ЕНП изглежда най-силната партия в Европа засега, сочи изследване

Към момента Европейската народна партия е политическата сила, която е се очертава като най-голямата в следващия Европейски парламент. Това твърди в свое проучване агенция TNS Opinion, която изготвя еж...

Изнесено заседание на парламентарната комисия по инвестиционно проектиране с участието на министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов се отлага за 17 часа

Както по-рано днес писахме в Заседателната зала на Областна администрация – Перник, ще се проведе изнесеното заседание на парламентарната комисия по инвестиционно проектиране. Арх. Иван Данов, министър на инвестиционното проектиране, ще представи информация за степента на изпълнението на утвърдените политика и програми на Министерството на инвестиционното проектиране за 2013 година.

Има промяна – заседанието ще се проведе от 17 часа, заради проточеното парламентарно заседание.

В...

Продължава

Опит за покушение на 10-годишно дете в Търговище

Подлъгали момиченцето, че ще го водят при майка му в чужбина

    


Бившият доктор на Формула 1 подготви феновете на Шумахер за най-лошото


Бившият главен доктор на Формула 1 Гари Хартстейн предупреди феновете на Михаел Шумахер да се готвят за най-лошото.

Лекуващите лекари на германеца продължават с опитите да го извадят от изкуствената кома, в която е вече трети месец след тежкото падане със ски на 29 декември.

Процесът по събуждането на седемкратния световен шампион навлезе в осмата си седмица, а това според д-р Хартстайн е много лош знак.

"Колкото повече време минава, възможността за някакво...

НСА отново не успя да си получи базата в Равда

/КРОСС/ Сагата с терене на Националната спортна академия в Равда, на която преди две години изникна хотел, продължава. Адвокатите на втора фирма - собственик на скандалното здание, за която никой не знаеше, спряха съдия - изпълнтеля, който в 11:00 часа трябваше да въведе НСА във владение на 2660 кв.м. площ от спортната база в Равда. Съдия - изпълнителят Наско Георгиев прие мотивите на адвокатите и им даде тридневен срок да поискат от Районния съд в Несебър спиране на процедурата по въвеждане в собственост.Какво се случи, псъобщава burgasinfo.com.Въвеждането трябваше да стане съобразно изпълнителен лист, издаден от Върховния съд, който позволява на академията да получи владение върху територията, свързваща базата с морето. На нея е разположен и тренировъчният кей, до който в момента няма достъп, заради хотела, вдигнат преди две години от инвеститора „Империал бул тръст". Зад последният стоят общинският съветник от Несебър Георги Георгиев по прякор Хитрия и скандално известният архитект Калин Тихолов, който обаче след ексцесиите, в които студенти се биха с цигани е продал своя дял на несебърския бизнесмен Петър Петров - собственик на заведение „Кондор". Адвокатите Найденова и Козарев представляват „Акротирия инвестмънт", която е купила от Тихолов неговия дял от имота и доизгражда хотелския комплекс

Общината и "Ялта" в спор за подлеза на Ректората

Един от най-атрактивните и оживени подлези в центъра на София - този на Ректората на Софийския университет, може да се превърне от общинска в частна собственост. Спорът е между кметството и Младежка кооперация "Ялта". Двете страни от година си разменят удари под формата на съдебни искове и ответни насрещни жалби. 
Предмет на съдебната сага са близ Един от най-атрактивните и оживени подлези в центъра на София - този на Ректората на Софийския университет, може да се превърне от общинска в частна собственост. Спорът е между кметството и Младежка кооперация "Ялта". Двете страни от година си разменят удари под формата на съдебни искове и ответни насрещни жалби. Предмет на съдебната сага са близ

Д-р Хинков: Психичното здраве на българина се влошава, а няма никаква реакция от държавата

За кой ли път се казва от мен и от колеги, че психичното здраве на българина се влошава и че няма никаква реакция от страна на държавата, на обществото, на институциите. Това каза в предаването "Хоризонт до обед" д-р Христо Хинков, ръководител на сектор "Психично здраве" в Националния център по обществено здраве и анализи.

Украйна обяви за издирване прокурора на Крим

/КРОСС/ Службите за сигурност на Украйна обявиха за издирване прокурора на Крим Наталия Поклонская, се съобщава в официалния сайт на украинското МВР, цитира съобщението РИА Новости.Съгласно информацията на сайта, Поклонская е издирвана поради „действия, извършени с цел насилствено изменение или сваляне на конституционния строй или превземане на държавната власт". В списъка на „лица, укриващи се от органите на реда на Украйна" качен в сайта се появиха Името, презимето, фамилията, дата на раждане и снимката на Наталия Поклонская. По-рано Поклонская заяви, че нейните подчинени продължават да получават заплахи от министерството на правосъдието на Украйна.    

СЕМ призова: По-малко реклами за дамски превръзки, пърхoт и диария

/КРОСС/ На своето редовно заседание на 25 март т.г. Съветът за електронни медии обсъди психологическото въздействие върху аудиторията на телевизионни реклами на продукти, предназначени за решаването на физиологични и хигиенни проблеми (като дамски превръзки, почистващи препарати, лекарствени средства срещу гъбички, цистит, простатит, пърхот, диария и пр.), залагащи на директни и натуралистични внушения. Повод за обсъждането са множеството писма, сигнали и жалби от зрители, които възразяват остро срещу медийното планиране на тези реклами във време, в което българското семейство традиционно се храни. СЕМ отчита важната роля на рекламния бранш за медиите, но прие, че едва ли е и в негова полза, ако рекламните послания създават дискомфорт и се разминават със стереотипите и очакванията на аудиторията. В този смисъл потребителите на телевизионно съдържание се нуждаят от допълнителна защита. Тя обаче не може да дойде по пътя на регулацията, тъй като не е предвидена в Закона за радиото и телевизията, а само по пътя на саморегулацията. "Уверени сме в общото ни желание - и с доставчиците на медийни услуги, и с Националния съвет по саморегулация - да обитаваме един по-красив и по-етичен екранен свят", казват от СЕМ.  

Бебешки празник на класическата музика в Плевен

За първата среща са изпратени повече от 30 покани

Димитър Греков: Ще изплатим 15 млн. лева на "Напоителни системи"

15 милиона лева ще са заделени за разплащане към кредиторите на „Напоителни системи” и към най-големия потенциал на дружеството – това са хората. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след заседанието на Министерски съвет.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 15 милиона лева ще са заделени за разплащане към кредиторите на „Напоителни системи” и към най-големия потенциал на дружеството – това са хората. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след заседанието на Министерски съвет. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

ВМРО поиска осъдени за сгрешеното преброяване

Подценяването на демографската статистика е недопустимо, заявиха от партията

Стопената украинска армия разчита на дарения

Украйна днес има около 140 хил. военнослужещи, но от 41 хил. войници само 6000 са боеспособни

    


Криви усмивки по пясъка

Варненските плажове тънат в купища боклук

    


Несериозно е да напускаш партия след партия

Найденов: Няма драма, отиваме на избори и без отцепниците

    


Музеят за история на София с нов уебсайт

/кросс/ Музеят за история на София вече е достъпен в онлайн пространството на адрес Sofiahistorymuseum.bg. Музеят ще бъде открит официално през втората половина на годината. Постоянната му експозиция ще бъде в адаптираната част от сградата на Централната минерална баня (пл. „Бански" 1). Непосредствено преди откриването, като част от кампанията за популяризирането на Музея за история на София, бе реализиран и проект за разработването на негов подробен уебсайт. Там може да бъде намерена информация за постоянната експозиция, временните изложби, инициативите, образователните програми и всичко друго, което се отнася до музея. Поместени са данни и за останалите обекти, управлявани от Музея за история на София - археологическото ниво на базиликата „Света София", гробницата на княз Александър Първи и др. Актуална информация за най-новото ще бъде помествана в разделите „Новини" и „Събития", а конкретно събитие може да бъде намерено и посредством календара на сайта. Новият уебсайт на Музея за история на София бе представен днес в Американския център.

Оспорвана битка за наградите на театър „Българска армия"

/КРОСС/ Годишните награди за актьорски постижения в театър „Българска армия" ще бъдат връчени на 28 март. Актьорите от театъра оценяват работата на колегите си през изминалия театрален сезон и присъждат награди "МаксиМ" в категориите „Водеща мъжка роля", „Водеща женска роля" и „Поддържаща роля". Всяка година в чест на Международния ден на театъра, „Българска армия" тържествено връчва своите награди "МаксиМ" на 28 март. Сред основните претенденти в категориите се нареждат - Радина Кърджилова с ролята на Поли в "Бандитска опера", Стефка Янорова с ролята на Софка в "Да разлаем кучетата", Веселин Анчев за ролята на Макхийт в "Бандитска опера", Георги Кадурин с ролята на Даскала в "Да разлаем кучетата", Милен Миланов с ролята на Полицая. Най-оспорвано ще бъде мястото на носителя в категория "Поддържаща роля", тъй като за разлика от театралните награди "Аскеер" и "Икар" тя е една и за нея се съревновават и актрисите, и актьорите. Тази година те са - Александра Сърчаджиева, Антоанета Добрева - Нети, Анастасия Ингилизова, Радосвета Василева, Гергана Данданова, Стефка Янорова, Васил Михайлов, Веселин Ранков, Веселин Анчев, Мирослав Косев, Георги Къркеланов, Тигран Торосян и Стойко Пеев.  

Елвис Пресли е страдал от родово заболяване на сърцето

Елвис Пресли е страдал от наследствено заболяване на сърцето, разкриват нови ДНК експертизи на косата му. Това противоречи на досегашните твърдения, че кралят на рока е починал от свръхдоза наркотици, съобщава "Дейли мейл".
Приятели на Елвис са закупили от фризьора му кичури коса и са ги предоставили за повторна ДНК експертиза. Елвис Пресли е страдал от наследствено заболяване на сърцето, разкриват нови ДНК експертизи на косата му. Това противоречи на досегашните твърдения, че кралят на рока е починал от свръхдоза наркотици, съобщава "Дейли мейл". Приятели на Елвис са закупили от фризьора му кичури коса и са ги предоставили за повторна ДНК експертиза.

Странно е България да е извън еврото и да поддържа валутен борд

В порочен кръг ли е попаднала България, или бодро крачи към благополучието? Който се вълнува от тази тема, не е зле да прочете “Защо нациите се провалят” от професорите Джеймс А. Робинсън и Аарон Аджемоглу, която неотдавна бе издадена и на български. Световен бестселър, тази книга бе поставена на първо място в класацията на “Файненшъл таймс” за 201 В порочен кръг ли е попаднала България, или бодро крачи към благополучието? Който се вълнува от тази тема, не е зле да прочете “Защо нациите се провалят” от професорите Джеймс А. Робинсън и Аарон Аджемоглу, която неотдавна бе издадена и на български. Световен бестселър, тази книга бе поставена на първо място в класацията на “Файненшъл таймс” за 201

Как се спори с шеф робот? (ВИДЕО)

Вие бихте ли изпълнявали задачите ви поверени от шеф робот? Според проучване се оказва, че хората са склонни да изпълняват заповедите и да спорят с...

И цесекарите в парламента си купиха акции

И депутатите от фенклуба на ЦСКА в парламента си купиха акции на любимия отбор.

СЕМ посъветва да се ограничат натуралистичните реклами по време на вечеря

Съветът за електронни медии /СЕМ/ апелира да бъдат ограничени по време на вечеря натуралистичните реклами, в които се представят физиологични дейности, съобщиха от регулатора в сряда, цитирани от БТА. СЕМ е обсъдил психологическото въздействие върху аудиторията на телевизионни реклами на продукти, предназначени за решаването на физиологични и хигиенни проблеми, като дамски превръзки, почистващи препарати, лекарствени средства срещу гъбички, цистит, простатит, пърхот, диария, хемороиди и др. Повод за обсъждането са множеството писма, сигнали и жалби от зрители, които възразяват остро срещу медийното планиране на тези реклами във време, в което българското семейство традиционно се храни. Според СЕМ едва ли е от полза за рекламния бранш, ако посланията им създават дискомфорт и се разминават със стереотипите и очакванията на аудиторията. В този смисъл потребителите на телевизионно съдържание се нуждаят от допълнителна защита, но тя не може да дойде по пътя на регулацията, тъй като не е предвидена в Закона за радиото и телевизията, а само по пътя на саморегулацията, посочват от СЕМ.

Община Варна гаси осветлението за час

Община Варна ще изключи осветлението на сградата си в центъра на града за един час. Това ще бъде част от световната инициатива "Часът на Земята", чиято цел е да привлече вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и да ги стимулира да заемат активна позиция в решаването им.

Кабинетът одобри 15 млн. лв. за "Напоителни системи"


Правителството одобри  държавното дружество "Напоителни системи" да получи допълнително 15 млн. лв. за извършване на обществена услуга, съобщи правителственият пресцентър.

Парите са от бюджета на Министерството на земеделието и храните.  

Допълнителното финансиране е необходимо, за да може компанията да предовратява щети за държавата от вредно въздействие на водите, например - наводнения. 

Заради това, че досега пари за тази дейност не са били предвиждани,...

Wall Street продължава уверено нагоре след последните данни от САЩ*

Капитализацията на Facebook се свива с близо 1% след придобиването на Oculus VR

    


Картата на Черноморското крайбрежие ще е готова до края на 2014 г.

Специализираните карти по Закона за устройство на черноморското крайбрежие ще бъдат готови до края на 2014 г. Тогава изтича крайният срок, в който Агенцията по геодезия, картография и кадастър трябва да бъде готова и с определянето на границите на охранителни зони "А" и "Б" по Черноморското крайбрежие.   Това означава, че приоритетно ще бъде създадена кадастрална карта на 29 населени места в областите Добрич, Варна и Бургас, се казва в съобщението на Агенцията по кадастъра.   В момента землищата на Несебър, Черноморец, Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Резово, Шабла, Крапец и Кранево имат кадастрални карти, регистри и специализирани карти на всички дюни, разположени извън морските плажове.   Такива специализирани карти има и за плажовете и дюните на 5 села от област Варна.   Агенцията по кадастъра работи по създаването на специализирани карти и регистри на останалите обекти по закона - крайбрежни езера, острови, лагуни, лимани, влажни зони, брегоукрепителни и брегозащитни системи и съоръжения, попадащи в землищата на селата Дуранкулак и Ваклино, община Шабла, е посочено в съобщението.   Изработването на кадастрални карти на Черноморското крайбрежие е приоритет още от 2001 г., когато беше теглен заем от Световната банка за това.   В края на 2012 г. след избухването на скандала с опита за застрояването на дюните край Несебър беше поето ново обещание специализираните карти да са готови до края на 2013 г.   Според опозицията от ГЕРБ картите за дюните са готови, но приемането им се бави умишлено. От Министерството на екологията твърдят, че те са в процес на съгласуване и одобрение.

Енергийният регулатор изненадващо понижи с по-малко от очакваното цената на газа

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши, че от 1 април цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73 процента, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на регулатора в сряда. Крайното понижение е изненадващо, тъй като то съответства на предварителното предложение на "Булгаргаз", но не и на предварителните информации от самата комисия, чиято работна група бе изчислила, че намалението ще бъде 4,56 процента. Цената на синьото гориво за второто тримесечие на годината ще е 612,80 лв. за 1000 куб. метра газ без акциз и ДДС. Във вторник дори бе обявено, че намерението на ДКЕВР да намали от 1 април цената на природния газ с 4.57 на сто вероятно ще се отрази и върху цената на топлинна енергия и съответно и на сметките за топла вода. Това каза членът на енергийния регулатор Димитър Димитров пред журналисти след разглеждането на предложението за определяне на цена, по която "Булгаргаз" ще продава суровината на клиентите си. Искането на обществения доставчик бе през второто тримесечие на 2014 г. цената да бъде намалена с 2.73 на сто и тарифата да е 612,80 лв. за 1000 куб. м без акциз и ДДС. Според ДКЕВР газовото дружество има по-малък от претендирания недовзет приход, който представлява разликата в определените от регулатора предишни цени на газа и реалните им стойности. Затова и комисията смяташе да свали цената на газа с повече от изчисленото от "Булгаргаз". Досегашната практика на регулатора сочи, че при сваляния на цената на газа с по-малко от 3-4 процента комисията не ги отразява в тарифите за парно и топла вода. Тъй като приключва и отоплителният сезон, реално намалението на цената на тополенергията няма да се усети съществено от потребителите.

ДКЕВР: Цената на газа намалена с 2,73% от 1 април

Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април 2014 г. Решението е публикувано на сайта на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Двама задържани за кражба от манастир край Враца

Отмъкнали вратите на храма и ги предали на вторични суровини

    


Роджър Хелмър от UKIP откри предизборната кампания на НФСБ в Стара Загора

/КРОСС/ Евродепутатът от британската партия UKIP Роджър Хелмер бе специален гост на пресконференцията и изнесеното заседание на Патриотичния фронт НФСБ в Стара Загора. С пресконференцията обединените патриоти поставиха началото на предизборната битка в Старозагорска област. Валери Симеонов очерта приоритетите за евродепутатите от Националния фронт за спасение на България. По думите му един евродепутат не може да реши икономическите проблеми на страната ни, да намали безработицата или енергийните проблеми у нас. „Това са празни обещания. Задачата на нашите евродепутати е да следят зорко и да сигнализират пред европейските институции за злоупотребите в управлението на държавата и общините, масовата контрабанда и диктата на монополите. Целта е да изпратим борци, които да се отдадат самоотвержено и всеотдайно на каузата „България", заяви съпредседателят на НФСБ. Като пример сред българските евродепутати той даде Слави Бинев, който спаси шестимата български моряци, които щяха да гният в гръцки затвор, ако не беше намесата на НФСБ и Бинев. Той единствен реагира и срещу злоупотребите на Дънди Прешъс и предизвика уволнението на изпълнителния директор на канадската компания, заради екологични престъпления. „Зная, че усилията на Слави Бинев и Валери Симеонов са насочени именно към това - българите да не напускат България. НФСБ е най-модерната и бързо разрастваща се политическа партия в страната

Греков: Ще изплатим 15 млн. лева на "Напоителни системи"

15 милиона лева ще са заделени за разплащане към кредиторите на „Напоителни системи” и към най-големия потенциал на дружеството – това са хората. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след заседанието на Министерски съвет.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, 15 милиона лева ще са заделени за разплащане към кредиторите на „Напоителни системи” и към най-големия потенциал на дружеството – това са хората. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след заседанието на Министерски съвет. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Ясна е структурата на разработката на КНСБ

Изпълнителният комитет на КНСБ одобри структурата на съвместната разработка на КНСБ и представителните работодателски организации за възраждането на индустрията в България.

Мадона отново сяда в режисьорския стол

/КРОСС/ Мадона реши да си вземе почивка от сцената. Три години след премиерата на втория й филмов проект „Ние. Вярваме в любовта", кралицата на попа смята отново да седне в режисьорския стол. Този път Мардж ще се заеме с екранизацията на романа на Ребека Уокър „Adé: A Love Story". Продуцент на лентата ще стане Брус Коен. Историята на романа се базира на опита и чувствата на автора. В основата на произведението е залегнала любовната история между млада колежанка, която се намира край бреговете на Кения и се влюбва в младеж- суахили. Двамата се разбират много добре и решават да се оженят. За съжаление, плановете им не могат да се осъществят, защото влюбените попадат в епицентъра на гражданската война - събитие, което заплашва да унищожи не само плановете им за бъдещето , но и отношенията им като цяло.В момента 55-годишната певица активно издирва сценарист и финансиране за последния си проект.

Ердоган каза на ЕС да си гледа работата

Турски съд разпореди временно пускане на „Туитър"

Българите спортуват най-малко и живеят най-малко

/КРОСС/ Според проучване на Европейската комисия, публикувано в сайта за бизнес новини "Quarts.com", шведите спортуват най-много в Европа, докато българите трудно стават от дивана. Изглежда скандинавците не само са най-щастливите, но и най-здравите. В другия край на класацията са българите с тревожно висок процент - 78% от населението, което няма никаква физическа активност.Средният процент на европейците, които не спортуват, е 42 на сто. Изследването очертава интересна тенденция - гражданите в северната част на ЕС са най-активни физически. Картината обаче леко се променя, когато се включат физически дейности като колоездене, танци и градинарство. Португалия, Малта, Кипър и България все още са на върха на класацията - съответно по 60%, 57%, 57%, и 51% от жителите на тези страни, които споделят, че никога не са се занимавали с тези три дейности. Шведите същевременно живеят средно по 80 години, което по данни на ЕК е най-голямата продължителност на живота в изследваните страни. Българите отново са на дъното със 71 години живот.  

Писалка сигнализира при правописна грешка

Германецът Фалк Уолски, експерт в обработването на дигитално съдържание, видял грешките на сина си Леон в училище и се вдъхновил от безжичната система на хеликоптера, с който играело детето

Дарън Аронофски за "Ной": Винаги съм се чудел защо досега тази история не е пренесена на голям екран


Дъждът се сипе из ведро от небето, докато гладните последователи на Каин се стъпкват един друг в борбата за място в огромния дървен ковчег на Ной. Краят е непредвидим и, разбира се, не особено красив.

Режисьорът Дарън Аронофски, който е известен със своя изкусен усет да напипва тънките струни в душите на зрителите си с мрачни драми като номинирания за "Оскар" "Черен лебед", не би могъл да промени стила си и в библейската драма с Ръсел Кроу в главната роля, която тръгва по кината в...

Цветанов повтори тезата за политически сценарий срещу него

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, срещу когото започна втори съдебен процес, отново потвърди тезата си, че това е политически сценарий. И пред съда, и пред медиите той заяви, че обвиненията срещу него са несъстоятелни и не разбира защо се случва всичко това.

Спряха въвода на НСА в Равда

Причината е, че имотът има нов собственик

Социалните работници са готови да тръгват на протест

Служителите от Агенцията за социално подпомагане са готови да излязат на протест. Причината – ниски заплати и прекалено много работа. Социалните работници искат увеличение на възнаграждение...

1000 левскари подкрепят "сините" на "Лаута"

ПФК Левски получи 1000 билета на цена 6 лв. за мача с Локомотив Пловдив след споразумение между двата клуба.Двубоят от 29-ия кръг на първенството е в четвъртък, 27-и март от 18,00 часа на стадион &quo...

Сдружение "Усмивка" започва дарителска кампания „Подари усмивка на абитуриент“

Екипът на Сдружение „УСМИВКА“ организира кампания под надслов „Подари усмивка на абитуриент“, съобщи Фокус.  Целта на кампанията е да се набират официа...

Камера ще симулира условията на Марс

Испански учени създадоха камера, симулираща условията на Марс. В нея ще могат да бъдат изпробвани устройства, необходими за мисиите до Червената планета или други обекти от Слънчевата система. Според...

Ивайла Бакалова отряза Георги

В днешният епизод на Къртицата 2, Борислав ще бъде героят на вечерта. Рожденият му ден стана повод продукцията да го изненада с пищно парти, подкрепено от DJ, танцьорки, кетъринг и много алкохол. Имен...

Президентът призова за реформи в енергетиката и независим регулатор


Президентът Росен Плевнелиев призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор "Енергетика", които да гарантират независимост на енергийния регулатор, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. Той се срещна с Управителния съвет на Германско-българската индустриално-търговска камара и с Френско-българската търговска камара.

Помолен за коментар на заплахите за отнемане на лицензите на...

Съд отмени блокирането на „Туитър“ в Турция

Преди това премиерът Ердоган коментира, че това е вътрешен за страната му въпрос, а в Турция има повече свободи, отколкото в ЕС

Драгомир Стойнев: Диверсификацията на енергийните източници е приоритет

Нито едно от ЕРП-та не е платило на Националната електрическа компания (НЕК) до този момент. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, по повод изтичащия седемдневен срок, даден от държавния енергиен регулатор на ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про да се издължат към държавната компания, съобщи БНР. Нито едно от ЕРП-та не е платило на Националната електрическа компания (НЕК) до този момент. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, по повод изтичащия седемдневен срок, даден от държавния енергиен регулатор на ЧЕЗ, EVN и Енерго-Про да се издължат към държавната компания, съобщи БНР.

Президентът защити ЕРП-тата

Президентът призова за завръщане към постигнатия по време на служебното правителство през 2013 г. консенсус за провеждането на реформи в сектор „Енергетика“, които да гарантират независимост на енергийния регулатор.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване