Бифидобактериите е млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които действат като естествeно противовъзпалително средство, сочи ново изследване

Борисов за Лазаров: Ще има звездопад! Няма как за една нощ да вземеш 4 звезди

До 3 април ще приключат проверките по случая в Лясковец, при който 53-годишният Петко Петков уби баретата Емил Шарков и рани други трима лужители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.
Той отново изрази готовност да подаде оставка, ако се докаже негова вина. До 3 април ще приключат проверките по случая в Лясковец, при който 53-годишният Петко Петков уби баретата Емил Шарков и рани други трима лужители от Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Той отново изрази готовност да подаде оставка, ако се докаже негова вина.

Трус от 6.2 по Рихтер разтърси Чили


Сеизмолозите отчетоха трус с магнитуд 6,2 по чилийското северно крайбрежие, който уплаши местното население, но засега не се съобщава за щети, предаде Асошиейтед прес.

Според Геофизическия институт на САЩ трусът е бил регистриран в 12:59 часа по Гринуич с епицентър на 96 километра северозападно от крайбрежния град Икике.

Чилийската национална служба за спешни действия обяви, че няма данни за щети или проблеми с инфраструктурата.

Официални представители...

Нападението на "Челси" се събуди за 6:0 срещу "Арсенал" и вгорчи юбилея на Венгер


Нападението на "Челси" най-накрая се развихри за радост на мениджъра Жозе Моуриньо и то в много важен мач. Сините спечелиха с 6:0 срещу "Арсенал" в среща от 31-ия кръг във Висшата лига.

Домакините се представиха отлично и вгорчиха юбилея на Арсен Венгер, който изведе "топчиите" за хиляден път. Мачът се разви разочароващо за "Арсенал" и напомни на тежкото поражение с 1:5 срещу "Ливърпул". Това е третата разгромна загуба за отбора, като се добави и тази с 3:6 срещу "Манчестър сити"....

Арсенал пуска жалба за изгонването на Гибс, наказват съдията

Ръководството на английския Арсенал ще обжалва червения картон на Киърън Гибс на мача с Челси от Висшата лига. "Артилеристите" загубиха катастрофално с 0:6 на "Стамфорд Бридж", а с...

Конфискуваха 42 кг злато и на $4,8 млн. от дома на бившия енергиен министър на Украйна

Конфискуваха 42 кг злато и 4,8 милиона долара в брой от къщата на бившия украински министър на енергетиката Едуард Ставицки, който бе заподозрян в присвояване на държавни средства. Това съобщи украинс...

Вижте новото попълнение на БНТ

След непрекъснатите промени в bTV, разместванията в останалите телевизии някак остават на по-заден план. И все пак няма начин да не отбележим новото...

5 млн. долара и 42 кг. злато откриха в дома на бивш украински министър

/КРОСС/ 42 килограма злато и 4.8 милиона долара в брой са конфискувани от дома на бившия министър на енергетиката на Украйна Едуард Ставицки, подозиран в кражба на държавни пари, съобщиха днес вътрешното министерство.Разследването на Ставицки, което бе разпоредено от главната прокуратура, е извършено от подразделението за борба срещу организираната престъпност към вътрешното министерството, се уточнява в съобщението на вътрешния министър Арсен Аваков във Фейсбук.Според информация на сайта "Украинская правда", Ставицки, който вероятно е избягал в Италия, е бил замесен най-вече в аферите около резиденцията на бившия президент Виктор Янукович край Киев, чийто лукс и блясък шокираха населението след бягството на сваления държавен глава, отбелязва "Франс прес".

Левски шокира Ботев в дебюта на Топузаков

"Сините" стигнаха до успех с 2:0 след две ранни попадения

    


Светлозар Недев показва „Космическа релация“ в Галерия „Поморие“

svetlozar_nedev

Известният фотограф и художник Светлозар Недев открива своята самостоятелна изложба живопис „Космическа релация“ на 25 март /вторник/ от 18:00 часа в Галерия „Поморие“.

Светлозар Недев е роден 1961 г. в Стара Загора. Завършил е ССУ по фотография и полиграфия “Юлиус Фучек” – гр. София, а по-късно и ВСУ „Черноризец Храбър“, специалност културология. Работи като фотокореспондент към БТА , а в момента е действащ преподавател в Тракийски университет – гр. Стара Загора.
В творческата си биография художникът участва в множество самостоятелни и общи изложби в България и чужбина. Организатор и участник е на международен пленер в гр. Мъглиж. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Русия, Хърватска, Турция ,Чехия, Македония и др.

izl

 

 

90% от британците не могат да намерят България на картата

90 процента от британците не могат да намерят България на картата, показва ново проучване на сайта Hotels.com, публикувано в „Дейли мейл”.
Гърция е една от най-предпочитаните летни туристически дестинации от британците, но се оказало, че 74 процента не могат да я намерят на картата.
90 процента от анкетираните нямат идея къде се намира България, 90 процента от британците не могат да намерят България на картата, показва ново проучване на сайта Hotels.com, публикувано в „Дейли мейл”. Гърция е една от най-предпочитаните летни туристически дестинации от британците, но се оказало, че 74 процента не могат да я намерят на картата. 90 процента от анкетираните нямат идея къде се намира България,

До 3 април приключва проверката за Лясковец

Това обяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров

Извадиха жив и здрав кандидат-самоубиеца във Варна!

След над пет часа преговори между полиция, психолози и 30-годишния Валентин в 16,10 часа той бе изведен от полицията.

Бареков кани СДС в коалицията си


Последната партия, която би могла да влезе в съюза, е СДС, обяви на пресконференция днес бившият телевизионен водещ и председател на "България без цензура" Николай Бареков, който е свързван с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев.

Ние не искаме нашата коалиция, нашият съюз да се разтяга, като някоя хармоника до безкрайност. Четири - пет формации са напълно достатъчни, каза Бареков, цитиран от агенция "Фокус".

Днес "България без цензура" подписа...

Местан и Борисов с уговорка за кафе

Партийните лидери Бойко Борисов и Лютви Местан правят уговорки да се видят на кафе в Кърджали, където се намират и двамата, но по различни поводи.

Забраниха каруците в Поморие

Влизането на каруци в стария град на Поморие вече е забранено. Заповедта на кмета е в сила за летния сезон. Целта е превозните средства с животинска...

90% от британците не откриват България на картата, 10% смятат Полша за САЩ

90 процента от британците не могат да намерят България на картата, показва ново проучване на сайта Hotels.com, публикувано в „Дейли мейл”.
Гърция е една от най-предпочитаните летни туристически дестинации от британците, но се оказало, че 74 процента не могат да я намерят на картата.
90 процента от анкетираните нямат идея къде се намира България, 90 процента от британците не могат да намерят България на картата, показва ново проучване на сайта Hotels.com, публикувано в „Дейли мейл”. Гърция е една от най-предпочитаните летни туристически дестинации от британците, но се оказало, че 74 процента не могат да я намерят на картата. 90 процента от анкетираните нямат идея къде се намира България,

Пиронкова излиза в 17 часа на корта в Маями

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова се изправя днес срещу поставената под номер 5 в основната схема Анжелик Кербер (Германия) в мач от третия кръг на турнира в Маями с награден фонд 5,4 милиона долара. Двете тенисистки ще излязат на корта в 17,00 часа българско време.

Пет млн. долара и 42 кг злато са открити в дома на бивш украински министър

При обиск в жилището на бившия министър на енергетиката на Украйна Едуард Ставицки, подозиран в кражба на държавни пари, бяха конфискувани 42 килограма злато и 4.8 милиона долара в брой, обяви днес вътрешното министерство, цитирано от Франс прес.

Разследването на Ставицки, което бе разпоредено от главната прокуратура, е извършено от подразделението за борба срещу организираната престъпност към вътрешното министерството, се уточнява в съобщението на вътрешния министър Арсен Аваков във...

Във варненската ЦДГ "Звездичка" отбелязаха Световния ден на водата

Световният ден на водата в ЦДГ №13 „Звездичка” бе отбеляза под мотото „Вода и Енергия”. За трета поредна година малките еколози от Детската еко-академия станаха част от Международния воден мост. Със своя еко-спектакъл „Водата около нас” представен емоционално, артистично и представящ екологичната им култура, те призоваха всички за пестеливо и разумно използване на водните ресурси.

Охранител на иракския президент застреля журналист

Служител от охраната на президента на Ирак Джалал Талабани застреля журналист, предаде АФП, като се позовава на източник от правителствените среди.

Щайнмайер осъди руския опит за разделяне на Европа

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер осъди руския „опит за разделяне на Европа" чрез организирането на спорен референдум за независимост в Крим, което доведе до поглъщането на украинския полуостров от Русия, предаде „Фрабнс прес". „Референдумът в Крим е нарушение на международното законодателство и опит за разделяне на Европа", каза Франк-Валтер Щайнмайер пред журналисти в Киев, след среща с и.д. президент на Украйна Александър Турчинов.Яценюк и Щайнмайер са обсъдили военнотехническото сътрудничество, така че да се подпомогне Украйна да подобри съоръженията си и да подсили въоръжените си сили.След обед Щайнмайер ще посети Донецк, големия индустриален център в източна Украйна, където през последните седмици имаше демонстрации на проруски сепаратистки групи и където за днес е планирана нова акция на противниците на новите власти в Киев.Германският външен министър пристигна на посещение в Киев ден след като в Брюксел бе подписан политическия раздел на споразумението за асоцииране на Украйна и Европейския съюз.

Черноморец взе 3 точки за 3 минути в Гоце Делчев

Черноморец на Димитър Димитров-Херо спечели 3 гочки при гостуването си на Пирин в Гоце Делчев само за 3 минути. Толкова беше необходимо на гостите от Бургас да обърнат резултата и да спечелят с 2:1 ма...

Божинов: Без пари до края на сезона? Не е моя работа!

Валери Божинов отказа да коментира заплахата на собственика на Левски Тодор Батков, че няма да плаща заплати до края на сезона. Нападателят на "сините" се измъкна от въпроса с обяснението, ч...

3 дни по-рано раздават великденските пенсии

Изплащането на априлските пенсии с великденските добавки към тях ще започне три дни предсрочно. Те трябва да получат парите си преди 19 април, за да се подготвят за празника. Това обяви в Хасково соц...

Кличко поиска болезнени санкции за Путин

/КРОСС/ Лидерът на партия УДАР Виталий Кличко смята, че нашествието на Русия в Украйна и окупацията на Крим е унищожила системата за европейската безопасност, а Путин е нарушил всички изисквания на международното право, предаде УНИАН. ЕС и САЩ са длъжни да приемат санкции не само към няколко представители на путинския режим, но и да изолират Русия икономически. Така те ще да предотвратят агресивното поведение на Кремъл, заяви Кличко по време на изказване на Брюкселския форум. „Последните събития в Украйна засвидетелстваха, че руските лидери са готови да използват сила. Поради това ЕС и САЩ заедно трябва да са готови да реагират остро. Нужни са такива санкции на демократичния свят, които да изолират Русия икономически, да са истински болезнени за Путин.", каза още той.Украйна и съседните й страни се нуждаят от помощ за техния демократичен път и икономически разцвет. Европейският съюз може да направи това. Това е в интерес на Европа, за да я видят стабилна и мирна. Следователно, ЕС е заинтересован да помогне на източните си партньори в изграждането на държавната структура, реорганизация на социалния живот и икономика", подчерта Кличко.

Рехав протест срещу новия Наказателен кодекс /снимки/

София /КРОСС/ Група столичани се събраха на протест срещу новия Наказателен кодекс. Организираното в социалната мрежа събитие успя да събере около 30-ина човека на „Орлов мост".„Ние не искаме да участваме в подобен театър, в който участват обществените съвети в момента", категорични са демонстрантите. По думите им проектът за нов наказателен кодекс ограничава гражданските свободи на хората. Според тях действията на управляващите са съвсем целенасочени, подтикнати именно от предишните протести през зимата и лятото. Инициативата е на мрежата „Бъди промяната в София", но присъстват и други хора, които искат да изкажат вижданията си. Забелязват се плакати, част, от които гласят: „Кой решава", „Да спрем настъпващия тоталитаризъм" и „Не на новия наказателен кодекс". Участниците в протеста са „въоръжени" със свирки, вувузели и български трибагреници. Шествието преминава без сблъсъци. Има и полицейско присъствие. Снимки: Булфото, всички права запазени    

Рехав протест срещу новия Наказателен кодекс

София /КРОСС/ Група столичани се събраха на протест срещу новия Наказателен кодекс. Организираното в социалната мрежа събитие успя да събере около 30-ина човека на „Орлов мост".„Ние не искаме да участваме в подобен театър, в който участват обществените съвети в момента", категорични са демонстрантите. По думите им проектът за нов наказателен кодекс ограничава гражданските свободи на хората. Според тях действията на управляващите са съвсем целенасочени, подтикнати именно от предишните протести през зимата и лятото. Инициативата е на мрежата „Бъди промяната в София", но присъстват и други хора, които искат да изкажат вижданията си. Забелязват се плакати, част, от които гласят: „Кой решава", „Да спрем настъпващия тоталитаризъм" и „Не на новия наказателен кодекс". Участниците в протеста са „въоръжени" със свирки, вувузели и български трибагреници. Шествието преминава без сблъсъци. Има и полицейско присъствие.      

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване