"Разбивачката" на Иван и Андрей: Качих децата си в багажника, за да ядат на завет

„Качих децата си в багажника, за да обядват на завет. Безобразие е да навлизате в личното пространство на човека“. Това коментира пред "Флагман" Росица Долапчиева, разбивачката на Иван и Андрей, бе заснета да качва двете си малки момиченца в багажника на лъскавия си автомобил.
„Качих ги да обядват в багажника, не съм карала, докато те са отзад“, „Качих децата си в багажника, за да обядват на завет. Безобразие е да навлизате в личното пространство на човека“. Това коментира пред "Флагман" Росица Долапчиева, разбивачката на Иван и Андрей, бе заснета да качва двете си малки момиченца в багажника на лъскавия си автомобил. „Качих ги да обядват в багажника, не съм карала, докато те са отзад“,

Основателят на VKontakte обяви, че напускането му е било първоаприлска шега


Основателят на най-популярната руска социална мрежа VKontakte (VK) изненадващо обяви, че изявлението му на първи април за напускане на поста изпълнителен директор на компанията е било своеобразна първоаприлска шега. "Никъде няма да ходя. Оставам изпълнителен директор на VKontakte", написа Павел Дуров в официалния си профил във VK.

"През последните дни научих какво може да се случи с VKontakte след моето напускане. Осъзнах, че моето оттегляне ще бъде предателство за това, което всички...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето най-важното от емисията в 17 часа:

- Софийски градски съд постанови ефективна присъда от 3 години и половина за Филип Златанов. Делото беше гледано по съкратената процедура и приключи само за два дни, тъй като подсъдимият се отказа от разпити на свидетели и експерти.

- Депутатите приеха на първо четене промени в Изборния кодекс.
...

"Разбивачката" на Иван и Андрей: Качих децата си в багажника, за да обядват на завет


„Качих децата си в багажника, за да обядват на завет. Безобразие е да навлизате в личното пространство на човека“. Това коментира пред „Качих децата си в багажника, за да обядват на завет. Безобразие е да навлизате в личното пространство на човека“. Това коментира пред "Флагман" Росица Долапчиева, разбивачката на Иван и Андрей, бе заснета да качва двете си малки момиченца в багажника на лъскавия си автомобил. „Качих ги да обядват в багажника, не съм карала, докато те са отзад“,

Олимпийското градче в Сочи след игрите - пусто и празно

След закриването на олимпиадата и параолимпийските игри в Сочи новопостроеното олимпийско градче в опустя и заприлича на призрачен град.
Руският блогър Александър Валов засне покъртителна фотосесия на едно ново, необитаемо, печално и мъртво градче на руското Черноморие, съобщи Business Insider.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени След закриването на олимпиадата и параолимпийските игри в Сочи новопостроеното олимпийско градче в опустя и заприлича на призрачен град. Руският блогър Александър Валов засне покъртителна фотосесия на едно ново, необитаемо, печално и мъртво градче на руското Черноморие, съобщи Business Insider. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

ГЕРБ и БСП ще имат по 15 шефове на районни избирателни комисии

Централната избирателна комисия (ЦИК) постигна пълно съгласие за ръководствата на районите избирателни комисии (РИК). ГЕРБ получава 15 председателски места, толкова има и "Коалиция за България", ДПС ще има 1 председател на РИК, а "Атака" - нито един.

ГЕРБ ще има и 7 зам.-председатели и 9 секретарски места, а "Коалиция за България - 9 зам.-предсе Централната избирателна комисия (ЦИК) постигна пълно съгласие за ръководствата на районите избирателни комисии (РИК). ГЕРБ получава 15 председателски места, толкова има и "Коалиция за България", ДПС ще има 1 председател на РИК, а "Атака" - нито един. ГЕРБ ще има и 7 зам.-председатели и 9 секретарски места, а "Коалиция за България - 9 зам.-предсе

Олимпийското градче в Сочи пустее след игрите (снимки)


След закриването на олимпиадата и параолимпийските игри в Сочи новопостроеното олимпийско градче в опустя и заприлича на призрачен град.
Руският блогър Александър Валов засне покъртителна фотосесия на едно ново, необитаемо, печално и мъртво градче на руското Черноморие, съобщи Business Insider.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени След закриването на олимпиадата и параолимпийските игри в Сочи новопостроеното олимпийско градче в опустя и заприлича на призрачен град. Руският блогър Александър Валов засне покъртителна фотосесия на едно ново, необитаемо, печално и мъртво градче на руското Черноморие, съобщи Business Insider. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Украинци саботират руски стоки със смартфон приложение

Приложение за смартфон идентрифицира дали дадена стока е произведена в Русия. Тази програма става все по-популярна сред украинците, информира "Би Би...

ДКЦ ”Света Клементина”-Варна с отрицателен финансов резултат

ДКЦ ”Света Клементина”-Варна е с отрицателен финансов резултат за 2013 г. в размер на 33 хил.лв. Това става ясно от доклада на контрольора на лечебното заведение Веселин Ангелов, разгледан днес от Постоянната комисия по „Здравеопазване“ към Общински съвет-Варна.

ГЕРБ и БСП получиха по 15 председателски места в РИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) постигна пълно съгласие за ръководствата на районите избирателни комисии (РИК). ГЕРБ получава 15 председателски места, толкова има и Централната избирателна комисия (ЦИК) постигна пълно съгласие за ръководствата на районите избирателни комисии (РИК). ГЕРБ получава 15 председателски места, толкова има и "Коалиция за България", ДПС ще има 1 председател на РИК, а "Атака" - нито един. ГЕРБ ще има и 7 зам.-председатели и 9 секретарски места, а "Коалиция за България - 9 зам.-предсе

Георгиева: Нападките на ГЕРБ са жалка политическа истерия

Депутатите Ивелина Василева, Иван Чолаков и Валентин Василев отправиха обвинения, че министерството на младежта и спорта разпределя към общини на ДПС 20-те млн. лева по програма за изграждане на многофункционални спортни площадки и покрити плувни басейни в тях

Найденов: Засега няма да искаме разполагане на допълнителни части на НАТО

/КРОСС/ "Засега България няма да иска от НАТО да разположи допълнителни военни части и техника у нас." По този начин военният министър Ангел Найденов коментира призива на предшественика си Аню Ангелов НАТО да разположи изтребители F-16 в авиобаза Граф Игнатиево. "Не виждаме необходимост в този момент да искаме допълнително разполагане на личен състав и на техника на нашите партньори и това е извод не само на политическото ръководство на Министерството на отбраната, но и на военната експертиза", категоричен бе министърът. Преди два дни бившият министър на отбраната в правителството на ГЕРБ Аню Ангелов поиска разполагане на американски изтребители F16 в авиобазата "Граф Игнатиево" край Пловдив. На заседанието на отбранителната комисия народните представители гласуваха и приеха доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2013 г. Ангел Найденов припомни, че този период от време е поделен между две управления.  

Протестът в България не успя, защото нямаше план за промяна

В България се стигна до протести и сблъсък на властта с опозицията, до няколко разбити глави, но промяната не се случи. За да имаш промяна, трябва да имаш план за нея – какво искаш да се случи.

Това заяви в интервю за телевизия Alsat-М Сърджа Попович – един от основателите и лидерите на младежкото гражданско движение „Отпор!“, което имаше ключова роля в свалянето на режима на Слободан Милошевич. В момента Попович е изпълнителен директор на Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies (CANVAS) – неправителствена организация, обучаваща младежи по цял свят в технологията на ненасилствена съпротива и революция.

Какво искаш да се случи е първият въпрос. През 2000 г., ако ме вдигнеш мен и 70 000 души от „Отпор!“ в два през нощта , веднага щяхме да изрецитираме: Сърбия в ЕС, мир със съседите, свободни медии! – категоричен е Попович.

Според него статуквото в корумпираните демокрации е апатията. В книгата си „Правила за радикали“ Алински пише, че гневът е много силен мотиватор за събиране на хората, но гневът без надежда е деструктивен. Това, което трябва да разбереш, ако искаш да вигнеш на протест голям брой хора, е че недоволството им не е достатъчно. Не е достатъчно да кажеш „Хванете крадеца“. Трябва да предложиш на хората и нещо по-добро за утре, коментира Сърджа Попович.

Последните изследвания показват, че да успее една ненасилствена революция са нужни около 2 години и половина.

Формулата за успешна революция съдържа три компоненти: единство – на целите и вътре в самата организация на протестите; добро планиране - „Не същестува такова нещо като спонтанна ненасилствена революция, нужна е стратегия. Когато видите млади хора на улицата, които се опитват да преговавят с полицията, някой е мислил за това преди“; дисциплина в мирните протести: „можете да имате хиляди мирни протестиращи, които танцуват и пеят, но ако се появи дори един агент-провокатор или пиян идиот, който хвърли камък по полицията, неговата снимка ще е на челните страници във вестниците“.

Работили сме с групи от 46 държави. Някои от тях бяха много ефикасни, по-конкретно: в Грузия, Украйна - 2003 г., Ливан, Египет - 2011 година, признава изпълнителният директор на CANVAS.

Стачката в Lufthansa продължава втори ден

Пилотите от Lufthansa продължават да стачкуват вече втори ден. Обявената тридневна стачка се очаква да продължи до 5 април. Около 3800 полета ще...

Край на роуминга в ЕС от догодина, реши европарламентът

Таксите за роуминг в рамките на ЕС да отпаднат, гласува в четвъртък Европейският парламент.   На пректика това означава, че използването на мобилните телефони за разговори и сърфирането в мобилния интернет в други европейски страни няма да е свързано с допълнителни разходи за българския потребител.   Окончателното решение трябва да бъде взето от всяка от 28-те страни членки в Европейския съвет. което вероятно ще стане през октомври.   "Днешното гласуване е сериозна стъпка в посока на укрепването на единния телекомуникационен пазар на ЕС“, заяви докладчикът за телекомуникационния пакет Пилар дел Кастильо. "Парламентът иска да премахне таксите за роуминг за телефонните разговори, текстови съобщения и мобилен интернет до 15 декември 2015 г. и да подобри управлението на радиочестотния спектър, за да се развие 4G и 5G в цяла Европа“, каза той.   Депутатите обаче отбелязват, че ако се констатират злоупотреби с роуминг услугите, по изключение ще могат да бъдат налагани допълнителни такси.   Същевременно представителите на ЕП гласуваха и за запазване на неутралитета на мрежата - проблем, който започна да назрява в последно време. Става въпрос за метод за блокиране на искането на някои оператори да осигуряват по-бърз трафик за достъп до определени услуги на заплатили допълнителна такса клиенти.   Принципът на "неутралността на мрежата" гарантира, че всичко, което е част от интернет трафика, трябва да се третира еднакво без дискриминация, ограничения или външна намеса, независимо от неговия подател, получател, вид, съдържание, устройство, услуга или приложение.   Така според новите текстове доставчиците на интернет няма да могат вече да блокират или забавят определени услуги поради икономически или други причини, съгласно последния вариант на Телекомуникационния пакет на ЕС, одобрен от Европейския парламент днес.   Депутатите настояват за ясни правила, които да не позволят на интернет доставчиците да популяризират едни услуги за сметка на други. BEREC (Органът на европейските регулатори на електронните съобщения) съобщи за няколко интернет доставчика, които са забавили или блокирали достъпа до услуги като провеждането на телефонни разговори по интернет чрез Skype.   Доставчиците на интернет ще продължат да имат възможността да предлагат специализирани услуги с по-високо качество, като видео по заявка и изключително важните за бизнеса "облачни“ приложения дотолкова, доколкото това не е "в ущърб на достъпността и качеството на услугите за достъп до интернет“, предлагани на други фирми или услуги.   Депутатите орязаха и списъка на Европейската комисия за "изключителни“ случаи, в които доставчиците ще имат право да блокират или забавят достъпа до интернет. Според членовете на ЕП тези практики трябва да бъдат разрешени само когато става въпрос за изпълнение на съдебна заповед, запазване на сигурността на мрежата или предотвратяване на временно натоварване на мрежата. Ако се използват такива "мерки за управление на трафика“, те трябва да бъдат "прозрачни, недискриминационни и пропорционални“ и "не трябва да се използват по-дълго, отколкото е необходимо“, смятат депутатите.

Пентагонът спря дебатите за ПРО с Русия

Американското министерство на отбраната прекъсва обсъждането на противоракетния щит с Москва и отхвърля предложените от нея ограничения в системата. Това означава, че Москва няма да получи командни и контролни функции в ПРО на територията на НАТО.

Затвориха руска фирма на сирена - служители се къпели в млякото

Пълната проверка на компанията ще продължи до 22 април

    


Георгиева: 2014 г. e най-успешна в масовия спорт

/КРОСС/ "2014 година e най-успешна в масовия спорт за последните 20 години. За 1 година кабинетът "Орешарски" инвестира в спортна инфраструктура 7 пъти повече средства в сравнение с 4-те години на кабинета "Борисов", това заяви министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. „Във връзка с вчерашния брифинг на тримата депутати от ГЕРБ г-жа Ивелина Василева, г-н Иван Чолаков и г-н Валентин Василев, които, водени от характерната си политическа истерия, безсрамно нападаха с гнусни твърдения и лъжи Кабинета Орешарски и Министерството на младежта и спорта, принципал на 20 млн. лв. от общо 73 362 842 лв. по Постановление № 19/7 февруари 2014 г. на Министерския съвет, Ви изпращаме числата и съотношенията, които изразяват разпределението на парите по общини и обекти", каза Георгиева. Според посочените от нея данни общините на ГЕРБ са на първо място в списъка с планираните за годината инвестиции с общо 43%, следват БСП с 33% и ДПС с 21%. В публичната Инвестиционна програма на Кабинета Орешарски за спорт са заделени цели 73 362 842 лв., което е 15% от целия инвестиционен ресурс за спортна инфраструктура. Като прибавим 35 000 000 лв. за Зимния дворец и 3 600 000 лв. за ремонтиране на двете държавни училища в Плевен и Пловдив (общини на ГЕРБ), сумата е общо 111 962 842 лв. Процентно Кабинетът Орешарски за спортна инфраструктура отделя 21% само за една година - 2014 г

EП премахва на 98% от митата за внос от Украйна

Около 98% от митата за внос от Украйна на желязо, стомана, земеделски продукти и машини, които се плащат по границите на ЕС, ще бъдат премахнати вследствие на предложение, което беше подкрепено от Европейския парламент в четвъртък.

Татяна шокира Оцко, прасна му 250 преси

Тези дни Татяна записа най-новата си песен в студиото на Оцко, по доста нестандартен начин.

Мажоритарното гласуване ще напълни парламента с футболисти и чалга певици

"Съдът би трябвало независимо да взима своите решения, но не за първи път има съмнение, че това не е така", коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ лидерът на НФСБ Валери Симе...

ЕС ще отдели над 750 млн. евро, за да помогне на Африка

Европейският съюз ще отдели над 750 милиона евро в помощ на сигурността в африкански страни, съобщи днес председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА. "В след...

Адвокат: Някой се опитва да изкара луда майката на стрелеца от Лясковец

“Майката на стрелеца от Лясковец е бездомна, тя не може да си влезе в дома“. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на Стефанка Савова - Виктор Костов. Защитникът изрази съмнения, срещу клиентката му има кампания.
“Майката на стрелеца от Лясковец е бездомна, тя не може да си влезе в дома“. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на Стефанка Савова - Виктор Костов. Защитникът изрази съмнения, срещу клиентката му има кампания. "Непрекъснато повтарят, че синът й е убиец, а той още не е осъден", формулира тезата си Костов.

Над 70% от заемите по инициативата JEREMIE са усвоени


Над 70% от кредитите, отпускани по двете дългови схеми на евроинициативата JEREMIE, вече са усвоени, като са подкрепени над 6000 малки и средни компании в страната с около 500 млн. евро.

Това стана известно по време на конференцията за възможностите за малките и средните предприятия, организирана от Представителството на Европейската комисия в София, съобщи "Капитал daily".

По първата схема, която осигурява гаранции на банките да отпускат заеми с облекчени условия, са...

Очаква се добра зърнена реколта в България

Тази прогноза ще се отрази и върху изкупните цени през лятото, смята Антонина Белопитова от ССБ

    


Адвокатът на майката на стрелеца от Лясковец : Опитват се да я изкарат луда

“Майката на убиеца от Лясковец е бездомна, тя не може да си влезе в дома“. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на Стефанка Савова - Виктор Костов. Защитникът изрази съмнения, срещу клиентката му има кампания.
"Непрекъснато повтарят, че синът й е убиец, а той още не е осъден", формулира тезата си Костов. “Майката на убиеца от Лясковец е бездомна, тя не може да си влезе в дома“. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на Стефанка Савова - Виктор Костов. Защитникът изрази съмнения, срещу клиентката му има кампания. "Непрекъснато повтарят, че синът й е убиец, а той още не е осъден", формулира тезата си Костов.

Министърът очаква кандидатите за шеф на фонда за лечение на деца да се появят сами


Все още няма кандидати да оглавят Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщи министърът на здравеопазването Таня Андреева пред медиите и допълни, че според нея това е жалко. 

Сегашният директор на институцията Ива Станкова подаде оставка на 20 март като изтъкна лични причини, но след многобройни критики от неправителствени организации. Станкова беше назначена от Андреева през октомври на мястото на Павел Александров, който се ползваше с доверието и подкрепата на обществения...

"Хорът на Турецкий" за първи път у нас

В изключителния ансамбъл са събрани десет солисти с различни гласове

Първанов: БСП ще загуби евровота заради неадекватно отношение към Русия

Една от причините БСП да загуби предстоящия евровот ще бъде непоследователното и неадекватно отношение към руската тема, обяви неформалният лидер на АБВ Георги Първанов при посещение в Добрич.

„Аз съм силно изненaдан от мощната антируска кампания, която върви и в прaвителството – в два поредни дни ключови министри – на отбраната , който заяви, че Русия ни подслушва, на външните работи - който се обяви за прекратяване на военното сътрудничество между Бългaрия и Русия.

Това би се отразило много сериозно на авиацията – така изведнъж да прекратим сътрудничеството. Изобщо, създава се впечатлението, че наши министри, заедно с президента, се нареждат в редовете на най-големите ястреби на Запада по отношение на Русия в момента“, коментира Първанов.

Според него управляващите трябва много ясно и категорично да обосноват защо сме против санкциите – не защото те са неефективни, както плахо казват някои от нашите политици, а защото те са несправедливи – и по отношение на руския народ, и спрямо нас българите – българския бизнес, българските граждани.

"Всички знаят, че ние ще сме една от най-пострадалите нации“, обяви още Първанов. 

Вторият в листата на АБВ за евровота - ген. Михо Михов, обясни, че провеждането на допълнителни учения в басейна на Черно море не може да заплашва регионалния или континенталния мир.

„Аз лично считам, че България трябва да гради геополитиката си на базата на равнопоставеността на държавите и правото им да ползват този басейн. Ако това се възприема като евентуален натиск към Русия, просто той няма да е ефективен“, коментира ген. Михов.

Социалните мрежи стават неизменна част от CRM системите

По този начин системата става по-достъпна, коментира Орлин Дочев, управляващ партньор в Next Consult

    


Мерилин Монро била запалена щангистка

В непоказвани до сега снимки се вижда как тя вдига щанги, а от лежанка - тежки гири. Черно-белите фотоси изобразяват една изключително съсредоточена Мерилин

Евродепутат предупреди за гръцки сценарий у нас

"След новия Закон за Сметната палата България снема доверието от себе си"

    

Евродепутат предупреди за възможен гръцки сценарий у нас

"След новия Закон за Сметната палата България снема доверието от себе си"

    


Мариана Георгиева се бои, че ремонтът на Зимния дворец може да стигне 55 млн. лева


Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева заяви, че има вероятност ремонтът на Зимния дворец да достигне 55 млн. лева. Тя обоснова думите си със сложността на реконструкцията.

Държавата отпусна 35 млн. лева от бюджета за 2014 г., а останалите 15 милиона лева се очакват през 2015 г. Въпреки съмненията и критиките около цената на ремонта, Георгиева заяви, че е рано да се каже, че сумата е голяма.

"Боя се, че е възможно да се надвишат тези 35 милиона. И понеже...

Релси - убийци по влаковата линия София - Перник

Закъснението на влака въобще не е проблем, ако той по чудо стигне цял до крайната си дестинация. В това може да се увери всеки, който се разходи край жп линията от София, за Перник и Гърция.
 

Пътници са изпратили до bnews.bg ни изпратиха снимки и видео на фрапантни случаи по релсите на трасето между Западен парк и Горна баня в столицата. Там човек буквално с голи ръце може да извади болтовете, които скрепят релсите и траверсите на линията. Оттам нататък...

Продължава

БСП пусна интернет радио "Звезда" за предизборната агитация

БСП пусна свое интернет радио "Звезда", по което ще агитира за предстоящите европейски избори на 25 май.

На сайта radiozvezda.bg е посочено, че той е собственост на "Пи Арт Индъстри" ООД и е реализиран съвместно с пресцентъра на БСП. Фирмата е на актьора Пенко Русев, популярен с озвучаването на героя Алф от едноименния сериал.

Първоначално програмата ще е десетчасова, като там основно ще се изявява лидерът на БСП Сергей Станишев, ще се отчита и свършеното от началото на...

Най-милите кучета на света (ВИДЕО)

Да зърнеш как куче е тотално объркано, след като е влязло в капана на магически трик, е толкова мила гледка, че фокусникът Хосе Ахонен е решил да...

ЦИК постигна съгласие за ръководството на РИК-овете

Централната избирателна комисия е постигнала пълно съгласие за ръководствата на районните избирателни комисии (РИК) в страната, съобщи на брифинг днес един от говорителите Александър Андреев.

От ГЕРБ ще имат 15 председатели на РИК, седем зам.-председатели и деветима секретари.

"Коалиция за България" също имат 15 председатели, деветима зам.-председатели и седем секретари.

В ръководствата на РИК-овете ДПС ще имат един председател, 18 зам.-председатели и трима секретари.

На "Атака" не са отредени председателски места. За сметка на това те ще имат 28 зам.-председатели и 12 секретари.

Междувременно днес започна регистрацията на партиите и коалициите за предстоящите избори. Крайният срок изтича на 9 април. Инициативните комитети могат да подадат документите си до 12 април.

Говорителите на ЦИК обявиха, че за председател на Обществения съвет към комисията е избрана Румяна Друмева. Тя оглавяваше и обществените съвети към двете парламентарни комисии, които изработиха новото изборно законодателство.

Уникалният проект Like.Bulgaria ще открие Международно изложение

/КРОСС/ Уникалният проект Like. Bulgaria ще открие тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм"- Велико Търново. Like. Bulgaria е независима марка, която само за една година привлече над 30 000 приятели във Facebook. Идеята е на графичния дизайнер Николай Тонков, а целта на екипа е да популяризира България пред света по модерен и открояващ се начин, възползвайки се от големите възможности, които предоставят социалните мрежи днес. Facebook страницата на проекта Like. Bulgariaе видяна от над 2 милиона души само за 12 месеца. Like. Bulgaria е възможност за изграждане на успешни и атрактивни промоционални кампании и за реализиране на проекти за корпоративна социална отговорност. В дните на Международното туристическо изложение „Културен туризъм" Like. Bulgaria ще представи потенциала си за партньорство с компании от туристическия бизнес, с неправителствени организации и общини за реализиране на ефективен туристически маркетинг. Визиите в проекта Like. Bulgaria са селектирани в няколко категории: WATCH - обединява тематично подбрани визии с оригинални рекламни послания;VIEW - събира прекрасни гледки от България с неустоимото желание да бъдат видяни „на живо"; MEET - е мястото за среща с известни българи..

Иван Великов с покана от Н. Пр. Емил Каримов за работно посещение в Азербайджан

„Азербайджан сериозно се интересува от възможностите за инвестиции в България и по-специално по българското Черноморие”, това заяви при срещата си с областния управител на Област Варна Иван Великов, Н. Пр. Емил Каримов, посланик на Република Азербайджан в България.

Здравни лимити са пречка за мисиите до Марс на НАСА

Тези мисии биха изложили членовете на екипажа на здравни рискове, които излизат извън рамките, определени от НАСА въз основа на сегашните критерии в здравната област

БСП и ГЕРБ с равен брой председателски места в Районните избирателни комисии

Равен брой председателски места в Районните избирателни комисии (РИК) ще получат ГЕРБ и БСП. По този начин за евроизборите на 25 май социалистите и партията на Борисов ще си разделят по 15 шефски поста, съобщи в четвъртък говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Той обяви, че ГЕРБ ще получи 7 заместник-председатели и 9 секретари в районни комисии, а БСП – 9 заместници и 7 секретари. ДПС ще има 1 председател, 18 заместници и 12 секретари, а "Атака" - нито един председател, 28 заместници и трима секретари. Решенията на РИК се подписват от председателя и секретаря. Може би за първи път ЦИК с пълно съгласие ще назначи съставите на районните комисии, независимо че в повечето случаи в районите по време на консултациите с областните управители такова не е постигнато, посочи Андреев. По думите му само в 4 района партиите са се разбрали още при консултациите – Сливен, Стара Загора, Варна и Смолян. Според Изборния кодекс, ако партиите не постигнат съгласие за разпределението на постовете в ръководството на районната комисия, окончателното решение остава за ЦИК.

"Газпром" качи с още 100 долара цената на газа за Украйна

Само за два дни руският газов монополист "Газпром" повиши с още 100 долара цената на доставяния от него на Украйна природен газ и тя вече ще е 485 долара за 1000 кубични метра. Във вторник шефът на компанията Алексей Милер обяви, че се отменя декемврийската отстъпка в цената. Тя бе договорена през декември миналата година от Владимир Путин и тогавашния украински президент Виктор Янукович, като част от икономическите облаги, които трябваше да помогнат за потушаване на протестите в Киев срещу отказа на Янукович да подпише споразумението за асоцииране с ЕС. По силата на тази договорка през 2014 година У?крайна трябваше да плаща за руския газ по 268,5 долара за 1000 куб. метра вместо дотогавашните 400 долара. На 1 април обаче Милер обяви, че отстъпката отпада, което е "предопределено и следва от неизпълнението от украинска страна на поетия ангажимент за погасяване на натрупания през 2013-та година дълг за доставки на газ, както и на отсъствието на 100-процентно заплащане на текущите доставки, с което съответно дългът са увеличава". Тогава Милер оцени дълга на 1,711 милиарда долара и посочи повишение в цената на газа от около 43% - от 268,5 на 385,5 долара за 1000 куб. метра. Само два дни по-късно в четвъртък на среща с руския премиер Дмитрий Медведев Милер обяви, че всъщност от този месец цената за Украйна ще е 485 долара за 1000 куб. метра. Оказа се, че предишната сума не отчитала отпадането на още една отстъпка – по силата на т.н. Харковско споразумение между двете страни. Става дума за нулевото мито върху износа на газ за Украйна, договорено през април 2010 година между двете страни в Харков като част от сделката, уреждаща статута и условията за пребиваване на руския Черноморски флот на територията на Украйна в Крим. Медведев, според когото от тази нулева ставка руският бюджет е загубил 11 милиарда долара, обяви в четвъртък, че отменя тази отстъпка "с оглед на отпадането на международно-правовите основания " за нейното съществуване. Медведев има предвид факта, че след анексирането му полуостров Крим вече се смята от Москва за руска територия. Същевременно днес се оказа, че и украинският дълг за неплатен газ също е значително нараснал. Според Милер с отчитане и на мартенските доставки той вече възлиза на повече от 2,2 милиарда долара. Миналата седмица украинският министър на енергетиката Юрий Продан заяви, че страната му не признава отмяната на харковската отстъпка и няма да плаща за руски газ повече от 387 долара за 1000 куб. метра. "Ако ни поискат друга цена, ние все едно ще плащаме по 387 долара. Ако искат, да ни съдят", заяви Продан, цитиран от руската агенция Интерфакс.

Кобрата излиза срещу 23-годишен американец

/КРОСС/ Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев съобщи, че си е осигурил съперник за гала вечерта в Рощок на 5 април.Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) ще се боксира срещу американеца Джоуи Давейко в 8-рундов мач. „Не можах за съжаление много да разбера за него, но той все пак не е някакво кой знае колко известно име, което да знам и да ми е познато и като стил на боксиране, и изобщо като човек. Не мисля, че е от моята класа. Имаме мачове на видео. Той е един добре сложен боксьор, американски стил, който мисля, че не би трябвало да ме затрудни", сподели за Гонг Кубрат Пулев и добави: „Въпреки всичко няма да го подценя и мисля да изляза концентриран на 100% , както в досегашните мачове." Кобрата бе категоричен, че въпреки смяната на противниците е максимално концентриран. „Отлично се чувствам. Добре съм подготвен. Имах добри спаринг партньори и направих добри спаринги, така че това за мен е най-важното", каза още Пулев. „Независимо, че се сменят противниците, независимо, че предният противник се отказа. Това е така доста голям дискомфорт за мен, но ще се справя", заяви още интерконтиненталният шампион на IBF. Американецът е резервен вариант за Пулев, след като неговият сънародник Илайджа Маккол не пожела да се качи на ринга срещу българина.  

Писанчев: ДАНС не подслушва депутати. Справката за Орлин Алексиев изтекла от МВР

ДАНС не подслушва и не разработва депутати, обяви шефът на агенцията Владимир Писанчев пред журналисти след изслушване в Комисията за контрол на службите за сигурност и прилагане на СРС по искане на депутатите от БСП Георги Кадиев и Георги Свиленски, чиито имена бяха сред публикуваните в изтекла справка на телефонен разговор на общинския съветник О ДАНС не подслушва и не разработва депутати, обяви шефът на агенцията Владимир Писанчев пред журналисти след изслушване в Комисията за контрол на службите за сигурност и прилагане на СРС по искане на депутатите от БСП Георги Кадиев и Георги Свиленски, чиито имена бяха сред публикуваните в изтекла справка на телефонен разговор на общинския съветник О

Реформаторите искат да станем основатели на Европейския енергиен съюз

Това заяви на пресконференция на Реформаторския блок Меглена Кунева

Заможни радомирци искат безплатни погребения на близките си

Жителите на община Радомир масово искат служебни погребения, съобщи кметът Пламен Алексиев. Поради липса на средства те настоявали общината да поеме разходите по тъжния ритуал.

Сред претендиращите за безплатни погребения на техни близки имало и немалко хора с възможности. Дори бивш кандидат-кмет на общината отказал да погребе баща си, посочи Алексиев, цитиран от БТА. В три случая радомирци в добро финансово положение не пожелали да приберат мъртвите си родители от...

Продължава

Министерството на правосъдието с нов заместник-министър

Искрен Маринов е работил в митническото разузнаване

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване