Майката на Боби Райнов иска доживотен затвор без право на замяна за убийците

Доживотен затвор без право на замяна. Това ще иска до последно майката на убития от роми Боби Райнов. В "Дневен ред" по TV7 - Галя Райнова заяви, че делото за убийството на сина й се е проточило заради това, че циганите непрекъснато са променяли показанията си.
"Първо казват едно, после друго, след това - че подписите им били фалшифицирани. Доживотен затвор без право на замяна. Това ще иска до последно майката на убития от роми Боби Райнов. В "Дневен ред" по TV7 - Галя Райнова заяви, че делото за убийството на сина й се е проточило заради това, че циганите непрекъснато са променяли показанията си. "Първо казват едно, после друго, след това - че подписите им били фалшифицирани.

Путин: Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ

Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв. Това каза днес на медиен форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 За да устои на това влияние, Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв. Това каза днес на медиен форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS За да устои на това влияние,

Роскосмос: НАСА не е спряла съвместните ни проекти

"Няма официално съобщение (от НАСА за прекратяване на съвместните проекти и за санкции)", каза шефът на Роскосмос

Часове преди канонизацията – разпятие уби младеж!

Парче от Разпятието на Христос уби младеж в Италия.

Безработни стават помагачи на МВР

Министерството на труда и социалната политика, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи започва да изпълнява Национална програма "Сигурност", съобщиха от социалното министерство. Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред.

В Бургас изграждат първото „малко Пироговче”

От есента започват да се обучават първите парамедици

Фиксират скалата за оценяване на матурите

Ще бъде обявена в деня на изпита, а не след проверката


Путин: Интернет е проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв

Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв. Това каза днес на медиен форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
 За да устои на това влияние, Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв. Това каза днес на медиен форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS За да устои на това влияние,

Майката на Боби Райнов: Ще им дишам във врата, докато не ги видя в затвора доживот

Доживотен затвор без право на замяна. Това ще иска до последно майката на убития от роми Боби Райнов. В Доживотен затвор без право на замяна. Това ще иска до последно майката на убития от роми Боби Райнов. В "Дневен ред" по TV7 - Галя Райнова заяви, че делото за убийството на сина й се е проточило заради това, че циганите непрекъснато са променяли показанията си. "Първо казват едно, после друго, след това - че подписите им били фалшифицирани.

Франция подкрепи Полша за Европейски енергиен съюз

Франция подкрепя полския проект за Европейски енергиен съюз за съвместно закупуване на газ. Това заяви френският президент Франсоа Оланд след срещата си в Париж с полския премиер Доналд Туск, съобщи БНР в четвъртък. Двамата изразиха решителност да убедят всичките си европейски партньори в необходимостта от съюза, който според Оланд трябва да доведе до енергийна независимост на Европа. Темата ще бъде обсъдена на Европейския съвет през юни. Основните точки в проекта са: създаване на орган за съвместно закупуване на газ и изграждане на механизъм за солидарност, който да гарантира снабдяването на страните - членки с по-ефикасно използване на собствените енергийни източници на Европа на атомната, но и възобновяемите енергии, както и партньорство с износители на газ от САЩ, Австралия и страните на юг от Средиземно море. Убедени сме, че проектът може да служи на целия ЕС не само в настоящия критичен момент на кризата в Украйна, но и като стратегическа перспектива, каза Доналд Туск.

Юнкер: Политическата класа в България трябва да се придържа към ценностите на ЕС


Според Жан-Клод Юнкер мониторинговият механизъм на Брюксел над България трябва да продължи, докато политическата класа в страната се научи да се придържа към европейските ценности. Приоритет на следващата Европейска комисия трябва да бъде намаляването на енергийната зависимост от Русия, заяви още кандидатът на Европейската народна партия за председател на Еврокомисията пред БНР.

"Трябва да сменим енергийните канали, защото и от политическа, и от икономическа гледна точка е лошо да...

ЕС обмисля да прекрати транзакциите към банки в Крим


Европейският съюз обмисля дали да не прекрати транзакциите към финансови институции в Крим като част от икономическите мерки, последвали анексирането на полуострова от Русия през март, съобщи Ройтерс.

Лидерите на ЕС обявиха анексирането на Крим за незаконно и поискаха от Европейската комисия да изработи икономически, търговски и финансови ограничения спрямо полуострова.

Тези мерки са отделни от предложените от ЕС санкции срещу Русия, които ще бъдат приложени в случай, че...

Крис Фрум и Брадли Уигинс ще пропуснат обиколката на Италия


Последните двама шампиони  в "Тур дьо Франс" Кристофър Фрум и Брадли Уигинс ще пропуснат колоездачната обиколка на Италия. 97-ото издание на едно от трите най-престижни състезания в света ще се проведе 9 май и 1 юни.

Фрум ще концентрира усилията си върху защитата на жълтата фланелка в тура, а Уигинс предпочете да кара в Обиколката на Калифорния. Освен на двамата си водещи състезатели "Скай" няма да може да разчита и на Ричи Порт заради болест.

Миналогодишните шампиони в...

"Мерцедес" може и да забрани битката между Хамилтън и Розберг


Спортният директор на "Мерцедес" Тото Волф заяви, че екипът може и да ограничи свободата в битката за титлата между своите пилоти Люис Хамилтън и Нико Розберг, ако конкуренцията съкрати изоставането си.

В момента германският отбор доминира напълно със спечелването на четири победи от четири състезания. В последните три тимът записа двоен успех, като най-малката разлика между първия и третия бе цели 23,6 секунди.

Хамилтън и Розберг получиха право да се съревновават един...

Михаил Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско

Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени.
Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени. Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за

Читател алармира за опасно кръстовище във Варна и заблуждаващи знаци

За чести катастрофи на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Генерал Радко Димитриев“ във Варна и опасност дори за преминаващите по тротоарите пешеходци, алармира читател на Moreto.net. По думите му честа причина за инцидентите е противоречието между два знака на една и съща улица.

Сергей Станишев: ЕС дава, но в кошара не вкарва

С възгласи победа и БСП посрещнаха лидерът на партията Сергей Станишев в Димитровград. С членове и симпатизанти той обсъди важността на предстоящите евроизбори. Станишев заяви, че ЕС дава, но в кошара не вкарва. "Има различни виждания за този съюз. Например десните защитават едрия капитал, а за социалистите приоритет са работните места и справянето с безработицата, особено младежката", заяви Станишев.

Путин: Интернет е проект на ЦРУ

Междувременно в. „Ню Йорк таймс“ писа, че хакер, който е станал информатор на ФБР, е ръководил стотици кибератаки срещу чужди правителствени сайтове и е предавал събраните данни на американската федерална агенция

Войната в "Локо" пали и интернет

Първата поява на Константин Динев на мач в Пловдив от 130 дни насам и медийните му изяви взривиха "Лаута" и интернет.
В сряда вечерта след двубоя "Локомотив" (Пд) - "Лудогорец" (1:0) във фейсбук бе създадена група "Коко вън". До четвъртък по обяд към нея се присъединиха над 1200 души, които харесаха страницата.
Срещу хазартния бос скочиха тартори Първата поява на Константин Динев на мач в Пловдив от 130 дни насам и медийните му изяви взривиха "Лаута" и интернет. В сряда вечерта след двубоя "Локомотив" (Пд) - "Лудогорец" (1:0) във фейсбук бе създадена група "Коко вън". До четвъртък по обяд към нея се присъединиха над 1200 души, които харесаха страницата. Срещу хазартния бос скочиха тартори

Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско

Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени.
Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени. Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за

Китайски триади отвлекли бургазлийката Валя?

/КРОСС/ Китайските триади и хората им в Бургас може да са отвлекли изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова.Майка Пенка Иванова не вярва във версията за самоубийство. Тя е убедена, че дъщеря й е отвлечена и е жертва на организирана акция."Ако Валя смяташе да се самоубива, щеше да остави поне писмо - коментира майката. - Нейни приятелки казаха, че имат прощално писмо, но аз нямам, което е странно. Валя е била отвлечена. Сигурна съм в това.В инцидента има намесено и трето лице. Искам полицията да работи и по този случай. Няма самоубийство, а отвличане. Знаете, че в Бургас има няколко банди, които работят много професионално. Ако трябва, наистина ще наемем частни детективи, за да разнищят случая. Няма да оставим нещата така. Категорична съм. Виждам, че приятелките й са много активни, което ме радва. Заради това ще продължим докрай, докато не стане ясно каква е съдбата на дъщеря ми."В последно време в Бургас става все по-актуален каналът за износ на жива плът за Китай. В страната от Далечния изток вече има огромен брой милиардери. Част от тях имат желание да ползват сексуални услуги на европейски жени. Те са се отегчили от азиатките и вече си поръчват бели дами. Бизнесът процъфтява в последните години, като в Китай броят на нелегалните бардаци расте лавинообразно. Транспортът на стоката се осигурява от могъщите триади, които са най-мощната мафия в огромната държава

Путин: Интернет е проект на ЦРУ, време е да защитим Русия онлайн

Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв. Това каза днес на медиен форум в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес. За да устои на това влияние, Русия трябва да се бори за интересите си онлайн, заяви Путин. Кремъл иска да упражнява по-голям контрол в интернет, използван от руските опозиционни активисти, които нямат достъп до националната телевизия, за разпространение на идеите им и организиране на протести, отбеляза агенцията. В началото на тази седмица руският парламент прие закон, който изисква социалните медии да държат сървърите си в Русия и да съхраняват всяка информация относно своите потребители най-малко за половин година. Отскоро бизнесмени, близки до Путин, контролират и най-голямата руска социална мрежа Вконтакте.

Юлий Павлов: ББЦ не може да измести ДПС

София /КРОСС/ Не е ясно дали действително има коалиция БСП-ДПС. Това коментира пред Нова телевизия социологът Боряна Бъчварова. Тя припомни, че преди време лидерът на БСП Сергей Станишев е казал, че с ДПС не са в коалиция, а са две партии, които подкрепят програмата на едно правителство. Бъчварова смята, че не е задкулисно да пиеш кафе с някого и да се знае за какво си говорите. Социологът Кольо Колев подкрепи думите на Бъчварова, че няма задкулисие в кърджалийското кафе, което пиха лидерът на ДПС Лютви Местан и този на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него е много вероятно да има предсрочни парламентарни избори, защото настоящото положение не отговаря на исканията на никого. Според Методи Андреев, бивш председател на Комисията по досиетата, „България без цензура" прави шоу, а не политика и е лява партия, което значи, че може да се коалира в БСП. Социологът Юлий Павлов е категоричен, че „България без цензура" не може да измести ДПС на едни евентуални предсрочни избори, защото БСП плюс ББЦ нямат мнозинство. Браковете по сметка, какъвто е този между БСП и ДПС, обикновено са много продължителни, твърди той. Ако „България без цензура" влезе в парламента, може да има само поддържащата роля като тази на "Атака". Според него дали да има предсрочни парламентарни избори, ще се реши след европейските избори. Тогава ще се сумират гласовете на партиите и БСП ще видят дали имат подкрепа или не

ЦГМ готви скоби и за автомобилите пред частните гаражи, алармира гражданска организация

Граждани алармират за нова офанзива на търговското дружество „Център за градска мобилност” ЕАД. Инспекторите с жилетки поставяли съобщения върху автомобили без винетки или платена ...

Французи поставиха рекорд - скок от 828 метровия "Бурдж Халифа"

Френските бейсдъмпъри Фред Фуген и Винс Рефе поставиха световен рекорд, скачайки от най-високата сграда в света - 828-метровия небостъргач "Бурдж Халифа" в Дубай, предаде БТА. Рекордът е ос...

Модната полиция в Северна Корея

Жени с панталони в града може, но не и в центъра


Армията спря и пусна пак акцията в Славянск, Русия може да нахлуе

Силовата операция в Източна Украйна засега бе преустановена и пусната отново заради опасността Русия да нахлуе в армия в страната.

Фаталният непукизъм на хора и институции

"Всички, които са знаели, че бащата от Русе бие детето си, са съучастници в убийство", обобщава в сайта си Националната асоциация за приемна грижа. Кои са тези "всички"? 
Да започнем от преките свидетели - съседите, които регулярно са отбелязвали проявите на насилие в дома на Пламен Петров, но за лично удобство пазели "неутралитет". Една телевизия "Всички, които са знаели, че бащата от Русе бие детето си, са съучастници в убийство", обобщава в сайта си Националната асоциация за приемна грижа. Кои са тези "всички"? Да започнем от преките свидетели - съседите, които регулярно са отбелязвали проявите на насилие в дома на Пламен Петров, но за лично удобство пазели "неутралитет". Една телевизия

Акция на ДАНС пресече канал за трафик на синтетична дрога през "Дунав мост"

При специализирана операция на ГКПП "Дунав мост" са заловени над 1 кг синтетични наркотици, съобщиха от пресцентъра на ДАНС .
Специализираната операция на служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, съвместно с органи на Митница – Русе и Гранична полиция – Русе е проведена на 19 април.
Операцията е осъществена под ръководството на При специализирана операция на ГКПП "Дунав мост" са заловени над 1 кг синтетични наркотици, съобщиха от пресцентъра на ДАНС . Специализираната операция на служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, съвместно с органи на Митница – Русе и Гранична полиция – Русе е проведена на 19 април. Операцията е осъществена под ръководството на

Темелкова: Трябва да изпратим качествени хора в ЕП

София /КРОСС/ Напоследък в Европейския съюз се чувства известна нестабилност. Тя е продиктувана от сериозната финансова криза, която удари държавите от Стария континент. Негативно влияние имат и конфликта в Украйна, както заявката на част от страните в еврозоната да направят нещо като вътрешен съюз, което може да постави държави като България в периферията на обединена Европа. Затова предстоящият вот е от изключително значение и с много голям залог. Това посочи в ефира на радио К2 кандидатът за евродепутат от листата на АБВ Миглена Темелкова. От трибуната на медиата тя призова за висока избирателна активност, което според нея ще ни позволи да изпратим в ЕП качествени хора, които да защитават интересите на България. Според Темелкова страната ни трябва да направи всичко възможно, за да използва по най-качествен начин европейските фондове. По думите й средствата от тези програми могат да осигурят най - необходимото за България в момента, а именно преструктуриране на нейната икономика. Тя трябва да започне да произвежда високо технологична продукция със значителна добавена стойност, което ще позволи ръст на доходите и ще създаде реални условия за изход от кризата.

Главсекът Св. Лазаров:Тъстът Камен Петков не ми дава съвети

Аз започвам да си мисля, че има активно мероприятие това нещо да не слиза два месеца от медиите, заяви Лазаров, имайки предвид акцията „Кокаинови крале“. От анализите, които виждам по определени лица свързани с т.нар. „Кокаинови крале“ е работено избирателно. Кой има интерес тази тема да стои два месеца по медиите и аз да ходя да се обяснявам, че си вършим работата. Този въпрос зададе на водещата Цветанка Ризова в "Лице в лице" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и продължи да налага мнението си по време на цялото предаване.

Русия продължава консултациите с ЕС по въпроса с газовите доставки

/КРОСС/ Русия продължава да провежда консултации с ЕС по въпроса за доставките на газ и украинските газови дългове. Това съобщи РИА "Новости", позовавайки се на изявление на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков."Барозу изпрати отговора си, доколкото той бе упълномощен от страните от ЕС, заедно с това контакти на двустранна основа се провеждат със страните, които не са членове на ЕС. Преговори все още предстоят", каза Песков.По-рано бе съобщено, че Европейската комисия иска да се проведе тристранна среща по газовите въпроси с Русия и Украйна през следващата седмица в Брюксел.

ДАНС пресече канал за трафик на синтетична дрога през "Дунав мост"


При специализирана операция на ГКПП При специализирана операция на ГКПП "Дунав мост" са заловени над 1 кг синтетични наркотици, съобщиха от пресцентъра на ДАНС . Специализираната операция на служители на Държавна агенция „Национална сигурност”, съвместно с органи на Митница – Русе и Гранична полиция – Русе е проведена на 19 април. Операцията е осъществена под ръководството на

БНБ промени в част от наредбите за дейността на банките

Управителният съвет на Българската народна банка направи промени в наредби с номера 2, 4, 11 и 20 на БНБ, както и прие нови наредби за капиталовите...

ИАРА предлага 25% от събраните такси за любителски риболов да отиват за зарибяване на водоеми

25 на сто от събраните такси от билети за любителски риболов да отиват за зарибяване на водни обекти в страната, предлага работната група в ИАРА, която подготвя предложенията за промени в Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА), научи Moreto.

Чехия няма да подкрепи по-широки санкции срещу Русия

Чехия и Словакия са скептично настроени относно налагането на по-широкомащабни санкции срещу Русия заради действията й в Украйна, защото това може да навреди на икономическия растеж в Европа, каза чешкият премиер Бохуслав Соботка, цитиран от Ройтерс. Той говори след срещата си със своя словашки колега Роберт Фицо. Соботка добави, че всяко решение за разширяване на санкциите трябва да бъде взето на най-високо равнище от държавните и правителствените ръководители на ЕС. Той предупреди, че Чехия ще се обяви срещу разширяване на санкциите и добави, че и словашкото правителство споделя подобен възглед. И двете страни подкрепят исканията Русия да изтегли войските си от украинската граница и да не се намесва в подготовката на президентските избори в Украйна.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Понта: Румъния няма да експлоатира шистов газ през следващите пет години


Румънският премиер Виктор Понта заяви днес, че през следващите пет години няма да има експлоатация на шистов газ в Румъния, съобщи вестник "Адевърул", цитиран от БТА.

"Засега през следващите пет години в Румъния няма да се експлоатира нито един кубически метър шистов газ", подчерта Понта. И допълни за проучванията, които в момента се провеждат в страната: "Гледам картата на Европа и виждам, че почти всички наши съседи са дали разрешения за проучвания."

"Румъния има...

Вигенин обеща дългосрочни визи на руснаците

Многократни едногодишни и по-дългосрочни визи ще получават руските граждани, които имат имоти в страната ни, съобщи външният министър на външните работи Кристиян Вигенин в Бургас. На среща с туристическия бранш той представи новите практики за облекчаването на визовия режим. "Прекратихме практиката да се дават квоти на определен брой туристи, които могат да се подават за издаване на визи в дипломатическите и консулските представителства на България, говорим преди всичко за Молдова, Украйна, Русия и Беларус. Беше премахната практиката целенасочено да се пренасочват туристи, съответно туристическите фирми към изнесените визови центрове, което оскъпяваше допълнително услугата", каза Вигенин, цитиран от БНР. От тази година се въвеждат нови практики за облекчаване на визовия режим. "Предприели сме също така редица мерки за облекчаване на издаването на визи, за издаване на двукратни и многократни визи, особено за туристи, които вече са идвали в България, с тях не е имало никакви проблеми. Насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, тези, които вече са били в предишни години да получават едногодишна двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон", посочи външният министър. По думите на министъра не се очаква отлив на руски туристи този сезон, но предвид тежката икономическа ситуация в Украйна е възможно по-малко украински граждани да посетят страната ни.

"168 часа": Подозират китайските триади, че са отвлекли Валя

Георги Иванов
Китайските триади и хората им в Бургас може да са отвлекли изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова.
 Майка Пенка Иванова не вярва във версията за самоубийство. Тя е убедена, че дъщеря й е отвлечена и е жертва на организирана акция.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Георги Иванов Китайските триади и хората им в Бургас може да са отвлекли изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова. Майка Пенка Иванова не вярва във версията за самоубийство. Тя е убедена, че дъщеря й е отвлечена и е жертва на организирана акция. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Лазаров: Не си спомням в Столична община да е имало акция

София /КРОСС/ Не зная дали ще е новина, ако кажа, че в автокъщата на Орлин Алексиев не сме търсили наркотици, а документи. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тези материали са приобщени към конкретно досъдебно производство и тепърва ще се изяснява обективната истина. Дали това ще станат доказателства, или не - това е съвсем друга тема, каза още Лазаров. „В Столична община аз не си спомням да е имало акция. Имаше прокурори, които бяха подпомагани от служители на МВР при и по повод изпълнение на техните служебния задължения. Трудно ми е да си представя, че е имало акция в Столична община. По-скоро прокуратурата извърши съответните действия и имаше наши служители там на база на постановление за оказване на съдействие", посочи Лазаров. Според него е несериозно да се твърди, че началници на РПУ-та в провинцията установяват политически натиск върху хората. Относно обвиненията, че в момента се извършват много повече подслушвания, отколкото по времето на Цветан Цветанов, Лазаров отговори, че данните са, че сега се подслушва 2,5 пъти по-малко от предишния период.

Лазаров: Не си спомням в Столична община да е имало акция

София /КРОСС/ Не зная дали ще е новина, ако кажа, че в автокъщата на Орлин Алексиев не сме търсили наркотици, а документи. Това заяви пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тези материали са приобщени към конкретно досъдебно производство и тепърва ще се изяснява обективната истина. Дали това ще станат доказателства, или не - това е съвсем друга тема, каза още Лазаров. „В Столична община аз не си спомням да е имало акция. Имаше прокурори, които бяха подпомагани от служители на МВР при и по повод изпълнение на техните служебния задължения. Трудно ми е да си представя, че е имало акция в Столична община. По-скоро прокуратурата извърши съответните действия и имаше наши служители там на база на постановление за оказване на съдействие", посочи Лазаров.

Утре! Любим виц на Невена Цонева

Mързелив рибар хваща златната рибка:
- Пожелавам си един кон, да ме качиш на коня и една жаба.
- Всичко добре, но за какво ти е жабата?
- За да прави тц-тц-тц на коня!









































































Mързелив рибар хваща златната рибка: - Пожелавам си един кон, да ме качиш на коня и една жаба. - Всичко добре, но за какво ти е жабата? - За да прави тц-тц-тц на коня!

МВР отчита спад на кражбите в курортите (видео)


Няма директни заплахи за чуждите туристи у нас, смята вътрешният министър Цветлин Йовчев. МВР отчете спад на кражбите по курортите през миналия сезон, съобщи БНР.

МВР е предприело конкретни мерки, които да гарантират в по-голяма степен сигурността във връзка с терористичния атентат в Сарафово, съобщи вътрешният министър. Министерството  ще предприеме редица мерки, за да гарантира безопасността на туристите, избрали за почивката си българските курорти.

Ние ще имаме завишено...

Путин: Интернет продължава да се развива като "проект на ЦРУ"

Руският президент Владимир Путин заяви, че интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и обеща да защитава руските интереси онлайн, съобщи Асошиейтед прес. На медиен форум в Санкт Петербург президентът каза, че интернет продължава да се развива като проект на ЦРУ. За да се устои на това влияние, Русия трябва да се бори за интересите си онлайн, посочи Путин. Кремъл иска да упражнява по-голям контрол в интернет, който руски опозиционни активисти, на които е забранен достъп до националната телевизия, използват, за да разпространяват идеите си и да организират протести. Руският парламент по-рано тази седмица прие закон, който изисква социалните медии да държат сървърите си в Русия и да съхраняват всяка информация относно своите потребители най-малко половин година. Бизнесмени, близки до Путин, сега контролират най-голямата руска социална мрежа ВКонтакте. Путин смята още, че е правилно да се обмисли въпросът за приравняване на популярните блогъри със средствата за масова информация. Той коментира, цитиран от Интерфакс, че ако някой има влияние върху хиляди хора, по същество малко се отличава от медиите. Затова обществото трябва "да разбере и оцени тази ситуация" и да приеме решение за регулиране на блогосферата по "демократичен начин". В същото време отбеляза, че в съответното законодателство трябва да се изхожда от действителността и да се отразява това, което става в целия свят. Държавната дума вече прие на трето четене закон, който задължава популярните блогъри да отговарят на изискванията, които се отнасят за медиите. Това се отнася до блогърите с всекидневна аудитория не по-малко от 3000 души. Те са задължени да проверяват достоверността на общодостъпната информация и да не разпространяват информация за частния живот на гражданите в нарушение на гражданското законодателство. Трябва да спазват забраните и ограниченията в избирателния закон и да залагат възрастови ограничения при необходимост. Предстои законът да бъде гледан в Съвета на федерацията. Ръководителят на президентския съвет по правата на човека Михаил Федотов прати в сряда писмо до председателя на горната камара на руския парламент с молба законът да бъде отхвърлен, тъй като противоречи на правовата и техническата природа на мрежата.

Българи в група за източване на социалната система в Холандия

Разследването е започнало в белгийския град Гент през 2012 г.


Светлозар Лазаров: Средства от Столична община, чрез „Чистота”, са пренасочени към фирми на Матей Боев

Финансови средства на Столична община, а не на Общинска банка, чрез едно търговско дружество – „Чистота”, са пренасочени към фирми на Матей Боев, който според един бивш вътрешен министър е част от „Кокаинови крале”. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР. Финансови средства на Столична община, а не на Общинска банка, чрез едно търговско дружество – „Чистота”, са пренасочени към фирми на Матей Боев, който според един бивш вътрешен министър е част от „Кокаинови крале”. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване