Маскирани като полицаи задигнаха 30 хил. в "Павлово"

Въоръжен грабеж е бил извършен около 19 часа в столичния квартал "Павлово". Нападателите, преоблечени като полицаи, са откраднали около 30 хиляди лева.

Екшън в „Павлово“: Въоръжени крадци спряха кола с двама мъже и ги обраха


Полицията работи по изясняването на инцидент в столичния квартал „Павлово“, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 18:30 часа тази вечер двама мъже са подали сигнал в столичното Шесто РУП за това, че са станали жертва на въоръжен грабеж.
По думите им, в квартал „Павлово“ колата, с която пътували, била засечена от друг автомобил, Полицията работи по изясняването на инцидент в столичния квартал „Павлово“, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 18:30 часа тази вечер двама мъже са подали сигнал в столичното Шесто РУП за това, че са станали жертва на въоръжен грабеж. По думите им, в квартал „Павлово“ колата, с която пътували, била засечена от друг автомобил,

Похарчили сме близо 1 млрд. лева по Великден

Българските потребители са похарчили близо 1 млрд. лв. за хотели, ресторанти и екскурзии през дните около Великден. Според данните от подадените до...

Юнкер: Мониторинговият механизъм над България трябва да бъде продължен

Политическата класа в България трябва да се придържа към ценностите на ЕС, твърди кандидатът за председател на ЕК


Обама обвини Русия, че не спазва Женевското споразумение за Украйна

Американският президент Барак Обама обвини Русия, че пренебрегва споразумението от Женева за успокояване на напрежението в Украйна. На пресконференция в Япония, където е на официално посещение, Обама заяви, че Москва не е успяла да спре действията на бунтовниците в региона и предупреди, че Съединените щати могат да наложат допълнителни санкции срещу Русия.

Украинската армия влиза в Славянск, руши барикади, 5-има убити (обзор)


Отряд от украински командоси навлезе вчера в завладения от сепаратистите град Славянск в Източна Украйна, предадоха световните агенции.
До петима проруски сепаратисти са убити, а един украински войник е ранен при операцията, съобщи украинското вътрешно министерство, цитирано от световните агенции.
Започналите боеве представляват значителна Отряд от украински командоси навлезе вчера в завладения от сепаратистите град Славянск в Източна Украйна, предадоха световните агенции. До петима проруски сепаратисти са убити, а един украински войник е ранен при операцията, съобщи украинското вътрешно министерство, цитирано от световните агенции. Започналите боеве представляват значителна

"Лукойл Нефтохим Бургас" получи сертификат за Инвестиция клас А

Зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева връчи в Бургас сертификат № А-58 за инвестиция клас А на председателя на управителния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД Сергей Андронов.

„Лукойл Нефтохим Бургас“ със сертификат за Инвестиция клас А

Бургас /КРОСС/ Зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева връчи в Бургас сертификат № А-58 за инвестиция клас А на председателя на управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД Сергей Андронов. Сертификатът е за инвестиционния проект „Строителство на Комплекс за преработка на тежки остатъци - втори етап". Инвестицията възлиза на 1,5 млрд. долара и е най-голямата частна инвестиция у нас. В изграждането участват много български подизпълнители - малки и средни предприятия. С новата инсталация бургаската рафинерия става най-модерна в региона.Вицепремиерът Даниела Бобева и зам. министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева бяха поканени като представители на българското правителство за официални гости на съвещание на Съвета на директорите на ОАО „Лукойл", което се проведе в рафинерията в Бургас.Вицепремиерът изрази надежда, че инвестициите на руската енергийна компания в България ще се увеличават. Бобева запозна присъстващите с действията на българското правителство за подобряване на бизнес средата у нас и за привличане на повече инвестиции. Вицепремиерът очерта мерките, които се предприемат за намаляване на административната тежест върху бизнеса, за облекчаване на процедурите в строителството, за насърчаване на износа и ограничаване на нелегалния внос

Двама българи обрали златарски магазин в Турция

Те били част от група от четирима крадци, единият е задържан, вторият българин се издирва

Джакпотите оцеляха

София /КРОСС/ В днешния 33-и тираж на игрите на БСТ никой не позна печелившата комбинация от числата 15, 26, 30, 40, 42, 44 във второ теглене на играта 6/49 и джакпотът ще достигне 1 546 000 лева. В първо теглене на същата игра също нямаше позната шестица сред числата 20, 22, 26, 40, 47, 49 и за следващия 34-и тираж се очаква печалба в размер на 232 000 лева. Оцеля и джакпотът в играта 6/42 и за неделя той ще достигне 641 000 лева. Изтеглените числа за тази игра са 4, 6, 11, 26, 29, 40. За първо теглене на играта 5/35 късметлийските числа днес са 18, 22, 26, 34, 35, а във второ теглене са - 2, 14, 18, 25, 32. За играта Тото Джокер са маркирани позициите 7, 3, 1, а съответните числа са 0, 4, 9. Традиционно за четвъртък голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс" е сума в размер на 10 000 лева. Тя отиде при участник, пуснал своята квитанция в град Добрич.Участниците имат възможност да играят своите любими ТОТО игри и онлайн, единственото условие е да имат достъп до интернет. Залози се приемат на страницата на БСТ - www.toto.bg.

Въоръжен грабеж в столицата /обновена/

София /КРОСС/ Въоръжен грабеж е бил извършен тази вечер в столичния квартал "Павлово". Сигналът за нападението е подаден от жертвите - двама мъже, около 18.30 часа в столичното Шесто РУП. По думите им, в квартал „Павлово" колата, с която пътували, била засечена от друг автомобил, а нападателите са им отнели парична сума. При инцидента няма пострадали. Полицията работи за изясняването на случая и издирването на извършителите.Според информация на БНР нападателите са били четирима, преоблечени като полицаи. Те са пътували в автомобил с полицейска лампа. Спрели са колата на потърпевшите, насочили са срещу тях огнестрелно оръжие и са откраднали около 30 000 лв., с която ограбените твърдят, че щели да си купуват ново возило. При бягството автомобилът на обирджиите се е блъснал, но е успял да се измъкне. Полицията проверява всички версии по случая.  

Въоръжен грабеж в София

София /КРОСС/ Въоръжен грабеж е бил извършен около 19 часа в столичния кв. "Павлово". По информация на БНР нападателите, преоблечени като полицаи, са откраднали около 30 000 лв. Към момента служители на реда извършват оглед на мястото. Очаквайте подробности!  

Гюнтер Йотингер: Териториалните води на България са част от Европейския съюз

Ако Южен поток бъде построен в нарушение на европейските норми, ЕК ще предприеме необходимите действия


Гюнтер Йотингер опроверга изказването на Стойнев за "Южен поток"

Ако проектът бъде построен в нарушение на европейските норми, ЕК ще предприеме необходимите действия


Велико Търново и Русе чакат своите шампиони

Велико Търново и Русе чакат своите шампиони в междуучилищния турнир "Купата на "Кока-Кола": Играй с нас!". През уикенда в двата града ще се изиграят решителните битки на децата между 12 и 14 г.
Двубоите ще започнат първо в старопрестолния град в комплекс "Спортно Търново" в 9,30 ч, а официалното откриване е 90 минути по-късно. На следващия ден мач Велико Търново и Русе чакат своите шампиони в междуучилищния турнир "Купата на "Кока-Кола": Играй с нас!". През уикенда в двата града ще се изиграят решителните битки на децата между 12 и 14 г. Двубоите ще започнат първо в старопрестолния град в комплекс "Спортно Търново" в 9,30 ч, а официалното откриване е 90 минути по-късно. На следващия ден мач

Американофилът Дянков стана русофил

Довчерашният американофил Симеон Дянков вече е обърнал стрелката на ветропоказателя. Откакто е ректор на Руската икономическа школа, Дянков си мери приказките.

Защо омъжените дами "обзавеждат" съпрузите си с рога?

Броят на "кръшкачките" е нараснал през последните 20 години


Джакпотите в тотото оцеляха днес

В днешния 33-и тираж на игрите на БСТ никой не позна печелившата комбинация от числата 15, 26, 30, 40, 42, 44 във второ теглене на играта 6/49 и джакпотът ще достигне 1 546 000 лева. В първо теглене на същата игра също нямаше позната шестица сред числата 20, 22, 26, 40, 47, 49 и за следващия 34-и тираж се очаква печалба в размер на 232 000 лева. В днешния 33-и тираж на игрите на БСТ никой не позна печелившата комбинация от числата 15, 26, 30, 40, 42, 44 във второ теглене на играта 6/49 и джакпотът ще достигне 1 546 000 лева. В първо теглене на същата игра също нямаше позната шестица сред числата 20, 22, 26, 40, 47, 49 и за следващия 34-и тираж се очаква печалба в размер на 232 000 лева.

Жрец от Перперикон гадае на Станишев за евровота - Ко? Не!


До какви нива ще достигне предизборния кич?! Ден преди официалния старт на кампанията "Дневник" започва рубрика "Ко? Не!", в която ще събира примери в текст, цитати и кадри. Ето първата селекция от последните дни: 

Прессъобщение от БСП:

Младежка рок банда избра да стане част от БСП

Членовете на младежката рок група "Контраст" засвидетелстваха своята подкрепа към БСП, като подадоха молби за членство в партията. Желание да се присъединят към БСП имат всичките...

Похарчихме 1 млрд. по Великден

София /КРОСС/ Българите са похарчили близо 1 млрд. лв. за хотели, ресторанти и екскурзии в дните около Великден. Според подадените досега в Националната агенция за приходи отчети от касовите апарати, една трета от хотелите, хижите, ресторантите и питейните заведения в страната са реализирали оборот от 240 млн. лв. само през двете седмици преди Великден.Това означава, че оборотът на всички места за настаняване, ресторанти и питейни заведения в страната е близо 700 млн. лв. Точни данни ще има след десетина дни, когато в НАП постъпят отчетите от всички касови апарати. В общата сума от 700 млн. лв. обаче не влизат разходите на българите за бензин по време на празниците, за билети за влакове и автобуси до родните им места, както и парите за агнешко месо, козунаци и яйца, които са купени от магазините за домашната трапеза. В сумата не влизат и разходите, които българите са направили по време на пътуванията си в чужбина.По данни на Института за анализи и оценки в туризма, българите са изхарчили над 70 млн. лв. за туристически пакети у нас и още 60 млн. лв. за екскурзии в чужбина по време на почивните дни около Великден. Ако към сумата от 700 млн. лв. се добавят и разходите за път, за домашната трапеза на Великден, както и за покупки и ресторанти по време на екскурзиите в чужбина, общата сума на похарчените пари за празника ще надмине 1 млрд. лв., показват простите сметки, пише standartnews.com.

Откраднаха 30 хиляди лева в "Павлово"

Трима мъже задигнаха 30 хиляди лева в столичния квартал "Павлово".

Учениците от Варна, спечелили конкурса на НАСА, остават без награда?

Учениците от курсовете по астрономия във Варненската обсерватория, които наскоро спечелиха три призови места, сред които и най-голямото отличие в международния конкурс на НАСА, не знаят дали ще могат да заминат за конференцията в Лос Анджелис.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД получи сертификат за Инвестиция клас А

Проект на руската енергийна компания в България е най-голямата частна инвестиция у нас


Валери Божинов иска да остане в "Левски" и да победи ЦСКА


Нападателят на "Левски" Валери Божинов заяви, че иска да остане в отбора и през следващия сезон. Той има договор със сините до лятото, но изрази желание да го продължи.

Бившият играч на "Ювентус" и "Манчестър сити" си постави за цел да спечели отличие с "Левски" и да запише победа срещу вечния съперник ЦСКА, което не успя да се случи през настоящия сезон.

Божинов възнамеряваше да използва настоящия полусезон за "рестарт на кариерата" и "връщане в играта", но с оглед...

Казанлъшко село на бунт срещу сирийски бежанци

/КРОСС/ В казанлъшкото село Розово зрее напрежение. Недоволството на хората е продиктувано от това, че в къща на местен бизнесмен са настанени 17 сирийски бежанци. Жителите на селото негодуват, събират се на групи и се готвят за протест. В центъра на Розово има няколко екипа на казанлъшката полиция. Шефът на миграционната служба също е на място. Проверяват се документите на настанените бежанци, както и дали законно пребивават в страната ни.Местните хора казват, че дори и документите да са изрядни, те няма да позволят бежанците да останат в селото им.

120 % ръст на нощувките в Източните Родопи

До края на юни ще заработи нов интерактивен сайт

Израел преустанови мирните преговори с Палестина

/КРОСС/ Израел преустанови мирните преговори с Палестина заради примирието между „Фатах" и „Хамас", съобщи „Ройтерс". „Кабинетът реши Израел да не провежда преговори с палестинското правителство, което подкрепя терористичната организация Хамас, призоваваща за унищожаването на Израел", се посочва в съобщение на Нетаняху.Кабинетът на Израел е решил още да бъдат въведени икономически санкции срещу палестинците в спорните територии. Говорителят на премиера Бенямин Нетаняху отказа да коментира решението. По-рано ръководителят на Палестинската национална автономия Махмуд Абас увери, че помирението между движенията няма да се отрази на мирните преговори.

Събарят бетона в Морската градина във Варна до часове

Бетонът в Морската градина във Варна, излят на поляната край зоопарка, трябва да бъде съборен доброволно до 17 часа утре. Същото предписание е издадено и на наемател на имот, който е започнал да вдига бетонна ограда в района на тенискортовете. Ако събарянето не стане факт в указаното време, ще премахнем бетона с наши средства и ще наложим глоби до 5000 лв., заяви кметът на Варна Иван Портних. Това бяха сигнали, подадени до нас от граждани. Истинска наглост е в Приморския парк да се излива бетон. Искам да предупредя, че подобни опити за строителство няма да бъдат допускани, допълни Портних.

Български фирми в престъпна мрежа за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила организирана престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия. В нея са участвали и българи и румънци, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Диана Чепишева. 
Четирима холандци и двама румънци са били заподозрени, че от 2007-а насам..
Европейската мрежа за съдебно сътрудничество "Евроджъст" обяви, че е разбила организирана престъпна група за измами и източване на социалните системи на Белгия и Холандия. В нея са участвали и българи и румънци, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Диана Чепишева. Четирима холандци и двама румънци са били заподозрени, че от 2007-а насам..

Йовчев: Няма заплахи за чуждите туристи по време на летния сезон

Изминалият зимен туристически сезон беше добър. Имаме 2.5% нарастване на чуждестранните туристи, като можем да кажем, че няма регистрирани тежки престъпления, спрямо чуждестранни туристи. Има намаление на броя на кражбите и са решени част от проблемите, свързани с реакцията при подадени сигнали.

Кметът на Варна поиска нови машини за миене на улиците


Кметът на Варна Иван Портних заплаши днес сметопочистващите фирми в града, че ще бъдат сменени с други, ако не купят нова техника за миене и метене на улиците. Това стана по време на проверка на техниката, с която работят дружествата, изпълняващи договори на база на спечелени обществени поръчки.

За събирането на отпадъците и почистването на зоните за обществено ползване в районите "Одесос", "Аспарухово" и "Младост" договор е сключен с компанията "Титан AC". В най-големия район на...

В цяла България почетоха жертвите от арменския геноцид

Във Варна, Пловдив и София хората сведоха глави пред паметта на жертвите от арменския геноцид по повод 99-годишнината му.

92,5% от сирийските химически материали са изнесени от страната

Сирийските власти също „унищожиха сгради, оборудване

Диалектна карта показва България на 3 морета

Учени от Института за български език при БАН създадоха електронна карта на диалектната делитба на българския език.Картата показва основните диалектни области по цялата българска езикова територия, далеч надхвърляща държавните ни граници.

Маловодието на Дунав налага специални мерки в някои участъци от реката


България и Румъния ще предприемат съвместни действия, които ще осигурят плавателен път в долното течение на река Дунав и нормално корабоплаване. Това стана ясно днес на работна среща в Русе. Ниските води на реката са причина експертите от двете страни да съставят общ план за действия по поддържане на габаритите на  фарватера в българо-румънския участък. Те ще подготвят предложения за необходимите количества драгаж, които трябва да се осъществят, и техника, за да се гарантират нормални дълбочини...

Ароматни цветя – мощни афродизиаци

Те събуждат сексуалното желание и страст


Рекорден брой жени сред 100-те най-влиятелни личности на "Тайм"


Джанет Йелън – първата жена, оглавила американския Федерален резерв, скандалната попзвезда Майли Сайръс и водещата от новинарския канал "Фокс Нюз" Мегин Кели са сред 41 жени, попаднали в списъка на списание "Тайм" за 100-те най-влиятелни личности за 2014 г. Така тазгодишната подборка включва най-много представителки като подобрява предишния рекорд , поставен през 2012 г. от 38 влиятелни дами.

Списъкът не е класация и няма победител, а включва личности, разделени в пет категории:...

ЕК не обсъжда възможността за замразяване на „Южен поток”

/КРОСС/ Европейската комисия не обсъжда възможността за замразяване на проекта "Южен поток" на територията на Европейския съюз. Дискусиите с Русия по този въпрос продължават, каза генералният директорат на Еврокомисията по енергетиката Доминик Ристори. "В момента това (замразяването на проекта) не се обсъжда. Сега е важно да се върнат политическите условия за сътрудничеството между ЕС и Русия и ние работим в този дух. Трябва да работим в положителна насока, а не да натрупваме препятствия", цитира „Комерсант" думите на Ристори.

Варна отпадна от надпреварата за 5 млн. евро на Блумбърг

Варненската община загуби шанса да спечели награда от конкурса „Предизвикателство за кметове” на бившия нюйоркски градоначалник Майкъл Блумбърг. От подалите проекти 155 европейски градове за следващия етап са одобрени само два български - София и Стара Загора.

ДАНС удари канал за екстази през Дунава

Митничари заловиха на Дунав мост 1,239 кг „екстази" във вид на таблетки. Акцията е проведена съвместно с ДАНС, а дрогата е пренасяна от Холандия към България.

Полицейски джип катастрофира на магистрала „Тракия”


Полицейски джип хлътна в канавката на около 30 км от Бургас в посока Карнобат на магистрала Тракия, има над 20 души, събрани на мястото, съобщиха очевидци пред „Флагман“.
От полицията съобщиха за пътен инцидент, при който автомобил е катастрофирал самостоятелно в този участък, но за момента няма подробности. Полицейски джип хлътна в канавката на около 30 км от Бургас в посока Карнобат на магистрала Тракия, има над 20 души, събрани на мястото, съобщиха очевидци пред „Флагман“. От полицията съобщиха за пътен инцидент, при който автомобил е катастрофирал самостоятелно в този участък, но за момента няма подробности.

Йотингер за "Южен поток": Правото на ЕС се отнася и за българските териториални води


Европейската комисия е загрижена от предложените промени в българското енергийно законодателство заради изричното изключване от третия енергиен пакет на Европейския съюз на т. нар. морски газопровод, определени като тръбопровод извън ЕС с част, преминаваща през Общността. Това заявиха от канцеларията на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитирани от БТА.

Правото на ЕС се прилага за инфраструктура под юрисдикцията на Общността, а това включва българските териториални води и...

Украйна иска от Москва обяснения за военните учения

Министерството на външните работи на Украйна поиска разяснения от Москва за целите на военните учения в близост до украинската граница. Това се казва в съобщение на украинското външнополитическо ведом...

Саймън Островски бил малтретиран

Освободеният американски журналист Саймън Островски разкри, че е бил малтретиран, след като беше отвлечен в Славянск, съобщава AP. Вече на свобода Островски е заявил по телефона, че се чувства добре, ...

Автомобили газиха наред пешеходци в дъжда в София

Автомобили газиха наред пешеходци в поройния дъжд в София. Мъж и жена бяха отнесени от кола на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Княз Борис" около 20,45 часа тази вечер, съобщи...

Вигенин обеща визови облекчения за руснаци, украинци и беларуси

Руснаците ще могат да идват на почивка у нас при значително облекчени визови процедури, заяви в Бургас министърът на външните работи Кристиян Вигенин, който се срещна с представители на туристическия бранш. Той посочи, че се прекратява практиката да се спускат определени квоти за туристически фирми от Украйна, Молдова, Русия и Беларус.

Разходите по изтеглянето на автомобили стопиха печалбата на General Motors

Обстоятелството засенчи резултати ни, но въпреки това се представихме силно, споделя финансовият директор на американския автомобилен концерн Чък Стивънс


Николай Василев: Шест условия България да стане богата страна

През следващите седмици на книжния пазар у нас ще излезе книгата на Николай Василев “Меню за реформатори”. Тя представя възгледите на автора за икономическата политика и за това как трябва да се развиват България и светът, за да сме по-успешни. Това е втората книга на Николай Василев (първата - “Енергия” - излезе през 2009 г.). През следващите седмици на книжния пазар у нас ще излезе книгата на Николай Василев “Меню за реформатори”. Тя представя възгледите на автора за икономическата политика и за това как трябва да се развиват България и светът, за да сме по-успешни. Това е втората книга на Николай Василев (първата - “Енергия” - излезе през 2009 г.).

Общините ще ядат дървото и по селската програма

След като общините се оказаха единственият виновник за нарушенията по оперативна програма "Околна среда" и ще трябва да платят 180 млн. лв. санкции, сега ги чакат нови и по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).   В същото време въпреки предупреждението на Еврокомисията, че няма да одобри плащания за коли, яхти, хеликоптери и самолети на фермери, България ще одобри още такива проекти. Това стана ясно на спешно свикана пресконференция в Министерския съвет, в която участваха вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, земеделският министър Димитър Греков, заместникът му Явор Гечев и шефовете на държавен фонд "Земеделие".   Пресконференцията премина в обвинения и нападки към предишните управляващи, тежкото положение, в което са заварили фонда и програмата, и завърши с призива на Златанова на прага на предизборната кампания за евровота да не се политизира темата за еврофондовете.   Нови санкции за общините   Фонд "Земеделие" е проверил над 100 общински проекта по ПРСР, като откритите нарушения са за около 39 млн. евро, каза Виолета Александрова, зам.-директор на фонд "Земеделие".   "Обсъждат се проект по проект и евентуално ще бъдат наложени съответни корекции", допълни Александрова. От обясненията й не стана ясно колко и кои са общините, които ще бъдат санкционирани, както и на каква стойност.   Санкциите ще се налагат заради допуснати нарушения при провеждането на обществените поръчки.   Шефът на фонда Мирослав Николов даде пример с проект на община, платен през 2011 г. за обновяване на два културни центъра. Одиторите на Еврокомисията са установили, че общината е заложила като основен критерий при обществената поръчка продължителността на гаранцията. Така конкурсът е спечелен от фирма, която дала гаранция от 150 години, но цената й била със 140 000 лв. по-висока от тази на класирания на второ място участник.   Елегантно ще излъжем Брюксел, но коли за фермерите ще има   След като преди дни зам.-министърът на земеделието Явор Гечев обясни, че няма да одобряват нови проекти за возила по селската програма заради писмо от Европейската комисия, в което се казва, че тези плащания няма да бъдат одобрени, днес обясни, как все пак ще се одобрят такива проекти, но без 19 луксозни лимузини.   Като примери за луксозна кола Гечев даде такива с еленова кожа, кристални фарове и други екстри.   По времето на ГЕРБ в периода 2011-2012 г. са одобрени 14 суперлуксозни коли, финансирани с 3 млн. лв. по ПРСР (по 200 000 евро на проект - бел. ред.), които ще бъдат за сметка на бюджета, каза Виолета Александрова. Тя отчете, че за периода са одобрени 126 договора с 392 броя транспортни средства, но не можа да каже на колко възлиза отпусната безвъзмездна европейска помощ на фермерите за тях. До момента нито един от проектите от новия прием за возила не е одобрен.   "В момента водим кореспонденция с Министерството на земеделието и храните как по най-елегантен начин тези превозни средства да отпаднат, защото становището на Европейската комисия е, че те не носят добавена стойност за българската икономика и не са пряко свързани с интегрирания туристически продукт, както се представят в проектните предложения", каза Александрова.   Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев обясни как е преглеждал кандидатстващите проекти за подпомагане. Има проекти за "12-14-метрови яхти с четири каюти с еленова кожа", както и такива за "4 палатки с 4 АТВ-та", каза Гечев.   По новия прием за коли са подадени 348 проекта за 753 превозни средства – лимузини, коли, яхти, хеликоптери и самолети за развитието на туризма в селските райони, каза Александрова. От тях 340 са автомобили, като 19 са "свръхлуксозни", които ние няма да одобрим, уточни Гечев. По думите му останалите по-малко луксозни коли обаче щели да бъдат одобрени. Гечев не обясни защо си е променил позицията отпреди няколко дни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване