Учениците в България все по-често са с главоболие

Оказва се, че българските ученици са на 13-о място по оплаквания от главоболие всеки ден или поне веднъж седмично

Цацаров за Шикерова: МВР да си свърши работата

Служителите, работили по случаите със запалените автомобили на журналистите Генка Шикерова и Сашо Диков, са привикани да дават обяснения в прокуратурата

Прокуратурата пита разследващите защо не са открили кой запали колите на Шикерова и Диков

Служителите, разследвали двата палежа на автомобилите на журналистката Генка Шикерова и на този на Сашо Диков ще дадат обяснения пред градската прокуратура за работата си по трите престъпления, които остават неразкрити, обяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследващите са повикани от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и градския прокурор Христо Димов.

Целта е да бъде направена преценка адекватно ли са действали те, направили ли са всичко възможно да разкрият извършителите и поръчителите, както и дали е имало предпоставки разследването за първия палеж на колата Генка Шикерова и взрива на колата на Сашо Диков.

"Неприятното в случая, е че МВР и прокуратурата се явяват като регистратори. Само регистрираме случая. Ако ще продължаваме така, тази страна си има Национален статистически институт", коментира главният прокурор.

Ако МВР и СДВР не се активизират по случаите, Цацаров не изключи възможността работата по тях  да бъде иззета от МВР и дадена на следователи. Това ще бъде направено въз основа на преценката, която ще стане ясна след срещите с МВР служителите.

Брюксел рекламира София със снимки от Скопие

Българската столица София е представена със снимки от македонската столица Скопие в Парламентариума - посетителският център на Европейския парламент, видя репортер на OFFNews.

Филмчето, представящо София, започва с разказ и кадри от протестите през 1997 година и последвалите промени, след което преминава към изградения с европейско финансиране Терминал 2 на Летище София. След първите кадри, показващи строителни работи, камерата показва завършения обект. Изненадващо, той се оказва не Терминал 2, а летище "Александър Велики" в Скопие.

Летище "Александър Велики" в Скопие. Снимка: Wikimedia

Следват снимка на мост, непознат за софиянци, и табела за завършен инфраструктурен проект с финансиране по програма ФАР в Скопие.

На 2 април репортер на OFFNews се обърна към служители на Парламентариума с молба за разяснение как се е стигнало до гафа, кой е отговорен за него и какво ще се предприеме по случая. Отговорният за тази изложба служител на Парламентариума обясни, че не знае кой конкретно е отговорен за това кадри от Скопие да представят София, извини се за грешките и обеща повече информация в най-кратки срокове.

Отправихме и запитване до пресслужбата на Европейския парламент.

От официалните ù отговори става ясно, че изложбата е от 2010/2011 г. и близо 100-те филмчета за различни населени места в страни от ЕС, включително този за българската столица, са били създадени от външна фирма.

На въпроса ни как е допусната подобна грешка, от пресслужбата на ЕП отговориха:

"По финансови причини не беше възможно да бъдат заснети 100 филмчета в Европа на място. Вместо това, за клиповете бяха използвани архивни снимки". Попадането на снимка от друго летище сред тях е неволна грешка, категорични са от ЕП.

"Веднага ще се свържем с продуцентската фирма, която ще коригира грешката и във възможно най-кратък срок. Корекциите ще бъдат направени за нейна сметка", се казва още в отговора от пресслужбата на ЕП до OFFNews.

Депутатите приеха поправките в Изборния кодекс без БСП, според левицата промените били "леки и меки"


БСП отказа да подкрепи поправките на ГЕРБ в новия Изборен кодекс за промени в състава на Централната избирателна комисия (ЦИК). Днес със 73 гласа "за" от ГЕРБ и 31 от ДПС парламентът ги прие на първо четене. От левицата и трима депутати от "Атака" гласуваха "против", а други петима от партията на Волен Сидеров се въздържаха.

Основният автор на новия изборен закон Мая Манолова (БСП) повтори тезата си, че проектът на ГЕРБ е кратък, но пълен с грешки, и ако не бъде променен, преди да...

Селена Гомес купи имението на Джона Хил

Певицата се надява да заживее в къщата с гаджето си Джъстин Бийбър

    


Изложба за историята на планината Витоша откриват в пернишкия музей

Изложба "Витоша - страници от историята" ще бъде открита на 8 април в Регионалния исторически музей в Перник, съобщиха от културната институция.

Проявата се организира от дирекцията на природния парк "Витоша" и е посветена на 80-годишнината на най-стария парк в България.
Посетителите ще могат да се запознаят с уникални документи, свързани с опазването на витошката природа от края на 19-ти век до наши дни. Ще бъдат представени и...

Продължава

Няма да създават комисия в парламента за оградата по границата


Предложението на ГЕРБ за създава парламентарна комисия за изграждане на ограда по границата ни с Турция беше отхвърлено с гласовете на БСП и ГЕРБ. Предложението на ГЕРБ за създава парламентарна комисия за изграждане на ограда по границата ни с Турция беше отхвърлено с гласовете на БСП и ГЕРБ. "Атака" не участваха в гласуването. Временната анкетна комисия трябваше да проучи евентуалните злоупотреби при изграждането на съоръжението за ограничаване на бежанския поток.

"Ейч енд Ем" и "Зара" се отказват от вискоза от изчезващи гори

Големи модни брандове се отказват от ползване на вискоза, произведена на базата на дървесина от застрашени от изчезване гори

Юрген Клоп: Можехме да вкараме пет гола на "Реал"


Старши треньорът на "Борусия" (Дортмунд) Юрген Клоп остана разочарован от изпуснатите шансове от неговите футболисти в първия четвъртфинален двубой с "Реал" (Мадрид) от Шампионската лига.

Миналогодишният финалист загуби с 0:3 гостуването си на "Сантяго Бернабеу" и вече е на крачка от раздялата с турнира.

В отсъствието на най-дейния му нападател Роберт Левандовски, Клоп критикува играчите си за пропиляните възможности пред вратата на "Реал" и слабата игра в защита.
...

Делото "Костинброд" влезе с нов обвинителен акт в СГС

/КРОСС/ Нов обвинителен акт по делото "Костинброд" е внесен миналата седмица и делото е в СГС, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Цацаров обеща и обвинителенс акт за т. нар. подслушване срещу Цветан Цветанов. В момента се работило по него. Преди близо две седмици на въпрос защо се бави делото за "Костинбродските бюлетини" и каква е причината за това - некомпетентност или се оказва политически натиск върху прокуратурата, за да бави този случай, Цацаров каза: "Не мога да коментирам дали е некомпетентност. Политическа поръчка? На кого?". При повторното задаване на въпроса беше спомената като политически поръчител за бавене на делото партия ГЕРБ, която е най-заинтересована истината да не излезе по това дело, на което главният прокурор отговори: "Самият факт, че обвинителният акт ще бъде внесен отново категорично не в дълъг срок, мисля, че в съвсем кратък срок показва, че ние ще се съобразим с указанията на съда. Такива или други, казано по друг начин прави или не, това са указания на съда. Те не се коментират, а се изпълняват. Аз имам някакво мнение за тях, но ние сме длъжни да изпълним указанията на съда и ще ги изпълним. И сме ги изпълнили. Обвинителният акт, грубо казано, отново е в съда. Това ще стане в разстояние не по-дълго от седмица"

75 млн. лв. ще струва ремонтът на Централна жп гара - София

Стойността на ремонта на Централна жп гара - София възлиза на 56 млн. лв. без ДДС, националното съфинансиране е 15% от сумата. Очаква се с ДДС и...

ЧЕЗ: Искаме увеличение на дела си в цената, а не по-скъпо електричество

От всеки 100 лева сметка електроразпределителното дружество получава 90 стотинки, обясниха от компанията

    


Закон отписва борчове на вечни длъжници

/КРОСС/ За първи път у нас ще бъдат отписвани борчовете на вечните длъжници, които с години не могат да се издължат на кредиторите си. Това ще става по строго определен ред, описан в проект на Закон за защита при свръхзадълженост на физическите лица, по-известен като закон за частния фалит. В близките дни Министерството на правосъдието, подготвило проекта, ще го внесе за обсъждане в правителството, съобщава „Преса". Основният принцип, заложен в закона, е, че човек ще изплаща само дълговете, които реално може да погаси с имуществото и приходите си. Три години след молбата за фалит задълженията ще се отписват. Предвидена е специална процедура за освобождаване от нелечимите дългове. Няма да получават защита борчлиите, които умишлено или поради широките си пръсти вече са изпадали във фалит. За първи път у нас ще бъдат отписвани борчовете на вечните длъжници, които с години не могат да се издължат на кредиторите си. Това ще става по строго определен ред, описан в проект на Закон за защита при свръх задълженост на физическите лица, по-известен като закон за частния фалит. В близките дни Министерството на правосъдието, подготвило проекта, ще го внесе за обсъждане в правителството. В закона е заложен основният принцип, че човекът ще изплаща само дълговете, които реално може да погаси с имуществото и приходите си

Янукович: Изборите в Украйна - път към бъдеща дестабилизация

/КРОСС/„Спешността на провеждането на президентските избори е път към по-нататъшна дестабилизация на ситуацията в страната", - заяви президентът на Украйна Виктор Янукович в Ростов на Дон в интервю за Associated Press, предаде руската телевизия НТВ. Според Янукович, президентските и парламентарни избори трябва да се проведат след конституционна реформа. Федерализацията на Украйна, по думите на Янукович, не представлява заплаха за разпадането на държавата, дори напротив, обединява много хора. „Всичко, което се случи в Крим е заслуга на сегашните управляващи в Украйна, това е тяхната радикална позиция по отношение на руския език, по отношение на тези територии, населени с рускоговорящо население," - поясни украинският държавен глава.

Закон отписва борчове на вечните длъжници

За първи път у нас ще бъдат отписвани борчовете на „вечните длъжници“, които с години не могат да се издължат на кредиторите си. Това ще става по строго определен ред, описан в проект на Закон за защита при свръхзадълженост на физическите лица, по-известен като закон за частния фалит.

Крахът на "Газпром" – емблемата на пропадането на руската икономика

Мечтата на енергийния гигант да се превърне в най-голямата компания в света претърпя пълен провал

    


ГЕРБ спази обещанието си и се регистрира първа в ЦИК за евроизборите

ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите, съобщи „Фокус”.
Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори. ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите, съобщи „Фокус”. Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори.

ГЕРБ се регистрира първа в ЦИК за евроизборите

ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите, съобщи „Фокус”.
Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори. ПП ГЕРБ се регистрира първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) за евроизборите, съобщи „Фокус”. Точно в 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, водачът на евролистата Томислав Дончев и заместник-председателят на щаба Цветомир Паунов регистрираха партията за предстоящите евроизбори.

Криминално проявен мъж обикаля Трън с раница с крадени вещи

Криминално проявен трънчанин е задържан за кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

Вчера, около 22:00 часа полицаи от РУП – Трън забелязали съмнителен човек, който бил с раница на гърба. Проверката установила, че това е криминално проявения Т.Д./43 г./ от град Трън. В раницата имало електромотор и зарядно за акумулатор. Служителите на реда установили, че вещите са откраднати от мазе, собственост на 67-годишен трънчанин. Т.Д. е задържан за 24...

Продължава

Цацаров се задейства: Търси кой напада журналисти!

Сотир Цацаров скастри депутатите от неназовани парламентарни комисии, които са искали от него отмяна на постановени присъди.

В ПСЖ отписаха Ибрахимович за реванша

Отборът на ПСЖ загуби Златан Ибрахимович за неопределен период от време. В двубоя срещу Челси, игран вчера, шведът напусна терена принудително в 67-ата минута, с болки в бедрото. От повторенията на си...

ЕС въвежда безвизов режим за Молдова от 28 Април

ЕС въвежда безвизов режим за Молдова от 28 Април. Това съобщи европейският комисар за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, цитирана от ИТАР-ТАСС. „В края на този месец на молдовските гражд...

Българофобът Фарадж се скатава, когато става въпрос за данъци

Известният със силно националистическата си реторика и желанието да „чисти” Великоборитания от имигранти Найджъл Фарадж минава по тънката линия по отношение на плащането на данъци ...

Паро с ултиматум към ЦСКА

Един от най-успешните треньори в историята на ЦСКА  Аспарух Никодимов даде срок до петък на клуба да се разплати с него. Чрез официално писмо адвокатите на Паро дават възможност на ЦСКА пробл...

"Пепси" среща бразилче с мегазвездите на Мондиала

С наближаването на световното първенство по футбол феновете тръпнат в очакване да виждат все по-често лицата на любимците си от терена да красят телевизионните приемници в реклами. Очакват и повече пр...

Microsoft с двоен удар на мобилния фронт

Концернът предоставя безплатно Windows Phone за производители на смартфони и малки таблети

    


Бургас планира нов опит за строителство на социални жилища

Общината търси проектанти за два нови блока в кв. "Меден рудник", въпреки че се отказа от еврофинансиране за друг подобен проект заради напрежение в комплекса

    


Полицията атакува сочен за наркобос заради трафик на оръжие, откри газов пистолет

Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР. Случката се е разиграла преди по-малко от месец в самия център на столицата.
Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР. Случката се е разиграла преди по-малко от месец в самия център на столицата. Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо

Задържаха радомирец и перничанин с наркотици на паркинга на "Червена могила"

Радомирски полицаи задържаха двама за притежаване на наркотични вещества. Иззети са около 10 грама марихуана, съобщиха от ОДМВР - Перник.
 

Двадесет минути след полунощ, на паркинг в индустриалната зона на „Червена могила”, автопатрул на РУ „Полиция” – Радомир забелязал спрял лек автомобил „Сеат Кордоба” със софийска регистрация. При вида на полиците автомобилът се опитал да потегли и от него бил изхвърлен някакъв...

Продължава

Второ мощно земетресение разтърси Чили

Мощен вторичен трус с магнитуд 7,6 по Рихтер разтърси северните части на Чили в сряда вечерта. Няма данни за нанесени щети. Часове след труса бе...

Стигнахме до дъното и сега започва възходът, заяви гръцкият премиер


Гърция остави зад себе си най-лошото. Това заяви премиерът Андонис Самарас в интервю за "Ройтерс" и добави, че правителството му обсъжда вече пускането на облигации в близките три месеца.

Гърция се завърна, посочи Самарас и подчерта, че преди две години страната му е била в центъра на икономическа нестабилност в района.

"Бяхме една нестабилна страна в един относително стабилен район, сега ситуацията е съвсем различна - Гърция се е стабилизирала както политически, така и...

Два района остават без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в следните райони: - местност "Горна трака" до 14 часа; - абонатите между ул."Струга", ул."Отец Паисий", бул.

Русия се отказа от срещата в ООН

/КРОСС/ Русия се отказа да вземе участие в неформалната среща на Съвета за сигурност на ООН, посветена на правата на човека и свободата на медиите в Крим, тъй като сметна за неуместно разглеждането на човешките права и свободата на печата в Крим, съобщава РИА Новости. Срещата се състоя по инициатива на Литва във формата „Заседания по формулата Ариа", които нямат пряко отношение към мероприятията на Съвета за сигурност на ООН.„Ситуацията с правата на човека и свободата на медиите в Крим, както и във всеки един субект на Руската Федерация не влиза в рамките на отговорност на Съвета за сигурност на ООН и основания за подобни дискусии няма", се посочва в съобщението на руското представителство в ООН.„Подобни срещи само подриват авторитета на страните членки на Съвета за сигурност и нанасят ущърб на престижа на Съвета за сигурност на ООН като цяло", се казва в документа.Според представителството на Русия в ООН, инициативата на Литва за провеждане на въпросната среща, представлява още един опит за отвличане на вниманието от сериозната ситуация в Украйна.    

Служители на фирмата за почистване: Не получаваме материали за почистване на боклука

Служителите на сметопочистващата фирма в Перник протестират, защото от месеци не са получавали заплати. За проблема Нова телевизия ви разказа още през декември 2013 година. Четири месеца по-късно решение все още няма.

Работниците по чистотата продължават да не получават заплатите си и заявяват, че положението е такова поне от шест месеца. „Искат от нас работа, ние я вършим. Но сме гладни, нямаме и един лев да си купим едно шише вода”, оплакаха се...

Продължава

Зрелищна акция срещу сочен за наркобос заради трафик на оръжие, откриват... газов пистолет


Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР. Случката се е разиграла преди по-малко от месец в самия център на столицата.
Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР. Случката се е разиграла преди по-малко от месец в самия център на столицата. Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

“Левски” оглежда нападатели от Варна

“Левски” оглежда за лятната селекция трима нападатели на “Черно море”. Бъдещият спортен директор на “сините” Георги Иванов-Гонзо, настоящ треньор на варненския отбор, ще има последната дума след сезона, когато ще се върне на “Герена”. А тримата трябва да играят в неделя за “моряците” срещу “Левски” на “Аспарухов”.

Ситуацията зависи и от разделит “Левски” оглежда за лятната селекция трима нападатели на “Черно море”. Бъдещият спортен директор на “сините” Георги Иванов-Гонзо, настоящ треньор на варненския отбор, ще има последната дума след сезона, когато ще се върне на “Герена”. А тримата трябва да играят в неделя за “моряците” срещу “Левски” на “Аспарухов”. Ситуацията зависи и от разделит

"Преса": Ще отписват дългове на "вечни длъжници"

Основният принцип, заложен в новия закон, е, че човек ще изплаща само дълговете, които реално може да погаси с имуществото и приходите си

Продажбите на дребно в еврозоната нараснаха с 0,4% през февруари

Показателят забави темпото спрямо януари, но опроверга прогнозите на анализаторите за спад

    


Vodafone създава 1 400 нови работни места във Вликобритания

Британският мобилен гигант Vodafone обяви, че ще открие 150 магазина и ще създаде 1 400 нови работни места във Вликобритания през следващите 12...

Данов: Мислим стандарт за жилища на ромите

Според министъра на инвестиционното проектиране жилищната площ на човек от ромско домакинство трябва да бъде поне 7,5 кв.м., колкото при социализма

Д-р Красимира Иванова: Участието ми в конкурса за директор на „Шейново” бе нежелано

/КРОСС/ Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверие, че този конкурс може да се проведе чисто, прозрачно и компетентно, каза д-р Красимира Иванова, сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, в коментар на последния етап от конкурса за директор на болница „Шейново". Д-р Иванова е получила уведомително писмо за възникнал конфликт на интереси, заради участието на членовете на ГЕРБ в комисията на конкурса. Въпросите й във връзка с това са останали без официален отговор, но членовете на ГЕРБ от комисията са били принудени да си направят отвод. „Усетих, че моето по-нататъшно участие в конкурса е изключително нежелано. Нямах никаква сигурност дали отново няма да възникнат един куп въпроси за конфликти. Реших, че трябва да се оттегля", заяви д-р Красимира Иванова. Може би това се очакваше от мен - да се откажа, посочи тя. Резултатът от конкурса беше предрешен. Да стана директор на болница „Шейново" не е целта на живота ми, посочи тя.  На последния етап на конкурса са останали трима кандидати. Сегашният здравен министър не е безучастен към избора на нов директор на болница „Шейново", допусна д-р Красимира Иванова.

Закон за частния фалит ще помага на "вечните длъжници"

За първи път в страната кредитите на „вечните длъжници“, които с години не могат да се издължат на кредиторите си, ще могат да бъдат отписвани. Това...

Lexani Motorcars представя нов офис на колела

Базираният на Mercedes Sprinter автомобил предлага всички удобства на цена от 250 000 долара

    


Мадрид дава почивка на Роналдо заради коляното

"Реал" вероятно ще даде почивка на Кристиано Роналдо през уикенда, когато тимът гостува на "Реал Сосиедад" в първенството. Португалецът напусна с проблем в коляното първия четвъртфинал в Шампионската лига - 3:0 над "Борусия".

Роналдо играе с болки в коляното вече от 3 седмици и треньорът Карло Анчелоти призна след мача: "Травмата не е тежка, но "Реал" вероятно ще даде почивка на Кристиано Роналдо през уикенда, когато тимът гостува на "Реал Сосиедад" в първенството. Португалецът напусна с проблем в коляното първия четвъртфинал в Шампионската лига - 3:0 над "Борусия". Роналдо играе с болки в коляното вече от 3 седмици и треньорът Карло Анчелоти призна след мача: "Травмата не е тежка, но

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване