Лудогорец и Ботев Пловдив се разминаха за Купата

Шампионите срещат Локо Пловдив, "канарчетата" играят с Локо София

    


Аферата „Костинброд“ отново влезе в съда

Обвинителният акт за случая „Костинброд“ отново е внесен в съда, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров.

Юрий Асланов: Предсрочни избори след 25 май? Стават чудеса, но не ми се вярва

- Пролетта дойде, времето се оправи, протестите се подновиха, а изборите приближават. Създава ли се нова ситуация в страната, която да промени значително нагласите за гласуване на изборите за Европейски парламент, г-н Асланов?
- Протестна вълна с политически подтекст като през миналото лято няма да има. Поне до изборите. Дали ще има след това - Пролетта дойде, времето се оправи, протестите се подновиха, а изборите приближават. Създава ли се нова ситуация в страната, която да промени значително нагласите за гласуване на изборите за Европейски парламент, г-н Асланов? - Протестна вълна с политически подтекст като през миналото лято няма да има. Поне до изборите. Дали ще има след това

Защо сестрата на Борисов се отказа от борбата за шеф на "Шейново"

Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно.

Така сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова коментира в сутрешния блок на bTV оттеглянето си от последния етап на конкурса за директор на общинската Втора АГ болница "Шейново".

Д-р Иванова, която в момента завежда неонатологията в другата голяма общинска АГ болница - "Св. София" (бившата "Тина Киркова"), обясни, че е получила уведомително писмо за конфликт на интереси заради участието на членовете на ГЕРБ в комисията на конкурса. Тя няма официален отговор на питанията си във връзка с това, но членовете на ГЕРБ от комисията са били принудени да си дадат отвод.

"Усетих, че моето по-нататъшно участие в конкурса е изключително нежелано. Нямах никаква сигурност дали отново няма да възникнат един куп въпроси за конфликти. Реших, че трябва да се оттегля", заяви д-р Иванова.

Трима кандидати останаха за последния етап на конкурса, като Красимира Иванова не се е явила. Другите двама са и.д. директорът на болницата д-р Румен Велев и д-р Антони Ненов, завеждащ гинекологичното отделение в "Шейново". Предстои Столичният общински съвет да гласува новия директор на база резултатите от конкурса.

Категорично мога да кажа, че в тази болница не искат да влиза външен човек, каза д-р Иванова. Тя намекна, че един от кандидатите има ООД с дейност сходна с тази на болницата, но не посочи име. В "Шейново", за разлика от "Света София" , от години не е имало финансови проверка. Задавам си въпроса защо, попита още тя.

"Д-р Иван Костов (бивш шеф на "Шейново", сега оглавява Първа АГ болница "Св. София" - б.р.) бе принуден да си подаде оставка и да напусне болницата и я остави на огромна печална. По сметките й имаше над 2,5 милиона, когато той напусна. За две години по тези сметки са похарчени около 2 милиона. Това бяха данните към юни т.г.", добави още Красимира Иванова.

Решено: ДПС и ГЕРБ увеличиха с 1 членовете на ЦИК!

Депутатите приеха внесения от ГЕРБ законопроект за изменение на Изборния кодекс. Гласуваха 161 души, 104 бяха „за“, 46 – „против“, а 11 се въздържаха. 73-ма от хората на Борисов бяха "за", рамо им дадоха и 31 от ДПС, 30-ма атакисти бяха против, а 5-има се въздържаха. 43 от депутатите на БСП бяха против, а 6 гласуваха въздържал се.

САЩ отрязаха Русия и от контакти в Космоса

Ръководството на космическата агенция на САЩ e информирало служителите си, че прекратява контаките си с представители на руското правителство. Руската космонавтика не зависи от НАСА, смятат руски експерти в бранша.

Боклукчиите от Перник на бунт

Не са получавали заплати от месеци

Над 9 млн. туристи унас през 2020, изчисли Бранимир Ботев

100 хиляди работници няма да стигат за предстоящия летен сезон, така че да посрещнем нормално туристическия сезон и туристи от чужбина. Това е тенденция, която се забелязва от години, заяви в ”Денят започва” зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

Диков: Съдебната система е огромно раково образувание

Нито едно посегателство срещу журналист не е било разкрито, коментираха в сутрешния блок на Нова ТВ Сашо Диков, Васил Иванов, Иван Бедров и Асен Йорданов

ООН: Сирийските бежанци в Ливан вече са над един милион

На всеки хиляда ливанци се падат по 220 бежанци от Сирия

    


На живо: "Политическите перспективи пред Турция след местните избори"

OFFNews ще предава на живо дискусия на тема политическите перспективи пред Турция след местните избори.

Форумът е организиран от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП).

В дискусията ще вземат участие Красимир Янков (Капитал), Никола Миладинов (БНР), Веселин Стойнев (Труд), Руслан Трад (блогър), Емилия Милчева (webcafe).

Модератор ще бъде д-р Димитър Бечев (директор на ЕСВП-София).

Част от въпросите, които ще бъдат обсъдени в рамките на брифинга са: Какво се случи на местните избори в Турция миналата неделя? Защо управляващата Партия на справедливостта и развитието спечели убедителна победа, въпреки масовите протести и корупционния скандал, разразил се от декември насам? Какво следва за президентските избори през август? Накъде е поела Турция?

Началният час на брифинга е 11 часа.


Live streaming video by Ustream

Атакуваха сочен за наркобос заради трафик на оръжие

/КРОСС/Полицията в София е атакувала джипа на човек, сочен преди време за наркобос, заради подозрение в трафик на оръжие, съобщи БНР. Случката се е разиграла в центъра на столицата. Акцията на спецполицаите в столицата е дошла след сигнал от информатор, че във въпросния ден в джипа на известният в миналото мъж ще има голямо количество оръжие. Колата, управлявана от самият заподозрян, е била прихваната в района на църквата „Света Неделя" късно през нощта. Джипът е бил спрян, а шофьорът и придружавалите го пътници накарани да излязат. При проверката на возилото, обаче екипите на полицията откриват само един газов пистолет. Той е бил законно притежаван, показала справката в масивите на МВР. На водача на джипа е направена и проба за алкохол, която също се е оказала отрицателна. До момента от МВР не съобщават официално за подобен случай. БНР разполага с името на човека, уличен за трафик на оръжие, но за момента ще се въздържим да го обявим. Източници от полицията потвърдиха за акцията, като уточниха, че тя е проведена преди по малко от месец, след сигнал получен в СДВР.  

Експресно: Разширението в ЦИК мина на първо четене

Със 104 гласа "за", 46 "против" и 11 "въздържал се" промените в Изборния кодекс, касаещи разширяването на ЦИК, бяха приети експресно на първо четене в парламента.

По групи гласуването протече така: ГЕРБ - 73 "за", КБ - 43 "против", 6 "въздържал се", ДПС - 31 "за", "Атака" - 3 "против" и 5 "въздържал се"

Корекциите, които ГЕРБ внесоха преди седмица, не фигурираха в програмата за работа на парламента. Те бяха вмъкнати от председателя Михаил Миков, който посочи, че въпросът е спешен, защото европейските избори наближават. Предложението му бе прието от пленарна зала почти единодушно.

Корекциите в изборното законодателство бяха представени от вносителя Цецка Цачева. Тя посочи, че настоящият регламент е несправедлив, неясен и не би могъл да се прилага, ако в парламента има повече от четири партии. От партията на ГРЕБ предлагат състав "18 плюс" за централната комисия. Идеята на ГЕРБ е в ЦИК да има "ядро" от 18 души, които да се предлагат от партиите в парламента. Корекциите предвиждат формациите, които имат евродепутати, но не са представени в Народното събрание, също да имат право на един представител. По този начин съставът на ЦИК ще се определя от "плаващия състав", който ще се прибавя към ядрото от 18 души. 

Основният противник на измененията Мая Манолова посочи, че корекциите ще бъдат приети, макар и без подкрепата на "Коалиция за България". Тя се зарече да се въздържа от политически речи и посочи десет правни неточности в текстовете на ГЕРБ, като посъветва Цачева да се съобрази с критиките.

Според зам.-председателя на "Атака" Павел Шопов оригиналните текстове на Изборния кодекс не са добри, но промените на ГЕРБ са така зле написани, че не внасят никакви подобрения. По думите на Шопов законопроектът на ГЕРБ е "боза".

Мнение по темата изказа и социалистът Екатерина Заякова, която сравни промените с тоалетна хартия:

"Предупреждавам, че ще използвам продуктово позициониране. Промените на ГЕРБ аз бих нарекла така - Милде - четирипластова, лека, мека."

Пламен Аспарухов: Сегашното ръководство на щангите съсипва спорта

Международната федерация може да спре правата на целия ни национален отбор, твърди бившият държавен селекционер.

Пламен Аспарухов е роден на 8 май 1960 г. в Перник. С вдигане на тежести се занимава от 1969 година. Държи световни рекорди за юноши и мъже. Отказва се на 26-годишна възраст и става треньор през 1995 г. Негови лични възпитаници са Йото Йотов, Гълъбин Боевски, Стефан Георгиев, Дамян Дамянов и други, пише вестник "Преса".

Дългогодишен селекционер на националния отбор. През 2008 г., преди олимпиадата в Пекин 11 души от държавния ни тим са хванати с допинг....

Продължава

Звезди боядисват яйца в подкрепа на "Празнични герои"

Специално декорираните яйце ще бъдат част от благотворителния Holiday Heroes BarzArt

Супергрупата "Фондацията": Върнахте ни младостта!

Концертът на моменти приличаше на сбирка на стари приятели, събрали се след години да попеят заедно

Милан следи талант №1 на ЦСКА!

Италианският гранд Милан следи изявите на Ивайло Чочев от ЦСКА, пише "24 часа". Универсалният халф дръпна много през този сезон и добра му игра не е останала незабелязана. На този етап става...

Жребият разчисти пътя на Лудогорец и Ботев към финала за Купата

Преди минути бе изтеглен жребият за ½-финалите в турнира за Купата на България. Двата фаворита в надпреварата Лудогорец (Разград ) и Ботев (Пловдив) се разминаха. Разградчани ще се срещнат ...

Асанж издава книга през септември 2014 г.

Книгата на основателя и главен редактор на портала "Уикилийкс" Джулиан Асанж за бъдещето на интернет под название "Когато "Гугъл" срещна "Уикилийкс" ще бъде публик...

Намери съмишленици за своя бизнес на Startup Weekend

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света ­ от Лос Анджелис до Пекин. ...

50-сантиметров хлъзгав беглец евакуира цял влак

450 души, които пътуваха в посока от Берн до Базел бяха евакуирани, защото някой бе внесъл змия във влака, която успяла да избяга. Сигналът за влечугото бил подаден от хора, които тъкмо се чекирали и...

КС образува дело за указа на президента за ЦИК

Конституционният съд образува дело по искането на БСП и ДПС за установяване на противоконституционност на указа на президента Росен Плевнелиев за ЦИК, предаде БГНЕС. Припомняме, че вчера 117 народн...

КНСБ: И при това си състояние икономиката можем да си позволи по-високи заплати

/КРОСС/Изчисленията на синдикалистите показвали, че дори при това си състояние икономиката в страната може да си позволи по-високи заплати. Съвкупният произведен продукт позволява това увеличение да бъде между 20 и 50% от сегашното възнаграждение, твърди пред "Преса" президентът на КНСБ Пламен Димитров. Само чрез договаряне на заплатите може да се подобри чувството, че нищичко малко по-справедливо се случва и че хората не са прецакани. Нашите анализи показват, че между 20 и 50% от икономическия растеж, разбирайте и ръста на производителността на труда, остават неотразени в ръста на средната работна заплата през м.г. Т.е. поне с 20-ина, а в някои сектори и с 50% може да нарасне средната заплата, без това да доведе до загуба на конкурентноспособност, обяснява Пламен Димитров. Това е валидно най-вече за секторите в индустрията, селското стопанство, туризма. При тях има силно задържане на разходите за труд, категоричен е той. Президентът на конфедерацията подкрепи позицията на синдикатите да има договаряне на минимални работни заплати, а като пример посочи машиностроене, металургия, пивоварна индустрия и други. Планът на синдикатите предвижда в най-скоро време да се проведат дискусии както с правителството, така и с работодатели, каза още Пламен Димитров. Акцент на срещите ще бъде въпросът с трудовото досие на всеки работник. Ще се обсъдят и процедурите по масови уволнения и мащабните преструктурирания на фирми

Безредици в Париж, фенове на "Челси" с нацистки скандирания

Стотици ултраси на ПСЖ и хулигани на "Челси" се биха по улиците на Париж преди и след мача в сряда вечер от Шампионската лига (3:1 за французите).

Гостите получиха 2000 билета за двубоя, но според френския в. "Екип" поне още толкова хулигани са пристигнали във френската столица, някои през Белгия, за да не бъдат върнати на Острова.

Преди мача Стотици ултраси на ПСЖ и хулигани на "Челси" се биха по улиците на Париж преди и след мача в сряда вечер от Шампионската лига (3:1 за французите). Гостите получиха 2000 билета за двубоя, но според френския в. "Екип" поне още толкова хулигани са пристигнали във френската столица, някои през Белгия, за да не бъдат върнати на Острова. Преди мача

Повишенията на БФБ продължават*

С 5% и повече поскъпват акциите на Евроинс, ЦКБ, Химимпорт и БФБ-София

    


Днес в НС: "Южен поток"

/КРОСС/Народното събрание ще обсъди на първо четене промените в Закона за енергетиката, внесени от депутати от БСП. С тях, на практика, проектът "Южен поток" в българската му част, ще бъде изключен от обхвата на европейското законодателство и "Газпром" няма да е задължен да предостави достъп до газопровода на трети страни. Еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер поиска обяснение от България по случая, след като беше информиран за него от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът и бивш енергиен министър Делян Добрев.  

Българи в Белгия крали метали от железниците и от домове

Крадците на проводници били забелязани от хеликоптер

    

Българи в Белгия крали от домове и метали от железниците

Крадците на проводници били забелязани от хеликоптер

    


Обявяват присъдата на Филип Златанов

Софийският градски съд ще се произнесе по случая с тефтерчето на Филип Златанов. Делото срещу него се проведе по съкратената процедура. Самият той поиска да бъде признат за невинен. Бившият шеф на комисията за конфликт на интереси е подсъдим по три случая.

Делегация от украинската Нафтогаз ще преговаря с Газпром

Срещата е организирана скоро след като Русия отмени отстъпката от 40% от цената на газа за Украйна

    


Вигенин: Трябва да се купят нов тип изтребители, за да се прекъсне зависимостта на армията от Русия


Сегашната ситуация в Украйна изисква България да вземе бързо решение за модернизация на военновъздушните сили на армията, заяви външният министър Кристиан Вигенин в сутрешния блок на БНТ.

Външният министър заяви, че България трябва да реши как да организира своите военновъздушни сили. Той подчерта, че трябва да се купи нов тип изтребители, защото в противен случай българската армия ще продължи да бъде зависима от Русия и руската поддръжка на самолетите.

"Скоростта на...

Малките чукове на "Миньор" разгромиха ФК "Кюстендил" с 4 : 0

Отборът на ФК "Кюстендил" загуби с 0 : 4 от "Миньор" (Перник), в мач от първенството на "Деца" или така наречените подготвителни групи.

Срещата се игра на стадиона в село Шишковци. Двубоят бе истинско доказателство, че футбола е едно от най- добрите средства за интеграцията на ромите. Отборът на ФК "Кюстендил", воден от Любчо Тончев е изцяло съставен от играчи от ромски произход.

Гостите, водени от Иво Славчев...

Продължава

Само шест автопроизводителя ще оцелеят?

В сегашния си вид компаниите от бранша ще могат да оцелеят максимум още 10-15 години, твърди Адам Джоунс от Morgan Stanley

    


Мениджърът на Шумахер: Има знаци, които ни дават кураж


Мениджърът на Михаел Шумахер Сабине Кем заяви, че са налице признаци, които вдъхват надежда за възстановяването на германеца. "Мога само да кажа още веднъж: Има знаци, които ни окуражават", заяви тя, цитирана от "Билд".

Шумахер претърпя инцидент и удари главата си по време на ски малко преди Нова година. Вече 94 дни лекарите се борят за възстановяването му.

В началото седемкратният шампион от Формула 1 беше вкаран в изкуствена кома. След това специалистите обявиха, че...

Калоян: Албена Денкова е супер готина и позитивна

Какво разказа Калоян от репетиционния процес, разбират ли се с Албена Денкова и какви са плановете му след финала на "Денсинг старс", разказва професионалният танцьор в интервю на Наталия Такова от Vesti.bg

Моторист самокатастрофира, заради несъобразена скорост във Варна

18-годишен моторист самокатастрофира през изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Днес+ от полицията. Инцидентът е станал на ул. „Ралица“, причината е несъобразена скорост. Младежът е с контузии без опасност за живота. Общо 16 катастрофи са регистрирани на територията на Варна през последните 24 часа.

Еврото губи позиции преди днешната среща на ЕЦБ

Заседанието на институцията продължава да провокират разнопосочни коментари сред пазарните експерти

    


Лагард: Световната икономика може още години да бележи минимален ръст

Правителствата по света трябва да преструктурират своите икономики според шефа на МВФ

    


Новата надежда на Nokia

Компанията представи новия си флагман Nokia Lumia 930 и още три апарата от по-долния сегмент

    


Управляващите отказаха да създадат парламентарна комисия за оградата по границата


С гласовете на БСП и ДПС депутатите отхвърлиха предложението на ГЕРБ да се създаде временна анкетна комисия, която да проучи за злоупотреби при изграждането на ограда по границата с Турция за ограничаване на бежанския поток. От "Атака" не участваха в гласуването.

В сряда след 3-часови дебати решението за създаване на комисията беше отложено за днес. Тогава от ГЕРБ обявиха, че при изграждането на оградата "очевидно има далавера", и припомниха, че доставката на материали за оградата е...

Моуриньо: Вкараха ни смешни голове, но ще дадем всичко за да продължим

Челси има сили да се класира на полуфинал в Шампионската лига. Такова е мнението на мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо въпреки вчерашната загуба с 3:1 от ПСЖ и посредствената игра, особено през вто...

Екипът на филма „Живи легенди” посреща зрители в Дом на киното

История за млад банкер, който след инцидент получава амнезия и се оказва със съзнанието на осемнадесет-годишния си Аз. Единствените приятели, които разпознава са тези от ученическите години. Така той ...

Блан: Нищо в спора с Челси не е решено

Наставникът на ПСЖ Лоран Блан не изпадна в еуфория след страхотната победа на отбора му с 3:1 над състава на Челси в четвърфиналния сблъсък в Шампионската лига."Направихме добър мач, в който нака...

В пиянството си румънец глътна вилица

Човекът постъпил в болница по спешност, с болки в стомаха, а рентгенът показал, че е погълнал вилица. 25-годишният Раду Калинческу от Бъкау дори не помнел кога е глътнал вилицата, понеже това се сл...

Една трета от пазара се държи от 10 големи търговски вериги

С 36% пазарен дял разполагат едва 10 големи търговски вериги в страната и влиянието им се увеличава. Това заяви изпълнителният директор на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване