Сражения се водят в Славянск в Източна Украйна, има убити и ранени

Напрежението в Източна Украйна ескалира. Украинската армия, подкрепяна от бронетранспортьори е навлязла в град Славянск, където местните сепаратисти от седмици не признават централната власт в Киев. Съобщава се за сражения между армията и сепаратистите, има убити и ранени.

"Направи избор" е мотото на Реформаторите за евровота

Тя започва в неделя, основният символ в нея е стена от блокчета


Партията на Саркози атакува Шенген и е против членството на България и Румъния

Партията на бившия президент Никола Саркози Съюз за народно движение (СНД) атакува Шенген, съобщава в четвъртък френският вестник "фигаро", цитиран от БТА. Изданието представя основните елементи на предизборната платформа на партията: борба с нелегалната имиграция, създаване на европейска агенция за Шенгенското пространство, начело с "европейски комисар за имиграцията", която да хармонизира визовата политика, обмена на данни и правилата за предоставяне на убежище. За държавите членки, които не успяват да се справят с прилагането на хармонизираните правила се предвиждат санкции и дори изключване от Шенген. СНД се обявява против присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство, става ясно от публикацията във "Фигаро".

След срещата Стойнев – Йотингер: "Южен поток" няма да бъде прекратен

Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща с комисаря по...

Шампионът по борба Александър Костадинов от "Миньор" дава старт на Kamenitza Фен Купа 2014

Тази събота (26 април), на стадион "Осогово" в Кюстендил ще се проведе първият полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2014. И тази година пътят към Маракана минава през Фен Купа, а националните шампиони на турнира ще станат свидетели на едно незабравимо футболно събитие - мач на бразилския национален отбор във футболното сърце на Рио де Жанейро.
 

Официалното откриване на турнира ще бъде от 12:30 часа, а специални гости на събитието ще бъдат...

Продължава

Корпоративните отчети задържаха европейските индекси на зелена територия

Търговията на Стария континент бе колеблива заради инвеститорските притеснения относно случващото се в Украйна


Германия замрази износа на стоки с военно предназначение за Русия

Германското правителство заяви, че "поради сегашната политическа ситуация" в момента не разрешава никакъв износ на стоки с военно предназначение за Русия и е замразило разглеждането на близо 70 молби за износ, предаде Асошиейтед прес. Агенцията се позовава на документ, поместен във вестник "Зюддойче цайтунг". В отговор на въпроси, зададени от опозиционната Зелена партия, министерството на икономиката заявява, че правителството ще гарантира също така, че няма да бъдат осъществени вече одобрени сделки за износ. Министерството не уточни кои продукти или компании са засегнати, но заяви, че нито едно от исканията за износ не е било за бойни оръжия като танкове или ракети. Засегнатите 69 искания са на стойност 5,2 милиона евро. Миналият месец Германия заяви, че ще отложи изпълнението на сделка за доставка на симулатор на полеви условия на руската армия.

Брадва в главата и лопата в краката за отмъщение

57-годишен мъж е с опасност за живота след като беше пребит от 7 свои познати, с които обаче имал стара вражда. Инцидентът станал на 22 април на улица във Велинград, а заради зверския побой са закопчани първоначално седем души. Впоследствие в ареста са останали едва трима от тях, предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

Златанова: Не правете пропаганда по еврофондовете

Правосъдният министър призова политическите лидери да се въздържат от пропаганда за фондовете, тъй като последиците ще са за България

САЩ започват военни учения в четири европейски държави

Първата група от плануваните 600 американски войници пристигна в Полша за военни учения. Очаква се те да обхванат също и Естония, Латвия и Литва. САЩ обявиха, че ученията са жест към съюзниците от НАТО, които са обезпокоени от струпването на руски войски по границата с Украйна. 150 войници от 173-а въздушнопреносима бригада от американската армия пристигнаха с транспортни самолети Херкулес в базата Швидвин в Северозападна Полша. Войниците ще останат един месец, след което ще бъдат заменени от други части. В близките дни още 450 американски войници ще бъдат придвижени в Естония, Латвия и Литва, обявиха от Пентагона, уточнение, че става дума за “двустранни операции” на САЩ, а не за натовски учения. Тази стъпка обаче има за цел да успокои съюзниците от НАТО и е израз на ангажимента към сигурността в Европа, подчертаха от Вашингтон. 173-а въздушнопреносима бригада не провежда за първи път учения в тези страни. Но да, включването на тези маневри в програмата им се дължи на ставащото в Украйна, коментира пред журналисти Джош Кърби, говорител на Пентагона. Очаква се присъствието на американски части в четирите държави да продължи до края на годината. Междувременно руската агенция "Интерфакс" съобщи, че френската фрегата Dupleix от бойния флот на НАТО ще бъде изпратена в Черно море. Корабът, който в момента се намира край Кипър, ще премине през Босфора в събота или неделя. Във вторник в Черно море влезе и американската фрегата USS Taylor. На 14 април в Черно море бяха изпратени и крайцерът USS Donald Cook , въоръжен с крилати ракети Tomahawk и френският разузнавателен кораб Dupuy de Lôme .

Трима американци бяха убити от афганистански полицай в болница в Кабул

Трима американски граждани са били убити от афганистански полицай по време на стрелба в болница в Кабул тази сутрин, предаде Ройтерс, позовавайки се на американското посолство в Афганистан. Полицаят, разгневен от мерките да сигурност в управляваната от частна американска организация болница, открил огън срещу чужденците, които влизали в болницата. При стрелбата загинали трима американци. Ранена, но без опасност за живота, е чуждестранна гражданка, която работела като медицински персонал. Самият нападател също е пострадал и се намира в ареста. Не са ясни мотивите за стрелбата, за която никоя екстремистка организация не е поела отговорност. Франс прес отбелязва, че талибаните, които бяха свалени от власт с международна военна операция през 2001 г., продължават да имат голямо влияние в страната.

Да си направим сами цветен разсад от семена

Съществуват определени срокове за засяване на семената, които е добре да познавате, за да можете да съобразите времето на цъфтежа на растенията. За целта са създадени т.нар. технологични схеми, които определят времето на засяване за отделните видове.
Едногодишни лятноцъфтящи:
Те се засяват рано и за тях има няколко възможни схеми. Съществуват определени срокове за засяване на семената, които е добре да познавате, за да можете да съобразите времето на цъфтежа на растенията. За целта са създадени т.нар. технологични схеми, които определят времето на засяване за отделните видове. Едногодишни лятноцъфтящи: Те се засяват рано и за тях има няколко възможни схеми.

Евродепутатите от ГЕРБ се обявиха за „Южен поток“

Евродепутатите от ГЕРБ са за „Южен поток”, ако отговаря на българските интереси. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ евродепутатът Андрей Ковачев.

"Зюддойче цайтунг": Европейският енергиен съюз има прекалено ограничени цели

Намаляването на енергийната зависимост на Европа от Русия е принципно добра идея, но общата енергийна политика трябва да постигне много повече, коментира германският вестник "Зюддойче цайтунг" предложението на полския премиер Доналд Туск от вторник за изграждане на европейски енергиен съюз. Изданието подчертава, че европейците отдавна разполагат с единен пазар на стоки и услуги, но не и на енергия, тъй като държавите членки на ЕС продължават да защитават енергийните си сектори от проникване на чужди компании. Според "Зюддойче цайтунг" предложението на Туск ще доведе до само частична промяна на ситуацията, защото целта му е ограничена до установяване на обща външна енергийна политика. Германския вестник настоява, че европейският енергиен съюз трябва да осигури отварянето на европейските енергийни пазари за чужда конкуренция, превръщането в обща цел на отказа от атомна енергия и производство на ток от въглища и последователно изграждане на мощности за производство на енергия от възобновяеми източници.

Илиян отряза Преслава

Илиян призна, че с Преслава неведнъж са искали да направят съвместна песен.

Два нови сезонни туристически информационни центъра откриват във варненско

„Две нови звена на туристическия информационен център във Варна ще заработят това лято в курортите Златни пясъци и Св.Св. Константин и Елена“, съобщи на среща с туристическия бранш Соня Георгиева - директор на дирекция „Туризъм” в община Варна.

Станишев редактира слогана на ГЕРБ за изборите

Тези избори са голям титаничен сблъсък, смята той

"Южен поток" няма да бъде спрян, обяви Стойнев след разговор с Йотингер


Може би за съжаление на опозицията, която желае поредният проект за България да бъде прекратен, това няма да се случи. "Южен поток" е важен не само за България, но и за Европа. Това заяви пред български журналисти в Брюксел министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след като разговаря с еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и с еврокомисаря по конкуренцията Хоакин Алмуня.

С тях освен проблемите, свързани с "Южен поток" е била обсъдена и започнатата процедура по...

Бившият еврокомисар Гюнтер Ферхойген разкритикува политиката на ЕС на Изток

Бившият еврокомисар за разширяването Гюнтер Ферхойген остро разкритикува политиката на Европейския съюз (ЕС) на Изток, става ясно от публикация в австрийския вестник "Клайне цайтунг", цитирана от БТА, по повод предстоящата на 1 май десета годишнина от присъединяването на 10 държави от Източна Европа към ЕС. Пред журналисти в Берлин Ферхойген, който напусна ЕК през 2009 г., заяви вчера, че е научил "с ужас" за европейското решение за "пауза в разширяването". Според него държавите членки на ЕС провеждат "лицемерна" политика, която само ще подсили популистите и ще навреди на Украйна, Грузия, Молдова "и в крайна сметка на хората от Майдана в Киев". Гюнтер Ферхойген смята, че има реална опасност от разделяне на Европа на два блока. Той обвинява правителствата на Франция и Холандия за оттеглянето на европейската обществена подкрепа за разширяването на ЕС. Развитието на ситуацията в България и Румъния "не е изненадващо", така че ЕС трябва да прояви търпение, препоръча Ферхойген, без да навлиза в детайли за отношенията между двете държави и Брюксел. Бившият еврокомисар призова да не се изоставя идеята за създаване на общ европейски пазар "от Лисабон до Владивосток" и да се търсят начини за сътрудничество с Русия.

Пчелният прашец в ЕС е замърсен с коктейл от токсични пестициди

Нов доклад на "Грийнпийс" разкрива, че пчелният прашец е замърсен с коктейл от токсични пестициди. Повече от две-трети от прашеца, който медоносните пчелите събират от европейските полета и носят до кошерите си, е замърсен с коктейл поне от 17 различни токсични пестициди. Това показват шокиращите резултати от ново проучване на "Грийнпийс Нов доклад на "Грийнпийс" разкрива, че пчелният прашец е замърсен с коктейл от токсични пестициди. Повече от две-трети от прашеца, който медоносните пчелите събират от европейските полета и носят до кошерите си, е замърсен с коктейл поне от 17 различни токсични пестициди. Това показват шокиращите резултати от ново проучване на "Грийнпийс

Пчелният прашец в ЕС е замърсен с коктейл от токсични пестициди

Нов доклад на Нов доклад на "Грийнпийс" разкрива, че пчелният прашец е замърсен с коктейл от токсични пестициди. Повече от две-трети от прашеца, който медоносните пчелите събират от европейските полета и носят до кошерите си, е замърсен с коктейл поне от 17 различни токсични пестициди. Това показват шокиращите резултати от ново проучване на "Грийнпийс

Българско и позитивно??!?!

Хубаво е. И те зарежда позитивно, когато попаднеш на нещо различно и свежо... и, което си струва, разбира се.Рядко пиша статии, още по-рядко, за да похваля нещо в мрежата. Особено, когато става въпрос за игри. Не че не обичам игрите, напротив. Но не обичам тези игри, които завладяха интернет в последно време - от които затъпяваш, които те карат да "наспамиш" приятелите си или да си даваш личните данни и особено тези, които раздават велики награди на поставени лица, докато трупат трафик от надеждите на хората.Защо просто не стоя настрана от тях ли? Защото естеството на работата ми изисква да съм в час с последните рекламни стратегии, а игрите са много популярен способ, напоследък.И така, след като попаднах на играта в сайта Spechelime.com /заради линк, изпратен от приятел-спамър :) /, влязох с намерението да подкрепя приятел в поредната игра-простотия.Първо ми направи впечатление визията - всичко бе пипнато доста професионално, с изчистени форми, ненатрапващо и някак си минималистично. След като се регистрирах и попрегледах общите условия, забелязах и друго - организаторите явно са обмислили проекта от всички страни

Бизнесът в Габрово пропищя от мутренски действия на общинската сметопочистваща фирма

Типично мутренски действия, познати от 90-те години на миналия век, притесниха бизнеса в Габрово, научи репортер на Actualno.com. Силови и безкомпромисни действия демонстрираха служители на общинската...

Правят близалки с вкус на бира

Други разновидности са каберне, мерло, шардоне и майчина кърма


Брюксел: Не се обсъжда спирането на "Южен поток"

Не се обсъжда въпросът да спиране на проекта за газопровода "Южен поток", заяви шефът на генералния директорат на Еврокомисията по енергетиката Доминик Ристори.

НАТО изпраща френска фрегата в Черно море


Френската фрегата Dupleix от бойния флот на НАТО ще бъде изпратена в Черно море, съобщи "Интерфакс", позовавайки се на румънски източник.

Корабът, който в момента се намира край Кипър, ще премине през Босфора в събота или неделя.

Във вторник в Черно море влезе и американската фрегата USS Taylor. Според американския флот целта на присъствието на корабите в региона е поддръжка на съюзниците на НАТО в региона и подсилване на присъствието на Алианса.

USS Taylor...

Греков: Засиленият контрол осигурява по-добро качество на храните

София /КРОСС/ Засиленият контрол, който осъществяваме осигурява по-добро качество на храните, които се предлагат на българския пазар. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков при откриване на Националната дискусия „Да - на българските храни" в НДК, организирана от Българския медиен съюз. Министър Греков подчерта, че още от началото на мандата един от основните приоритети на Министерството на земеделието и храните е засилване на контрола върху храните, но не кампанийно, а през цялата година. „Нашата цел е българските производители да получават една сигурност, че тяхната продукция ще бъде предлагана на пазара, а на потребителите да гарантираме, че храната, която купуват е значително по-качествена.", каза още министър Греков. Близо 6000 обекти за производство и търговия с храни са проверени само през последната седмица преди и по време на великденските празници от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните, информира министърът. „Този засилен контрол, които прилагаме вече дава положителен резултат", допълни още министърът. „През последните два месеца над 130 тона храни са спрени от пазара, от които 65 тона са унищожени, а от началото на месеца са затворени 10 обекта, които не отговарят на съответните изисквания", съобщи изпълнителният директор на БАБХ проф. Пламен Моллов

Защитен свидетел застава срещу митничари в съда

Хасковският окръжен съд разпореди ДАНС да осигури секретен свидетел за 22 май по делото "Граница".

Собствениците на потъналия корейски ферибот поемат своята отговорност

Южнокорейското семейство, собственик на потъналия миналата седмица ферибот, ще поеме обществената и правна отговорност за инцидента, заяви адвокатът на собствениците. Адвокатът не каза изрично, че семейството поема вината за катастрофата, и заяви, че семейството не е било викано в прокуратурата. "Ако се наложи, Йо и неговото семейство ще поемат цялата правна и социална отговорност за този трагичен инцидент, като важен акционер на компанията", заяви Сун Бьон-ги пред Ройтерс. Йо Бьон-ун е основател на компания, която е банкрутирала през 90-те години на 20-ти век. В момента транспортните й активи са част от корпорация "Чхонхеджин Марин" ("Chonghaejin Marine"), управлявана от инвестиционни фондове, контролирани от двамата му сина - Йо Де-кюн и Йо Хьок-ки. Прокуратурата претърси както компанията, така и дома на Йо в търсене на улики. Финансови експерти преглеждат заемите на компанията и предприятията в чужбина, собственост на Йо и други членове на семейството. "Доколкото знам, няма финансови нередности като укриване на данъци или прехвърляне на активи на семейството на Йо", заяви Сон. Същевременно в четвъртък тялото на ученик, подал тревога преди екипажа по време на потъването на южнокорейски ферибот, беше извадено от гмуркачи от вътрешността на кораба, предаде Франс прес. Младият Чой се обадил на спешния номер, който в Корея е 119, в 8:52 ч. на 16 април, три минути преди от кораба да изпратят първия сигнал за помощ. Спасителните служби го помислили за член на екипажа, уточни представител на бреговата охрана. Днес равносметка на трагедията е 162 загинали. 140 са обявени за изчезнали и се смята, че вероятно са загинали. От общо 352 ученици на борда 280 са загинали или са обявени за изчезнали. На капитана Ли Джун-сок и двама членове на екипажа днес бяха предоставени служебни адвокати, които да ги представляват по предявеното обвинение в небрежност, довела до смърт на стотици пътници, предаде Ройтерс. Президентката на Южна Корея Пак Гън-хе окачестви действията им като "равносилни на убийство". Четирима членове на екипажа се явиха днес пред камерите. Те се извиниха за действията си, след като са напуснали потъващия кораб, докато на борда все още е имало пътници. Тримата главни заподозрени - капитанът, кормчията и третият помощник-капитан, също се извиниха, но не признаха вината си.

Двама младежи са арестувани, единият за четири стръка канабис, другият - за три

Полицията в Ловеч е задържала в сряда за 24 часа двама младежи за отглеждане на канабис, съобщиха от областната дирекция на МВР.   "В частен дом в Летница, обитаван от 22-годишен мъж, били открити четири броя зелени растения, засети и отглеждани в саксии. При тестване с полеви тест реагирали на наркотично вещество канабис", се казва в съобщението от МВР.   В друга къща, където живеело 17-годишно местно момче, полицаите намерили други три саксии, засети с канабис.   Полицията е прибрала канабиса, образувани са досъдебни производства.

Още шест месеца домашен арест за Алексей Навални

Започнаха предварителните изслушвания от дело срещу опозиционера за финансови злоупотреби със средства на компания „Ив Роше Восток“

Вдигат заплатите на младите учители

Началните учителски заплати на преподавателите до 35-годишна възраст ще се увеличат с между 30 и 50 лева от 1 юли тази година. Това обяви просветният министър Анелия Клисарова на среща-дискусия с учители от Фондация „Заедно в час".

Първият в Европа ултрамодерен ангиографски апарат вече е медицински комплекс “ПЪЛМЕД”

C последно поколение ангиографски апарат се сдоби пловдивската многопрофилна болница за активно лечение “Здраве” - МС “Пълмед”. Най-новата ангиографска система на фирмата SIEMENS, модел ARTIS ONE, вече функционира на територията на лечебното заведение. Те е единствена от този клас за момента в Европа и България. Апаратът, който е на пазара от март C последно поколение ангиографски апарат се сдоби пловдивската многопрофилна болница за активно лечение “Здраве” - МС “Пълмед”. Най-новата ангиографска система на фирмата SIEMENS, модел ARTIS ONE, вече функционира на територията на лечебното заведение. Те е единствена от този клас за момента в Европа и България. Апаратът, който е на пазара от март

Близо 30 еко проекта в Мтел еко грант 2014

Телекомът ще финансира зелени идеи на стойност 50 000 лева

Гръмна фурна в училищна кухня, ранен е електротехникът

Бургас /КРОСС/ Фурна гръмна в кухнята на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" в учебно време, научи Флагман.бг. Уредът не работел и учителката по практика извикала електротехникът на училището Теньо Тенев да я поправи. Тя обаче била включена и когато Тенев се докоснал до ел частите, прехвърчала искра. Инсталацията е избухнала, а елтехникът бил обгорен. Раната му е по ръката, той е в болнични, каза днес директорът на гимназията Станка Узова. По-късно стана ясно, че пострадалият служител е откаран за лечение в специализираната клиника по изгаряния във Варна.„Освен техникът в помещението са били и три ученички, които са много изплашени", казаха очевидци на инцидента.Според директора Узова печката е гръмнала преди часа и учениците са били извън кухнята.Съобщение за инцидента обаче не е подаден до Регионалния инспекторат по образование в Бургас. "Не съм получавал доклад за такъв случай от директора", каза шефът на инспектората Георги Даутев. Той заяви, че ще направи проверка.По-късно тя установи, че действително е елтехникът е пострадал при трудовата злополука и е откаран във Варна.

Обама започна азиатската си обиколка с потвърждаване на ангажиментите на САЩ към отбраната на Япония


Ангажиментите на Вашингтон към отбраната на Япония остават непроменени, включително що се отнася до шепата малки островчета, които стоят в центъра на спор между Токио и Пекин. Това даде да се разбере американският президент Барак Обама, който е на официално посещение в Япония, разказва агенция "Ройтерс". При все това той отрече да е поставял нови "червени линии" по конфликната тема и призова страните към мирен диалог.

Думите му бяха последвани от незабавен отговор от Китай, който...

Още един независим e аут от вота - националистът Йовев

Регистрацията на Николай Йовев, който получи №5 в бюлетината, ще бъде заличена.

Андреева: Спираме течовете с контрол

Повишен контрол и законодателни промени, които да гарантират ясни правила, са мерките, с които здравно министерство възнамерява да спре течовете на обществени средства от касата към болниците. Това стана ясно от думите на здравния министър д-р Таня Андреева при посещението й в бургаската областна болница. Там тя участва в дискусията "Спешната помощ - от проблеми към решения".

Еконовини

Ново зелено издание на SoBazaar ще събере под един покрив производители на продукти за здравословeн начин на живот с респект към заобикалящата среда и привърженици на тази философия. Базарът ще бъде на ул. “Искър” 4 и градината на SOHO през целия уикенд на 26 и 27 април, а вратите ще са отворени за посетители между 10 и 19 ч. Ново зелено издание на SoBazaar ще събере под един покрив производители на продукти за здравословeн начин на живот с респект към заобикалящата среда и привърженици на тази философия. Базарът ще бъде на ул. “Искър” 4 и градината на SOHO през целия уикенд на 26 и 27 април, а вратите ще са отворени за посетители между 10 и 19 ч.

Строителите не могат да работят по "Струма" заради археологически разкопки

Въпреки че беше даден старт преди близо година на строежа на участъка от Дупница до Благоевград на магистрала "Струма", реално строителите все още не могат да работят по цялото трасе. Причината е, че археологическите разкопки продължават. Това поставя под риск завършването на обекта в предвидените срокове, става ясно от съобщение на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.   Транспортният министър Данаил Папазов заедно със заместника си Петър Киров и експерти от управляващия орган на оперативна програма "Транспорт" и пътната агенция провериха на място как върви строителството на обекта.   "Констатирано бе, че изпълнителят работи с добри темпове. Очаква се приключването на археологическите проучвания по част от обектите, за да може строителството да обхване цялото трасе", е посочено в съобщението на транспортното министерство.   Министър Папазов е имал среща с археолози, които работят на обекта, и те са обещали, че ще направят всичко възможно за приключване на проучванията в най-кратки срокове, за да освободят цялото трасе на строителите, се казва още в съобщението.   Строителството на този участък е затруднено допълнително и заради появили се слаби геоложки пластове в 3-километров участък между Дупница и Бобошево.   Въпреки трудностите вече са положени първите пластове асфалт в близост до пътен възел Бобошево, е посочено в съобщението на транспортното министерство.   Изпълнител на обекта е консорциум "Струма Лот 2", в който влизат италианската "Импреза" и българските – "Пътстрой 92 и "ГБС Инфраструктурно строителство". Стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС.   Крайният срок за завършването на магистралата от Дупница до Благоевград е март 2015 г.   Проблеми има и със строежа на другата отсечка от магистрала от Сандански до ГКПП "Кулата", който трябваше да е готов през март, ако беше спазен първоначалният договор. Вместо това гръцката компания "Актор" получи на два пъти отсрочка и новият пусков срок е 15 октомври 2014 г., но дори и тогава не е сигурно, че обектът ще бъде завършен.   Причината отново е несвършена работа от страна на държавата – неприключили отчуждителни процедури и забавяне с преместването на техническа инфраструктура по трасето.   Министър Папазов е заявил на "Актор", че очаква активизация на строителството през летните месеци. Той е подчертал, че трябва да се направи всичко възможно за приключване на строителството в най-кратки срокове, е посочено в съобщението на транспортното министерство.   "Със започването на летните месеци се засилва движението от и до Гърция, затова трябва да се осигури бързо и удобно придвижване", допълни министър Папазов.

МВР респектира кримиконтингента за лятото

Засилено полицейско присъствие ще има около хотелите по морето, където очаква да почиват най-много чуждестранни туристи тази година. МВР обеща, че вече имат достатъчно полицаи, владеещи чужди езици, ще бъдат пренасочени и преводачи, които да помагат на изпаднали в беда гости от чужбина.

Дъжд с прах от пустинята Сахара оцвети автомобили и покриви в Перник и региона

Дъжд, примесен с прах от най - горещата пустиня на Земята - Сахара се изсипа в Перник и региона, засне обектива на ZaPernik.com.

Явлението не е опасно за хората и се случва веднъж в годината. В Африка наричат дъждът с прах от пустинята - "шарги", разказа възрастният перничанин Георги пред ZaPernik.com, който през целия си живот е пътешествал по земното кълбо.

Мощен циклон от Африка е причината за оцветяването на автомобили и покриви в пернишко,...

Продължава

"Ал Джазира" с филм за българските протести (видео)

Катарската телевизия "Ал Джазира" излъчи филм за българските протести. Медията е изратила в страната ни журналиста Глен Елис, за да разследва многократните сигнали за корупция по високите етажи, както и причината продължилите с месеци демонстрации.  Материалът на Елис е представен с думите: „От повече от година насам България модерна държава-членка на ЕС се бори със своята противоречива история и се разкъсва по кой път да поеме. Но какво се крие зад тези дивизии и може ли те някога да се помирят? Дали са наистина, както много българи изглежда смятат, следствие на отровното наследство от комунистическите години?“ В самото видео пратеникът на "Ал Джазира" споделя мнението си, че Комисията за разсекретяване на досиетата на бившите агенти на ДС е показала шокиращи разкрития. „Този орган разкри, че много от тези, които са се издигали в годините след края на Студената война, споделят общо минало – преди са имали своите роли като шпиони и информатори за твърдолинейния диктатор от съветската епоха Тодор Живков. Сред бившите сътрудници има премиери, президенти, епископи, бизнесмени и топ журналисти“, казва Глен Елис.

Любителско бягане на 5 километра във Варна

Тази събота (26.04) от 8:30 сутринта на входа на Морска градина – Варна, ще стартира първото организирано от iRun.bg непрофесионално свободно петкилометрово бягане. Всички желаещи са добре дошли – варненци и гости на града, бегачи с домашни любимци или майки с детски колички, деца (над 6 г.

Болница “Софиямед” лекува простатата с най-модерния лазер

"Тулиум" лазерът е специализирана апаратура за лечение на увеличената простата. Благодарение на технологията от най-ново поколение в болница "Софиямед" се извършва съвременно иефективно лечение с минимален риск от следоперативниусложнения и изключително бързо възстановяване. "Тулиум" лазерът превъзхожда всички лазери до този момент с контролирано

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms. Книжката е в PDF формат от 27 страници, съдържаща съвети за пръскане на овошките, лозите и растенията, правила за торене и подхранване, публикувани във За най-запалените почитатели на вестник "Хоби

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване