Ян Кат - човекът, който върна килима на мода

Най-прочутият съвременен дизайнер на килими гостува в България


Вижте как 10-годишният Пепи смая Божидар Димитров с познания по история

10-годишно дете от Пазарджик успя да смае със знанията си по история не само хиляди зрители, но дори и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.
Пепи обясни пред TV7, че още от предучилищна възраст се интересувало от история и знаело кои са личности като Хитлер и Сталин, а сега има твърда позиция по спорни въпроси като 10-годишно дете от Пазарджик успя да смае със знанията си по история не само хиляди зрители, но дори и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Пепи обясни пред TV7, че още от предучилищна възраст се интересувало от история и знаело кои са личности като Хитлер и Сталин, а сега има твърда позиция по спорни въпроси като

Танкер потъна край Крит

/КРОСС/ Товарен танкер потъна на 30 морски мили от остров Крит. В неизвестност са трима моряци от екипажа. Спасени са четирима, които са успели да се прехвърлят на лодка и да изчакат друг кораб, който се е намирал най-близо до инцидента. Незабавно след сигнала бреговата охрана на остров Крит започна мащабна спасителна акция. Четири танкера и хеликоптер се включиха в операцията, съобщава БНР. Въпреки силния вятър се полагат максимални усилия за откриването и спасяването на тримата моряци, съобщиха от центъра на бреговата охрана. По информация от спасените моряци, екипажът на потъналия танкер е от седем руснаци. Няма официална информация какъв е бил товарът, както и за къде е пътувал. Еколози се опасяват, че товарът може да замърси водите в близост до острова. Разследва се причината за бързото потъване на кораба.  

Пеевски: Коя е моята историческа вина?

След изнесените твърдения от шефа на Апелативния съд в София Веселин Пенгезов за оказван от Делян Пеевски натиск, депутатът отговори светкавично в блиц интервю за агенция "Пик". Препечатваме цялото интервю, взето от главния редактор на сайта Ивайло Крачунов. Г-н Пеевски, притискал ли сте ген. Пенгезов по определени дела и по-точно по това за бившия вече депутат от ДПС Митхат Табаков? - Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен? Обвиненията на Пенгезов будят у мен съжаление и смях. Заявявам категорично, че никога и по никакъв повод не съм натискал това лице нито лично, нито чрез други хора, както тоj твърди. Пенгезов нито ме интересува, нито някога ме е интересувал, за да му обръщам такова внимание. Да, но обвиненията му към Вас са доста конкретни. Той казва, че сте го притискал чрез адвокати. Вярно ли е това? Защо се сети да ме набеждава точно в момента, в който е получил призовка и когато наши и чужди се занимават с неговата дейност? Искам да го попитам - нормално ли е един шеф на съд да общува с адвокати, каквито аз уж съм му изпращал да го изнудват? Кои са тези адвокати? Защо той си служи с анонимни клевети и набеждаване? Неговото поведение е типично за синдрома, който властва в момента в публичното пространство - всеки да си измива ръцете с Делян Пеевски. Ще ми отговори ли някой от моите критици и съдници каква е моята вина? В това, че бях избран за началник на ДАНС и се отказах още на следващия ден доброволно ли? Или пък в това, че вестниците, които доскоро принадлежаха на моето семейство, разобличаваха далаверите на кръга "Капитал" и президента Росен Плевнелиев? В това ли е моята историческа вина пред българския народ? Ако е така, аз съм готов да изпия горчивата чаша, но няма да се откажа да водя битка с Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Веселин Пенгезов и подобните им и в бъдеще. Само, че вече ще го правя в ново качество.

Атлетико готви трансферен удар с Алексис Санчес

Атлетико (Мадрид) ще се опита да привлече Алексис Санчес от Барселона през летния трансферен прозорец, съобщава Spanish Football."Дюшекчиите" искат да подсилят нападателната си мощ, тъй като...

Борисов: Откакто ГЕРБ не управлява, България е в пълна изолация

Колкото повече се сближаваме на политическо ниво, толкова повече икономическото сътрудничество между Обединените Арабски Емирства (ОАЕ) и България се задълбочава. Това заяви председателят на ПП ...

Защо и как слоновете се напиват?

Слонове се напиха след солидна консумация на ферментирали плодове от дървото Марула. Дървото Марула (Sclerocarya birrea), познато също като „Дървото на слона“. Плодовете ...

10-годишно момче удиви Божидар Димитров със знанията си по история (видео)

10-годишно дете от Пазарджик успя да смае със знанията си по история не само хиляди зрители, но дори и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.
Пепи обясни пред TV7, че още от предучилищна възраст се интересувало от история и знаело кои са личности като Хитлер и Сталин, а сега има твърда позиция по спорни въпроси като 10-годишно дете от Пазарджик успя да смае със знанията си по история не само хиляди зрители, но дори и директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Пепи обясни пред TV7, че още от предучилищна възраст се интересувало от история и знаело кои са личности като Хитлер и Сталин, а сега има твърда позиция по спорни въпроси като

"Фейсбук" вече има над 1 милиард мобилни потребители

Най-голямата социална мрежа достигна още един ключов етап в развитието си.
"Фейсбук" обяви в отчета си за първото тримесечие, че активните потребители на мрежата от мобилни устройства са 1.01 милиарда, съобщава Techcrunch.
Резултатът показва, че мобилната употреба на платформата се изравнява с използването й от настолни компютри. Най-голямата социална мрежа достигна още един ключов етап в развитието си. "Фейсбук" обяви в отчета си за първото тримесечие, че активните потребители на мрежата от мобилни устройства са 1.01 милиарда, съобщава Techcrunch. Резултатът показва, че мобилната употреба на платформата се изравнява с използването й от настолни компютри.

Танкер потъна край Крит

Трима моряци са в неизвестност

Задържаха крадецът, обирал училища във Варна

На 23 април, при извършване на процесуално – следствени действия във връзка с подадени сигнали за извършени кражби на мобилни телефони и парични средства от помещения, намиращи се в учебни заведения на територията на гр. Варна, като извършител е установен и задържан С.

Путин: Акцията в Източна Украйна е престъпление, което ще има последствия

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че изпращането на военни в Източна Украйна от властите в Киев е престъпление срещу собствения им народ, което "ще има последствия", предаде Риа Новости. "Това е просто наказателна мярка, която без съмнение ще има последствия, включително за нашите междуправителствени отношения", каза още руският президент. Днес в източния украински град Славянск избухнаха сблъсъци и бяха забелязани танкове с опознавателни знаци на украинската редовна армия. По неофициални данни има най-малко петима загинали и няколко ранени.    

Путин заплаши Украйна със „сериозни последици“ заради акцията в Славянск

Руският президент Владимир Путин заплаши Украйна със сериозни междудържавни последици отговорните за провеждането на антитерористичната акция в Славянск. Ако наистина властта в Киев е изпратила армията срещу народа, това е много сериозно престъпление срещу народа. Това е наказателна операция и тя ще има последствия, в това число и на междудържавно равнище, подчерта Путин. Сега на всички става ясно, че ако Русия не беше оказала подкрепа на населението на Крим, там най-вероятно щеше да стане още по-лошо. Без подкрепата на Русия нямаше да има цивилизован референдум. Всичко щеше да е такова, каквото е в момента в Югоизточна Украйна, добави Путин. В рамките на спецоперация на украинската армия в Славнск по-рано днес загинаха петима души.

"Фейсбук" с над 1 милиард мобилни потребители

Най-голямата социална мрежа достигна още един ключов етап в развитието си.
Най-голямата социална мрежа достигна още един ключов етап в развитието си. "Фейсбук" обяви в отчета си за първото тримесечие, че активните потребители на мрежата от мобилни устройства са 1.01 милиарда, съобщава Techcrunch. Резултатът показва, че мобилната употреба на платформата се изравнява с използването й от настолни компютри.

Пеевски: Ще продължа битката срещу Росен Плевнелиев и Пенгезов, но в ново качество


"Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук-нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен? Обвиненията на Пенгезов будят у мен съжаление и смях. Заявявам категорично, че никога и по никакъв повод не съм натискал това лице нито лично, нито чрез други хора, както то твърди"

Това обяви неуспелият шеф на ДАНС и кандидат за евродепутат Делян Пеевски пред агенция ПИК по повод изявленията на...

Бензема се точи и за победа в Мюнхен

Взехме аванс и не допуснахме гол, което е най-важното, коментира французинът


Президентът се среща с Патриарх Неофит

На срещата Плевнелиев и Негово Светейшество се чукнаха с яйца


Блеър: Радикалният ислям е по-страшен от Русия

Бившият британски премиер зове Запада да протегне ръка към Изтока, за да предотврати катастрофа
Западът трябва да протегне ръка към Русия и Китай, за да се изправи заедно с тях срещу далече по-страшна заплаха - радикалния ислям, отколкото руския национализъм в Украйна.
Това послание отправи вчера бившият британски премиер (1997-2007) Тони Блеър в Бившият британски премиер зове Запада да протегне ръка към Изтока, за да предотврати катастрофа Западът трябва да протегне ръка към Русия и Китай, за да се изправи заедно с тях срещу далече по-страшна заплаха - радикалния ислям, отколкото руския национализъм в Украйна. Това послание отправи вчера бившият британски премиер (1997-2007) Тони Блеър в

Символът на Реформаторите ще е стена от блокчета

Символът на Реформаторския блок ще е стена от блокчета от конструктор, а символът е постепенното изграждане на коалицията. Това обяви днес лидерът на СДС Божидар Лукарски . Той представи официално логото на предизборната кампания на Реформаторите - "Направи избор", с което е опакована сградата на "Раковски" 134, където е и щабът на коалицията от десни партии. Символът пък е поставен във фоайето на сградата. 45 хил. лв. са събрани от бала на Реформаторския блок в София на 23 април вечерта, който е част от кампанията за прозрачно набиране на средства. Това съобщи Тома Биков от "България на гражданите". Предстоят подобни кампании и в други градове. Реформаторите общават, че в кампанията им няма да има перо за купуване на гласове и на кебапчета, и кюфтета. На въпрос ще се разпадне ли стената от блокчета, ако Реформаторския блок не успее да вкара нито един евродепутат Лукарски отговори: "Не. Тази стена е в началото на изграждането. Тя ще бъде изграждана повече и повече за един кръг от избори. И въобще не се разисква въпроса дали ще имаме евродепутат. Ние сме абсолютно сигурни, че ще вкараме не евродепутат, а евродепутати и съм сигурен, че ще го постигнем". Официалното откриване на кампанията ще е под формата на концерт - в неделя от 15 ч. в Градската градина. Там ще присъстват и актьорите, които участват в серията от клипове на Реформаторите с мото "Направи избор", а концертът ще е с музиканти от група "Фондацията" ( Кирил Маричков от "Щурците", Иван Лечев от ФСБ, Дони и др.)

ЧЕЗ дава по 250 лева дивидент на акция, разпределя 48 млн. лева печалба

"ЧЕЗ Разпределение България" ще разпредели 48 200 000 лева печалба между акционерите си, съобщиха от дружеството. Предложение за това ще направи Управителният съвет на дружеството до общото събрание, съгласно решение на УС от заседание, проведено на 23 април. Брутният размер на дивидента на акция ще бъде 250 лева. Предстои свикване на общото събрание за вземане на окончателното решение.

Защо Европейският съюз ще оцелее

Европейският съюз вече от половин десетилетие е на колене, люшкайки се от ниски до негативни нива на икономически растеж и страховито високи нива на безработица. Резултатът беше частично разделение на Европа на държави, главно северни, които се справиха с кризата, и държави, главно на юг, които в някои случаи бяха изправени пред катастрофа, близка до статистическите нива от времето на Голямата депресия. На югоизток Гърция беше най-тежко пострадалата страна, а България периодично е на ръба на политически хаос. Тези разделения на свой ред са огледално отражение на някогашните географски империи: Каролингската, Пруската, Хабсбургската, Византийската и Османската. Национализмът, който често се проявява под формата на крайнодесни антимигрантски партии, също изживява възраждане - обезпокоителен знак, че са живи демоните на миналото, за които европейските елити смятаха, че са надмогнати по време на Студената война и най-вече през годините след рухването на Берлинската стена. Очевидно, тези промени се дължат до голяма степен на икономическата криза. Но не само, някои от тези явления са свързани с човешката психология. Норман Маня, румънски писател в изгнание и преподавател в колежа "Бард", описва как "съвременият свят е изправен пред своята самота и своите отговорности без илюзията на защитната зависимост или на фиктивната утопична свързаност", така че, според него, всякакви видове изключващи, наподобяващи племенния начин на мислене нагласи оцеляват през 21-ви век и позволяват на хората да намерят смисъл в някакъв тип защитна група за солидарност. Имаме склонност да асоциираме това поведение с племенни или религиозни бунтове на места като Близкия изток или Африка, но и икономически западащата Европа не е имунизирана срещу такива мрачни развития. Разбира се, национализмът сам по себе си не е лош, както обяснява изследователят от университета в Мериленд Владимир Тисманяну в книгата си от 2012 г. "Дяволът в историята: комунизъм, фашизъм и някои поуки от двадесетото столетие": "Той (национализмът - бел. ред.) често се описва като архаичен, антимодерен, традиционалистки, накратко реакционен. Други интерпретации", продължава Тисманяну, "го разглеждат като движеща сила за модернизиране на освобождението, идеология за колективна еманципация и източник на човешко достойнство и гордост." Имахме възможност да наблюдаваме облагородяващата страна на национализма в някои аспекти на украинското въстание срещу властта на неоцаристка Русия под управлението на Владимир Путин. Видяхме и реакционната страна на национализма в антиимигрантските движения в Европа. Понеже населението на Европа застарява, с течение на времето ще бъдат нужни все повече имигранти, за да осигуряват работници на европейските икономики. Така че, можем да очакваме крайнодесният плам да продължи, дори да се засили. Причините да бъдем песимисти за европейския проект са няколко. Тромавата бюрократична машина в Брюксел, яхната от съревноваващи се национални интереси, е малко вероятно да достигне реформаторската енергия, небоходима за връщане на континента към здравия и устойчив растеж. Разликите в развитието между например Северна Европа, Иберийския полуостров и Балканите са твърде дълбоки, че да очакваме в обозримо бъдеще да се оформи Европа на една скорост. През 21. век, без значение какво говори в момента президентът Барак Обама, САЩ, които са заети с Азия и Близкия изток, е малко вероятно да предоставят на Европа същия вид закрила в сферата на сигурността, какъвто й бяха предоставили през десетилетията след Втората световна война. Най-сетне, самото отчуждаване, характерно за постмодерния начин на живот, който има предвид Маня, ще изисква оцеляване на групови идентичности, които твърде често ще бъдат реакционни. Наистина, в геополитиката необходимостта е по-важна от желанието. Икономически слабата и все по-яростно националистическа Европа - при това недостатъчно закриляна от САЩ - е олицетворение на бюрократични, психологически и стратегически необходимости. И все пак, дори желанието да не е по-важно от необходимостта, то все пак има голямо значение. Тъкмо това е причината Европейският съюз да има бъдеще. Движещата сила на Европейския съюз е описана най-сбито от професора в Йейл Тимъти Снайдър в книгата му от 2003 г. "Реконструиране на нациите: Полша, Украйна, Литва, Беларус, 1569 - 1999 г." Последната част от неговото изследване разглежда как просветеният полски национализъм от края и след края на Студената война съзря възможности за историческо помирение със съседите си, сред които Литва и Украйна, в контекста на Европейския съюз, който насърчава предимствата на държавите пред недостатъците на нациите. В този случай "държави" означава юридически субекти, управлявани от безлични бюрокрации, които се отнасят по еднакъв начин към всички граждани и по този начин подкрепят индивидуалните пред груповите права; понятието "нации" в случая обозначава етнически или религиозни явления, които разглеждат хората като част от групи и по този начин третират някои хора като по-равнопоставени от други. Разбира се, американският защитен чадър над Западна Европа през периода на Студената война беше факторът, който на първо място позволи да се оформи и развие Европейският съюз. С други думи, без НАТО можеше да няма Европейски съюз. Но точно Европейският съюз беше този, който даде визия и бюрократична рамка на страна като Полша, за да може тя, така да се каже, да избяга от трудното си минало и да навлезе в едно по-хуманистично и универсално настояще. Защото само благоприятната геополитика не е достатъчна: за да се извлекат ползи от нея, са необходими мощни вътрешни механизми и специфична програма. Европейският съюз представляваше тъкмо това отначало за Полша, а впоследствие за много от демонстрантите на Майдана в Киев. Мисионерската мощ на Европейския съюз се съдържа именно в предлагането на бъдеще, което по някакъв начин е различно от миналото. Никога не подценявайте силата на символичното, особено в медийната епоха. Поради това, прогнозирайки бъдещето на Европейския съюз, трябва да внимаваме да не прекаляваме с реализма. Реализмът може да бъде самоограничителен, понеже, точно както в живота има и други неща освен личния интерес, в живота на нациите има нещо повече от национален интерес. Индивиди и цели народи често се стремят към някаква висша истина, която не непременно е прагматична. Универсалистките мотивации не непременно са благоразумни, но въпреки това те могат да задействат политики. Тъкмо затова една геополитика, която се състои изцяло от механика, често се оказва погрешна. Именно по тази причина протестиращите на Майдана в Киев бяха обречени на провал. Те бяха обречени на деморализация заради апатията в други части на страната. Обречени бяха да бъдат компрометирани от крайнодесните протестиращи, които с известно закъснение се присъединиха към тях. Защото това, което първоначалните протестиращи на Майдана направиха, не непременно беше благоразумно - те очакваха да свалят - с несигурната подкрепа на Запада - гангстерския режим на Путиновия съюзник Виктор Янукович. Но в крайна сметка протестиращите успяха, отчасти защото вярваха във визията за Европа, която се припокрива с Европейския съюз. И макар че ЕС нямаше голямо желание да се разпростира на изток, много от демонстрантите имаха. Ето защо, не вярвам, че Европейският съюз е просто етап от историята. Той е по-скоро началото на някакъв вид регионално групиране, обединено от универсални ценности, което, макар и не истински единно от Иберийския полуостров до Черно море, ще бъде ключов фактор в Европа за неопределено дълъг период. Това може да се случи през следващите години, най-вече, ако Русия изгуби господството си на енергийните пазари, усети последиците от намаляването на населението и се калцира още повече в условията на автократично управление. Визията на европейските елити отпреди десетилетие беше прекалено амбициозна, но това изобщо не означава, че времето на Европейския съюз е отминало. Европейският съюз има по-светло бъдеще от Русия. По БТА

Животът струва по 563.41 лв. на месец

София /КРОСС/ Стойността на необходимата издръжка за живот е 563, 41 лв. на човек от 4-членно семейство за месец. Това обяви Николай Ненков от КНСБ, позовавайки се на проучване на синдиката за първото тримесечие на годината. По думите му, за да посрещне нуждите си семейство от двама възрастни с две деца, ще са му нужни около 2254 лева на месец. За сравнение, в края на декември 2013 г. на човек са му били необходими по 564.95 лева на месец, за да води нормален живот.От КНСБ отчитат, че се запазва тенденцията за задържане на ценовите нива и дори на траен спад при някои основни стоки и услуги. През първото тримесечие издръжката на живота отчита намаление от 3%, а спрямо същия период на изминалата година, базата на намалението е 5%.Низходящата тенденция се дължи на намаляването на цените на електроенергията, както и на ниската инфлация и понижение на цените на зърнените храни.

Путин заплаши властта в Киев: Ще има последствия!

Владимир Путин се закани да има последствия за Киев.

65% от българите определят работните условия у нас като лоши

Почти половината са на мнение, че работните условия за последните пет години се влошават, показва проучване на Евробарометър


Запрашеният въздух у нас не крие риск за здравето на населението

/КРОСС/ "Запрашеният над страната въздух не крие риск за здравето на населението. Пясъкът и прахта, които в последното денонощие мощен циклон прехвърли от Северна Африка към Балканите, не съдържат токсични вещества, нито пренасят заразни болести." Това информира пред Дарик главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. „Запрашеността е един от факторите, които влияе на човешкото здраве. Но това има по-голямо значение тогава, когато е носител на някакви вещества, които могат да имат пряко отражение върху здравето. На някои емисии на вредни вещества и т.н. Чисто климатичният пренос на частици, който се случва почти всяка годинапо това време, при циклони, които преместват големи въздушни маси от Северна Африка към Балканите, обикновено са свързани с оцветен дъжд. Тази година е леко белезникав, жълтеникав, имаше години, когато е почти червен, в зависимост от района, от който идва. Той не крие особени опасности за човешкото здраве, не пренася опасни болести, не съдържа някакви токсични вещества. Остава единствено неприятното усещане", обясни д-р Ангел Кунчев. Специалистът все пак препоръча като превантивна мярка хората с белодробни проблеми днес да избягват излизане на открито или пък да използват марлени маски, които филтрират въздуха.  

Купете си списанието на стилист Капанов "Прическа и стил" - вече и с sms за 1.20 лв.

В MediaMall.bg вече може да закупите електронно списание В MediaMall.bg вече може да закупите електронно списание "Прическа и стил" на стилист Капанов в PDF формат - включително като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg скоро ще могат да се закупуват архивни броеве на списанието. От 1 май 2014 г. списание „Прическа и стил” започва да излиза изцяло в електронен вариант.

Маршаловите острови съдят 9 ядрени държави

Маршаловите острови са независима република от 1986 година.

Търговци и производители пак спорят за промените в Закона за конкуренцията

Според доставчиците няма причина след измененията да се вдигнат цените на храните


Мащабни икономически санкции срещу Русия са невъзможни!

Дянков: Налагане на санкции може да се навреди на самия ЕС


Видео: Принц Уилям и съпругата му Кейт се учат да бъдат диджеи


Младата британска кралска двойка на херцогa и херцогинята на Кеймбридж принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха кратък урок за диджеи по време на едно от събитията в програмата на обиколката им в Австралия, писаха редица медии.

Двамата бяха на посещение в алтернативния образователен център Northern Sound System в предградията Елизабет на Аделаида, където се опитаха да скречират с грамофонни плочи. Шейн Питърсън, който им даде краткия урок, коментира уменията на Кейт: "Тя беше...

Пореден провал на търговските преговори между САЩ и Япония

Търговските преговори между САЩ и Япония не успяха да стигнат до някакъв съществен напредък, което е пореден удар по амбициозното споразумение за...

Ще има нова скала за оценка на матурите

Резултатите на зрелостниците на матурите ще бъдат оценявани по нова скала, която ще бъде изработена в деня на изпитите според показаното от учениците. Това каза министърa на образованието Анелия Клисарова. Тя потвърди, че изпитите за 7 и 12 клас ще се проведат на 21 и 23 май.

Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин

Очаква се компактният кросовър да се сглобява и в България


Венгер остава в Арсенал

/КРОСС/ Арсен Венгер остава в Арсенал. Ръководството на „топчиите" реши да удължи договора на 64-годишния френски специалист, който изтича в края на този сезон, съобщава Daily Mirror. Към французина интерес проявяваха от ПСЖ и Монако.В допълнение, бюджетът, с който Венгер ще разполага през летния трансферен прозорец, възлиза на 70 млн. паунда.

Около 18% от българите, търсещи заем, са с лоша кредитна история

Oколо 18% от клиентите на потребителски и ипотечни кредити на "Кредит център" през март се оказаха с проблем в справките на Централния кредитен регистър. Проблемите варират от невърнати кредити или част от кредити до периодично невнасяне на вноски по текущите и по погасените заеми. За съжаление в повечето случаи това е пречка за получаване на нов Oколо 18% от клиентите на потребителски и ипотечни кредити на "Кредит център" през март се оказаха с проблем в справките на Централния кредитен регистър. Проблемите варират от невърнати кредити или част от кредити до периодично невнасяне на вноски по текущите и по погасените заеми. За съжаление в повечето случаи това е пречка за получаване на нов

Министър Цветлин Йовчев: Мерките, предприети от МВР за гарантиране сигурността на българските и чуждестранни граждани, вече дават положителни резултати

Посланиците на страни, за чиито граждани България е популярна туристическа дестинация, и министърът на вътрешните работи проведоха традиционна среща преди началото на активния летен сезон

Севиля – Валенсия в цифри

Тимът от "Местая" за трети път поред на полуфинал срещу испански отбор


Влюбените се карат най-често, когато са гладни

Учени от университета в Охайо са установили, че не трябва да започваме скандал на гладен стомах, а най-честите скандали с половинката ни са, когато сме гладни.
Учените анализирали най-честите причини за неразбирателство в една двойка. Резултатите от проучването показали, че гладът допринася за напрежението между двама души. Учени от университета в Охайо са установили, че не трябва да започваме скандал на гладен стомах, а най-честите скандали с половинката ни са, когато сме гладни. Учените анализирали най-честите причини за неразбирателство в една двойка. Резултатите от проучването показали, че гладът допринася за напрежението между двама души.

Близо 18% от търсещите заем българи са с лоша кредитна история

Oколо 18% от клиентите на потребителски и ипотечни кредити на Oколо 18% от клиентите на потребителски и ипотечни кредити на "Кредит център" през март се оказаха с проблем в справките на Централния кредитен регистър. Проблемите варират от невърнати кредити или част от кредити до периодично невнасяне на вноски по текущите и по погасените заеми. За съжаление в повечето случаи това е пречка за получаване на нов

Ученичка пръска в час съучениците си с нервнопаралитичен газ

15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ в час по английски език. Единият от съучениците й бил с астма и е изпаднал почти в безсъзнание, другият няколко дни лежи на системи в "Пирогов".
Инцидентът се е случил преди великденските празници в столична гимназия, съобщава БГНЕС.
В един момент в часа настава смут, 15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ в час по английски език. Единият от съучениците й бил с астма и е изпаднал почти в безсъзнание, другият няколко дни лежи на системи в "Пирогов". Инцидентът се е случил преди великденските празници в столична гимназия, съобщава БГНЕС. В един момент в часа настава смут,

СЕМ посочи кои медии ще бъдат наблюдавани и как ще бъдат наблюдавани

/КРОСС/Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии подписаха споразумение за прозрачно и обективно отразяване на предизборната кампания за Европейски парламент. Кампанията да се проведе балансирано и да се отразят различните кандидати с различни гледни точки, независимо от това, че някои медии декларираха собствени политически пристрастия. Това е въпрос на репутация. Ще кажем ясно как са се държали медиите, медиа по медиа, има направена методика. Така да се каже почти математически, в числа ще могат да се изведат вътрешни взаимоотношения между политици и медии. Споразумението не е никак протоколно, то работи. Вътре в него са описани кои медии ще бъдат наблюдавани и как ще бъдат наблюдавани, с каква цел и ние ще изпълним тази задача, обясни целта на споразумението председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов. Справедливо и равнопоставено трябва да е отразяването на всички кандидати, според говорителя на ЦИК Камелия Нейкова: Всички изисквания на изборния текст са разписани в самият кодекс. Има някои нови текстове спрямо предния Изборен кодекс - именно отразяването на проявите на кандидатите, да е справедливо според тяхната значимост, равнопоставеност. Вече няма разделяне на парламентарно представени и извънпарламентарни партии и коалиции. Независимите кандидати също на общо основание могат да участват. Нарушения може да има всякакви, важното е да не се допускат, каза експертът.   

Акциите на Телеком Аустрия поскъпнаха след предложение на милиардера Карлос Слим

Предложението за придобиване на Telekom Austria от страна на мексиканския милиардер Карлос Слим допринесе за сериозен скок на цената на акциите на групата в четвъртък, предаде Ройтерс, цитиран от Инвестор.бг.   Цената на книжата скочи с 8.3% до 7.20 евро за брой. Слим направи оферта за придобиване на цена за акция от 7.15 евро.   Концернът на Слим America Movil Group притежава 26.8% от австрийския телеком, който е собственик на българския оператор Mobiltel. В сряда вечерта мексиканците са подписали договор с основния акционер в телекома – австрийският държавен инвестиционен фонд ÖIAG, който държи други 28.4%. В бъдеще двамата партньора планират да обединят пакетите си и така да си осигуряват контрол върху компанията.   Споразумението е нов опит на America Movil за по-сериозно навлизане в Европа. Мексиканската компания се сблъсква с все по-сериозни регулации в Мексико и нарастваща конкуренция в Латинска Америка. Тя също така претърпя през последните месеци различни пречки в опитите си да се разшири в Европа.   "Споразумението гарантира блокиращо малцинство и ключови постове в държавния холдинг и ще даде възможност на Telekom Austria да се впусне сериозно на гарантиращия "огромен растеж" пазар в Източна и Централна Европа, заяви Рудолф Кемлер, ръководител на държавния инвестиционен фонд ÖIAG.   След като сделката се осъществи, America Movil ще получи "оперативни отговорности" в Telekom Austria, която има присъствие освен в България и в Беларус, Хърватска, Сърбия, Македония, Лихтенщайн и Словения, както и в самата Австрия.   Към края на 2013 г. Telekom Austria има 2.6 млн. абоната на фиксирани линии, 20.1 млн. абоната на мобилни услуги и приходи в размер на 4.184 млрд. евро.   Споразумението е десетгодишно с опция за удължаване за още пет години, се казва още в изявлението на ÖIAG. Австрийският фонд ще запази правото си да определя главния изпълнителен директор на Telekom Austria и председателя на Надзорния съвет.

Стойнев: "Южен поток" няма да бъде спиран

Като член на ЕС България трябва да защитава националните си интереси, а не да се съгласява с всички, убеден е енергийният министър


Асад подписа указ за създаването на избирателната комисия

/КРОСС/ Сирийският президент Башар ал Асад подписа указ за създаването на избирателната комисия. Официалното название на органа е Висш съдебен комитет за избори и в състава му влизат 14 съдии, съобщава ИТАР - ТАСС.Към настоящия момент кандидатите за президентския пост са двама - 43-годишният депутат от "Народен фронт за промяна и освобождение" Махер Абдул Хафиз Хаджар и 54 -годишният Хасан Абдел ал Нури, който в периода 2000-2002 г. е бил член на сирийското правителство.По-рано беше съобщено, че президентските избори в Сирия са насрочени за 3 юни . Преди няколко дни Върховният конституционен съд обяви началото на приема на заявления за участие в надпреварата, който ще продължи до 1 май включително.

Силвио Берлускони ще става баща на 77 години?

Италианският седмичник "Оджи" помества в новия си брой фоторепортаж, отразяващ посещението на партньорката на Силвио Берлускони, 29-годишната Франческа Паскале, в магазин за бебешко облекло в центъра на Рим, предаде БТА.   В текста се изтъква, че младата дама е била облечена в типично за жени в начална бременност облекло. Цитиран е и въпрос, който тя е отправила с многозначителен жест към продавачка в магазина: "Личи ли, че съм бременна?".   Издаваният на остров Иския всекидневник "Голфо" хвърли преди месец бомба с твърдението, че Берлускони, който миналия септември навърши 77 години, ще вдига на острова сватба с младата неаполитанка през юни. Фоторепортажът на "Оджи" съвпада с публикуването в испанското издание на списание "Венити феър" интервю с Барбара Берлускони, в което тя опровергава намеренията на баща си да се жени за трети път.   "Не се меся в неговия личен живот. Тази връзка си е негова работа, но ми се струва невероятно да има желание отново да се жени," казала дъщерята на бившия премиер и лидер на партията "Форца Италия", който сега изтърпява под формата на обществено полезен труд при максимално облекчени условия присъда от четири години затвор за данъчни измами в особено голям размер. По-нататък Барбара Берлускони повтаря любимите на нейния баща обвинения към италианската магистратура, които той не може вече да изрича публично, тъй като рискува да му бъдат отнети привилегиите на изтърпяващ наказание при външен режи и да бъде вкаран в затвора.   "Това е момент на голяма болка за цялата наша фамилия. Ние не се чувстваме сигурни в Италия. Нашият баща е преследван от преднамерено правосъдие. Всичко, което той преживя през тези години, е необичайно и присъщо на инквизицията. От юридическа гледна точка ние се връщаме в Средновековието, когато човек е бил съден, не защото е нарушил закона, а заради поведението му в собствения му дом," заявява в пледоарен стил Барбара Берлускони.   Злите езици твърдят, че всичко това е само предизборен трик в очакване на предстоящите европейски избори, коментира ежедневникът "Афари италиани".

Ученичка пръска съучениците си с нервнопаралитичен газ. Директорката: Искала е да развесели

15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ в час по английски език. Единият от съучениците й бил с астма и е изпаднал почти в безсъзнание, другият няколко дни лежи на системи в 15-годишна ученичка e напръскала с нервнопаралитичен газ в час по английски език. Единият от съучениците й бил с астма и е изпаднал почти в безсъзнание, другият няколко дни лежи на системи в "Пирогов". Инцидентът се е случил преди великденските празници в столична гимназия, съобщава БГНЕС. В един момент в часа настава смут,

Най-креативните визитни картички (галерия)

За да постигнете успех в бизнеса си, не е нужно да сте бъдете най-добрите, понякога ви трябва просто щипка гениалност в маркетинга и рекламата. Такъв подход имат някои от предприемачите, чиито гениални визитни картички може да видите в галериятас от визитни картички.  Търговци на семена напрмер се рекламират с картички-торбички, пълни със семенца или кълнове. Фитнес инструктор е измисли визитка с шкембе, което се откъсва и остава елегантна фигура. Сред най-идейните визитки са такива, направени от месо, метал и пластмаса.  Повече - в галерията. 

Бразилия чака с нетърпение футболната самба от Мондиала

Бразилия пулсира и отброява с нетърпение дните до 12-и юни, когато ще бъде официалното откриване на световното първенство по футбол. Близо 3 милиона билета за мачовете от Мондиала вече са разпродадени...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване