И EVN България обсъди с НЕК ситуацията с прихванатите средства

По-рано през седмицата се състоя среща между държавната компания и ЧЕЗ България

    


Започна регистрацията в ЦИК за евровота

Започна регистрацията на партиите и коалициите, които ще участват в евроизборите през месец май. До 9 април те ще могат да подават своите документи в Централната избирателна комисия. Срокът за регистрация на инициативните комитети изтича на 14 април.

Ибрахимович извън игра от 2 до 3 седмици

Златан Ибрахимович пропуска следващите 2 до 3 седмици, след като получи мускулна контузия в последните минути на мача "Пари Сен Жермен" - "Челси" (3:1).

Новината потвърди пред в. "Екип" президентът на клуба Насер ел Клеаифи, който е влязъл в контакт с медицинския екип на отбора веднага след края на драматичния двубой.

Травмата означава, че шв Златан Ибрахимович пропуска следващите 2 до 3 седмици, след като получи мускулна контузия в последните минути на мача "Пари Сен Жермен" - "Челси" (3:1). Новината потвърди пред в. "Екип" президентът на клуба Насер ел Клеаифи, който е влязъл в контакт с медицинския екип на отбора веднага след края на драматичния двубой. Травмата означава, че шв

Започва ремонтът на софийската Централна жп гара

Приемното здание на гарата ще бъде архитектурно обновено, за да отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Ще бъдат обновени и пероните, а към тях ще водят нови ескалатори.

"Лъки Банско" отново е хотел на годината

В конкурса участваха общо 70 хотела

    


Росен Плевнелиев: Апелирам за „повече НАТО“ у нас

България е длъжна да поиска повече гаранции, това ще ни донесе само ползи, каза президентът, който е на посещение в Брюксел

Сашо Диков: Поне едно посегателство срещу журналист да беше разкрито, за да поздравим ГДБОП

Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят от системата, го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП. Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят от системата, го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП.

Сашо Диков: Съдебната система е раково образувание

Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят ос системата, го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП. Съдебната система е огромно раково образувание, което няма мърдане. На две инстанции е доказано, че Роман Василев нарушава закона. Вместо да го изхвърлят ос системата, го повишават. При нито един случай на посегателство срещу журналист досега нищо не е доказано. Поне един да беше разкрит, за да можем да поздравим ГДБОП.

Златанов отнесе 3 години и половина затвор за тефтерчето си

Присъдата е върху 2 пункта от обвинението, защитата му ще обжалва

    


Състоянието на Шумахер се подобрява

Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява. Новина за състоянието на 7-кратният световен шампион във Формула 1 бе потвърдена от Забине Кем - мениджър на Шумахер и говорител на фамилията му.
95 дни след ски инцидента в Мерибел лекарите и семейството му са оптимисти, че Шуми скоро ще излезе от изкуствената кома. Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява. Новина за състоянието на 7-кратният световен шампион във Формула 1 бе потвърдена от Забине Кем - мениджър на Шумахер и говорител на фамилията му. 95 дни след ски инцидента в Мерибел лекарите и семейството му са оптимисти, че Шуми скоро ще излезе от изкуствената кома.

Вигенин: Решението за закупуване на нов тип изтребители не трябва да се отлага

/КРОСС/ Замразяването на практическото сътрудничество с Русия от страна на НАТО е една първа стъпка и касае единствено гражданската и военната сфера. Политическият формат на сътрудничество се запазва, каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин в коментар на въведените след Срещата на върха на НАТО санкции срещу Русия. „В практически план това не означава, че България трябва да спре да използва руската техника, която е на въоръжение в момента. Тази стъпка на НАТО няма да доведе до намаляване на боеспособността на Българската армия", обясни Вигенин в интервю за БНТ. „НАТО взема мерки, за да гарантира сигурността на страните по източния фланг на алианса. Нашите оценки не говорят за повишена заплаха за сигурността на България от страна на Русия. Руските самолети не нарушават въздушното пространство на България, но предизвикват ответни мерки от страна на НАТО", посочи външният министър. Решението за бъдещата организация на Военновъздушните сили трябва да бъде взето много скоро, тъй като нашите самолети могат да изчерпат летателния си ресурс, посочи министър Вигенин: „Това решение трябва да бъде взето бързо. Ако зависеше от мен, бих казал, че трябва да вървим към закупуване на нов тип изтребители, към по-висока степен на независимост на Българската армия от руски доставки. Решението е забавено не от сегашното, а от предишното правителство"

Варненски търговци и дистрибутори излизат днес на протест срещу Lafka

Варненски търговци и дистрибутори излизат на протест срещу Lafka днес, 3 април, от 17.30 часа пред общината, научи Moreto.net от страницата на групата "Аз не купувам от Lafka" в социалната мрежа. Браншът е притеснен, че най – голям процент от павилионите на фирмата са във Варна и предстои да бъдат поставени още много такива.

Полша иска НАТО да я пази от Русия, ние не

"България няма нужда от допълнителна подкрепа", каза българският външен министър след срещата в Брюксел с колегите му от НАТО. Полша, Балтийските републики, Румъния и Турция поискаха повече сили от алианса заради кризата в отношенията на ЕС и Русия.

Каква цена ще плати Катар заради строителната лудост?

Анализатори предупреждават за недостиг на работна сила и на строителни материали, особено цимент. Инфлацията също дава повод за притеснение

    


Анчелоти е доволен от успеваемостта на "Реал", травмата на Роналдо е лека


Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти каза, че е доволен от представянето на футболистите си в двубоя с "Борусия" (Дортмунд) (3:0). Испанците взеха добра преднина преди реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига след головете на Гарет Бейл, Иско и Кристиано Роналдо.

"Бяхме се подготвили много добре. Притискахме съперника, имахме успеваемост в нападение и съм доволен. Вложихме много енергия", каза Анчелоти.

Италианският специалист обясни, че отборът му е избрал да...

Отсвириха ГЕРБ за комисията за оградата с Турция

Народното събрание отхвърли предложението на ГЕРБ за създаване на комисия, която да контролира разходването на средствата при строежа на оградата по границата с Турция.

Цветанов и Радан в схватка: Кой да се запише първи в ЦИК!

ГЕРБ и Реформаторския блок се сблъскаха на входа на Централната избирателна комисия в желанието си първи да се регистрират за изборите за евродепутати.

Състоянието на Шумахер се подобрява

Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява. Новина за състоянието на 7-кратният световен шампион във Формула 1 бе потвърдена от Забине Кем - мениджър на Шумахер и говорител на фамилията му.
95 дни след ски инцидента в Мерибел лекарите и семейството му са оптимисти, че Шуми скоро ще излезе от изкуствената кома. Състоянието на Михаел Шумахер се подобрява. Новина за състоянието на 7-кратният световен шампион във Формула 1 бе потвърдена от Забине Кем - мениджър на Шумахер и говорител на фамилията му. 95 дни след ски инцидента в Мерибел лекарите и семейството му са оптимисти, че Шуми скоро ще излезе от изкуствената кома.

Фючърсите на златото поскъпват

Фючърсите* на златото с доставка през юни поскъпнаха с 0,8% до 1 290,80 долара за тройунция в 13:45 ч. на борсата в Ню Йорк. Фючърсите на...

ЦСКА кани фенове да си купят акции на клуба в рекламен клип (видео)

Футболният ЦСКА започна масирана рекламна кампания, насочена към феновете, за купуването на акции на клуба.

Телевизионни клипове вече се завъртяха по телевизиите. От малкия екран емблематичните лица на армейския клуб като Стойчо Младенов и Валентин Илиев призовават "да станем част от ЦСКА".

В клипа участват още Тодор Янчев, Джаксън Менди, Мартин Петров и Емил Гъргоров.

Рекламната кампания "Купи акции! Стани един от нас!" започна след като ръководството на ЦСКА пусна за първично публично предлагане акции на червения клуб.

След края на седмия ден от излизането на Българската фондова борса "армейците" са продали 169 645 книжа на стойност 508 935 лева.

За да бъде успешна кампанията на армейците, продадените акции трябва да бъдат над 1,2 млн.

От надзорния съвет на ЦСКА удължиха срока за публично купуване на акции до 19 май.

Отнемането на лиценза на ЕРП-тата не е най-добрият ход

Увеличаването на цената на тока е неизбежно, смята експерт

    


Конституционният съд на Турция нареди да бъде върнат достъпа до Туитър

Конституционният съд на Турция нареди да бъде отменена забраната за достъпа на турските абонати до социалната мрежа Туитър. Решението беше обявено с мотива, че забраната нарушава правата на потребителите. Съдът е изпратил решението за изпълнение до Дирекцията по телекомуникации, която всъщност блокира достъпа. А също и до турското Министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията, съобщи БНР. Преди няколко седмици турските власти забраниха достъпа до Туитър, след като в социалните мрежи бяха разпространени записи на турския премиер Реджеп Ердоган и негови близки, които го уличаваха в корупция. Ердоган се бе заканил,че ще изкорени социалната мрежа,защото била предубедена и се използвала за очерняне на правителството. Туитър упълномощи турски адвокат, който заведе иск срещу съда, взел решението за забрана на достъпа до социалната мрежа и вчера то бе отменено от най-висшата съдебна инстанция. В същото време популярността на социалната мрежа в Турция се увеличи, след като властите затегнаха достъпа. С около 33 на сто е нарастнал броя на съобщенията от Турция, тъй като турските потребители започнаха да влизат с алтернативни сървъри в социалната мрежа. Туитър има над 12 милиона абонати в страната, мрежата се ползва активно и от турския президент Абдуллах Гюл и някои министри от правителството. Ограничаването на достъпа до Туитър предизвика остри критики и в чужбина от отговорни представители на Европейския съюз, тъй като Турция е страна, която води преговори за присъединяване.

Британският "Телеграф": Банско е по-добър от Париж

Банско е по-добър град за живеене от Париж, Токио и Амстердам според класация на британския ветсник "Телеграф". Българският ски курорт попада на трето място в класацията "20-те най-добри места за добър живот в света" след Андалусия (Испания) и Гаскония (Франция). Според британския всекидневник ниските цени и красотата на Банско са най-привлекателните черти на българския ски курорт. "След като цените се установиха, хората преоткриха чара на курорта, където можеш да караш ски, да подишаш чист въздух и да ядеш като цар далеч по-евтино от от курортите във Франция и Швейцария." В класацията на "Телеграф" влизат още Тоскана, Порто, Дъблин и Хонконг.  

10 вериги държат над една трета от пазара на бързооборотни стоки у нас

Промените в закона за защита на конкуренцията ще дадат право на производителите да търсят правата си

    


Реформаторският блок се регистрира втори след ГЕРБ

Реформаторският блок побърза да се регистрира за европейските избори в ЦИК тази сутрин малко след ГЕРБ, предаде БГНЕС. Рано тази сутрин малко след 8.30 ч. членовете на РБ пристигнаха пред ЦИК, къде...

Калфин е против безплатен роуминг за сметка на ограничения в интернет

Отпадането на роуминга срещу ограничаването на свободата в интернет не е равностойна замяна. Това заяви Ивайло Калфин в навечерието на решителния вот в Европейския парламент по новите правила за управ...

Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина

Софийски градски съд издаде присъда от три години и половина на бившия председател на Комисията за установяване конфликт на интереси Филип Златанов по делото за прикрита проверка срещу президента Росе...

Водещи актьори, режисьори, преподаватели и писатели на МОНТФИЗ Арт Фест 2014

От 27-ми юли до 3-ти август 2014 г. в Созопол за пета поредна година се провежда единственият по рода си у нас фестивал на изкуствата МОНТФИЗ Арт Фест. За трета година Община Созопол подкрепя и е съ...

Мъж застреля трима и се самоуби във военна база в Тексас

Мъж застреля трима души на територията на американска военната база Форт Худ в щата Тексас в сряда, а после се самоуби. Стрелецът рани още 16 военни.

Малко след инцидента той е бил идентифициран като специалист от армията на име Иван Лопез.

В същата военна база само преди четири години се разигра същата трагедия - военен застреля 13 души, а после отне собствения си живот.

По думите на генерал от базата стрелецът е ветеран от Ирак е страдал от поведенчески и психически проблеми. Засега не е известен мотивът му.

"Няма данни инцидентът да е свързан с тероризъм, макар да не изключване нито една версия", посочи ген. Марк Мили пред журналисти.

Вигенин: Не вървим към сблъсък, най-малкото военен

Сегашната ситуация изисква България бързо да вземе решение за модернизация на ВВС, каза министърът

Активността в сферата на услугите в еврозоната се е понижила леко през март

Днните сочат, че еврозоната все още е на пътя на най-силния си растеж от три години, посочва главният икономист на Markit

    


Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на  В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.  Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на 

Шестима еврокомисари излизат в отпуск като кандидати за Европарламентa


Седем членове на Европейската комисия ще се кандидатират за евродепутати, а шестима от тях, включително еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен, временно ще напуснат постовете си, предаде агенция "Франс прес".

Финландецът Оли Рен излиза в предизборен отпуск идния понеделник, а останалите му колеги - от 19 април, каза говорител на Еврокомисията.

Еврокомисарят за търговията Карел де Гухт, кандидат от изборната листа на либералите в Белгия, ще продължи да изпълнява...

САЩ засилват военното си присъствие в Европа, включително в Черно море

Съединените щати увеличават военното си присъствие в Европа, като разполагат персонал и бойна техника в близост до Украйна, стана ясно от изявления на американски официални лица. Говорителят на Белия дом Джордж Ърнест заяви, че военноморските сили на САЩ планират да увеличат времето на престой на миноносеца "Тръкстън" в Черно море.

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms. Книжката е в PDF формат от 27 страници, съдържаща съвети за пръскане на овошките, лозите и растенията, правила за торене и подхранване, публикувани във  За най-запалените почитатели на вестник

Няма да се създава държавна фирма за жп ремонти с частни капитали

Министърът на транспорта заяви, че няма да се създава ново държавно предприятие с участието на капитали от частни фирми, което да отговаря за ремонта...

Милиардерите сред нас


Мастодонтът “Фейсбук” купи миналата седмица за 2 милиарда долара компанията Oculus VR: 1,6 милиарда в акции и 400 милиона в брой (oculusvr.com).
Никак не е зле за фирма, която е разработила революционни очила за виртуална реалност, но още не е започнала серийното им производство. Марк Зукърбърг явно смята, че това е бъдещето не само на игрите, Мастодонтът “Фейсбук” купи миналата седмица за 2 милиарда долара компанията Oculus VR: 1,6 милиарда в акции и 400 милиона в брой (oculusvr.com). Никак не е зле за фирма, която е разработила революционни очила за виртуална реалност, но още не е започнала серийното им производство. Марк Зукърбърг явно смята, че това е бъдещето не само на игрите,

НАСА прекъсва сътрудничеството с „Роскосмос”

Причината е нарушаването на суверенитета на Украйна

Сестрата на Борисов: Конкурсът за директор на „Шейново“ е предрешен

Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно. Това коментира д-р Красимира Иванова – сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ.
Иванова се отказа да участва в последния етап на конкурса за директор на болница Шейново. Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно. Това коментира д-р Красимира Иванова – сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ. Иванова се отказа да участва в последния етап на конкурса за директор на болница Шейново.

Главният съдебен инспектор ще има за цел да върне доверието в инспектората

Това ще стане чрез разнообразен подход към проблемите, смята шефът на Съюза на съдиите

    


Преглед на печата, четвъртък, 3 април

СТАНДАРТ: “Луфтханза” отменя 28 полета до София "Луфтханза" анулира 28 полета от Франкфурт и Мюнхен до София и обратно. Причината е стачка на...

Сестрата на Борисов: Участието ми в конкурса за „Шейново“ беше нежелано

Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно. Това коментира д-р Красимира Иванова – сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ.
Иванова се отказа да участва в последния етап на конкурса за директор на болница Шейново. Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно. Това коментира д-р Красимира Иванова – сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ. Иванова се отказа да участва в последния етап на конкурса за директор на болница Шейново.

С двете кандидатури за главен съдебен инспектор конкуренцията е осигурена

/КРОСС/Изборът на главен съдебен инспектор ще бъде направен след евроизборите. Това заяви председателят на правната комисия в НС Четин Казак. Пред БНР той коментира внесените кандидатури за поста - на съдийките Вера Точкова и Теодора Чочкова бяха, внесени от депутати от Коалиция за България, като заяви: "Не е необходимо и ние да внасяме кандидатура. Конкуренцията е осигурена - има две кандидатури, между които НС ще избере бъдещия главен съдебен инспектор." Ще имаме достатъчно време да се запознаем с качествата на кандидатите, допълни Казак. Всяка политическа сила ще се запознае с всички аспекти и възоснова на представянето ще вземе своите решения. Всяка политическа сила сама преценява дали и кого да предложи. Явно кандидатурата на прокурорите не е намерила достатъчно продкрепа - така Казак обясни фактите около внасянето на кандидатурите за поста..Надявам се, че всички политически сили, включително ГЕРБ, ще подходят отговорно към тази процедура. Ние сме в началото на четвърта процедура за избор на главен съдебен инспектор. Ако и този път се провали, не знам как това ще се отрази на имиджа на България, коментира още депутатът. Според Четин Казак, оставката на сегашния главен съдебен инспектор Ана Караиванова трябва да бъде гласувана непосредствено преди избора. Недопустимо е да има вакуум, смята депутатът

FAO: Годишно разхищаваме храна за 750 млрд. долара

/КРОСС/ Организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) призова за намаляване на разхищението на храна, което струва 750 млрд. долара годишно, с цел борба срещу глада, предаде AFP. Призивът бе отправен на конференция в Букурещ. Да се намали разхищението и загубите на храна специално в най-слабо развитите страни е един от приоритетите на FAO, посочи организацията в документ, разпространен при откриването на регионална конференция в Букурещ. Според организацията близо 1,3 млрд. т храна, или една трета от световната продукция, се разхищава всяка година. Ограничаването на тези загуби най-общо се разглежда като обещаващ път за изкореняване на глада и би могло значително да подобри условията на живот в развиващите се страни, където дребните земеделски производители живеят на ръба на несигурността, отбелязва FAO. Ако разхищението и загубите на храна се намалят наполовина, изхранването на световното население би изисквало увеличение с 25%, вместо с 60%, на обема на необходимата храна до 2050 г., посочва организацията. Оценката на FAO е, че това е осъществима от техническа, икономическа, екологична и обществена гледна точка цел. Разхищението на храна е глобален проблем, но характерът му се различава според нивото на развитие на страните, отбелязва Степан Танич, експерт на организацията

ЧЕЗ не предлагали по-скъп ток, искали справедливост

EVN и НЕК се срещнали в опит да изгладят различията

    


Гръцкият премиер: Най-лошото мина

Гърция стигна до дъното и сега започва възходът, казва Андонис Самарс в интервю за Ройтерс

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване