Тежка загуба и прокобата на 22-ото число свалиха Петев от върха в Кипър

Едва втората загуба на Ивайло Петев начело на АЕЛ и общо трета за тима в първенството на Кипър свали отбора на българския наставник от върха. АЕЛ падна с тежкото 0:3 в гостуването на прекия си конкурент за титлата “Апоел” при преполовяването на плейофната фаза за златните медали. Така двата конкурента се изравниха с по 72 точки, но “Апоел” зае Едва втората загуба на Ивайло Петев начело на АЕЛ и общо трета за тима в първенството на Кипър свали отбора на българския наставник от върха. АЕЛ падна с тежкото 0:3 в гостуването на прекия си конкурент за титлата “Апоел” при преполовяването на плейофната фаза за златните медали. Така двата конкурента се изравниха с по 72 точки, но “Апоел” зае

Земетресение 2.9 по Рихтер на 65 км ог София

Земетресение с магнитуд 2.9 по Рихтер е било регистрирано на 65 км южно от София.

Стена се срути в университет в Португалия

Стена се срути в един от най-големите университети в Португалия, в резултат на което 3-ма студенти загинаха, а още 4-ма бяха ранени.

Бивш служител на посолството на САЩ у нас разследван за визи

Грегъри Хюстън - бивш служител на американското посолство в България, е заподозрян за продажба на визи и “сътрудничество с мафията в София” по време на службата си у нас. Вместо да бъде разследван, той е получил възможността да се оттегли от поста, съобщава списание “Нюзуик”.
Според следователи от Държавния департамент на САЩ Хюстън е заподозрян Грегъри Хюстън - бивш служител на американското посолство в България, е заподозрян за продажба на визи и “сътрудничество с мафията в София” по време на службата си у нас. Вместо да бъде разследван, той е получил възможността да се оттегли от поста, съобщава списание “Нюзуик”. Според следователи от Държавния департамент на САЩ Хюстън е заподозрян

Каним Бразилия за контроли

Възпитаниците на Бернардо Резенде ще пристигнат по-рано в Европа, за да имат достатъчно време за аклиматизация. Програмата и на двата отбора вече е почти готова, но има вариант и да се договорят две контролни срещи.
Бразилците неизменно са номер 1 в последните три световни първенства. За последно те идваха у нас през 2010 г. Възпитаниците на Бернардо Резенде ще пристигнат по-рано в Европа, за да имат достатъчно време за аклиматизация. Програмата и на двата отбора вече е почти готова, но има вариант и да се договорят две контролни срещи. Бразилците неизменно са номер 1 в последните три световни първенства. За последно те идваха у нас през 2010 г.

Малък самолет се разби в Хондурас - четирима загинали

Четири души загинаха при катастрофа с малък самолет в Хондурас, съобщиха властите.

Земетресение с магнитуд 5.0 край Япония

Земетресение с магнитуд 5.0 по скалата на Рихтер бе регистрирано край бреговете на Япония, съобщи геофизичната служба на САЩ.

Канбера: Няма намерени останки от "Боинг 777-200"

Властите на Австралия опровергаха съобщения, че намерени около град Огъста неидентифицирани предмети може да са от изчезналия преди 7 седмици малайзийски "Боинг".

Силви Вартан: Ще подпаля НДК!

“Надявам се да подпаля НДК!” - това обяви музикалният идол Силви Вартан ден преди своя великденски концерт. Той ще започне в 19,30 ч в четвъртък в зала 1 на НДК.
Третото шоу на френската певица с български произход от 1990-а насам ще представи най-новия й, четиридесети поред албум. Озаглавен “Силви в Нешвил”, той е своеобразно завръщане на... “Надявам се да подпаля НДК!” - това обяви музикалният идол Силви Вартан ден преди своя великденски концерт. Той ще започне в 19,30 ч в четвъртък в зала 1 на НДК. Третото шоу на френската певица с български произход от 1990-а насам ще представи най-новия й, четиридесети поред албум. Озаглавен “Силви в Нешвил”, той е своеобразно завръщане на...

Взрив в столицата на Кения, 4 жертви

Кола-бомба бе взривена пред полицейски участък в кенийската столица Найроби, съобщава ИТАР-ТАСС.

Путин обсъжда 3 дни с военни как да модернизира армията

Pуският президент Владимир Путин ще проведе през май серия от съвещания с ръководствата на военното министерство и на предприятията от военнопромишления комплекс. В продължение на три дни в Москва ще се обсъжда техническото превъоръжаване на армията и плановете за военно развитие на Крим, пише в. “Комерсант”. Pуският президент Владимир Путин ще проведе през май серия от съвещания с ръководствата на военното министерство и на предприятията от военнопромишления комплекс. В продължение на три дни в Москва ще се обсъжда техническото превъоръжаване на армията и плановете за военно развитие на Крим, пише в. “Комерсант”.

Взрив в газопреработващ завод в САЩ

Силна експлозия избухна в газопреработващ завод в американския щат Уайоминг, предаде ИТАР-ТАСС.

Душко Благовестов спрян от кубинец

С Хавиер Ибанес си размениха по един рунд, но в третата част кубинецът бе малко по-активен и това наклони везните в негова полза. Благовестов бе много разочарован след мача и отказа коментар пред медиите. С класирането си за полуфиналите той си гарантира и квота за младежките олимпийски игри през август.
С Хавиер Ибанес си размениха по един рунд, но в третата част кубинецът бе малко по-активен и това наклони везните в негова полза. Благовестов бе много разочарован след мача и отказа коментар пред медиите. С класирането си за полуфиналите той си гарантира и квота за младежките олимпийски игри през август.

за разделното събиране на боклука

ЗДРАВЕЙТЕ,ВЧЕРА ВИ ПИСАХ ЗА КОНТЕЙНЕРИТЕ ПРИ ТОТОТО СРЕЩУ БИВШИЯ ТЕЦ,ВМЕСТО ДА ГИ РАЗТОВАРЯТ ДНЕС ДОКАРАХА И ТРЕТИ А ДВАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ПЪЛНИ,НАМЕСЕТЕ СЕ ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ БЪРКОТИЯ,ПЪРВО РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ КЪДЕТО ИМА ЦИГАНИ Е НЕВЪЗМОЖНО,ВТОРО ЕДНО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА ЖАР ЩЕ ГИ ПОДПАЛИ А МОЖЕ ДА СЕ ЗАПАЛИ И ТОТОТО И БУДКАТА ЗА ВЕСТНИЦИ!!!

Преди канонизацията на Йоан Павел II БНТ показва пак "Операция "Папа"

Как и защо италиански медии “откриват” потвърждение за “българската следа” в атентата срещу папа Йоан Павел II и какво разкриват досиетата на Държавна сигурност на бившата ГДР. Това ще разкаже в документалния си филм “Операция “Папа” Мария Стоянова.
Той се излъчи за първи път в ефира на БНТ през 2011 г. по повод 30-ата годишнина от атентата срещ Как и защо италиански медии “откриват” потвърждение за “българската следа” в атентата срещу папа Йоан Павел II и какво разкриват досиетата на Държавна сигурност на бившата ГДР. Това ще разкаже в документалния си филм “Операция “Папа” Мария Стоянова. Той се излъчи за първи път в ефира на БНТ през 2011 г. по повод 30-ата годишнина от атентата срещ

Лекция на живо: Как да се предпазим от пробив в нета

Днес информацията е най-скъпият ресурс. Един неправомерен пробив може да нанесе огромни щети в личен, бизнес и дори обществен план. В еднодневен практически семинар ще бъдат развити темите за сигурността в електронна среда, за свободния софтуер, за добавената стойност и за възможностите за оптимизиране на личните и корпоративни бюджети. Ще бъде демонстрирана УСУ - свободна GNU/Linux-базирана операционна система, разработена от български IT-специалисти, както и на демонстрация на TAILS (The Amnesic Incognito Live System), проектирана с цел постигане на изключително високи нива на сигурност при използване на Мрежата. Материята е полезна за делови хора, ръководители на IT-отдели, служители по сигурността, журналисти, адвокати, икономисти и всеки, който борави с чувствителни данни и процеси. И още: Поведенческа сигурност и предпазване от пробиви Алтернативи на браузъри и инструменти за комуникация Свободни и защитени шифровани мобилни телефони Лектори ще бъдат: Димитър Стойчев, IT експерт Microinvest глобална софтурна компания Атанас Чобанов, разследващ журналист www.Bivol.bg Адриан Илиев, информационно право www.Advocati.org ДЕМОНСТРАЦИЯ Светослав

Играч на "Балкан" №1 в лигата по баскет

Плейофите започват на 30 май, като 1/4-финалните двойки са Плейофите започват на 30 май, като 1/4-финалните двойки са "Лукойл Академик" - "Черноморец", "Балкан" - "Спартак" (Пл), "Левски" - "Рилски спортист" и "Черно море" - "Ямбол". Играе се до 2 победи. Най-интересният сблъсък започва на 1 май с домакинство на "Левски" на "Рилски спортист". Двата отбора се срещнаха на полуфиналите за купата на България.

Ерика Адамс с втора победа в "Големите надежди"

10-годишната госпожица изпълни песента на Уитни Хюстън I Will Always Love You

"Пари Сен Жермен" е на победа от титлата във Франция

Шампионът "Пари Сен Жермен" победи гостуващия "Евиан" с 1:0 в среща от 34-ия кръг на Лига 1 и е само на победа от защита на титлата си.

Възпитаниците на Лоран Блан имат преднина от 10 точки през втория "Монако" четири кръга преди края на сезона и може да станат шампиони още в събота при успех над "Сошо".

Френският полузащитник Блес Матюиди, който влезе като резерва, донесе победата на ПСЖ с попадение в 89-ата минута. Той се възползва от асистенция на Лукас Моура.
...

Ако днес идвахте в България...

Днес, 23.04.2014, “новината на деня” в България бе тегленето на жребия за местата на отделните партии, коалиции и независими кандидати за идващите избори за депутати в Европарламента. Традиционно струящият от устата на партийците оптимизъм, бе завладял и този път струпалите се на “церемонията” функционери. Ако сте кацнали току-що на Софийското летище или тренът ви е дотътрузил днеска и в изблик на силна нужда от информираност пожелаете да прочетете нещо по медиите за коментарите и реакциите на българските политици по повод жребия за номерата в идващите избори за евродепутати ще добиете следните “впечатления”: 1. Изборите са много местни, но най-много да са парламентарни. 2. Политиците са ни вдетинени или полуидиоти – всяко число е символично. И две нули да се бяха паднали – вероятно – това щеше да бъде числото на чистотата и хармонията. И надеждата, защото имаме две очи да виждаме красотата. 3. Че на земята, на която сте появили, има нова мода – всички да се мразят и гордо го разказват пред камери и микрофони, съскайки, с усмивка. 4. Страната Х (в която сте появили) е процъфтяваща. 5. Избирателите вероятно ще избират (поне) 240 депутата. 6. Българите не са фаталисти, напротив каръците са другите, наивните народи дето вярват в глупости, от тъпотия, разбира се. 7. Номерът в бюлетина предопределя резултата от изборите. 8. Връзката с извънземното е силна (все пак тук било земята на Ванга) 9. Партията без цензурата е партията на Дънов, на просветлението и светлото бъдеще. 10. За някои партии победата в номерата в бюлетината е по-важна от тази на изборите. Други партии ще побеждават кармата на числото, което им се е паднало. 11. Светът го няма в думите на никой – вие сте кацнали или пристигнали на отдалечен остров. (И все пак - изборите са местни, най-много парламентарни) Последни “ваши” впечатления: 12. Объркали сте страната. Нищо, че всички говорят български. 13. Че избирателите са пълни идиоти щом избират тези политици. 14. Тук времето е спряло навсякъде, освен в моделите на колите и костюмите на политиците. 15. Континентът, на който сте пристигнали, твърдо не е Европа! Яко сте се объркали, търкате очите и се щипете, където се стигнете. Не можете да псувате, забравили сте. А сте ужасени, псува ви се. Но онемявате.

“Дийп Зоун Проджект” записаха парче с Наско от “Х Фактор”

“Дийп Зоун Проджект” записаха парче заедно с Атанас Колев. Наско, по който полудяха всички тийнейджърки по време на участието му в “Х Фактор”, освен изпълнител е и автор на текста на своята част от песента, озаглавена “Зиг заг”.
Изпълнението е включено в новия албум на “Дийп Зоун” “Няма НЕ”, който бе издаден преди броени дни. В края на април ще за “Дийп Зоун Проджект” записаха парче заедно с Атанас Колев. Наско, по който полудяха всички тийнейджърки по време на участието му в “Х Фактор”, освен изпълнител е и автор на текста на своята част от песента, озаглавена “Зиг заг”. Изпълнението е включено в новия албум на “Дийп Зоун” “Няма НЕ”, който бе издаден преди броени дни. В края на април ще за

ФИФА временно разреши трансферите на "Барса"

Световната футболна централа (ФИФА} временно анулира забраната на "Барселона" да купува и продава играчи.
Трансферното ембарго бе наложено преди месец с мотива "нередовни сделки на футболисти под 18 години".
Заради обжалването, което клубът официално внесе, ФИФА замразява наказанието. Решение по жалбата се очаква в края на лятото, така че предсто Световната футболна централа (ФИФА} временно анулира забраната на "Барселона" да купува и продава играчи. Трансферното ембарго бе наложено преди месец с мотива "нередовни сделки на футболисти под 18 години". Заради обжалването, което клубът официално внесе, ФИФА замразява наказанието. Решение по жалбата се очаква в края на лятото, така че предсто

"Мамка му и прасе!" рие в парламента

Четвъртият том от пълните събрани произведения на Йордан Радичков (издателство Четвъртият том от пълните събрани произведения на Йордан Радичков (издателство "Нике") е пълен с приятни изненади. Във внушителния обем от 730 страници са поместени разказите на писателя, никога непубликувани в авторовите му книги. Ще можете да прочетете и първия разказ на Радичков "Той идва, Имигю, чуваш ли?", поместен в брой 30

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване