Анексирането на Крим може да струва на Русия спад на икономиката с 1.8%


Ако геополитическата ситуация се влоши още след анексирането на Крим от Русия руската икономика тази година може да се свие с 1.8 на сто. Това показват данните от "лошия" сценарий, който разглежда Световната банка в редовния си доклад за страната.

В анализа се посочва още, че независимо от развитието на ситуацията глобалните рискове остават значителни и се наслагват върху продължаващата пазарна волатилност. При този сценарий на банката все пак за 2015 г. се прогнозира растеж от 2.1...

Призив към поморийци за протест!

Инициативен комитет подкрепен от

Национална асоциация „Българско Черноморие”

 Уважаеми съграждани,

Групичка, наричаща себе си еколози, от близо десет години чрез призива:”Да опазим природата!” завзе Поморийското езеро и присвоява нашите земи. Улисани в нашите ангажименти не забелязахме как тази групичка придоби огромна финансова мощ, чрез европари, платени от нашите джобове,  и диктува на няколко вече правителства закони свързани с екологията, така че да са в тяхна полза и в ущърб на нас, живеещите по Черноморието. Ние, поморийци като граждани с достойнство и разум наистина опазихме природата като казахме: „Не на петролопровода Бургас – Алексанропулис!” с успешно проведения референдум.

Нека в неделя – 30.03.2014г., да покажем на България, че сме наследници на вековна история и можем да защитим собствените си земи, солници, имущество и Поморийското езеро от набезите на „зелените” нашественици.

Този, който се чувства горд и достоен помориец в неделя – 30.03.2014г., в 13:00 часа да излезе на КПП Поморие (изхода за Слънчев бряг) за символично блокиране на пътя Бургас-Варна.

Нека кажем:”СТОП НА ЗЕЛЕНИЯ РЕКЕТ!” ;

„ВЕДНАГА ОБЩО УСТРОЙСТВЕН ПЛАН!”;

„ПОМОРИЙЦИ МОГАТ ДА СИ ОПАЗЯТ ПРИРОДАТА САМИ!”.

 

За контакти:

Тодор Георгиев – 0886833393

Димитър Канариев – 0887709096

НАБЧ: Държавата да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги

Национална асоциация „Българско Черноморие” настоява държавата в лицето на Министерство на околната среда и водите да ограничи достъпа до нерегламентираните къмпинги, какъвто е и този на Карадере. Възникналите незаконни къмпинги по морето са опасни за здравето на хората и най-вече за децата.

Проучване: ЕНП ще вземе най-много места в Европарламента

/КРОСС/ Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент е загубила първоначалната си преднина в социологическите проучвания и вече изостава от Европейската народна партия с 15 места, показват резултатите от ново общоевропейско проучване на TNS Opinion. Според най-новите данни, ЕНП би получила 29.16% от вота (т.е. 219 места), а Прогресивният алианс на социалистите и демократите - 27.16% (204). Далеч назад остават Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) с 8.12% (61 евродепутати), Европейската обединена левица и Северната зелена левица с 6.79% (51 места), Зелените с 5.99% (45 представители) и т.н. TNS прави проучвания на общественото мнение от 3 февруари насам, а сегашните данни са базирани на събраната информация до 13 март. Тя произтича от последните две или три изследвания на национално равнище. Европейската левица водеше или беше на равно с десницата до 3 март, но след това социолозите отчитат срив.  

Дончев: Искат да ме унищожат, това сме го гледали

В изборната борба опонентите ми нямат шансове да привлекат симпатии и единствената им възможност е да унищожат мен – като публичен образ, а и като дух и самочувствие, заяви водачът на евролистата на ГЕРБ по повод атаки срещу него

Катаджии дебнат с камера на опасни участъци на пътя

Това е идея на министър Йовчев в "суров вид"

    


35 страни се обединиха около нови насоки за ядрената политика

35 страни от общо 55  се обединиха около въвеждането на единна ядрена политика. САЩ, Обединеното Кралство и Япония са сред държавите,...

Обама: В близко бъдеще НАТО не планира да приема Украйна

/КРОСС/ В близко бъдеще НАТО няма планове да приеме в редиците си Украйна. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на думите на американския президент Барак Обама. "Украйна не е подавала молба за членство в НАТО. Не мисля, че ситуацията в това отношение ще се промени в близко бъдеще", каза той и добави, че украинската страна сама трябва да започне процес, който в крайна сметка ще я доведе до членство в Алианса .Обама също така изрази загриженост, че някои държави от НАТО са намалили бюджета си за отбрана."Ние трябва да бъдем готови да платим за свободата", заключи той.

35 страни се обединиха около нови насоки за ядрената политика

35 страни от общо 55  се обединиха около въвеждането на единна ядрена политика. САЩ, Обединеното Кралство и Япония са сред държавите,...

Американски автомат засича заради руски патрони

Тази снимка на загиналия командос Емил Шарков бе публикувана миналия четвъртък, 20 март, във в. “24 часа. Тя е от фейсбук страницата на съпругата му.
 Тъй като почти всичко на снимката е черно, малцина забелязаха какво оръжие всъщност държи Шарков. На пръв поглед - модернизиран “Калашников”. Да, ама не. Това е уникален автомат МК 114 Тази снимка на загиналия командос Емил Шарков бе публикувана миналия четвъртък, 20 март, във в. “24 часа. Тя е от фейсбук страницата на съпругата му. Тъй като почти всичко на снимката е черно, малцина забелязаха какво оръжие всъщност държи Шарков. На пръв поглед - модернизиран “Калашников”. Да, ама не. Това е уникален автомат МК 114

За 2 път тази седмица: Кола помете 4-има в София

Кола помля жена, двете й дъщери и 60-годишен мъж на тротоар на кръстовището на бул."Александър Стамболийски" и "Димитър Петков".

Греков: Отворени сме за сътрудничество с Виетнам

/КРОСС/ „Отворени сме за сътрудничество с Виетнам във всички области на земеделието и хранително-вкусовата промишленост". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Виетнам у нас Н. Пр. Ле Дък Лиу. Двамата обсъдиха предстоящото посещение на българската правителствена делегация във Виетнам от 6 до 9 април. „Имаме големи очаквания от тази визита, на която ще бъдат обсъдени важни теми от сътрудничеството между двете страни", каза министър Греков. По време на посещението ще бъде подписан Меморандум за разбирателство между МЗХ и Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството. Други въпроси, които ще бъдат поставени, са свързани с възможностите за предоставяне на генетичен материал в растениевъдството и животновъдството, биотехнологиите, пчеларството и обмена на студенти. „Имаме изключително добре подготвени кадри в областта на растителната защита, които могат да бъдат от полза за Виетнам", изтъкна министърът. Той подчерта, че България е отворена и за инвестиции в селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост. Министър Греков посочи, че България може да съдейства на азиатската република за по-лесния достъп на виетнамски стоки на Европейския пазар. Посланик Лиу допълни, че Виетнам има интерес от износ на аквакултури и продукти от селскостопанския и горския сектор.  

Облачно и дъждовно ще е утре, остава топло

Утре сутринта облачността от югозапад ще се увеличи, през деня ще е променлива, често значителна. След пладне на места в западните райони слабо ще превали. Привечер вятърът от изток-югоизток ще се усили. Дневните температури ще са между 13° и 18°. В София - около 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и Утре сутринта облачността от югозапад ще се увеличи, през деня ще е променлива, често значителна. След пладне на места в западните райони слабо ще превали. Привечер вятърът от изток-югоизток ще се усили. Дневните температури ще са между 13° и 18°. В София - около 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и

В Карнобат започна разработка на интегриран план за възстановяване и развитие

Започна първата фаза от проекта за разработването на интегриран план за възстановяване и развитие в Карнобат. Целта, която си поставя кметът Георги Димитров и неговият екип, е да бъде формулирана ясна и реалистична визия за развитието на града.

За целта експерти ще извършат детайлна оценка на нуждите, нагласите, изискванията и очакванията на местната общност за периода от 2014 до 2020 год. По този начин общината ще може да съобрази с гражданите всички проекти, с които ще кандидатства в следващите години по програмата „Региони в растеж”

От общинска администрация обявиха, че процесът на планиране ще е прозрачен и публичен, за да се гарантира на всички 18 386 жители на града и на общо 25 943 жители на общината, че жизнената среда и инвестиционният климат в Карнобат ще се подобрят.

От позитивите на интегрирания план за възстановяване и развитие ще е възползват не само местните жители, но представители на бизнес, образователни, социални и културни институции, както и посетители и туристи, т.е 15 000 души годишно.

По време на брифинга, на който беше обявено старт на проекта  стана ясно, че управляващият екип ще упражнява строг контрол по отношение на външните изпълнители, както и за дейностите по информация и публичност, одит на проекта и дейността, свързана с изискването на екологичното законодателство.

В хода на изготвянето на рамката на плана ще се разчита на връзката с три фокус глупи със заинтересовани страни. Една група от общинската администрация, втора от  представители на бизнеса  и трета, включваща местните структури на гражданското общество.

По време на създаването на интегрирания план за възстановяване и развитие ще се проведат и две обществени обсъждания

Общата стойност на проекта е 199 182,50 лева

 

EС иска САЩ да махнат визите за България и още 4 страни от съюза

България се приближава с една стъпка до безвизовото пътуване към САЩ, след като лидерите на Европейския съюз обявиха, че ще поискат от Барак Обама отмяна на визовия режим. Освен за България, искането ще се отнася и за гражданите на още четири страни членки на съюза, предаде WLNA.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, България се приближава с една стъпка до безвизовото пътуване към САЩ, след като лидерите на Европейския съюз обявиха, че ще поискат от Барак Обама отмяна на визовия режим. Освен за България, искането ще се отнася и за гражданите на още четири страни членки на съюза, предаде WLNA. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Мадона се завръща към режисурата с необикновена любовна история


Поп звездата Мадона ще се завърне към киното, но отново в ролята на режисьор на филмовата адаптация на романа на Ребека Уокър Adé: A Love Story, предаде "Таймс".

Певицата, която се изявява и като актриса още от 80-те години, направи първия си опит като режисьор през 2008 г. с комедията Filth and Wisdom, разказващ за трима съквартиранти от Лондон, които се опитват да сбъднат мечтите си.

През 2011 г. тя затвърди опита си на режисьорсия стол с W.Е., базиран на живота и...

Утре ще е облачно и дъждовно

Утре сутринта облачността от югозапад ще се увеличи, през деня ще е променлива, често значителна. След пладне на места в западните райони слабо ще превали. Привечер вятърът от изток-югоизток ще се усили. Дневните температури ще са между 13° и 18°. В София - около 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и Утре сутринта облачността от югозапад ще се увеличи, през деня ще е променлива, често значителна. След пладне на места в западните райони слабо ще превали. Привечер вятърът от изток-югоизток ще се усили. Дневните температури ще са между 13° и 18°. В София - около 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и

ТЕЦ-Варна в стачна готовност

Варна /КРОСС/ Служителите на ТЕЦ-Варна са в стачна готовност. Те са готови да блокират жп гарата в Езерово и да преустановят движението на влакове по линията Варна-София и пътя Варна-Девня, ако не получат яснота за бъдещето на централата. В момента ТЕЦ-Варна не работи и няма ясна перспектива за неговото бъдеще. Според служителите има възможност при определени условия централата да работи, макар и при намален капацитет.Хората са решени да се борят за работните си места чрез протестни действия. На общо събрание на служителите е избран стачен комитет.      

Лек автомобил блъсна четирима, чакащи трамвай

Лек автомобил удари жена, възрастен мъж и две момичета на трамвайна спирка в София.

Започва световно и за деца

Тръгва поредното 17-о издание на “Данониада” - лицензираният турнир по футбол за деца, в който тази година ще се включат 12-годишни ученици от 40 страни. У нас мачовете първо ще са в отделните зони - София, Варна, Пловдив и Плевен, а двубоите започват на 25 април. Турнирът ще завърши с финали на най-добрите отбори в столицата в края на месец май. З Тръгва поредното 17-о издание на “Данониада” - лицензираният турнир по футбол за деца, в който тази година ще се включат 12-годишни ученици от 40 страни. У нас мачовете първо ще са в отделните зони - София, Варна, Пловдив и Плевен, а двубоите започват на 25 април. Турнирът ще завърши с финали на най-добрите отбори в столицата в края на месец май. З

Варненски земеделци получиха отказ от Областно пътно управление за планувания протест

Варненски земеделци получиха отказ от Областно пътно управление за планувания протест. Това обяви пред Радио „Фокус” – Варна Венета Ганчева, един от засегнатите земеделци. Протестът на варненските земеделци бе планиран за следващите 5 дни – от днес до неделя.

Иван Бърнев и Сащо Кадиев се борят за „Икар“

Съюзът на артистите в България ще връчи поредните театрални награди „Икар“ на специална церемония в Народния театър „Иван Вазов“. Тя ще се състои,...

Катастрофирала кола блъсна жена с дете на трамвайна спирка

Два автомобила са катастрофирали, при което единият изхвърчал от пътя и блъснал жена с дете на трамвайна спирка.Инцидентът е станал малко преди 16:00 часа на булевард "Александър Стамболийски" в София.Няма опасност за живота на пострадалите, съобщи за Нова телевизия Мария Пойразова, говорител на „Пирогов”. В момента им правят изследвания. Два автомобила са катастрофирали, при което единият изхвърчал от пътя и блъснал жена с дете на трамвайна спирка.Инцидентът е станал малко преди 16:00 часа на булевард "Александър Стамболийски" в София.Няма опасност за живота на пострадалите, съобщи за Нова телевизия Мария Пойразова, говорител на „Пирогов”. В момента им правят изследвания.

Нова дисциплина – гастродипломация, предлага университет във Вашингтон


Американският университет във Вашингтон предлага нов начин за изучаване на геополитиката - чрез храната пише вестник "Фигаро".

Висшето учебно заведение предлага дисциплината гастродипломация, в която има 19 места за студенти, които ще изучават дипломацията и геополитиката през призмата на гастрономията.

Кандидатите да учат новата специалност вече прехвърлиха лимита на 19-те души и много са в списък с чакащи, съставен от учебното заведение.

В тази специалност...

ГЕРБ скочи на Станишев и Манолова в официална декларация за референдума

/КРОСС/ ГЕРБ излезе с официална декларация относно предложения от президента Плевнелиев референдум. Припомняме, че на 10 март Инициативният комитет за провеждане на референдум внесе в Народното събрание над 560 хиляди подписа. Ето и пълния текст на декларацията на партията: "ПП ГЕРБ отбелязва със съжаление, че политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се проведе реферндумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май. Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май. ПП ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде проведен на 25 май 2014 г., заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането и провеждането му на отделна дата. По този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 млн. лв. на данъкоплатците за референдум за „Белене", който и до ден днешен не породи никакви фактически последствия. Убедени сме, че тези нови 14 млн. лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да се проведе заедно с евроизборите на 25 май

Кметът на Тетевен си назначи заместник от килията

Кметът на Тетевен Милен Милев, който преди седмица беше закопчан, е издал от ареста заповед, с която упълномощава заместника си Десислав Цветанов да изпълнява неговите функции. Заповедта е издадена на 24 март и е подписана от Милев, който беше отстранен от длъжността кмет на община Тетевен на три дни по-рано с решение на Окръжния съд в Ловеч.

ЕВН: Не можем да потвърдим сумата на иска си

"Не можем да дадем потвърждение за конкретна сума, свързана с потенциален иск". Това се казва в официално изявление на австрийската компания ЕВН, която притежава електроразпределително дружество в България.

Графика на деня: Икономическият растеж през 2015 г.

Пет години след началото на финансовата криза се питаме - колко устойчиво ще бъде възстановяването на водещите световни икономики?

    


Полицията в Мадрид арестува 50 души по време на студентска стачка


Петдесет души бяха арестувани в Мадрид, след като опитаха да блокират достъпа до университета "Комплутенсе" и да окупират кабинета на заместник-ректора като част от студентска стачка срещу бюджетните икономии в образованието, предаде агенция "Франс прес".

Според говорител на полицията младежите не оказали съдействие на силите на реда, които били изпратени да разчистят издигнатите от младежите барикади.

Студентските организации в Испания обявиха 48-часова стачка в...

Асоциация скочи срещу незаконните къмпинги

Настояваме държавата да направи проверка на всички незаконни къмпинги, да ги обяви и да ограничи достъпа до тях през новия летен сезон. Това се посочва в съобщение до медиите на Управителния съвет на Национална асоциация "Българско Черноморие".

"Пророческа" лента спряна от излъчване от уважение към пасажерите на изчезналия самолет

Производството на "пророческата" лента „Дълбоки води” е преустановено в знак на почит към паметта на изчезналите пътници от "Боинг 777-200" на Малоазийските авиолинии. Това съобщиха от продуцентската къща Arclight Films.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Във филма се разказва за катастрофа на Производството на "пророческата" лента „Дълбоки води” е преустановено в знак на почит към паметта на изчезналите пътници от "Боинг 777-200" на Малоазийските авиолинии. Това съобщиха от продуцентската къща Arclight Films. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Във филма се разказва за катастрофа на

Съдът отряза Мюфтийството за апетитен имот в Кърджали

Претенциите на Главно мюфтийство се основаваха на Нотариален акт от 1922 година. Според него мюсюлманската вероизповедна община в Кърджали е закупила от две частни лица нива в размер на 11 дюлюма и две лехи (18 400 кв. м.) в тогавашните покрайнини на града.

Хранителните стоки няма да поскъпват

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков заяви, че няма никаква опасност от увеличаване на цените на хранителните стоки в големите...

Кола помете жена и дете на трамвайна спирка след катастрофа

Два автомобила са катастрофирали, при което единият изхвърчал от пътя и блъснал жена с дете на трамвайна спирка.
Инцидентът е станал малко преди 16:00 часа на булевард Два автомобила са катастрофирали, при което единият изхвърчал от пътя и блъснал жена с дете на трамвайна спирка. Инцидентът е станал малко преди 16:00 часа на булевард "Александър Стамболийски" в София. Няма опасност за живота на пострадалите, съобщи за Нова телевизия Мария Пойразова, говорител на „Пирогов”. В момента им правят изследвания.

Българите са най-малко спортуващата нация в ЕС

За 78% от българите никога не настъпва подходящият момент за малко спорт, показва най-новото проучване на "Евробарометър" за спорта и физическата активност, публикувано в сряда. По този показател страната ни е на първо място в ЕС, също както водим в класацията за сърдечните заболявания.   Проучването разкрива, че хората в Северна Европа като цяло са по-склонни да спортуват от тези в Южна. Най-спортната нация в света са шведите. Там само 9% от хората не спортуват дори и веднъж седмично. След българите по мързел са в Малта (75% не спортуват), Португалия (64%), Румъния (60%) и Италия (60%).   По малко по-различен начин стоят нещата като стане дума за танци или каране на колело. Общо 51% от българите не правят и това, но тук вече сме изпреварени от португалците (60%), малтийците (57%) и кипърците (57%).   Средно 42% от европейците отказват да тренират, а 30% отказват дори да ходят на танци и да карат велосипеди.   Проучването показва, че шведите определено са най-спортната нация. Те също така оглавяват класацията и за най-голяма продължителност на живота в страната - средно 79.9 години. Българите пък са трети отзад напред със 70.9 години. По-назад от нас по средна продължителност на живота са само латвийците (68.9) и литовците (68.4).   "Резултатите от проучването на "Евробарометър" потвърждават необходимостта от мерки за насърчаване на повече хора да спортуват и да бъдат физически активни във всекидневието си.   Това е изключително важно не само от гледна точка на здравето, благосъстоянието и интеграцията на хората, но и заради значителните икономически разходи, дължащи се на липсата на физическа активност", коментира еврокомисарят по въпросите на спорта Андрула Василиу .   Комисията е поела ангажимент да подкрепи усилията на страните членки за насърчаване на обществеността към по-голяма активност.   Проучването е проведено по поръчка на Европейската комисия в 28-те страни от ЕС в периода от 23 ноември до 2 декември 2013 година. Анкетирани са близо 28 хиляди души от различни групи от населението във всички страни членки.

Моряците измъкнаха точка на Ботев в Пловдив

В интересен слъсък Ботев и Черно море не можаха да излъчат победител помежду си, след като в среща от 29-я кръг на "А" група двата отбора завършиха наравно 1:1.

Мераклиите за Евро 2020 се стопиха

/КРОСС/ Редица страни, които първоначално изразиха желание да бъдат домакини на Европейското първенство по футбол през 2020 г., са се отказали от идеята . Това съобщават британски медии, позовавайки се на думите на генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино.Мачовете от Евро 2020 трябва да се изиграят в 13 града, а желание за домакинство бяха заявили 32 страни. „Сега кръгът се стесни", каза Инфантино. „През април около 25 страни ще представят официалните си заявления. През септември ще бъде взето окончателното решение" , каза още той. Обявяването на списъка с градовете , които ще приемат мачове от европейското първенство след шест години, ще се проведе на 14 септември.

Споразумението за партньорство е база за икономическото ни развитие

/КРОСС/ "Днес правителството прие официално текста на Споразумението за партньорство на България като основа за водене на преговори с ЕК", обяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова на пресконференция след заседанието на Министерския съвет. Златанова напомни, че срокът да се предоставят споразуменията от държавите-членки е до 22 април. Вицепремиерът изтъкна публичността и прозрачността, които са задължителни в отношенията с ЕК и с партньорите в страната. „Споразумението касае всички ни - за седем години напред, повече от едно правителства и не е политически ориентирано в партиен смисъл. Много е важно да имаме солидна база, върху която да градим и инвестираме в следващите седем години", заяви Златанова. Тя изрази надежда да се напредва добре и с оперативните програми, които са необходими за реалното изразходване на средствата. „Използвам случая да благодаря на цялото правителство, на всички колеги министри. Работата, която в последните осем-девет месеца свършихме, наистина беше много сериозна. На практика се наложи да решим затлачени въпроси, да доизработим много документи, да напишем стратегии, които са били отлагани във времето. Има въпроси нерешени с години и тук е мобилизиращата сила на членството ни ЕС", добави вицепремиерът

5000 безработни ще бъдат наети на работа за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред

Правителството включи в Националния план за действие по заетостта през 2014 г. нова национална програма – „Сигурност”. Основната цел на програмата е намаляване безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности, допринасящи за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в населени места, особено в райони с високо равнище на безработица.

Фейсбук купува виртуална компания

Фейсбук обяви, че купува калифорнийската фирма Oculus VR, специализирана в продукти за виртуална реалност, срещу сумата от 2 милиарда долара.

Роси Пейчева: Разделих се с Милко заради алкохола

Певицата от „Пайнер“ Росица Пейчева проговори за смъртта на барабаниста от Виевска фолк група – Милко Узунски.

НЕК сезирала прокуратурата заради дълговете на ЕРП-тата

Бях длъжен да потърся плащанията от ЕРП-тата, заяви Стойнев

    

НЕК сезира прокуратурата заради дълговете на ЕРП-тата

Бях длъжен да потърся плащанията от ЕРП-тата, заяви Стойнев

    

Не НЕК трябва да плати цената за зеления бум

Бях длъжен да потърся плащанията от ЕРП-тата, заяви Стойнев

    


"Черно море" спечели точка и при гостуването на "Ботев"


Футболистите на "Черно море" откраднаха точка при гостуването на "Ботев" (Пловдив) след равенство 1:1 и остават непобедени от началото на плейофната фаза в А група, след като в предишните два кръга завършиха 0:0 с "Литекс" и ЦСКА. 

Отборът на Георги Иванов-Гонзо продължава силното си представяне срещу водещите отбори. Той има само три поражения в тринадесетте си мача срещу "Лудогорец", "Литекс", ЦСКА, "Ботев" и "Левски". 

"Канарчетата" пък не се възползваха от възможността...

България на крачка по-близо от безвизов режим за САЩ

България се приближава с една стъпка до безвизовото пътуване към САЩ, след като лидерите на Европейския съюз обявиха, че ще поискат от Барак Обама отмяна на визовия режим. Освен за България, искането ще се отнася и за гражданите на още четири страни членки на съюза, предаде WLNA. „Темата ще бъде повдигната. Не очаквам всестранно обсъждане, но прези България се приближава с една стъпка до безвизовото пътуване към САЩ, след като лидерите на Европейския съюз обявиха, че ще поискат от Барак Обама отмяна на визовия режим. Освен за България, искането ще се отнася и за гражданите на още четири страни членки на съюза, предаде WLNA. „Темата ще бъде повдигната. Не очаквам всестранно обсъждане, но прези

ГЕРБ: Абсолютна безотговорност е референдумът да не бъде заедно с изборите

ГЕРБ излезе с официална декларация относно предложения от президента Плевнелиев референдум. Припомняме, че на 10 март Инициативният комитет за провеждане на референдум внесе в Народното събрание н...

ВСС: Ситнилски прави неверни и тенденциозни изявления

Висшият съдебен съвет заявява, че изявленията на Камен Ситнилски са неверни и тенденциозни. Те нанасят вреди не само на публичния образ на органа, но и на цялата съдебна система и на всеки магис...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване