Силни русофилски настроения в читателския вот в анкетата ни за кризата в Украйна

Събитията в Украйна извадиха интересни нагласи сред читателския вот в нашата анкета

прочети повече

Средната заплата на един евродепутат е 6200 евро

Средната заплата на един евродепутат е 6200 евро, но не парите са най-важното когато стъпваш в поста, категорични са евродепутатките Надежда Нейски и Илияна Йотова в ефира на Нова телевизия.   За двете днес беше последния ден в сградата на европарламента, след официалния старт на предизборната кампания за евроизборите. Средната заплата на един евродепутат е 6200 евро, но не парите са най-важното когато стъпваш в поста, категорични са евродепутатките Надежда Нейски и Илияна Йотова в ефира на Нова телевизия. За двете днес беше последния ден в сградата на европарламента, след официалния старт на предизборната кампания за евроизборите.

Половината от фирмите не знаят размера на вземанията си

/КРОСС/ Около половината от фирмите не знаят какъв е размерът на вземанията им. Това стана ясно от проучване на една от колекторските фирми, направено сред повече от 4000 компании. Експертите обясняват, че причина за това "незнание" е, че фирмите не дефинират ясно кога започва просрочието, което ги затруднява да определят и размера на вземането си, пише Дарик. Практиката на колекторите е показала, че около 20 клиенти на всяка компания просрочват плащанията, а общо просрочията са в размер на 84 000 лева. Въпреки че най-сигурно дълговете могат да се съберат в първите два месеца след възникването им, повечето фирми се обръщат към специализирана помощ след около година.  

Деян и Радина се карали много рядко

Актрисата споделя, че Донков е голямата й любов


С тази бюлетина ще гласуваме на евроизборите

ЦИК прие окончателен вид на бюлетината за евроизборите. Комисията коригира предишния вариант заради извънредни промени в Изборния кодекс. Те бяха направени по искане на ДПС и подкрепени от ГЕРБ. Мотивите на вносителите бяха, че първоначалният вид е объркващ и ще доведе до изкривяване на вота.




ЦИК прие окончателен вид на бюлетината за евроизборите. Комисията коригира предишния вариант заради извънредни промени в Изборния кодекс. Те бяха направени по искане на ДПС и подкрепени от ГЕРБ. Мотивите на вносителите бяха, че първоначалният вид е объркващ и ще доведе до изкривяване на вота.

Илияна Йотова: Политическият егоизъм в ГЕРБ е издигнат в култ

Политическият егоизъм в ГЕРБ е издигнат в култ. Те са готови да гласуват дори против България, за да стигнат до желания резултат. Не само това, ами тяхната позиция дори не е ясна. Защото евродепутатите държат една позиция, обаждат им се от София и те веднага я променят“, каза Илияна Йотова на среща с граждани в Горна Оряховица. Според нея е важно националният интерес да е бариера, с която всички се съобразяват и не прекрачват.

Започва енергийното обновяване на сгради в София

Началото на енергийното обновяване на първите сгради в София по проект „Енергийно обновяване на българските домове“ е вече факт. От министерството на...

Сблъсъци при Славянск

Според „Обозреватель" има един ранен и един убит.

Изследват кръвта на най-старата жена в света, установяват ролята на стволовите клетки

Родената през 1890 година Хендрике ван Андел-Шипер е била най-възрастната и здрава жена в света, пише New Scientist.
Тя е имала кристално бистър ум до последните си дни и напълно здрава кръвоносна система. Преди да почине през 2005 година, тя е дарила тялото си за научни изследвания и е дала разрешение да се оповести името й. Родената през 1890 година Хендрике ван Андел-Шипер е била най-възрастната и здрава жена в света, пише New Scientist. Тя е имала кристално бистър ум до последните си дни и напълно здрава кръвоносна система. Преди да почине през 2005 година, тя е дарила тялото си за научни изследвания и е дала разрешение да се оповести името й.

"Газпром": Украйна ни дължи още 11 милиарда долара


"Газпром" обяви, че украинската "Нафтогаз" дължи на руската фирма още 11.4 милиарда долара за предишни доставки на природен газ, съобщи "Ройтерс". Това надхвърля предишните искания на "Газпром" към Киев близо 5 пъти.

Исканията на руската фирма значително притискат украинското правителство по време на най-тежката политическа криза в Европа от началото на студентата война, която продължава вече четвърти месец.

Източник на "Газпром" заяви, че 11.4 милиарда долара ще бъдат...

Изследват кръвта на най-старата жена в света, за да разберат пътя към дълголетието (видео)

Родената през 1890 година Хендрике ван Андел-Шипер е била най-възрастната и здрава жена в света, пише New Scientist.
Тя е имала кристално бистър ум до последните си дни и напълно здрава кръвоносна система. Преди да почине през 2005 година, тя е дарила тялото си за научни изследвания и е дала разрешение да се оповести името й. Родената през 1890 година Хендрике ван Андел-Шипер е била най-възрастната и здрава жена в света, пише New Scientist. Тя е имала кристално бистър ум до последните си дни и напълно здрава кръвоносна система. Преди да почине през 2005 година, тя е дарила тялото си за научни изследвания и е дала разрешение да се оповести името й.

И в корупцията трябва да има класа

/КРОСС/ Татяна Дончева, коментира пред Нова тв ареста на зам.-кмета на Плевен заради подкуп в размер на 4000 лв: Щом кметове и заместник-кметове, взеха да се изкушават, значи много се е смъкнало нивото. Дето се казва - и в корупцията трябва да има класа.  

За по-тиха и по-спокойна жизнена среда през туристическия сезон

Във връзка с наближаването на активния туристически сезон, както и с намерението на  жителите от общините в Бургаска област и на туристите да се предложи комфортна и спокойна почивка и с оглед разпоредбите на Закона за защита от шума в околната среда, Наредба №6 от 26.06.2006г. за показателите за шум в околната среда, отчитащи степента на дискомфорт през различните части на денонощието, граничните стойности на показателите за шум в околната среда, методите за оценка на стойностите на показателите за шум и на вредните ефекти от шума върху здравето на населението и действащите на територията на общините наредби за опазване на обществения ред Областния управител на област Бургас Павел Маринов разпореди кметовете на общините да предприемат съгласно закона следните действия.

Съобразно чл. 16 а от Закона за защита от шума в околната среда кметовете на общините от областта да не се допускат работа и зареждане на обекти за производство, съхраняване и търговия, разположени в многофамилни жилищни сгради, за времето между 23, 00 и 7,00 ч., както и озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, разположени в жилищни зони и курорти, за времето между 23,00 и 7,00 ч.

По силата на чл. 22 от Закона за защита от шума в околната среда  кметовете на общини или упълномощени от тях длъжностни лица упражняват контрол за спазване на правилата и нормите за изпълнение на строежите по отношение на шума, излъчван по време на строителство, упражняват контрол за спазване изискванията на този закон в тихите зони и урбанизираните територии и упражняват контрол за спазване изискванията на чл. 16 а. При необходимост от извършване на измерване на нивото на шума контролът се осъществява съвместно с регионалните органи на Министерството на здравеопазването.

С оглед на предстоящия туристически сезон – лято 2014, следва стриктно да се контролира спазването на показателите за шум в околната среда, отчитащи степента на дискомфорт през различните части на денонощието при всякаква дейност на територията на общината, която представлява източник на шум. При установяване на показатели над нормативно установените и допустими предели на нарушителите да бъдат налагани предвидените за това административни наказания и принудителни административни мерки, се казва в разпоредбите на областния управител.

"Фейсбук" отчита над 1 милиард потребители през мобилни устройства

"Фейсбук" отчита над 1 милиард потребители на услугите си, които ги ползват през мобилни устройства, показва отчетът на компанията за първото тримесечие на 2014 година. Според анализа на резултатите броят на потребителите, ползващи настолни компютри, се изравнява с този на ползващите мобилни устройства.

Украинската криза ускорява газовата сделка на "Газпром" с Китай

Руската компания "Газпром" бърза да подпише през май споразумение за доставки на газ в Китай, форсирана от плановете за Европа да ограничи зависимостта си от руски енергийни източници. Договорът може да бъде подписан по време на насрочената за май визита на руския президент Владимир Путин в Китай. Сделката, която би превърнала Русия в голям играч на азиатския пазар, се договаря вече 10 години, като основният проблем беше цената.   "Съдейки по скоростта на работата, която въври в "Газпром", бих казал, че вероятността за подписване на договор е 98%", заяви източник от компанията пред агенция Ройтерс, добавяйки, че двете страни вече са близо до съгласие за цената, която трябва да плаща Китай.   Източник в Пекин е потвърдил напредъка в преговорите: "Темпът на преговорите се ускорява...Това означава, че оставащите въпроси се решават по-бързо, отколкото преди".   "Газпром" преговаря с най-голямата китайска нефтено-газова компания China National Petroleum. И двете компании са отказали коментар.   Путин, под чийто контрол са най-мащабните енергийни сделки, се очаква да посети Шанхай на 20-21 май, макар че Кремъл не е съобщавал за визитата.   Според източници, преговорите са се ускорили заради кризата в Украйна, която накара Европа да търси по-активно алтернативни източници на енергия. Износът за страните от ЕС осигурява 80% от приходите на "Газпром".   Руският газов монополист, използван от Кремъл като инструмент за външнополитическо влияние, доставя около една трета от природния газ в Европа, половината от който се транзитира през Украйна. Москва предупреди със спиране на доставките за Украйна, която според "Газпром" дължи 2.2 млрд. долара .   За да направи сделката по-атрактивна за Китай, "Газпром" се е съгласил на допълнителни ценови отстъпки, надявайки се китайската страна да се съгласи на цена 10-11 долара за милион британски термални единици (Btu). Смята се, че Китай плаща плаща по 9 долара за милион Btu на Туркменистан, който в момента бие "Газпром" на китайския пазар. Китайски източник е допълнил, че Пекин е поискал да получи достъп до активи в Русия – нещо, на което досега Москва се съпротивляваше. Според новата договореност, "Газпром" ще доставя на Китай 38 млрд. куб.м. газ годишно, което е една четвърт от сегашното годишно потребление на страната. Вносът ще започне през 2018 г. през газопровод, който тепърва трябва да се изгражда в Източен Сибир. Източник от "Газпром" е казал, че компанията е готова да позволи на Китай да инвестира в новия газопровод и в други инфраструктурни проекти.   Един от факторите в преговорите може да бъде старата конкуренция от страна на "Роснефт", начело на която е влиятелният съюзник на Путин Игор Сечин. Компанията получи разрешение за износ на втечнен газ и освен това планира да утрои доставките на петрол в Китай, които през миналата година са били 300 000 барела дневно.   "Стремежът на "Роснефт" да започне износ на газ ще ускори решението на "Газпром" да подпише договор с Китай. Това, несъмнено, е един от факторите, които отслабват преговорните позиции на "Газпром", казва източник от московска банка, пожелал анонимност.   От гледна точка на неотложната необходимост на "Газпром" да подпише сделката, моментът за руската компания е "сега или никога", посочва Оскфордският институт за енергийни изследвания. "Ако бъде постигнато споразумение, влиянието на китайския газов пазар, а също на регионалната и глобалната търговия, ще бъде значително и далеч над предварителните очаквания. Ако няма сделка, за Русия ще е много трудно в близките години да заеме печеливша ниша на апетитния азиатски газов пазар" допълват от института.

Виж как ще изглежда бюлетината за евроизборите

ЦИК прие окончателен вид на бюлетината за евроизборите. Комисията коригира предишния вариант заради извънредни промени в Изборния кодекс. Те бяха направени по искане на ДПС и подкрепени от ГЕРБ. Мотивите на вносителите бяха, че първоначалният вид е объркващ и ще доведе до изкривяване на вота.




ЦИК прие окончателен вид на бюлетината за евроизборите. Комисията коригира предишния вариант заради извънредни промени в Изборния кодекс. Те бяха направени по искане на ДПС и подкрепени от ГЕРБ. Мотивите на вносителите бяха, че първоначалният вид е объркващ и ще доведе до изкривяване на вота.

Вдигат заплатите на младите учители

/КРОСС/Началните учителски заплати на преподавателите до 35-годишна възраст ще се увеличат с между 30 и 50 лева от 1 юли тази година. Това обяви просветният министър Анелия Клисарова на среща-дискусия с учители от Фондация „Заедно в час".„Заплатите ще се увеличат със сигурност, разчетите ги имаме", увери тя. Друга идея, която министърът представи, е 50% от училищата до края на годината да имат безжичен интернет, тъй като в момента 25%. Създадена е работна група към МОН, която да направи разчети и анализи коя част от документацията в училищата може да отпадне и коя може да не се събира всеки ден, тъй като с този проблем ежедневно се сблъскват всички учители, особено младите. За да се опрости езикът в учебниците и да стане по-разбираем за учениците, министър Клисарова предлага те да бъдат списвани от учители. Участие в процеса трябва да вземат и преподаватели от училищата в малките населени места, както и училищата, които са различни по вид. Друга широко разисквана тема беше учителската професия да стане регулирана. Университетите трябва да имат единни стандарти за качествата и уменията на завършващите педагогика и програмите да бъдат стандартизирани, така че след края на образованието си бъдещите преподаватели да отговарят на определени качествени изисквания. "Качествено образование може да има във всяко училище. Вие сте пионерите в тази система", обърна се министър Клисарова към събеседниците си.  

Албена Инвест ще гласува за кредитиране на Приморско Клуб

Холдингът може да отпусне заем в размер на до 4 млн. лв. за инвестиции и подобряване и реновиране на материалната база


Златото се доближи до 10-седмично дъно

Златото се търгуваше на стойност близка до 10-седмично дъно на борсата в Лондон на фона на нарастващото напрежение в Украйна. Очаква се също така...

Нека заедно да спрем времето и да спасим Васил Бамбурски

/КРОСС/ Васил Бамбурски е на 36 и е талантлив баскетболист. Един ден обаче чува тежката диагноза „левкемия." Държавата отказва да финансира необходимата трансплантация в чужбина и така се губи изключително ценно време. Състоянието на Васко се влошава, но с помощта на дарения той успява да замине за Турция преди няколко седмици. В момента Васко се бори не само с болестта, но и с часовника. В медицински център Анадолу правят всичко по силите си, за да спасят живота му. До дни трябва да се извърши трансплантация на костен мозък. Донор ще бъде сестрата на Васко, която вчера пристигна в Турция от Англия. С нея е и 4-месечната ѝ дъщеричка, която няма при кого да остане. За да се сбъдне мечтата на това семейство и Васко да победи коварната болест са необходими още 30 000 евро! Заедно можем да съберем тази сума: ако 60 000 човека изпратят по един SMS с текст DMS VASIL на 17 777, сумата ще бъде събрана. Цената на SMS-a е 1 лев (1,20 с ДДС за предплатени карти на Глобул). Това е по-малко от едно кафе. Вместо да си купиш поредната кутия цигари, можеш ли да дадеш надежда на Васко и да изпратиш 5 SMS-a? Дарения могат да бъдат направени и по банков път: РайфайзенбанкВ лева: BG38RZBB91551072741303 В евро: BG41RZBB91551472741313BIC: RZBBBGSF Epay /Easypay: КИН6190484433Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>Skrill : vasilbamburski@gmail.com mailto:vasilbamburski@gmail

Екокатастрофата в река Струма възникнала в колектор за промивни води в квартал Църква

Сигналът за сиво-бял цвят, образувана пяна и умряла риба в реката е подаден на телефон 112, вчера в късния следобед, съобщиха от РИОСВ - Перник. Проверката е извършена съвместно с представители на ОУ ПБЗН-Перник и Инспектората на община Перник.

Направен е оглед на коритото на река Струма в участъка от квартал "Изток" до квартал "Църква" - мост на разклона за село Кралев дол. На мост на улица "Владайско въстание", квартал...

Продължава

България отблъсква с насилие бежанци обратно в Турция

България отблъсква обратно в Турция сирийци и други търсещи убежище в страната ни. Това алармираха правозащитните неправителствени организация "Хюмън Райтс Уоч" и "Бордермониторинг България". Според "Хюмън Райтс Уоч" това се прави систематично, документирани са 44 такива случая с общо 519 души само от ноември 2013 година насам. Рая Апостолова от "Бордермониторинг България" от своя страна каза, че изтласкването на бежанците на турска територия често е придружено от насилие. Има и бременни жени, едната е загубила детето си в Турция. Друга е родила при пресичането - при третия си опит, разказа Апостолова. "Бордермониторинг България" съобщи и за сирийка, която казва, че български полицаи са й счупили крака и едното й дете е с пукнато ребро, конфискували са им телефоните и са ги върнали в Турция. В Българското национално радио също е получен подобен сигнал. Според "Бордермониторинг България" няма напредък по отношение на човешките права на търсещите защита в България. Има случаи на побой, унижение и незачитане на човешкото достойнство по границата, в лагерите за задържане и по улиците в цялата страна. Организацията съобщава за случаи, при които имигранти за били събличани под предлог, че трябва да бъдат претърсени и са държани голи с часове. Други са били принуждавани да стоят на открито в студено време без храна и вода. В Елхово полицейските служители са съблекли и били чужденци за наказание заради бягството на други двама от центъра за задържане. Според организацията полицейското насилие не е инцидентно, а тенденция, тъй като има такива случаи още от август 2012 година. "Хюмън Райтс Уоч" анонсира доклад за положението на бежанците, който ще бъде представен следващата седмица, като от организацията припомниха, че България се е оказала неподготвена да се справи с бежанците, условията за настаняване и задържане са "брутални", а процедурите за предоставяне на статут са "неадекватни". Освен това няма механизми за интегриране на бежанците и не се работи правилно с децата без близки. Директорът на "Гранична полиция" Захарин Пенов отхвърли обвиненията за насилствено връщане на имигрантите на турска територия и бе категоричен, че не се прилагат такива практики по границата. "Не бива да не отчитаме факта, че нашите партньори от ЕС констатираха опити на лица, които са свързани с каналджийска дейност, да се възползват от въпроси, свързани със спазване на основните човешки права, за да въздействат на граничните служби. И сега е налице такъв опит. Тези лица не са пребивавали на българска територия", каза Пенов пред БНР. Според него е има опит да се злоупотреби с националната система за убежище и нашата страна да бъде ползвана като транзитна. България бе остро критикувана и от европейските институции за реакцията на засиления бежански натиск, но в последно време те обявиха, че вече има напредък в това отношение. Според неправителствените организации обаче това не е точно така. Затова те настояват пред ЕС за България да не се прилага Дъблинската конвенция, според която търсещите убежище може да бъдат връщани обратно на страната, в която те са влезли за пръв път на територията на ЕС. Освен това правителството се похвали, че вече е овладяло и засиления имиграционен натиск към страната. В граничните райони според данни на МВР са командировани над 1500 полицаи. Неправителствените организации обаче искат да се провери как броят на пресичащите границата е спаднал драстично за толкова кратко време.

Умна чаша предлага кафе и... новини

Умната чаша преобразува топлината в електричество, захранващо електронния вестник, който се контролира чрез мобилно приложение

Греков: Няма информация за спиране на европари за земеделие

Министърът на земеделието Димитър Греков отрече да разполага с информация за нерегламентирани плащания в системата на дърводобива. Твърдения за това, че пари от държавните горски предприятия се отчис...

Дали Барселона най-после ще купи централни защитници

След отпадането на забраната за трансфери в Барселона, спортният директор Андони Субисарета поднови търсенето на двойка централни защитници, с които да се заздрави отбранителният вал на тима. В клуба ...

От 1 май се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба

От 1 май 2014 г. се разрешава риболовът на щука и распер, а от 16 май на бяла риба, съобщиха от ИАРА. През 2014 г. за щуката, распера и бялата риба действа режимът за риболов, определен в Приложение...

Малайзиец влиза в затвора заради уредени мачове

Малайзийски гражданин, който тази година беше уличен в организиране на международна група за урeждане на мачове, включително и от щатските лиги на Австралия, ще бъде тикнат в затвора през тази годи...

Арестуваха жена с фалшива книжка, намерили оръжие във вагината й!

По пътя към затвора Далас Арчър била претърсена от полицаите, при което те се изненадали от странната &bdquo;находка&ldquo; в областта на интимните части. 19-годишната Далас била арестувана з...

Община Варна отделя 43 млн. лева за строежи и ремонти през 2015 г.

Те ще отидат за ремонт на пътища, улично осветление и канализация


Вдигат паметник на Калата в Бургас

Бургас/КРОСС/ Стартира общоградска иницатива за изграждане на барелеф на почетния гражданин на Бургас Георги Калоянчев. Инициативата за барелеф на любимеца на всички българи е на „Обществен дарителски фонд - област Бургас" и Дружество на художниците - Бургас. В инициативния комитет се включват и всички културни институции в града, неправителствени организации, граждани и представители на бизнеса. Автор на проекта е Георги Чапкънов -Чапа. Представянето на проекта ще бъде включен в изложбата, посветена на 70-годишния му юбилей. Тя ще бъде открита в Бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" на 25 април от 18:00 часа.  Георги Чапкънов е съавтор на герба на Република България, както и на герба на Община Бургас. Автор е на статуята "Света София" в столицата, на много монети и медали, рисувал е портрети на едни от най-известните личности у нас. Георги Калоянчев е роден в Бургас на 13 януари 1925г. Веднага след завършването на института, Калоянчев е приет в трупата на Народния театър. Стотици са неговите роли - театрални и филмови. Зад гърба си има над 50 години във филмовата индустрия.

Обмисля се национален фонд да разпределя парите за зарибяване


Да се създаде национален фонд, който да разпределя средствата за зарибяване е една от идеите, които ще залегнат в готвения проект за промени в закона за рибарството и аквакултурите. Свързана с тази идея друга поправка предвижда част от таксите, които плащат риболовците за това си право, да отиват за зарибяване на водните обекти в страната.

Така у риболовците ще се възпита грижа за природата. Това коментира пред "Труд" Маргарита Петкова, зам.-директор на Изпълнителната агенция по...

БАН представя сборник за папа Йоан ХХIII ден след канонизирането му за светец

/КРОСС/ Българска академия на науките ще представи сборника „Българският папа", посветен на папа Йоан ХХIII, на тържествена научна конференция на 28 април 2014 г. под надслов „България и Ватикана. Срещи на кръстопътя на народите и времето ХIХ - XXI век". Научната конференция ще се състои в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември" 1) от 11:00 часа, само ден след канонизирането на двамата папи Йоан ХХIII и Йоан Павел II за светци от Римокатолическата църква. Първият е известен у нас като „Българският папа", а вторият е познат в света като „Папата славянин". Форумът се организира от Института за балканистика с Център по тракология при БАН под патронажа на вицепрезидента на Р България госпожа Маргарита Попова и с участието на Атлантическия клуб, Централния държавен архив, Дипломатическия архив на Министерството на външните работи и Фондация „Комунитас". Тържествената научна конференция за папите българофили се организира в рамките на кампанията за отбелязването на 145-годишнината на БАН и 50-годишнината от създаването на Института за балканистика. В сборника „Българският папа" са събрани приветствените слова и докладите от миналогодишната конференция в чест на Архиепископ Анджело Джузепе Ронкали - папа Йоан. В продължение на десет години - от 1925 до 1934 г

Професор Христо Мермерски пристига днес в Перник

От 18 ч. в читалище "Съзнание " - кв. Мошино ще се проведе дългоочакваната среща с проф.Христо Мермерски . Интересът към събитието е голям , местата в залата вече са ограничени. Организаторите ще направят всичко възможно да се настанят и последно дошлите.

Проф. Мермерски безспорно остава един от най добрите национални лектори в областта на природолечението в България .

Перничани не пропускайте възможността да се срещнете лично с него.

Единственото , което...

Продължава

Отпадна ли нуждата от еврооблигации или напротив?

Помните ли истерията на финансовите пазари в началото на кризата, когато фалира Гърция и това отприщи поредица от проблеми в еврозоната с полуфалитите на Ирландия, Португалия, после банковите проблеми в Испания. Проблеми имаше и в Италия. Тогава финансовите пазари диктуваха дневния ред в ЕС, чес ...

Международен фестивал за съвременно изкуство ще се проведе във Варна

Варна ще бъде домакин на шестото издание на Международния фестивал за съвременно изкуство Contempo 2014. Събитието ще се състои между 25 април и 4 май. Тазгодишното издание на форума обединява 20 събития, в които най-новите си творчески търсения ще представят над 50 автори - млади таланти и утвърдени имена - от България, Германия, Австрия, Полша, Белгия, Франция, Италия, Холандия, Израел, САЩ и др.

Така ще изглежда изборната бюлетина

На заседанието си вчера Централната избирателна комисия утвърди с решение окончателния вариант на бюлетината, с която на 25 май ще гласуваме за Европейски парламент. В левия край на бюлетината ще се изписват имената на партиите, коалициите и независимите кандидат, които се състезават на изборите. Пред техните наименования ще има квадратчета, в които избирателите трябва да посочат с „Х“ или „V” за коя формация (или независим кандидат) гласуват. В дясната част на бюлетината ще са разположени кръгчета с номерата от 1 до 17. В случай, че избирателят има предпочитания към някой от кандидатите на партията, за която дава своя глас, може да посочи това, отбелязвайки – отново с „Х“ или “V”, номера на своя фаворит в партийната листа. Във всяка тъмна стаичка ще има изложени листите на всички формации, така че избирателят да направи нужната справка за номера, под който е поставен неговият любим кандидат. Новият вид на бюлетината се наложи заради промени в Изборния кодекс, които парламентът прие на 11 април. По настояване на ДПС в изборните книжа бяха въведени кръгчетата за преференциите. Хората на Местан се опасяваха, че ако и партиите, и кандидатите са оградени в квадратчета, това ще обърка избирателите им и те биха могли, по невнимания, да изразят предпочитание за някой кандидат, с което да пренаредят листата.

Кой тъгува по НРБ


Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков предложи България отново да приеме името НРБ. Защо това не учудва изследователите на българския комунизъм? За "Дойче веле" Николай Цеков разговаря с двама експерти.

Преди брони дни лидерът на новосформираната партия "България без цензура" Николай Бареков предложи да бъде върнато "старото име" на България от 1946 година, когато по волята на Йосиф Сталин и Георги Димитров окупираната от Червената армия страна става "Народна република"....

Sony навлиза в бизнеса с имоти

Концернът създава звено за консултантски и други услуги в сферата на имотите, което ще заработи от август


Таланти от цяла България и Европа пристигат в Перник на международен конкурс

Тази година в традиционния международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти ще вземат участие 130 таланти от музикални училища и школи в няколко български града, както и от Германия и Македония.

Млади музиканти от цяла България и от две европейски държави се събират утре в Двореца на културата в Перник за деветото издание на традиционния Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, съобщиха от културната институция за ZaPernik.com.

От 25 до 27 април в града ще си дадат среща деца и младежи на възраст от 8 до 19-годишна възраст, които ще демонстрират таланта и уменията си, разделени в 4 възрастови групи, пред професионално...

Продължава

Етнограф: Женските имена с букви "Н" и "Л" са неустоими за мъжете

Наличието на буквите Н и Л прави женските имена страстни и неустоими за мъжете.
„Буквата не води човека след себе си. Една буква не може да начертае съдбата на човека”, каза пред Нова телевизия д-р Петя Банкова, която е етнолог и етнограф.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Наличието на буквите Н и Л прави женските имена страстни и неустоими за мъжете. „Буквата не води човека след себе си. Една буква не може да начертае съдбата на човека”, каза пред Нова телевизия д-р Петя Банкова, която е етнолог и етнограф. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Стартира обновяването на първите две сгради попроект „Енергийно обновяване на българските домове“

Стартираха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“.
Дейностите включват топлинно изолиране на външните Стартираха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“. На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“. Дейностите включват топлинно изолиране на външните

ЕРА с открит семинар за успеха в бизнеса с недвижими имоти

/КРОСС/ „ЕРА България" организира открит семинар на тема „Ключови области на управление, важни за успеха на една компания за недвижими имоти" на 25 април (петък), от 09:30 часа в BEST WESTERN Hotel Expo (булевард „Цариградско шосе" 149), зала „Дали", град София. Темите, които ще бъдат дискутирани на събитието са:•Тенденции на жилищния пазар 2014 г.;•Трудности при управлението на агенция за недвижими имоти;•Ключови фактори за успеха в бизнеса с недвижими имоти;•Ефективен подбор на нови брокери;•Създаване и развитие на екип по продажби и изграждане на лоялност в брокерите;•Обучение на екипа и създаване на продуктивен отбор от професионалисти;•Изграждане на ефективна система за работа и управление;•Нетуъркинг - създаване на мрежа за ефективно сътрудничество между агенциите. Участие в събитието ще вземат:г-жа Теодора Димитрова - Изпълнителен директор на „ЕРА България";г-н Антон Андонов - Управител на „ЕРА София Тренд";г-жа Румяна Димитрова - Мениджър „Бизнес развитие" в „ЕРА България";г-н Александър Ненчев - Мениджър „Бизнес развитие" в „ЕРА България". Регистрирайте се безплатно тук.  

САЩ наплашени от примирието между „Хамас” и „Фатах”

Ако борбата с Израел бъде подновена, спират хуманитарната помощ

Етнограф: Женските имена с букви "Н" и "Л" са неустоими за мъжете

Наличието на буквите Н и Л прави женските имена страстни и неустоими за мъжете.
„Буквата не води човека след себе си. Една буква не може да начертае съдбата на човека”, каза пред Нова телевизия д-р Петя Банкова, която е етнолог и етнограф.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Наличието на буквите Н и Л прави женските имена страстни и неустоими за мъжете. „Буквата не води човека след себе си. Една буква не може да начертае съдбата на човека”, каза пред Нова телевизия д-р Петя Банкова, която е етнолог и етнограф. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Донецката република не възнамерява да провежда изборите за президент на Украйна

Ръководителите на Донецката народна република няма да проведат в този регион на Украйна изборите за президент на страната, насрочени за 25 май. Това съобщи в интервю за ИТАР-ТАСС съпредседателят на президиума на Донецката народна република Денис Пушилин. "Що се отнасят до президентските избори - разбира се, ние ще ги игнорираме. Как можем да участваме в избори, които фактически се провеждат при нашите съседи, а не при нас? Това не е правилно, фактически при сегашната ситуация е невъзможно да се избере президент, който би устройвал и Запада, и Изтока на страната", каза той. Пушилин отбеляза също, че Донецка област не вижда в Олег Царьов свой кандидат за президент и не смята, че той представлява интересите на този регион в Киев. "Нямаме нищо против Царьов, но той не представлява нашите интереси и не може да ги представлява. Не сме му давали никакви правомощия и той не представлява много добре това, което се случва при нас сега", добави той. Насрочените за 25 май предсрочни президентски избори в Украйна ще се състоят при всички случаи, заяви междувременно шефът на Централната избирателна комисия (ЦИК) на Украйна Михаил Охендовски. По думите му законът позволяват изборите да се смятат за състояли се, дори реално да са произведени само в един избирателен район. Освен това шефът на ЦИК изрази надежда, че ситуацията в югоизточната част на страната скоро ще се нормализира.

Съдия Пенгезов и Делян Пеевски разменят обвинения

Магистратът, срещу когото се води разследване за злоупотреба с еврофондове, обвини депутата от ДПС в натиск за изхода на дела

Пенгезов: Имаше съобщения от Пеевски за дела

Делян Пеевски отрече обвиненията на председателя на Софийския апелативен съд

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване