Хиляди папки зариват Спецсъда, той се стиска за СРС-тата

Запазва се тенденцията да постъпват многотомни дела с много подсъдими, обясни Ушев. Той добави, че има дела с по 322, 222,152 тома доказателства. Засега рекордът бие дело с 600 тома, като се очаква в най-скоро време от Великотърновския съд да пристигнат 1000 тома по друго дело.

Кейт Ъптън: Аз съм един щастлив човек!

През април във Vogue блести и Кейт Ъптън

    


Сладко от портокали

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Виолета Василева Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Виолета Василева

Новият модел за финансиране на болниците се посреща със смесени очаквания

От април тази година Здравната каса ще определя прогнозните бюджети на лечебните заведения месец за месец

    


"Експрес": Германия ще ограничава помощите за имигранти от ЕС

Страната ще въведе нови строги закони срещу "социалния туризъм"

    


Преглед на печата от 26 март

Държавно управление

Капитал Daily

Правителството ще разпредели още почти 60 млн. лв. за образование
Средствата ще отидат основно за модернизация на базата и технологии и са заложени в резерва за непредвидени и неотложни разходи

Сега

Сухопътните войски се тресат от корупционен скандал за набиране на войници
100 бойци от хасковското поделение са извикани на разпит за даване на подкуп

НСИ дописал 166 000 българи към населението...

Да докоснеш Ванга

На Благовещение, след 18 години спорове и дела, къщата на пророчицата Ванга в Рупите най-после беше отворена за посетители. Десетки вярващи прекрачиха прага и смирено галеха снимките на пророчицата вътре, целуваха иконите, кръстеха се и шептяха "За нас тя е светица, защото е дала много надежда и вяра на хората!"
Къщата е възстановена в автентичния На Благовещение, след 18 години спорове и дела, къщата на пророчицата Ванга в Рупите най-после беше отворена за посетители. Десетки вярващи прекрачиха прага и смирено галеха снимките на пророчицата вътре, целуваха иконите, кръстеха се и шептяха "За нас тя е светица, защото е дала много надежда и вяра на хората!" Къщата е възстановена в автентичния

Руският флаг се вее над всичките 193 военни обекта в Крим

Началникът на руския Генерален щаб, армейски генерал Валери Герасимов обяви, че руското знаме вече се развява във всичките 193 военни обекта в Крим. "На 26 март знамето на Руската федерация е ...

Трима генерали са арестувани във Венецуела за преврат

Трима генерали от венецуелсктите ВВС са били арестувани поради съмнения, че подготвяли преврат срещу лявото управление на страната на президента Николас Мадуро, предаде АФП. Висшите военни, чиито и...

Сюзън Луис: Черпя вдъхновение за романите си от самия живот

Сюзън Луис е родена през 1956 г. в Бристъл, Англия. Баща й работи като миньор, но обожава поезията и философията и написва книга. Майка й посвещава времето си на отглеждането на двете си деца &nda...

$175 000 обезщетение за всеки от загиналите в малайзийския боинг

Роднините на пътниците от злополучния полет MN370 от Куала Лумпур за Пекин ще получат до 175 хиляди щатски долара, дори да не бъдат открити отломките на самолета Боинг 777-200. Това заяви пред аг...

Признаци, че се нуждаете спешно от почивка

Двата дни почивка през уикенда прекарвате предимно в леглото, спейки

    


Истина или лъжа: Росица Кирилова е подала молба за развод

Росица Кирилова се развежда със съпруга си Георги Начев, писа на първа страница преди дни много жълт всекидневник. Според изданието певицата е подала молба за развод, за да се освободи от диктаторското отношение на мъжа си. Начев забранявал да участва в риалити формати и пречел на кариерата , допълва медията. Ето каква е истината.

Лъжа е. Не Росица Кирилова се развежда със съпруга си Георги Начев, писа на първа страница преди дни много жълт всекидневник. Според изданието певицата е подала молба за развод, за да се освободи от диктаторското отношение на мъжа си. Начев забранявал да участва в риалити формати и пречел на кариерата , допълва медията. Ето каква е истината. Лъжа е. Не

Мачовете по телевизията

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Американка яде грим вместо шоколад

Вместо да слага грима по лицето си, 22-годишна американка от Охайо предпочита да го яде. Тя не само си хапва продукти за разкрасяване, а не може да преживее деня без 15 до 22 кутии дневно.

"Вкусът се различава в зависимост от цвета и марката на продукта. Любими са ми металическите сенки в светло кафяво, бяло и сиво. Не мога да живея без да ям грим. Представям си, че оцветявам вътрешностите си с цвета, който ям. Все едно сам създаваш бонбоните, които обичаш", обяснява Бритъни.

Когато била на 5 години, американката искала да разгледа гримовете на майка си и вместо да се гримира с тях, решила да ги пробва на вкус. Ето така се зародил странният й навик. "Докато разглеждах цветовете, поисках да ги опитам на вкус. Като ги опитах веднъж, не можах да спра", разказва тя.

Макар че има склонност към сенките от 5-годишна възраст, Бритъни признава, че е прибягвала до екстремни мерки, за да скрие навика си от семейството си. "Крия грим навсякъде вкъщи. Под диваните, във вазите, във фризера... Косата ми е много дълга и с нея мога да прикрия грима, който искам да взема със себе си, когато излизам", казва тя. "Пазя пристрастеността си към гримовете в тайна, защото не искам да давам обяснения на хората. Майка ми не знае. Ако знаеше, никога нямаше да ме остави да й обясня и щеше да ми натяква по няколко часа всеки ден", продължава Бритъни.

Заради пристрастяването си, американката харчи близо 200 долара всяка седмица за козметика.

"Когато отида в магазина, трябва да опитам вкуса, за да бъда сигурна, че си купувам продукта, който трябва. Слагам малко на ръката си, оглеждам се и когато никой не гледа, облизвам продукта от ръката си. Ако не ми хареса, го връщам. Зная, че това не е правилно, но не искам да си купувам нещо, което не бих яла или носила", разказва американката.

От Байконур е изстрелян космическият кораб "Союз ТМА-12М"

Международният екипаж ще работи на орбита около 5 месеца

    


Възобновиха издирването на изчезналия самолет

В операцията участват 12 самолета, китайски ледоразбивач приближава

НАСА откри обитаема планета извън Слънчевата система

Сериозен пробив бе направен в търсенето на извънземни форми на живот, след като учени откриха обитаема планета с почти същия размер като Земята, съобщава "Дейли Мейл".

Астрономът Томас Баркли от Изследователския център на НАСА в Калифорния е направил откритието, използвайки данни, събрани от космическия телескоп "Кеплер".

Планетата, която все още няма име, е открита в орбита на неидентифицирана звезда в т.нар. обитаема зона – район около звездата, който излъчва достатъчно енергия, светлина и топлина, за да може на планетата да има вода.

Господин Баркли съобщи за откритието си по време на конференция в Аризона, посветена на търсенето на живот извън Слънчевата система. Използвайки снимките, направени от телескопа "Кеплер", Баркли вярва, че е открил нова звездна система, състояща се от пет планети, които обикалят около звезда-джудже M1.

М-джуджетата са звезди, които са много по-малки и по-слаби от земното слънце и не са достатъчно ярки, за да бъдат забелязани с просто око. Познати още като червени джуджета, тези звезди представляват 70% от звездите в Галактиката.

За сравнение, нашето слънце се нарича G-джудже, като от този тип джуджета са само 5% от звездите във Вселената.

Предполага се, че най-външната планета в звездната система на Баркли е 1,1 пъти по-голяма по размер от Земята и е наречена обитаема планета, защото обикаля в обитаемата зона на джуджето M1.

Въпреки, че и преди са откривани планети, подобни на Земята, безименната обитаема планета на Баркли е най-близката по размер до нашата планета.

Други подробности около откритието на Томас Баркли не се съобщават и се очаква официалните заключения около откритието му да бъдат обявени публично по-късно тази година.

Космическия телескоп "Кеплер" на НАСА до момента е открил почти 3000 кандидат-планети извън нашата Слънчева система, като за една пета от тях се смята, че са "супер - Земи", между 1,25 и 2 пъти по-големи от Земята.


Електронната цигара не помага за отказ от тютюнопушенето

Електронната цигара не е ефикасен начин за спиране на тютюнопушенето, предаде агенция Франс прес.

Такова е заключението на проучване, проведено в САЩ, в което се посочва, че броят на хората, отказали се от вредния навик с нейна помощ, не надвишава това на останалите пушачи.

Този резултат потвърждава предишни проучвания, според които тази цигара, чието използване в САЩ е нерегламентирано, не дават особено предимство за спиране на пушенето, противно на посланието, съдържащо се в рекламите на производителите, подчертават авторите на изследването, резултатите от което са публикувани в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA) Pediatrics.

За целите на изследването те са провели анкета сред 949 пушачи в Калифорния, от които 13,5% са посочили, че са спрели да пушат през годината.

Установено било, че броят на пушачите, използвали електронни цигари, които произвеждат пара, ароматизирана с или без никотин, за да спрат да пушат, изобщо не е голям, преценяват авторите на проучването.

Фактът, че само 88 от участниците са използвали електронни цигари, от които 9 (10,2%) са спрели да пушат, не би могъл да послужи за извеждане на тенденция, категорични са те.

Според тях "регулиращите органи би трябвало да забранят рекламите, в които се твърди, или се подразбира, че електронните цигари са ефикасни за спирането на пушенето, докато това не бъде научно доказано".


Български ученици спечелиха голямата награда на НАСА

Български ученици спечелиха голямата награда на НАСА в конкурс за космическа колония. Неделчо Ласков, Иван Попов и Атанас Ковачев създадоха иновативния проект Green Space (вдъхновен от зелените идеи на Greenpeace).

Български ученици печелят голямата награда за първи път,

съобщават ръководителите на победители пред сайта Moreto.net.

Със своите феноменални решения на проблеми, които и до днес затрудняват големите космически държави, нашите момчета се пребориха за най-високото отличие в ежегодния конкурс на НАСА.

NASA Ames Space Settlement Design Contest е ежегоден конкурс за ученици от целия свят. Проектът на нашите сънародници е бил един от над 600-те изпратени тази година.

Българските ученици са работили по него в продължение на две години под ръководството на д-р Веселка Радева от Варненската обсерватория и преподавателката по физика в МГ - Варна, Силвия Захариева.

Основните проблеми, които Green Space решава, са почистването на околоземното пространство от космическия боклук, неутрализирането на опасните астероиди около Земята и разработването на мини за полезни изкопаеми върху тях, както и развитие на редица научни области, за чийто напредък космосът предоставя подходящи условия и нови възможности.

Както казват самите ученици: "Космосът е не само нашето бъдеще, но и бъдещето на децата ни! Длъжни сме да им го предадем в чист, запазен и безопасен вид".

Екипът и преди е печелил отличие на НАСА - втора награда през 2012 г., но тази година са на най-високото възможно стъпало.

Всъщност

общо три екипа от български ученици са участвали в тазгодишното издание на конкурса.

Вторият екип, представил проекта "Космическа колония "Дафне", печели първо място в своята категория – 12 клас, голям екип (над 5 човека).

Третият екип печели почетно отличие за проект "Аква де Вита". Те са разработили в проекта си космическа колония, която ще добива вода от кометите. Така и трите изпратени тази година български проекта се оказват сред най-добрите в света.

Учениците са поканени да участват в Международната конференция за космическо развитие на НАСА и ААС в САЩ от 14 до 18 май тази година и да представят своите проекти. На специална церемония ще бъде връчена Голямата награда на Международния конкурс на НАСА на отличения екип от ученици и техните ръководители.


Части на столицата остават на сухо днес

Дружеството ще подменя спирателни кранове и водопроводи

    


250 фирми участват в Стройко 2000

От 26 март до 01 април 2014 г. в Националния дворец на културата - Конгресен център, София, се открива Стройко 2000, предаде репортер на БГНЕС.

На изложението ще участват над 250 български и чуждестранни фирми ще представят най-новите си технологии и продукти, създадени с амбицията за подобряване на околната среда и качеството на живота. Стройко 2000 е вече утвърдено бизнес средище за контакти между хора, които мислят и работят за просперитета на България.

Парламентът гласува предложението на ГЕРБ за ЦИК

Маргарита Златарева е издигната за зам.-председател на Комисията

    

НС гласува предложението на ГЕРБ за ЦИК

Маргарита Златарева е издигната за зам.-председател на Комисията

    

Комисия по правата на човека и жалбите на гражданите

1. Обсъждане на Проект за решение за отмяна на Декларацията на 41-то Народно събрание за осъждане на Възродителния процес, като опит за асимилация на българските мюсюлмани, № 454-02-30, внесен от Волен Николов Сидеров и група народни представители на 20.02.2014 г.
2. Обсъждане на Проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя (1396-1913), № 454-02-27, внесен от Волен Николов Сидеров и група народни представители на 20.02.2014 г.
3. Разни.

Дават оценка на щетите от взривовете край Петолъчката

Делото за взривовете край Петолъчката, които през юни 2012 година отнеха живота на трима души, продължава днес (26 март). Следващият етап на процеса предвижда назначаване на три нови вещи лица, тъй к...

Събор на архангел Гавриил

Църквата празнува свети архангел Гавриил два пъти в годината - на 26 март и на 13 юли. В църковните песни на този ден още отзвучава радостта на Благовещението. Празникът e в чест на св. архангел Га...

Две руски банки останаха без лиценз

Централната банка на Руската федерация днес отне лиценза две банки.

Деян Донков ще чете стихобусотворения от Пенчо Ковачев

Звездата на Народния театър Деян Донков ще се изяви като рецитатор тази вечер от 18,30 часа в Софийската градска художествена галерия.

Нашият колега Пенчо Ковачев създаде нов вид поезия - автобусната, а редакторът на книгата му Звездата на Народния театър Деян Донков ще се изяви като рецитатор тази вечер от 18,30 часа в Софийската градска художествена галерия. Нашият колега Пенчо Ковачев създаде нов вид поезия - автобусната, а редакторът на книгата му "Газ до дупка" Недялко Йорданов измисли специалното име за куплетите му - стихобусотворения. Композиторът и поет

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с президента на Международния съвет по лова и опазване на дивеча Бернар Лозе

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 25 март 2014 г. с президента на Международния съвет по лова и опазване на дивеча /CIC/ Бернар Лозе. На разговора присъстваха министърът на земеделието и храните Димитър Греков, председателят на Управителния съвет на Съюза на ловците и риболовците в България Иван Петков и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите Григор Гогов.

Председателят на Народното събрание изрази задоволството си, че Съюзът на ловците и риболовците в България е приет като една от сериозните организации, утвърждаващи международното ловно движение. Това е организация, която обединява много хора по света и се радвам, че България е неин достоен и активен член, добави Михаил Миков.

Президентът на Международния съвет по лова и опазване на дивеча Бернар Лозе отбеляза, че в организацията членуват 90 страни и подчерта, че тя е насочила усилията си за реализиране на мащабна програма за партньорство за опазване на природата.

Бихме се радвали, ако България бъде домакин на Генералната асамблея на CIC през 2015 г., отбеляза президентът на Международния съвет по лова и опазване на дивеча. По думите му провеждането на този голям форум в България ще даде възможност за представяне на богатото биоразнообразие на страната ни. Това би било второто домакинство на България на този голям международен форум, като предишното е било през 1968 г., добави Бернар Лозе.

Михаил Миков благодари на госта за енергията и ентусиазма, с които подкрепя Съюза на ловците и риболовците в България. По думите му провеждането на Генералната асамблея на организацията в България би било един добър шанс за страната и признание за дейността на Съюза на ловците и риболовците в България. Приветствам усилията на Международния съвет по лова и опазване на дивеча да се излезе от старото разбиране, че ловът вреди на природата и да бъде засилена информираността на обществото за екологичните ползи от вашата дейност, добави председателят на Народното събрание.

Шумът е за пред публиката, която скоро ще гласува

С Украйна има белези, че се променя досегашното статукво, което може да се каже, че продължи 2 десетилетия след края на Студената война.

Бяхме постигнали в света равновесие на силите и големите геополитически участници бяха започнали да се договарят по големите критични точки /както беше за Сирия/, да търсят решения в консенсус. Така светът изглеждаше по-прилично място за живеене.

Но тази недобре организирана и необмислена достатъчно решителна намеса на Запада във вълненията в Киев, което между впрочем наблюдаваме и във Венецуела, но там нещата са свързани с домашния нефт на САЩ и е по-различно, та тази намеса цели да се работи срещу Русия. Като се оттегли Украйна от зоната на влияние на Русия, да се включи в западната, което е вече сериозна претенция за прекрояване на геополитическото равновесие. Естествено се стигна на нестабилност, а Западът не беше подготвен за тези събития – първоначално ги подкрепи, после се оттегли. Западът нямаше нито ресурс да ги управлява, нито благоразумието. В крайна сметка видяхме, че се стигна до един подарък на Русия, която си реши въпроса с морските бази в Крим – нещо, което не й беше в дневния ред. Когато Западът започна да подкрепя протестите в Киев, Путин беше зает с Олимпиадата.

По принцип, като погледнете историята, всички походи на Изток са завършвали не особено славно. Аз не виждам кой знае колко логика САЩ да се настанят плътно до границата на Русия. Тя е морска сила, тук си има континентални отношения. В общи линии смятам, че напрежението беше излишно създадено. Така или иначе ситуацията е налице, мисля, че тя се поизчерпа вече и резултатът ще е една мини студена война и един либерален пазар, който си пробива път през тия ограничения и постепенно ще се стигне до връщане в орбитата на относителна геополитическа стабилност, тъй като без нея съвременният свят не може. Мярна се преди няколко дни сянката на ядрената заплаха, размаха се ядрено плашило. Но това бяха събития, които не носят характеристиката на събитията. Можем да кажем, че разумът си взе своето и с тези ръководители, които в момента движат света – Обама, Меркел, Путин – можем да разчитаме на някакви договаряния. Виждате, че вече се осъществи официален контакт между Киев и Москва. Предполагам, че ще се установят по-контролирани отношения. Има едно заявление от руската страна, че няма да се използва сила за другите области. Така че белезите са на стабилизиране в новата ситуация, която ще излезе по-поносима отколкото в моментите, когато беше тревожно. Тогава изглеждаше начало на нещо доста страшно. Сега като че ли не е чак толкова.

Що се отнася за у нас от това как се втурваме в събитията си проличава, че не можем да си оразмерим участието. Ние имаме относително малко тегло - нито сме създатели на такива събития, нито пък сме основните ползватели. Би трябвало по-скромно да се отнасяме към тях, да не размахваме кой знае колко много големите приказки, а да бъдем внимателни. Тези опити да се намесваме директно с посещения, с признаване на непризнати правителства, със заплахи за тежки санкции, не отговарят на относителното тегло на България, която е включена в компанията на Европейския съюз. А и самият ЕС е в слаба позиция по отношение на цялата тази ситуация, камо ли ние. Но виждам едно преекспонирано поведение, предизвикано от вътрешните амбиции да се харесаш на публиката, която ще гласува съвсем скоро. Виждам политици, които най-неочаквано вземат русофилски позиции, което е странно, но с оглед на предстоящите избори не чак толкова. Мисля си, че в най-скоро време темата за Украйна ще отиде при темата за бежанците. Знаете какъв ужас бяха бежанците от гледна точка на националната сигурност, сега стоят по спирките, без да я заплашват. Предполагам, че и Украйна така ще отшуми, без да я заплашва. И ще дойде нещо друго на ред. Това говорене на родните политици е не само свързано с изборите. Изборите са конюнктурата. Това говорене е в резултат на недостатъчен професионализъм и подготвеност. У нас политическите редове се попълват случайно на всеки избор и нямаме кой знае колко силна политическа школа, нямаме изявени лидери. Затова тези опити да се покаже позиция имат много любителски характер. Показват нисък професионализъм. Би трябвало да знаеш къде си. Хич не пречи една сдържаност, хич не пречи поддържането на отворени врати. И повече внимание, повече ухо към съгласуваност, повече дипломатически контакти. А не напред да вървят заявленията. Но те всъщност правят каквото могат – "не стреляйте по пианиста". Аз не се съмнявам в добрите им намерения. Но това си е професия със своите изисквания, иска се бекграунд, иска се история. А не просто така – идваш и започваш гръмко да раздаваш оценки.

В Севастопол: "Революцията приключи"

Обявилият се за лидер на пристанищния град Севастопол на Кримския полуостров разпусна проруската милиция в града и призова нейните членове да се разоръжат, съгласно законите на Русия.

Алексей Чали, който е начело на града в продължение на повече от месец, подписа декрет за разпускането на "силите на звената на народната милиция", които вече "не са необходими".

"Революцията приключи. Ще живеем съгласно руските закони със съответните последствия за незаконни действия", каза Чали в телевизионно обръщение към командирите на милицията.

Някои командири се противопоставят на този ход и планират да организират протест в сряда.

"Чали дори не благодари. Той опитва да управлява града сам", казва Владимир Тюнин,един от командирите.

Чали, яростен проруски политик, бе обявен за кмет на Севастопол в края на февруари от хората по време на митинг в подкрепа на призивите за присъединяване към Русия на града- дом на руския черноморски флот още от времето на Царска Русия. Новите власти под командването на Чали призоваха гражданите да се присъединят към "силите за самозащита", която по-късно взе участие в превземането на украинските военни бази и кораби заедно в руските войски.

Расте броят на самоубийствата при младите

Българинът подценявал много неща, дори собствения си живот

    


Къде са камерите на КАТ на 26 март

26.03.2014г. 08.30ч.-13.30ч. бул.”Ботевградско шосе” ОМВ 13:30ч. – 16:30ч. ул.”202 - ра” - ТЕЦ 08.30 ч.-12.30 ч.- ул.”202 - ра” - ТЕЦ 13.30 ч.-16.30 ч.- бул. „Ботевградско шосе”- фирма „Примекс” 08.30 ч.-12.30 ч - бул. „Ботевградско шосе”- фирма „Примекс” 13:30ч. – 16:30ч. бул.”Ботевградско шосе” ОМВ
Стационарни камери бул.”П. 26.03.2014г. 08.30ч.-13.30ч. бул.”Ботевградско шосе” ОМВ 13:30ч. – 16:30ч. ул.”202 - ра” - ТЕЦ 08.30 ч.-12.30 ч.- ул.”202 - ра” - ТЕЦ 13.30 ч.-16.30 ч.- бул. „Ботевградско шосе”- фирма „Примекс” 08.30 ч.-12.30 ч - бул. „Ботевградско шосе”- фирма „Примекс” 13:30ч. – 16:30ч. бул.”Ботевградско шосе” ОМВ Стационарни камери бул.”П.

"Марек" не иска финал с "Левски" в София

“Ако се класираме за финала в първенството и играем с “Левски Бол”, ще настояваме мачовете за титлата да не са в зала “Христо Ботев”, декларира Людмил Найденов, мениджър на “Марек Ивкони”. 
Шампионите от Дупница се класираха за полуфиналите след 3:0 като гости на “Нефтохимик 2010” с общо 2:0 победи. Съперник на “Марек Ивкони” е ЦСКА, отстранил “Мо “Ако се класираме за финала в първенството и играем с “Левски Бол”, ще настояваме мачовете за титлата да не са в зала “Христо Ботев”, декларира Людмил Найденов, мениджър на “Марек Ивкони”. Шампионите от Дупница се класираха за полуфиналите след 3:0 като гости на “Нефтохимик 2010” с общо 2:0 победи. Съперник на “Марек Ивкони” е ЦСКА, отстранил “Мо

На летището в Нюарк се възпламени двигател на пътнически самолет

На международното летище в американския град Нюарк, щата Ню Джърси, се възпламени двигател на пътнически самолет на авиокомпания US Airways, предаде телевизия ABC.
Двигателят се е запалил преди излитането на самолета. Пожарникарите са успели да потушат огъня. След инцидента летището временно преустанови работата си.
Пътниците, които са се намирали на борда на самолета по време на инцидента, не са пострадали.

България предложи да осигури безплатен отдих за децата, чиито родители са загинали на Майдана

България предложи да осигури безплатен отдих за децата, чиито родители са загинали по време на сблъсъци на киевския площад Независимост. Това е заявил посланикът на България в Украйна Красимир Минчев по време на среща с министъра на здравеопазването на Украйна Олег Мусий, предаде УНИАН, позовавайки се на пресслужбата на министерството на здравеопазването на Украйна.
По думите на български дипломат, посолството трябва възможно най-бързо да получи информация за броя на тези деца, за да сформира групи на възраст от 8 до 18 години за отдих в течение на две седмици по време на лятната ваканция.
От своя страна Мусий благодари за подкрепата и отбеляза, че за децата също е важна психологическата реабилитация, за което ще спомогне отдихът в планинските райони на България.

Петко Димитров гледа на живо как Лео Меси вкара 3 гола и си пусна снимка с него

Петко Димитров е фен на Петко Димитров е фен на "Барселона" от години и в неделя отиде да гледа футболната им среща с "Реал" на стадион "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. От 2000 г. тези мачове се наричат Ел Класико - вечното дерби между двата футболни отбора. По време на мача Лео Меси - аржентинският футболист от "Барселона", вкара 3 гола и веднага след това Димитров си

Частният сектор трябва да се насърчава да инвестира в индустрия

Българският премиер участва в срещата на австрийския бизнес, за което БГНЕС вече съобщи. Ето и акцентите от срещата на Пламен Орешарски, според правителствения пресцентър.

Австрия е традиционен икономически партньор на България, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след като участва в срещата на Австрийския бизнес кръг. Премиерът изтъкна значението на австрийските инвестиции за страната ни и изрази надежда, че ще има и нови.
По време на срещата министър-председателят запозна австрийската бизнес общност с основните политики, които следва правителството. "Имаше разностранни въпроси в сферата на данъчното облагане, фискалната стабилност в контекста на необходимостта от икономически растеж, туризма, здравеопазването, образованието", добави премиерът. Той изтъкна добрите практики на Австрия по отношение на дуалната система и професионалното обучение. Министър-председателят отбеляза и работата на кабинета по отношение на електронното правителство. Според него чрез електронизацията ще се противодейства на административни забавяния и на други негативни тенденции.
По темата за реиндустриализацията премиерът Орешарски акцентира върху необходимостта в страната ни да протече процес, при който да се повиши делът на индустрията в БВП. Според него това може да се постигне, като се насърчава частният сектор да инвестира в индустрията, при възможност – във високотехнологичната индустрия. "Финансовата стабилност е изключително важна, но ако няма растеж, тя не е устойчива. Трябва да има нормално икономическо развитие и в някаква степен държавата да се грижи за това", каза още премиерът.
На въпрос за ЕРП-тата министър-председателят коментира, че често изникват спорове и между най- добрите приятели, като е важно не какъв спор е възникнал, а как се излиза от него. "Законът трябва да бъде критерият за решаване на този спор", добави премиерът Орешарски.
"За мен срещата беше изключително полезна. Такива срещи ще има и занапред. Диалогът продължава", заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.
Това се казва в съобщението на правителствения пресцентър.

Рома се закотви на второто място в Серия А след 2:1 срещу Торино

Рома излъга с 2:1 Торино в първия мач от 30-я кръг на Серия А и запази преднината си пред Наполи в битката за второто място в класирането. Торино пък продължава да няма никакъв късмет, и след като дър...

Значителна облачност и превалявания на повече места в Южна България

Днес от запад-югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Минимални температури между 2° и 7°, в София около 4°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорол...

24 са вече жертвите на свлачището в щата Вашингтон

Две тела са извадени от развалините, 8 други - локализирани

    

24 души са вече жертвите на свлачището в щата Вашингтон

Две тела са извадени от развалините, 8 други - локализирани

    


И двамата отвлечени сътрудници на ООН в Йемен са освободени

И двамата служители на ООН, отвлечени вчера в Йемен, са освободени, потвърди пресслужбата на световната организация .

Преди това ООН съобщи, че положението на единия от нейните служители се изяснява. Ройтерс съобщи, че полицията бързо е попаднала на следите на похитителите, открила сградата, в която били държани пленниците, и успешно осъществили операцията по освобождаването им.
Както съобщи по-рано сирийският телевизионен канал "Ал Маядин", отвлечените в Сана мъж и жена са били сътрудници на Програмата за развитие (ПРООН) на ООН. Тяхната кола е била спряна от неизвестни въоръжени мъже в района Хада, на юг от йеменската столица. Двамата били насилствено прехвърлени от техния - в друг автомобил, който поел в неизвестна посока.

250 фирми участват в Стройко 2000

От 26 март до 01 април 2014 г. в Националния дворец на културата - Конгресен център, София, се открива Стройко 2000, предаде репортер на БГНЕС.

"Союз" не можа да се скачи с МКС, отлага се с два дни

Скачването на космическия кораб "Союз" с Международната космическа станция (МКС), насрочено за днес в 07:04 московско време, е отложено с два дни, съобщиха от Центъра за управление на полетите. Причината е, че компютърът не е подал команда за задействане на двигателите за ориентация.

Скачването ще се извърши на 28 март, точното време още не е уточнено, посочват от Центъра за управление на полетите.
Руският кораб "Союз" с международен екипаж на борда, беше изстрелян от Байконур днес в 01:17 московско време. На екипажа в състав руснаците Александър Скворцов и Олег Артемиев и американския астронавт Стив Суонсън предстои работа в орбита в продължение на около пет месеца. Те ще се присъединят на борда на МКС към рускнака Михаил Тюрин, японецаа Коичи Ваката и американеца Ричард Мастракио.
Екипажът ще остане в орбита 169 дни. През това време руснаците ще осъществят излизане в открития космос, ще посрещнат няколко товарни кораба и ще проведат поредица от експерименти.

Жертвите на свлачището в САЩ са 24 до сега

Жертвите на свлачището в северозападната част на американския щат Вашингтон станаха 24, след като бяха извадени още 10 трупа от руините в град Осо, на 90 км северно от Сиатъл, предаде АФП.

"За съжаление не можахме да намерим никакви признаци на живот", каза началникът на пожарната в окръг Снохомиш Травис Хотс, три дни след масивното кално свлачище.
С указ на президента на САЩ Барак Обама бе обявено извънредно положение в щата Вашингтон. Указът предоставя на Федералната агенция по извънредни ситуации FEMA пълномощия за координиране на спасителните работи и оказването на помощ на жителите в пострадалия район, се казва в съобщение на Белия дом.
Трагедията стана край гр. Осо, намиращ се на 90 км северно от Сиатъл. Свлачището се активизирало вследствие проливните дъждове, изсипали се напоследък в района, довели до преливането на коритото на ръкав на река Стилагуамиш. Още сто души се считат за безследно изчезнали. Калната маса е помела 50-ина къщи. Тече евакуация на хората, живеещи по поречието на реката.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване