Вигенин: Визови облекчения за руснаци, украинци и беларуси

Руснаците ще могат да идват на почивка у нас при значително облекчени визови процедури, заяви в Бургас министърът на външните работи Кристиян Вигенин, който се срещна с представители на туристическия бранш. Той посочи, че се прекратява практиката да се спускат определени квоти за туристически фирми от Украйна, Молдова, Русия и Беларус.

Новак Джокович очаква първото си дете


Сръбският тенисист Новак Джокович ще стане баща за първи път след няколко месеца. В четвъртък носителят на шест титли от Големия шлем обяви, че приятелката му Йелена Ристич е бременна.

"Скъпи приятели, вие сте били с мен през много добри и лоши моменти в кариерата ми. Не мога да бъда по-щастлив, защото имам здраве, любов и Бог ме е благословил с голяма радост - Йелена е бременна и очакваме нов член в нашето семейство", написа Джокович в профила си във Facebook. Той обяви новината и...

Полицейски джип катастрофира на магистрала „Тракия” край Карнобат

Полицейски джип хлътна в канавката на около 30 км от Бургас в посока Карнобат на магистрала Тракия, има над 20 души, събрани на мястото, съобщиха очевидци пред „Флагман“.От полицията съобщиха за пътен инцидент, при който автомобил е катастрофирал самостоятелно в този участък, но за момента няма подробности. Полицейски джип хлътна в канавката на около 30 км от Бургас в посока Карнобат на магистрала Тракия, има над 20 души, събрани на мястото, съобщиха очевидци пред „Флагман“.От полицията съобщиха за пътен инцидент, при който автомобил е катастрофирал самостоятелно в този участък, но за момента няма подробности.

МВФ решава за помощта за Украйна на 30 април

/КРОСС/ На 30 април Изпълнителният съвет на Международният валутен фонд ще разгледа въпроса за отпускането на помощ за Украйна в размер на 17 млрд. долара. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на информирани източници. Изданието посочва, че в момента се проверява как украинските власти са изпълнили предварителните условия за отпускане на помощта. Ако МВФ реши да отпусне помощ за Украйна, САЩ и Европа ще отпуснат допълнителна помощ за страната. Общият размер на международната помощ, която може да получи Украйна от западните партньори, ще достигне 27 млрд. щатски долара.

Наемат 5000 безработни по нова програма "Сигурност"

Те ще охраняват обществения ред в малки населени места


Джъстин Тимбърлейк остави 4 000 долара бакшиш

/КРОСС/ Американският изпълнител Джъстин Тимбърлейк остави 4 000 долара бакшиш в нощен клуб в Кьолн. След концерта си в германския град Тимбърлейк отишъл да празнува заедно с антуража си в Cologne Club. Компанията купонясвала до 4 часа сутринта, а на тръгване певецът оставил 4 000 долара бакшиш. "Той беше в страхотно настроение, истински джентълмен", каза Юнус Арслан, мениджър на клуба.По-рано този месец класация на списание "Билборд" обяви, че певецът е спечелил 34,1 милиона долара в САЩ миналата година.      

"168 часа": Хора на Таки изчезват като Мето Илиянски

Двама братя, работили за организацията на Христофорос Аманатидис-Таки в България, докато той се крие в чужбина, са изчезнали мистериозно по абсолютно същия начин като легендарния бандит от близкото минало Мето Илиянски. Николай Биков и брат му Радослав са в неизвестност от 18 ноември 2013 г. Вече 5-и месец полицията в София и в страната не успява Двама братя, работили за организацията на Христофорос Аманатидис-Таки в България, докато той се крие в чужбина, са изчезнали мистериозно по абсолютно същия начин като легендарния бандит от близкото минало Мето Илиянски. Николай Биков и брат му Радослав са в неизвестност от 18 ноември 2013 г. Вече 5-и месец полицията в София и в страната не успява

Дянков: Икономическите санкции срещу Русия са невъзможни


Ректорът на частната Руска икономическа школа и бивш финансов министър на България по времето на ГЕРБ Симеон Дянков прогнозира, че няма да има сериозни икономически санкции срещу Русия в интервю за руската телевизия "Русия 24".

"Възможно е разговорите на тази тема да имат политическо значение за влияние върху настроението на населението на САЩ и Европа. Но мащабни икономически санкции спрямо такава крупна икономика като руската са просто невъзможни, дори политиците да искат да ги...

Путин: интернет е проект на ЦРУ

Интернет първоначално е бил проект на ЦРУ. Това каза руският президент Владимир Путин по време на медиен форум в Санкт Петербург и обеща да защитава...

Ученици от Варна предлагат датчици за въглеродни емисии на комините

На комините да се поставят датчици, които да измерват въглеродните емисии, които се отделят. Ако нивата надвишават нормите, ще се налагат санкции на отговорните за това фирми или лица. Това е само една от екоидеите на няколко ученици от Варненската търговска гимназия „Г.

Социолози: Бракът БСП-ДПС ще е дълготраен

Няма изгледи съюзът между ДПС-БСП скоро да се разпадне, въпреки изявлението на лидера на червените Сергей Станишев от Кърджали, в което той заяви, че коалициите не са вечни. Това заяви социологът Кольо Колев по Нова телевизия.

Destructive Creation нарисуваха кофи за смет с "Хвърляй си боклука по земята"


Вечерта след световния Ден на земята - 22 април, eкипът на Destructive Creation е нарисувал няколко кофи в центъра на София с надпис "Хвърляй си боклука по земята", съобщиха от организацията във "Фейсбук" страницата си.

"Подбудени от желанието да провокираме някаква част от продължаващите да изхвърлят отпадъци по земята хора, като същевременно не искахме "да размахваме пръст" - изрисувахме няколко кофи из центъра като планети и им поставихме надпис", аргументират идеята си те....

Според Вигенин няма да има отлив на руски туристи от България


Няма основание да смятаме, че през предстоящия летен сезон ще има отлив на руски туристи от България. Разчитаме страната ни да привлече и повече украински, заяви външният министър Кристиан Вигенин в Бургас, където се срещна с представители на туристическия бранш. Той увери, че министерството е свършило огромна част от това, което може, за да увеличи туристическия поток.

Вигенин е запознал представителите на бранша с нововъведените облекчения за издаване на туристически визи,...

Деветокласник припадна за 4-ти път в час. Родителите му криели, че има заболяване

Деветокласник от Търговската гимназия в Бургас припадна за пореден път по време на час, а родителите му не признават, че е болен. 15-годишният Фридерих се строполил на земята днес преди около час.
Близо 30 минути са били необходими на линейката, за да стигне до училището. През това време пристигнали родителите на момчето, Деветокласник от Търговската гимназия в Бургас припадна за пореден път по време на час, а родителите му не признават, че е болен. 15-годишният Фридерих се строполил на земята днес преди около час. Близо 30 минути са били необходими на линейката, за да стигне до училището. През това време пристигнали родителите на момчето,

Огромни загуби за българските фирми от несъбрани дългове

По 100 хиляди лева от несъбрани вземания средно губи всяка българска компания всяка година, сочи проучване на Асоциацията на агенциите, които събират...

5 000 безработни ще помагат на МВР за опазване на обществения ред

София /КРОСС/ Министерството на труда и социалната политика, в сътрудничество с Министерството на вътрешните работи стартира нова програма - Национална програма „Сигурност". Целта е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Реализацията на Програмата от една страна ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга - ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в най-малките и отдалечени населени места в страната. През 2014 г. по Програмата ще се разкрият 5 000 работни места, на които ще бъдат наети безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, за срок до 8 месеца.Лицата ще изпълняват важни функции по опазване на обществения ред. Те ще сигнализират органите на МВР при риск от извършване на престъпления, настъпване на бедствия, аварии и др. В рамките на своите правомощия ще съдействат за недопускане на кражби, злоупотреби и противозаконни посегателства, като при констатиране на такива случаи ще уведомяват органите на МВР. Наетите лица също така ще оказват помощ на по-възрастните и на хората с увреждания.За сигурността на жителите в общините ще се грижат 5000 лица в цялата страна, които са физически здрави и не страдат от психични заболявания, не са осъждани за умишлени престъпления от общ характер и не са привлечени като обвиняеми, не са подсъдими за умишлено престъпление от общ характер

Крал Хуан Карлос вижда финал "Реал" - "Атлетико"

"Спечели най-добрият отбор - коментира крал Хуан Карлос, който гледа "Реал" - "Байерн" (1:0) редом с Карл-Хайнц Румениге, президент на баварския клуб. - Задава се финал с два испански отбора."
Братът на треньора на гостите Хосеп Гуардиола бе освиркан ударно при влизането в стадиона. Стотици зяпачи, дебнещи пред ВИП входа в Мадрид, попяха на Пере Г "Спечели най-добрият отбор - коментира крал Хуан Карлос, който гледа "Реал" - "Байерн" (1:0) редом с Карл-Хайнц Румениге, президент на баварския клуб. - Задава се финал с два испански отбора." Братът на треньора на гостите Хосеп Гуардиола бе освиркан ударно при влизането в стадиона. Стотици зяпачи, дебнещи пред ВИП входа в Мадрид, попяха на Пере Г

Масово българските фирми от малкия и средния бизнес не търсят задълженията си в срок

Една трета от българските фирми бавят плащанията на задълженията си. Толерансът, който са склонни да дават компаниите, е до 7 месеца, което е твърде много според специалистите и прави голяма част от дълговете трудно събираеми. Това на практика забавя бизнеса заради липсата на свободен капитал, с който да оперират.

Деветокласник припадна за 4-ти път в час, родителите криели заболяването му

Деветокласник от Търговската гимназия в Бургас припадна за пореден път по време на час, а родителите му не признават, че е болен. 15-годишният Фридерих се строполил на земята днес преди около час.
Близо 30 минути са били необходими на линейката, за да стигне до училището. През това време пристигнали родителите на момчето, Деветокласник от Търговската гимназия в Бургас припадна за пореден път по време на час, а родителите му не признават, че е болен. 15-годишният Фридерих се строполил на земята днес преди около час. Близо 30 минути са били необходими на линейката, за да стигне до училището. През това време пристигнали родителите на момчето,

Станишев: Не ме интересува има ли договорки между ГЕРБ и ДПС

София /КРОСС/ Не ме интересува дали има тайни договорки между ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред БНТ председателят на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Аз съм открит, честен политик. И политиката, която правя, е публична, добави Станишев.„Подкрепяме правителството на Пламен Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. И второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнява от правителството на господин Орешарски", посочи лидерът на социалистите.На въпрос каква ще бъде предизборната кампания на БСП, Станишев заяви, че има различни визии и концепции за Европа. „ЕНП наложиха антисоциална политика, подкрепят големите корпорации и бизнес интереси, но не подкрепят хората. И те се разочароват. Докато ПЕС казва - искаме нова Европа, ще се захванем с икономиката, с безработицата. За нас ЕС трябва да е равноправен и социален", подчерта Станишев.

Израел спира мирните преговори с палестинците

Причината е споразумението за единство между ООП и „Хамас“

Нетаняху: Израел няма да преговаря за мир с друг, освен с Хамас

Израел прекратява мирните преговори с палестинците след споразумението за обединение на палестинското ръководство и ислямисткото движение Хамас, обяви канцеларията на израелския премиер Бенямин Нет...

Най-много дъжд валя днес в Пловдив

Най-голямо количество валежи е отчетено в Пловдив - 35 литра на квадратен метър. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Във Враца са отчетени 23 литра на кв...

Масово се отменят експедиции за изкачване на Еверест


Няколко експедиции обявиха, че слагат край на опита си за изкачване на Еверест (8848 м) вследствие на неясната обстановка и уважение към жертвите на трагедията със загиналите шерпи от миналия петък. 

Информациите от Непал сочат, че сезонът може да се окаже нулев без нито едно изкачване на върха за първи път от десетилетия. 

За момента поне шест международни експедиции са отменени. Американската компания International Mountain Guides (IMG) се превърна в най-голямата, която...

Станишев: С какво Пеевски-евродепутат е по-лош от Борисов-премиер ?

Подкрепяме правителството на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.

Огнеборци мериха спортни умения във Варна

Днес, в гр. Варна, се проведе областен преглед по пожароприложен спорт, съобщиха от пожарната за Moreto.net. На спортен комплекс „Локомотив”, на бул. „Сливница” в града, премериха сили отборите на Районнните служби по Пожарна безопасност и защита на населението към Областното управление.

Мария Шарапова спечели десета поредна победа в Щутгарт


Защитаващата титлата си Мария Шарапова се класира за четвъртфиналите на турнира "Порше Гран при" в Щутгарт.

Руската тенисистка надигра сънародничката си Анастасия Павлюченкова с 6:4, 6:3 и постигна десета поредна победа в надпреварата.

Шампионката от последните две издания на турнира се нуждаеше от 92 минути за успеха. Тя записа втора победа в третия си мач срещу 22-годишната Павлюченкова и си върна за загубата в полуфиналите на турнира в Париж през януари.
...

Село скочи срещу сирийски бежанци

Те са настанени в къща на местен бизнесмен

Реката пак се пълни! Идните 24 часа са критични!

Община Ружинци обяви бедствено положение, което ще е в сила 1 месец.

Сергей Станишев: Не ме интересува дали има договорки между ГЕРБ и ДПС

Подкрепяме правителствогто на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев. Подкрепяме правителствогто на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.

Путин: Интернет e проект на ЦРУ

Руският президент Владимир Путин заяви, че интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и обеща да защитава руските интереси онлайн, предаде Асошиейтед прес. На медиен форум в Санкт Петербург президентът подчерта, че интернет продължава да се развива като проект на ЦРУ.

Маршаловите острови се изправят срещу девет ядрени сили

Малката тихоокеанска страна Маршалови острови съди международните ядрени сили заради нарушения на международните закони и неспазване на задълженията им във връзка с ядреното разоръжаване, предаде Асошиейтед прес. Случаят е безпрецедентен, отбелязва агенцията. Маршаловите острови атакуват в съда САЩ, Русия, Великобритания, Франция, Китай, Индия, Пакистан, Израел и Северна Корея. Последните четири от тези девет страни не са подписали Договора за неразпространение на ядреното оръжие от 1968 г. В иска срещу тях обаче се твърди, че тези четири страни са обвързани със задължения съгласно международното митническо право. Нито една от деветте страни не е била информирана предварително за стъпките, предприети от Маршаловите острови. Тихоокеанската островна държава беше използвана за десетки ядрени опити на САЩ след края на Втората световна война. Само за 12 години там са извършени 67 ядрени опита, които имат трайни здравни и екологични последици. Искът е подаден от островната страна в Международния съд в Хага. Освен това Маршаловите острови са завели и федерално дело срещу САЩ в Сан Франциско, като в него са посочили като обвинявана страна президента Барак Обама, американските министерства, министрите на отбраната и на енергетиката и американското Управление за ядрена безопасност. В иска си Маршаловите острови твърдят, че деветте ядрени страни модернизират ядрения си арсенал вместо да договарят разоръжаване. Маршаловите острови допълват, че деветте ядрени сили ще похарчат 1 трилион долара за ядрените си арсенали в идното десетилетие. "Това е своего рода битка на Давид с Голиат", казва Дейвид Кригър, председател на базираната в Калифорния фондация "Епоха на ядрения мир". Той е консултант по случая с Маршаловите острови. Кригър пояснява, че няма надежда други страни да се присъединят към иска на островната държава. "Нашата страна понесе катастрофални и необратими щети от ядрените оръжия и ние се заричаме да се борим така, че никой друг на земята никога да не преживее подобни жестокости", заяви министърът на външните работи на Маршаловите острови Томи де Брум. Маршаловите острови не искат компенсации, а действия, посочи министърът и допълни, че целта е съдилищата да наредят на деветте ядрени сили да изпълнят задълженията си. Няколко нобелови лауреати за мир вече изразиха готовност да подкрепят инициативата на островната страна. Сред тях са южноафриканският архиепископ Дезмънт Туту и иранската правозащитничка Ширин Ебади. Международният съм в Хага и в миналото е разглеждал дела, свързани с ядрените арсенали. През 70-те години Австралия и Нова Зеландия заведоха дело срещу Франция, за да спрат френските ядрени изпитания в района на Тихия океан.

ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни

Ковачев: Резолюцията на ЕП е политически сигнал


Депутат и производител в спор за трайността на киселото мляко

Пореден рунд в словесните схватки между търговските вериги и производителите започна по време на кръгла маса за качеството на храните у нас. Този път обаче в спора се включи и депутатът от БСП Страхил Ангелов, който призна, че е изял забравено кисело мляко от повече от три месеца, не му се е отразило и е в цветущо здраве.

Покана от Кремъл предизвика лавина от критики срещу германския отбор Шалке 04

Германският футболен гранд Шалке 04 си навлече лавина от критики, след като шефът на Надзорния съвет на клуба Клеменс Тьонис обяви в четвъртък, че отборът ще приеме поканата на руския президент Владимир Путин да посети Москва. "В случая не става въпрос само да се срещнем с руския президент. Отборът иска да разгледа Кремъл и Москва. А и президентът Путин проявява интерес към нашия тим, това е причината да ни покани", обяви Тьонис, а думите му бяха посрещнати с освирквания от феновете. Поканата от Кремъл е в резултат от спонсорския договор, който Шалке 04 има с руския газов гигант "Газпром". Концернът заплаща на клуба по 17 милиона евро на сезон. "Ще запазим спокойствие. Ние сме спортисти, а не политици от световна величина. Политиката не е нашето игрално поле", опита да успокои напрежението босът на клуба. Новината за предстоящото посещение на футболистите на Шалке 04 в Москва обаче изобщо не посрещната спокойно от политическия елит в Германия. "При сегашното положение да се приеме покана от Кремъл и така да се инструментализират нечии интереси, не говори за далновидност. Ръководен спортен деятел е длъжен да знае, че никога спортът не е бил аполитичен", коментира генералният секретар на управляващия Християндемократически съюз Петер Таубер. Според председателя на парламентарната комисия по въпросите на ЕС Гюнтер Крихбаум пък, "най-вероятно Тьонис злоупотребява с Шалке 04 заради личните си икономически интереси".

Учени от БАН показват България на 3 морета в диалектна карта

Учени от Института за български език при БАН създадоха електронна карта на диалектната делитба на българския език.
Картата показва основните диалектни области по цялата българска езикова територия, далеч надхвърляща държавните ни граници, съобщава БНР.
Електронната карта представя българския диалектен език в неговите историко-географски граници. Учени от Института за български език при БАН създадоха електронна карта на диалектната делитба на българския език. Картата показва основните диалектни области по цялата българска езикова територия, далеч надхвърляща държавните ни граници, съобщава БНР. Електронната карта представя българския диалектен език в неговите историко-географски граници.

Сергей Станишев: Не ме интересува дали има договорки между ГЕРБ и ДПС

Подкрепяме правителствогто на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев. Подкрепяме правителствогто на Орешарски и сме партньори с ДПС, защото имаме обща кауза. Първо - това е невръщането ни назад. Това е кауза, а не сделка. Второ - има програма, зад която сме застанали и която се изпълнявяа от правителството на господин Орешарски. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Сергей Станишев.

Диалектна карта от БАН показва България на 3 морета

Учени от Института за български език при БАН създадоха електронна карта на диалектната делитба на българския език.
Картата показва основните диалектни области по цялата българска езикова територия, далеч надхвърляща държавните ни граници, съобщава БНР.
Електронната карта представя българския диалектен език в неговите историко-географски граници. Учени от Института за български език при БАН създадоха електронна карта на диалектната делитба на българския език. Картата показва основните диалектни области по цялата българска езикова територия, далеч надхвърляща държавните ни граници, съобщава БНР. Електронната карта представя българския диалектен език в неговите историко-географски граници.

Путин: Интернет е специален проект на ЦРУ

/КРОСС/ Интернет възникна като специален проект на ЦРУ и оттогава се развива като такъв. Това каза президентът на Русия Владимир Путин на медиен форум в Санкт Петербург. Според президента, Русия трябва целенасочено да се борят за своите интереси, свързани със защита на информацията, съобщава ИТАР-ТАСС. „Това трябва да бъде направено, но това отнема време и капиталови инвестиции", подчерта Путин, като призна, че основният потока от данни сега минава през американски сървъри, където всичко се контролира, включително и чрез спецслужбите.

Валя изнесена като жива плът в Китай?

В последно време в Бургас става все по-актуален каналът за износ на жива плът за Китай. В страната от Далечния изток вече има огромен брой милиардери. Част от тях имат желание да ползват сексуални услуги на европейски жени. Те са се отегчили от азиатките и вече си поръчват бели дами. Бизнесът процъфтява в последните години, като в Китай броят на нелегалните бардаци расте лавинообразно. Транспортът на стоката се осигурява от могъщите триади, които са най-мощната мафия в огромната държава, пише "168 часа".

Страхил Ангелов: Отдавна слушаме, че ЕС ще ни накаже. Нищо подобно

"Откакто сме член на Европейския съюз, когато нечий интерес бъде засегнат започваме да слушаме как България ще понесе наказателни последици от ЕС. Нищо такова няма да се случи." Това заяви днес депутатът от БСП Страхил Ангелов на провелия се в НДК форум "Да - на българските храни". Форумът бе организиран от Българския медиен съюз (алтернативното обединение на прес-издателите, сред които Ирена Кръстева, Петьо Блъсков, Тошо Тошев, Славка Бозукова и др.) и земеделско министерство. Изказването на Ангелов дойде след коментар на изпълнителния директор на Сдружението за лоялна търговия (обединяващо големите търговски вериги) Йордан Матеев, който заяви, че готвените поправки в Закона за защита на конкуренцията са в разрез с европейското законодателство и ще доведат до наказателна процедура за България. Правилата, приети на първо четене от българския парламент не адресират проблема с нелоялните търговски практики и ще доведат до фалит на малките и средни предприятия, каза още Йордан Матеев. Според думите му те стимулират търговските вериги да работят с по-големи производители, включително и чужди такива, като оставят малките и средни бизнеси на заден план. Той призова за ясни правила, гарантиращи лоялна и справедлива конкуренция. Гласуваните на първо четене поправки в Закона за защита на конкуренцията от началото на месеца предвиждат регулацията на отношенията между производители и доставчици на стоки и големите търговски вериги. Законопроектът ще работи за защита на националните пазари, производството, доставката и дистрибуцията на стоки и услуги, като ще осигури условия за равнопоставеност при водене на преговори за търговски сделки и ще предотврати нелоялни търговски практики. Голяма част от големите браншови организации обаче се обявиха срещу поправките с коментари, че те няма да решат нито един от реалните проблеми на българските производители. В също време законопроектът ще им нанесе вреди, особено на по-малките бизнеси. Друг аргумент е, че новите промени ще попречат и на българските потребители, които ще получат по-малък избор на стоки на по-високи цени. В дискусията участваше и министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който увери присъстващите, че държавата работи усърдно над създаването на диалог с браншовите организации. "Целим сигурност за българските производители, че тяхната продукция ще бъде пласирана на пазара и да покажем на потребителите, че българската храна е значително по-качествена и е достатъчна както да бъде изхранен българския народ, така и да бъде изнесена навън.", заяви Греков. Като основен проблем за българския пазар бе посочен нелегалния внос на стоки в страната, въпреки съвместната работа на Националната агенция по приходите и Агенция "Митници" . Според думите на Мариана Кокушева от съюза на хлебарите, проверките на агенцията по храните и НАП не спъват сивия сектор и той предлага значително по-ниски цени на търговските вериги.

Пенгезов: Познавам Пеевски от 2003 година, няма да кажа за какво сме си говорили


"С Делянчо се запознахме в далечната 2003 година. Той ме потърси, но не помня по какъв повод. Говорим си, но няма да кажа за какво"

Това заяви пред "Дневник" председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов помолен да коментира изявлението на народния представител от ДПС и кандидат за евродепутат Делян Пеевски от по-рано днес.

Ден, след като стана известно, че Пенгезов е призован да бъде привлечен като обвиняем, той даде пресконференция, на която обяви, че...

Напредва работата по Малките терми

Работата по почистването и укрепването на Малките терми напредва, а резултатите до момента са очароващи, споделят мнение варненци в групата „Стара Варна“ във Фейсбук. „Не помня от кога малките римски терми не са изглеждали така добре !!! Едно Ново начало в битката за Европейска столица на културата !!!“, пише Деян Делев, който публикува и снимки на случващото се.

Трето заседание на групата за разработване на ОП “Иновации и конкурентоспособност”

София /КРОСС/ Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Юнал Тасим откри третото заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) за новия програмен период 2014 - 2020 г. Със становища и препоръки в дискусията за новата оперативна програма се включиха представители на бизнес организации, научните среди, банковия сектор, министерства и административни структури. В началото на заседанието зам.-министър Тасим представи индикативен план-график за разработването на ОПИК, според който актуализираният проект на програмата, в съответствие с предварителните коментари на Европейската комисия (ЕК) и окончателните текстове на регламентите, ще приключи до края на месец април, а до края на май предстои общественото обсъждане на готовия проект. Финализирането на ОПИК и изпращането й в ЕК за стартирането на официалните преговори трябва да стане през месец юни. В рамките на заседанието експерти на Министерство на икономиката и енергетиката представиха предварителните резултати от работата на четири екипа, които са насочени в различни направления: програмиране на ОПИК; изготвяне на анализ на ОПРКБИ 2007-2013 и препоръки за новия програмен период; предварителна оценка на ОПИК и по екологична оценка на новата програма

Александров: Прагът на толеранс към насилието в семейството е изключително висок

София /КРОСС/ Има изключително висок праг на толеранс към насилието в семейството. Това коментира пред ТВ7 специалистът по социална антропология Харалан Александров.В България тепърва се учим как да се справяме с подобни ситуации. Става много бавно, но трябва да имаме търпение. Няма общество, което да е застраховано. Хората дори в много развити общности са склонни да си затворят очите", отбеляза Александров.Продължава да се мисли, че боят оправя всичко. Аз съм виждал много деца, които са имали тежък живот, никога не са удряни и са станали хора. А има деца, на които е било прилагано насилие и те го приемат за нещо нормално. Агресията поражда агресия", отбеляза бившият директор на Национална служба „Полиция" ген. Васил Василев. „Аз съм противник на статистиката, защото има скрита престъпност, такава, която не се декларира. Не трябва да робуваме на статистическите данни. Цифрите не са миродавни, има много преписки, които не са заведени, има престъпления, които не са заявени. Наруши се принципа за подбор", сподели Василев.„Не трябва да се изкарваме по-черни от колкото сме, обаче много лесно можем да стигнем до ниво, в което насилието да се превърне в единствен начин за действие. Много от хората, които развиват предприемаческо и етично отношение към света, преуспяват в чужбина, но го правят въпреки модела на възпитание. Общността е жива, тя се учи и вероятно ще продължи да го прави", заяви Александров

Конкурсът за лого на Басейнова дирекция за Черноморски район продължава

Конкурсът за изработване и избор на лого на Басейнова дирекция за Черноморски район (БДЧР) продължава. Припомняме, че в него са поканени младежи от 16 до 26 години. Проектите за отличителен знак на БДЧР трябва да се асоциират с дейността на администрацията, да бъдат авторски, оригинални и новаторски, съобщиха от Басейнова дирекция за Moreto.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване