Instagram е на път да счупи редица рекорди

/КРОСС/ Преди една година активните потребители в приложението за споделяне на снимки Instagram бяха 100 милиона. Днес обаче стана ясно, че върлите фенове на апликацията са се увеличили със 100%, тъй като те вече са 200 милиона. Припомняме, че Instagram беше закупено от Facebook миналата година за сумата от един милиард долара. От компанията на Марк Зукърбърг съобщиха и, че споделените снимки в проложението надхвърлят 20 милиарда! Същевременно за последните шест месеца новорегистрираните потребители са около 50 милиона, което само по себе си е доста зашеметяваща статистика, пише Geeky-Gadgets. Изглежда, че приложението добива все по-голяма популярност, въпреки, че вече е доста познато. Интересно ще е да разберем бройката на регистрираните и активните потребители към края на годината.  

Стойнев: Нито едно от ЕРП-та не е платило на НЕК до момента

Нито едно от ЕРП-та не е платило на Националната електрическа компания (НЕК) до този момент. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, по повод изтичащия седемдневен срок, даден от държавния енергиен регулатор на ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про да се издължат към държавната компания, съобщи БНР. Нито едно от ЕРП-та не е платило на Националната електрическа компания (НЕК) до този момент. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, по повод изтичащия седемдневен срок, даден от държавния енергиен регулатор на ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про да се издължат към държавната компания, съобщи БНР.

Въвеждането на руската рубла притесни жителите на Крим

Употребата на две валути създаде неудобства на гражданите

    


Въвеждането на рублата притесни жителите на Крим

Употребата на две валути създаде неудобства на гражданите

    

Самоубийството на Березовски свързано със загубения процес срещу Абрамович

По време на изслушването стана ясно също, че руският магнат не е имал охрана

Затварят ул. "Н.Вапцаров" заради ремонта на "Акациите"

От утре 27 март до 6 април затварят за движение на МПС ул. "Н.Вапцаров" по цялата дължина от кръстовището с бул."Княз Борис I" до кръстовището с бул."Осми Приморски полк", съобщиха от Общината за Moreto.

От утре ремонт променя движението по "Цариградско шосе"

Започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения от 27 март, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”. Започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения от 27 март, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”.

Еврокомисията предлага нови правила за производството на биопродукти

Очаква се част от мерките да стимулират малките стопанства

    

Елвис Пресли е страдал от родово заболяване на сърцето

Елвис Пресли е страдал от родово заболяване на сърцето, разкриват нови ДНК експертизи на косата му. Това противоречи на досегашните твърдения, че кралят на рока е починал от свръхдоза наркотици, съобщава Елвис Пресли е страдал от родово заболяване на сърцето, разкриват нови ДНК експертизи на косата му. Това противоречи на досегашните твърдения, че кралят на рока е починал от свръхдоза наркотици, съобщава "Дейли мейл". Приятели на Елвис са закупили от фризьора му кичури коса и са ги предоставили за повторна ДНК експертиза.

Служителите и висшистите най-често търсят кредит за жилище


Българската икономика през 2013 г. се представи по-добре от очакванията, а първото за годината нарастване на инвестициите, отчетено през последното тримесечие, е сигнал за възстановяване на инвеститорското доверие. Това са констатациите от съвместния доклад на Института за пазарна икономика и Пощенска банка, за състоянието на икономиката и жилищното кредитиране.

Анализаторите допускат, че най-големите "печеливши" от подобряването на икономиката са били хората с по-високо образование,...

ВМРО: НСИ на съд за престъпна небрежност

ВМРО предлага да се потърси наказателна отговорност за небрежността в Националния статистически институт (НСИ) за преброяването през 2011 г.

Кабинетът одобри проекта на Споразумението за партньорство с ЕК

Документът очертава рамката за управление на евросредствата в следващите седем години

    


Руската операция в Крим била подготвяна отдавна, сочи ново разследване

Американските служби обаче не успели да разберат за плана, пише Wall Street Journal

    


Затвор за лихвар, дал 70 бона, върнали му 200 хил. лв.

За четири години "отпуснал" заеми на 55 души

    


Реклама на Pepsi се възползва от възможностите на добавената реалност (видео)


Технологията за добавена реалност все още няма особено много приложения в ежедневието. Pepsi обаче е открила, че тя може да бъде много полезна в рекламата, съобщава онлайн изданието TheVerge.

Компанията е превърнала автобусна спирка в Лондон в място, където се случват необикновени неща. Поне за погледа на чакащите, които на пръв поглед виждат случващото се встрани от навеса на спирката.

 В действителност те виждат голям монитор и камера, която работи в комплект с...

76-годишен дядо пострада заради недовършен проект на общината

76-годишен дядо пострада, след като падна от мост на недовършен проект на Община Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Instagram се оказва много добра сделка за Facebook

Instagram - популярната услуга за споделяне на снимки, вече е се използва от 200 млн. активни потребители по целия свят на месечна база. Новината...

Родители разменят детски дрехи и играчки в София


На 12 април за шести пореден път в София се организира вече набралата скорост инициатива за размяна на бебешки и детски дрешки и играчки. Идеята е всеки да може да подмени омалелите дрехи на детето си и омръзналите му играчки с други.

Сборният пункт е улица "Оборище" 100 в София от 11 до 13 часа, а дрехите трябва да се занесат предварително за сортиране на 5 април между 11 и 13 часа. Приемат се всякакъв вид играчки, а дрехите трябва да са с размери до 6 години. 5 лева е таксата за...

Intel придобива компания за фитнес часовници

Basis Science трябва да помогне на американския концерн да навлезе бързо на пазара на преносими мрежови устройства

    


Променят движението по "Цариградско шосе" заради ремонт от утре

Започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения от 27 март, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”. Започва въвеждането на временна организация на движението във връзка с рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” от надлез над бул. „Г.М.Димитров” до надлез над бул. „Александър Малинов”, включително прилежащите съоръжения от 27 март, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала”.

Плевнелиев: Вината за дефицитите в сектор „Енергетика“ да не се прехвърля върху ЕРП-тата

Президентът Росен Плевнелиев призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор „Енергетика“, които да гарантират независимост на енергийния регулатор.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

На първа по рода си Президентът Росен Плевнелиев призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор „Енергетика“, които да гарантират независимост на енергийния регулатор. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На първа по рода си

БСП праща указа на Плевнелиев за ЦИК в КС

Манолова: Президентът и ГЕРБ имат намерение да бойкотират евровота

    


All Channels Communication Group поема PR комуникациите на LG Electronics България

/КРОСС/ LG Electronics България избра All Channels Communication Group за свой комуникационен партньор. Екипът на All Channels ще предоставя на технологичния гигант експертно консултиране във всички сфери на публичните комуникации. Агенцията ще сътрудничи на LG Electronics в управлението на локални и глобални кампании, адаптирани за българския пазар, като предоставя услугите стратегическо консултиране, ежедневни пресофис активности, кризисни комуникации, дигитални комуникации и събитиен мениджмънт. All Channels Communication Group ще управлява както корпоративните, така и продуктовите комуникации за всички продуктови дивизии на компанията - тв, аудио, видео техника, мобилни устройства, електродомакински уреди, климатици, IT продукти и бизнес решения.  Комуникационната група на All Channels Communication Group, създадена през 2001 г., е единствената българска комуникационна агенция, носител на 10 международни награди и над 17 номинации. Носител е на приза „Агенция на годината" в конкурса BAPRA Bright Awards за 2012 г. и 2013 г. Предоставя пълен спектър от комуникационни услуги в няколко обособени комуникационни звена - All Channels | PR, All Channels | Advertising, All Channels | Activation и All Channels | Interaction. PR екипът на All Channels Communication Group започва партньорството си с LG Electronics със солиден опит в реализацията на технологични комуникационни проекти за клиенти като Samsung, HP, Microsoft и DELL

Съдът в Анкара отмени забраната за достъп до Twitter

Вицепремиерът на Турция Бюлент Арънч коментира, че правителството ще изпълни решението

    


Делото за длъжностно присвояване срещу Цветанов ще се гледа по съкратената процедура


Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, обвинен в длъжностно присвояване, ще се разгледа по съкратен процедура, съобщи сайтът "Правен свят". На първото заседание днес пред Софийски градски съд защитата на Цветанов се отказа от разпита на свидетели и вещи лица, което позволи на процеса да тръгне по съкратената процедура.

Според прокуратура Цветанов е присвоил 50 хил. лв. от бюджета на МВР като е позволил тези средства да бъдат изплатени на бившия шеф на антиомафиотите...

Експерт: Има риск храните да поскъпнат

„Има огромен риск цените на храните да поскъпнат драстично заради мерките на държавата срещу хипермаркетите”, каза в „Здравей, България” Йордан Матеев, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия. По думите му готвеният законопроект не се отнася само за търговските вериги, а към всички бизнеси.

Ивайла: Попфолкът има нужда от нови лица

Новата фолк певица Ивайла призна пред камерата на BLife, че е доволна от успеха на дебютната си песен и издаде, че в близките дни ще се появи и видеоклипът към нея.

ИКАР 2014

/КРОСС/ Утре, когато се отбелязва Международния ден на театъра, на официална церемония Съюзът на артистите в България ще връчи годишните награди ИКАР за 2014 година. Събитието ще се проведе традиционно в Народния театър "Иван Вазов" и започвна в 21.00 часа.  Ето и номинациите: Номинации за критически текст, излъчени от Гилдията на театроведите, критиците и драматурзите: Деляна Манева за книгата „Предизвиканото тяло", Издателство „Ciela"; Камелия Николова за книгата „Българският театър след 1989 и новата британска драма", Университетско издателство „Св. Климент Охридски"; Ромео Попилиев за книгата „Съпротивата на драмата в драмата за съпротивата", Академично издателство „Проф. Марин Дринов". Номинации за драматургичен текст: Елена Алексиева за драматургичния текст „Глас"; Стефан Иванов за драматургичния текст „Между празниците"; Яна Борисова за драматургичния текст „Хората от Оз"

"Софийски имоти" иска да продаде два терена на метри от плажа в Несебър


Общинската фирма "Софийски имоти" иска да продаде два терена в Несебър на метри от плажната ивица. С парите от продажбата се предвижда ремонт на столичния парк "Възраждане" в частта му, която се намира върху имоти, собственост на дружеството, пише в. "Сега".

Решението за обновлението на парка е от лятото на 2011 г., но чак сега общинският съветник от ГЕРБ Борислав Борисов е внесъл доклад, който ще се гласува на редовното заседание на общинския съвет в четвъртък. Опозицията се осъмни,...

Ричард Брансън инвестира 1,7 млрд. долара в корабоплаване

Британският мултимилиардер Ричард Брансън ще инвестира в корабоплаване, пише германският бизнес ежедневник "Ханделсблат".

Венгер реалист: Борим се за място в Топ 4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не oстана доволен от равенството срещу Суонзи (2:2). Французинът заяви, че тимът му вече трябва мисли как да не изпусне мястото си в топ 4."Шансовете за титлата...

Поклонническо пътуване от Видин до Кръстова гора

С благословията на Видинския митрополит Дометиан бе организирано поклонническо пътуване до Кръстова гора. Това каза за Радио “Фокус”- Видин архимандрит Поликарп, председател на кат...

Самолет на Air France кацна аварийно в Хамбург

Самолет на френската авиокомпания Air France кацна аварийно на летището в Хамбург заради недостиг на гориво. Представител на авиопревозвача обясни, че причината за недостига на гориво е частично зат...

Риана продава имението си за 14 995 000 долара

Риана обяви за продан дома си в района Пасифик палисейдс в Лос Анджелис за 14 995 000 долара, съобщи Контактмюзик. Имението включва 7 спални, 9 бани, тераса, джакузи, басейн на открито, паркинг за 20...

Полицаи иззеха 740 000 къса контрабандни цигари

Предотвратените щети за бюджета са за около 277 500 лв.

    


Цветна феерия в Бургас за Великден, вместо ежегодната "Флора"

Атрактивна цветна експозиция ще радва бургазлии през предстоящите великденски празници.  Идеята на Община Бургас е на две места в града да бъдат разположени шатри,  в които да се продават саксийни растения и рязан цвят.  Цветните базари ще се намират на ул. Атрактивна цветна експозиция ще радва бургазлии през предстоящите великденски празници. Идеята на Община Бургас е на две места в града да бъдат разположени шатри, в които да се продават саксийни растения и рязан цвят. Цветните базари ще се намират на ул. "Богориди" и на алеята до Пантеона. Община Бургас кани търговци и производители на цветя.

Президентът: Вината за дефицитите в сектор „Енергетика“ да не се прехвърля върху ЕРП-тата

Президентът Росен Плевнелиев призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор „Енергетика“, които да гарантират независимост на енергийния регулатор.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

На първа по рода си Президентът Росен Плевнелиев призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор „Енергетика“, които да гарантират независимост на енергийния регулатор. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На първа по рода си

Картирането на дюните ще приключи до края на годината, уверяват от ресорното министерство


Министерството на инвестиционното проектиране уверява със съобщение до медиите, че картирането на дюните по Черноморието ще бъде завършено до изтичане на зададения краен срок в Закона за устройството на черноморското крайбрежие, а именно до края на тази година. До тогава ще бъдат определени и границите на двукилометровата плажна ивица – т.нар. охранителни зони А и Б, обещават още от ведомството в сряда.

Служебният кабинет отпусна 500 хил. лв. за изготвянето на кадастър с дюните. До...

Бургаски тарикат залива сайт за продажби с крадени авточасти

21-годишен криминално проявен бургазлия е продавал крадени от него авточасти в сайта Продавалник, разкриха от полицията.
При пертъсване в дома му в к-с 21-годишен криминално проявен бургазлия е продавал крадени от него авточасти в сайта Продавалник, разкриха от полицията. При пертъсване в дома му в к-с "Лазур" криминалисти са открили десетки тасове, декоративни лайсни от брони, датчици за парктроници, фарове, странични огледала и други автоаксесоари с неустановен произход

Социалните плашат: Ще спрем помощите!

Заради риска, лошите условия на труд и ниско заплащане социални работници са готови дори да блокират месечните помощи. Вълната на недоволство мина през Южна България, където на събрания са обсъдени конкретни искания към Министерството на труда и социалната политика.

Рейтингът на Путин достигна 80%

/КРОСС/ Проучването на Левада-център показа, че повечето руснаци (80%) одобряват дейността на президента Владимир Путин. При това повечето от анкетираните (60%) са убедени, че страната върви в правилна посока. Показателите от сряда се доближават до максималния рейтинг на руския президент през 2008 година. Тогава рейтингът му е бил 85%.Социолозите добавиха, че дейността на премиера Дмитрий Медведев е одобрена от 62% анкетирани. Проучването на «Левада-център» се проведе в период 21-24 март 2014 година, в 130 населени пункта на територията на Руска Федерация.

Рейтингът на Путин достигна 80%

/КРОСС/ Проучването на Левада-център показа, че повечето руснаци (80%) одобряват дейността на президента Владимир Путин. При това повечето от анкетираните (60%) са убедени, че страната върви в правилна посока.

Кадиев пита и Бойко Рашков подслушван ли е и защо са изтекли записите

/КРОСС/Депутатът Георги Кадиев е депозирал питане до председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства дали е бил подслушван от 2005 г. досега, СРС-тата законно ли са прилагани и защо информация от записите е изтекла в медиите (през 2005 Кадиев за кратко беше зам.-финансов министър при Тройната коалиция). Той зададе същите въпроси и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев миналата седмица. Причината за това са публикувани стенограми от разгаворите на общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алкесиев. Апартаментът и автокъщата на Алкесиев бяха обискирани преди месец по подозрение, че е съврзан със заловените във Франция 1.4 тона кокаин. Наркотикът е пренасян в гумите на колите, които участват във Формула 1, а Алексиев участва в ралитата. Той категорично отрече да е замесен в трафик на дрога. Оказва се обаче, че ДАНС са го подслушвали и стенограми от разговорите му бяха публикувани в сайта factor.bg. Сред тях има и разговори с Кадиев. Според него разговорите са автентични, но със сигурност има извадени имена - "най-малкото на Бойко Борисов и Делян Пеевски, защото познавам Орлин Алексиев добре и знам, че те имат добри отношения".  

Цветна експозиция в Бургас за Великден

Атрактивна цветна експозиция ще радва бургазлии през предстоящите великденски празници.  Идеята на Община Бургас е на две места в града да бъдат разположени шатри,  в които да се продават саксийни растения и рязан цвят.  Цветните базари ще се намират на ул. "Богориди" и на алеята до Пантеона. Община Бургас кани търговци и производители на цветя. Атрактивна цветна експозиция ще радва бургазлии през предстоящите великденски празници. Идеята на Община Бургас е на две места в града да бъдат разположени шатри, в които да се продават саксийни растения и рязан цвят. Цветните базари ще се намират на ул. "Богориди" и на алеята до Пантеона. Община Бургас кани търговци и производители на цветя.

Р. Петков: Станишев и Манолова се провалиха тежко

Тежък провал за БСП, лично на Сергей Станишев и Мая Манолова, е Изборният кодекс и формирането на ЦИК, който води до нулева степен на доверие.

Стоичков остави без отговор въпроса дали ще си купи акции в ЦСКА

/КРОСС/Христо Стоичков постави под голямо съмнение вероятността поне на този етап да си купи акции в ЦСКА. Той обаче отказа да говори по темата. Попитан дали ще стане акционер в клуба, той отговори: "Следващият въпрос." На въпроса какво смята за положението в ЦСКА заяви: "След това, като свърши първенството." Червените се надяват някои от големите фигури в историята на клуба да дадат пример, като купят по-големи пакети акции. Александър Томов заговори за очакван подобен ход от Димитър Бербатов. Стоичков не пожела да говори и по темата за българския футбол и президента Борислав Михайлов. "Нямам време да видя какво се случва, снощи се прибрах късно." Дълго време Стоичков се заканваше "да смени прическата" на българския футбол, като свали Михайлов от президентския пост. Той обаче напусна България, за да стане анализатор за мексиканска телевизия, и не се яви на конгреса.  

Кабинетът дава 15 млн. на „Напоителни системи“

Със свое решение от днес кабинетът отпусна 15 млн. лв. от бюджета за спешното изплащане на заплатите и дълговете към кредитори на държавното предприятие "Напоителни системи".

Президентът: Проблемът не е в ЕРП-тата

ЕРП-тата формират едва 8% от всички разходи за електроенергия на потребителите, посочи държавният глава

Ще се изготвят специализирани карти на дюните по Черноморието

Специализираните карти по Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) ще бъдат готови до края на 2014 г. Тогава изтича крайният срок, в който Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) трябва да бъде готова и с определянето на границите на охранителни зони "А" и "Б" по Черноморското крайбрежие, съобщи пресцентърът на Министерството на инвестиционното проектиране.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване