"Каменица фен купа" ще дарява по лев за всеки вкаран гол в турнира (видео)


Аматьорският футболен турнир "Каменица фен купа" ще включи нов социален елемент в обхвата си. Организаторите обявиха, че ще дарят по един лев за всеки вкаран гол в надпреварата.

След края на сезона ще бъде определено за какво да бъдат похарчени средствата. Миналата година в целия турнир са вкарани около 9000 гола.

Ръководството на аматьорския турнир очакват в 12-ия му сезон да продължи увеличаването на броя на участниците. През 2013 г. те са били 18 060.
...

"Пророкуващ" филм спрян в знак на уважение към пасажерите на изчезналия боинг

Производството на катастрофичната лента „Дълбоки води” е преустановено в знак на почит към паметта на изчезналите пътници от Боинг 777-200 на Малоазийските авиолинии. Това съобщиха от продуцентската къща Arclight Films. Във филма се разказва за катастрофа на пасажирски лайнер, който изпълнява курс от Малайзия до Пекин. Производството на катастрофичната лента „Дълбоки води” е преустановено в знак на почит към паметта на изчезналите пътници от Боинг 777-200 на Малоазийските авиолинии. Това съобщиха от продуцентската къща Arclight Films. Във филма се разказва за катастрофа на пасажирски лайнер, който изпълнява курс от Малайзия до Пекин.

Иск на мюфтийството отхвърлен от Кърджалийския съд

Става въпрос за спортна площадка „Арена Спартак"

УЕФА подготвя нов турнир Лига на нациите


Лига на нациите може да бъде третият по значение турнир за националните отбори от Европа след световното и европейското първенство.

Очаква се президентът на УЕФА Мишел Платини да обяви плановете си за създаването на надпреварата в четвъртък по време на годишния конгрес на организацията в Астана.

Мачовете от надпреварата ще се провеждат в нечетни години на датите за приятелски срещи, като ще започнат след мондиала в Русия през 2018 г.

Детайлите около Лигата на...

Матвиенко: Изказванията на Обама показват агонията на САЩ

/КРОСС/ Изявленията на президента на САЩ Барак Обама за слабостта на руската страна говорят за агонията на САЩ. Това заяви говорителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. "Подобни заявления говорят не за паника, а за агония, за нежелание да се признаят грешките, извършени в Украйна", каза тя, добавяйки, че изявленията на Обама не бива да се вземат сериозно. По-рано президентът на САЩ нарече Русия не повече от една "регионална държава", чиито действия в Украйна са израз на слабост, а не на сила.

СЕМ размаха пръст на превръзките и диарията за вечеря

Слава богу, СЕМ иска от телевизиите да не пускат реклами на дамски превръзки и тоалетна хартия по време на вечеря. Съветът обаче отчита, че забраната не може да стане по пътя на регулацията, а само със саморегулация.

Кукленият театър в Русе с пиеса, забранена за деца под 12 години

/КРОСС/ Спектакъл за възрастни ще играят на сцената на Кукления театър на Русе. Премиерата на пиесата е в Международния ден на театъра - 27 март, от 19 часа. "Козяк" е авторска пиеса, разказа режисьорът Станислав Станев. Спектакълът ще е забранен за деца под 12 години. Основните теми, които поставя постановката, са свързани с любовта и страха. Екипът, който реализира преставлението, счита обаче че пиесата е подходяща за тийнейджърите.  

"Луфтханза" отмени 600 полета заради стачка

Профсъюзите искат увеличение на заплатите

Срещу 340 лв. месечно 5000 безработни стават шерифи по селата

Срещу минималната работна заплата за осем месеца 5000 безработни ще бъдат наети по новата национална програма "Сигурност". Това реши правителството, съобщи пресслужбата на кабинета. Програмата беше анонсирана в началото на март след като МВР предприе акция срещу нарасналата престъпност в селата и обира на домовете на хората. Идеята е безработните да помогнат за овладяването на битовата престъпност.  Тяхната задача ще бъде да помагат за опазването на обществения ред в райони с високо равнище на безработица. По тази причина програмата ще се изпълнява в партньорство с МВР чрез Главна дирекция "Национална полиция" и областните дирекции на полицията. Те заедно с областни и общински администрации ще определят населените места, в които ще се се трудят новите шерифи. Преди да бъдат наети временно те ще минат през специален инструктаж.  

Варна ще търси подкрепа от Бургас в кандидатурата си за културна столица на Европа

Варна ще търси подкрепа в кандидатурата си за Европейска столица на културата от съседни области. Това заяви кметът на града Иван Портних. Той допълни, че регионалната подкрепа е важна и за осигуряването й предстои провеждане с представители на общински и областни управи, предаде репортер на Moreto.

Цените на лифт картите в Банско падат с 20% от 1 април


От 1 април цените на лифт картите в ски зоната на Банско намаляват с 20%, съобщиха от компанията - концесионер "Юлен" АД. 

Дневната карта става 46 лв., за студенти - 42 лв., а за деца - 32 лв.

 Официалното закриване на сезона ще бъде на 6 април.

От дружеството уверяват, че условията за ски в курорта са отлични, пистите са обработени, а съоръженията работят от 8 часа сутринта. 

Проучване: ЕНП ще вземе най-много места в Европейския парламент

Европейската народна партия (ЕНП) ще спечели изборите за Европейски парламент през май, според социологическо проучване на Европейския парламент и агенцията TNS Opinion.   Според изследването Европейската народна партия ще има 219 места в Евопарламента и ще получи подкрепата на 29.16% от гласувалите.   Прогресивният алианс на социалистите и демократите ще има 204 места или 27.16%.   Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) - 61 места или 8.12%,   Зелените/Европейски свободен алианс - 45 места или 5.99%, Европейските консерватори и реформисти (ECR) – 42 места или 5.59%, а Групата на Европейска обединена левица - Северна зелена левица (GUE/NGL)– 51 места или 6.79%.   Европа за свобода и демокрация (EFD) ще спечели 26 места с подкрепата на 3.46%.   В европарламента ще има 36 независими депутати. 67 места ще бъдат разпредели за "други" депутати.

Улични танци за смислен живот

Ентусиазираните младежи от танцов състав VS DANCE ще представят утре вечер от 19 ч в Младежки театър “Николай Бинев” второ издание на спектакъла си VS LIFE. Представлението на формацията е уникална арт форма, която комбинира сценичното изкуство с улични танци. “Спектакълът е изцяло насочен към младите хора с агитация към по-здравословен, интересен Ентусиазираните младежи от танцов състав VS DANCE ще представят утре вечер от 19 ч в Младежки театър “Николай Бинев” второ издание на спектакъла си VS LIFE. Представлението на формацията е уникална арт форма, която комбинира сценичното изкуство с улични танци. “Спектакълът е изцяло насочен към младите хора с агитация към по-здравословен, интересен

Статистиката се разтресе, готвят смяна на Инджова

Ренета Инджова и замовете в НСИ поведоха открита война, в резултат на която се очаква шефката на Статистиката да се раздели с поста си. Самата тя още преди ден обяви, че е готова за подобен развой на събитията, а от МС неофициално твърдят, че просто й изтича мандатът в края на април и ще бъде избрано друго ръководство.

Съдът в Кърджали отряза мераците на мюфтийството

/КРОСС/ Окръжният съд в Кърджали отхвърли иска на Главното мюфтийство за собствеността на спортната площадка "Спартак" в града. Делото за този имот веднъж бе спряно със споразумение между общината и главното мюфтийство, но след изтичането на 6-месечния срок то бе възобновено и гледано на 25 февруари т.г. Същия ден вървеше и делото за сградата на историческия музей, която е била медресе.Според изнесените пред съда данни собственици на терена са били четири физически лица, а не мюсюлманската общност. Парцелът е отчужден за строеж на площадката и е записан в регистрите на Община Кърджали. Според магистратите исканият от мюфтийството имот не е същият като отчуждения. Решението на магистратите може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив. На 8 април в Кърджали ще се гледа делото за историческия музей.

Експерти обещават: Цените у нас ще падат още!

Ще има „скромно“ засилване на растежа на БВП през годината заради по-голямата активност на българските износители. Няма доказателства за отлагане на покупките на домакинствата в дефлационна среда, въпреки по-ниските цени.

САЩ и ЕС готвят енергийни санкции срещу Русия

Вашингтон ускорява работата си по внос на втечнен газ към Европа

Европейската народна партия с най-много места в Европарламента

Въз основа на изследвания на текущото обществено мнение във всички страни-членки, Европейският парламент и агенцията TNS Opinion предлагат ежеседмични изчисления на разпределението на местата в пленарната зала на ЕП след изборите през 2014 година.

СЕМ иска "Стоп на диарията" по време на вечеря

От Съвета апелираха "физиологичните" реклами да бъдат ограничени

    


Астрономи откриха нов голям астероид, потенциално опасен за Земята

/КРОСС/ Американски и руски астрономи са открили нов голям астероид, който би могъл да бъде потенциално опасен за Земята. Това става ясно от изявление на сайта Minor Planet, цитирано от Риа новости. Първият нов обект е бил забелязан на 8 март от американски участници в проекта „Каталина", впоследствие обаче учените губят следата му. На 24 март обаче астероидът е бил отново забелязан, но този път от руския астроном Леонид Еленин, който е използвал автоматизиран телескоп в обсерваторията в щата Ню Мексико, за да го проследи. Обектът е категоризиран като потенциално опасен, тъй като минималното разстояние между неговата орбита и тази на Земята е 2.3 милиона километра. Астероидът ER49 е достатъчно голям, като диаметърът му е около 700-750 метра. Според учените, ако той падне на Земята, ще успее да унищожи една сравнително голяма страна. Въпреки всичко обаче обектът не е директна заплаха за нашата планета, като на 20 юли той ще се размине със Земята на разстояние от 24.7 милиона километра, смятат експертите.  

Темата "Украйна" доминира на срещата на върха ЕС-САЩ

Ситуацията около Украйна, скандалът с подслушването на европейски лидери от американската Агенция за национална сигурност и трансатлантическите преговори за свободна търговия са централни теми на срещата на високо равнище ЕС-САЩ в Брюксел.

Обсъждат рисковете и слабостите на европейската финансова система

Рисковете и слабостите във финансовата система на Европейския съюз (ЕС) ще бъдат обсъдени на предстоящото неформално заседание на Съвета на ЕС по...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Политиката ли блокира икономическото развитие на Бразилия?

Инвеститорското доверие в латиноамериканския гигант е поставено на карта

    


Арестуваха бивш сръбски министър

/КРОСС/ Тази сутрин в Сърбия е арестувана бившата министърка по телекомуникациите в кабинета на Мирко Цветкович Ясна Матич, съобщават местни медии. Освен министър за известно време Матич оглавяваше Агенцията за чуждестранни инвестиции и насърчаване на износа на Сърбия. Заедно с нея са задържани и други трима бивши директори на агенцията: Божидар Лаганин, Весна Перич и Боян Янкович, като всички те са обвинени в злоупотреби. Според обвинението всички те са ощетили бюджета с общо 119 млн. динара чрез фиктивни договори и са получили незаконна печалба от 91 млн. евро.    

Стефан Дуньов се сражава редом до Гарибалди

“Славата на революционера Стефан Дуньов сега възкръсва с необикновена сила. Навсякъде, където е бил, заразява с ентусиазъм и непреодолим стремеж към свобода.
Той е национален герой на 4 страни. Неговата слава си поделят България, Унгария, Италия и Румъния”, разказва директорката на историческия музей в Чипровци Анюта Каменова-Борин. “Славата на революционера Стефан Дуньов сега възкръсва с необикновена сила. Навсякъде, където е бил, заразява с ентусиазъм и непреодолим стремеж към свобода. Той е национален герой на 4 страни. Неговата слава си поделят България, Унгария, Италия и Румъния”, разказва директорката на историческия музей в Чипровци Анюта Каменова-Борин.

СЕМ призова да не се пускат реклами на средства срещу пърхот и диария в обичайните часове за хранене


Съветът за електронни медии препоръча на телевизиите да ограничат излъчването на реклами на продукти, предназначени да решават физиологични и хигиенни проблеми, в обичайните часове за хранене на семействата.  

Съветът обсъди темата заради много жалби от зрители срещу реклами на дамски превръзки, почистващи препарати, лекарствени средства срещу гъбички, цистит, простатит, пърхот, диария с директни и натуралистични внушения.

Регулаторът напомня на рекламодателите, че едва ли...

БСП подготвя жалба до КС срещу указа на президента

Освен жалбата, парламентът има и други възможности за реакция в конкретната хипотеза, а именно - откровеното нарушаване на Изборния кодекс от Плевнелиев, каза зам.-председателят на НС

Локо остана на 5 т. от Берое след нулево реми в "Надежда"

Локомотив (София) и Берое завършиха наравно 0:0 в среща от XXIX кръг на „А“ група и по този начин старозагорци запазиха преднината си от пет точки пред „железничарите&...

Тачи: Сърбия извърши геноцид в Косово

Сръбската армия и паравоенните формирования извършиха геноцид в Косово. Това каза косовският премиер Хашим Тачи по време на погребението в Сува река на 47 тела на убити албанци точно преди 15 год...

Партиите не положиха усилия за референдума!

ГЕРБ: Манолова и Станишев не надмогнаха личното си его

    


Срещу убития бизнесмен Борислав Манджуков имало 3 висящи дела, а не 48

Срещу убития бизнесмен Борислав Манджуков са гледани две дела за измами във Варненския районен съд. И двата процеса са завършили с оправдателни присъди. Първият от тях е през 2000 г., съобщиха за Дарик от пресслужбата на съдилището.

Кметът на Тетевен издава заповеди от ареста

Упълномощил свой заместник да изпълнява функциите му

Черният киберпазар става по-доходоносен от световния пазар на наркотици, твърди ново проучване


Черният пазар на софтуерни инструменти за кибератаки е по-доходоносен от световния пазар на наркотици. Това е заключението на проучване на черния киберпазар, направено от RAND Corporation.

Проучването е по поръчка на Juniper Networks и има изненадващи заключения. Например, че акаунтите в Twitter са по-ценни от крадени кредитни карти. Също така и че продажбите на компютърни вируси, информация за пробойни в сигурността на дадена компания или софтуер, хакерски софтуер и ботмрежи носят...

5% шетат из фейсбук по време на секс

Пет процента от хората в репродуктивна възраст си проверяват съобщенията във фейсбук по време на секс. Още по-лошото е, че отговарят на приятели в чатовете и дори пускат селфита от това, което вършат в момента. Това сочи най-новото проучване на марка презервативи. Анкетата е проведена във Великобритания. От нея става ясно още, че 12 на сто Пет процента от хората в репродуктивна възраст си проверяват съобщенията във фейсбук по време на секс. Още по-лошото е, че отговарят на приятели в чатовете и дори пускат селфита от това, което вършат в момента. Това сочи най-новото проучване на марка презервативи. Анкетата е проведена във Великобритания. От нея става ясно още, че 12 на сто

Помогнете! Майка търси изчезналия си син скитник!

Бургаската полиция издирва 43 - годишния Ангел Илиев Крумов от Елхово, който води скитнически начин на живот.

Отхвърлиха иск на мюфтийството за спортен имот в Кърджали

Окръжният съд в Кърджали отхвърли иска на Главно мюфтийство, което имаше претенции за собственост върху  спортна площадка Окръжният съд в Кърджали отхвърли иска на Главно мюфтийство, което имаше претенции за собственост върху спортна площадка "Спартак" в центъра на града. Съоръжението е с 5 000 места и е строено в началото на 50-те години на 20 век. Претенциите на Главно мюфтийство се основаваха на Нотариален акт от 1922 година. Според него мюсюлманската вероизпове

Съд отмени блокирането на "Туитър", турското правителство ще се съобрази с решението

/КРОСС/ Административен съд в Анкара спря действието на решението на Дирекцията по телекомуникации в Турция за блокиране на достъпа до „Туитър", съобщи турската частна телевизия НТВ. Съдът постанови, че цялостната забрана на социалната мрежа противоречи на „принципите на правовата държава".Решението е взето, след като съдът бе сезиран от Асоциацията на турските адвокатски колегии и Анкарската адвокатска колегия. Сега би следвало да отпаднат пречките пред достъпа до „Туитър" в Турция.Турция блокира достъпа до „Туитър" миналата седмица, след като премиерът Ердоган заплаши „да изкорени" сайта, където изтекоха записи, разкриващи предполагаеми корупционни действия на политическия елит. Решението беше критикувано в Турция, а също от европейски държави, САЩ и ООН. Часове по-рано в предизборно интервю Ердоган заяви, че „Туитър" не се подчинява на решенията на турските съдилища, затова властите в страната са блокирали достъпа до тази социална мрежа.По повод решението на съда турският вицепремиер и официален представител на правителството Бюлент Арънч заяви, че в съответствие с конституцията правителството ще последва съдебната заповед за деблокиране на достъпа до микроблогинг услугата. „Това решение може и да не ни харесва, но ако то има основание, естествено, че ще го изпълним", каза той

Кабинетът даде 15 млн. лв. на "Напоителни системи" за заплати и дългове

Правителството отпусна 15 млн. лв. на декапитализираното държавно дружество "Напоителни системи", което е в системата на Министерството на земеделието и храните. Така ще бъдат платени заплатите на около 1800 служители, които над четири месеца работят без пари и на 13 март протестираха в различни градове на страната.   От парите, освен за заплати, с 5 млн. лв. ще бъдат погасени и дългове на дружеството към доставчици, каза земеделският министър Димитър Греков след заседанието на кабинета.   В рамките на един месец трябва да бъде изготвен доклад за състоянието на "Напоителни системи" и за неговото развитие, съобщи още Греков. Документът ще се пише по заръката на премиера Пламен Орешарски.   В момента не е ясно какво е финансовото състояние на държавното дружество. Земеделският министър не уточни колко са дълговете му. Не стана ясно и докога ще стигнат отпуснатите 15 млн. лв. От обясненията на министър Греков се разбра само, че средствата не са достатъчни за решаването на всички проблеми на дружеството.   "Напоителни системи" дължи над 2 млн. лв. на електроразпределителните дружества, още толкова на "Лукойл" и над 1 млн. лв. за охрана на язовирите на охранителни фирми. Най-вероятно именно тези дългове ще бъдат покрити с 5-те милиона лв.   "Напоителни системи" получи допълнителните 15 млн. лв. след промени в Закона за водите, с които на дружеството беше възложено да отговаря за "защита от вредното въздействие на водите на територията на цялата страна", става ясно от съобщението на правителствената информационна служба.   При одобряване на промените в парламента земеделският министър Димитър Греков обеща да бъде представена стратегия за развитието на почти фалиралото държавно предприятие. По думите му идеята е сегашната фирма да се раздели на две. Така едното предприятие ще отговаря за хидромелиорациите, като за възстановяването на напоителните системи ще се ползва европейска финансиране. Другото ще се занимава с охраната на язовири и превенцията срещу наводненията.   Поради липса на средства "Напоителни системи" пое охраната на 21 язовира, които са от значение и за други сектори на националната икономика, но са в активите на предприятието.

Възрастно семейство оцеля по чудо след мълния в бобовдолско село

/КРОСС/ Възрастно семейство оцеля по чудо, след като мълния удари дома им в бобовдолско село. Природната стихия изгорила почти до основи стаите, в които Крум и Станка Стоянови живеели. За щастие, хората са невредими. От имуществото им, обаче е останало само пепел. В понеделник вечерта силна буря застига Мламолово. След поредната мълния кухнята на семейство Стоянови пламва. Огънят тръгва от контакта в една от стаите. Само за няколко минути обхваща цялата къща. В този момент Станка и Крум спят в съседната стая. Силен шум обаче ги събужда. Огънят бързо се разраства и обхваща почти цялата къща. Всички вещи на възрастното семейство са изпепелени. Ръцете на дядо Крум също са обгорели в опит да спаси имуществото си. Пожарът е спрян преди да обхване и втория етаж. Щетите за семейството обаче са големи, предаде Нова тв.

Съдът в Кърджали отхвърли иск на мюфтийството

Искът е за терен в съседство с парцела на историческия музей, за който също има спор в съда

В НСИ шокирани от думите на Ренета Инджова за преброяването

Заместниците на шефката на НСИ Ренета Инджова са шокирани от разпространената информация за преброяването през 2011 година, че изнесените данни са неверни. Това става ясно от изявление, изпратено до медиите от Сергей Цветарски и Диана Янчева.

Проучване: ЕНП ще бъде най-силно представената партия в Европейския парламент

Европейската народна партия (ЕНП) ще бъде най-силно представената партия в Европарламента, сочи социологическо проучване.
Въз основа на изследвания на текущото обществено мнение във всички страни-членки, Европейският парламент и агенцията TNS Opinion предлагат ежеседмични изчисления на разпределението на местата в пленарната зала на ЕП след Европейската народна партия (ЕНП) ще бъде най-силно представената партия в Европарламента, сочи социологическо проучване. Въз основа на изследвания на текущото обществено мнение във всички страни-членки, Европейският парламент и агенцията TNS Opinion предлагат ежеседмични изчисления на разпределението на местата в пленарната зала на ЕП след

Откриха 1122 обекта - предполагаеми отломки от изчезналия малайзийски самолет

Капитанът на изчезналия "Боинг" 777 е преживявал сериозни проблеми, поради което се е намирал в лошо психическо състояние, пише вестник „Дъ Ню Зийланд Хералд”. По данни на изданието, приятел на капитана на самолета, който е пожелал анонимност, е съобщил, че Захари Ахмед Шах е имал проблеми и е споделил, че „животът му се руши".

Половината от младежите в ЕС живеят с родителите си

Броят на младите европейци, които живеят с родителите си, в последните няколко години се е повишил. Докато през 2007 с родителите си живеят 44 % от младите граждани на ЕС във възраст от 18 до 29 години, през 2011 броят им нараства на 48 %, а миналата година – точно до 50 %.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Броят на младите европейци, които живеят с родителите си, в последните няколко години се е повишил. Докато през 2007 с родителите си живеят 44 % от младите граждани на ЕС във възраст от 18 до 29 години, през 2011 броят им нараства на 48 %, а миналата година – точно до 50 %. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Руският депутат, единствен гласувал против анексията на Крим

"Няма място за самостоятелно мислене", заяви Иля Пономарьов

    


Депутатът, единствен гласувал против анексията на Крим

"Няма място за самостоятелно мислене", заяви Иля Пономарьов

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване