БСП си направи и партийно радио

Освен партийния вестник "Дума", БСП разширява каналите за комуникация с електората с онлайн радио, наречено "Звезда". Амбициите са по-нататък да бъдат взети честоти за излъчване. В момента сайтът на онлайн радиото е оформен като партийно агиттабло на БСП. Приоритет е даден на кандидатите за евродепутати с техни снимки, позиции и интервюта. Емблемата на радиото представлява стилизирана червена петолъчка със затъпени ръбове, която при повече въображение може да мине и за звезда. Както е написано на сайта, проектът е съвместна инициатива между фирма "Пи Арт Индъстри" на Петко Русев и пресцентъра на БСП. От партийния пресцентър обаче не пожелаха да разяснят какво ще представлява радиото, нито колко ще струва. Ясно е обаче, че ще разчита на партийно финансиране. С обяснението, че нямат участие в новата медия, от пресцентъра препратиха към "Пи Арт Индъстри". Петко Русен каза пред Mediapool, че официалният старт на проекта е бил 1 април и "естествено, това се прави заради наближаващите европейски избори". По думите му в радиото "ще работят журналисти и професионалисти". От обясненията му не стана ясно какъв ще бъде предлаганият медиен продукт. Собствени новинарски емисии "Радио Звезда" няма да има, все още не се знае дали ще има и предавания или ще бъде само виртуален пресцентър, в който ще се събират всички участия и медийно отразяване на "лявата тема". "Лявата тема в България няма такова място, където да развива тезите си. Ние създаваме възможност, да обясним мисията на лявомислещия човек", заяви още Русев. По думите му засега БСП е сключила договор с неговата фирма само за изработване на концепция и програмна схема. "По-нататък медията ще се развива, дори някъде, където местните структури са по-будни, защо да не направим регионални подразделения и защо да не кандидатстваме за получаване на честота", каза още Русев. Той изрази надежда пресцентърът на БСП "съвестно да изпращат" материали на радиото, които да бъдат качвани на сайта. На този етап "Радио Звезда" няма да бъде регистрирано като партиен орган, както е в. "Дума". Музикалните стилове ще бъдат разнообразни, но по думите на депутати от левицата все още не са "оправени авторските права", а и до подобно нещо може изобщо да не се стигне. Любопитен момент е, че радио със същото име – "Звезда" има в Русия. То е "държавно-патриотично" радио, част от радиотелевезионната компания на въоръжените сили на Руската Федерация "Звезда".

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще се срещне с граждани на Перник на 11 април

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) започва провеждане на изнесени приемни дни в областните градове на България.

През настоящата година членове на Комисията ще се срещат с жалбоподатели във всички региони на страната.
Инициативата е част от пакет от мерки, предприети от Комисията, които имат за цел подобряване на работата с жалбоподателите.
Първият от поредицата приемни дни ще се състои на 9 април 2014 г. (сряда) от 9:30 до 15:00...

Продължава

КНСБ: Заплатите в някои сектори могат да бъдат вдигнати с поне 20 %

Икономиката на страната към настоящия момент има потенциал да генерира по – високи доходи от сега плащаните. В много от секторите заплатите могат да бъдат увеличени с поне 20 %. Това заяви във Варна президентът на КНСБ Пламен Димитров.

И Орландо Блум се нареди на Алеята на славата

Британският актьор Орландо Блум получи звезда на прочутата Алея на славата в Холивуд на кратка церемония, на която той бе придружен от 3-годишния си син Флин.

Назначиха нов зам.-министър на правосъдието

Нов зам.-министър на правосъдието е назначен със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски - Искрен Руменов Маринов, съобщиха от правителствената информационна служба. Искрен Маринов е роден ...

Уникалният проект Like.Bulgaria ще открие Международно туристическо изложение във Велико Търново

Уникалният проект Like. Bulgaria ще открие тазгодишното издание на Международното изложение „Културен туризъм"- Велико Търново. Like. Bulgaria е независима марка, която само за едн...

Йотова защити България в Европарламента

/КРОСС/ Днес, по време на гласуването на доклада за освобождаване от отговорност на Европейската комисия за 2012 година, Европейската народна партия (ЕНП) подкрепи предложението европейските фондове за страната да бъдат спрени. Препоръката в доклада е без законодателни последствия. С документа се призовава Комисията да заеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса относно използването на средствата. Това предложение идва от Маркус Пипер, който е докладчик на досието и член на ЕНП. "Сякаш има повече желание за политика отколкото за съдържание на документа. Не се ли проявяват двойни стандарти? Нито една страна в ЕС не се е преборила окончателно с корупцията, злоупотребите и цялостното усвояване на еврофондовете", заяви Илияна Йотова по време на дебата преди гласуването в пленарна зала. Йотова бе единственият български евродепутат, която поиска реплика в пленарна зала, за да защити България от нападки и двойни стандарти. Дискусията включваше 51 доклада за освобождаване от отговорност на различни институции и европейски агенции за периода 2012 година. Този дебат няма никаква връзка с Механизма за сътрудничество и проверка за България, като и с усвояването на европейски фондове от страната. Включването на подобен текст относно тази година, в доклад за изразходване на средства през 2012 година, е нарочна спекулация на европейската десница, направена с предизборна цел

Послушаните разговори на Орлин Алексиев изтекли не от ДАНС, а от МВР

ДАНС не подслушва и не разработва депутати, обяви шефът на агенцията Владимир Писанчев пред журналисти след изслушване в Комисията за контрол на службите за сигурност и прилагане на СРС. 

На въпрос дали този документ, който е изтекъл е автентичен, Писанчев: „Извършваме проверка заедно с МВР, за да изясним какво е станало точно. Няма да коментира ДАНС не подслушва и не разработва депутати, обяви шефът на агенцията Владимир Писанчев пред журналисти след изслушване в Комисията за контрол на службите за сигурност и прилагане на СРС. На въпрос дали този документ, който е изтекъл е автентичен, Писанчев: „Извършваме проверка заедно с МВР, за да изясним какво е станало точно. Няма да коментира

ГЕРБ и БСП с равен брой председатели на РИК

ЦИК постигна съгласие за ръководствата на районите комисии

    


Кубрат Пулев ще се боксира срещу 23-годишен американец


Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев съобщи, че си е осигурил съперник за галавечерта в Рощок на 5 април.

Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) ще се боксира срещу американеца Джоуи Давейко в 8-рундов мач.

23-годишният състезател има 9 победи, 3 загуби и 2 равни на професионалния ринг. Давейко има зад гърба си успешна аматьорска кариера, в която печели 14 трофея на местно ниво, както и златен медал от Световното първенство за...

Лицето на ФК "Миньор" за 2011 година - Мариана Крумова зае мястото на напусналата общинския съвет Галина Асенова

Нов съветник положи клетва днес на извънредно заседание на Общинския съвет в Перник.

Мариана Крумова, която е на 23-та позиция в листата на "Коалиция за България", влезе в Съвета мястото на досегашния съветник Галина Асенова, напуснала по собствено желание. Крумова е транспортен инженер, предаде БТА. През 2011 г. бе избрана за лице на футболния клуб "Миньор".

Кубрат Пулев най-сетне си намери съперник

Кубрат Пулев успя да си намери съперник, след упорития отказ от среща на олимпийския шампион по бокс от 1996 г., украинецът Владимир Кличко.

Пулев ще се изправи срещу американеца Джоуи Давейко в боксовата гала вечер в Рощок тази събота.

Новината бе оповестена чрез официалната страница на Пулев във Фейсбук и по-късно бе потвърдена лично от него пред медии.

Първоначално интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев трябваше да излезе срещу друг американец - Илайджа Маккол, но последният отказа да излезе на ринга.

Затова от клуба на Пулев спешно започнаха да му търсят съперник и така се стигна до мача с 23-годишния Давейко, роден във Филаделфия.

23-годишният американец има 9 победи, 3 загуби и 2 равни на професионалния ринг. Давейко има успешна аматьорска кариера, в която печели 14 трофея на местно ниво, както и златен медал от Световното първенство за младежи през 2008 г.

Николай Бареков засади кипарис в Центъра за възрастни с умствени увреждания във Варна

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков засади кипарис в двора на Дневния център за възрастни с увреждания във Варна. Заедно с доц. Христо Бозов, Живко Костадинов от ВМРО и зам.-председателите на партията Росен Петров и Ангел Славчев той посети дом "Ривиера" и се запозна проблемите на хората, които посещават центъра. Директорът Мария Чанкова разведе гостите, за да им покаже залите за терапия и да ги запознае с хората, посещаващи центъра.

Строежът на български църкви трябва да се възроди

/КРОСС/ „Всяка епоха трябва да остави след себе си своите храмове. Обществото ни се нуждае от центрове на духовността. Изграждането на православни храмове е идея, около която могат да се обединят българските държавници." Това беше основното послание на срещата между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и министъра на инвестиционното проектиране Иван Данов, която се състоя днес в сградата на Светия синод на БПЦ. В работната среща взеха участие и началникът на Кабинета на министър Иван Данов, главният секретар на Св. Синод Русенски митрополит Наум, йером. Никанор, който е упълномощен от Св. Синод да движи въпросите, свързани с възстановяването на църковни имоти, подсигуряване и усвояване на средства от европейски и други програми за нуждите на БПЦ, ик. Василий Сарян, член на ВЦС, който отговаря за Синодалните имоти, г-н Симеон Пешов - член на Висшия църковен съвет, Александра Карамихалева, началник Отдел „Връзки с обществеността при Св. Синод". В хода на разговора бяха набелязани основни проблеми, с които БПЦ и нейните поделения се сблъскват в областта на инвестиционното планиране и по които разчитат на подкрепата на арх. Иван Данов и оглавяваното от него министерство. Представителите на Българската православна църква предложиха да има национална стратегия за подобряване инфраструктурата до и около манастирите ни, за да се улесни достъпа до тях

"Лудогорец" отрече като "нелепи" информациите, че търси нов треньор


Футболният шампион "Лудогорец" отрече да търси треньор за мястото на Стойчо Стоев, като определи слуховете за смята като "нелепи".

"Нелепо е да се говори за смяна на треньор в момент, когато "Лудогорец" постига целите си и е сред фаворитите за спечелването на шампионската титла и Купата на България", се казва в съобщение на интернет страницата си в опровержение на публикации в медиите.

"Да, клубът наистина е в процес на търсене в момента, но не на нов треньор, а на...

Видео: Какво става с туристическата дестинация Крим


Някога Крим беше определен като руския отговор на Ривиерата. В съветски времена хотелите и санаториумите на полуострова бяха ценените места за почивка на работниците и техните семейства, изпращани на държавно-спонсорирана ваканция.

Днес тук няма бой за шезлонги, разказва агенция "Ройтерс".

"Хората, които наемат стаи и къщи, представляваха голям дял от туристическия ни пазар", обяснява Игор Котляр, заместник-министър на туризма на Крим. "Сега мисля, че ще има много по-малко...

ВиК - Перник иска да тегли кредит за 3 милиона лева, за да си изплати задълженията

ВиК-Перник иска кредит от 3 млн. лв., съобщи управителят на дружеството Камен Каменов на заседание на Общинския съвет.

Средствата са необходими като оборотни, защото водоснабдителното предприятие има натрупани задължения в размер на 7 млн. лв.,
при 8 млн. лв. годишен оборот. Ако не се разплатим поне частично, сметките ни ще бъдат блокирани и е застрашено водоподаването, мотивира се Каменов. Дружеството има несъбрани вземания за 10 млн. лв., 92 на сто от тях...

Продължава

Ето го най-скъпият хотелски апартамент в Америка (Видео)

На цена от 45 хиляди долара на нощ апартаментът Ty Warner Penthouse в нюйоркският хотел Four Seasons е най-скъпото място, на което можете да...

Емилия Друмева очаквано оглави Обществения съвет към ЦИК


Бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева е председател на новосформирания Обществен съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи говорителят на комисията Александър Андреев на пресконференция днес.

Емилия Друмева ръководеше Гражданския борд за честни и прозрачни избори към служебния кабинет на Марин Райков, както и обществените съвети на двете парламентарни комисии, изработили новия Изборен кодекс, приет в края на февруари.

Тя е издигната за участник в...

Емилия Друмева очаквано оглави Обществения съвет към ЦИК


Бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева е председател на новосформирания Обществен съвет към Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи говорителят на комисията Александър Андреев на пресконференция днес.

Емилия Друмева ръководеше Гражданския борд за честни и прозрачни избори към служебния кабинет на Марин Райков, както и обществените съвети на двете парламентарни комисии, изработили новия Изборен кодекс, приет в края на февруари.

Тя е издигната за участник в...

Няма кандидати за шеф на Фонда за лечение на деца

Д-р Ива Станкова ще изпълнява правомощията до 7 април

Офшорки няма да могат да купуват земи в България


Офшорните дружества не могат да придобиват и да притежават право на собственост върху земеделски земи в България. Това гласува на второ четене парламентът с промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
Ограничението важи и за акционерни дружества, които са издали акции на приносител. Офшорните дружества не могат да придобиват и да притежават право на собственост върху земеделски земи в България. Това гласува на второ четене парламентът с промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Ограничението важи и за акционерни дружества, които са издали акции на приносител.

Новият кмет на село Богданов дол - Петър Теофилов положи клетва в общинския съвет

Новоизбраният кмет на пернишкото село Богданов дол Петър Теофилов днес положи клетва в общинския съвет в Перник.

Теофилов бе избран за кмет на балотаж на 23 март. Той е 63-годишен, минен инженер. Започнал е работа като машинен шлосер и е стигал до изпълнителен директор на пернишката мина, предаде БТА. Бил е заместник-директор на "Минстрой". В момента се занимава с животновъдство. След избирането си Теофилов обеща да дарява всеки месец по 500 лв. от...

Продължава

Парламентът реши: Офшорки не могат да купуват земи в България

Офшорните дружества не могат да придобиват и да притежават право на собственост върху земеделски земи в България. Това гласува на второ четене парламентът с промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.
Ограничението важи и за акционерни дружества, които са издали акции на приносител. Офшорните дружества не могат да придобиват и да притежават право на собственост върху земеделски земи в България. Това гласува на второ четене парламентът с промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Ограничението важи и за акционерни дружества, които са издали акции на приносител.

Писанчев: ДАНС не подслушва и не разработва депутати

/КРОСС/ "Държавната агенция „Национална сигурност" не подслушва и не разработва народни представители." Това заяви председателят й Владимир Писанчев, който бе изслушан днес в Парламентарната комисия за контрол на службите. "Не мога да си позволя да подслушвам никого незаконно. Информацията е изнесена и то не от ДАНС, а от МВР", подчерта той. Шефът на ДАНС коментира появилата се информация, че председателят на финансовата комисия на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев е бил подслушван. "Документът, който е изтекъл е автентичен, но имената на депутатите са контакти на лицето, а не са били подслушвани", заяви той. От думите му стана ясно, че документът е имал гриф „Поверително", което не позволявала информацията от него да бъде оповестявана, затова и проверката ще продължи до изясняване на случая. Председателят на ДАНС отбеляза, че в момента агенцията извършва проверка, заедно с МВР, за това как е станало изтичането. Припомняме, Писанчев бе изслушан в комисията по искане на депутатите от БСП Георги Кадиев и Георги Свиленски. Следващата седмица предстои да бъде изслушан и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.    

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 4 април - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - гр.Варна - ул."Селиолу" бл.

ГЕРБ - Перник: Налагането на мораториум за сечта на Голо бърдо е неоснователно

Декларация от групата общински съветници от ПП ГЕРБ гр. Перник

Във връзка с проведеното днес заседание на Общински съвет-Перник и предложението на съветниците от БСП да бъде наложен мораториум върху сечта на дървета в местността Голо бърдо, ние, общинските съветници от ПП ГЕРБ декларираме следното:
 

1. Искането за налагането на тримесечен мораториум, който да даде възможност да бъде извършена проверка за установяване дейността в местността Голо бърдо е неоснователно, тъй като до момента са извършени две такива....

Продължава

Жените в IT бизнеса ще увеличат с 9 милиарда евро БВП на ЕС

В Европа липсват 700 000 професионалисти в областта на дигиталните технологии. Европейската комисия започна различни инициативи. Една от тях цели да мобилизира повече жени, които да се квалифицират и да работят в областта на високите технологии.

прочети повече

Драги обеща и нетрадиционни мерки срещу ниската инфлация


Европейската централна банка (ЕЦБ) ще използва също и нетрадиционни мерки, с които разполага, за да гарантира, че ниската инфлация няма да продължи твърде дълго в еврозоната, заяви днес президентът на институцията Марио Драги, цитиран от "Ройтерс".

"Управителният съвет (на ЕЦБ) е единодушен в ангажираността си да използва също и неконвенционални инструменти в правомощията си, за да се справи ефективно с рисковете от твърде продължителен период на ниска инфлация", каза Драги на...

Драги обеща и нетрадиицонни мерки срещу ниската инфлация


Европейската централна банка (ЕЦБ) ще използва също и нетрадиционни мерки, с които разполага, за да гарантира, че ниската инфлация няма да продължи твърде дълго в еврозоната, заяви днес президентът на институцията Марио Драги, цитиран от "Ройтерс".

"Управителният съвет (на ЕЦБ) е единодушен в ангажираността си да използва също и неконвенционални инструменти в правомощията си, за да се справи ефективно с рисковете от твърде продължителен период на ниска инфлация", каза Драги на...

КНСБ: Заплатите в някои сектори могат да бъдат вдигнати с до 20%

Синдикатът предлага 80% от месечния доход на работник да бъде гарантиран чрез основната заплата, а останалото да са бонуси и премии

    


Падат таксите за роуминг в ЕС догодина

Европейският парламент (ЕП) премахна таксите за роуминг от Коледа през 2015 година. Решението на практика одобри предложението на Европейската комисия (ЕК) за създаване на единен европейски пазар на телекомуникациите "Свързан континент".

Свърши ерата на дъмпинговите цени по обществени поръчки!

Терзиева: Години наред не се оправят пътища, достъпни само "на колела"

    


Ветеран от Ирак уби трима в "черна" US база

Ветеран от Ирак застреля трима US войници и рани други 16 в същата база в Тексас, където преди години военен психолог уби 13 военни, съобщи Пентагонът, цитиран от Би Би Си.
Медиите в САЩ идентифицираха убиеца като 34-годишния Иван Лопес, въпреки че властите не разкриха името му.
Пехотинецът, който през 2011 г. Ветеран от Ирак застреля трима US войници и рани други 16 в същата база в Тексас, където преди години военен психолог уби 13 военни, съобщи Пентагонът, цитиран от Би Би Си. Медиите в САЩ идентифицираха убиеца като 34-годишния Иван Лопес, въпреки че властите не разкриха името му. Пехотинецът, който през 2011 г.

Няма кандидати за шеф на Фонда за лечение на деца

Никой не иска да се заеме с тази отговорност и това не е за първи път, във фонда има вълнения от много години насам, заяви здравният министър Таня Андреева

Лицензът на ЦСКА спасен. Томов обяви Манджуков и агента на Бербо за акционери в клуба

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви на пресконференция, че лицензът е спасен и „червените" са направили всички плащания, които са можели да стопират издаването му.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Въпреки трудното начало и безумното наследство лицензът на ЦСКА е спасен. Има Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви на пресконференция, че лицензът е спасен и „червените" са направили всички плащания, които са можели да стопират издаването му. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Въпреки трудното начало и безумното наследство лицензът на ЦСКА е спасен. Има

135 години София е столица

Днес се навършват 135 г. от обявяването на София като столица на България.

По случай празника от 17.30 часа в градина „Кристал“ ще се състои концерт на Софийския духов оркестър.

От 18.45 ч. в подлеза на метростанция СУ „Св. Климент Охридски“ меден духов квинтет „София“ ще представи музикални представления, а по същото време на метростанция „Сердика“ изяви ще има Dixie Boys Band.

На 3, 4 и 5 април, от 9.00 ч. до 19.00 ч. в пространството около Паметника на Съветската армия ще бъдат проведени Дни на академичната книга, организирани от Издателство „Марин Дринов“ с подкрепата на Столична община.

Изглед над Народното събрание в посока Витоша. Снимка: stara-sofia.com.

На този ден Учредителното събрание във Велико Търново избира едно от най-старите селища в Европа за център на Третото българско царство, чиито първи кмет става Манолаки Ташев на 10.2.1878 г. От тогава до сега Сердика е имала 60 кмета, последният от които – 61-ят, е настоящата кметица – Йорданка Фандъкова.

Историята на града е изключително богата. На мястото на някогашното неолитно селище през VIII пр.н.е. възниква древен тракийски град, наречен по късно от завладялите го римляни Сердика - т.е. град на сердите, по името на населявалото го тракийско племе. В римската епоха (I - IV в. от н.е.) той процъфтява като център на провинция Вътрешна Tракия. А великия император Траян го преименува на свое име - Улпия Сердика (Марк Улпий Траян).

През V - VI в. по време на т.нар. "велико преселение на народите" градът е преживял нашествия от хуни, готи и други варварски племена. От средата на VI в. той се възражда като важен административен и стопански център на Византийската империя с името Триадица.

През 809г. София влиза за пръв път в пределите на Българското царство, след като е завоюван от хан Крум. Тогава получава и славянското име Средец, което символизира важната му културна, стратегическа и геополитическа роля.


Панорама от Витоша, 1918 г. На преден план се вижда село Бояна. Снимка: stara-sofia.com.

Настоящото име на столицата означава „мъдрост“.

Архивите показват, че жителите на града по времето на обявяването му за столица са били 11 694 душу, а списъкът със сгради далеч не е бил толкова впечатляващ, колкото е сега - 2 училища, 10 хана, 120 дюкяна и 3306 къщи.

Според данни от първото официално преброяване на София през 1880 г. жителите на столичния град са 20 856, от които 12 368 са мъже. Само 11 395 са родени в града, а останалите 9106 са дошли отвън. 

Площта на столицата през 1878 г. се е равнявала на 3 кв. км, но към края на Първата световна война (1914-1918) вече е 8,5 кв. км, а през 1934 г. достига 42 кв. км.

През 1879 г. София е разделена на 18 ориенталски махали. По онова време улиците са били без номера, а за ориентация жителите казвали от коя махала са. Само една от тях се наричала "Калоянова махала", докато всички останали носели турски имена.


Гербовете на столицата през годините. Снимка: sofia.bg.

На 29 март 1900 г. Софийското градско общинско управление приема проекта на художника Харалампи Тачев за герб на София, който е създаден по повод участието на България в Световното изложение в Париж. Гербът е утвърден с указ 115 на княз Фердинанд от 24 април 1900 г. Девизът "Расте, но не старее" е добавен през 1911 г. 

С решение на Общинския съвет от 25 март 1992 г. за празник на София е избран 17 септември - църковният празник "Св. мъченици София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов". А в периода 1979-1992 г. той се отбелязва на 3 април – датата, на която през 1879 г. градът е обявен за столица на България.  

Няма нито един кандидат за шеф на Фонда за лечение на деца

„Все още няма нито един кандидат за нов директор на Фонда за лечение на деца". Това съобщи здравният министър д-р Таня Андреева, описвайки случващото се като тъжен факт. "Никой не иска да се заеме с отговорността, в ролята си на наследник на подалата оставка д-р Ива Станкова и това се случва винаги, когато в дадена институция се е създало напрежение", посочи още министърът.

Якудза си пусна официален сайт, сплотява колектива

Японската мафия Якудза пусна свой официален интернет сайт, за да сплоти членовете си. Това е втората медия на организацията, която миналата година излезе на пазара и със списание.

ГЕРБ и БСП с по 15 председателски места в РИК-овете

/КРОСС/ ГЕРБ и БСП ще имат по 15 председателски места в районните избирателни комисии (РИК) за евроизборите в края на май. ДПС ще има един председател на РИК, а "Атака" - нито един, съобщи днес говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. ГЕРБ ще има и 7 зам.-председатели и 9 секретарски места, а "Коалиция за България - 9 зам.-председатели и 7 секретарски места. ДПС ще може да разчита на 18 зам.-председатели и 12 секретари на РИК, а "Атака" ще има 28 зам.-председатели и 3-ма секретари. "Може би за първи път ЦИК с пълно съгласие ще назначи съставите на районните комисии, независимо че в повечето случаи в районите по време на консултациите с областните управители такова не е постигнато", посочи Андреев. По думите му само в 4 района партиите са се разбрали още при консултациите - Сливен, Стара Загора, Варна и Смолян. До този момент документи за регистрация са подали от ГЕРБ, Реформаторския блок и два инициативни комитета, издигнали съответно за независими кандидати за европейски депутати Александър Евгениев Сандев и Виктор Тенчев Папазов. Срокът за регистрация на партиите е от днес до 9 април, а коалициите ще могат да правят промени до 19 април. За инициативните комитети последният срок е 14 април По-рано днес депутатите приеха на първо четене промени в кодекса, с които съставът на ЦИК се увеличава с един човек.    

„Газпром” с нов тежък удар срещу Украйна

Цената на газа за Украйна за април 2014 година е 485 долара

Нищо ново под слънцето

Не бързайте да хвърляте старите дрехи

    


Строежи и ремонти по морето ще се правят и в разгара на сезона

Добра новина за нас, кметовете на селищата по Черноморието, е, че народните представители разбраха проблема ни и гласуваха исканите от нас промени – определиха кога да спира строителството и...

Украйна е готова да вземе от Русия кредит от 2 млрд. долара, с който да плати за газа

Украйна е готова да вземе от Русия кредит в размер на 2 млрд. долара, отпускането на който е било договорено в началото на 2014 г., и да използва цялата сума за погасяване на дълга за руския газ. Това...

Литва може да въведе еврото още през 2015 г.

Литва може да въведе еврото още през 2015 г., макар че за целта ще бъде нужно да приеме редица правни актове, каза еврокомисарят за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите Алгирдас...

Александър Томов: Спасихме лиценза на ЦСКА

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви на пресконференция, че лицензът е спасен и „червените Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви на пресконференция, че лицензът е спасен и „червените" са направили всички плащания, които са можели да стопират издаването му. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Въпреки трудното начало и безумното наследство лицензът на ЦСКА е спасен. Има

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване