Пореден успех на учениците от варненската математическа гимназия

Поредни призове завоюваха представителите от школата по физика в МГ „Д-р Петър Берон” във Варна на Пролетното национално състезание по физика, провело се в гр. Сандански. В състезанието взеха участие 350 ученици от 20 области на страната.

"Икономист": ЕС се носи по течението

Европа все още не се е отучила от руските енергоносители

    


"Байерн" се протегна за титлата с 18-ата си поредна победа


Германският шампион направи поредната си решителна крачка към защитата на титлата. Баварците спечелиха с 2:0 гостуването си на "Майнц".

Головете отбелязаха Бастиан Швайнщайгер и Марио Гьотце в последните минути. С това воденият от Хосеп Гуардиола вече е само на точка от шампионската титла.

"Байерн" може да започне празненствата още след следващия си мач. Осем кръга преди края на сезона шампионите са със 74 точки и водят с 23 пред втория "Борусия" (Дортмунд).
...

До 24° утре, във вторник захладнява

През нощта ще е ясно, утре - предимно слънчево и топло. Главно над западните райони ще има разкъсана висока облачност. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 2° и 7°, максималните - между 19° и 24°, по Черноморието ще бъде малко по-хладно.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - През нощта ще е ясно, утре - предимно слънчево и топло. Главно над западните райони ще има разкъсана висока облачност. Минималните температури в повечето места ще бъдат между 2° и 7°, максималните - между 19° и 24°, по Черноморието ще бъде малко по-хладно. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -

Казийски и Стойчев пак на финал в Шампионската лига, сега с Халкбанк

Матей Казийски и треньорът Радостин Стойчев са отново на финал в Шампионската лига. Този път с турския Халкбанк (Анкара). Файнъл фор в турнира се провежда в столицата на югозападната ни съседка. На 1/...

Бербо се чувствал като дядо сред младите в Монако

Българският нападател на Монако Димитър Бербатов се чувствал като дядо сред младите му съотборници в тима от Княжеството. "Направих правилния избор, като преминах в Монако, коментира той в интерв...

Сметката на Местан и Борисов ще я плати българският народ

Сметката от днешната среща между Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали ще бъде платена от българските народ, заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в Стара Загора.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет. 

Акцентите в 18 часа:

- Томислав Дончев и досегашните евродепутати Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за евроизборите. Това заяви председателят на партията Бойко Борисов.

- Русия обяви Крим за част от своя район на военен контрол.

- Китайски спътници са засекли плаващи предмети,...

Украйна - арена на нова Студена война

25 години след падането на желязната завеса Украйна стана арена на нова Студена война. Намесата на Русия в Украйна е най-сериозната заплаха за сигурността на Европа от края на Студената война, призна и генералният секретар на НАТО Андерс фог Расмусен и допълни, че отношенията между НАТО и Русия вече никога не може да са същите.

Левски би Ботев ПД, сектор "Б" изригна: "Батков - вън!"

Елин Топузаков дебютира с победа начело на Левски, феновете на тима от "Герена" с мощни скандирания против Тодор Батков.

Абсолютно убедена съм в единството на Реформаторския блок, обяви Кунева


Аз съм абсолютно убедена в единството на Реформаторския блок. Това заяви Меглена Кунева, която ще води листата на реформаторския блок на предстоящите евроизбори в ефира на БиТиВи. Тя каза това в отговор на въпрос, свързан с поканата, която по-рано близкият до Делян Пеевски и Цветан Василев лидер на "България без цензура" Николай Бареков отправи покана за присъединяване към "Синьо единство".

По повод на слабото представяне на блока, което предвиждат последните социологоически...

Петър Гетов: Изходът е възстановяване на военновъздушното училище

- Г-н Гетов, кога полетяхте за първи път?
- За първи път летях през 1977 г. в Софийския аероклуб. През 1979 г. бях приет във Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”, а през 1984 г. го завърших. След това бях разпределен в днешната авиобаза Граф Игнатиево и цялата си служба изкарах там като пилот на МиГ-21 Бис. Летях до 1996 г., - Г-н Гетов, кога полетяхте за първи път? - За първи път летях през 1977 г. в Софийския аероклуб. През 1979 г. бях приет във Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски”, а през 1984 г. го завърших. След това бях разпределен в днешната авиобаза Граф Игнатиево и цялата си служба изкарах там като пилот на МиГ-21 Бис. Летях до 1996 г.,

Пенсионерите с великденски помощи от 4 април

До Великден всички български пенсионери ще получат еднократната помощ от 30 лева, обяви в Хасково министърът на социалната политика Хасан Адемов.

В Китай "по женски"

Какво е значението на визитата на Мишел Обама?

    


Партийните лидери се срещат с Плевнелиев заради ЦИК

Кърджали /КРОСС/ Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщи след срещата си с Лютви Местан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов."Той ми даде неговата разбивка по Централната избирателна комисия (ЦИК). Приехме срещата, за която президентът е отправил покана - в 9,15 часа в понеделник, към лидерите на партии, да говорим още веднъж по темата", каза Борисов.Поставих въпроса за зам.-председателското място в ЦИК пред Местан и той ми даде неговата разбивка, защо считат, че поставени наравно с ПП „Атака" с по двама души, са ощетени, каза Борисов.„Разбрахме се, по тази тема, в понеделник, при президента да се водят дискусии и се надявам всички партии да намерим разрешение на този казус, защото той касае европейските избори; наблюдават ни отвън и се надявам при президента да намерим някакво решение", допълни той."Аз съм за толерантност, при която всяка една партия ще получи дължимото - ГЕРБ е първата политическа сила, победител на парламентарните избори, победител и на миналите избори за евродепутати и имаме своите претенции. Но изборите трябва да се проведат, и то при максимална рпозрачност и сигурност и именно такава Избирателна комисия ни трябва. Снимка: Булфото, всички права запазени

Мечтата за пилот е скъпа = 45 000 евро

Мечтата да станеш пилот струва между 40 000 и 45 000 евро. Сума, достъпна за татковци с дебели финанси и недостъпна за повечето българи. Затова авиоучилищата у нас затварят, а командирите остаряват и
се очаква през 2017 г.
да внасяме пилоти 
Недоимъкът на летци можеше да настъпи и по-рано, ако преди 3 години не е взето решение възрастта за летене Мечтата да станеш пилот струва между 40 000 и 45 000 евро. Сума, достъпна за татковци с дебели финанси и недостъпна за повечето българи. Затова авиоучилищата у нас затварят, а командирите остаряват и се очаква през 2017 г. да внасяме пилоти Недоимъкът на летци можеше да настъпи и по-рано, ако преди 3 години не е взето решение възрастта за летене

Тежка загуба за Цвети Пиронкова на турнира в Маями

Цветана Пиронкова приключи участието си в Маями след тежка загуба с 0-6 2-6 от Анджелик Кербер в двубой от трети кръг на турнира. Срещата стартира лошо за Цвети и още в първия гейм допусна двойна грешка на точка за пробив, в следващия пропиля два брейкбола, а веднага след това отново загуби подаването си.

Пръмова: Не зная политиците да имат интерес от свалянето на едно предаване

София /КРОСС/ Говори се, че случилото се с „Лице в лице" е политическа поръчка. Аз не знам политиците да имат интерес едно политическо предаване да бъде свалено, коментира пред Нова телевизия бившата продуцентка на публицистичното предаване Уляна Пръмова. По думите й тя знае за промяната толкова, колкото и всички останали. "Разбирам, че става дума за програмно-стратегически съображения. Мога да започна да изчислявам на кого е изгодно това - например, на конкуренцията", посочи тя.На реплика на Сашо Диков, че рейтингът на предаването е бил не по-силен от вървящото паралелно предаване "Сделка или не" по Нова, тя коментира: "Да, често ни биеше, но често и ние го биехме, зависеше от много неща - и от гостите, и от други фактори".За разлика от Митко Цонев, който обяви, че ще прави ново предаване, Пръмова нямала предложения, нито пък оферта да оглавява някоя телевизия. "Засега имам само идеи", каза тя.

Кой разби службите? Кой? Кой?

Асоциален, озболен и неподлежащ на интегриране тип застреля полицай в Лясковец. Изпратените в градчето спецполицаи станаха жертва на тотално некомпетентна критика не само от неексперти, но и от на вещи в занаята. А може би няма някой, който да не знае защо сме на това дередже?

Мистерия около Гонзо на "Герена"

Пълна мистерия се оформи около връщането на Георги Иванов-Гонзо в Левски. Това стана ясно от изявление на новия старши-треньор на отбора Елин Топузаков. След победата с 2:0 над Ботев (Пд) в мача от 28...

Татяна Дончева: БСП е проядена от клиентелизъм


Цялата партия е абсолютно проядена от клиентелизъм, заяви лидерът на партия "Движение 21" Татяна Дончева, която в края на миналата година напусна БСП.

Според нея какъвто и да е резултатът на евроизборите през май Сергей Станишев ще остане председател на БСП. По думите й той си е осигурил делегати в конгреса, които имат дребни ползи и дребни екстри, за да го подкрепят, защото очакват догодина да станат кандидати за общински съветници или предложения за държавна служба. Това ги кара да...

Българин обиколи света с колело. И снима!

- Как си, сине? Има ли какво да ядеш, къде да спиш?
- Мамо, тук има един храм - даваш мляко на змията и духовникът ти сипва купичка с ориз. 
Няма да гадаем, колко се е свило майчиното сърце при този отговор. Нищо, че би трябвало да е свикнало. Защото Константин Петров, вместо да си стои кротко в някой офис, обикаля света с фотоапарат в ръка.
По - Как си, сине? Има ли какво да ядеш, къде да спиш? - Мамо, тук има един храм - даваш мляко на змията и духовникът ти сипва купичка с ориз. Няма да гадаем, колко се е свило майчиното сърце при този отговор. Нищо, че би трябвало да е свикнало. Защото Константин Петров, вместо да си стои кротко в някой офис, обикаля света с фотоапарат в ръка. По

Местан: Много мераклии искат да яхнат анти-ДПС вълната

/КРОСС/ При среща в Хасково лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че очаква от региона над 20 000 гласа на предстоящите евроизбори. На евроизборите трябва да се води толерантна кампания, като се извеждат европейските ценности, а не да се залага на партийните боричкания, заяви още той и подчерта, че не трябва да се формират и анти-ДПС настроения."Въпросът с анти-ДПС настроенията може би стои малко по-особено, именно защото има много мераклии да яхнат анти-ДПС вълната. Чувам коментари за това, че ДПС преяжда с власт, едва ли не. Защо обаче се продуцира този мит? Именно, за да се погъделичкат анти-ДПС настроенията и да се насочат към един или друг продуцент на тези нови политически митологени. Вие знаете, че 2009-та година всъщност Бойко дойде на власт, като се качи на тази вълна. Аз мисля, че колкото и упорити да са опитите, българският народ придобива една много по-висока политическа зрелост и култура и тези елементарни номера няма да минават".

Челси разпиля Арсенал в юбилейния мач на Венгер

/КРОСС/ Челси победиха Арсенал с 6:0 в юбилейния мач на мениджъра на тима Арсен Венгер, който изведе "топчиите" в двубой номер 1000.Срещата започна кошмарно за момчетата на френския специалист. Още в 5-ата минута Самуел Ето'о откри резултата. В 7-ата минута Андре Шурле, който асистира за първото попадения, с хладнокръвен изстрел простреля Войчех Шчесни за 2:0.Осем минути по-късно се разигра изключително куриозна ситуация. При удар на Еден Азар, Алекс Оклейд-Чембърлейн влезе в ролята на вратар и изби топката от голлинията с ръка. Реферът Андре Маринър обаче показа червен картон не на провинилия се играч, а на Киърън Гибс. Освен това даде и дузпа за Челси, която бе превърната в гол от Азар.Домакините направиха 4:0 малко преди почивката. В 42-ата минута Фернандо Торес проби отдясно и подаде към връхлитащия в наказателното поле на Арсенал Оскар, който отблизо не сгреши.През втората част доминацията на Челси продължи и в 66-ата минута Оскар отбеляза второто си попадение в двубоя. Пет по-късно Мохамед Салах оформи крайното 6:0 с дебютното си попадение с екипа на Челси.Поражението слага край на надеждите на Арсенал за титла в Англия. Челси е лидер в класирането с 69 точки, пред Ливърпул и Арсенал с по 62.

Лиляна Павлова: 25 от разрешителните за строеж, издадени през 2007 г. за „Кара дере”, все още са валидни

Има възможност за спиране на проекта за изграждане на ваканционно селище в местността "Кара дере" край Бяла. Това каза в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" - Варна народният представител от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова, която бе министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов.

$ 4,8 млн. и 42 кг злато открити в къщата на бившия енергиен министър на Украйна

Обискът в жилищата на бившия украински министър на енергетиката Едуард Ставицки, заподозрян в присвояване на държавни средства, доведе до конфискация на 42 кг злато и на 4,8 милиона долара в брой.
Това обяви украинсият министър на вътрешните работи Арсен Аваков във Фейсбук, цитиран от АФП.
В жилището са намерени още торби със скъпоценни камъни, Обискът в жилищата на бившия украински министър на енергетиката Едуард Ставицки, заподозрян в присвояване на държавни средства, доведе до конфискация на 42 кг злато и на 4,8 милиона долара в брой. Това обяви украинсият министър на вътрешните работи Арсен Аваков във Фейсбук, цитиран от АФП. В жилището са намерени още торби със скъпоценни камъни,

Карастоянов изписан часове след решението на съда

Анестезиологът Николай Карастоянов се е прибрал у дома, само няколко часа след като апелативните съдии в София го извадиха от ареста. По време на заседанието стана ясно, че кръвоизливът, заради който беше приет в миналата неделя вечер, не е овладян и все още му преливат кръв непрекъснато. Има сериозни проблеми с дебелото черво, в петък трябваше да му правят изследвания на жлъчния мехур и черния дроб, защото имало съмнения за рак.

42 кг злато и $ 4,8 млн. открити в къщата на бившия енергиен министър на Украйна

Обискът в жилищата на бившия украински министър на енергетиката Едуард Ставицки, заподозрян в присвояване на държавни средства, доведе до конфискация на 42 кг злато и на 4,8 милиона долара в брой.
Това обяви украинсият министър на вътрешните работи Арсен Аваков във Фейсбук, цитиран от АФП.
В жилището са намерени още торби със скъпоценни камъни, Обискът в жилищата на бившия украински министър на енергетиката Едуард Ставицки, заподозрян в присвояване на държавни средства, доведе до конфискация на 42 кг злато и на 4,8 милиона долара в брой. Това обяви украинсият министър на вътрешните работи Арсен Аваков във Фейсбук, цитиран от АФП. В жилището са намерени още торби със скъпоценни камъни,

Пиронкова взе само два гейма в най-слабия си мач за сезона и отпадна в Маями


Българската тенисистка Цветана Пиронкова изигра най-слабия си мач през сезона и отпадна в третия кръг от турнира в Маями. Пловдивчанката отстъпи с 0:6, 2:6 срещу петата поставена Анжелик Кербер за малко повече от час.

Германката имаше пълно превъзходство в срещата и държеше под контрол развоя през цялото време.

През първия сет Пиронкова спечели едва десет от всичките 36 разигравания. Тя имаше сериозни проблеми при свой сервис. В същото време стигна до две възможности за...

Непознати натовариха дядо с 500 лв.

/КРОСС/ Двама младежи измамиха старец във Велико Търново. В началото на март тази година в полицейското управление в старата столица е получен сигнал от 78-годишен мъж от Велико Търново. Той съобщил, че в началото на януари тази година, в офис на мобилен оператор бил заблуден от двама мъже. Непознатите поискали възрастният мъж да сключи договор за пакет мобилни услуги и преносим компютър на свое име. В замяна възрастният мъж трябвало да бъде нает на работа и вноските по изплащането на преносимия компютър да се поемат от "неизвестните" му работодатели. Човекът приел предложението, сключил договора на свое име и сумите по месечните вноски започнали да пристигат, но от двамата мъже, които му обещали работа нямало и следа. По този начин тъжителят бил ощетен с 500 лв. След разследване извършителите са установени - 21-годишният М.С. от Дебелец, известен на полицията и осъждан и 24-годишният Е. Г. от В. Търново, към момента пребиваващ извън страната. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

Ученици пресъздадоха победата на Иван Асен II при Клокотница

Велико Търново /КРОСС/ Деца от училище "Димитър Благоев" във Велико Търново пресъздадоха историческото събитие, което старата българска столица чества днес - победата на цар Иван Асен втори при Клокотница. Тогава България става решаваща сила на Балканите и разширява границите си на три морета."В училище дълги години функционира клуб "Памет българска, памет Търновска" и се занимаваме с различни родолюбиви инициативи, които да мотивират децата за обич към родината. Те влизат в различни роли, в случая пресъздават царска свита начело с Иван Асен Втори", коментира една от учителките."Сега съм цар Иван Асен Втори. Днес е 22-ри март - празник на Велико Търново. Честваме победата ни, битката при Клокотница 1230-та година, понеже там сме разбили византийците и пленихме семейството на Теодор Комнин. Това е документът, който аз забучих на своето копие - документ за примирие с Теодор Комнин", каза ученикът Николай Михайлов, цитиран от БНР.

"Левски" победи с 2:0 "Ботев", феновете протестираха срещу Батков


"Левски" спечели първата си победа в първенството за 2014 г. Сините се наложиха с 2:0 срещу "Ботев" на "Георги Аспарухов".

С общо 14-ата си победа в А група за сезона "Левски" събра 47 точки и измести почиващия в този кръг "Локомотив" (Пловдив) от петото място. "Ботев" е четвърти с 49.

Срещата премина при протести на привържениците на "Левски" срещу собственика Тодор Батков. Те издигнаха плакати срещу него, като го призоваха да си тръгне от клуба. Успоредно с това имаше и...

Партийните лидери ще обсъдят с президента в понеделник квотите в ЦИК, обяви Борисов


Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщи в Кърджали председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с лидера на ДПС Лютви Местан.

Приехме срещата, за която президентът Росен Плевнелиев е отправил покана в 9.15 ч. в понеделник към лидерите на партии, за да говорим още веднъж по темата, каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".

Поставих въпроса за...

Мъж опитва да отвлече 19-годишен заради неуредени финансови отношения с майка му

Полицаи осуетиха опит за отвличане на 19-годишен младеж в София след сигнал от майка му, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 14:30 часа в четвъртък 42-годишната жена съобщила на телефон 112, че синът й е бил отвлечен. Похитителят – 39-годишен мъж, е бил засечен веднага от полицията, докато шофирал лек автомобил, в който бил и младежът. Полицаи осуетиха опит за отвличане на 19-годишен младеж в София след сигнал от майка му, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 14:30 часа в четвъртък 42-годишната жена съобщила на телефон 112, че синът й е бил отвлечен. Похитителят – 39-годишен мъж, е бил засечен веднага от полицията, докато шофирал лек автомобил, в който бил и младежът.

50 от най-богатите гърци живеят в САЩ

50 от най-богатите гърци са в САЩ. Те притежават състояние на обща стойност 36 млрд. щатски долара. Това става ясно от изследване на англоезично...

Гущера купонясва с вокала на Hot Chocolate

Звезди от сериала "Под прикритие" пяха с вокала на Hot Chocolate в столичния "Арбат".

Лидерите на партии се срещат с президента заради ЦИК в понеделник

Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи  пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с лидера на ДПС Лютви Местан.
"Той ми даде неговата разбивка по Централната избирателна комисия (ЦИК). Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи  пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с лидера на ДПС Лютви Местан. "Той ми даде неговата разбивка по Централната избирателна комисия (ЦИК).

Лидерите на партии се срещат с Плевнелиев заради ЦИК в понеделник

Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи  пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с лидера на ДПС Лютви Местан.
Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи  пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с лидера на ДПС Лютви Местан. "Той ми даде неговата разбивка по Централната избирателна комисия (ЦИК).

От 4 април раздават великденските пенсии

От 4 април ще стартира получаването на пенсиите и добавката към тях предвид предстоящия Великден. Това обяви в Хасково социалният министър Хасан Адемов. Идеята е хората от тази уязвима социална група да получат парите си преди 19 април, за да се подготвят за празника, коментира той, цитиран от dariknews.

Утре избират нов Русенски митрополит

На 23 март в Синодалния параклис "Св. цар Борис-Михаил Покръстител" ще се извърши каноническият избор за нов Русенски митрополит, съобщиха от Светия синод. Литургията ще започне около 9 ч.,...

Гаджев: Дано феновете подкрепят тези млади момчета

Владимир Гаджев се надява феновете на Левски да подкрепят младите момчета в отбора, които днес спечелиха мача с Ботев (Пд) от 28-ия плейофен кръг на "А" група. "Надявам се феновете да п...

Две леки земетресения в Югозападна България

Две леки земетресения станаха днес в Югозападна България, едното на границата ни с Македония, показва справка в сайта на Европейския сеизмологичен център. Първият трус е регистриран в 17.21 часа и е ...

Бочели се ожени отново

Световноизвестният тенор каза "да" на дългогодишната си спътница Вероника Берти

    


Борисов и Местан на кафе в Кърджали

След няколко часа "преговори" през медиите - лидерите на ГЕРБ и ДПС изпиха по чаша кафе в Кърджали

Премиерът на Крим призова Украйна да се противопостави на асоциирането с ЕС

/КРОСС/ Премиерът на Крим Сергей Аксьонов призова украинците да се борят срещу политиката на властите в Киев за асоцииране с Европейския съюз, съобщи "Интерфакс. В телевизионно обръщение Аксьонов отбеляза, че в много части на съседната република се разгръща движение в подкрепа на "традиционния, единствен и правилен политически и икономически съюз с руската държава"."В името на нашето общо благо ви моля - подкрепете го. Застанете на страната на борбата за достойно бъдеще, нашето общо бъдеще", подчерта Аксьонов. По думите на кримския премиер, асоциацията с ЕС ще бъде придружена с необосновано високи данъци, инфлацията и нарастващата безработица, както и увеличаване на възрастта за пенсиониране над границите на продължителността на живота."Милиони хора ще бъдат оставени без средства за препитание и ще получат само правото да избират - или да умрат, или да бъдат принудени да станат гастарбайтери", каза още той. Аксьонов добави, че не може да стои встрани, въпреки че народът на Крим не е застрашен от подобно нещо.

Татяна Дончева: Главсекът е лековат, тъстът му реди пасиансите в МВР

Заради провалите в МВР Цветлин Йовчев няма да бъде отстранен от поста си, смята Татяна Дончева. Цветлин Йовчев е момче на Делян Пеевски, обоснова твърдението си тя.

Изплащат пенсиите с добавките за Великден от 4 април

Раздаването на пенсиите и добавката към тях ще започне от 4 април. Това съобщи социалният министър Хасан Адемов, който бе на посещение в Хасково. До...

Папата призова мафията да се откаже от злото

Папа Франциск призова мафията да се откаже от злото. „Вашите пари и власт са кървави. Променете се. Откажете се от злото. Все още имате време да се спасите от ада“, каза понтификът в събота по време на среща със семействата на жертви на организираната престъпност.   На възпоминание в църква близо до Ватикана поименно бяха изброени близо 700 невинни жертви на мафията, Папата се помоли за тях и остро разкритикува престъпниците.   Призивът на Папа Франциск идва след поредица от прояви на насилие, включително и убийството на три-годишно момче при отмъщение между мафиотски кланове. Подобен шокиращ пример на жестокост беше и убийството на друго малко дете, чието обгорено тяло беше намерено във взривена кола през януари.

Местан черпи Борисов кафе в Кърджали

След като цял ден се уговаряха, Бойко Борисов и Лютви Местан седнаха на една маса в кафе в центъра на Кърджали. За тези, които ще опитат да спекулират, подчертавам изрично - след тази среща с Местан, нито ще правим коалиции, нито ще сме по-малко опозиционни", заяви Борисов след срещата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване