Борисов и Лазаров се сблъскаха с взаимни обвинения

Борисов възмутен от скоростното получаване на 4 звезди

Топалов направи реми с Мамедяров и е на 1.5 точки от водачите


Българският гросмайстор Веселин Топалов записа реми с Шахрияр Мамедяров в партията от осмия кръг на турнира на претендентите в Ханти-Мансийск. Състезателите започнаха вторите мачове помежду си.

Топалов и Мамедяров записаха ново реми след това от първия кръг. Този път българинът имаше белите фигури, но не успя да се възползва от предимството си. Ремито беше сключено на 32-ия ход.

Световният шампион от 2005 г. събра 3.5 точки. Той изостава с 1.5 точки от Вишванатан Ананд и...

Според вицепрезидента е прибързано да се искат оставки заради драмата в Лясковец

Преди да се направи пълен анализ на трагичния случай в Лясковец, е прибързано да се искат оставки, заяви във Велико Търново вицепрезидентът Маргарита Попова, цитирана от БНР.   Коментарът й идва след като драмата в Ляковец, когато при операция за изземане на оръжие от психично болен мъж той застреля командос и рани други трима спецполицаи, заради което ГЕРБ поиска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и провеждане на разследване в парламента.   "Има убит човек, което е много тъжно, много трагично и има ранени хора, които трябва да се възстановят. Има вероятно и проблеми - ведомствени и оперативни, но за това анализът тепърва предстои. Той ще бъде направен", каза Попова.   Дано да си направим правилните изводи и малко по-назад да оставим говоренето кой пръв трябва да подава оставка и кой е виновен, допълни тя.   Според нея преди това е логично и е нормално да има анализ какво е било, кога, как се е случило, как са минали нещата и тогава да се стигне до логичния извод кой и как ще носи отговорност.   Вицпрезидентът е гост на Велико Търново по повод празника на града - 22 март.

Столичанин отвлече тийнейджър, мъсти на майка му

39-годишен мъж е бил задържан в столицата заради отвличане на 19-годишно момче.

Тимошенко: Украйна скоро ще си върне Крим

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко изрази увереност, че Украйна скоро ще си върне Крим, съобщи агенция УНИАН.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 „Ние ще си върнем Крим. Това е въпрос на близко бъдеще", заяви тя.
 „На руските военни им е трудно в Крим, те не знаят нашите планове, Бившият украински премиер Юлия Тимошенко изрази увереност, че Украйна скоро ще си върне Крим, съобщи агенция УНИАН. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Ние ще си върнем Крим. Това е въпрос на близко бъдеще", заяви тя. „На руските военни им е трудно в Крим, те не знаят нашите планове,

42 кг злато откриха в дома на бивш украински министър

В жилището на Едуард Ставицки имало и 4.8 млн. долара

    


ЦИК: Референдум с евроизборите няма да ни затрудни

"Ако се приеме европейските избори да се правят заедно с референдум за изборните правила, това не би затруднило ЦИК".

Това заяви в "Седмицата" на Дарик радио председателят на ЦИК Ивилина Алексиева.

В края на януари президентът Росен Плевнелиев предложи на Народното събрание да вземе решение за произвеждането на национален референдум по въпроси, свързани с мажоритарния избор на част от народните представители, задължителното и електронното гласуване.

"ЦИК започна своята работа вчера. Всички членове, назначени с указ на президента, дойдоха и започнаха своята работа. Ние трябва в изключително кратки срокове да направим честни европейски избори", заяви Алексиева.

По думите ѝ назначенията в районните комисии ще стават в кратки срокове.

"Друг важен въпрос е взимане на решение за машинното гласуване, което е експериментално. Моето лично мнение е, че е добре машинното гласуване да се прави в София или близо до столицата", каза Алексиева и допълни, че като експериментално гласуване резултатите от него няма да важат за предстоящите избори.

Тя обясни, че започва и координацията с различни органи за разяснителна кампания:

"Има възможност българските общности в чужбина да предлагат на дипломатическия и консулски представител къде да бъдат избирателни секции, както и самият дипломатически представител може сам да предложи след негови наблюдения къде да се отвори нова секция".

Според нея кампанията трябва да се трансформира и да бъде по-гъвкава.

"Задължително трябва да има една изключително широка кампания за новите възможности за гласуване", заяви Алексиева.

"ЦИК ще плаща на медиите, ЦИК няма да плаща на политическите субекти, това няма да се случи. Ще бъде осигурен сериозен контрол при напечатването на бюлетините и изборните книжа, контрол ще се упражнява и от ЦИК, и от съответните наблюдатели", добави тя.


32-ма кримски татари молят Полша за убежище

/КРОСС/ Полските власти предоставиха временно убежище на първата група кримските татари . Осем семейства - общо 32-ма души, включително 17 деца, са поискали убежище на украино-полския пропускателен пункт Шегин-Медика. Бежанците са обосновали искането си с мотива, че се страхуват за живота си след присъединяването на Крим към Русия, съобщава агенция PAP. От полската гранична служба съобщиха, че молбите им са предоставени на съответните компетентни органи. В момента кандидатите могат да бъдат изпратени в център за бежанци.Кримските татари , които съставляват 12-15 % от населението на Крим, протестираха срещу руската интервенция в Крим и настояваха регионът да остане в Украйна.    

Борисов разкри част от имената в евролистата на ГЕРБ

Кърджали /КРОСС/ Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори. Това обяви пред журналисти в Кърджали лидерът на партията Бойко Борисов. Той допълни, че за да има интерес, следващите кандидати за евродепутати ще бъдат обявени следващата седмица. "Има евродепутат от ГЕРБ, който няма да влезе в новата листа", каза Борисов, но отказа да каже кой е. "Всички депутати, които отидат в Брюксел, и от нас, и от Реформаторите, и от център-дясно, ще идат в една парламентарна група. Тези от БСП и АБВ също ще идат в една група. Затова, като начало, би могло да се започне с общ щаб, който да синхронизира действията, да водим политика с ЕНП като ценности, отработване на теми. Ние сме отворени", каза бившият премиер."Няма как да се направи сега обща листа. Но нищо не пречи общ щаб. Убеден съм, че ако гласовете на ДПС, БСП и "Атака" се сумират като на една партия, ние трябва да сумираме гласовете също като една партия", каза още бившият премиер.    

Пике готов за „Ел Класико”

/КРОСС/ Лекарите позволиха на защитника на Барселона Жерар Пике, който имаше проблеми с глезена, да участва в мача срещу Реал Мадрид от 29-ия кръг на шампионата. Това съобщиха от пресслужбата на каталунския клуб в " Туитър ".Заради травмата испанският национал пропусна срещата с Осасуна, в която Барса размаза съперника си със 7:0/ Друг централен защитник - Карлес Пуйол, вече е напълно възстановен от контузията в коляното , но все още не е готов да играе в официални мачове.Отборът на Барселона е на трето място във временното класиране, с 66 точки, изоставайки от водача Реал на 4 точки.  

Боинг 777 не е пресичал индийското въздушно пространство

Изчезналият над Южнокитайско море Боинг 777 на Малайзия Еърлайнз не е пресичал границите на въздушното пространство на Индия. Индийските власти официално са уведомили за това Малайзия, предава Ройтерс.
Властите на Малайзия изпратили до Индия официално по дипломатически път молба за проверка на данните на военните радари, за да се изясни в каква посока може да е полетял Боингът.
Самолетът изпълняваше полет от Куала Лумпур за Пекин и изчезна от радарите в нощта на 8 март. На борда му имаше 239 души, повечето китайци.
По-рано малайзийските власти съобщиха, че Китай разполага със спътникови снимки на нови плаващи предмети, които може да са от изчезналия преди две седмици Боинг 777. "Информацията, с която разполагаме, е, че посланикът на Китай в Куала Лумпур е получил спътникови снимки на плаващи предмети в южния коридор. Те ще бъдат изпратени на корабите за проверка", заяви малайзийският министър на транспорта Хишамудин Хюсейн.
Очертаният южен коридор за търсене на самолета се простира от Индонезия към южната част на Индийския океан, където след откриването на два големи предмета от спътник сега е съсредоточено издирването.

HP се впускат в 3D-принтинга

От HP обявиха, че имат решение към редица от технологичните проблеми, които пречат на по-масовото разпространение на технологията. Мег Уитман, шефът на HP, заяви пред акционерите на компанията, че по-късно този месец ще бъде съобщена "значима технологична новина", с която ще бъде разкрито как ще се атакува пазара, който привлича погледите на инвеститори и специалисти от различни професионални области.

Въоръжени с пушка и брадва обраха луксозен бутик в Париж

Двама въоръжени и маскирани мъже обраха тази сутрин луксозният бутик "Колет" в центъра на Париж. Стойността на задигнатото се оценява наблизо 600 000 евро, предаде АФП.
Единият от престъпниците бил въоръжен с ловджийска пушка, а другият с брадва. Те за малко задържали намиращите се в бутика седем души, след което с плячката отпрашили със скутер. Никой не е пострадал. Не са нанесени и щети на фасадата на магазина, който продава също модни дрехи и аксесоари в лимитирани серии. По предварителни данни откраднати са скъпи часовници.
На 17 март по подобен начин бе обран бижутериен магазин в Париж, а два дена преди това друг бижутериен магазин също се прости със скъпа стока.

ЦИК:Референдум с евроизбори няма да ни затрудни

Трябва в изключително кратки срокове да направим честни европейски избори, заяви председателят на ЦИК Ивилина Алексиева

По-малко от 11% от украинските военни искат да напуснат Крим

/КРОСС/ По-малко 11% от украинските военни, които се намират в Крим, са решили да напусне територията на републиката и да се върнат в Украйна , съобщават от руското министерство на отбраната."От 18 000 военнослужещи във въоръжените сили на Украйна, разположени на територията на Република Крим, да се върнат в Украйна са пожелали по-малко от 2 000 човека", съобщи министерството, уточнявайки, че данните са от 21 март. Със заповед на министъра на отбраната Сергей Шойгу, на всички украински военнослужещи, които не желаят да останат в Крим, е гарантирано влизане на територията на Украйна.    

Борисов обяви първите четирима в евролистата на ГЕРБ: Дончев, Ковачев, Неделчева и Уручев

Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Кърджали

Той допълни, че следващите кандидати за евродепутати ще обяви следващата седмица. "За да има интерес", обясни той. "Има евродепутат от ГЕРБ, който няма да Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Кърджали Той допълни, че следващите кандидати за евродепутати ще обяви следващата седмица. "За да има интерес", обясни той. "Има евродепутат от ГЕРБ, който няма да

Двоен атентат в Ирак: седем убити

В резултат на двоен терористичен атентат, извършен на улица в град Тикрит, загинаха седем души, предаде Асошиейтед прес. Други 18 са ранени.
Първоначално е избухнала бомба, поставена край пътя, а след това кола, заредена с експлозиви. Един от загиналите е полицай, пристигнал на местопроизшествието след първия взрив.

Листата на ГЕРБ за евроизборите: Дончев, Ковачев, Неделчева и Уручев

Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Кърджали

Той допълни, че следващите кандидати за евродепутати ще обяви следващата седмица. Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите четирима в листата на ГЕРБ за европейските избори, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Кърджали Той допълни, че следващите кандидати за евродепутати ще обяви следващата седмица. "За да има интерес", обясни той. "Има евродепутат от ГЕРБ, който няма да

Ученичка се самоуби в Бургас

16-годишнo момиче се е хвърлило от 12-ия етаж на блока си в бургаския комплекс "Славейков", предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Обама се срещна с шефовете на големите интернет компании

Администрацията на САЩ подготвя реформи в събирането на разузнавателна информация. Това стана ясно след среща между американския президент Барак...

Тимошенко: Скоро ще си върнем Крим

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко изрази увереност, че Украйна скоро ще си върне Крим, съобщи агенция УНИАН.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 „Ние ще си върнем Крим. Това е въпрос на близко бъдеще Бившият украински премиер Юлия Тимошенко изрази увереност, че Украйна скоро ще си върне Крим, съобщи агенция УНИАН. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Ние ще си върнем Крим. Това е въпрос на близко бъдеще", заяви тя. „На руските военни им е трудно в Крим, те не знаят нашите планове,

25-метрово препятствие, мостове и басейн с влечуги в Къртицата

Наживо от Арената довечера, голямата Битка ще призове Заселниците да атакуват 25-метрови височини, да строят мостове върху препятствия и да преодоляват басейн, пълен с истински влечуги. Три отбора ще...

Хормонът на щастието ни кара да флиртуваме, когато е слънчево и топло

През зимата активността на организма намалява, а през пролетта започва да се "събужда" за света. Според специалистите хормоните в кръвта зависят от слънчевата светлина. През зимата дните с...

Бойко Борисов: Случаят в Карадере е пладнешки грабеж

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев? Това попита председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Кърджали пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България.

Данни за изплатени обезщетения са най-търсени от електронните услуги на НОИ

От тази година ще има възможност за онлайн изчисляване на прогнозния размер на парично обезщетение за бременност и раждане

    


Политическата азбука започва с БСП, рече Стоилов

Социалистите избират ново ръководство на структурата в Монтана

    


Апаши удариха бижутериен магазин до Елисейския дворец

/КРОСС/ Апаши задигнаха най-малко 700 000 евро от бижутерийния магазин Colette във френската столица Париж, съобщиха от полицията. Двама неидентифицирани мъже с мотоциклетни каски с огнестрелно оръжие и брадви са нахлули в магазина, който се намира в близост до Елисейския дворец. В магазина е имало дузина клиенти. Престъпниците са избягали на скутер с бижута и скъпи дрехи, които се продават в бутика.В същия квартал, свързана с туристическия район на Париж, на 15 и 17 март вече бяха извършени няколко големи удара на бижутерийни магазини. Щетите възлизат на стотици хиляди евро.  

Единствената украинска подводница влезе в състава на руския флот

/КРОСС/ Единствената подводница в състава на Военноморските сили на Украйна „Запорожие" тази сутрин издигна Адреевския флагове на ВМФ на Русия и е започнала подготовка за излизането й в открито море. Церемонията се е състояла в 9 часа местно време. Подводницата започва пребазиране от залива Стрелецкая, в залива Южная.След референдума и влизането на Крим в състава на Руската федерация, властите на полуострова обявиха национализация на цялото държавно имущество. В тази категория попадат корабите и бреговите части на ВМФ на Украйна. Вече над 70 части и кораби са издигнали руския флаг.    

Бареков: СДС да влезе в коалицията ни, ще предложа Калфин за еврокомисар

„СДС да си помислят къде е тяхното място - в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след подписването на споразумение за сътрудничество с "Движение Гергьовден". Бившият журналист се обърна към Лукарски с думите: "Това ли трябва да бъде съдбата на СДС - между Кунева и Корм „СДС да си помислят къде е тяхното място - в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след подписването на споразумение за сътрудничество с "Движение Гергьовден". Бившият журналист се обърна към Лукарски с думите: "Това ли трябва да бъде съдбата на СДС - между Кунева и Корм

Варненската полиция преговаря с кандидат-самоубиец!

Варненски полицаи и психолози се опитват да разубедят 30-годишен мъж да сложи край на живота си.

Бареков предложи на СДС да влезе в коалицията му и Калфин за еврокомисар

„СДС да си помислят къде е тяхното място - в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас, каза лидерът на „СДС да си помислят къде е тяхното място - в Реформаторския блок при Кунева и Корман Исмаилов или при нас, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след подписването на споразумение за сътрудничество с "Движение Гергьовден". Бившият журналист се обърна към Лукарски с думите: "Това ли трябва да бъде съдбата на СДС - между Кунева и Корм

Бареков с „оферта” към СДС – мястото ви е при нас

„България без цензура" се коалира и с „Движение Гергьовден"

Борисов нарани Местан

София /КРОСС/ Явно Борисов е бил неискрен в желанието си за кафе с мен. Нещо го е притеснило. Може би не е очаквал, че ще приема да бъда домакин, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан. „Сега променя часа, предложен от него самия. Той знае, че в 17:30 часа започва срещата ми с актива на ДПС. И никоя футболна среща на стои по- високо от уважението ми към членовете и симпатизантите на ДПС, за да ги накарам да чакат края на един или друг мач. Като домакин, вече уведомих г-жа Цачева, че ги чакам в 16:35 часа в една неутрална територия, каквато е „Марая„ до хотел „Арпезос". Разбирам, че среща няма да има", изрази разочарование лидерът на ДПС. Снимка: Булфото, всички права запазени

Китайски спътник засече отломки в Индийско море, може да са от изчезналия Боинг

/КРОСС/ Китайски спътник е засякъл големи отломки в южната част на Индийския океан, които могат да принадлежат на изчезналия на 8 март малайзийски Боинг. "Направени са сателитни снимки на обекти с размери 22 на 30 метра, които може да са останки от изчезналия самолет", съобщи транспортния министър Хишамудин Хюсейн. Обектите са забелязани в южния коридор, който се претърсва, само на 120 км от други плаващи предмети, регистрирани по-рано през седмицата от австралийските издирващи. Китайските власти са изпратили кораби към мястото да установят за какво става дума, каза още министърът.

Учени: Диабетът намалява обема на мозъка

Диабетът намалява обема на мозъка, което води до влошаване на паметта и мисловния процес. Това твърдят американски учени, провели серия от проучвания. За изследванията си те са наели 1 400 доброволци на средна възраст 80 години. Оказало се, че в хода на заболяването при доброволците е констатирано намаляване на обема на мозъка с 2.

Нели Куцкова: Цветан Цветанов е политикът с най-примитивно отношение към съда

Бившият вътрешен министър и зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов е политикът с най-грубо и примитивно отношение към съдебната система и сега горчиво съжалява. Това смята съдия Нели Куцкова., която изрази становище пред бТВ в събота, че всички политици трябва да минат през съда, за да разберат необходимостта от презумпцията за невинност.   Куцкова припомни, че силовият министър в правителството на ГЕРБ непрекъснато е давал становища по висящи дела. "Ако съдът постановеше решение, което не отговаряше на очакванията, той започваше да плюе съда”, каза съдията. По думите й Цветанов е унижавал и прокурорите като е обявявал кога даден обвинителен акт ще бъде внесен. Така се създавало впечатлението, че МВР е ведомството, което командва.   Бившият председател на Съюза на съдиите посочи, че казвала на Цветанов всичко в лицето и по време на предишния кабинет и допълни, че в ефир го е питала дали иска съдът да се поддава на внушенията на силните на деня и след като падне от власт.   "Желая му честен процес. Желая му неговите дела да се гледат от съдиите, които не харесваше”, каза Нели Куцкова.   Тя не пожела да коментира кариерното израстване на прокурор Ася Петрова, която стана заместник на Сотир Цацаров и придружаваше Цветан Цветанов на дълга визита в САЩ. "Не познавам това момиче”, каза съдията и посочи, че когато човек стане известен, за него започват да се говорят всякакви неща.   Магистратът заяви, че по време на целия преход е имало опити да се въздейства върху съдебната система и "със сигурност някой се е поддал”. Политическият натиск ставал чрез председателите на съдилищата или чрез членове на Висшия съдебен съвет.   За уволнението на прокурор Камен Ситнилски от ВСС, съдията посочи, че "топката е в полето на съда”, но случилото се е "безобразие” и "голям срам”.   По думите на Куцкова, сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев създавал впечатление на "по-умен и балансиран човек”, но пък лидерът на ДПС Лютви Местан разочаровал с атаките си срещу съда, който, според него изменил мярката на Октай Енимехмедов, защото нападнатият от него се казвал Ахмед. "Как се казва нападателят, питам аз”, посочи Куцкова.

Нели Куцкова: Цветан Цветанов е политикът с най-примитивно отношении към съда

Бившият вътрешен министър и зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов е политикът с най-грубо и примитивно отношение към съдебната система и сега горчиво съжалява. Това смята съдия Нели Куцкова., която изрази становище пред бТВ в събота, че всички политици трябва да минат през съда, за да разберат необходимостта от презумпцията за невинност.   Куцкова припомни, че силовият министър в правителството на ГЕРБ непрекъснато е давал становища по висящи дела. "Ако съдът постановеше решение, което не отговаряше на очакванията, той започваше да плюе съда”, каза съдията. По думите й Цветанов е унижавал и прокурорите като е обявявал кога даден обвинителен акт ще бъде внесен. Така се създавало впечатлението, че МВР е ведомството, което командва.   Бившият председател на Съюза на съдиите посочи, че казвала на Цветанов всичко в лицето и по време на предишния кабинет и допълни, че в ефир го е питала дали иска съдът да се поддава на внушенията на силните на деня и след като падне от власт.   "Желая му честен процес. Желая му неговите дела да се гледат от съдиите, които не харесваше”, каза Нели Куцкова.   Тя не пожела да коментира кариерното израстване на прокурор Ася Петрова, която стана заместник на Сотир Цацаров и придружаваше Цветан Цветанов на дълга визита в САЩ. "Не познавам това момиче”, каза съдията и посочи, че когато човек стане известен, за него започват да се говорят всякакви неща.   Магистратът заяви, че по време на целия преход е имало опити да се въздейства върху съдебната система и "със сигурност някой се е поддал”. Политическият натиск ставал чрез председателите на съдилищата или чрез членове на Висшия съдебен съвет.   За уволнението на прокурор Камен Ситнилски от ВСС, съдията посочи, че "топката е в полето на съда”, но случилото се е "безобразие” и "голям срам”.   По думите на Куцкова, сегашният вътрешен министър Цветлин Йовчев създавал впечатление на "по-умен и балансиран човек”, но пък лидерът на ДПС Лютви Местан разочаровал с атаките си срещу съда, който, според него изменил мярката на Октай Енимехмедов, защото нападнатият от него се казвал Ахмед. "Как се казва нападателят, питам аз”, посочи Куцкова.

Марсело има само една победа срещу Барса

От почти 6 години кариоката не се е радвал на триумф над каталунците

    


Откъс от "Принцесата на вълците"


В рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" днес ви представяме откъс от  романа на Катрин Констабъл "Принцесата на вълците", който вече може да се намери по книжарниците с логото на издателство "Егмонт". 

Романът, определян като "вълшебна приказка в най-добрите традиции на фентъзи книгите", ще поведе читателите на вълнуващо приключение из заснежена Русия. На училищна екскурзия Софи и двeте ѝ приятелки се оказват на грешния влак. Спасява ги красивата принцеса Анна, която ги отвежда до...

За трета поредна година Бургас е най-добрият град за живеене

Несебър пък бе отличен като най-бързорастящ град заради социалната политика и истинския бейби бум на фона на демографската криза в страната

    


Пак на морето: 16-годишна ученичка се хвърли от 12-ия етаж

16-годишната ученичка от СОУ „Еп. Константин Преславски” в бургаския ж. к. „Славейков” Мелица Василева загина на място след фатален скок от 12-ия етаж на блока, в който живее. Не е ясно какви са причините, довели младото момиче до това решение.

Овчаров: Ако дълговете са въпрос на лиценз, НЕК щеше да остане без такъв преди 3 г.


Ако уреждането на задълженията на някой към някой друг е въпрос на отнемане на лиценз, то лицензът на НЕК трябваше да се отнеме още преди 3 години. А също и на "Топлофикация София", но те някак си остават встрани.

Това коментира в ефира на БНТ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Той не смята, че в карйна сметка лицензите на трите електроразпределителни дружества ще бъдат отнети, "защото няма и как". Според него причината за това е, че срещу дружествата се действа по ...

Местан: Явно няма да пием кафе с Борисов

Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан се уговаряха през медиите да "изпият едно кафе" в центъра на Кърджали, но към момента изглежда, че такава среща няма да се състои. Покан...

"Пътешествията на Гъливер" още една дългоочаквана класика излиза в ново издание

 Излезе ново издание на „Пътешествията на Гъливер“ (ИК „Изток-Запад“) на Джонатан Суифт – класика, която едновременно е и отразяваща английск...

16-годишна се хвърли от 12-ия етаж

Бургас /КРОСС/ 16-годишната ученичка от СОУ „Еп. Константин Преславски" в бургаския ж. к. Славейков Мелица Василева загина на място след фатален скок от 12-ия етаж на блока, в който живее. Не е ясно какви са причините, довели младото момиче до това решение.Мелица живее в бл. 17, вх. 3 в ж. к. Славейков. Тя е скочила от 12-ия етаж, от прозореца на апартамента, в който живее с родителите си. Семейството е ново в квартала и хората бегло ги познават все още. Ужасени, съседите разбрали за инцидента сутринта, когато видели белия ковчег до входа на блока.От тази тераса е скочила 16-годишната ученичкаТази седмица ученичката е отсъствала от часове в четвъртък и петък. Майката е уведомила класния ръководител, че Мелица няма да идва на училище по здравословни причини. Никой не е очаквал това красиво и добро дете да сложи край на живота си, пише flagman.bg.

Ван Перси пропуска мачовете с Байерн

След обстоен медицински преглед е станало ясно, че Робин има разтегната коленна връзка и ще отсъства до шест седмици.

Местан и Борисов ще пият кафе в Кърджали, сметката ще плаща лидерът на ДПС

"В Кърджали сметките ги плаща Местан", така отговори лидерът на ДПС Лютви Местан на днешната покана на Бойко Борисов да изпият едно кафе в центъра на града, където бившият премиер дойде за среща с младежкия актив от Южна България. 

Местан покани Борисов в ресторант "Ориентал", след 16,30 часа. Борисов пък отговори задочно чрез медиите в Кърджали "В Кърджали сметките ги плаща Местан", така отговори лидерът на ДПС Лютви Местан на днешната покана на Бойко Борисов да изпият едно кафе в центъра на града, където бившият премиер дойде за среща с младежкия актив от Южна България. Местан покани Борисов в ресторант "Ориентал", след 16,30 часа. Борисов пък отговори задочно чрез медиите в Кърджали

Желана булка сме - търсят ни отвсякъде

Желана булка сме в момента - търсят ни отвсякъде, и понеже не сме се определили, имаме един бонус. Това заяви пред Дарик председателят на "България без цензура" Николай Бареков на въпрос кое европейско семейство ще припознае партията му.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване