200 000 прибавени при преброяването

НСИ е надписал близо 200 000 души при последното преброяване през 2011 г., призна шефката на института Ренета Инджова вчера.

Най-топло днес е било в Оряхово, Плевен и Свищов – 17,2 градуса

Най-топло днес е било в Оряхово, Плевен и Свищов – плюс 17,2 градуса, съобщиха Фокус, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
Около плюс 17 градуса са измерени в Северна България, по Черноморието около плюс 11 градуса.
В София максималната температура е плюс 13,6 градуса. Най-топло днес е било в Оряхово, Плевен и Свищов – плюс 17,2 градуса, съобщиха Фокус, позовавайки се на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Около плюс 17 градуса са измерени в Северна България, по Черноморието около плюс 11 градуса. В София максималната температура е плюс 13,6 градуса.

Адските жеги стават норма до 2040 г.

Адските летни жеги ще станат нормални за Европа, сочи изследване на Световния метеорологичен институт, пише в. “Индипендънт”.
Според учените това е част от бързо развиващ се процес, започнал още през 2003 г., който може да се ускори, ако хората не положат усилие за намаляване на изхвърляните парникови газове. Адските летни жеги ще станат нормални за Европа, сочи изследване на Световния метеорологичен институт, пише в. “Индипендънт”. Според учените това е част от бързо развиващ се процес, започнал още през 2003 г., който може да се ускори, ако хората не положат усилие за намаляване на изхвърляните парникови газове.

Партията на Бареков поглъща и БАСТА

БАСТА се оказа поредната партия, която очевидно ще бъде погълната от „България без цензура”. След масовия отлив на членска маса от структурите на „Движение България на гражданите” на Меглена Кунева и присъединяването на вече бивши депутати от ГЕРБ към ББЦ, четири ключови фигури в БАСТА също се зачислиха към новата формация на Николай Бареков.

Няколко района без вода

От ВиК-Варна съобщават за Moreto.net , че поради повреда абонатите в карето: бул."Цар Освободител" , ул. "Пирин" ,бул. "Сливница",ул. "Отец Паисий" ще бъдат без вода до полунощ. Поради повреда на магистрален водопровод пък оставя абонатите от местност "Манастирски рид" до "Златни пясъци" без вода до сутринта на 27.

Обвиниха Томислав Дончев в източване на еврофондове

Община Габрово източва европари с нагласени обществени поръчки и всичко това става със знанието на бившия кмет и министър по еврофондовете и настоящ депутат от ГЕРБ Томислав Дончев. Това разкри пред TV7 Диана Русинова от Агенцията за транспортни проучвания и анализи.

5 въпроса, които задължително трябва да попитате приятелката си

Отговорите им ще ви помогнат да заздравите отношенията си

    


Втори съд отказа на мюфтийството банята в Берковица

Втори съд отказа да даде на Мюсюлманското изповедение старата баня в Берковица. 
Окръжните магистрати в Монтана вчера потвърдиха решението на колегите си от Берковица, че историческата сграда е собственост на общината и няма доказателства някога да е била на религиозната общност. Така по случая остава да се произнесе само върховният съд.
Втори съд отказа да даде на Мюсюлманското изповедение старата баня в Берковица. Окръжните магистрати в Монтана вчера потвърдиха решението на колегите си от Берковица, че историческата сграда е собственост на общината и няма доказателства някога да е била на религиозната общност. Така по случая остава да се произнесе само върховният съд.

Промени в движението около "Докторски паметник" заради ремонт

/КРОСС/ Във връзка с ремонт и възстановяване на градинка „докторски паметник" и на основание заповед со-рд-09-05-117/21.03.2014г. на столична община ще се извърши следното: От 07:00 часа на 29.03.2014г. до 24:00 на 30.03.2014г. се забранява влизането на ппс в двете посоки по ул.шипка между ул.кракра и ул.сан стефано За времето от 04:30 часа на 29.03.2014г. до 04:30 на 31.03.2014г. се променя маршрутът на автобусни линии №№ 9,280 и 306: •промяна на автобусен маршрут № 9 - от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" направо до ул. „Ген. Гурко" обратен завой на моста по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" (моста пред Националния стадион) по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута двупосочно. •промяна на автобусен маршрут № 280 - от бул. „Цариградско шосе" наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. „Ген. Гурко", надясно по бул. „Васил Левски", надясно по бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе" и по маршрута двупосочно. •промяна на автобусен маршрут № 306 - от бул. „Цариградско шосе" наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. „Ген. Гурко", надясно по бул. „Васил Левски", надясно по бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе" и по маршрута двупосочно

Кунева като червена кукувица или кой ще провали Реформаторския блок

Из интернет тече голяма драма – хора от ДСБ се гневят защо Кунева води листата на реформаторите. Тя е „червена кукувица”, както е казал за нея Иван Костов преди няколко години. Оказа се, че вторият в листата на реформаторите за евроизборите Светослав Малинов го има записан на видео в дебат на “Канал 3″, когото казва същото за Кунева. Сега е след нея в листата за изборите. Из Фейсбук клипът с неговите думи стана шлагер. Мнозина се надсмиват над хората от ДСБ. Драма.

В сайта Euinside Аделина Марини, журналистка, която отдавна се занимава с европейски въпроси и има дългогодишни наблюдения, се е захванала да обяснява на привържениците на ДСБ като на свои хора, съмишленици, защо е добре Кунева да отиде в Брюксел като евродепутат. Да не страдат. Там й е мястото. Тя има авторитет там, приета е, свършила е много добри неща там и т. н. Изтъква й достойнствата. Защото те са слепи и не ги виждат, не виждат авторитета й, какво е направила.

В критиките си към Кунева хората от ДСБ не се различават от хората на „Атака”, при всичките им претенции да са по-образовани и мислещи. Затова Марини се чувства длъжна да им обяснява, че не Кунева е закрила двата блока на АЕЦ. Това е басня, който обединява атакаджиите с някои десебе-фенове. Тази басня как Кунева закрила АЕЦ и предала интересите на България пред Брюксел при преговорите, могат да разказват само невежи. Или талибани, които съзнателно крият истината.

По принцип хората от ДСБ смятат, че Реформаторският блок е някакво образувание, сътворено само за да им донесе успех на тях. Такива като Кунева и нейните са само гарнитура към тях, ще ги изтърпим, за да влезем в парламента и да седнем на врата на Борисов.

На последните избори партията на Кунева спечели 3,3%, а ДСБ - 2,9%. Не се е чуло от нейните хора някой да проклетисва хора на ДСБ. Има някакъв проблем вътре в ДСБ, както пише и Аделина Марини. И точно този проблем ще изхвърли РБ и от европарламента, и от българския парламент.

Този бацил на самоизолация, от който боледува Иван Костов, вече изхвърли ДСБ от политиката. Нейните хора бродят из телевизионни студии като някакви призраци, а говорят така, като че ли са най-важните в политиката.
При 3,6 млн. гласували през май да вземеш само 103 хил. гласа, кого всъщност представляваш ти? Това е пренебрежимо малък процент от обществото. А медиите отделят на хората на ДСБ повече внимание, отколкото на Реформаторския блок въобще.
Радан Кънев и другите от ДСБ сякаш са забравили, че в реформаторския блок са малцинство. Или представляват не повече от равностоен партньор на Кунева и хората й.

Манталитетът на тези от ДСБ не може да се промени, стремежът им към капсулиране и самоизолация е непреодолим. Те просто влекат към дъното целия Реформаторски блок и Кунева, която имаше повече шансове без тях, поне на евроизборите. С изявленията си (дори Костов каза, че няма да гласува за Кунева) те ще потопят и спасителния пояс, който представлява това обединение за тях.

Плевнелиев свали маската

Седмица след тайната среща с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц във Виена президентът Росен Плевнелиев напълно свали маската си.

Няма да развалим баловете заради изборите

Няма да позволим да развалим един от най-хубавите празници не само на абитуриентите, а и на техните родители и на всички ученици и учители", заяви министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в предаването „Дневен ред” на TV7.

Представители на ромската общност в Аксаково ще бъдат назначени като медиатори между общността и властта

Седем образовани представители на ромската общност в община Аксаково ще бъдат назначени на работа като медиатори. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Нели Петрова, ръководител на проекта „Партньорство за равни възможности”, който бе спечелен от община Аксаково и чрез който ще се осъществи социалният експеримент.

Водещите индекси на Wall Street затвориха на червена територия

Сделката на Facebook, борсовият дебют на разработчика на Candy Crush и новините от Европа засенчиха позитивните данни за икономиката на САЩ

    


Промени в движението около надлез "Надежда"

От сутринта на 27 март до 12 април ще се извършва реконструкция на релсовия път

Смъртоносна красота - жена си инжектира вазелин за по-голям бюст

/КРОСС/ Аржентинка почина след неуспешен опит да увеличи бюста си. За да увеличи размера на гърдите си, 39-годишната Соня Перез Ланзон си е инжектирала вазелин. Няколко седмици след интервенцията обаче в дробовете й се образувал тромб, който й докарал белодробна емболия. Жената потърсила медицинска помощ, след като почувствала затруднение в дишането. Положението й се усложнило допълнително, защото тя първоначално не признала на какво се е подложила в къщи. Когато всичко излязло наяве, се оказало твърде късно и след месец мъки жената си отишла от този свят. Главният хирург на болницата, в която е била настанена, признава, че за първи път в практиката си се сблъсква с подобен случай.

КАТ предлага двойно по-високи глоби по празниците

От Пътна полиция предлагат да се налагат двойни глоби за шофьорите по празниците или през уикенда. Целта на по-високите глоби през празниците е да се...

“Левски” се разбра с Йоканович за лиценза

“Левски” се договори с бившия си треньор Славиша Йоканович за неустойката по прекратения през октомври контракт. Между двете страни вече цари мир, след като сърбинът вдигна шум след 4 дни забавяне на един транш през януари. Йока дори заплаши със жалба във ФИФА, с което можеше да застраши лиценза на клуба.

“Левски” имаше да дава 75 000 евро на Сл “Левски” се договори с бившия си треньор Славиша Йоканович за неустойката по прекратения през октомври контракт. Между двете страни вече цари мир, след като сърбинът вдигна шум след 4 дни забавяне на един транш през януари. Йока дори заплаши със жалба във ФИФА, с което можеше да застраши лиценза на клуба. “Левски” имаше да дава 75 000 евро на Сл

Радослав Керанов: Давам 2000 лв. за информация за нападателите ми

Няма война между таксиметровите шофьори в Пловдив, а има проблем с отдаването на лизинг на колите. Това коментира пред Нова тв нападнатият бизнесмен от Пловдив Радослав Керанов.
Той е собственик на 140 таксиметрови автомобила, които отдава под наем на различни фирми. Само преди седмица е бил пребит и неговият съдружник Милко Доевски. Няма война между таксиметровите шофьори в Пловдив, а има проблем с отдаването на лизинг на колите. Това коментира пред Нова тв нападнатият бизнесмен от Пловдив Радослав Керанов. Той е собственик на 140 таксиметрови автомобила, които отдава под наем на различни фирми. Само преди седмица е бил пребит и неговият съдружник Милко Доевски.

Съвета за сигурност на ООН планира нова среща за Украйна

/КРОСС/ „Съветът за сигурност на ООН планира да проведе среща на 27 март относно ситуацията около Украйна.„ Това заяви заместник-говорителят на генералния секретар на световната организация Фархан Хак. Според него, по време на заседанието генералният секретар на ООН Пан Ки-мун ще се отчете пред членовете на Съвета за сигурност относно резултатите от посещенията си в Москва и Киев на 20 и 22 март, пише ИТАР-ТАСС. "Доколкото знам, Съветът за сигурност ще обсъди формата на срещата, така че в момента не можем категорично да заявим дали сесията ще бъде отворена или затворена", каза още той. Ако заседанието на Съвета за сигурност на ООН се проведе, то то ще бъде деветото подред от началото на месец.  

50% таван за таксите на ЧСИ

Таванът на таксите, които частните съдебни изпълнители прибират от затънали длъжници, да се закове на 50% от вземането. Това предвиждат законодателни промени, внесени в Народното събрание от червения депутат Страхил Ангелов. Текстовете вече са представени пред групата на социалистите и предстои да влязат за разглеждане и в парламентарните комисии.

Спират филм, предсказал катастрофата с боинга (Обзор)

Cнимките на филм катастрофа, разказващ за паднал в океана самолет, тръгнал от Пекин за Сидни, ще бъде спрян заради твърде многото прилики с трагедията в малайзийския боинг, съобщи в. “Файненшъл експрес”.
Компанията “Арклайт филм”, която стои зад проекта на лентата “Дълбоки води”, обяви, че снимането на продукцията се отлага, Cнимките на филм катастрофа, разказващ за паднал в океана самолет, тръгнал от Пекин за Сидни, ще бъде спрян заради твърде многото прилики с трагедията в малайзийския боинг, съобщи в. “Файненшъл експрес”. Компанията “Арклайт филм”, която стои зад проекта на лентата “Дълбоки води”, обяви, че снимането на продукцията се отлага,

Нападнатият пловдивски бизнесмен: Давам 2000 лв. за информация

Няма война между таксиметровите шофьори в Пловдив, а има проблем с отдаването на лизинг на колите. Това коментира пред Нова тв нападнатият бизнесмен от Пловдив Радослав Керанов.
Той е собственик на 140 таксиметрови автомобила, които отдава под наем на различни фирми. Само преди седмица е бил пребит и неговият съдружник Милко Доевски. Няма война между таксиметровите шофьори в Пловдив, а има проблем с отдаването на лизинг на колите. Това коментира пред Нова тв нападнатият бизнесмен от Пловдив Радослав Керанов. Той е собственик на 140 таксиметрови автомобила, които отдава под наем на различни фирми. Само преди седмица е бил пребит и неговият съдружник Милко Доевски.

В Гърция: Идването на Григор е събитието на годината за нашия тенис


Идването на Григор Димитров е събитието на годината за гръцкия тенис според Grreporter.info. Българският ас ще играе в плейофа за купа “Дейвис” в Атина от 4 до 6 април.
“Ако не бе двубоят с България, още много години нямаше да видим такава звезда”, пише Tennisit.gr.
“Никога не е лесно да напуснеш бойното поле, Идването на Григор Димитров е събитието на годината за гръцкия тенис според Grreporter.info. Българският ас ще играе в плейофа за купа “Дейвис” в Атина от 4 до 6 април. “Ако не бе двубоят с България, още много години нямаше да видим такава звезда”, пише Tennisit.gr. “Никога не е лесно да напуснеш бойното поле,

Видео: Маневри на руската армия в Абхазия



Руската армия започна учения в Абхазия - отцепилата се от Грузия територия на брега на Черно море, която Москва признава за независима държава, разказва Дебра Летърбек от "Ройтерс".

Маневрите се провеждат от петък насам сред растящо напрежение в района, предизвикано от анексирането от страна на Русия на укранския полуостров Крим.

Руските новинарски агенции цитират съобщения на министерството на отбраната, в които се казва, че целта е да се проведат учения "на...

Руският флаг е издигнат над всички 193 военни поделения в Крим

Началникът на руския Генерален щаб армейски генерал Валери Герасимов обяви, че руското знаме вече се развява във всичките 193 военни обекта в Крим. Според Герасимов, всички войници, които са изразили желание да продължат да служи в украинските въоръжени сили, са сдали оръжието и са извън военните поделения, готвейки се да отпътуват за Украйна.

След катастрофата: Двама отказват да останат в Пирогов!

Състоянието на майката и 17-годишното момиче не налага да останат в болницата. Другата дъщеря, която е на 11 години, е с мозъчно сътресение и се налага да бъде приета, но родителите отказват. Пострадалият мъж също отказва да бъде хоспитализиран, въпреки че има скъсан мускул на едната ръка и трябва да бъде опериран.

САЩ има нужда повече от Европа, отколкото обратното

Американската шистова дипломация отново е в ход, твърди Нина Дюлгерова

    


Двамата българи, заловени у нас, пращали в Чикаго незаконно събираните данни на кредитни карти

17-те българи, замесени в крупна схема за пране на пари и банкови измами в Чикаго, са извършвали престъпления от май 2011 година до септември 2012-та.
Американската прокуратура пусна официална информация за акцията. 
Според обвинителния акт става въпрос за добре организирана международна схема, на чело на която стои софиянецът Георги Мартов, 17-те българи, замесени в крупна схема за пране на пари и банкови измами в Чикаго, са извършвали престъпления от май 2011 година до септември 2012-та. Американската прокуратура пусна официална информация за акцията.  Според обвинителния акт става въпрос за добре организирана международна схема, на чело на която стои софиянецът Георги Мартов,

Младенов надмина себе си: Съдията е виновен, в Лудогорец е лесно

Психарията в ЦСКА е достигнала невиждани размери. Стойчо Младенов обвини съдията Георги Йорданов за загубата от Лудогорец. Младенов и щабът му видели дузпа, червен картон и няколко фаула, неотсъдени о...

Полицията в Търговище: Няма данни за опит за отвличане на дете

/КРОСС/ В късния следобед днес ОД на МВР - Търговище разпространи съобщение, относно публикациите в пресата за опит за отвличане. Ето какво гласи то: „Във връзка с публикувани статии в пресата за опит за отвличане на 10-годишно дете, учащо във IIСОУ "Проф.Н.Маринова" - гр. Търговище, ОД МР Търговище заявява, че към настоящия момент няма данни за извършено такова деяние. Проведена беше среща с ръководството на училището. От там съобщиха, че могат да гарантират сигурността на учениците си, както е било до сега, разчитайки на училищната охрана, видеонаблюдение и близостта си до сградата на полицията. Ръководството на училището не желае да се създава напрежение сред обществеността и смята, че случаят е преекспониран." Съобщението е подписано от М. Бонева.  

Само 10% от жилищните кредити са в евро

Жилищните кредити в евро намаляват за сметка на тези в лева. Докато през 2012 година половината от отпуснатите заеми са били в общата европейска валута, а другата половина - в лева, през 2013 г. това съотношение се е изменило значително. Едва 10% от отпуснатите през миналата година жилищни кредити са били в евро. Жилищните кредити в евро намаляват за сметка на тези в лева. Докато през 2012 година половината от отпуснатите заеми са били в общата европейска валута, а другата половина - в лева, през 2013 г. това съотношение се е изменило значително. Едва 10% от отпуснатите през миналата година жилищни кредити са били в евро.

Прокуратурата поиска арестуваните в Чикаго българи да възстановят 200 000 долара

17-те българи, замесени в крупна схема за пране на пари и банкови измами в Чикаго, са извършвали престъпления от май 2011 година до септември 2012-та.
Американската прокуратура пусна официална информация за акцията. 
Според обвинителния акт става въпрос за добре организирана международна схема, на чело на която стои софиянецът Георги Мартов, 17-те българи, замесени в крупна схема за пране на пари и банкови измами в Чикаго, са извършвали престъпления от май 2011 година до септември 2012-та. Американската прокуратура пусна официална информация за акцията.  Според обвинителния акт става въпрос за добре организирана международна схема, на чело на която стои софиянецът Георги Мартов,

Китай купува 70 самолета от Франция

/КРОСС/ Китай поръча на френската авиационна корпорация Airbus 70 самолета. Сделката е на стойност над 10 милиарда долара. В КНР ще бъдат доставени 43 самолета A320 и 27 - A330, съобщава „Франс прес".Airbus се е договорил и с китайския производител на самолети Avicopter за съвместно производство в продължение на 20 години на 1 000 хеликоптера модел EC175/AC352 .Споразуменията са подписани по време на официалното посещение на президента Цзинпин в Париж.

ГЕРБ взе блокираща квота в ЦИК (обзор)

Централната избирателна комисия (ЦИК) вече е в пълен състав от 19 души. ГЕРБ получи самостоятелна блокираща квота от 7 гласа в изборния орган. Въпреки това от партията на Бойко Борисов внесоха и промяна в Изборния кодекс, която още повече обърка аритметиката, с която са на път да отрежат НДСВ и Реформаторите от места в ЦИК. А казусът с назначенията Централната избирателна комисия (ЦИК) вече е в пълен състав от 19 души. ГЕРБ получи самостоятелна блокираща квота от 7 гласа в изборния орган. Въпреки това от партията на Бойко Борисов внесоха и промяна в Изборния кодекс, която още повече обърка аритметиката, с която са на път да отрежат НДСВ и Реформаторите от места в ЦИК. А казусът с назначенията

ВКС окончателно присъди спорния терен край Несебър на Спортната академия

Върховният касационен съд окончателно реши спора за терена между Равда и Несебър. Той е присъден на Спортната академия в София. На мястото обаче вече е почти построен 4–етажен хотел, като част от апартаментите са продадени на чужденци.

Потвърдено: Seat пуска първия си кросоувър през 2016-а

/КРОСС/ В сряда Seat официално обяви, че през 2016 година планира да пусне първия си кросоувър, чийто модел вече две години се разработва в техническия център на компанията в Марторел (Каталония , Испания), съобщи CAR Magazine . Колата вероятно ще споделя платформата и двигателя си с други компактни ванове. Става въпрос за платформата MQB и модели като Volkswagen Tiguan и Audi Q3.През 2011 Seat показа на автомобилното изложение в Женева прототипа IBX . Предполага се, че това е прототипът на бъдещия кросоувър.    

Нито един от блъснатите в София няма да остане в Пирогов

Лек автомобил удари жена с двете й деца и мъж на трамвайна спирка в София. Нито един от четиримата пострадали няма да остане в "Пирогов".

Крайна позиция за Украйна ще ни донесе само негативи

Едва ли Русия ще продължи с офанзивата си, смята Николай Цонев

    


На патерици Хесе от “Реал” се спасява с детето от пожар

На патерици Хесе, новият хит на “Реал” (Мадрид), се отърва читав от пожар, но след треперене и страх за детето. Драмата се разигра седмица след тежката контузия на 21-годишния талант, която го извади от игра за поне половин година.

Огънят пламнал във вторник привечер в мазето на вилата на футболиста в предградието Понсуело, докато работници се На патерици Хесе, новият хит на “Реал” (Мадрид), се отърва читав от пожар, но след треперене и страх за детето. Драмата се разигра седмица след тежката контузия на 21-годишния талант, която го извади от игра за поне половин година. Огънят пламнал във вторник привечер в мазето на вилата на футболиста в предградието Понсуело, докато работници се

Изненадващите резултати от преброяването са вследствие на некоректни преброители

/КРОСС/ Бумът на домакинства от един човек и изненадващите резултати от преброяването по етнос и вероизповедание се дължат на некоректни действия на преброителите и статистиците през 2011 г. - това е становището на директора на дирекция „Демографска и социална статистика" в Националния статистически институт Иван Балев. В интервю за Дарик радио Балев обясни, че преброяването през 2011 г. е извършено в съкратени срокове и със сериозни пропуски в начина на събиране и контролиране на данните. Именно затова например според изследването излиза, че въпреки строителния бум в годините преди кризата, през 2011 г. има 64 000 сгради по-малко от 2001 г. Пропуски има в електронното преброяване, както и при „добавянето" на непреброените хора към данните за преброените. "Евростат ни критикува за статистиката за българите, които живеят извън страната", каза още демографът. Според българските данни сънародниците ни, които трайно са в чужбина, са около 300 000, но другите страни свидетелстват за много по-голямо число. Микропреброяването, което от националната статистика искат да проведат, е именно елемент в решаването на този проблем. "Проблемът не е, че близо 170 000 души са „механично" прибавени към броя на хората в преброяването през 2011 г., а, че за тях са нанесени данни като семейно положение и образование", обясни демографът Иван Балев

Иван Данов: За Карадере има само инвестиционно намерение

За Карадере има само инвестиционно намерение. Това каза днес в Перник министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов по време на...

Полицията в Търговище: Не е имало опит за отвличане на дете

МВР отрече информацията, че в Търговище е имало опит за отвличане на 10-годишно момиченце, съобщи Дарик.
„Във връзка с публикувани статии в пресата за опит за отвличане на 10-годишно дете, учащо във II СОУ "Проф. Н. Маринова" - гр. Търговище, ОД МВР Търговище заявява, че към настоящия момент няма данни за извършено такова деяние. МВР отрече информацията, че в Търговище е имало опит за отвличане на 10-годишно момиченце, съобщи Дарик. „Във връзка с публикувани статии в пресата за опит за отвличане на 10-годишно дете, учащо във II СОУ "Проф. Н. Маринова" - гр. Търговище, ОД МВР Търговище заявява, че към настоящия момент няма данни за извършено такова деяние.

"Фолклорни искрици" от Варна спечелиха "Златната лира на Орфей"

На 22.03.2014г. фолклорният ансамбъл при І ОУ гр.Варна „Фолклорни искрици” с ръководител Валентин Василев участва в ХІV Национален фолклорен конкурс „Орфеево изворче”, Стара Загора, научи Moreto.net. Варненските танцьори заляха сцената с много настроение, динамика и багри.

Германия ще наказва имигранти, злоупотребяващи със социални помощи

Германия съобщи, че планира да наказва имигранти от ЕС, които злоупотребяват със системата й на социални помощи, след като предупреждение към българите и румънците отприщи национален дебат. Правите...

Поредна загуба при допир на Стойчовия ЦСКА с европейски футбол

ЦСКА си спомни какво е да се изправиш срещу европейски отбор. "Червените" загубиха за сефте през пролетта. След заблуждаващите успехи над раздирания от скандали Левски и изпадащия Черноморец...

Сесилия Атиа става почетен гражданин на София

Бившата първа дама на Франция Сесилия Атиа (преди Саркози) ще стане в четвъртък "почетен гражданин на София". Тя ще получи отличието от кмета Йорданка Фандъкова. Градоначалничката е решила ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване